Zprávy z USA

1101113151620

Komentáre


  • "300 km jsem sledoval podezrely balon az jsem zjistil, ze to se jen nejak ptak vy***** na predni sklo":-))))"

  • Čo sa to deje s vlakmi v USA:


  • Americký prezident Joe Biden je na pokraji třetího stádia demence a je nespůsobilým člověkem!
    Lyžařská chůze, zřídkavé mžourání, echolálie a anémie naznačují chorobu amerického lídra. Geriatr Koněv sa domnívá, že americkým lékařům nabídli velmi dobrou sumu a proto pozitivně zhodnotili Bidenovo duševní zdraví.
    „Vyvinula se u něho lyžařská chůze – specifický typ chůze, jakoby se člověk klouzal po zemi. Jde o narušení extrapyramidového systému, které se projavují v pozdějších stádiích poškození mozku. Projevuje se to zřídkavým mžouráním a echolálií, teda někdy opakuje slova, které jsou mu adresované, anémiou. Všechny tyto příznaky signalizují, že Bidenova demence postupuje. A závěry amerických lékařů? Kdysi byli známí svojí neúplatností, ale nabízená suma byla, samozrejmě, tak velká, že dávají takové závěry,“ zdůraznil Koněv.
    Poznamenal, že prognóza Bidenova stavu je nepříznivá pro něho i pro stát.
    „Zatím vládne, i když nevládne, povězme si pravdu. Tato osoba někdy pravděpodobně zapomene, co se stalo před 30 minutama,“ dodal Koněv.
    https://cz24.news/americky-prezident-joe-biden-je-na-pokraji-tretieho-stadia-demencie-a-je-nesposobilym-clovekom-stanovil-skutocnu-diagnozu-lekar-odbornik/

  • To je gól. Tito lidé tvrdí, že jim Pentagon sestřelil balón za 12 dolarů...
    Poté, co Pentagon 10., 11. a 12. února vyslal stíhačky k sestřelení neidentifikovaných objektů s využitím tepelně naváděných střel AIM-9X Sidewinder v ceně přes 400 000 dolarů za kus, prezident Biden se zpožděním připustil, že se jednalo o neškodné meteorologické balóny.
    https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/to-je-gol-tito-lide-tvrdi-ze-jim-pentagon-sestrelil-balon-za-12-dolaru/

  • Bombulko
    upravené Wed 22 Feb 2023 #367->

    Další výbuch vo fabrike oakland village v usa. to je už snád zámer. pred pár dňami tam mali horiaci kamion plný toxínov...

    https://www.cleveland19.com/2023/02/20/multiple-crews-responding-oakwood-building-fire-explosion/

    https://www.foxnews.com/us/ohio-fire-crews-battling-large-blaze-explosion-metal-alloy-factory

  • P
    upravené Thu 23 Feb 2023 #368->
  • K
    upravené Thu 23 Feb 2023 #369->

    Trump včera veřejně potvrdil, že za majdanom na Ukrajině stojí ministerstvo zahraničních věcí USA...tak to Trump objevil Ameriku :D

  • A
    upravené Tue 28 Feb 2023 #371->

    🇺🇸„Bílá čtvrť“ se rozhodla odtrhnout od americké Atlanty, píší média.

    Čtvrť v hlavním městě amerického státu Georgia, Atlanta, se rozhodla odtrhnout od města a vytvořit vlastní policii, uvádí Newsweek.

    Mělo by se jednat o reakci na kriminalitu ve městě. Republikánský výbor kroky k oddělení od města podpořil, ale celý Senát takové rozhodnutí pravděpodobně neschválí.

    Kritici iniciativy ji nespojují se zločinem. Tento krok je považován za symbolický z hlediska rasového problému. V této oblasti žije pouze 11 procent černochů, příjem domácností je asi 150 tisíc dolarů ročně, více než 50 procent Afroameričanů, kteří žijí ve městě, mají průměrný příjem asi 60 tisíc dolarů ročně na rodinu.

    https://t.me/neCT24/28109
    Připadá mi to jako zpráva, že došlo k rozštěpení GP, nebo není vůle pracovat ve vzájemné shodě.

