Kniha o Usporiadaní sveta

2456

Komentáre

  • a ako zistíme, ktorá kniha je písaná démonmi? Nie je to od teba tak trošku snaha o oberanie slobodnej vôle po poznaní? Nemal by si každý sám určiť kam je až ochotný s túžbou po rozhlade zájsť? Sme - aspoň dúfam - ešte stále slobodné bytosti. Toto je zaujímavé doporučenie. Väčšinou sa doporučuje niečo si prečítať, ale niečo nečítať? to je skôr výsada blbcov v hlavnoprúde. Myslel som si že tu sú ľudia so slobodnou vôľou a túžbou sa čosi dozvedieť. Ako vidím asi to tak ani zďaleka nie je. Myslím, že je dôležitý aj takýto druh poznania, lebo môže prispieť k rozhladenosti, či je svojím obsahom zlý alebo nie...to by si ale mal určiť každý sám vnútorne. A nie to odsúdiť po doporučení iných vopred. Celkovo je to zvláštna debata ľudí ktorí knihu ani nečítali o tom či je vhodná alebo nie...
    Kniha má viac než zaujímavý obsah, ale oberať ľudí o možnosť si ho prečítať je minimálne divné.

  • Uměl bys vyargumentovat, jaký se dá najít důvod přikládat váhu jedinému slovu uvedenému v tom materiálu, který byl někomu nadiktován neznámými nemateriálními entitami? Ten kdo to publikoval sám píše, že to nejsou informace od něj, že fungoval jen jako nemyslící zapisovač.

  • no a??? a aký dôvod je veriť čomukoľvek inému z akéhokoľvek iného materiálu? jediné obhájiteľné sú vlastné skúsenosti, ktoré ale nie je ľahké si zadovážiť v každom odbore ktorý v živote človeka zaujíma :). A vlastné skúsenosti pokiaľ nemá človek podchytené v obrazovej forme so zvukom tak to druhému bude len ťažko dokazovať a navyše aj táto forma je už dnes ľahko manipulovateľná pri dnešných technických možnostiach. A môžem ti položiť protiotázku. Máš akýkoľvek dôvod neprikladať tým slovám akúkoľvek váhu? lebo ty si to tiež vyjadril povedzme že skôr osobným pocitom než by si to argumentačne vyvrátil :). Je to slovo proti slovu. Takže čo? budeme sa tu dohadovať na tom kto má väčšieho pipíka? alebo to proste necháme na čitateľovi? :)

  • Hox: ktora spisovatelka to bola? svojho casu v 90.rokoch som ich dost preluskala.
    Pre ostatnych: rozumiem inak snahe o preklad, je to nachadzanie dalsich par zlatiek v kope bludov. Je problem, ze hlavne "zaciatocnici" sa mozu dostat k tomu bez predchadzajucich skusenosti a vezmu to ako fakt a podklad viery. Na strane druhej moze tam byt nieco, co niekoho posunie, aj ked vacsinu nebude akceptovat.
    Diemurg moze byt (cisto moja hypoteza) aj brany ako daemon Sokrata, teda bytost ktora mu radila, ktora nebola ani dobra ani zla. Pretoze clovek si sam musi vybrat, co vlastne akceptuje a co nie. Asi ako ked ti niekto v krcme dava rady, niekedy mozu byt uzitocne (povedzme, kde najdem majstra na opravu strechy), niekedy velmi skodlive (povedzme rady o zivotosprave).
    Inak podla Steinera/Palesa, na Zemi sa reinkarnujeme 2x za kazdu kulturnu epochu, raz ako muz a raz ako zena. V sucasnosti zijeme v piatej kulturnej epoche. Po 7 epochach nastava kataklyzma (nieco podobne ako potopa), pricom nastupuje dalsia era. V tej duse tych, ktori zaostali (a ti, ktori prepadli zlu su v skutocnosti zaostali a budu to musiet tazsie dobiehat v nastavajucich epochach), budu prezivat v tazsich podmienkach a ti, ktori to zvladli, im budu duchovnymi radcami a pomocnikmi. Ak to akceptujem aj na sucasnost, je mozne, ze teda aj ten, kto diktuje knihu, je niekto kto je mozno "vyssie" ako zapisovatel, ale to neznamena, ze naozaj chape duchovny svet. Pretoze toto sa netyka len ludi, ale aj padlych anjelov ci demonov.

