Fursov

Y
upravené Tue 24 May 2022 v Zahraniční analytici #1#1

Elita elit. Jsou bohatsi a maji vetsi vliv nez Rotschildovci. Alexander Fursov a Alexander Bagajev. (rustina)

Komentáre

  • úvaha od pani IRENY : Tady jsem udělala článek na téma Fursov sci-fi a fantazy
    https://kob-forum.eu/2022/09/04/sci-fi-versus-fantazy-a-socialismus-versus-kapitalismus/
    K napsání této úvahy mne přiměl článek Andreje Fursova:
    https://www.armadnymagazin.sk/2022/09/03/andrej-fursov-zima-sa-blizi-aky-svet-stavaju-majstri-svetovej-hry/

  • Andrej Fursov: Pre svet sa zjavil plán B. Neviditeľný spojenec Ruska

    Rusko čaká veľmi dlhý boj. Navyše tento boj nemožno vyhrať ani lokálne, ani regionálne, na úrovni Eurázie. Tento boj sa vyhráva iba v globálnom meradle. A v tomto smere musí Rusko predložiť určitú agendu globálneho charakteru.

    Je úplne jasné, že režim, ktorý teraz v Rusku existuje, je klanovo-oligarchický, no, kvôli svojej finančnej situácii vyzerá v očiach mnohých menej úspešný ako silné klanovo-oligarchické režimy. To však neznamená, že Rusko nemá svetu čo ponúknuť. . .
    https://www.armadnymagazin.sk/2022/08/31/andrej-fursov-svet-ma-plan-b-neviditelny-spojenec-ruska/

  • Andrej Fursov: Nové otroctvo – progres „temných“ treba vykoľajiť

    https://www.armadnymagazin.sk/2022/09/26/andrej-fursov-nove-otroctvo-postup-temnych-treba-vykolajit/

  • d
    upravené Wed 2 Nov 2022 #6->

    FURSOV o poslední světové válce, kde Schwab prohraje a Čína zvítězí, o "nejhorších"

    podmínkách SVO a o tom, kam přijdeme

    Prognózy ruského politologa a publicisty Andreje Fursova.

    • (západu jim se nepodaří )

      00:00 Podívejte se na rozhovor:

    00:26 Pro mnoho expertů dnes plánovací horizont spočívá na hrozbě jaderné války. NATO provádí cvičení "jaderného odstrašení", Duda žádá Ameriku, aby rozmístila arzenál v Polsku, Zelenskyj požaduje "preventivní údery", Rusko varuje před "špinavou bombou" Kyjeva, Západ ji smete ze stolu. Dojde k tomu všemu k jaderné válce, k poslední světové válce?

    02:01 Tváří v tvář takové hrozbě je svět připraven nejen sledovat konfrontaci mezi Ruskem a NATO, ale nějak se "znovu shromáždit"? Konec konců, Borrellův Západ vykresluje ostatním chmurný obraz: "EU je úžasná zahrada a zbytek světa je džungle"?

    05:33 Na nedávném summitu Konference o interakcích a opatřeních na budování důvěry v Asii v Astaně pronesl běloruský prezident frázi: "Je čas Asie." A klíčovým hráčem v regionu je dnes Čína. Po kongresu se Si Ťin-pching bude zabývat "blikající" Asií, nebo bychom neměli očekávat ostré pohyby z Pekingu?
    07:00 Ve své knize "Modlící se kudlanka orgasmus" poukazujete na "bioekotechnofašismus". A není to jen covid. Je to také deindustrializace veškeré světové produkce, kterou vidíme v Německu, které je odříznuto od energetických zdrojů. To znamená, že Schwab a spol. uspěli hodně. A co nefunguje?

    11:08 Nedávno vědci z Bostonské univerzity zkřížili jeden z fragmentů kmene "omikronu" s úplně prvním virem z Wu-chanu a dospěli k ultravysoké nakažlivosti a smrtelnosti 80%. Není "zlatá miliarda" metaforou?

