Zprávy z Francie

245

Komentáre

  • @Kaktus povedal/-a:
    Násilně ukončí stávku - kreténi, to je jako naženou do práce?

    Vymenia ich za chudákov, ktorí budú pracovať za akúkoľvek mzdu. Odborníkov stávkokazov preplatia, ale stále sa im to oplatí. Celková kvalita a výkonnosť v práci klesne, ale o to sa teraz nehrá.

  • K
    upravené Tue 11 Oct 2022 #33->

    @Ogar Valach

    dobrá poznámka - ale prakticky se zase jedná o PR umělou realitu - Vydíte? Na každé vaše místo se třepe 10 dalších zájemců co to budou dělat za třetinu vašeho platu...

    Reálně tam ale nastrkají lidi, bez odbornosti nemající praxi v obsluze daných zařízení a možná ani v oboru, tudíž rafinerie půjde do kopru tak či tak. A možná tam i něco bouchne.

  • Ogar Valach
    upravené Tue 11 Oct 2022 #34->

    @Kaktus povedal/-a:
    Reálně tam ale nastrkají lidi, bez odbornosti nemající praxi v obsluze daných zařízení a možná ani v oboru, tudíž rafinerie půjde do kopru tak či tak. A možná tam i něco bouchne.

    Lenže to pôjde pomaly a postupne a ľudia si na novú realitu zvyknú a nebudú protestovať, hlavne, keď sa im patrične vysvetlí, že za všetko môže Rusko a menovite Vladimír Putin, ktorý im na diaľku po večeroch hekuje rafinériu. Cieľ bude dosiahnutý. Dokonca dvakrát.

  • Průmysl není politika. Technologie s rizikovým provozem (např. chemičky / rafinerie) jsou háklivé na neodborné zacházení. Ale to nebude managerům bránit v emerickém úsměvu, jak to skvěle vyřešili.

  • @Kaktus povedal/-a:
    Průmysl není politika. Technologie s rizikovým provozem (např. chemičky / rafinerie) jsou háklivé na neodborné zacházení. Ale to nebude managerům bránit v emerickém úsměvu, jak to skvěle vyřešili.

    Priemysel je politika. Čo to v poslednej dobe nevidíš? A rafinéria by bola katastrofa lokálneho významu, čo tým, ktorí túto politiku realizujú, vyhovuje. To nie je atómová elektráreň.

  • https://www.rt.com/business/564457-us-seeks-economic-domination-eu/

    USA využívajú energetickú krízu v EÚ - Paríž

    Podľa francúzskeho ministra financií Washington predáva EÚ plyn za štvornásobok ceny, ktorú si účtuje doma.

    Francúzsky minister financií Bruno Le Maire varoval, že USA by nemali dominovať na svetovom trhu s energiou, zatiaľ čo EÚ trpí dôsledkami konfliktu na Ukrajine.

    "Konflikt na Ukrajine sa nesmie skončiť americkou ekonomickou dominanciou a oslabením EÚ," povedal v pondelok vo svojom prejave v Národnom zhromaždení.

    Le Maire uviedol, že je neprijateľné, aby Washington "predával svoj skvapalnený zemný plyn za štvornásobne vyššiu cenu, ako stanovuje pre svojich vlastných priemyselníkov", a dodal, že "hospodárske oslabenie Európy nie je v záujme nikoho".

    "Musíme dosiahnuť vyváženejšie hospodárske vzťahy v otázke energetiky medzi našimi americkými partnermi a európskym kontinentom," povedal Le Maire.

    Pred konfliktom na Ukrajine bolo Rusko najväčším dodávateľom plynu do EÚ a zodpovedalo za približne 45 % dovozu plynu do bloku. V dôsledku sankcií uvalených na Moskvu v posledných mesiacoch sa však dodávky ruského plynu do EÚ výrazne znížili.

