Tip na film

13

Komentáre

  • Chtěl jsem se zeptat kolegů, podívali jste se na Ruský seriál Černobyl do konce? Co říkáte na konec?

  • Súlad
    upravené Wed 11 Jan 2023 #63->

    Final Fantasy - Esencia života

    Inšpirované svetoznámou počítačovou hrou, vzniklo na svoju dobu najlepšie vyzerajúce anime. Nenechajte sa zmiasť. Japonci dokázali dať filmu hlbšiu myšlienku, ktorú nebudem prezrádzať.

    Je rok 2065. Země je v obležení. Při nárazu meteoru se na naši planetu dostaly milióny podivných bytostí, které decimují venkov i města a hrozí, že zadusí ostatní život na Zemi. Lidi zabíjejí tím, že si podmaňují jejich duše. Ti, kteří zatím přežili, začínají opevňovat svá města, aby se vetřelcům ubránili. Ale čas běží... Poslední záchranou lidstva je krásná a inteligentní Dr. Aki Ross, která je rozhodnutá věnovat všechny své schopnosti na boj s vetřelci z vesmíru. Pod vedením svého učitele Dr. Sida a za pomoci vojenské jednotky Deep Eye, v jejímž čele stojí odvážný kapitán Gray Edwards, se Aki vydává do boje za záchranu Země i sebe. Dostane se do myšlení vetřelců a získá klíč k odhalení jejich tajemství. Proti ní však stojí generál Hein. Chce proti ní použít zbraň, která by zničila celou Zemi. Zdroj: ČSFD

    Upútavka

  • Toto bude asi riadne Becko, ale zajtra by mal vyjst film The Devil Conspiracy

    Mocná biotechnologická spoločnosť má prelomovú technológiu, ktorá jej umožňuje klonovať najvplyvnejších ľudí histórie len pomocou niekoľkých fragmentov DNA. Za touto spoločnosťou stojí spolok satanistov, ktorí ukradnú Kristov rubáš, čím získajú Ježišovu DNA. Klon bude slúžiť ako konečná obeť diablovi. Archanjel Michael prichádza na zem a nezastaví sa pred ničím, aby ukončil diabolské sprisahanie.

    Samozrejme, Lucifer je beloch a Michael cernoch.

    Produkcia je USA/Cesko

  • @Kancelar povedal/-a:
    Toto bude asi riadne Becko, ale zajtra by mal vyjst film The Devil Conspiracy

    Mocná biotechnologická spoločnosť má prelomovú technológiu, ktorá jej umožňuje klonovať najvplyvnejších ľudí histórie len pomocou niekoľkých fragmentov DNA. Za touto spoločnosťou stojí spolok satanistov, ktorí ukradnú Kristov rubáš, čím získajú Ježišovu DNA. Klon bude slúžiť ako konečná obeť diablovi. Archanjel Michael prichádza na zem a nezastaví sa pred ničím, aby ukončil diabolské sprisahanie.

    Samozrejme, Lucifer je beloch a Michael cernoch.

    Produkcia je USA/Cesko

    Cha, chá, celé to zapadá do mojí mozaiky o vzniku ras. Jen tomu dali opačné znamínko. Tak se nám to klube, jak šídlo z chlupaté deky.

  • Rusofil povedal/-a: Cha, chá, celé to zapadá do mojí mozaiky o vzniku ras. Jen tomu dali opačné znamínko. Tak se nám to klube, jak šídlo z chlupaté deky.

    "Prví budú poslední a poslední budú prví."

  • ЗАМЫСЕЛ

    okopírované z diskusie na infovojne. vyjadrenia na adresu sú veľmi pekné. ešte som nevidel. titulky sú tam ale neviem či automaticky generované. ďalší film na zamyslenie.

    jeden s komentárov k filmu:

    Dopozerané.
    "Jít je možné vlevo, vpravo, rovně . Zapomíná se na další dva směry-nahoru a dolů ..."
    "Přes kámen nahoru po tenkém laně ..."
    "Vyber si, kým chceš být oklamán ... "
    "Máme dvě bídy : blbce a silnice. A je tu ještě jedna, třetí bída: když blbci ukazují cestu..."
    "Je čas kameny sbírat, ne vyhazovat..."
    "Když si máš vybrat ze dvou cest - dobrem a zlem,
    vyber si tu třetí - LÁSKU ... "

    Inspirativní film. A výživný...

    tá posledná veta, čo si treba vybrať ma celkom dostala. prv sa pomaly o ničom inom nespievalo...len o láske...o čom sa spieva dnes? hlavne v "populárnom" repe...

