Quo vadis slovenské zdravotníctvo?

2»

Komentáre

  • Nuž, keď tato partia babrákov niečo robí, to dopadne takto:

    ——-
    Ako ja viem, niečo vám sľubovali, ale treba sa pýtať a overiť si si do coho leziete. Je zo preddavok na daň, keď celkove príjmy budú pod hranicou pre 25% vám to vrátia. Jaj, že vás neupozornili, že to je pred zdanením?

  • Babraci pokračujú:

    Dnes som pocuvala podcast na Expresse o ambulanciách, bol tam vakcinator Szalay, ktorý je tuším hlavným lekarom Bratislavského kraja. No ostala som v nemom úžase o jeho názoroch, tak napr:

    • Slováci chodia v priemere k lekárovi za rok12x, pričom v iných krajinách 6x. Že to treba vyriešiť a podobné perly
    • Že ministerstvo v podstate nema ani riadne štatistiky k dispozícii
    • Že je za poplatky 5,10 eur v ambulancii ale chce reguláciu

    https://www.expres.sk/relacie/brano-zavodsky-nazivo/

  • Lavazza povedal/-a: Slováci chodia v priemere k lekárovi za rok12x, pričom v iných krajinách 6x. Že to treba vyriešiť a podobné perly

    Ktovie, či tam nie je niekde nejaký tunel. Je nemožné, aby bol na Slovensku priemer, že Slováci navštevujú lekára každý mesiac! To je nezmysel. Lepšie by bolo spraviť poriadny audit, kam tečú všetky príspevky od poisťovní a či tam nie je nejaký "tunel". Ten tam môže byť urobený aj celkom úmyselne s cieľom vyhladovať slovenské nemocnice, zadlžiť ich, aby to nakoniec skončilo v rukách oligarchov za babku. Veď kto dosadzuje a koho ľudí na čelné pozície VšZP. Nemá tam náhodou penta svojich ľudí?

  • @Modi povedal/-a:

    Lavazza povedal/-a: Slováci chodia v priemere k lekárovi za rok12x, pričom v iných krajinách 6x. Že to treba vyriešiť a podobné perly

    Ktovie, či tam nie je niekde nejaký tunel. Je nemožné, aby bol na Slovensku priemer, že Slováci navštevujú lekára každý mesiac! To je nezmysel. Lepšie by bolo spraviť poriadny audit, kam tečú všetky príspevky od poisťovní a či tam nie je nejaký "tunel". Ten tam môže byť urobený aj celkom úmyselne s cieľom vyhladovať slovenské nemocnice, zadlžiť ich, aby to nakoniec skončilo v rukách oligarchov za babku. Veď kto dosadzuje a koho ľudí na čelné pozície VšZP. Nemá tam náhodou penta svojich ľudí?

    Mozne to je. Ja som bola u lekára tento rok raz na preventívne. Posledné 3 roky odkedy sme odišli z Ba ani raz. Môj ex nemá ani všeobecného lekára. Takze keď za 3 roky mám 0 a on tiež, tak ako vyšiel priemer 12? To niekto musel byt 36x napr. Veľmi podnetné. Druha vec je, čo si lekár vykazuje. Mama užíva pravidelne lieky, predpisujú sa na 3 mesiace. Teraz bola sestre, ktorá jej vystaví erecept. Tento rok bola viackrát u lekára, ale určite nie 12x, aj keby to telefonické bolo bráne ako návšteva lekára.

  • Modi povedal/-a: Ktovie, či tam nie je niekde nejaký tunel. Je nemožné, aby bol na Slovensku priemer, že Slováci navštevujú lekára každý mesiac! To je nezmysel.

    Odporúčam si zriadiť elektronický účet v zdravotnej poisťovni. To potom človek uvidí, čo všetko si lekári nechávajú zaplatiť od poisťovne. Každý jeden úkon je tam pekne rozpísaný. Nie je nezvyklé, že si tam vykážu aj činnosti, ktoré nevykonali. Takto môžu vznikať tie vysoké čísla o návštevách lekárov. A ak sú aj poctiví a píšu tam všetko pravdivo, tak je zaujímavé vedieť koľko peňazí dostanú za rôzne úkony. Napríklad za vypísanie receptu som sa teraz pozeral a lekár za to dostane 1,4 €.