    Krajiny EÚ, ktoré čelia energetickej kríze, sa ponáhľali naplniť svoje zásobníky - podľa Gas Infrastructure Europe sa úroveň zásob v podzemných zásobníkoch v pondelok blížila k 91 %. Zásobníky sú z veľkej časti zaplnené skvapalneným zemným plynom (LNG) a podľa údajov agentúry Bloomberg sú v súčasnosti na najvyššej sezónnej úrovni minimálne od roku 2016. Dovoz LNG zo zámoria však stojí oveľa viac ako plyn dodávaný plynovodom z Ruska na základe dlhodobých zmlúv a ceny energií v bloku naďalej rastú.

    EÚ uvažuje o stanovení stropu na ceny zemného plynu pre všetkých dodávateľov, ale viaceré krajiny sú proti tomu. Nórsko, ktoré nie je členom EÚ, ale je partnerom v Európskom hospodárskom priestore (EHP) a jedným z hlavných dodávateľov plynu do EÚ, nedávno varovalo, že takýto krok by mohol zhoršiť situáciu a prinútiť vývozcov, aby presmerovali dodávky na iné trhy.

  • @Ogar Valach

    :D ale tak jasne, že politika má na průmysl vliv (a opačně), ale myslel jsem to tak, že když třeba uděláš ministrem zemědělství chlapa, co bude krmit krávu podestýlkou, tak ten destruktivní vliv bude pozvolný, narozdíl od chemičky, kde neznalý pracovník může způsobit průser mnohem rychleji.

  • @Quilgen
    problemy kvuli stavkam delniku v rafinerii. 3 z 6 rafinerii jsou zavrene. pokles na 60 procent produkce, 740K barelu.
    postizeno je 19 procent benzinek.

    https://www.france24.com/en/europe/20221008-france-s-fuel-shortage-causes-frustration-for-motorists-anxiety-for-government

  • Dnes som chcel znamemu preposlat cez FB, ihned blokovane..

    Ale na lepsiu predstavu co a ako vo FR v dosledku nedostatku paliv. Cista demokracia a laska

    https://rumble.com/v1no53i-france-tanking-crysis.html

  • constanze
    upravené Fri 14 Oct 2022 #42->

    protesty ve francii, ktere zadaji vystup france z NATO. protesty se take tykaji vysokych cen energii.
    macron se snazil presvedcit spojence v NATO, aby zacali jednat s ruskem.
    USA stoji bidenovy snahy neprimeho boje s ruskem, rekordne vysokou inflaci a recesi. nicmene usa prezivaji, protoze maji dostatek energie, zatimco evropa trpi. soucasna situace markantne ovlivnuje zivotni uroven francouzu a proto zadaji, aby francie vystoupila z NATO a zadaji, aby macron prestal podporovat ukrajinu a chteji, aby macron obnovil vztahy s putinem, aby se stabilizovaly ceny plynu.
    pripomenme si, zev roce 1966 francouzsky prezident de gaul, za ucelem ziskani vetsi nezavislosti, podepsal o vystoupeni z vojenskeho veleni z NATO. francie se vratila do vojenskeho veleni az v roce 2009.

  • constanze povedal/-a: pripomenme si, zev roce 1966 francouzsky prezident de gaul, za ucelem ziskani vetsi nezavislosti, podepsal o vystoupeni z vojenskeho veleni z NATO. francie se vratila do vojenskeho veleni az v roce 2009.

    Kdyby Mikron udělal vystoupení z NATO, tak to by byl gól...
    (Charles de Gaulle ~ gaule ~ bidlo)

  • @Quilgen

    No to smrdí občanskou válkou...není benzín, lídi mají vlády (systému a jeho hodnot, migrantů) po krk. Teď už jen stačí, aby někdo vystřelil po chlapovi, který vzhledem k cenám za jídlo a energie nemůže uživit rodinu a tak stávkuje...a bude tu druhá francouzská.

  • @Kaktus povedal/-a:

    ...tu druhá francouzská.

    Nebude už 3. ? :smiley:

  • Teraz som videl na telegrame ze Francúzsko konci s lipskou burzou vie to niekto potvrdiť?

