O spolupráci a zodpovednosti v diskusiách
Komentáre
-
Reakcia diskutujúceho zn. @dum je úplne mimo a prispievateľ nenašiel dostatok slušnosti aby si prečítal, čo som napísal. Stále sa držím témy a načrtol som len akúsi hypotetickú situáciu v budúcnosti, prečo by mohol mať niekto záujem oživovať históriu Slovanov. V rámci tejto hypotetickej úvahy som použil aj niektoré názory diskutujúceho.
Čo je zaujímavé, na tomto fóre sa už uzavrelo veľa, hlavne filozoficky ladených tém, presne tak, ako
zn. @dum v podstate uzavrel túto diskusiu svojim príspevkom, ktorý je mimo témy, mimo obsahu, ktorý komentuje. Postráda slušnosť, úctu, zodpovednosť, rešpekt.Slušnosť, úcta, zodpovednosť, rešpekt, spolupráca.
Keďže toto je otvorené fórum a mnohé témy majú aj niekoľkotisícové čítania, tak by mal mať každý prispievateľ a diskutujúci zodpovednosť za každé slovo, ktoré tu napíše. Diskutujúci by mali pri komentároch dodržiavať základné princípy slušnosti, vzájomnej úcty a rešpektu. Mali by spolupracovať na objasňovaní a riešení mnohých otázok, ktoré sú na tomto fóre otvorené. Ale hlavne by si mal každý z prispievateľov uvedomiť, že toto fórum je prístupné širokej verejnosti a príspevky čítajú ľudia, ktorí z rôznych dôvodov hľadajú v tejto dobe pravdivé a poctivé informácie.
7 -
marin povedal/-a: prispievateľ nenašiel dostatok slušnosti aby si prečítal, čo som napísal.
Keďže som reagoval na to čo som si od prispievateľa @marin pred skoro tromi týždňami prečítal, tak som reagoval len na napísané. Za svojimi vyjadreniami si stojím a nemyslím si že postrádajú slušnosť, úctu, zodpovednosť a rešpekt. Ak prispievateľa @marin irituje termín ,hlúposť' ktorý som použil na " akúsi hypotetickú situáciu v budúcnosti, prečo by mohol mať niekto záujem oživovať históriu Slovanov", tak sa za tento termín prispievateľovi ospravedlňujem, mením ho na napr. "nesúhlasím" no za reakciou si taktiež stojím. A diskusiu som neuzavrel ja, dlho nikto nereagoval, prispievateľ zareagoval až o sedemnásť dní neskôr (divné) svojim znevažujúcim príspevkom. Ja si svoje poznatky nevycucávam z prsta a vždy som bol slušný, úctivý, zodpovedný, akceptujúci a rešpektujúci prispievateľov a myslím že to ak chcú môžu ďalší prispievatelia potvrdiť vrátane tzv. kontroverzných prispievateľov (pre niekoho) ako sú napr. Súlad aj napr. Hox. Nikdy sme sa nenapádali. Máme rôzne názorové rozdiely no debatujeme korektne. Váš príspevok považujem za nekorektný a znevažujúci.
3 -
marin povedal/-a: Čo je zaujímavé, na tomto fóre sa už uzavrelo veľa, hlavne filozoficky ladených tém, presne tak, ako
zn. @dum v podstate uzavrel túto diskusiu svojim príspevkom, ktorý je mimo témy, mimo obsahu, ktorý komentuje.Ďakujem, súhlasím a som rád, že to tak nevidím iba ja.
@dum, nepochybujem o tvojich dobrých úmysloch, ale obsah tvojich komentárov veľmi často nesúvisí s danou témou. Tvoje asociácie sú veľmi, veľmi voľné a témy, do ktorých prispievaš sa tvojim pričinením veľmi často prestanú vyvíjať, zacyklia sa alebo zastavia. Zamysli sa prosím odteraz nad tým, o čom diskusia je a reaguj v rámci danej témy. Vopred Ti ďakujem.
2 -
@Milo povedal/-a:
marin povedal/-a: Čo je zaujímavé, na tomto fóre sa už uzavrelo veľa, hlavne filozoficky ladených tém, presne tak, ako
zn. @dum v podstate uzavrel túto diskusiu svojim príspevkom, ktorý je mimo témy, mimo obsahu, ktorý komentuje.Ďakujem, súhlasím a som rád, že to tak nevidím iba ja.
@dum, nepochybujem o tvojich dobrých úmysloch, ale obsah tvojich komentárov veľmi často nesúvisí s danou témou. Tvoje asociácie sú veľmi, veľmi voľné a témy, do ktorých prispievaš sa tvojim pričinením veľmi často prestanú vyvíjať, zacyklia sa alebo zastavia. Zamysli sa prosím odteraz nad tým, o čom diskusia je a reaguj v rámci danej témy. Vopred Ti ďakujem.
Ak hovorím o genetickom inžinierstve, genetickom kóde a pod., aj keď voľnejšie, tak si myslím že do témy o Soni Pekovej to patrí, ale dobre. Budem sa striktne držať tém. No opakujem, za mnou prezentovanými príspevkami, teóriami a tézami si stojím.
1 -
Ja si svoje poznatky nevycucávam z prsta a vždy som bol slušný, úctivý, zodpovedný, akceptujúci a rešpektujúci prispievateľov a myslím že to ak chcú môžu ďalší prispievatelia potvrdiť .....
Ja za seba potvrdzujem . Veľmi rád čítam príspevky od diskutéra s menom Dum a mali by byť vzorom , ako písať , oponovať, pomenovávat a vyjadrovať svoje , názory a myšlienky bez osobných útokov - proste bez urážok.