  • Doreen Virtue

  • Asi to vyznie paradoxne , ale je veľmi dobré že “pochopila”( myslená autorka knihy)

  • Hox, ďakujem, že si napísal svoj pohľad na knihu, len ak to správne chápem, tak si ju vlastne nečítal, či?
    prípadne, akú časť z dvojknihy od Monostona si prečítal?

    skúsim môj pohľad - v časoch keď sa narodil Ježiš - Syn Boží - Ho väčšina NEprijala ako Syna Božieho, a dodnes sú ľudia na celom svete, ktorí buď vôbec neveria tomu, že je také dačo možné (aby priamo Boh stvoril svojho Syna v ľudskej podobe - možno aj preto, že neveria v existenciu Boha)...
    čiže v každom prípade ide o osobnú vieru (v Boha, či Bohu)...
    ja verím, že Boh už mnohokrát ukázal rôznym spôsobom, že tu je pre nás a jedným z nich bolo aj zrodenie Ježiša...
    Hox, tomuto Ty veríš?

    podobne verím, že Boh môže s každým z nás komunikovať napriamo - nielen jazykom životných okolností každého z nás - len ruku na srdce, kto z nás 8 miliárd Mu aj naslúcha?
    Hox, aj tomuto Ty veríš?

    a teda ak Boh môže s nami komunikovať spôsobom, ktorý On uzná za vhodný, prečo by nemohol komunikovať aj spôsobom, že sprostredkovane napíše Knihu?
    vari v minulosti neboli Bohom nadiktované žiadne do dnes sväté texty?
    čiže aj tomuto ja verím, že je to plne v Jeho možnostiach...
    a Ty Hox, tomuto veríš?

    a aby som to ešte uviedol na správnu mieru, nie je v mojom zámere presvedčiť kohokoľvek z vás, aby ste začali veriť v čokoľvek, na to nemá nikto právo... ale je pravda, že sa treba mať na pozore, lebo človek je oveľa náchylnejší načúvať démonom, ako Bohu - stojí to výrazne menej úsilia/energie, preto je dnes väčšina ľudí na planéte Zem orientovaná na nízke pozemské hodnoty (namiesto vysokých duchovných)...
    čiže Hox, ešte raz Ti ďakujem, že si upozornil na možnosť, že kniha Monostona môže byť nie od Boha, ale od nejakej inej démonickej bytosti, je taká možnosť... ja to určite neviem inak obhájiť, ako že verím, že je to kniha od Boha Monostona... a ak sa mýlim, je to len na mne (dôsledky)...
    ale čo ak sa mýliš Ty Hox?

    ako by podľa Teba Hox, mal Boh (náš Stvoriteľ) postupovať, keby sa rozhodol osloviť v dnešnom pretechnizovanom svete celú populáciu? prečo by nemohol zvoliť práve knihu ako formu komunikácie? hlavne keď ako píšeš, túto formu používajú aj nižšie entity s rôznym zámerom... prečo nenapísať Knihu a tak osloviť široké masy?
    veď 'po ovocí poznáte ich'... a teda aké 'ovocie' je v tej knihe, že ju odporúčaš ani nečítať? :)

  • Rozhovor s D. Virtue (slov. dabing)

  • Neo povedal/-a: poslal som ti sukromnu spravu, mas tam aj na mna kontakt

    Neo, ďakujem, odpísal som Ti cez email, no ešte tu sa chcem spýtať...
    nevieš prosím, či existuje nejaký online web, určený na preklady textov pre viacerých užívateľov?
    kde by som 'vľavo' vložil originál stranu z knihy a 'vpravo' by som napísal svoj preklad, uverejnil do skupiny a ostatní členovia skupiny by to vedeli komentovať, upraviť a tak by sme došli ku konsencu pre preklad daného textu?
    vďaka :)

  • Obecně mi nepřijde v pořádku postoj: "toto číst nebudu, je to zlo a samotné čtení by mi ublížilo". Za prvé stabilní člověk by měl být schopen vadný text ustát. Za druhé někdo to musí zjistit, tzn. alespoň jeden člověk to musí přečíst, musí být věrohodný, aby mu ostatní věřili a zároveň si čtením ublížit. Za třetí jakákoliv slepá víra vede k omezenému pohledu a fanatismu. Zrovna zde za mě KSB nabízí skvělé východisko.