    14:10 V Astaně, když se ho novináři ptali, "zda něčeho litujete", Putin odpověděl, že toho nelituje a že kdyby operaci nezahájil nyní, "dostali bychom totéž o něco později, jen za horších podmínek pro nás". Jaké "nejhorší podmínky" měl ruský prezident na mysli?

    15:53 Když lidé slyší od úřadů, že existovaly jednoznačné důvody pro zahájení vojenské operace, chci znát podrobnosti – jaké jsou důvody, proč by nemohli jinak?

    16:59 Jak jaderná hrozba, tak vážné morální dilema, které je nevyhnutelné, když se bratrské národy střetnou v krvavém boji, přivedly některé k nejvyšší jasnosti, druhé k hrůze a třetí k hlubokému vnitřnímu zážitku. Je to místo, kam směřujeme? Jak bychom měli žít? Bude vše při starém? Existuje jasné pochopení "obrazu budoucnosti"?

  • ANDREJ FURSOV

    Sila čísel. Svetová špička sa drží svojej jedinej šance. 

    Andrej Fursov

    Kríza z roku 2008 urobila hrubú čiaru za „mastnými rokmi“ svetovej ekonomiky. Súviseli s rabovaním bývalého socialistického tábora a umožnili o jeden a pol desaťročia odložiť terminálnu fázu systémovej krízy kapitalizmu, ktorú začiatkom 80. rokov v USA predpovedali skupiny na čele s A. Gell-Man, R. Collins a B. Boner a v ZSSR - P. Kuznecov a V. Krylov. 

    Kríza v roku 2008 bola zaplavená peniazmi, ktoré v tom čase už prestali plniť päť hlavných funkcií peňazí, to znamená, že prestali byť peniazmi. Kríza nikam neodišla - kotol bol jednoducho zakrytý vekom, ktoré sa časom začalo viac a viac vyhadzovať. 

    V Spojených štátoch pod rúškom „republikánov“ a „demokratov“ prebieha boj úplne iných síl, odohráva sa úplne iný, oveľa vážnejší konflikt. Hovoríme o boji v rámci špičky svetovej kapitalistickej triedy, o boji za postkapitalistickú budúcnosť, o to, kto koho odstrihne od tejto budúcnosti a v nej. 

    Ak situáciu trochu zjednodušíme, tento konflikt možno definovať ako boj ultraglobalistov s ich inštaláciou do bezštátneho finančno-korporátneho elektronicko-digitálneho sveta, alias koncentračného tábora, a globalistov s ich smerovaním k zachovaniu štátu (preto boj o suverenita), modernizovaný priemysel a následne zabezpečenie určitých pozícií čiastočne zmenšujúcich sa pracujúcich a stredných vrstiev; štát je zároveň podriadený MMF aj Svetovej banke, ale čo je najdôležitejšie, naďalej existuje. 

    Vo svete ultraglobalistov neexistuje štát – toto je svet mocných korporácií ako Východoindická spoločnosť alebo enklávové územia – neo-Benátky; svet obývaný ľuďmi a vlastne aj biorobotmi bez národnostných, rasových, náboženských a dokonca aj rodových rozdielov. Obama aj Clintonová sú ultraglobalisti; Dnes je tvárou ultraglobalizmu Hillary Clintonová, ktorú v LiveJournal výstižne nazvali Bastinda (zlá čarodejnica z Purple Land of the Winkles v Čarodejníkovi zo smaragdového mesta).

    Počas štyroch rokov svojho prezidentovania sa Trumpovi podarilo prelomiť veľa z toho, čo budovali ultraglobalisti: transatlantické partnerstvo, transpacifické partnerstvo, americké financovanie WHO atď. Netreba si robiť ilúzie: Trump navyše nedôsledne a nevýrazne plní vôľu určitej časti sveta, predovšetkým americkej kapitalistickej triedy. Objektívne je spojencom tohto segmentu časť západoeurópskych elít s pravicovými postojmi. 