  • Bombulko povedal/-a: ЗАМЫСЕЛ

    veľmi pekne ďakujem za výborný film, určite pozriem ešte raz :)
    ale na konci písali, že to je len prvý diel, viete prosím niekto, či je už natočený aj druhý diel?

  • @Estryd povedal/-a:

    Bombulko povedal/-a: ЗАМЫСЕЛ

    veľmi pekne ďakujem za výborný film, určite pozriem ešte raz :)
    ale na konci písali, že to je len prvý diel, viete prosím niekto, či je už natočený aj druhý diel?

    Tady rozhovor s jednou z autorek filmu. Film byl natočen na Donbasu, kdo financoval, vše co chcete vědět, tady:

  • Pri 80. ročnom výročí bitky pri Stalingrade, dokumentárny film:

    Stalingradská bitva patřila k nejdůležitějším a největším bitvám na východní frontě druhé světové války. V bitvě o město Stalingrad (v roce 1961 bylo město přejmenováno zpět na Volgograd) se tu v období od 23. srpna 1942 do 2. února 1943 střetla 4. a 6. armáda německého wehrmachtu, posílená o rumunské, italské, maďarské a chorvatské jednotky, s Rudou armádou. Bitva o město nesoucí Stalinovo jméno byla vedená nejen z vojensko-strategických, ale rovněž z prestižních důvodů. Po dlouhotrvajících bojích, v nichž se střídavě přiklánělo vítězství k jedné či druhé straně, obklíčila Rudá armáda v kotli kolem Stalingradu přibližně 250 000 nepřátelských vojáků, z nichž 100 000 padlo, 47 000 bylo raněno a kolem 91 000 bylo zajato. Drtivá porážka německé strany a rozprášení 6. armády pod velením generála Friedricha Pauluse byly obratem ve vývoji na východní frontě. V nacistickém Německu byla tato událost propagandisticky vyložena jako národní tragédie a upadající víru ve vítězství mělo pozvednout vyhlášení „totální války“. Hitler dokonce odmítl přijmout Paulusovu kapitulaci a naopak jej povýšil do hodnosti polního maršála a s ním dalších 117 důstojníků do nejbližších vyšších hodností. V Sovětském svazu se bitva stala příkladem hrdinství a odhodlání sovětských občanů v boji s nepřítelem. Jako taková inspirovala řadu tvůrců k uměleckým dílům i publicistickým svědectvím o této bitvě. Dokumentární film sovětské výroby „Stalingradská bitva“ obsahuje zejména detailní rozbor vojenských operací pomocí názorných mapových schémat.

    Ďakujeme❤️.

  • Rusofil povedal/-a: Tady rozhovor s jednou z autorek filmu.

    v tom rozhovore spomenula aj krátkometrážny film, súvisiaci s hlavným filmom Zámysel,
    asi myslela tento - AVE (2022) - má len 10 minút

    a moderátor spomenul tiež nejaký film, čo je podľa neho hodnotný, nezachytili ste prosím niekto, o ktorý film ide?

  • Odporucam vinikajuci rusky vojnovy film z obdobia Velkej vlasteneckej vojny Rzev - neznama valka. Zaujimavy od prvych sekund az do konca. Skvele herecke vykony, realne vyobrazenie bojov, vtipne dialogy aj hlboke myslienky, zaujimave typy postav a aj vyborny cesky dabing. Film sa da pozriet zdarma na yt
    Malokto vie ake tazke boje sa viedli pod mestom Rzev, kde si nemecke vojska po neuspesnej ofenzive na Moskvu v zime 1941 chceli ponechat tento nastupny priestor pre pripad dalsej ofenzivy na Moskvu. Cervena armada sa ich snazila odtial vytlacit. Bojovalo sa tam viac ako rok a padlo tam viac ako jeden milion vojakov Cervenej armady.

