Zprávy z USA

1111214161720

Komentáre

  • Továreň na čokoládu R.M. Palmer, West Reading, Pensylvánia

    výbuch - 24.3.23

    Nešťastie zasiahlo závod firmy R.M. Palmer, ktorá podľa svojich internetových stránok vyrába cukrovinky od roku 1948. Špecializuje sa na sezónny tovar pre Veľkú noc, Halloween a Valentína. Má 850 zamestnancov.
    https://www.noviny.sk/zahranicie/772210-pri-vybuchu-tovarne-na-cokoladu-prisli-o-zivot-dvaja-ludia

    Na mieste piatkového výbuchu v továrni na čokoládu v americkom štáte Pensylvánia už objavili telá všetkých siedmich obetí. V pondelok o tom informovali tamojší predstavitelia.
    https://www.teraz.sk/zahranicie/po-vybuchu-v-tovarni-na-cokoladu-v-u/703657-clanok.html

  • Súlad
    upravené Wed 29 Mar 2023 #394->

    LGBT organizácie nechcú zverejnenie manifestu. Streľba v USA otvára otázku, či transhnutie nemá problém s násilím

    https://standard.sk/338241/lgbt-organizacie-nechcu-zverejnenie-manifestu-strelba-v-usa-otvara-otazku-ci-transhnutie-nema-problem-s-nasilim/

    V pondelok zasiahla USA ďalšia masová streľba. Odohrala sa krátko pred pol jedenástou na súkromnej presbyteriánskej škole s názvom The Covenant School. Túto školu navštevuje približne dvesto detí od predškolského veku po šiestu triedu. O život pri útoku prišli tri deväťročné deti Evelyn, Hallie a William, riaditeľka školy, učiteľka a miestny správca. Jedno z detí malo dokonca zomrieť počas toho, ako sa snažilo spustiť požiarny alarm, aby zachránilo svojich spolužiakov.

    Lipšic, Čaputová: A čo transrodový terorizmus?

    https://zemavek.sk/lipsic-caputova-a-co-transrodovy-terorizmus/

    Kedy si táto spoločnosť konečne prizná pravdu, že takéto nevyrovnané a osobnostne nenájdené entity nemôžu požadovať náš rešpekt ale iba súcit pri odbornej starostlivosti?

  • Obyčajná heterofóbia.

  • Je skutočne zahanbujúce, že USA (najväčší vojenský rozpočet na svete) ešte nepostavili žiadne hypersonické rakety, zatiaľ čo Rusko už viackrát použilo svoje hypersonické rakety Kinzhal v konflikte na Ukrajine.
    Od roku 2019 ministerstvo obrany investovalo miliardy dolárov do programov zameraných na vývoj hypersonických rakiet, keďže predstavitelia obrany varovali, že Rusko a Čína napredujú v tejto oblasti. Nedávny test hypersonickej strely letectva sa však skončil neúspechom, čo vyvolalo obavy, či USA nezaostávajú v pretekoch hypersonického zbrojenia .
    https://www.zerohedge.com/military/usaf-admits-hypersonic-missile-test-failed

  • Peter MMXX povedal/-a: Je skutočne zahanbujúce, že USA (najväčší vojenský rozpočet na svete) ešte nepostavili žiadne hypersonické rakety, zatiaľ čo Rusko už viackrát použilo svoje hypersonické rakety Kinzhal v konflikte na Ukrajine.

    Co som sa docital, tak nemaju problem s pohonom, vedia dosiahnut hypersonicke rychlosti, co ale nevedia je presne navadzanie. Lieta im to s ne/presnotou na kilometre.

  • Nikdy neruš soupeře, když dělá chybu...Byl to Napoleon?

  • Prohlášení Donalda Trumpa o přístupu k Rusku 30/3/23(Tit.CZ)

    Pod mou správou jsme byli na Rusko tvrdí, tvrdší než jakákoliv správa předtím, ale také jsme prokázali úctu k Rusku a ruskému lidu. Prokázali jsme pochopení pro ruskou historii a skutečnost, že Rusko ztratilo více než 20milionů životů ve druhé světové válce. Bojovali s námi.

    https://rumble.com/v2fh44m-prohlen-donalda-trumpa-o-pstupu-k-rusku-30323.html

  • 44% - Štyridsaťštyri percent Američanov pracuje v druhom zamestnaní, čo je 13-percentný nárast v porovnaní s Trumpovou administratívou, uviedla v utorok správa LendingClub.

