Požiar v meste Nitra a Bratislava krátko po polnoci

Niekomu sa štart do nového roka veľmi nevydaril:

https://nitra.dnes24.sk/v-nitre-po-poziari-vyhlasili-mimoriadnu-situaciu-ludom-zhoreli-byty-prisli-o-vsetko-427403

Približne hodinu a pol po polnoci sa v širšom centre Nitry rozhorel obrovský požiar. Ten zasiahol polyfunkčnú budovu v areáli Polygon.

„Zasahujúci príslušníci evakuovali z objektu na voľné priestranstvo 50 osôb,“ informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Katarína Križanová.

Magistrát sprístupnil obyvateľom postihnutých bytov neďalekú budovu mestského úradu. Okamžite zasadal krízový štáb, ktorý vyhlásil mimoriadnu situáciu: „Na základe nej sme mohli dotknutým osobám poskytnúť náhradné ubytovanie v našom zariadení na Levickej ulici. Celkovo ide o deväť osôb. Aktuálne riešime aj prípadnú materiálnu pomoc. Dávame dohromady informácie, čo presne títo ľudia po materiálnej stránke potrebujú.“

———-
Nitra - primátorom je slniečkár Hattas asi z PS/Spolu, vyhral komunálne voľby opäť. Toto je hodne zvláštne. Niečo podobné aj v Ba túto noc:

https://bratislava.dnes24.sk/smutny-silvester-v-bratislave-v-jednom-z-panelakov-horel-byt-v-akcii-boli-aj-hasici-427387

Žiaľ, aj krátko pred koncom roka 2022 mali hasiči prácu. Zasahovať museli v Karlovej Vsi. V tejto bratislavskej mestskej časti totiž horel byt na prvom poschodí.

„Na Majerníkovej ulici má niekto smutný Silvester,“ napísal administrátor skupiny Karlovka na Facebooku.

Na záberoch je vidno ako plamene šľahajú z balkóna z jedného z bytov na prvom poschodí obytného domu. Neskôr už je vidieť zásah hasičov.

Komentáre