Tragédie teenagerov

Po sérii tragédii, Zamocka, Zochova, Nováky, čo majú osobitne vlákna, zakladám toto.

Objavila sa ďalšia tragická udalosť:

https://www.noviny.sk/krimi/715903-iba-14-rocne-dievca-si-lahlo-pod-vlak-rusnovodic-nemal-sancu-zabrzdit

Mladé dievča si v hlavnom meste vo štvrtok, 3. novembra, podvečer siahlo na život. Ľahlo si pred rozbehnutý vlak.
Podľa informácií TV JOJ malo iba 14 rokov. Svoj život sa rozhodlo ukončiť asi kilometer pred železničnou stanicou v Lamači v smere z Devínskej Novej Vsi. Tragédia sa stala len pár metrov od miestneho cintorínu. Dievčina, aby sa vôbec dostala až ku koľajniciam, musela prejsť cez mimoriadne ťažký terén.
——————
To prečo? 14 rokov a ešte takto???

Komentáre

  • a
    upravené Mon 7 Nov 2022 #2->

    https://www.zilinak.sk/prispevky/22086/k-dalsej-zrazke-vlaku-s-chodcom-doslo-v-pondelok-rano-na-orave-mlady-muz-nehodu-neprezil

    Vek nepisu, spomina sa mlady muz.
    V pondelok 7. novembra 2022 došlo k ďalšej zrážke vlaku s chodcom.

    K tragickej udalosti došlo len pár hodín po tom, ako v obci Kľače (Rajecká dolina, okres Žilina) zrazil osobný vlak osobu pohybujúcu sa na koľajisku. Za uplynulých päť dní ide o tretiu nehodu v Žilinskom kraji, pri ktorej chodca zrazil vlak. Prvá sa udiala 3. novembra 2022 v Žiline pri ulici Hollého. Zrazený muž taktiež zraneniam podľahol.

  • k
    upravené Mon 7 Nov 2022 #3->

    Už pred troma rokmi som počul od dispečéra dráhy, že vzrástol počet samovrážd.

    Médiá majú tichú dohodu o tom, že správy o samovraždách sa neuverejňujú. Kto chce študovať, tak Papageno a Werther efekt, dva protichodné pojmy v sociológii.

  • Ogar Valach
    upravené Mon 7 Nov 2022 #4->

    Lavazza povedal/-a: To prečo? 14 rokov a ešte takto???

    Pretože liberalizmus a puberta. Liberalizmus nedáva mladým pevné zmysluplné základy, na ktorých by mohli stavať a v puberte sa mladí učia kontrolovať a spracovávať svoje emócie, čo nie vždy všetci zvládnu. Liberalizmus marxistický aj kapitalistický (dve strany jednej mince).

  • Ďalší prípad, žiaľ....

    https://www.topky.sk/cl/10/2490605/Tragedia-v-Senci--Pod-kolesami-vlaku-zomrel-iba-11-rocny-chlapec-

    Prípad je aktuálne v štádiu vyšetrovania. Ako uviedla TV JOJ, ktorá správu priniesla, jedna z verzií je, že sa chlapec hodil pod vlak sám.

    Polícia včera večer informovala o obmedzení železničnej dopravy pri Senci. "Policajti oddelenia Železničnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave aktuálne vykonávajú potrebné úkony v súvislosti so zrážkou vlaku s mužom v blízkosti železničného priecestia pri Senci smer Veľký Biel. Podľa doterajších informácií prišlo dnes v čase krátko po 19:00 h k zrážke rýchlika s mužom doposiaľ nezistenej totožnosti. Rušňovodič zrážke nedokázal zabrániť. Muž utrpel zranenia nezlučiteľné so životom," uviedli. Doprava bola z dôvodu dokumentovania udalosti v tomto úseku úplne odstavená. Či prípad súvisí s medializovanými správami o úmrtí 11-ročného chlapca nateraz jasné nie je.

  • Na bratislavskom gymnáziu pre nadané deti došlo v sobotňajších ranných hodinách k tragédii. Vzdelávacie zariadenie na konci školského roka podpálil žiak. Pri čine sám zahynul.

    https://standard.sk/381968/tragedia-na-bratislavskom-gymnaziu-ziak-podpalil-skolu-a-sam-uhorel

  • Po tragickom víkende, keď študent Školy pre mimoriadne nadané deti a gymnázia v Bratislave Benjamín podpálil autá vo firme, kde brigádoval, a následne prvé poschodie gymnázia, ktoré navštevoval a pričom sám prišiel o život, sa vynára viac a viac otázok.

    Benjamín pochádza z veľmi dobrých pomerov, čo potvrdzujú aj verejne dostupné zdroje. Jeho otec sa roky pohyboval v biznise a matka podľa sociálnej siete Linkedin by mala pracovať okrem známych zbrojárskych firiem aj pre Ministerstvo obrany v USA. Bezpečnostný analytik Radovan Bránik hovorí, že napr. BAE Systems, kde pracovala, je jedna z najsilnejších zbrojárskych firiem. „Na prácu, ktorú vykonáva, musí mať špeciálne výcviky a najprísnejšie previerky nielen zo Slovenska,“ uviedol Bránik, ktorý si zároveň myslí, že v prípade Benjamína môže ísť o detskú rebéliu.


  • Lavazza
    upravené Tue 4 Jul 2023 #8->

  • Lavazza povedal/-a: Pohľad Dráčika

    Klasické, pekne zabalené "rozdeľuj a panuj".