    "Chiméra "buržoázno-aristokratickej republiky" (BAR). Ideológia BAR je nepochybne ideológiou pseudopravičiarov, ktorí vyznávajú kult "vnútorne silného jednotlivca" ako obrannú reakciu na masivizáciu spoločnosti. a štát v ére, po prvé, klasickej antiky (Dr. Grécko a Rímska republika), po druhé, renesancie (mestá Talianska storočia XIV-XVII) a po tretie, od začiatku novoveku do r. súčasnosť (Holandsko, Anglicko od Cromwella po Thatcherovú, USA od počiatku po Reagana a Busha), vychádzajúce z myšlienok Aristotela (malé zriadenie ako optimálna forma vlády), Cicera, Hobbesa, Machiavelliho, Nietzscheho a i. ktorého jadrom je etika slobodnej tvorivosti spoločenstva niekoľkých „silných jedincov“ – „bohov“ (buržoázno-aristokratická oligarchia), verejne prístupných spolupáchateľstvu ľudových más, z ktorých väčšina sa zo zotrvačnosti zúčastňuje len nominálne. Ideológia BAR s jej ontologickým prvenstvom jednotlivca nad klanom a štátom je produktom typickej západnej mentality.“ az118.livejournal.com

    Až donedávna mali protištátne snahy ultraglobalistov vážne obmedzenie: pred demontážou Spojených štátov bolo najprv potrebné rozložiť Ruskú federáciu a Čínu; USA predsa nie sú len štát (posledným prezidentom USA ako štátu bol Nixon), ale sčasti štát, sčasti zhluk TNC, železná päsť všetkých globalistov, umiernených aj ultras. 

    Takzvanou digitalizáciou však bolo možné anulovať alebo aspoň výrazne oslabiť celú „veľkú trojku“ štátov, ktoré sú stále tak či onak, aj keď nedôsledne, v „jednom kroku vpred“. , dva kroky späť“ režim proti ultraglobalizmu. 

    Teraz sa veľa hovorí o e-governmente, o „digitálnom štáte“, ktorý primárne ovláda sociálne siete.

    Dokonca sa objavil aj takýto pojem – netokracia (net – „sieť“). 

    „Digitálny štát“ (úvodzovky, lebo v presnom zmysle slova to nie je štát, je to iná forma moci) existuje čiastočne vedľa bežného, inštitucionálno-hierarchického, čiastočne (navyše z väčšej časti ) je v ňom zabudovaný – formálne za účelom zvýšenia efektivity, optimalizácie procesov. V podstate ho zničiť. Keďže siete sú v podstate nadnárodné, digitálna štátnosť je globálnou silou. 

    „Štát je organizmus, ktorý dáva možnosť vznikať osobnostiam-panovníkom, a nie stroj zostavený z jednotlivcov pre ich potešenie v podobe planetárnej voliéry. Zdanlivá absencia negatívnych vplyvov moderného kapitalistického štátu je ilúziou, už len preto, že skrýva svoju podstatu permanentnej krízy, nechce byť na hranici života a smrti, ale len sladkého večného života. Toto je veľmi chúlostivá kríza. Rozmnožovala sa vo veľkej miere ako baktéria – najprv zachytila priestor, ktorý jej bol voľný, a keď už bol takmer koniec, potom budúci čas v podobe života na dlh.“ az118.livejournal.com

    Ako poznamenal Z. Bauman, kapitál (a ešte doplním všetko ostatné), premenený na elektronický signál, nezávisí od štátu, z ktorého je vyslaný, od štátov, ktorých hranice prekračuje, a od štátu, do ktorého prichádza. Globálna digitálna moc sa buduje nad stavom modernej éry rovnakým spôsobom, ako sa táto druhá (práve pre neho Machiavelli vymyslel termín lo stato) vybudovala v 16.-17. nad tradičnými miestnymi a regionálnymi štruktúrami moci, anulujúc ich z hľadiska organizácie a moci. 

    Za podmienok triumfu čísla, ak k nemu dôjde, starý stav moderny v zásade nemôže byť úplne zničený - zostane škrupinou, ktorej možno pripísať nedostatky, alebo dokonca niečo ako cvičený medveď v cirkus. 