  • Covid, Sýria, „zmanipulované“ prezidentské... Jean Lassalle znásobuje výstupy s konšpiračným podtónom
    Covid, Syrie, présidentielle "truquée"... Jean Lassalle multiplie les sorties aux accents conspirationnistes

    https://www.tf1info.fr/societe/covid-et ministres de macron non vaccinés bombardement en syrie-presidentielle-truquee-jean-lassalle-multiplie-les-sorties-aux-accents-conspirationnistes-2235085.html
    https://en.wikipedia.org/wiki/TF1

    Bývalý prezidentský kandidát šokoval tvrdením, že Macron a väčšina poslancov sú neočkovaní
    https://www.badatel.net/byvaly-prezidentsky-kandidat-sokoval-tvrdenim-ze-macron-a-vacsina-poslancov-su-neockovani/

  • Francúzsky minister obrany: Ukrajinskí vojaci budú niekoľko týždňov zaradení do našich jednotiek!
    Francúzsko poskytne na svojom území výcvik pre približne 2000 ukrajinských vojakov. V sobotnom rozhovore pre noviny Le Parisien to povedal francúzsky minister obrany Sébastien Lecornu, informuje agentúra AFP.
    https://ereport.sk/francuzsky-minister-obrany-ukrajinski-vojaci-budu-niekolko-tyzdnov-zaradeni-do-nasich-jednotiek/

  • https://t.me/casusbellichat/461401
    Masové protesty v Paríži proti zvyšovaniu cien a životných nákladov

  • https://echo24.cz/a/SWXvt/zpravy-zahran ... nepodnikne

    Francie na případný ruský útok jadernou zbraní na Ukrajině neodpoví, řekl Macron
    Francouzský prezident Emmanuel Macron uvedl, že jeho země nebude vracet úder Rusku, pokud to použije na Ukrajině jaderné zbraně. Z jeho vyjádření není zcela jasné, zda myslí jen útok francouzskými jadernými zbraněmi, nebo i konvenčními prostředky.

    „Naše doktrína vychází ze základních zájmů (našeho) národa a ty jsou jasně definovány. Pokud by došlo k jadernému balistickému útoku na Ukrajinu, tyto zájmy by nebyly narušeny,“ řekl Macron v rozhovoru pro televizi France 2 s odkazem na francouzskou doktrínu jaderného odstrašování.

    Na druhou stranu ale dodal, že by měla být obnovena teritoriální celistvost Ukrajiny. „Budeme nadále podporovat ukrajinský odpor a zintenzivňovat naši vojenskou pomoc,“ dodal.

    Součástí další pomoci mají být podle Macrona houfnice Ceasar, radary, rakety pro protileteckou obranu i útok, obrněná vozidla i výcvik personálu. "Naše doktrína je jasná. Odstrašování funguje. Čím méně o tom mluvíme, tím méně nafukujeme hrozbu," řekl Macron.

    Později svá slova o odplatě proti Rusku ještě rozvedl na Facebooku. „Nechceme světovou válku,“ napsal ukrajinsky. „Pomáháme Ukrajině odolávat v jejich zemi, ale nikdy útočit na Rusko. Vladimir Putin musí zastavit tuto válku a respektovat územní celistvost Ukrajiny,“ uvedl.

    Země NATO probraly jaderné plány

    Spojené státy jsou stále pevně připraveny bránit celé území Severoatlantické aliance. Prohlásil to dnes americký ministr obrany Lloyd Austin před jednáním jaderné plánovací skupiny NATO. Ministři na ní probrali aktuální stav připravenosti nukleárního arzenálu v době, kdy Rusko hrozí nasazením jaderných zbraní na Ukrajině. Aliance potvrdila, že příští týden uspořádá pravidelné cvičení vzdušných sil schopných nést jaderné zbraně.

    Poté, co ruská armáda v minulých týdnech začala ustupovat ukrajinské protiofenzivě, přitvrdil prezident Vladimir Putin rétoriku a vyhlásil mobilizaci a nelegální anexi čtyř oblastí na východě Ukrajiny. Moskva podle něj odpoví na útoky na tyto regiony všemi prostředky.

