Z knižnice KSB - Od antropoidnosti k ľudskosti

2»

Komentáre

  • Atom
    upravené Tue 8 Nov 2022 #32->

    openeyes povedal/-a: Čo ak hlavným cieľom je snaha dokázať Stvoriteľovi, že jeho výtvor - Človek - je rovnako nedokonalý ako ich genetické výtvory?

    To není dle mě skutečný cíl, to je "cíl-necíl", to je spíše pýcha, čili emoce, čili motivace k dosažení cíle. Pokud chci někomu něco dokázat, třeba ho porazit v nějaké činnosti a ukázat mu to a nandat, tak to je spíše pomsta. A pomstu považují to za co jsem vyjádřil pojmem "cíl-necíl", protože co po dosažení cíle ?, po dosažení pomsty, co dál? - výsledek cíle zmizí a zůstane pouze hořkost.

    Tak hloupý GP není, on využívá svých možností na přežití co nejdéle, spor s Bohem vede co nejdéle, hru prodlužuje, aby nemusel se před Bohem pokořit (spíše mi sedí, že Bůh by ho přijal, ale díky pýše vzdoruje). Nejlépe vystihuje Satana (subjektivně samozřejmě) román "Mistr a markéta", je svým způsobem hravý a nějak pracuje s upadlými dušemi, protože tomu Bůh svěřil, ale ani k lidem a ani Bohu necití nenávist a rozumí Bohu mnohem lepé - není pomstychtivý, je spravedlivý (musí takový být jinak by na něj dopadlo Boží dopuštění).

    Lze se na to dívat také takhle, co by jsme si počali s vyváděním darebáků, kdyby jsme neměli Satana, kdo by pořádal bály pro nejhorší zločince (část děje z Mistr a Markéta, kde je výstižná výstižná scéna, když pije krev nejhoršího darebáka, toho kdo nejvíce mate lidi a svádí je z cesty ((Berlioz)) - a tím si prodlužuje život). Je to podle plánu Boha, má přesný řídící úkol. To, že dojde zničení života na planetě zemi nebude vinou Satana (on dělá vše proti, aby jsme se nezničili - viz ten bál, který drží věci v chodu), ale naší nízkou morálkou, díky svobodné vůli je to naše volba, žít čestně nebo se snažit využívat okolností a parazitovat.

    Takže si nemyslím, že nás chce zničit, myslím si, že nás chce zotročit (ve smyslu ovládnout naši vůli). Pro něj nejsme rovnocenní, jsme pro něj pouze objekt (de facto na hraní) a proto je z našeho pohledu nelidský. Až dospějeme (naučíme se řídit své životy) on se stane vůči nám dítětem a on to ví a proto brzdí (ve skutečnosti) urychluje náš morální vzestup.

  • Prečo parazit parazituje? Aby niekomu niečo dokázal?

  • Sergio povedal/-a: Ad1. Ako viete ČO chce boh? Vo vašom chápaní sveta BOH=STVORITEĽ? ... prečo potom rôzne slová ( každé slovo=iný obraz!) ..ak nie, potom aky je rozdiel medzi BOHOM a STVORITEĽOM?
    Ad2. podobná otázka: Ako viete ČO chce to tzv. GP?...z akých zdrojov sú Vaše poznatky? Ak niečo riadia, ako píšete, musia citit nejaky problém (inak byvsa no to "vykašlali", načo míňať energiu ak som s niecim spokojný).
    Takze ďalsia otazka: Aký PROBLÉM rieši to tzv. GP? ...a vôbec PREČO ho rieši, a teda za to riešenie a jeho spôsob preberá ZODPOVEDNOSŤ?

    Nakoľko sú tie otázky vynikajúce, rád by som čítal tvoju odpoveď.
    Ďakujem