    „Liberálna demokracia je globálny systém zoologickej záhrady, kde má takmer každý potravu, strechu nad hlavou, samice a samce, bezpečnosť a povolanie medzi spánkom, jedlom a párením, ktorého význam neustále klesá v dôsledku preľudnenia a degradácie pohlavia. základňa, prakticky bez Helénov a Židov, mužov a žien, detí a dospelých, ale s infantilnými obyčajnými ľuďmi - zoologická záhrada obsluhovaná robotickými komplexmi s malým počtom špecialistov pod kontrolou vrcholového manažmentu TNC, implementujúca odporúčania systém rozhodovania pod kontrolou II ..“ az118.livejournal.com

    Globálna „digitálna sila“ je takmer ideálnou formou pre takzvaný „deep state“. Tu si to treba len ujasniť. Po prvé, nie „hlboký stav“, ale „hlboká moc“, keďže štát je formalizovaná vec, ale takzvaný „hlboký stav“ nie je. Po druhé, musíme hovoriť o „hlbokých štátoch“, sú vo všetkých najväčších krajinách sveta, teda o štruktúrach (správne v množnom čísle) hlbokej moci (SGV). 

    Proces registrácie SGV prebieha v rokoch 1960-1980. Spája sa so vznikom offshore spoločností, s financiovaním kapitalizmu, s rozvojom nadnárodných korporácií, na ktoré sa do značnej miery preorientovala časť špeciálnych služieb a časť štátneho aparátu – pričom formálne obaja zostali v štátnej službe.

    Kontrola nad obchodovaním s drogami a nelegálna časť obchodovania so zbraňami, zlatom a drahými kovmi, surovinami, inými slovami zločinecká globálna ekonomika, sa stala autonómnym zdrojom SGV. Globalizácia začala ako kriminalizácia svetovej ekonomiky a jej operátori sa podľa slov O. Markeeva stali „globalistami pred globalizáciou“.

    SGV vznikla zrejme aj v Sovietskom zväze (triáda: segmenty KGB / vtedajšia GRU, stranícka nomenklatúra a nimi dohliadaná tieňová ekonomika, predovšetkým v Gruzínsku, Arménsku, pobaltských štátoch, na juhu RSFSR a Ukrajina).

    Prísne vzaté, perestrojka ako legalizácia tieňových kapitálov a premena moci na vlastníctvo je najmä jej dielom, procesom, ktorý uskutočňuje v spolupráci tak s SGV najväčších štátov, ako aj s uzavretými nadnárodnými štruktúrami kapitálového systému (a nie ako notoricky známy klub Bilderberg, ale s oveľa vážnejšími - Cercle / "Circle", Siècle / "Century" atď.), as týmito štátmi samotnými. 

    Do akej miery „sovietsky SGV“ prežil ako nezávislý hráč a do akej miery sa integroval do politických a ekonomických štruktúr moderného sveta, je otvorenou a nie najzaujímavejšou otázkou: rozhodujúcu úlohu zohrávajú úplne iné sily. boj o globálnu postkapitalistickú budúcnosť, a to rozhodne nie sú „republikáni“ a nie „demokrati“. Sú to prinajlepšom tiene skutočných hráčov. 

    https://dzen.ru/a/ZKoK-bsqoB7IK1p0

  • ANDREJ FURSOV 

    Koniec Nemecka? Čo sa stalo s európskym snom. 

    16. júla 2023

    Pokiaľ ide o Európsku úniu, od začiatku to bola umelá formácia - a to aj napriek tomu, že po zničení Rímskej ríše sa neustále pokúšali obnoviť zjednotenú Európu. 

    Prvým pokusom tohto druhu bola ríša Karola Veľkého, ktorá sa de iure zrútila v roku 843. Potom sa pokusy o zjednotenie Európy vyvíjali v dvoch líniách – Guelph a Ghibelline.

    Na konci XI storočia. sa rozvinul konflikt medzi cisármi Svätej ríše rímskej nemeckého ľudu (dynastia Hohenstaufen) a pápežmi. Guelfovia sú tí, ktorí podporovali pápežov, zastupujúci najmä obchodníkov, remeselníkov, aristokratické rodiny zo severného Talianska a južného Nemecka; Ghibellini podporovali cisárov, patrili 

    z väčšej časti k feudálnej šľachte, strednej (meštianskej) a nižšej vrstve ľudu.