    Nedávny nárast za prezidenta Joea Bidena poukazuje na prieskum spoločnosti FlexJobs, podľa ktorého 69 percent zamestnaných odborníkov má vedľajšiu prácu alebo ju chce.

    Toto je teraz naša ekonomika.

    Desiatky miliónov Američanov musia pracovať vo viacerých zamestnaniach, len aby prežili.

    A v tomto bode viac ako 60 percent populácie žije od výplaty k výplate …
    https://www.zerohedge.com/markets/blind-faith-these-economic-numbers-are-staggering

  • Súlad
    upravené Mon 3 Apr 2023 #403->

    VIDEO 18+! Scéna ako z HORORU a komentár žurnalistu k prípadu v Nashville

    https://www.hlavnydennik.sk/2023/03/30/video-18-scena-ako-z-hororu-a-komentar-zurnalistu-k-pripadu-v-nashville

    Video zásahu polície v škole v Nashville z pohľadu prvej osoby proti tomu... Neviem ako to označiť, pretože podľa mne známych informácií, sa to neoznačovali ani ako muž, ani ako žena.

  • O nomináciu demokratov na prezidenta zabojuje Robert F. Kennedy mladší

    Robert F. Kennedy mladší, synovec bývalého amerického prezidenta Johna F. Kennedyho a známy odporca očkovania, v stredu odovzdal úradom dokumenty potrebné na kandidatúru v budúcoročných amerických prezidentských voľbách.
    Kennedy mladší (69) sa bude uchádzať o nomináciu Demokratickej strany. Z radov demokratov sa o úrad prezidenta oficiálne uchádza aj spisovateľka Marianne Williamsonová (70). Súčasný prezident USA Joe Biden svoju opätovnú kandidatúru na post šéfa Bieleho domu zatiaľ oficiálne neoznámil, no všeobecne sa s ňou počíta.
    Robert F. Kennedy mladší, synovec exprezidenta Johna F. Kennedyho a syn bývalého newyorského senátora Roberta F. Kennedyho, je environmentálny právnik, ktorý sa za uplynulých 15 rokov stal jednou z najznámejších tvárí amerických antivaxerov.
    Svoj odpor k očkovaniu obzvlášť vystupňoval po vypuknutí pandémie ochorenia COVID-19. Odborníci na verejné zdravie a dokonca aj jeho príbuzní označili jeho názory za zavádzajúce a nebezpečné.
    Kennedy mladší sa v minulosti objavil aj na podujatiach podporujúcich tvrdenie, že americké prezidentské voľby v roku 2020 boli zmanipulované, pripomína AP.
    https://www.teraz.sk/zahranicie/o-nominaciu-demokratov-na-prezidenta-za/706075-clanok.html

    https://en.wikipedia.org/wiki/Robert_F._Kennedy_Jr.

  • Biden: Transsexuálové utvářejí duši amerického národa
    Americký prezident Joe Biden ve čtvrtek oficiálně vyhlásil pátek 31. března 2023 za Transgender Day of Visibility. V proklamaci prohlásil, že takoví lidé „utvářejí duši amerického národa“. Kritizoval také státy, které kriminalizují nebo omezují operace změny pohlaví nezletilých.
    „Transameričané utvářejí duši našeho národa – hrdě slouží v armádě, léčí smrtelné nemoci, zastávají volené funkce, řídí prosperující podniky, bojují za spravedlnost, zakládají rodiny a mnoho dalšího,“ napsal Biden, který se oficiálně hlásí ke katolické víře.
    Zároveň dodal, že mnoha z nich jsou „stále upírána... práva a svobody“. “Vlna diskriminačních státních zákonů se zaměřuje na transgender mládež, děsí rodiny a ubližuje dětem, které nikomu neubližují. Kritika Bidena směřuje např. do Západní Virginie a Kentucky, které zavedly omezení nebo zákaz operací změny pohlaví u nezletilých. Podobné předpisy platí i v několika dalších státech, což Bílý dům silně kritizuje. V případě Alabamy a Arkansasu federální soudy zablokovaly účinnost podobných zákonů.
    Prezident také poukázal na své rozhodnutí umožnit transgender lidem znovu sloužit v americké armádě. Připomněl také své snahy o zařazení tzv genderové značky. Jde o možnost zvolit si vedle pojmů „muž“ a „žena“ ještě „nespecifikovanou nebo jinou genderovou identitu“, tedy značku „X“. Krok J. Bidena souvisí s nedávnou tragédií v Nashvillu v Tennessee, kde ozbrojená „trans“ žena, která se identifikuje jako muž, zaútočila v křesťanské škole a zabila šest lidí, z toho 3 děti.
    Je známo, že vražedkyně zanechala „manifest“, jehož zveřejnění je na různých úrovních blokováno. Podle konzervativních komentátorů je důvodem obava, že manifest údajně obsahuje obsah vyzývající k napadání křesťanů kritizujících gender ideologii a zároveň dokazuje ostrou radikalizaci některých LGBT komunit.
    Ty jsou rozhořčeny tím, že média oficiálně oznámila, že vrahem byl transsexuál. Tvrdí také, že „manifest“ by se stal záminkou k perzekuci takových lidí, kteří jsou údajně již nyní objektem „transgenocidy“. Na sociálních sítích se upozorňuje na radikalizaci transsexuálů, kteří se ukázali jako pachatelé několika přestřelek, například v Denveru. Střelec v Colorado Springs se naopak považoval za nebinárního. Tucker Carlson z Fox News upozornil, že tento aspekt je v médiích přehlížen.
    https://www.vasevec.info/biden-transsexualove-utvareji-dusi-americkeho-naroda