  • px13 povedal/-a: Odporúčam si zriadiť elektronický účet v zdravotnej poisťovni.

    Áno, to je dobrá vec. Mňa prekvapilo napríklad, že všeobecní lekári dostávajú paušálny poplatok (kapitáciu) za každého jedného pacienta, ktorý je u nich prihlásený. Výška je podľa veku 3 až 5 euro na osobu, ktorú dostáva lekár každý mesiac, aj keby k nemu žiadny pacient neprišiel. Napríklad lekár, ktorý má v obci cca 1000 pacientov vo svojej kartotéke, len príde ráno do práce, a už má zarobené. Presne napríklad takto sa správa aj naša obvodná lekárka. Je veľmi náladová. Častokrát príde, prechádza cez čakáreň a frfle, že zasa je tam plno ľudí... Našťastie toto je skôr výnimka, veľa lekárov takýchto nie je. Ale hlavná vec, že má dve sestričky.

  • Modi povedal/-a: Je nemožné, aby bol na Slovensku priemer, že Slováci navštevujú lekára každý mesiac!

    Môj otec (72 r.), pri svojich diagnózach, obieha 5-tich špecialistov, plus všeobecná lekárka. Ako ho sledujem, od jesene to vydá tak 6 až 8 návštev u lekára, ale MESAČNE. Stačí neveľké percento takýchto pcientov v populácii a hneď máš priemer ako hrom (spomeň si na rozdiel medzi priemernou a mediánovou mzdou na Slovensku)...

  • Lavazza
    upravené Wed 1 Feb 2023 #39->

    Tak, už im to začína vadiť aj medzi sebou, autor listu je top vakcinátor (prevzaté z TG Dr. Weis):

  • Teraz neviem, čo ma má vydesiť viac:

    https://hnonline.sk/tv/relacie/doslova/96083312-hlavny-onkolog-onkologicki-pacienti-by-mali-byt-prioritou-statu-teraz-si-modernu-liecbu-hradia-sami

    V rozhovore s hlavným odborníkom pre klinickú onkológiu Michalom Megom sa dozviete:

    MRna vakcíny, ktoré poznáme kvôli očkovaniu proti covidu, sú len iným spôsobom ako do tela dopraviť protilátky.
    Zo správy Asociácie inovatívneho a farmaceutického priemyslu vyplýva, že 95 moderných liekov na onkologické ochorenia je na Slovensku dostupná len tretina z nich.
    „Samozrejme, problém je cena, teda čo si to hospodárstvo môže dovoliť. Štát si musí určiť priority a povedať, že do tohto ideme investovať peniaze."

    A potom to:

    Za pár rokov by onkologickým pacientom mohlo pomôcť očkovanie, vývoj išiel dopredu najmä vďaka pandémii a vakcínam na covid-19. Bude to realita aj na Slovensku, kde moderné lieky stále schvaľujeme na výnimku?

    !!!!!!!!!!!!!!!!!! to ako vážne???? mnohí majú (turbo)rakovinu vďaka fasa mRna vakcínam..... myslím, že všetko zlé je na niečo dobré... Bože!!!

  • No pekne, že nieto peňazí, pretože sú tu:


    že Ztko a jeho bande ako sj tejto progresívnej sebranku nie je zle zo seba….

  • Pokraćovanie R. Číčalu:

    Včera - 30.mája som upozornil statusom na podivné naliatie miliónov EUR do súkromných nemocníc. Štátne nemocnice sa rozpadajú, taká Mickiewiczová v centre Bratislavy je výsmechom a hanbou Slovenska a štát a jeho podvodní predstavitelia idu podporovať súkromné organizácie v sume za ktorú by postavili minimálne 2 nemocnice.

    https://www.facebook.com/groups/308291614686489/posts/637509815097999/


    Dnes čítam správy a zrazu riaditelia spoločnosti Agel a nemocníc uvažujú, že by to neprijali tie peniaze. Aká náhoda. Spomínal som trestné oznámenie a to aj podám, ak tie peniaze budú odoslané a budem sa aj pýtať kompetentných ako je toto možné a prečo štát podporuje súkromné nemocnice a nie štátne.

    https://mediweb.hnonline.sk/zdn/spravy/96085926-tri-zo-siedmich-nemocnic-stale-nepodpisali-milionove-zmluvy-je-to-riziko-priznava-riaditel


    Vyzerá, že toto všimnutie si registra zmluv a zverejnenie odhalilo niečo nechcené. Všetky média však o tom mlčia, mlčia o tom aj strany.