  • 27.2.23
    Zomrel významný hollywoodsky producent Walter Mirisch
    Vo veku 101 rokov zomrel americký filmový producent Walter Mirisch, ktorý stál za úspešnými hollywoodskymi klasikami Niekto to rád horúce (1959), Sedem statočných (1960), West Side Story (1961) či Ružový panter (1963). Oznámila to v nedeľu americká Akadémia filmových umení a vied (AMPAS), na čele ktorej v minulosti stál aj Mirisch, informuje agentúra AFP.
    Pôvodom Newyorčan Walter Mirisch pôsobil v americkom filmovom priemysle približne šesť desaťročí a získal množstvo prestížnych ocenení. Zomrel v piatok v kalifornskom Los Angeles prirodzenou smrťou, uvádza sa v nedeľňajšom vyhlásení akadémie.
    /.../
    V roku 1967 získal ako producent Oscara za snímku V žiare noci, ktorá bola toho roku ocenená ako najlepší film.
    /.../
    https://www.teraz.sk/magazin/zomrel-znamy-hollywoodsky-producent-wal/697200-clanok.html

  • USA se začínají sypat. Texaští republikáni planují vyhlásit TEXIT v příštím roce. "Texas, jehož ekonomika je devátá největší na světě, by mohl fungovat a starat se o sebe efektivněji sám," tvrdí Daniel Miller, prezident Texaského nacionalistického hnutí (Texas Nationalist Movement). Vyhlášení texitu neodporuje americké ústavě. https://cz24.news/the-epoch-times-texasti-republikani-podali-navrh-na-prozkoumani-moznosti-texitu-vyhlaseni-nezavislosti-na-usa/

  • Na pozadí neúspěchů administrativy Joea Bidena se Putin jeví jako skvělý vůdce.
    Rostoucí popularita Putina mezi Američany ukazuje naprosté selhání Bidena.
    Na sociálních sítích dnes vidíme rostoucí trend. Spousta Američanů začíná vnímat Vladimira Putina jako hrdinu a prezidenta, kterého by si přáli mít.
    “Mnoho Američanů začíná vnímat Putina jako hrdinu – takového prezidenta by si sami přáli.”
    Putin už není padouch, ale vůdce, který raději zemře, než by zklamal svůj lid. Mnoho lidí touží po lídrovi, jakým je Putin. https://www.pokec24.cz/politika/americane-chteji-videt-putina-jako-sveho-prezidenta/

  • USA / NEMECKO
    Zomrela posledná členka protinacistického hnutia Biela ruža
    Posledná žijúca členka protinacistického hnutia Biela ruža Traute Lafrenzová zomrela vo veku 103 rokov v americkom štáte Južná Karolína. Členovia hnutia Biela ruža počas druhej svetovej vojny v Nemecku rozdávali letáky, v ktorých vyzývali ľudí, aby sa postavili proti nacistickej tyranii. Vo štvrtok to uviedla agentúra AFP, informuje TASR. Lafrenzová zomrela ešte v pondelok vo veku 103 rokov.
    Hansa Scholla, ktorý bol jedným zo zakladateľov Bielej ruže, stretla Lafrenzová prvýkrát v roku 1941. O rok neskôr sa Lafrenzovej, v tom čase študentke medicíny, dostal do rúk jeden z letákov hnutia. Začala s hnutím spolupracovať a niesla letáky do Hamburgu, kde boli následne rozdané.
    Keď Hansa Scholla a jeho sestru v roku 1943 zatkli, Lafrenzová cestovala do mesta Ulm, aby o tom informovala ich rodinu.
    Súrodenci Schollovci boli neskôr i s tretím zakladateľom hnutia Christophom Probstom popravení.
    Lafrenzovú zadržalo gestapo a odsúdilo ju na rok väzenia za spolupáchateľstvo. Nakoniec však bola za mrežami až do roku 1945.
    Lafrenzová v roku 1947 emigrovala do Spojených štátov, kde dokončila štúdium medicíny.
    Pri príležitosti jej stých narodenín ju nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier označil za "jednu z mála ľudí, ktorí čelili zločinom nacistov, mali odvahu počúvať hlas svojho svedomia a bojovať proti diktatúre a genocíde židov".
    https://www.teraz.sk/zahranicie/zomrela-posledna-clenka-protinacistick/699883-clanok.html
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Bílá_růže

  • Peter MMXX povedal/-a: Udial sa najväčší krach banky od čias finančnej krízy.