    Američtí představitelé dali opakovaně najevo, že Rusko musí počítat s tvrdými následky, pokud na Ukrajině použije jaderné zbraně. Jak konkrétně by Washington zareagoval, nespecifikovali. "Jsme připraveni bránit každý centimetr území NATO, pokud a jakmile to bude potřeba,“ řekl dnes Austin.

  • Som zvedavý ci sa toho dotkne nejaký mainstream co som si myslel ze to tak funguje (uz dlhé roky) len s lepšou propagandou aj som sa trafil a u nás je niečo podobné len na čele mame Nemecko "uber alles" (úryvok z jednej pesničky od ramsteinu) http://www.infokuryr.cz/n/2022/11/20/putine-zachran-nas-v-noci-na-dnesek-vypukl-nejvetsi-skandal-v-dejinach-eu-a-nato/

  • http://www.regionalninovinky.cz/zpravy/ ... -v-africe/

    Macron obvinil Rusko za protifrancouzskou aktivitu v Africe
    Francouzský prezident Emmanuel Macron obvinil Rusko, že v Africe „živí“ protifrancouzskou propagandu a v problémových afrických zemích působí jako „predátor“.
    Na okraj summitu frankofonních národů v Tunisku byl Macron požádán, aby reagoval na kritiky, kteří tvrdí, že Francie využívá historické ekonomické a politické vazby ve svých bývalých koloniích pro své vlastní zájmy, napsala agentura Reuters.

    „Toto vnímání je živeno ostatními, je to politický projekt,“ řekl Macron v rozhovoru pro TV5 Mond.

    Řekl, že není hlupák a že mnoho influencerů, kteří občas vystupují v jejich pořadech, je placeno Rusy, které znají.

    „Určitý počet mocností, které chtějí rozšířit svůj vliv v Africe, to dělají, aby ublížily Francii, poškodily její jazyk, zasévaly pochybnosti, ale především sledují určité zájmy,“ dodal Macron.

    Francie, bývalá koloniální mocnost ve velké části západní a střední Afriky, má dlouhodobé vojenské vazby napříč frankofonní Afrikou a francouzští vojáci jsou v Mali rozmístěni již deset let jako součást protiteroristické operace, uvedla agentura.

    Kritici považují francouzskou operaci za neúspěšnou a viní ji z další destabilizace regionu.

    Francie také v posledních letech soutěžila o vliv v Africe s Ruskem, kdy byla nasazena soukromá skupiny Wagner do několika zemí, včetně Středoafrické republiky (CAR) a Mali.

    Paříž musela stáhnout vojáky z Mali poté, co armáda africké země v roce 2020 provedla převrat.

    Vojenští vůdci později vyzvali Wagnerovu skupinu, aby pomohla v desetiletém boji proti islamistickým ozbrojencům a přerušila vztahy s Francií.

    Rusko uvedlo, že Wagner ruský stát ani nezastupuje, ani jej nefinancuje.

    „Stačí se podívat na to, co se děje ve Středoafrické republice nebo jinde, abyste viděli, že ruský projekt, který se tam provádí, když je Francie odsunuta stranou, je projekt dravý,“ řekl Macron.

    „Bylo to provedeno za spoluúčasti ruské vojenské junty,“ zdůraznil Macron.

  • https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/mac ... balni-rad/

    Macron otevřeně: „Potřebujeme jednotný globální řád“
    Francouzský prezident Emmanuel Macron během projevu na summitu Apec v Bangkoku, kde se sešli světoví lídři, vyzval k vytvoření „jednotného globálního řádu“.

    Macron se takto vyjádřil při diskusi o mocenských zájmech Ruska a Číny a hrozbě války.

    „Jsme v džungli a máme dva velké slony, kteří se snaží být stále nervóznější,“ řekl.

    „Pokud začnou být velmi nervózní a rozpoutají válku, bude to pro zbytek džungle velký problém. Potřebujete spolupráci mnoha dalších zvířat, tygrů, opic a tak dále,“ dodal Macron.