  • Pleistocen povedal/-a: rusky vojnovy film z obdobia Velkej vlasteneckej vojny Rzev - neznama valka

    Vo filme je aj scéna, často spomínaná Pjakinom: ako západniari tvorili/hľadali ukrajincov - zbabelcov, ochotných vraždiť rodákov...

  • Blizi sa vikend a kto by si chcel vecer oddychnut pri dobrom filme, ktorych je dnes ako safranu, odporucam zaujimavy rusky film Saljut 7. Film z prostredia sovietskej kozmonautiky je natoceny podla skutocnej udalosti velmi putavym sposobom a mozme tam postrehnut mnozstvo detailov, ktore su spominane aj v hrubych knihach KSB napriklad Ako v skutocnosti prebiehala studena vojna. S ceskym dabingom si ho mozete zdarma pozriet na yt
    Verim, ze vas zaujme tak ako mna.

  • Dokument , ešte keď mainstream aspoň pôsobil, že chce informovať:

    Vojnový zločinec Shiro Ishii, ktorý dostal od USA azyl, beztrestnosť a peniaze ~ umučil viac ako 200 tisíc ľud.🤔

    🔹️Viete že, priekopník vo vývoji bakteriologických zbraní diabolský doktor, vojnový zločinec Shiro Ishii, ktorý umučil viac ako 200 tisíc ľudí , dostal spolu so svojimi spolupáchateľmi vojnových zločinov od USA azyl , peniaze a beztrestnosť za jeho "vedecké poznatky" o čom v roku 1948 s ním dohodu podpísal za USA osobne Douglas MacArthur generál armády Spojených štátov amerických a veliteľ spojeneckých vojsk bojujúcich v Pacifiku?

    "Vedecké poznatky" o ktoré mali USA taký veľký záujem :

    Jednotka 731 vedená Shiro Ishim , mala mrazničku nastavenú na -10°C.
    Strkali do nej ľuďom končatiny tak, aby sa im vytvorili omrzliny, ktoré neskôr rozmrazili a študovali hnitie ľudského tela.

    Niektorým obetiam bola odopieraná akákoľvek tekutina, takže umierali na dehydrovanie. Iným pištoľou prestreľovali žalúdky a následne im náboje vyberali z tela von.

    Ľuďom vykonáali amputácie končatín bez podania anestézie. Injekčne vstrekávali morskú vodu do ľudských žíl, aby zistili, či sa môže používať namiesto fyziologického roztoku.

    Odrezávala sa časť pečene, aby sa zistilo, ako dlho vie človek prežiť len s polovicou orgánu.

    Často väzňov vystavovali smrteľným dávkam röntgenových lúčov.

    Ľudí zapaľovali plameňometmi. Niektorí boli pochovávaní zaživa. Iným sa do žíl vpichovala zvieracia krv.

    Väzňov infikovali vírusmi, baktériami a patogénmi ako antrax, cholera, gangréna, týfus, tuberkulóza, syfilis, kvapavka, kiahne a botulizmus.

    Vivisekcia bola na dennom poriadku. Iné experimenty zahŕňali nútené spontánne potraty tehotných žien, srdcové infarkty a mŕtvice.

    Pri testovaní účinkov zbraní, boli väzni pripútavaní ku kôlom a pri nich nechali vybuchovať granáty.
    Ishiho jednotka vyvinula disperzné techniky pre bakteriologickú vojnu.

    Rozprašovali na nič netušiacich ľudí v meste antrax či choleru, rôzne parazity a epidémie.

    Otrávil pitnú vodu a jedlo. Takýmto spôsobom Shiro Ishii (cenný zmluvný partner Douglasa McArthura generála USA) zabil podľa odhadu od 200 tisíc do 580 tisíc ľudí.

    🔹️Vedeli Ste, že v roku 1969 zverejnili v USA novinári kauzu ktorá sa stala na strelnici v Utahu,kde "zatúlaný" mrak nervovoparalytickeho mraku zabil viac než 6.000 ovcí? Vláda USA bola nakoniec prinútená priznať zodpovednosť.

    🔹️Vedeli Ste o tom, že v réžii oficiálneho programu USA v rôznych mestách prebehol rad skúšok nasadenia bakteriologických zbraní bez vedomia tam žijúcich obyvateľov ?