    Ano, bylo to prezentováno jako řada, což akceptuji, zvláště pokud byla pronesená s hlubokou mírou znalosti problematiky.

  • R
    upravené Wed 28 Dec 2022 #43->

    Estryd povedal/-a: v časoch keď sa narodil Ježiš - Syn Boží - Ho väčšina NEprijala ako Syna Božieho

    Neexistuje jediná zmínka současníků o tom, že nějaký takový člověk, jakým je Ježíš, existoval.

  • Rusofil povedal/-a: Neexistuje jediná zmínka současníků o tom, že nějaký takový člověk, jakým je Ježíš, existoval.

    a preto záleží len na tom, čomu kto verí :)
    veď aj keby podľa niekoho taký dôkaz existoval, tak iný ho nemusí prijať...

  • Estryd povedal/-a: Neo, ďakujem, odpísal som Ti cez email, no ešte tu sa chcem spýtať...
    nevieš prosím, či existuje nejaký online web, určený na preklady textov pre viacerých užívateľov?
    kde by som 'vľavo' vložil originál stranu z knihy a 'vpravo' by som napísal svoj preklad, uverejnil do skupiny a ostatní členovia skupiny by to vedeli komentovať, upraviť a tak by sme došli ku konsencu pre preklad daného textu?

    zatial mi nic neprislo, do sukromnej spravy som ti dal aj sukromny email, skus to na to poslat

    existuju take platformy, ale to by som ti vysvetlil potom telefonicky

  • Rusofil povedal/-a: Problém je v tom, že v dějinách existovali před Ježíšem již 3 totožné persony s totožným zvěstováním o jejich narození a dalšími podrobnostmi. Jenom se o nich nikde nemluví. A vědí o tom jen lidé, kteří se aktivně zajímají o dějiny.

    A tyto 3 osoby jsou.... ?

  • Ok, tak tohle +- víš, nicméně chápeš to úplně naopak, než jaká je skutečnost. Ještě můžu dodat, že koncept Bohorodička + syn-bohočlověk který se obětovat za hříchy lidstva, tu byl také dávno před Ježíšem, například Tammuz pár století před Kristem.

    Realita je taková, že temná strana se těmito kulty připravovala na příchod Ježíše, kdy udělali napodobeniny nemající nic společného s misí Ježíše, byli to ve své podstatě pohanské kulty, uctívání padlých, a potom, když přišel skutečný Ježíš, poslaný Bohem, tak temná strana zahlušila skutečnou podstatu jeho mise a "navlékla" na něj stejnou formální stránku pohanských kultů, vytvořených s předstihem staletí právě za tím účelem. Podařilo se to částečně, to znamená, v samotné Bibli se to projevilo jen poměrně málo, ale když se člověk podívá na církevní praxi a historii církve, tak to jsou tyto pohanské imitační kulty, navlečené do vnějších forem křesťanství.

    V kostce, ty tvrdíš, že Ježíš neexistoval, protože astro-teologický kult, Osiris, Mitra, Adonis, Tammuz a tak dále. V tom se právě mýlíš, realita je následující: tyto kulty byly vyprojektovány temnou stranou s předstihem s cílem kompromitovat v masovém vědomí misi a poselství skutečného Ježíše.

    A když už si na pomoc svým teoriím zmínil Korán:

    1. A potom jsme vypravili v jejich stopách jiné posly své a vypravili jsme Ježíše, syna Mariina, a
      dali jsme mu Evangelium a vložili do srdcí těch, kdož jej následovali, mírnost a slitování; a mnišství si
      oni zavedli jako novotu - a nepředepsali jsme jim je - usilujíce zalíbit se Bohu. Avšak oni to nedodrželi
      vhodným dodržováním. A dali jsme těm z nich, kdož uvěřili, odměnu jejich, avšak mnozí z nich byli
      hanebníci.