    „Jste na straně USA nebo Číny? Protože teď by postupně spousta lidí ráda viděla, že na světě existují dva řády. To je obrovská chyba, a to i pro USA i pro Čínu.“

    „Potřebujeme jeden globální řád,“ uzavřel.
    In case you still think it’s a conspiracy theory that our elites want a world order, here’s French President @EmmanuelMacron yesterday at the APEC summit:

    ‘We need a single global order’. pic.twitter.com/CFTMXUPy1R
    — Eva Vlaardingerbroek (@EvaVlaar) November 19, 2022
    Macronova slova jistě zmatou průmysl „fact checkerů“, kteří nadále trvají na tom, že tvrzení o „novém světovém řádu“ nebo jedné světové vládě jsou nepodloženou konspirační teorií.

    Minulý týden se skutečně strhla velká mela, když vyšlo najevo, že YouTube vlastněný společností Google fakticky ověřil fakta na videu zveřejněném „Summitem o světové vládě 2022“.

    Na videu se moderátor panelové diskuse ptá J. E. Dr. Anwara bin Mohammeda Gargashe, diplomatického poradce prezidenta SAE: „Jste připraveni na nový světový řád?“.
    Ha, its real
    The "World Government Summit 2022" literally asks "Are you ready for a new world order" and youtube is like "this official and VERIFIED video is a conspiracy" pic.twitter.com/s3uvWCNsjj
    — Tim Pool (@Timcast) November 16, 2022
    Pod videem je umístěno políčko pro kontrolu faktů o „novém světovém řádu“, které odkazuje na článek na Wikipedii, kde se uvádí: „Nový světový řád (NWO) je konspirační teorie, která předpokládá tajně vznikající totalitní světovou vládu.“

    Tón článku vyvrací představu, že dochází ke směřování k „novému světovému řádu“, přestože účastníci panelu na Summitu světové vlády otevřeně hovořili právě o této agendě.

  • K
    upravené Thu 24 Nov 2022 #57->

    Tak nevím jestli Micron trochu nezaspal s tím jednotným globálním řádem. Asi nepostřehl, že mu velká část elit přestala věřit.

    Z kvikotu ohledně Afriky je patrné, že globální agenda přichází o laciné zdroje,

    Líbí se mi to jeho přirovnání, že je potřeba spolupráce různých zvířat....slonů, tygrů, opic....kam by se asi zařadili fiala, lipavský, cernochová, pekarová? :D

  • Zatúlal sa? Na francúzskom pobreží odpočíval mrož
    V prístavnom meste Dieppe ležiacom v regióne Normandia na severe Francúzska bol pozorovaný mrož. Tento morský cicavec žijúci v oblasti polárneho kruhu sa tak nachádzal kilometre ďaleko od svojho prirodzeného prostredia, oznámili v sobotu francúzske úrady.
    Miestne úrady ohradili v piatok večer oblasť, kde bol pozorovaný mrož. Ten odpočíval na pobreží a nezdalo sa, že by bol chorý, uvádza vo vyhlásení úrad prefekta. Ten tiež zverejnili fotografiu ohradenej oblasti. Zviera sa následne v sobotu ráno vrátilo do mora a odplávalo preč.
    Mrože sa obyčajne vyskytujú v Grónsku, Rusku alebo na Aljaške. Vo francúzskych vodách však bolo tento rok pozorovaných viacero živočíchov, ktoré sa bežne vyskytujú v chladných arktických vodách.
    V auguste vplávala do rieky Seina napríklad bieluha, ktorá v tejto francúzskej rieke tiež zahynula. Len niekoľko mesiacov predtým zahynula v Seine aj kosatka, ktorá však bola smrteľne chorá.
    https://www.ta3.com/clanok/251770/zatulal-sa-na-francuzskom-pobrezi-odpocival-mroz

  • R
    upravené Thu 1 Dec 2022 #60->

    @Zora povedal/-a:

    Tady je ten pořad na YT-