    🔹️Vedeli Ste , že armáda USA používala ako pokusných králikov 2.200 členov cirkvi Adventistov siedmeho dňa a bakteriologické pokusy na nich osobne schvalil minister obrany USA ?

    🔹️Vedeli Ste , že armáda USA v Pacifiku(atol Johnston,Hawai) robila oficiálne skúšky bakteriologických zbraní (smrteľnou tularémiou zamorili plochu o priemere 100km) , pri ktorých sa chceli dozvedieť, či sa ich účinky vyrovnajú vodíkovej nukleárnej bombe?

    Výsledky vláde USA preukázali, že sa dá viesť biologická vojna, ale keďže takýto spôsob boja je veľmi efektívny, tak rozhodli o ich vysokom utajení, aby sa to nedozvedela verejnosť ako aj prípadní nepriatelia.

    🔹️Sociologička Jeanne Guillemin
    (americká lekárska antropologička a autorka, ktorá 25 rokov učila na Boston College ako profesorka sociológie a viac ako 10 rokov pôsobila ako seniorka v odbore bezpečnostných štúdií na Massachusetts Institute of Technology) :

    Obyvatelia na území nepriateľa sú chápaní, ako spolupáchatelia, ako nedieľná súčasť odporu, ktorý treba zlomiť. Víťazstvo tak môže vo veľkej časti závisieť na zabíjaní civilistov.
    🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

    ..môžte si o tom niečo málo pozrieť vo videu nižšie...

    https://t.me/investigativnyblogSK/25199

  • Súlad
    upravené Sun 12 Mar 2023 #76->

    Legenda o Kolovratovi / Легенда о Коловрате (2017)

    Malá skupinka vlastencov bráni hordám cudzincov v napadnutí našej ríše.

    Kolovrat, ruský voják, trpí po úrazu z mládí každodenní amnézií. Po napadení Rjazaně Batu Chánem ustanovuje válečnou jednotku z přeživších, aby se postavil v nerovném boji nepříteli, který sužuje celou Matku Rus, a pomstil tak všechny padlé včetně svojí rodiny. ČSFD

    Film s českými titulkami nájdete na UT pod "Legenda o Kolovratě CZ". Bez titulkov v ruštine potom na YouTube.

    Upútavka:


  • Názov seriálu “Русские “
    Titem je dobrý film “ Янычар «

  • Pardon myslel som “tiež” je dobrý film Янычар.

  • @orimak1 povedal/-a:
    Pardon myslel som “tiež” je dobrý film Янычар.

    Toto je oblíbené téma Ruské kinematografie. Před časem jsem se díval na seriál Poslední janičár a byla to hezká oddechovka s historickými reáliemi vztahů Krymských kazaků s Osmanskou říší. Hlavní roli tam hraje náš dobrý známý ze Spjaščich (hlavní role Rodionova) Igor Petrenko.
    Upoutávka s titulní písní:

    Tady odkaz na seriál Янычар

  • Kancelar
    upravené Mon 13 Mar 2023 #80->

    Zisla by sa v Europe sluzba ako Netflix pre rusku filmovu tvorbu, pekne s titulkami a popisom. Je to cely svet, ktory je pre nas dostupny len velmi obtiazne.

  • Súlad
    upravené Wed 5 Apr 2023 #82->

    Hornblower (CZ)

    Seriál z prostredia britského námorníctva v čase jeho najväčšej slávy. Seriál o ľudskej dôstojnosti, cti, mužskosti a zmysle pre povinnosť.

    Horatio Hornblower musel čeliť mnohým výzvam. Ako sa s nimi vysporiadal, či sa vždy zachoval správne, a prečo sa nakoniec stal jedným z najslávnejších britských námorných dôstojníkov, sa dozviete v tomto idealizovanom britskom seriály.

    Seriál nájdete na UT. S horším zvukom na YouTube (odkazy nižšie):

    1. Rovnaké šance
    2. Dôstojnícke skúšky
    3. Vojvodkyňa
    4. Žabožrúti a homáre
    5. Vzbura
    6. Odplata
    7. Vernosť
    8. Povinnosť

  • Súlad
    upravené Wed 5 Apr 2023 #83->

    Súlad povedal/-a: Hornblower

    Oprava, prvý diel mal zlý odkaz. Už je to v poriadku.