    2. A vzpomeň si, jak pravil Ježíš, syn Mariin: „Dítka Izraele, já jsem vskutku poslem Božím k vám,
      potvrzujícím pravdivost toho, co bylo přede mnou sesláno z Tóry, a oznamujícím vám radostnou zvěst o
      poslu, jenž přijde po mně a jehož jméno Ahmad bude.“ Avšak když předvedl jim jasné důkazy, řekli: „To
      je kouzelnictví zjevné.“

    3. Vy, kteří věříte! Buďte pomocníky Božími, tak jak to řekl Ježíš, syn Mariin, apoštolům: „Kdož
      budou pomocníky mými na cestě Boží?“ I odvětili apoštolové: „My budeme pomocníky Božími.“ A
      uvěřila část dítek Izraele, zatímco druhá část neuvěřila. A podpořili jsme ty, kdož uvěřili, proti nepřátelům
      jejich a stali se vítěznými.

    4. A již kdysi jsme dali Mojžíšovi Písmo a po něm jsme i jiné posly vyslali; a dali jsme Ježíšovi,
      synu Marie, důkazy jasné a podpořili jsme jej Duchem svatým. A kdykoliv přišel k vám posel s něčím, co
      duše vaše si nepřály, zpyšněli jste: jedny jste prohlásili za lháře a druhé jste zabili.

    5. Rcete: „Uvěřili jsme v Boha a v to, co seslal nám, i v to, co seslal Abrahamovi, Ismaelovi,
      Izákovi, Jakubovi a kmenům, i v to, co bylo dáno Mojžíšovi, Ježíšovi, a v to, co bylo dáno prorokům od
      Pána jejich. My nečiníme rozdíl mezi nimi a do vůle Pána svého jsme odevzdáni!“

    6. A dali jsme některým z těchto poslů přednost před jinými. A jsou mezi nimi někteří, s nimiž Bůh
      hovořil, a jiní, jež v hodnostech povznesl. A dali jsme Ježíšovi, synu Marie, znamení jasná a posílili jsme
      jej Duchem svatým: A kdyby byl Bůh chtěl, pak by se nebyli navzájem zabíjeli ti, kdož po nich přišli
      poté, co dostalo se jim jasných znamení. Avšak dostali se do rozporů a byli mezi nimi ti, kdož uvěřili, a
      byli mezi nimi i ti, kdož byli nevěřící. A kdyby byl Bůh chtěl, nebyli by se vzájemně zabíjeli, avšak Bůh
      věru činí, co chce.

    Jak se můžeš přesvědčit, argumentovat Koránem ve prospěch teorie neexistence Ježíše je zcela neudržitelné, Korán explicitně uvádí, že Ježíš byl poslem od Boha k lidem.

  • Rusofil povedal/-a: Horus - narozen 25.prosince

    • matka panna Isis Meri
    • jeho narození doprovázeno hvězdou na východě, která 3 králům umožnila najít a uctít spasitel
    • ve věku 30 let byl pokřtěn postavou zvanou Anap a tím začala jeho vláda
    • Horus měl 12 učedníků, kteří jej doprovázeli, dělal zázraky, jako chůze po vodě, nebo zázračně uzdravoval
      nemocné

    • byl znám i pod jinými jmény - Pravda (Istina), Světlo, Posvěcený syn Boží, Boží pastýř, Beránek Boží a další.

    • poté co byl zrazen Typthonem, byl Horus ukřižován, 3 dny mrtvý a poté vstal z mrtvých

    Attis - narozen 25.prosince

    • matka panna Nana Mary
    • ukřižován, uložen do hrobky, po 3 dnech vstal z mrtvých

    Mitra - narozen 25.prosince

    • matka panna
    • 12 učedníků, prováděl zázraky, léčil nemocné
    • po smrti pohřben, po třech nech vstal z mrtvých
    • také známý jako Pravda, Světlo
    • den jeho uctívání určen na neděli
      Ježíš - narozen 25.prosince

    • matka panna Marie

    • 12 učedníků

    Už sme tu o tom debatovali, pridal som ešte Melchisedeka ktorý je zmieňovaný v SZ aj NZ ako predobraz Krista. Rád by som si o nich prečítal podrobnejšie a niečo viac z relevantných zdrojov.

