Kauza Dráčik

2»

Komentáre

  • No zsujimavy vývoj, článok je zamknutý:

    Začali sme sa prípadom zaoberať. V tejto chvíli musíme prípad posúdiť a až potom je možné oznámiť, či ide o protiprávne konanie, prípadne o aký druh,“ potvrdila pre Lidovky hovorkyňa Policajného prezídia Irena Pilařová s tým, že ďalšie podro...

    https://hnonline.sk/slovensko/96052686-dracik-moze-mat-problem-ceska-policia-spustila-vysetrovanie

    Možno to niekto z českých kolegov doplní.

  • JankA
    upravené Wed 23 Nov 2022 #33->

    i v českom Dráčiku

    tam začali članky publikovať od 25.10.
    https://www.dracik.cz/vsechny-clanky/

  • Kemka a 2 kozenky: https://t.me/c/1690990731/6564
    On si uz tam nikdy nepojde kupit hracku.

  • openeyes povedal/-a: Vidím dobre to skryté ospevovanie monarchizmu? A čo tak obroda na základe schopností jedinca a nie dedičnosti, milý Dráčik...

    Dva odstavce z troch venuje tomu, ako to kral/slachta/cirkev alebo ak chces elita v minulosti kardinalne posrali. V poslednom odstavci sa venuje tomu, ako sa z davu stal korekcny mechanizmus. A v uplnom zavere sa venuje rieseniu. Ospevovanie monarchizmu tam nevidim, skor naopak.

  • Súhlasím, čítal som narychlo na 2x a stratil súvislosť a nesprávne pochoplil. Je to kritika tzv. vyvolených systémov a výzva vziať moc do vlastných rúk. Komentár som vymazal.

  • Re: PREČO NEDOCHÁDZA K ZMENE

    Alias: Zázraky sa dejú, len im musíš ísť naproti...

  • Mainstream lúza už nevie kam z konopí:

    https://zive.aktuality.sk/clanok/E6LLi5F/e-shop-dracik-zaradili-na-zoznam-dezinfowebov-projektu-konspiratorisk

    Majiteľ predajnej siete cez svoju stránku už mesiace šíri pochybný obsah.

    E-shop s hračkami Dráčik na svojom webe už približne rok zverejňuje sporné politické a spoločenské komentáre.
    K textom sa hlási samotný majiteľ siete predajní Dušan Víglaský.
    V textoch pravidelne konšpiruje a zverejňuje dezinformácie, tvrdenia nepodkladá zdrojmi.
    Projekt Konšpirátori.sk ho preto aktuálne zaradil na verejný zoznam dezinfowebov, ktorým by sa mali vyhýbať online inzerenti.
    Občianske združenie Konšpirátori.sk, zostavujúce od roku 2016 databázu pochybných stránok s dezinformáciami a hoaxami, pridalo do svojho verejného zoznamu novú stránku. Je ním netypicky web e-shopu, konkrétne slovenskej siete hračkárstiev Dráčik.

    ————-
    Dúfam že konspiratori sa dočkajú TO zo strany Dracika za poškodenie dobrého mena. Názory nemožno vyjadrovať!?!?

  • Správne, referenda sa treba zúčastniť.

  • @Lavazza povedal/-a:

    1) > Inflace je z důvodu "podpory" Ukrajiny, tj. USA zbrojaři potřebují vyčistit sklady a dostat peníze na nové - to financuje EU skrzeva Ukrajinu.

    2) 2 roky covidu způsobilo velké úspory obyvatel , chtějí to eliminovat

  • Trochu dlhšie:

    Ak ste zabudli, kto tu vládne a má najvyššiu moc, tak Vám to pripomeniem. BOH.

    Žiadni úradníci ako pápeži, králi, prezidenti, vlády, tieňové vlády, šedé eminencie, generálni tajomníci, mimozemšťania ani iní smrteľníci.

    Je to Boh, kto dáva život a zo života odvoláva. Z jeho vôle máme zdravie, choroby, majetok alebo chudobu, vojnu alebo mier. Počasie a jeho výkyvy sa nedejú náhodne. To všetko slúži pre náš vývoj a je tak, ako má byť. A keď chceš niečo zmeniť, tak sa snaž, rozmýšľaj a požiadaj. Stane sa len to najlepšie.

    Všetko je riadené podľa dokonalého poriadku tak, ako pohyb slnka a planét alebo vývoj ľudského plodu. Drobná odchýlka by spôsobila katastrofu a chaos. Zem, ako zóna realizácie slobodnej vôle, je istým zdrojom chaosu, ale iba v uzavretom priestore. Zmeny v programe sú v kompetencii Najvyššieho. Nazývame ich aj Božie milosrdenstvo, ale slúžia len na dosiahnutie opätovného poriadku, a nie na prehlbovanie zmätku.

    Ak niekto obhajuje porušovanie poriadku a zákonov, je škodca pre seba aj ostatných.

    Komu sa klaniate? Myslíte si, že z toho všetkého čo ste v živote dostali, vám dal niekto z pozemšťanov? Všetko ste dostali z vôle Najvyššieho. Talenty, nadania, danosti, schopnosti, funkcie, pozície, moc, majetok, úspechy.

    Nemal by si moc nado mnou, keby ti nebola daná z hora. 

    Ak vám niekto niečo dal, odkiaľ to mal? Tiež to len dostal.

    Význam cirkvi nespochybňujem, ale jej súčasný úbohý stav zodpovedá stavu spoločnosti. Sú to spojené nádoby a spoločnosť sa za svoj stav nevedomia nemôže vyhovárať na cirkev. Boha má každý hľadať aj sám. Alebo snáď vaša viera a vďačnosť závisí od toho aký je farár? Do kostola nechodíte, lebo vašej prababke v osemnástom storočí pred ním ukradli bicykel, alebo akú hlúpu výhovorku si ešte nájdete?

    V radoch kňazov sú určite aj Bohu oddaní, ale je ich žalostne málo. 

    Cirkev nech sa nediví, prečo tak upadá. Prečo klesá kvalita božích služobníkov a aj ich počet. Väčšina slúži svetskej moci, cirkevnej, pozemskej hierarchii. Klaňajú sa sebe navzájom, častujú sa honosnými titulmi. Prečo nazývate pápeža svätý otec. Aký svätý? A komu otec? Nebeský Otec je predsa jeden jediný. Prvé Božie prikázanie vám nič nehovorí? Je to paródia na pokoru.

    Tvoja viera ťa uzdravila. 

    Skvelé! Lenže potom prišiel vírus a všetko sa zmenilo. Kostoly zostali zamknuté na tri visacie zámky a všade bolo zhasnuté. Olej v lampách sa minul.

    Pán Ježiš visel na kríži, ale cirkev sa skryla pod perinu.

    Boha a Veľkú noc porazil vírus. Plesnivé a toxické rúško bolo cennejšie ako Božia pomoc. Klaňali sa vakcínam, lebo to povedal sám vatikánsky virológ a vakcinológ, ktorý bez cudzej pomoci netrafí do jedálne.

    Keby ste sa modlili k Bohu, a boli mu vďační za všetko čo pre vás urobil, tak by vás obdaril rozumom a mohli ste tomu celému cirkusu porozumieť.

    Nalial by vám oleja do makovice, aby sa vám v nej rozsvietilo, keď bude treba.

    Nevyhovárajme sa na cirkev za náš biedny stav. Oni sú podobní nešťastníci, bojujúci sami so svojimi slabosťami, ako všetci ľudia.

                                          Hľadajte pravdu a tá vás oslobodí