    Kotlebovci sú ticho, Republika je ticho, o riadenej opozícií ani nehovorím. Kladiem si otázku, prečo sú ticho, prečo nekonajú? majú toľko členov, milióny z volieb, štedré platy, defakto za nič nerobenie a mohli by toto robiť. Keď to ja robím popri práci v zamestnaniach, 100 hodinách nadčasu, práce doma a inými súkromnými starosťami, prečo to nedokážu desiatky ľudí v stranách?

    Sú takí neschopní alebo úmyselne zamestnávajú ľudí vykecávanim sa v rôznych reláciach?

    Už dlhšie si kladiem otázku o Republike. Mazúrek, Uhrík sa vyjadrovali proti COVIDu ale v strane majú primára Urbana, ktorý ospevoval Sabaku, očkovanie, opatrenia vlády. Neviem ako on, ale ak nie je slepý a dobre platený farma firmami musel si všimnúť, že pribúda pacientov s nádorovými ochoreniami, hlavne u tých očkovaných s viacerými dávkami. A nie ho z Republiky vylúčiť. Navstáva však iná otázka. Ružomberok je vojenská nemocnica, kde sa stali podivné udalosti aj Lučanskému, robí tam aj dobrý kamarát Lipšica a či náhodou nemá primár Urban niečo s tajnými službami alebo inými podobnými organizáciami. Republiku nekriticky propaguje Danny Kollár, o tom hovorí Kamil Jakub, že je tiež spravodajec. Ten má relácie často s Kaliňákom, Kaliňaková žena robila tiež v tajných službách a ak sa nemýlim bola pôvodom z Liptova...

    https://www.aktuality.sk/clanok/563040/zahadne-komando-sis-kalinak-nechce-povedat-co-robila-u-tajnych-jeho-zena/

    Ondrej Ďurica tiež robil v armáde. Počas Covidu som kontaktoval aj jeho, ale aj iných z Republiky, všetci bez nejakej aktivity. A presne ako hovorí Kamil Jakub, v EÚ parlamente a na výboroch vedeli o všetkom a za mnohé veci hlasovali (ktoré sú agendou 2030).

    Buďte na pozore. Možno by nebolo od veci spracovať a pozisťovať informácie o viacerých politikoch v takýchto stranách.

    Ak niečo máte, pošlite na mail: radoslav.cicala@gmail.com.

    A nespoliehajte sa na nikoho, nie je jedinou cestou byť v politike...ale aj si doma sadnúť a kontrolovať ich, pozrieť si centrálny register zmlúv...crz.gov.sk. Pýtať sa cez infozákon. Toto je to, čoho sa najviac boja a to je cesta ako začať meniť systém...


    Dôveruj, ale preveruj!!!


    Prevzaté z https://t.me/za_slobodu/277

  • Milo
    upravené Fri 2 Jun 2023 #46->


    Len pre informáciu, ide to aj takto:

    --

    Hajzli:


    --

    • na telegrame si skopíruješ link k správe, najlepšie z pôvodného zdroja, a tu už iba vložiť a enter, prípadne vopred pridať tvoj komentár a/alebo časť textu, ktorá ťa najviac zaujala.

    Screenshoty majú nevýhodu, že sa ich text nedá nájsť vyhľadaváním. Ich výhodou je, že zachytávajú obsah, ktorý sa môže zmeniť, byť vymazaný a podobne.

    Netvrdím, že horeuvedený postup je ten najlepší. Iba ako jedna z možností na zváženie.

  • Nejvíce na západním Slovensku, baště progresivců. Tak ať si užijí svoji volbu.