  • Pěkná teorie, ale jen teorie a tvoje osobní víra, nic více, reálně nechápeš o čem mluvíš.

  • @Hox povedal/-a:
    Pěkná teorie, ale jen teorie a tvoje osobní víra, nic více, reálně nechápeš o čem mluvíš.

    Hm, hm, zajímavé argumenty.

  • Neo povedal/-a: zatial mi nic neprislo, do sukromnej spravy som ti dal aj sukromny email, skus to na to poslat

    ďakujem Neo, už som Ti preposlal email :)

  • osobne si myslím, že môžeme mať všetci pravdu - v pohľade na stvorenie sveta, existenciu Ježiša, ... - tú svoju malú pravdu, no málokto z nás si pripustí, že všetci hovoríme o tom istom, len z inej perspektívy... o rok, o desať už každý z nás bude mať trochu inú pravdu... a s tou svojou 'starou' by sa asi podobne nestotožnil, ako teraz s pravdou toho druhého...

    žijeme na planéte Zem, z nášho pohľadu to môže vyzerať tak alebo inak...
    ale rovnako by sme sa na to pozerali, keby sme boli obyvatelia inej planéty? úplne niekde na druhej strane Vesmíru? napr. na tie súhvezdia a veky :)
    alebo už len to, aký je rozdiel medzi hmotným a duchovným svetom... myslíte si, že tieto naše žabomyšie vojny o to, kto má 'pravdu' v poznaní tu na Zemi (v hmote) si zachováme aj na duchovnej úrovni, kedy svetlá duša v okamihu získa akúkoľvek informáciu z ľubovoľného časového úseku planéty Zem?

    skúste si prosím uvedomiť, že každá vami prezentovaná pravda, je len a LEN vaša osobná viera, že je to tak alebo inak...
    nikto z nás nemá schopnosti ROZUMOM spoznať Istinu... to sa dá len dušou, ale to potom nie je o tom, že VIEM (to je rozumová záležitosť) ale o tom, čomu VERÍM - to je našou úlohou... niečomu veriť, správne si vybrať čomu...
    ja nehovorím, čo je správne pre všetkých, len čomu verím ja...

    rozum má byť podriadený duši a jej prepojeniu na Istinu - lenže už dnes sú jedinci, ktorí toto nikdy nedokážu, lebo ich duša už nemá v sebe dostatok svetla, aby si udržala prepojenie na Istinu,
    druhá vec je, že ja ani za seba neviem povedať, koľko svetla v sebe má moja duša, nieto ešte za druhých, len dúfam, že mám svetlo v duši :)

    keď hovoríte o sebe, myslíte tým aj dušu? ste si istý, že jej pohľad na svet je zhodný s tým vo vašom vedomí? existuje nejaký 'test', ktorým by si človek overil, nielenže má dušu, ale hlavne v akej miere jej načúva? podľa knihy Monostona, je na toto naša intuícia, no koľkí z nás dajú aj v týchto duchovných otázkach na svoju intuíciu viac ako na svoj 'vševediaci' rozum? :)

    alebo inak, koľkí z vás ste ochotní aspoň v tichosti pred sebou pripustiť, že sa možno mýlite?
    lebo ja to pripúšťam aj takto verejne... verím Bohu Monostonu a tomu, čo napísal v knihe, no môžem sa mýliť a môže to byť celé podvrh (či už ľuďmi pripravený, alebo nejakou temnou duchovnou bytosťou), je to len a len moja voľba...

    preto si myslím, že nemá význam, aby sme sa tu medzi sebou hádali a každý obhajoval len svoju vieru (nie vedomosti), skúsme skôr hľadať, v čom sa zhodneme, no niečo podstatné, nie povrchné... (hej, len kto určí, čo je povrchné a čo podstatné :) )

  • Rusofil povedal/-a: Všichni jsme slyšeli o konci světa, kde Ježíš říká (Matouš 28:20) budu s vámi až do konce světa. Ale jedná se o chybný překlad. Správně mělo být přeloženo "do konce věku". Ježíšovo zosobnění skončí s příchodem nového věku a GP se na to již připravuje. Celý koncept s koncem světa, je jen chybně interpretována astrologická alegorie.