  • Tento rok ma zaujalo niekoľko filmov, žiaľ, sú poslednou položkou, na ktorú myslím a odkladám ich na "večné potom". Tak aspoň v skratke.

    --

    Tento týždeň po udalostiach na Blízkom východe mi predsa len nedá nespomenúť tento:

    Film mal odloženú premiéru, nielen kvôli korone, ale aj ukrajinským antihrdinom v ňom.

    https://ksbforum.info/discussion/comment/2236#Comment_2236

    Původně měl být uveden do kin 21. ledna 2022 a 18. března 2022. [17] [18] 18. února 2022 byl film bez komentáře studiem stažen z plánu uvedení. [19]

    https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Fortune:_Ruse_de_Guerre

    Premiéra bola v tomto roku, ukrajinskí antihrdinovia ostali.

    --

    Nemám rada Guya Ritchieho, ale tento film bol zaujímavý - nie akciou, ale myšlienkami a podnetmi.

    Jeden superboháč tam napr. má fond na ochranu vojnových sirôt, 

    dej sa odohráva aj v Turecku /hra s názvom - hydina - od čoho sa Turci už chceli dištancovať, niečo k tomu som dávnejšie dávala do správ z Blízkeho východu/,

    zakomponovanie AI do zápletky

    a použitie "filmových efektov" na navodenie určitej predstavy skutočnosti /fingovaný výbuch miesto reálneho výbuchu pôsobiaci ako zastrašenie protivníka/ ... 

    Prišiel mi tak akosi veľmi aktuálny.

  • Lin
    Lin
    upravené Tue 31 Oct 2023 #85->

    Aniž bych hledala, tento film na mě "vykoukl" - hned dávám odkaz. Jde totiž o velmi silný film a já na něj nikdy nezapomněla - i když je to už spoustu let, co jsem ho viděla v kině.

    Jde o sovětský film Obelisk. I když je tématicky spojený s válkou, vymyká se běžným válečným filmům. Je trochu těžší na pochopení a týká se širšího okruhu než jen války a lidských charakterů. Kdo čeká jen "akci" v podobě stříleček a bojových scén, zklamu ho. V tomto filmu nejsou.

    Film byl natočený podle povídky Vasila Bykova, běloruského autora. A má český dabing, protože na samém konci sedmdesátek běžel v kinech. Já dávám odkaz na verzi v RJ.

    Vypráví se zde příběh učitele Mráze (Moroze), který je poslaný jako učitel do malé a velmi odlehlé běloruské vsi. Začíná pár let před velkou válkou a pak nás příběh učitele a jeho žáků provází až do konce. Je tu vykreslené hrdinství úplně obyčejných lidí - invalidního učitele a "jeho chlapců". Hrdinství, kterého si někteří ani nevšimli, přestože hlavní aktéři ochránili před nacistickou exekucí celou ves. Také doporučuju všimnout si chování nacistických pohůnků z řad domácího obyvatelstva.

    https://www.youtube.com/watch?v=o54fEd557qY

  • Začal som pozeraț film Scorseseho Vrahovia mesiaca kvetov. Je to podľa tejto knihy, na základe reálnych udalostí

    Niro hrá nenápadného majiteľa farmy, kde je len dobytok, žiadna ropa. Ale v scéne, kde trestá synovca (hrá ho di Caprio) povie, kto vlastne je. Slobodomurár 32. stupňa zasvetenia. Rečami miluje svojich indiánskych susedov Osagov, skutkami robí všetko, aby ich okradol o ich peniaze, majetky. Samozrejme, s použitím cudzích rúk.

  • g
    upravené Tue 26 Dec 2023 #87->

    Nič nové. Pozrel som si rozprávku Popolvár, najväčší na svete. Zaujali ma vety kráľa Levoslava :

    "Zemetrasa už nič neprebudí, nič ! Iba ... iba ľudská slza, ale ktože by plakal nad porazeným zlom ?"

    Porovnajte to s dneškom.