    Pekny clanok ohladom moznych pricin: https://www.zerohedge.com/markets/record-bank-run-drained-quarter-or-42-billion-svbs-deposits-hours-leaving-it-negative-1bn

    v skratke: SVB bola financne relativne v poriadku, vazy jej zlomil bank run. Otazkou je kto/co ten bank run sposobil. Clanok poukazuje na staru znamu JPM banku a ich financnikov, ktori jednak chcu donutit FED k dalsiemu QE, cize znizeniu urokovych sadzbieb a zaroven sa dostat z hladacika medii kvoli pripadu Epstein.

    Povedal by som, ze sa uz zeru navzajom.

  • O tom krachu Silicon Valley Bank je to podrobně (česky) rozepsané zde:
    https://www.michalapetr.com/map-1622-klid-v-rusku-panika-v-usa-sturm-na-pobocky-bank-52-miliard-usd-vyfucelo-jen-za-vcerejsek-150-miliard-dolaru-obycejnych-americanu-ulozenych-na-uctech-pry-neni-ani-pojisteno-pred-krachem/
    52 miliard USD vyfučelo jen za včerejšek! 150 miliard dolarů obyčejných Američanů uložených na účtech prý není ani pojištěno před krachem! Kdo z Američanů v ní měl uloženo přes 250 tisíc dolarů a nestihl je včera vybrat, tak má smůlu! Investor Michael Burry, oznámil, že USA mají před sebou novou aféru Enron! Tedy, že stovky miliard USD se Američanům vypaří bez náhrady z účtů, než bys řekl švec! Michael Burry je slavný, protože dokázal vydělat při minulé hypoteční krizi 2007 tím, že s předstihem vsadil na pád banky Lehman Brothers, ještě v době, kdy ji všichni chválili v jaké je perfektní finanční kondici.

  • Krach! Americká bankovní tsunami dorazila včera do Evropy! Viníkem krachů bank je bruselská politika ESG a DEI oznámili v USA! **
    Včera se bankovní krize SVB převalila do Evropy. **Hrozí okamžitý kolaps všech IT firem, které zaměstnávají statisíce zaměstnanců,
    oznámili včera přední manažeři 140 firem technologického průmyslu šokovaným ministrům britské vlády Rishiho Sunaka a na mimořádném krizovém zasedání vlády se dožadovali okamžitých vládních opatření! Britská vláda už v pátek pobočky banky SVB v Británii uzavřela a vyhlásila jejich úpadek, protože nebyly schopné vyplácet vklady. Tím ale rozzuřila britské podnikatele, protože krach britské části americké SVB znamená, že se jako náhrada vyplatí maximálně 85 tisíc liber na jeden účet. A zbytek, až podle výsledku konkurzu, což trvá měsíce, a je nejisté jak to dopadne. Tento postup by pro řadu IT firem znamenal rychlý konec. A proto všichni IT podnikatelé včera po vládě požadovali, aby britskou část americké SVB převzala, a pomocí veřejných peněz banku zachránila!
    Evropské banky zkrachují, protože Brusel po nich požaduje, aby dodržovaly jeho nové finanční nařízení DEI a ESG! A byla to právě tato nařízení, která způsobila krach 16-té největší americké banky SVB! https://www.michalapetr.com/map-1633-krach-americka-bankovni-tsunami-dorazila-vcera-do-evropy-vinikem-krachu-bank-je-bruselska-politika-esg-a-dei-oznamili-v-usa/

  • P
    upravené Sun 12 Mar 2023 #381->

    Franta povedal/-a: O tom krachu Silicon Valley Bank je to podrobně (česky) rozepsané zde:
    Franta povedal/-a: Krach! Americká bankovní tsunami dorazila včera do Evropy!