    " A hľa, ja som s vami po všetky dni až do skonania sveta. " - preklad z pôvodných jazykov. Tento svet duchovného pádu, jeho systémy, štruktúra a usporiadanie do ktorého sa vtelili Aspekty Svetlo, Pravda, Život ukazujúce Cestu skoná. Padne na dno. Viac ho nebude. No nastane nová Éra (termín nový vek nepoužívam kvôli new age), prerod, znovuzrodenie, tranformácia, transmutácia. Nastúpia ďalšie aspekty Absolútneho. GP, Monoston &spol. a ďalší budú taktiež voliť a rozhodovať sa.

  • Bombulko
    upravené Thu 29 Dec 2022 #57->

    @Estryd povedal/-a:
    osobne si myslím, že môžeme mať všetci pravdu ...........................
    preto si myslím, že nemá význam, aby sme sa tu medzi sebou hádali a každý obhajoval len svoju vieru (nie vedomosti), skúsme skôr hľadať, v čom sa zhodneme, no niečo podstatné, nie povrchné... (hej, len kto určí, čo je povrchné a čo podstatné :) )

    Hurá, konečne niekto rozumný :). V pohodičke odložil ten obrovský penis spred svojich očí zvaný EGO a snaží sa o konštruktívnu debatu a hlavne pohľad. Ostatní sa doťahujú kto viac čoho prečítal a aký je ten jeho pohľad lepší. Nu, dobre nás to osprostela tá "demokratická" kapitalistická spoločnosť. Je až neuveriteľné, že konceptuáli namiesto hľadania toho čo nás spája majú potrebu si neustále čosi dokazovať. A kde do pekla ostala tá konceptuálnosť? aaa jasne, pre istotu ste ju nechali za dverami a poriadne zabuchli dverami aby nedajbože nepočula o čom sa tu chcete rozkričať.

    Rusofil povedal/-a: Všichni jsme slyšeli o konci světa, kde Ježíš říká (Matouš 28:20) budu s vámi až do konce světa.

    ja som to nepočul. Ježiš asi hovoril príliš potichu :).

  • Estryd povedal/-a: keď hovoríte o sebe, myslíte tým aj dušu? ste si istý, že jej pohľad na svet je zhodný s tým vo vašom vedomí? existuje nejaký 'test', ktorým by si človek overil, nielenže má dušu, ale hlavne v akej miere jej načúva

    Ano, mám to otestováno. Už vícekrát jsem tady psal o svých zkušenostech.
    Co se týče duchovních náhledů, tady s nikým nepolemizuji. Já věřím Bohu jen tak, protože mám s ním zkušenost a již od dětství s ním mluvím. Provází mě celý život. To, co tady kolegové popisují, tedy různé duchovní teze, jde mimo mě. Pro moji víru to není podstatné.
    Soustředil jsem se jenom na fakta, na jakém základu vznikla náboženství, tedy hlavně Křesťanství, proč a jak. Osoby, na které GP vsadil v Bibli v SZ a také ve NZ, ve skutečnosti neexistovali, byli jenom plagiáty dřívějších postav a vysvětlil jsem také různé pojmy z Bible, které ten můj názor osvětlují. Tedy náboženství nerovná se Bůh.
    No a i když zdejší různé názory jdou mimo mě, rád si je přečtu, nahlédnu do tzv.13. komnaty ostatních kolegů.

  • Rusofil povedal/-a: Neexistuje jediná zmínka současníků o tom, že nějaký takový člověk, jakým je Ježíš, existoval.

    Radomír existoval.

  • Kto bol Radomír ?