  • Rada si pozriem katastrofické filmy, v ktorých tvorcovia viac či menej verne ukazujú, ako sa vo vyhrotených situáciách prejavuje charakter. Jedným z takých je:

    Nech svět světem / Nechaj svet svetom

    Film o tom, čo by bolo, keby krajinu odstavil kybernetický útok.

    Vyberám pre mňa najzaujímavejšiu vec, ktorú útokom možno docieliť:

    "Jednalo se o program o třech fázích, který při efektivním využití dokáže svrhnout vládu zevnitř. První fází je izolace, což byl výpadek proudu a hacknutí satelitů. Poté následuje synchronizovaný chaos, kdy je země terorizována skrytými útoky a dezinformacemi. V případě, že by se tyto dvě fáze uskutečnily, třetí by nastala sama od sebe. Státní převrat, občanská válka a naprostý kolaps. „Protože pokud by byl cílový národ dostatečně nefunkční, v podstatě by udělal práci za vás. Ať už to začal kdokoli, chce, abychom to dokončili my,“ " https://netflixer.cz/filmy/44085-dle-rezisera-je-apokalypticky-thriller-nech-svet-svetem-odstrasujicim-pribehem-ktery-ma-byt-varovanim/


    Zaujímavá myšlienka - v skutočnosti neexistuje nikto, kto z pozadia ťahá za nitky, nijaký hlavný bábkovodič.


    V recenziách je veľa informácií:

    https://www.csfd.sk/film/1172330-nech-svet-svetem/prehlad/

    https://www.idnes.cz/kultura/film-televize/nech-svet-svetem-netflix-recenze-julia-robertsova.A231210_103141_filmvideo_ts

    https://en.wikipedia.org/wiki/Leave_the_World_Behind_(film)

    https://www.filmpress.sk/stream/stream-2023/9714-nechaj-svet-svetom-leave-the-world-behind

    https://film.moviezone.cz/nech-svet-svetem/recenze

  • Tanker White Lion - v Česku je najvyššie štátne vyznamenanie Rad Bieleho leva.

    V skutočnosti neexistuje nikto, kto ťahá za nitky... hej, keď sa to vymkne spod kontroly, tak potom už idú veci samospádom. Vtedy sa nitky riadenia pretrhnú. Ale v určitom okamihu chaosu sa riadenie začne obnovovať.

  • Strašenie chorobou X vo mne zobudilo spomienku na seriál Millennium:

    Okrem toho, že je to "rodný brat Aktov X", ľudia tam zomierali na krvavý vírus - marburg /brat eboly/. Neviem už presne, ako to bolo, ale v pamäti mi utkvelo, že vírus roznášali vtáky.

    Marburgom sa mimochodom straší niekedy od leta 2021, kedy som našla prvú zmienku o tom, že príde po covide.

    Lenže v seriáli - narozdiel od reality - vakcínu dostali len "vyvolení".


  • Chtěla bych upozornit na velice zvláštní film Sound of Freedom.

    Viděla jsem ho s titulky a nevím, zda se vyskytuje i dabovaný.

    Film je natočený na motivy skutečné události a zaobírá se existencí celých gangů na únosy dětí. Obchod s dětmi je zde ukázaný v latinské Americe jako velmi výnosný a velmi rozšířený "byznys". "Zákazníci" se však nacházejí v nejvyšších patrech světové smetánky.

    Příběh začíná tím, že chudý otec z předměstí, se dvěma malými dětmi, uvěří agentce, která nabízí výdělek za natočení reklamy s dětmi. Otec má děti přivézt na určité místo. Udělá to - a pak, ve smluvený čas, tam najde jen prázdno. Děti zmizí. Film není náročný kvůli hnusným scénám (ty tam nejsou), ale je velmi náročný na psychiku - zvláště když máte děti.


    A ještě chci připomenout koprodukční film z r. 1969 - Červený stan.

    Vzpomněla jsem si na něj v souvislosti s Nikitou Michalkovem. Film pojednává o neúspěšné Nobileho výpravě k Severnímu pólu a o záchraně účastníků expedice. Film byl zcela určitě u nás dabovaný - ale nenašla jsem. Jen jeho ruskojazyčnou verzi s anglickými titulky. Je na túbku.