    Počítám, že zde začíná být trošku přesvatošováno nebo přemichalopetrováno.
    Tak do třetice všeho dobrého/zlého přidám tento jejich článeček.
    https://cz24.news/to-je-konec-eu-kdyz-se-to-vsichni-dozvi-podle-narizeni-eu-esg-cs3d-bude-milion-novych-uredniku-americkymi-algoritmy-elektronicky-spiclovat-celou-evropu-a-vsechny-jeji-obcany/
    A proč?
    Obsah článku není překvapivý. Nebudu to detailně propočítávat.
    Místo toho se zaměřím na jinou věc, která mne praštila do počítadla. Cituji z článku:
    “…a tak vřele doporučuji Švandovo divadlo v Praze – úchvatná inscenace do dnešní doby se skvělými herci!”.
    Copak nám to “vlastenec” Micha(e)l Svatoš doporučuje?
    Mno, jak to říct slušně. Tzv. “Švandovo divadlo“ je <sprosté slovo dle vlastního výběru> ultraliberální pražská kavárenská žumpa velmi těžkého kalibru.
    Netroufám si stanovit pořadové číslo v žebříčku podobných pražských “divadel”, protože konkurence je převeliká a sleduji to, jen když na to narazím.
    Nečekejte tam švandu - nanejvýše hu-mor. A pokud by se tam snad nějakým nedopatřením objevil Švanda, hrála by ho černoška a byl by lgbt+.
    Pro výstrahu zde uvedu link na program, kdo nevěří, než tam poběží, zkuste si nejdřív pročíst program.

    Zde výběr z programu, vždy titul a podtitul:
    Smrt mu sluší
    Největší divadelní událost od přeletu rakve nad Národním divadlem. Původní komedie z divadelního prostředí.
    ——————
    CRY BABY CRY
    Komedie o tom, jak pět žen hledá návod na štěstí.
    ——————
    Muž vlastní penis, vagina vlastní ženu
    Ring je volný, šovinismus na scénu!
    ——————
    Kurz negativního myšlení
    Komedie. Sex. Drogy. Rock´n´roll a invalidní vozíky!
    ——————
    Zabíjejte popírače klimatických změn
    Černá komedie o síle médií a ožehavých vyhlídkách na budoucnost!
    ——————

    A zde výběr z hesel, která se občas objevují nad vchodem do divadla, místo běžných názvů inscenací:
    fotka “Společně to zvládneme”
    fotka “Black Lives Matter”
    fotka “Prague Pride Theatre”

    Jinými slovy: “Michal a Petr” buď moc dobře vědí, co doporučují a nebo naprosto neví co doporučují. Ale když takhle vypadá jejich informační práce ohledně jednoho blbého divadla, jak to asi bude vypadat s jejich “analýzami” a “komentáři”.
    Ledaže…
    Ledaže oni nic, to jejich “externí poradci”. Nekecám viz níže prvních 5 minut videa.

    Speciálně MaP počítám, že se zaměřují na starší generaci.
    Navíc je to všechno neuvěřitelně propletené a prolínající se.
    Např. existuje propojení Petr Bureš TV - Josef Skála - Michal Svatoš. (Skálu počítám za “stálého hosta” Petr Bureš TV a Skála si občas zve dalšího hosta, >tentokrát< si pozval Svatoše.)
    Viz video z Petr Bureš TV
    (Když už jsem “náhodně” zvolil toto video, doporučuji prvních 5 minut, kde Josef Skála uvádí svého hosta, Michala “Gargamela” Svatoše. A Skála pokládá Svatošovi na přivítanou zajímavou otázku. Když tu otázku zkoncentruji, tak se ptá Svatoše “jak to všechno děláte?”. A dozvíme se, co je to “mutršpráche”, co jsou “externí poradci” a co je to chucpe.)