  • Zora
    upravené Sun 9 Apr 2023 #407->

    Washington/Norimberg

    Zomrel posledný žalobca z Norimberského procesu Ben Ferencz
    Ben Ferencz, posledný žijúci žalobca z Norimberského procesu, ktorý stíhal nacistov pre vojnové zločiny, zomrel vo veku 103 rokov.
    Ferencz zomrel v piatok 7. apríla v Boynton Beach na Floride, spresnil profesor práv John Barrett, ktorý prevádzkuje blog o Norimberskom procese. Správu o jeho smrti potvrdilo aj Americké múzeum pamiatky holokaustu vo Washingtone. "Svet dnes prišiel o lídra v boji za spravodlivosť pre obete genocídy a s ňou spojených zločinov," uviedlo múzeum na sociálnej sieti Twitter.
    Ben Ferencz sa narodil v roku 1920 v Transylvánii. Spolu so svojou rodinou ešte ako veľmi mladý chlapec emigroval do New Yorku pred zúriacim antisemitizmom. Po absolvovaní práva na Harvardskej univerzite sa pridal do americkej armády, v radoch ktorej sa počas druhej svetovej vojny zúčastnil na vylodení v Normandii. Vďaka svojmu právnickému zázemiu sa stal vyšetrovateľom nacistických vojnových zločinov voči americkým vojakom.
    Po správach amerických tajných služieb, podľa ktorých sa vojaci stretávali s veľkými skupinami vyhladovaných ľudí v nacistických táboroch strážených dozorcami SS, začal Ferencz takéto tábory navštevovať. Ako prvý prišiel do táborov Ohrdruf a Buchenwald na území Nemecka. V týchto a neskôr i v ďalších táboroch sa stretával s hrôzami, ktoré neskôr opísal vo svojich pamätiach, píše AP.
    "Koncentračný tábor Buchenwald bol posviackou neopísateľných hrôz," napísal. "Niet pochýb o tom, že som bol nezmazateľne traumatizovaný svojimi zážitkami ako vyšetrovateľ vojnových zločinov v nacistických vyhladzovacích centrách. Stále sa snažím nerozprávať podrobnostiach a nemyslieť na ne," dodal.
    Na konci vojny bol Ben Ferencz vyslaný do horského útočiska nacistického vodcu Adolfa Hitlera v bavorských Alpách; vrátil sa však odtiaľ s prázdnymi rukami. Po vojne sa vrátil do New Yorku, aby začal vykonávať právnickú prax. Onedlho bol však vďaka svojim skúsenostiam vyšetrovateľa vojnových zločinov najatý, aby pomáhal stíhať nacistov v Norimberskom procese.
    Vo veku 27 rokov sa bez predchádzajúcich skúseností Ferencz stal hlavným žalobcom v procese z roku 1947 proti 22 bývalým nacistickým veliteľom obvineným z vraždy vyše jedného milióna Židov, Rómov a ďalších "nepriateľov" Tretej ríše vo východnej Európe. Všetci obžalovaní boli usvedčení a viac než desať z nich bolo popravených obesením napriek tomu, že Ferencz o trest smrti nepožiadal.
    Po skončení norimberských procesov sa ďalej zameriaval na pomoc ľuďom, ktorí prežili holokaust, pri opätovnom získaní ich majetku, domovov, podnikov, umeleckých diel, zvitkov Tóry a ďalších náboženských predmetov, ktoré boli skonfiškované nacistami. Neskôr pomáhal aj pri rokovaniach, ktoré viedli k odškodneniu obetí nacistov.
    V neskoršom období sa Ferencz zasadzoval za vytvorenie medzinárodného súdu, ktorý by mohol stíhať akýchkoľvek vládnych predstaviteľov za vojnové zločiny. Tieto ciele sa naplnili v roku 2002 založením Medzinárodného trestného súdu (ICC) v Haagu, hoci jeho účinnosť bola obmedzená neúčasťou niektorých krajín vrátane USA.
    Ferenczova manželka Gertrude, s ktorou mal syna a tri dcéry, zomrela v roku 2019, dodáva AP.
    https://www.teraz.sk/zahranicie/zomrel-posledny-zalobca-z-norimberske/706568-clanok.html