    Po porážke Hohenstaufenov možno projekty na zjednotenie Európy podmienečne rozdeliť na „guelfské“ 

    (hlavne „aristokratické“) 

    a „ghibelské“ 

    (hlavne „demokratické“). 

    Európske únie, ktoré sa Napoleon a Hitler snažili vybudovať, boli Ghibelline s trochou aristokratickej horkosti. 

    Súčasná Európska únia je guelfským projektom, realizovaným pod americko-slobodomurárskym „vševidiacim okom“ a do veľkej miery aj vďaka zničeniu ZSSR.

    Raz F. I. Tyutchev poznamenal, že s príchodom Petrovej ríše bola Karolova ríša v Európe nemožná. A skutočne to bol „bočný štát“ (L. Dehiyo) historického Ruska (hoci v spojenectve s iným „bočným štátom“ – Veľkou Britániou), ktorý prelomil všetky pokusy o znovuvytvorenie karolínskej „centrálnej“ ríše, či už Napoleonom, Wilhelmom II. alebo Hitlerom.

    Je príznačné a symbolické, že Európska únia sa formovala súčasne so zničením ZSSR – „avatarmi“ impéria Petra I. Západná Európa však zároveň pohltila niečo, čo jej bolo cudzie, čo nie je schopná stráviť a vieme, čo sa deje v dôsledku tráviacich ťažkostí. Východná Európa v jej súčasnom stave na jednej strane a problémy západoeurópskych integrátorov („nenásytnosť fraer zničená“) na strane druhej sú výsledkom tohto zlého “ trávenia “.

    Je úplne jasné, že Európska únia existuje pre tých, ktorí, ako by povedal jeden gogoľský hrdina, sú „čistejší, pane“ – to je karolínske jadro, a pre tých, ktorí „išli na prechádzku“. 

    Karolínske jadro je vážnym nebezpečenstvom pre ultraglobalistov aj umiernených amerických globalistov. Snažia sa ju čo najviac oslabiť s pomocou na jednej strane proatlantickej časti západoeurópskych elít, na ktorých záujmy dozerá hlúpa a samoľúby bruselská byrokracia; na druhej strane takzvaná „mladá Európa“, v ktorej je poľské vedenie najservilnejšie.

    "Súčasnú Európu ničí neoliberálny kapitalistický systém, ktorý skoncoval so sociálnym štátom. 

    Vlády podriadené bankám a korporáciám vyhlásili hospodársku vojnu vlastnému obyvateľstvu, mesačne obmedzujú sociálne úspechy a zisky stáročného boja občanov za ich práva. Európski rukojemníci systému budú čoraz nemilosrdnejšie vykorisťovaní v záujme svetových elít."

    Vo svete rýchlo rastúcej koncentrácie bohatstva a progresívnych technológií, ktoré nie sú dané do služieb ľudstva, ale úradov, sa obyvatelia včerajších prosperujúcich krajín stávajú chudobnejšími a bezbrannejšími. 

    Spontánne nepokoje, ktoré sa v „civilizovanom svete“ čoraz častejšie opakujú, sú priamym dôsledkom rýchlo sa zhoršujúcej kvality života väčšiny. Súčasný svetový systém nie je schopný tieto problémy vyriešiť, je ich príčinou.“ Oleg Yasinsky

    Proti karolínskemu jadru však ultraglobalisti a globalisti (tu sa ich záujmy zhodujú, aj keď nie úplne, ale podľa princípu „Eulerových kruhov“) majú mocnejšiu zbraň. Využili to v roku 2015 v podobe „migračnej krízy“, ktorú formálne vyvolali atlantickí prisluhovači Globozapadu a Globameriky, ktorí intenzívne menia Európu na post-západ.

    Z nejakého dôvodu bolo medzi migrantmi veľa mladých zdravých mužov a samotné „turbulentné prúdenie“ pôsobilo dojmom, že ho skrytí vodcovia dobre ovládajú.

    V roku 2012, počas návštevy Európy, Obama povedal, že XXI. bude vek formovania nových národov. 

