Je vhodné, aby politici boli terčom satiry a vtipov?

Diskusia bola vytvorená z komentárov oddelených z: Vtipy.

Komentáre

  • k tomu kaprovi - neviem, prečo by sa malo konkrétne meno - v tomto prípade Igor - dehonestovať len kvôli jednej verejnej osobe...
    čiže každý, kto sa zasmeje nad podobným vtípkom, by sa mal vo svojom okolí rozkukať a spýtať sa sám seba, či každý nositeľ toho mena si zaslúži podobný posmech...
    nič proti kaprom :)

  • Súlad
    upravené Wed 21 Dec 2022 #3->

    Estryd povedal/-a: neviem, prečo by sa malo konkrétne meno - v tomto prípade Igor - dehonestovať len kvôli jednej verejnej osobe...

    Skúsme iné: George, Klaus, Bill, Joe, Hillary, Angela...

  • Súlad povedal/-a: Skúsme iné: George, Klaus, Bill, Joe, Hillary, Angela...

    Súlad, prosím, verím, že sa chápeme...
    to nie je LEN o menách tých verejných osôb - veď keby sme išli dostatočne hlboko do minulosti, tak by sa možno nenašlo jediné 'neskompromitované' meno (nie plné meno + priezvisko danej osoby)

    ja chápem, že robiť si posmech z iných je lepšie pre väčšinu jednoduchých ľudí, ako si priznať svoj podiel viny, prečo ten a ten verejný činiteľ dostal možnosť robiť niečo zle... no je to krátkozraké... čo sa vyrieši tým, že jedno konkrétne meno (bez priezviska) významovo posunieme do kategórie 'fuj'?

  • Preco?
    Ludia sa smiali na Chaplinovi ako mukluje za pasom ked mu ho rychlo pustili. Ono to potom podvedomie prijme ze je to smiesne a ked Ti ho rychlo pustia neodporujes ked muklujes sam za tym pasom. Smejes sa na Matelkovi ktory Ti nici zivot potom to lepsie prijmes ze Ti ho znicil. Ale toto su vazne veci.

  • Súlad
    upravené Fri 23 Dec 2022 #8->

    rony povedal/-a: Ludia sa smiali na Chaplinovi ako mukluje za pasom ked mu ho rychlo pustili. Ono to potom podvedomie prijme ze je to smiesne a ked Ti ho rychlo pustia neodporujes ked muklujes sam za tym pasom. Smejes sa na Matelkovi ktory Ti nici zivot potom to lepsie prijmes ze Ti ho znicil. Ale toto su vazne veci.

    Takže si mal na mysli Veličkovské haha-hihi ako spôsob obídenia vedomia a prenikntuie do podvedomia ako niečoho prijateľného.

    Alebo tiež vybitie akcieschopného potenciálu vo vtipe, čím sa jedinec a jeho schopnosť čeliť zlu oslabí, a čím dokonca podporí nepriateľa, pretože kam smeruje pozornosť, tam smeruje energia. Vtipy o židoch, aj tie negatívne, vraj šíria aj sami židia, aby k nim smerovala energia od ľudí. Pravdepodobne z týchto istých dôvodov.