    Počítám, že Zeman udělal chybu, když zavedl pojem “čučkaři”.

  • Najväčší bankrot v USA od roku 2008: Silicon Valley Bank skrachovala, čaká nás ďalšia finančná kríza?
    vyberám:
    SVB sa špecializuje na technologické spoločnosti podporované rizikovým kapitálom.
    "Korene tejto krízy možno vysledovať vo všeobecnom útlme technologických štart-upov a v tom, že SVB ako veriteľ zameraný na rizikový kapitál zaznamenala väčší odliv vkladov, ako sa čakalo," uviedol napríklad Scott Siefers, šéf spoločnosti Piper Sandler.
    "Silicon Valley Bank je pätnástou najväčšou bankou v krajine, takže každého zaujíma, ako veľmi by sa jej ťažkosti mohli rozšíriť na ďalšie banky," povedal analytik Ryan Detrick zo spoločnosti Carson. "Dobrou správou je, že sa (SVB) do ťažkostí dostala preto, lebo sa špecializovala na technológie podporované rizikovým kapitálom a na požičiavanie štart-upom. Tradičnejšie banky sa v týchto oblastiach príliš neangažujú," dodal.
    https://openiazoch.zoznam.sk/financie/najvacsi-bankrot-od-financnej-krizy-silicon-valley-bank-skrachovala-caka-nas-dalsia-financna-kriza/

    Čínsky podnik s účasťou skrachovanej banky SVB tvrdí, že funguje stabilne
    https://www.trend.sk/spravy/cinsky-podnik-ucastou-skrachovanej-banky-svb-tvrdi-funguje-stabilne

  • Rusofil povedal/-a: Odepsalo se z celkové světové bilance několik trilionů dolarů. Snížilo se absolutní peněz ve světové ekonomice. Upustila se pára.

    Presne tak. Potrebovali znížiť množstvo peňazí v obehu, aby nenastala reťazová reakcia krachu ekonomického systému.

  • Spadlo ti to Máchale...asi vítr né?..:D

    V bance mít jen to, co je nezbytně nutné na platby a zbytek doma...

  • Další tři americké banky jsou údajně ve frontě na bankrot: Tvrdí Solovjev....pokud ano, brzo se to dozvíme

    First Republic Bank
    Pacific Westerns.
    Western Alliance

    https://t.me/SolovievLive/163755

  • V prieskume medzi 5 593 dospelými, Gallup a Knight Foundation, ktoré od roku 2017 publikujú správy o dôvere v spravodajské médiá, zistili, že len 26 % Američanov vníma spravodajské médiá celkovo priaznivo.

    USA sú v nedávnej štúdii o dôvere v médiá na poslednom mieste spomedzi 46 krajín.
    15.3.2023
    https://www.thegatewaypundit.com/2023/03/rough-time-for-fake-news-trust-in-media-in-the-sewer-majority-of-americans-now-believe-media-intends-to-mislead-misinform-or-persuade-the-public/

  • Matt Gaetz oznámil, že údajná oběť sexuálního útoku Joe Bidena bude svědčit před Kongresem.

    Republikánský poslanec Matt Gaetz z Floridy ve středu oznámil, že bývalá zaměstnankyně amerického Senátu Joe Bidena Tara Readeová byla pozvána do Kapitolu, aby byla vyslechnuta ohledně údajného Bidenova sexuálního napadení.

    Readeová v neděli na Twitteru napsala: "Takže nejsem bývalá pornohvězda ani jsem nedostala 'peníze za mlčení'. Byla jsem zaměstnankyní Joea Bidena v Senátu, když mě v roce 1993 sexuálně napadl. Do dnešního dne žádné vyšetřování, jen mediální útoky a trollové namíření proti mně. Znovu se ptám @mtgreenee a @mattgaetz, kdy bude Joe Biden vyšetřován? Děkuji."

    https://www.westernjournal.com/matt-gaetz-announces-alleged-joe-biden-sexual-assault-victim-will-testify-congress/