Vtipy
Komentáre
-
Príde za otcom 5-ročný synáčik a pýta sa: - Čo je politika?
- Ako by som Ti to vysvetlil, rozmýšľa otec.
- Pozri sa, to je ako u nás doma: - Ja som kapitalizmus, ja zarábam peniaze a nosím ich domov. ...
- Mama, to je vláda. Tá mi peniaze zoberie, niečo si nechá a zbytok prerozdelí podľa svojho uváženia.
- Naša slúžka, to je robotnícka trieda. Tá pracuje a my ju za to platíme.
- Dedko, to sú odbory. Ten dáva pozor, aby robotnícka trieda nebola vykorisťovaná.
- Ty sám si ľud. Pre teba to všetko všetci robíme.
- A tvoj malý braček, tak to je naša spoločná budúcnosť.
- Rozumieš tomu?
Chlapček sa dlho zamyslí a potom povie: - zatiaľ ešte neviem. Nechám si to prejsť cez noc hlavou.
V noci sa prebudí pre zápach, pretože jeho malý braček sa pokakal. Zájde teda do izby rodičov. Tam spí iba matka a nedá sa zobudiť. Chlapec ide teda do izby slúžky a tam vidí otca, ako si so slúžkou práve pekne užíva. Ani jeden si malej postavičky nevšimne. Chlapček sa smutne otočí a za rohom vidí dedka, ako so záujmom pozoruje oknom ocka so slúžkou. Ani dedko si ho nevšimne. Chlapček sa rozplače a ide si ľahnúť.
Ráno sa oco pýta: - Tak už vieš, čo je to tá politika?
Chlapec mu smutne odpovie: - Už to viem, ale je to trochu inak, ako si mi to hovoril ty včera.
- A ako , prosím ťa?
- No, kapitalizmus zneužíva robotnícku triedu. Odbory sa tomu nečinne prizerajú, zatiaľ, čo vláda tvrdo spí. Ľud je všetkými ignorovaný a naša spoločná budúcnosť leží v sračkách!
9 -
6
-
3
-
Pre intelektuálov:
Slovenské príslovia v odbornom jazyku
Kinetická energia eroticky motivovaného vzťahu môže byť použitá na transport veľkých geologických útvarov.
(Láska hory prenáša.)
Prenos informácie od jedinca s kalorickým deficitom k jedincovi s kalorickou potrebou, už saturovanou, je blokovaný.
(Sýty hladnému neverí.)
Chemická zlúčenina vodíka s kyslíkom, ktorá produkuje minimálnu úroveň hlasitosti, spôsobuje eróziu vrstvy hornín, uložených pozdĺž jej trajektórie.
(Tichá voda brehy myje.)
Akustické vlny, šíriace sa zo zdroja v ľudskom hrdle, sa odrazia od bariéry geologického pôvodu so silou adekvátnou k pôvodnému impulzu.
(Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.)
V závode na spracovanie obilia, riadenom nadprirodzenou bytosťou, je nízka produktivita práce vyvážená úplnou spoľahlivosťou.
(Božie mlyny melú pomaly, ale isto.)
3 -
1
Kategórie
- Všetky kategórie
- 1 Možnosti, riešenia, východiská, ciele
- 215 Politika a udalosti
- 81 Udalosti a politika na Slovensku
- 24 Udalosti a politika v ČR
- 63 Zahraničná politika a udalosti
- 50 Globálna politika a udalosti
- 26 Analýzy