    O niečo neskôr sa Merkelová vyjadrila v zmysle, že do polovice 21. stor. nebudú Nemci, ale budú paneurópania. Takže od 80. do 90. rokov to, čo bolo plánované len pre Nemcov v rokoch 1944-1945, fungovalo proti Európanom. a čo sa na nich v 50. – 70. rokoch 20. storočia vypracovalo. Navyše, prvý a hlavný úder opäť dopadol na Nemcov: Nemecko prijíma viac migrantov a utečencov ako iné krajiny; v ňom sa integračné programy týkajú 51 % utečencov – v porovnaní s 34 % vo Švédsku a 11 % v Grécku. Inými slovami, bolo to Nemecko, ktoré sa opäť stalo oblasťou experimentu sociálneho inžinierstva na šľachtenie „nových Nemcov“ – populácie s roztrieštenou deetnizovanou identitou.

    Už samotná prítomnosť migrantov mení život a správanie „rodných Nemcov“, robí z nich „nových Nemcov“. Takto nazvali svoju knihu Herfried a Marina Münklerovci, ktorí s uspokojením, ba povedal by som, radostne konštatovali, že „statické Nemecko“ sa vytráca do minulosti spolu s jasnými („strohými“) národnými hranicami a bývalou identitou. 

    Nové Nemecko sa stáva otvorenejším, neformálnejším, rozmanitejším, ale aj – manželia sú nútení konštatovať –úzkostnejším a nervóznejším.

    Ukazuje sa, že cenou za „otvorenosť“ je stres, úzkosť, nervóznejší život? 

    Ukazuje sa to tak. Nie je náhoda, že v Nemecku je čoraz viac kníh s názvami „Nervózna republika“ (a bude to nervózne, vzhľadom na nárast kriminality spojenej s migrantmi primárne vo veľkých mestách ako Berlín, Mníchov, Kolín nad Rýnom, ktoré sú vo svojom medzinárodnom zložení: sú si navzájom viac podobné než nemeckým krajinám, ktoré ich obklopujú, a ako všetky megamestá sa menia na neobabylonské veže, ktorých samotný vzhľad predznamenáva katastrofu a zlyhanie v temnom stredoveku), 

    „Strach o Nemecko“ (a bude strašidelné, ak na Nový rok 2015 len v Kolíne nad Rýnom bolo napadnutých asi tisíc žien)"Koniec Nemecka" 

    (mimochodom, najväčší počet v Nemecku sú ľudia vo veku 50-54 rokov).

    "Zvláštnosťou Európy je, že európska elita stratila všetok zmysel pre realitu v ekonomike. Všetko to začalo ekologickým prechodom, pretože v rámci "zelených" balíčkov boli prijaté opatrenia, ktoré boli deštruktívne pre budúcnosť. Európska ekonomika - sankcie sú pre európsku ekonomiku také zničujúce.Je to len o tom, že európske orgány sú už zvyknuté prijímať opatrenia, ktoré poškodzujú ekonomiku.Už začali so zeleným prechodom a teraz prešli na sankcie.Nemám preto žiadne racionálne vysvetlenie, prečo sa Európa uchyľuje k takýmto opatreniam.Možno je to spôsobené post-materiálnym obratom: spoločnosť, ktorá dlhodobo žije v blahobyte, vymyká sa materiálnej realite a zameriava sa na takzvané post-materiálne hodnoty. 

    Spoločnosť už nevníma moment, keď post-materiálne hodnoty začínajú podkopávať materiálnu základňu, na ktorej spoločnosť žije. My Európa sme v tejto situácii už dlho.“ Petra Druľaka

    (Postmaterialita nie je duchovno, je to zvláštna oduševnenosť, ktorá riedi ducha).

    Zdroj: https://t.me/ksbspravy/76706

  • ANDREJ FURSOV:

    Čo sme budovali 30 rokov. Prečo Stalinova obľuba medzi mladými Rusmi rastie.

    Andrej Fursov

    Podľa výskumu Všeruského centra pre výskum verejnej mienky a Centra Levanda sa Stalin umiestnil na prvom mieste v rebríčku vynikajúcich osobností histórie. Lídrami restalinizácie (48 %) sú mladí ľudia od 26 do 40 rokov, 14 % sú mladí ľudia od 14 do 26 rokov.