    Pred mesiacom zomrela Traute Lafrenzová, posledná z Bielej ruže /6.3.23/
    https://ksbforum.info/discussion/comment/19126/#Comment_19126

  • P
    upravené Tue 11 Apr 2023 #408->
    • Glenn Beck předpovídá budoucnost Ameriky
                                                                                               Amerika skončila. Trumpovo zatčení a konec petrodolaru jsou milníky konce americké hegemonie  Poprvé v historii USA byl americký prezident obžalován ze zločinu. „Do roku 2025 budeme ve válce, zažijeme pád měny a budeme žít v policejním státě.

    Listina občanských práv a svobod přestane platit. Budeme zkrátka žít ve světě šílenců,“ řekl Glenn Beck Tuckeru Carlsonovi na televizi Fox News v reakci na obvinění Donalda Trumpa. „Amerika skončila“ dodal Glenn Beck, který je přední americkou mediální osobností, politickým komentátorem, autorem a spoluzakladatelem společnosti Blaze Media, čili zpravodajské a zábavní sítě, dostupné v televizi, rozhlase a na internetu. Je vůdčím konzervativcem a oddaným obhájcem ústavy, individuálních svobod a volného trhu. „Donald Trump přestal být člověkem. Stal se symbolem.

    Symbolem průměrného, každodenního chlapa, který je mocnými na každém kroku ždímán, pozoruje, jak ti druzí a velcí ždímají velké banky a jejich společností – a to, co by u všech jiných bylo důvodem k uvěznění na 25 let – jim, protože jsou součástí elity, beztrestně prochází“.

    https://www.pokec24.cz/blog/glenn-beck-predpovida-budoucnost-ameriky/

    • Porota v Travis County shledala texaského vojáka vinným z VRAŽDY za to, že v sebeobraně zastřelil ozbrojeného demonstranta BLM proti fašismu během nepokojů v roce 2020.

    https://www.thegatewaypundit.com/2023/04/breaking-travis-county-jury-finds-texas-soldier-guilty-of-murder-for-shooting-armed-blm-antifa-protester-in-self-defense-during-2020-riots/

    • Prieskum CNN: "Mal by sa Biden uchádzať o znovuzvolenie?"

      áno 32 %
      Nie 67 %

  • Tak oni ani zatím nezvýšili dluhový strop, na který narazili před cca dvěma měsíci. Mají čas tuším do května a pak asi poslední zhasne :D

  • dnes

    V americkom štáte sa vykoľajil vlak s nebezpečným nákladom
    V meste Rockwood v americkom štáte Maine sa vykoľajil vlak prevážajúci nebezpečný materiál. Časť vlakovej súpravy následne zachvátil požiar. Informovala o tom agentúra AP, ktorá sa odvolala na hasičský záchranný zbor.
    Rockwoodská hasičská a záchranná služba zverejnila v sobotu na svojej stránke na sociálnej sieti Facebook fotografiu vykoľajeného vlaku a odporučila miestnym obyvateľom, aby sa zdržiavali mimo miesta nehody.
    Nateraz nie je jasné, či pri vykoľajení vlaku došlo k zraneniam, dodala AP.
    Rockwood sa nachádza v severnej časti štátu Maine v prevažne vidieckej oblasti. Leží aj v blízkosti jazera Moosehead - jednej z najväčších sladkovodných plôch v štáte.
    Aj v dôsledku havárií vlakov prepravujúcich nebezpečné chemikálie, ku ktorým nedávno došlo v štátoch Ohio a Minnesota, federálne regulačné orgány i Kongres naliehajú na vedenie železníc, aby prijalo preventívne opatrenia, ktoré by nehodám zabránili.
    https://www.teraz.sk/zahranicie/v-americkom-state-maine-sa-vykolajil/708016-clanok.html

    pozn. kúsok od kanadských hraníc, blízko je Quebec
    https://en.wikipedia.org/wiki/Moosehead_Lake
    https://en.wikipedia.org/wiki/Rockwood,_Maine

