M.V. Veličko - Stretnutie v Bielorusku
Komentáre
-
M.V. Veličko, I.V.Solonko Bielorusko, odpovede na otázky z publika
3. časť
0 -
Využiju toto téma, abych nezakládala zbytečně nové.
V nynějších časech často mluvíme o překrucování až falšování událostí, které se staly před časem. Někteří lidé šíří nepravdy z neznalosti - někteří ale zcela záměrně. Děje se to i okolo KSB.
Mám tu Michala Velička - co oznámil o smrti V. Zaznobina:
A pro osvěžení vědomostí jedna z prvních Zaznobinových přednášek na téma "židovstvo" - zajímavá už jen porovnáním podání informací:
3 -
Lin povedal/-a: Někteří lidé šíří nepravdy z neznalosti - někteří ale zcela záměrně. Děje se to i okolo KSB.
@Lin, to máš s istotou pravdu. Len mi uniká súvislosť s nasledujúcimi videami.
2 -
Jejda - já si to neuvědomila. Omlouvám se za ten galymatyjáš, ale oba příspěvky jsou "výsledkem" mého osobního uvažování.
Základem bylo hledání druhého videa, o kterém jsem věděla, že existuje, ale nevěděla jsem, že ho někdo dokonce otitulkoval. Příjemné překvapení - pro mě.
Přednášku jsem hledala v souvislosti se současným konfliktem a většinovým názorem, jací jsou židé chudáci, pronásledovaní tisíciletími - přitom jejich náboženství je to "křesťansky nejčistší".
Když jsem radostně objevila to video a vyposlechla si ho, vzpomněla jsem na Zaznobina a že mi jeho podání informací velmi chybí. Byl mým nejoblíbenějším - vyhovoval mi hlas, tempo, barva i prokládání literárními postavami nebo osobními příhodami. Prostě - uvědomila jsem si, jak mi ten pán chybí. A od toho byl jen krůček k "povzdechu", jak je to dneska a že mnozí pokládají za "giganta" Pjakina. Pokládají ho za "největšího kámoše" a následovníka Zaznobina.... a takového Velička, za kterým je spousta práce, toho mají div že za zrádce. A mnohdy k tomu vůbec nevede nějaká znalost jeho díla či přednášek, ale pouhý fakt, že se u nás dlouho nepřekládal.
To je všechno, moc se omlouvám, že jsem zanesla zmatek...
1 -
Ještě jedna myšlenka, náležející k tématu "židé".
Zaznobin tam mluví o "zvyku" Římanů brát sebou na tažení po Evropě židy a nechávat je na dobytých územích. Ano - tak to bylo, proto se židovstvo tak snadno rozšířilo do všech obydlených koutů. A jelikož to byli zdatní obchodníci, brzy si vybudovali svou vlastní obchodní "síť".
A možná si pamatujete, jak jsem psala o původu Prahy a odpovídala na různé otázky ohledně jejího původu - s tvrzením, že Praha byla založená židy a naši předci se tomuto místu obloukem vyhýbali.
Teď - v době novodobého "národního obrození" - se stalo módním "bádat nad národními kořeny". Někdy to sklouzává do úplných absurdit, často se "objevuje" dávno objevené a popsané.
Dělá to tak i ezoscéna a tam jsem zaregistrovala údiv nad popisem Ibrahima ibn Jakoba (i toto jméno bylo pro ně objevem - my se to učili už na základce), který navštívil Prahu a její největší trh (se slovanskými otroky). Popisoval Pražany jako lidi snědé pleti a černých vlasů. S ohledem na původ města je to jasné - v té reportáži paní moderátorka "měla záhadu".
Prosím, není to žádná záhada, ale potvrzení faktu, o kterém mluví i Zaznobin. Praha byla největší kupeckou křižovatkou a to největší tržiště ovládali a obsluhovali židé, kteří v tom místě také bydleli. Česká knížata sídlila na Levém Hradci - nikoliv v Praze.
Omlouvám se - přišlo mi to aktuální s ohledem na otázky, které nyní "táhnou". Prosím admina, že pokud shledá příspěvek nevhodným, ať ho smaže nebo kamsi přesune. Díky.
5
Kategórie
- Všetky kategórie
- 1 Možnosti, riešenia, východiská, ciele
- 215 Politika a udalosti
- 81 Udalosti a politika na Slovensku
- 24 Udalosti a politika v ČR
- 63 Zahraničná politika a udalosti
- 50 Globálna politika a udalosti
- 26 Analýzy
- 4 Domáci analytici
- 19 Zahraniční analytici