    Myslím si, že prieskumy sú spravodlivé a navyše Stalinova obľuba porastie. 

    Aký je dôvod takejto pozornosti so znamienkom „plus“ k sovietskej minulosti a osobne k Stalinovi? Je tu viacero faktorov: Stalinova éra bola érou úspechov, ktoré súčasná vláda, aj keby mala 300 rokov pred sebou, dosiahnuť nemôže; Stalinova éra bola brutálna, ale bol to ľudový socializmus; Stalinova éra dala ľuďom skutočne fungujúce sociálne výťahy. Nehovorím o tom, že Sovietsky zväz bol superveľmocou, že bol obnovený len 10 rokov po skončení Veľkej vlasteneckej vojny. Hoci na Západe nám prorokovali 20-25 rokov. A to sa stalo v posledných rokoch Stalinovho života.

    Potom niektorí povedali, že v posledných rokoch svojho života Stalin „úplne stratil rozum“, „sa stal paranoidným“. Ale nie je. Naozaj sa mýlil, pretože na jeseň 1945 utrpel buď mozgovú príhodu, alebo infarkt, vek sa prejavil - v rokoch 1945 až 1953 urobil v zahraničnej a vnútornej politike naozaj množstvo vážnych chýb, no plusy prevažujú. mínusy. Krajina sa pod jeho vedením postavila na nohy. Ak si spomenieme na obdobie rokov 1917 až 1937, za 20 rokov obsadila krajina druhé miesto vo svete ako vojensko-priemyselná veľmoc. A čo sa s nami stalo za 20 rokov po roku 1991? Presťahovali sme sa dole a stali sme sa surovinovým príveskom Západu.

    čítaj celé…👇

    https://telegra.ph/SPR%C3%81VY-DO-MOZAIKY-07-28-3

  • P
    upravené Tue 1 Aug 2023 #12->

    ANDREJ FURSOV

    August 01, 2023

    Domáca hrozba č. 1. Rusko skladá skúšku zo znalosti svojich dejín.


    Prax ukazuje, že tí, ktorých Disraeli nazval "majstrami histórie", t. j. svetová špička pozostávajúca z britských, amerických,

    západoeurópskych a židovských elít, nikdy neposadia Rusov za jeden stôl ako rovnocenných, či už ide o autokratické Rusko, ZSSR a určite Ruskú federáciu. Skôr tam budú Arabi, Indovia, Číňania alebo Japonci.

    Hlúpe sovietske vedenie sa na prelome rokov 1960 - 1970 sa chytilo na západnú návnadu v podobe zmiernenia napätia (detente) a pripojenia sa ku globálnym projektom Rímskeho klubu. 

    Naivne sa domnievali, že ak bude ZSSR superveľmocou s jadrovými zbraňami a druhou svetovou ekonomikou, jeho vládcovia budú pustení na svetovú striedačku, vodcovia ZSSR sa horlivo pridali k projektom hlavného protivníka:

    vytvorením eurodolára (Moskovská ľudová banka ako jedna z hlavných bánk londýnskej City v 60. rokoch) sa podieľali na projektoch Rothschildovcov: priamo - na vytvorení neregulovaného svetového finančného trhu, nepriamo - na vytvorení neviditeľného britského impéria, ktoré by neskôr spolu s Čínou zrútilo ZSSR;

    čitaj celé…👇

    https://telegra.ph/ANDREJ-FURSOV-08-01

  • Triumf číslice. Svetová špička sa chytá svojej jedinej šance.

    https://telegra.ph/ANDREJ-FURSOV-08-02

  • "Nie som za to, aby sme sa vzdali – potrebujeme mocenskú silu, ale tú možno vybudovať len s novým ľudským materiálom, s novým človekom – nie “homo skinner”, ale Homo, ktorý si dokáže klásť nadosobné neekonomické ciele. To si vyžaduje “resetovanie matrixu”. Takže so starým materiálom nie je možné vybudovať moc, v najlepšom prípade zločineckú moc, ktorá bude, samozrejme, brzdou na ceste obrody skutočnej moci."