4 -
orimak1 povedal/-a: mali by byť vzorom , ako písať , oponovať, pomenovávat a vyjadrovať svoje , názory a myšlienky bez osobných útokov - proste bez urážok
Máš pravdu. A napriek tomu, aj tento tvoj príspevok má s mojim a tým od @marin len minimálnu súvislosť.
Nikto tu dumovi nevyčítal neslušnosť alebo osobné útoky a ani bezobsažnosť alebo zbytočnosť jeho príspevkov. To, čo mu vyčítam(e) je vyššie jasne napísané. Jeho chýbajúca ...úcta, zodpovednosť, rešpekt, spolupráca... sa prejavujú v tom, že jednoducho ignoruje to, čo napísali iní pisatelia a rozvádza vlastné "tézy a teórie", zdanlivo reagujúc na ich príspevky.2 -
....Postráda slušnosť, úctu, zodpovednosť, rešpekt.....
....Slušnosť, úcta, zodpovednosť, rešpekt, spolupráca.....
Já som tam zaregistroval aj slovo slušnosť , , takto som to pochopil a preto som sa ozval.
To : ...že jednoducho ignoruje to, čo napísali iní pisatelia a rozvádza vlastné "tézy a teórie", zdanlivo reagujúc na ich príspevky......, je tiež pravda . No je to jeho voľba , jeho sposob ponímania , myslenia, konania a pravdepodobne si mysli že vie čo robí a prečo to robí. Je to proste jeho presvedčenie , sám k nemu dospel a verí tomu. Je na nejakej ceste. My všetci si vyberáme svoje cesty - učíme sa , a to je vlastne dobre.
5 -
@Milo povedal/-a:
orimak1 povedal/-a: mali by byť vzorom , ako písať , oponovať, pomenovávat a vyjadrovať svoje , názory a myšlienky bez osobných útokov - proste bez urážok
Máš pravdu. A napriek tomu, aj tento tvoj príspevok má s mojim a tým od @marin len minimálnu súvislosť.
Nikto tu dumovi nevyčítal neslušnosť alebo osobné útoky a ani bezobsažnosť alebo zbytočnosť jeho príspevkov. To, čo mu vyčítam(e) je vyššie jasne napísané. Jeho chýbajúca ...úcta, zodpovednosť, rešpekt, spolupráca... sa prejavujú v tom, že jednoducho ignoruje to, čo napísali iní pisatelia a rozvádza vlastné "tézy a teórie", zdanlivo reagujúc na ich príspevky.Ak je to myslené aj prispievateľom @marin nejako v tomto zmysle, tak to mi niečo pripomína. Keď tu bol ešte Estryd a prišiel s Monostonovou knihou, prezentoval jeho názory a vyjadrenia, tak som reagoval na tie vyjadrenia hneď a bez nejakých pochybností že to nie je Absolútna entita- Boh Stvoriteľ ale boh- demiurg zeme a relatívna stvorená entita. Aj z jeho samotných vyjadrení to vlastne vyplývalo. Estryd potom na moje už ďalšie reakcie povedal niečo v zmysle že vlastne argumentujem tú svoju pravdu a nepripúšťam aj niečo iné štýlom ako kebyže "viem" - aj keď termín "viem" som nepovedal a ani ho veľmi nepoužívam, resp. veľmi málo. Áno
orimak1 povedal/-a: je to jeho voľba , jeho sposob ponímania , myslenia, konania a pravdepodobne si mysli že vie čo robí a prečo to robí. Je to proste jeho presvedčenie , sám k nemu dospel a verí tomu. Je na nejakej ceste. My všetci si vyberáme svoje cesty - učíme sa , a to je vlastne dobre.
keď som o niečom presvedčený bez akýchkoľvek pochybností že niečo je alebo nieje pravda tak to možno tak vyznieva že je tu nejaká " neúcta, nerešpekt, nezodpovednosť, neslušnosť, nespolupráca" s pisateľmi príspevkov, či už @marin, @Estryd, alebo si spomínam aj @Miky(číslo si teraz nespomeniem) ktorému som zargumentovával spôsobom mne vlastným jeho názory z knihy. Nie je to tak. Ku každému prispievateľovi pristupujem s pochopením, úctou, rešpektom, toleranciou, akceptovaním, porozumením, zodpovedne a slušne - ako k bytosti, osobe. Čo sa týka nimi vyjadrených názorov a pohľadov, to je už niečo iné, moje vnútorné presvedčenie, ponímanie, myseľ reaguje takýmto svojským no len zdanlivo "nespolupracujúcim a nerešpektujúcim" spôsobom a hlavne vtedy keď si myslí že je pravdivá a presvedčená bez akýchkoľvek pochybností.
5 -
Dum síce stále tlačí to svoje, ale nevidím v tom problém. Nie je pravda, že sa diskusie nerozvíjajú kvôli nemu. Každý, kto chce, môže reagovať k téme a Duma ignorovať. Podľa mňa nie je pravda, že Dum postráda slušnosť, úctu, zodpovednosť a rešpekt. Na mňa by to z veľkej časti sedelo, ale na Duma?
9 -
Všetky cesty vedú do Pekingu
Pepe Escobar - Strategic Culture: Toto je príbeh dvoch pútnikov, ktorí sa v mladom 21. storočí vydali po ceste, na ktorej skutočne záleží.
1
Kategórie
- Všetky kategórie
- 1 Možnosti, riešenia, východiská, ciele
- 218 Politika a udalosti
- 81 Udalosti a politika na Slovensku
- 24 Udalosti a politika v ČR
- 63 Zahraničná politika a udalosti
- 51 Globálna politika a udalosti
- 26 Analýzy
- 4 Domáci analytici
- 19 Zahraniční analytici