Správy z Ruska

1161719212234

Komentáre

  • K
    upravené Tue 15 Nov 2022 #542->

    Tak to jsem nevěděl, že to byla Zacharová. Z té jejich konverzace to taky nevyplynulo. Teď už rozumím, že ji neskočila ochranka na hlavu :D

    Předchozí příspěvek dávám pryč, nemá smysl

  • Na samite Bali G20 bolo Rusko privítané s novou mapou krajiny vrátane jej nových začlenených oblastí z Ukrainy

    https://mobile.twitter.com/5thSu/status ... 5273074688

  • @Kaktus povedal/-a:
    Na samite Bali G20 bolo Rusko privítané s novou mapou krajiny vrátane jej nových začlenených oblastí z Ukrainy

    https://mobile.twitter.com/5thSu/status ... 5273074688

    Tato stránka bohužel neexistuje.

  • @Kaktus ten link nefunguje:-( muzes pls udelat screenshot?

  • http://www.regionalninovinky.cz/zpravy/ ... -v-ankare/

    Neformání rozhovory mezi řediteli CIA a SVR se konaly v Ankaře
    V hlavním městě Turecka 14.listopadu, proběhla jednání mezi ředitelem CIA Williamem Burnsem a ředitelem ruské zahraniční zpravodajské služby Sergejem Naryškinem.

    Samotný fakt dosud nezveřejněné schůzky potvrdil tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov.

    „Taková jednání skutečně proběhla. Byla to iniciativa americké strany, “ řekl zástupce Kremlu.

    Peskov přitom předmět rozhovoru neprozradil. Turecké úřady také oficiálně nekomentovaly zprávy o schůzce šéfů ruských a amerických tajných služeb. Al-Džazíra tvrdí, že Burns odcestoval do Turecka, aby si promluvil s Naryškinem „o důsledcích jakéhokoli použití jaderných zbraní na Ukrajině“. Agentura Reuters s odvoláním na zástupce Bílého domu navíc uvádí, že Kyjev byl o Burnsově cestě do Turecka informován předem.

    Skutečnost schůzky již uvítal generální tajemník OSN António Guterres a označil jednání mezi šéfy amerických a ruských zpravodajských služeb v Turecku za „velmi pozitivní“ vývoj.

  • https://www.parlamentnilisty.cz/arena/n ... tku-720647¨

    Jan Urbach: V Moskvě zatkla FSB Polku s diplomatickým pasem kvůli úplatku
    Podle ruských a polských sdělovacích prostředků byla v Moskvě zadržena polská občanka s diplomatickým postavením Małgorzata Ewa B. Z informací FSB plyne, že měla přijmout úplatek za vystavení fiktivních dokladů na dovoz alkoholu.
    Ruské služby uvádějí, že Małgorzata B. měla být zadržena „při přijetí 20 000 eur“. Podle prohlášení Federální bezpečnostní služby byli zadrženi také tři Rusové podílející se na organizování kanálů pro pašování alkoholických nápojů do Ruské federace. "Bylo zajištěno více než 40 tun alkoholu v hodnotě více než 2 miliony dolarů," uvedla služba.

    Polka byla ruským ministerstvem zahraničí prohlášena za personu non grata a byla požádána, aby do týdne opustila zemi. Případ se netýká polské diplomacie, prohlásil mluvčí ministerstva zahraničí. Zadržená Małgorzata B. ostatně ani nepožádala zastupitelský úřad o pomoc.

    Ruské služby uvedly, že zadržená byla zaměstnána v oddělení strategického plánování a rozvoje Mezinárodní banky pro hospodářskou spolupráci a a z tohoto titulu měla diplomatické postavení.

    V médiích byla také zveřejněna nahrávka, na které měl být zachycen okamžik předání úplatku. Na videu je vidět žena, která odchází ze sídla Mezinárodní banky pro hospodářskou spolupráci, poté jde v doprovodu muže, který se k ní přiblížil. Podle ruské tiskové agentury Małgorzata B. při předání balíčku peněz se smíchem říká: "Vy a já jsme už jako špióni. Děkuji mnohokrát." Poté je u vchodu do banky zadržena a odvedena do policejního vozu.

    Podle FSB byla zadržena „za přijetí úplatku ve zvláště vysoké výši za vyhotovení fiktivních přepravních dokladů z banky za účelem jejich předložení celním orgánům, aby byl zorganizován kanál pro pašování alkoholických nápojů do Rusko."

  • K
    upravené Fri 25 Nov 2022 #550->

    Je to z Novinek, tak to brát s rezervou. Brát si z toho jen informaci o faktu - mělo dojít k podpisu společného prohlášení skupiny ODKB, ale Pašinjan odmítl podepsat

    https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-armensky-premier-odmitl-podepsat-dokument-ruskem-vedene-vojenske-aliance-40415415

  • @Kaktus nemají dořešení sporné území obsažené azerbajdzanem 41km2. Mají to prý vyladit.