  • Kevin McCarthy, predseda Snemovne reprezentantov USA (3. osoba v mocenskej hierarchii USA):

    "Stretol som sa s prezidentom Bidenom 1. februára pred 75 dňami."
    Potom som mu povedal, že je čas uzavrieť dohodu [o dlhovom strope]. Ako sa to robilo predtým. Ak by to prezident chcel, dohoda by bola už dávno podpísaná.
    Žiaľ, Biely dom odvtedy mlčí. Biden sa vyhýba činom a zavádza národ.
    Pán prezident, pri všetkej úcte, ale všetko s mierou.“

    Vládny dlh USA práve dosiahol rekordných 31,5 bilióna dolárov, čo je viac ako 8 biliónov dolárov od roku 2020. Celkový federálny dlh na domácnosť je v súčasnosti 240 000 dolárov.
    Pomer dlhu k HDP v USA je vyšší ako po 2. svetovej vojne a je 120%.
    https://t.me/highlylikely20/46159

  • Železnice, továrne, farmy:

    30.3.23
    V Minnesote sa vykoľajil nákladný vlak prevážajúci etanol: Pre mohutný požiar boli obyvatelia evakuovaní
    "sa vykoľajil nákladný vlak s cisternami etanolu, ktoré začali horieť v mestečku Raymond v americkom štáte Minnesota"
    "Obyvatelia v okruhu 800 metrov od miesta nehody "dostali pokyn, aby opustili svoje domovy", spresnila polícia."
    "Vykoľajenia vlakov nie sú v USA neobvyklé. V roku 2022 ich bolo viac ako 1164, vyplýva z údajov americkej Federálnej správy železníc."
    https://www.topky.sk/cl/11/2495171/V-Minnesote-sa-vykolajil-nakladny-vlak-prevazajuci-etanol--Pre-mohutny-poziar-boli-obyvatelia-evakuovany
    https://en.wikipedia.org/wiki/Raymond,_Minnesota

    12.4.23
    Požiar v americkom štáte Indiana vyhnal z obydlí 2000 ľudí, mestom sa šíri hustý čierny dym
    "2000 ľudí sa muselo evakuovať kvôli požiaru opusteného zariadenia na spracovanie plastov v americkom štáte Indiana. Mesto Richmond pri hraniciach s Ohiom halí hustý čierny dym,"
    "Podľa požiarneho inšpektora Stevea Jonesa je čierny dym "jednoznačne toxický". "Pri požiari plastov sa uvoľňuje celý rad rôznych chemických látok, čo je znepokojujúce," dodal Jones."
    "Úrady nechali evakuovať všetky do vzdialenosti 800 metrov od horiaceho areálu, dotklo sa to viac ako 2000 ľudí. Richmond má približne 35 000 obyvateľov."
    https://www.ta3.com/clanok/263698/poziar-v-americkom-state-indiana-vyhnal-z-obydli-2000-udi-mestom-sa-siri-husty-cierny-dym
    https://en.wikipedia.org/wiki/Richmond,_Indiana

    14.4.23
    Pri požiari na farme v USA uhynulo 18.000 kusov dobytka
    https://www.teraz.sk/zahranicie/pri-poziari-na-farme-v-usa-uhynulo-180/707663-clanok.html
    https://en.wikipedia.org/wiki/Dimmitt,_Texas

