Staré GMO a evolučná metóda opravy genetickej informácie zapísanej v DNA známej ako CRISPR/Cas9

JankA
upravené Sun 20 Nov 2022 v Liečenie #1#1

Relácia SV - Ako ďalej , s hosťom Ing. Petrom Sudovským.

Vyštudoval odbor Environmentálne inžinierstvo. Pracuje v oblasti ochrany životného prostredia. GM plodiny a potraviny považuje za hrozbu, zbytočnosť a krok vedľa, za ktorý nesieme určitú zodpovednosť my všetci.

V relácii sa spomina medzinárodná petícia, ktorú je možné podpísať do 20.11.2022 , tu viac k tomu:
https://www.facebook.com/SlovenskoBezGmo/videos/720724766056394

https://slovenskobezgmo.org/peticia-za-regulaciu-novych-gmo/?fbclid=IwAR3LoFR3ymMhRK9TNMF_PU2L8Qm5xe-b59cwxTiBuSgXCGc9u-YdDw9OPEs

Podpísať petíciu tu:

https://slovenskobezgmo.org/

Info o metóde z vedeckeho časopisu
Viete kto objavil najpresnejší spôsob opravy genetickej informácie zapísanej v DNA známej ako CRISPR/Cas9?

Komentáre

  • A u nás vědci vše podporují a z petic jsou tu jen takovéhle "úžasné".
    https://www.petice.com/signatures/zastavte_pouzivani_legislativy_pro_gmo_na_tradicni_bylinky/
    Ráda bych podepsala u nás, ale nic protí jsem nenašla...

  • JankA povedal/-a: Relácia SV - Ako ďalej , s hosťom Ing. Petrom Sudovským.

    Ďakujem, veĺmi informatívny rozhovor.

    Aký je dlhodobý vplyv geneticky modifikovaných rastlín na ich konzumentov je zrejme neotestované, či prinajmenšom nezverejnené, podobne ako u "vakcín" ktoré sa podarilo bez väčších problémov dostať do 65% svetového obyvateľstva. A zámer je aj tu, "vylepšiť" a "zabezpečiť" "výrobu" tzv. dostupných potravín. Dopyt po takýchto potravinách sa umelo vytvára rôznymi nehodami (USA), zákazmi pestovania (Európa) a v neposlednej rade vojnou medzi "západom" a Ruskom. A nebudem prekvapený, keď klasické, nemodifikované rastliny v nasledujúcich rokoch postihnú "epidémie " najrôznejších chorôb a škodcov.

    To, že Bill Gates je jedným z najväčších majiteľov poľnohospodárskej pôdy na svete už len dotvára obraz o tom, čo sa deje - vytváranie potravinovej diktatúry s monopolom na dodávku "zaručene bezpečných" potravín a vyradenie "konkurencie" bežných pestovateľov.

  • Milo
    upravené Sun 20 Nov 2022 #4->

    K článku o CRISPR pani prof. RNDr. Evy Miadokovej, DrSc. - zdieľat jej nadšenie nad dostupnými metódami modifikácie génov by sa (možno) dalo, ak by nemali nad zdravotníctvom (a nielen tam) kontrolu psychopati. Tam, kde Mengele prestal, oni pokračujú.

    Na druhej strane, roky starostlivo vyberaných incestných vzťahov v rámci tzv. "šľachty " môžu byť nahradené výrobou vhodných jedincov v laboratóriu. To je predsa krásna perspektíva, nie? V jednom laborátoriu dodajú "vašim" deťom imunitu voči chorobám, ktoré vyrobí susedné laboratórium. Ak teda na to budete mať.

    Tento "prelomový úspech", ako to zaradila pani Dr. Miadoková je toho príkladom:

    Medzi úspechy treba zaradiť aj prekvapivú a kontroverznú opravu poškodeného génu realizovanú v Číne priamo v ľudskom embryu. (Poznámka: Takéto experimenty sa samozrejme môžu realizovať len s podmienkou, že sa nesmú ľudské embryá modifikované technológiou CRISPR/Cas9 implantovať do maternice, čo čínski vedci nerešpektujú a obchádzajú). Čínsky vedec Che Ťien-Kchuej zašiel ešte ďalej a tajne bez povolenia a rešpektovania základných etických princípov „vytvoril“ pomocou CRISPR/Cas9 geneticky upravené dvojičky. Na šťastie sú obidve dievčatká zdravé.

    Tento "vedec" nič neopravoval. tento zločinec skopíroval genetickú modifikáciu (CCR5Delta32 deletion), a preniesol do embryí zdravých dvojičiek. Táto modifikácia dáva zvýšenú imunitu voči HIV, cholere a iným, pravdepodobne v laboratóriách vyrobeným mutagénom. Pravdepodobe aj proti Covid-u (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33728925/). Táto modifikácia sa doteraz prenášala a prenáša "tradičnými" metódami v rámci židovskej populácie (tradičná obriezka, dedičnosť) a jej nositelia majú zvýšenú imunitu voči istým ochoreniam, ale na druhej strane majú niekoľkonásobne vyšší výskyt iných ochorení - ako rakovina prsníkov, rakovina prostaty, nervové ochorenia a veľa ďaľších (https://www.zwangsbeschneidung.de/archiv/dr-geisler-die-juedische-beschneidung.pdf).

    Videá k téme dlhodobých a krátkodobých zdravotných následkov tradičnej obriezky (prvé video obsahuje aj historické a aktuálne spoločenské súvislosti so zákonodarstvom v Nemecku), (aj) so slovenskými titulkami:


  • Ja že odkiaľ mi je CRISPR/Cas9 povedomé:

    https://www.martinus.sk/?uItem=620909
    Pozrite aj na obálku knihy - v USA bola vydaná o rok skôr /2018/ ako u nás /2019/.
    Pred spustením plandémie.
    https://www.martinus.sk/?uItem=1397689

  • Milo povedal/-a: Ďakujem, veĺmi informatívny rozhovor.

    I staršie relácie s P. Sudovským v relácii :Sám sebe lekárom sú dobre

    Človek a geneticky pozmenené organizmy"
    https://hearthis.at/slobodnyvysielac/sam-sebe-lekarom-228-2020-06-14/

    Čo je nové na poli GMO?"
    https://hearthis.at/slobodnyvysielac/sam-sebe-lekarom-271-2021-05-26/