  • Kaktus povedal/-a: ...tak to brát s rezervou. Brát si z toho jen informaci o faktu - mělo dojít k podpisu společného prohlášení skupiny ODKB, ale Pašinjan odmítl podepsat

    To by museli zfalšovat i ta videa, kde je reakce Lukašenka a Putina...

  • @Kaktus povedal/-a:
    Je to z Novinek, tak to brát s rezervou. Brát si z toho jen informaci o faktu - mělo dojít k podpisu společného prohlášení skupiny ODKB, ale Pašinjan odmítl podepsat

    https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-armensky-premier-odmitl-podepsat-dokument-ruskem-vedene-vojenske-aliance-40415415

    Pašinjan je pod kuratelou VB. Musejí Rusko kousat ze všech stran.

  • Lavrov: USA a NATO sa priamo zúčastňujú na vojne. Západ mal šancu vyhnúť sa konfliktu na Ukrajine
    Západ mal reálnu šancu vyhnúť sa konfliktu na Ukrajine, avšak rozhodol sa odmietnuť ruské návrhy na zastavenie rozširovania NATO a súhlasil so špeciálnym bezpečnostným statusom pre Ukrajinu. Vyhasil to vo štvrtok ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.
    Šéf ruskej diplomacie na tlačovej konferencii v Moskve zároveň uviedol, že Spojené štáty a Severoatlantická aliancia sú priamo zapojené do vojny na Ukrajine, pretože podporujú Kyjev. „Nehovorte, že USA a NATO sa nezúčastňujú na tejto vojne – zúčastňujete sa na nej priamo. Nielen tým, že dodávate zbrane, ale aj cvičením vojakov. Cvičíte (ukrajinskú) armádu na svojom území,“ povedal Lavrov.
    Len odpovedáme na aktivity Západu
    Práve dodávaním západných zbraní na Ukrajinu Lavrov odôvodnil ruské útoky na ukrajinskú energetickú infraštruktúru. „Ochromujeme energetické zariadenia (na Ukrajine), ktoré umožňujú (Západu) dodávať smrtonosné zbrane na Ukrajine na zabíjanie Rusov,“ vyhlásil.
    Pozor na eskaláciu
    Zároveň upozornil, že je nutné sa vyhnúť akejkoľvek konfrontácii medzi jadrovými veľmocami vrátane použitia konvenčných zbraní. „Takáto eskalácia by sa mohla stať nekontrolovateľnou,“ uviedol Lavrov.
    Moskva je pripravená počúvať
    Moskva je však podľa šéfa ruskej diplomacie pripravená počúvať, ak chce niekto usporiadať rokovania o Ukrajine. Lavrov pritom označil tvrdenia Ukrajiny, že Rusko chce usporiadať rokovania, aby získalo čas na preskupenie a prestavbu svojej armády, za absurdné.
    https://ereport.sk/lavrov-usa-a-nato-sa-priamo-zucastnuju-na-vojne-zapad-mal-sancu-vyhnut-sa-konfliktu-na-ukrajine/

  • @Rusofil

    Stále nechápou (nechcou pochopit), že jsou jen mopslové, byť sami sebe považují za nadlidi.

  • Rusofil povedal/-a: Přepadl přes zábradlí.

    Je to skoro ako: podrezal si krk pri holení, pri sprchovaní sa šmykol na mydle a obesil sa o záclonovú šnúru, spáchal samovraždu tým, že sa trikrát strelil do hlavy, Rusi mu v Londýne natreli kľučku novičokom...

  • @Súlad povedal/-a:

    Rusofil povedal/-a: Přepadl přes zábradlí.

    Je to skoro ako: podrezal si krk pri holení, pri sprchovaní sa šmykol na mydle a obesil sa o záclonovú šnúru, spáchal samovraždu tým, že sa trikrát strelil do hlavy, Rusi mu v Londýne natreli kľučku novičokom...

    V této souvislosti je zajímavé i jeho příjmení - Zelenov -, že by vzkaz Zelenskému?

  • Zomrel bývalý vrchný veliteľ Ruska. Príčinu úmrtia generála Maslova nezverejnili nedeľa
    Vo veku 69 rokov zomrel v nedeľu ráno v Moskve vo vojenskej nemocnici N. N. Burdenka bývalý vrchný veliteľ pozemných síl Ruskej federácie, armádny generál Alexej Maslov. Informovala o tom agentúra Interfax s odvolaním sa na koncern Uralvagonzavod, kde Maslov v posledných rokoch pôsobil. Príčinu úmrtia Maslova koncern neoznámil.
    Maslov sa narodil 23. septembra 1953 v obci Panskoje ležiacej v Kurskej oblasti, ktorá hraniči s Ukrajinou. Ruské pozemné sily viedol v rokoch 2004 — 2008, potom bol hlavným vojenským predstaviteľom Ruska pri Severoatlantickej aliancii. V októbri 2011 bol preradený z vojenskej služby do zálohy.
    V posledných rokoch pôsobil ako osobitný zástupca Uralvagonzavodu pre vojensko-technickú spoluprácu. Uralvagonzavod je spoločnosť zaoberajúca sa vývojom a výrobou vojenskej techniky, strojov na stavbu ciest a železničných vagónov.
    https://ereport.sk/zomrel-byvaly-vrchny-velitel-ruska-pricinu-umrtia-generala-maslova-nezverejnili/