  • Zora
    upravené Wed 19 Apr 2023 #414->

    Zrútenie garáže v New Yorku neprežil jeden človek
    Najmenej jeden človek prišiel o život pri čiastočnom zrútení nadzemného parkoviska v newyorskej štvrti Manhattan. Zranenia utrpelo ďalších päť osôb. V noci na stredu to uviedol newyorský starosta Eric Adams.
    Trojposchodová garáž nachádzajúca sa na 57 Ann Street v blízkosti Brooklynského mosta a približne 800 metrov od newyorskej burzy cenných papierov sa zrútila v utorok v popoludňajších hodinách. Vonkajšia fasáda zostala neporušená, ale vnútorné podlažia sa zvalili na seba a zrútili, uviedol šéf newyorskej správy budov Kazimir Vilenchik.
    Úrady sa však obávajú, že by sa mohla zrútiť i vonkajšia kostra parkoviska. Miestni hasiči pre obavy z porušenej statiky budovy nemohli zostať vnútri a preto pri pátracej a záchrannej akcii použili drony a robotického psa.
    Vilenchik vyhlásil, že v nadzemnom parkovisku sa v čase jeho zrútenia nachádzalo šesť ľudí. Jeden z nich prišiel o život a ďalší štyria boli prevezení do nemocnice. Ich zdravotný stav je stabilizovaný. Ďalší človek, ktorý sa nachádzal v zrútenej garáži, odmietol lekárske ošetrenie.
    Newyorskí predstavitelia vyzvali obyvateľov mesta, aby sa oblasti, kde k incidentu došlo, vyhli.
    https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/664280-zrutenie-garaze-v-new-yorku-neprezil-jeden-clovek/

    Šéf správy budov má zaujímavé meno a priezvisko.
    Vilenchik mi našlo v preklade ako osol /somár či hlupák.

  • @Zora povedal/-a:
    Zrútenie garáže v New Yorku neprežil jeden človek
    Najmenej jeden človek prišiel o život pri čiastočnom zrútení nadzemného parkoviska v newyorskej štvrti Manhattan. Zranenia utrpelo ďalších päť osôb. V noci na stredu to uviedol newyorský starosta Eric Adams.
    Trojposchodová garáž nachádzajúca sa na 57 Ann Street v blízkosti Brooklynského mosta a približne 800 metrov od newyorskej burzy cenných papierov sa zrútila v utorok v popoludňajších hodinách. Vonkajšia fasáda zostala neporušená, ale vnútorné podlažia sa zvalili na seba a zrútili, uviedol šéf newyorskej správy budov Kazimir Vilenchik.
    Úrady sa však obávajú, že by sa mohla zrútiť i vonkajšia kostra parkoviska. Miestni hasiči pre obavy z porušenej statiky budovy nemohli zostať vnútri a preto pri pátracej a záchrannej akcii použili drony a robotického psa.
    Vilenchik vyhlásil, že v nadzemnom parkovisku sa v čase jeho zrútenia nachádzalo šesť ľudí. Jeden z nich prišiel o život a ďalší štyria boli prevezení do nemocnice. Ich zdravotný stav je stabilizovaný. Ďalší človek, ktorý sa nachádzal v zrútenej garáži, odmietol lekárske ošetrenie.
    Newyorskí predstavitelia vyzvali obyvateľov mesta, aby sa oblasti, kde k incidentu došlo, vyhli.
    https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/664280-zrutenie-garaze-v-new-yorku-neprezil-jeden-clovek/

    Šéf správy budov má zaujímavé meno a priezvisko.
    Vilenchik mi našlo v preklade ako osol /somár či hlupák.

    I ten Kazi Mir je zajímavý :)

  • US Strategické zásoby ropy na 40-ročnom minime

    🛢Podľa Správy energetických informácií Ministerstva energetiky USA bolo zníženie za týždeň o 1,6 milióna barelov. Celkový objem k 14. aprílu bol 368 miliónov barelov. Maximálna skladovacia kapacita rezervy je 714 miliónov barelov, teda v súčasnosti je naplnená o niečo viac ako z polovice.

    🛢 A v dohľadnej dobe sa ešte zníži. Aby splnilo svoje predchádzajúce záväzky, americké ministerstvo energetiky je povinné predať ďalších 26 miliónov barelov ropy s dodávkou od apríla do júna. Vyjadrenia ministra energetiky Spojených štátov amerických sú nejednoznačné. Jennifer Grenholm už skôr transparentne naznačila, že tento rok nemusia byť vhodné ceny na doplnenie rezervy. Pohár zostane pravdepodobne poloprázdny.

    🛢Týchto 26 miliónov barelov sa predáva v rámci celkového predaja 180 miliónov barelov zo strategickej rezervy schválenej Bidenovým kabinetom ešte v roku 2022. Ceny čerpacích staníc v USA raketovo stúpali, prezidentov rating klesal nemenej rýchlo, demokrati by mohli prísť o kritický počet kresiel v Kongrese. Bolo treba niečo urgentne urobiť.

    https://t.me/MIrvMomente/21484