    Náhle zomrel šéf ruských lodeníc! Stavajú v nich ponorky so strelami Kalibr sobota
    Náhle zomrel šéf ruských lodeníc! Vo veku 67 rokov zomrel v sobotu generálny riaditeľ ruského lodiarskeho podniku, kde sa stavali aj ponorky s riadenými strelami Kalibr. Smrť Alexandra Buzakova, ktorý viedol petrohradské Lodenice admirality 11 rokov, označila agentúra Reuters za náhlu.
    Ruská tlačová agentúra TASS s odvolaním sa na štátny lodiarsky holding OSK, pod ktorý Lodenice admirality patria, uviedla, že k Buzakovovej „predčasnej“ smrti došlo „tragicky“. Príčinu smrti a miesto, kde Buzakov zomrel, agentúra TASS neuviedla, dodáva TASR.
    V Petrohrade stavajú vylepšené ponorky triedy Kilo
    V tlačovej správe holdingu OSK sa konštatuje, že Buzakovovým „hlavným úspechom“ od nástupu do čela jednej z najstarších a najväčších ruských lodeníc – v roku 2011 – bolo „zachovanie a posilnenie pozícií na trhu moderných nejadrových ponoriek, hladinových lodí a hlbinných zariadení“.
    Ruská tlačová agentúra TASS podľa Reuters doplnila, že lodenice v Petrohrade stavajú vylepšené ponorky triedy Kilo. Disponujú dieselovým pohonom a sú schopné odpaľovať riadené strely Kalibr.
    Záhadne už zomrelo niekoľko vplyvných Rusov
    Takéto strely ruská armáda – podľa tvrdenia Moskvy – použila aj na jar. V tom čase nimi z ponorky v Čiernom mori zaútočila na ukrajinské vojenské ciele. Od začiatku vojny rozpútanej Ruskom na Ukrajine záhadne zomrelo niekoľko ruských oligarchov a manažérov štátnych firiem.
    odkaz z článku https://ereport.sk/otravili-oligarchu-abramovica-a-dalsich-podnikatelov-olupovala-sa-im-koza-na-tvari-a-rukach/
    https://ereport.sk/nahle-zomrel-sef-ruskych-lodenic-stavaju-v-nich-ponorky-so-strelami-kalibr/

  • Ďalšie záhadné úmrtie. Putinov kritik vypadol z okna a zomrel, tentoraz v Indii
    Ďalšie záhadné úmrtie. Ruský zákonodarca a multimilionár Pavel Antonov zomrel po páde z okna hotela v Indii, kde bol na dovolenke. Jeho smrť nasledovala len dva dni po záhadnej smrti jeho priateľa a straníckeho kolegu Vladimira Budanova v tom istom hoteli v meste Rájagadá v indickom štáte Urísa.
    https://ereport.sk/dalsie-zahadne-umrtie-putinov-kritik-vypadol-z-okna-a-zomrel-tentoraz-v-indii/

  • @Zora povedal/-a:

    Ďalšie záhadné úmrtie. Putinov kritik vypadol z okna a zomrel, tentoraz v Indii
    Ďalšie záhadné úmrtie. Ruský zákonodarca a multimilionár Pavel Antonov zomrel po páde z okna hotela v Indii, kde bol na dovolenke. Jeho smrť nasledovala len dva dni po záhadnej smrti jeho priateľa a straníckeho kolegu Vladimira Budanova v tom istom hoteli v meste Rájagadá v indickom štáte Urísa.
    https://ereport.sk/dalsie-zahadne-umrtie-putinov-kritik-vypadol-z-okna-a-zomrel-tentoraz-v-indii/

    Indie je přece bývalou kolonií VB. Ta se MI5 cítí jak doma.

  • divne je, ze vypadavaju z okien aj v Rusku aj vo svete. Nejak nechapem vsetko to, co tym MI5 ziska?

  • V skratke - Je to tlak na vplyvných ľudí , ktorí “musia “ pomôcť k odstavenie Putina.

  • A nie je rozumnejšie sa pridať k Putinovi?

  • @orimak1 povedal/-a:
    V skratke - Je to tlak na vplyvných ľudí , ktorí “musia “ pomôcť k odstavenie Putina.

    Ano. To je jedna verze příběhu. Druhá verze je, že GP pomáhá Rusku v očištění od zrádců.