Tragédia v Petržalke a nielen v Petržalke

Komentáre

  • Hrozna tragedia. Poznam to tam, byval som kedysi o ulicu dalej. Kedze to bolo na Vysehradsej ulici, moze sa jednat aj o egregorialne matricne riadenie?

  • Celé je to nějaké divné, paní namísto zavolání pomoci také vyskočí z okna? Nehledě na absolutně amatérské chování policie.

  • @Lena povedal/-a:
    Celé je to nějaké divné, paní namísto zavolání pomoci také vyskočí z okna? Nehledě na absolutně amatérské chování policie.

    ak je pravda, co napisala osoba vo vyssie odfotenom komentari, tak pani bola zrejme po utoku brata v bezvedomi, z ktoreho ked sa prebrala, zistila, ze jej syn je mrtvy a mozno reagovala skratovo - samovrazdou.

  • z FB:
    AKTUALIZÁCIA INFORMÁCIÍ V SÚVISLOSTI S TRAGICKOU UDALOSŤOU V BRATISLAVE
    V súvislosti so včerajšou tragickou udalosťou, ku ktorej došlo na Vyšehradskej ulici, bolo zo strany vyšetrovateľa Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave začaté trestné stíhanie pre tri skutky.
    1️⃣ Vo vzťahu k pádu 27-ročného muža z jedného z bytov obytného domu, v dôsledku ktorého muž utrpel zranenia, ktorým v priestoroch nemocnice podľahol, bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.
    2️⃣ Vo vzťahu k pádu 39-ročnej ženy, z jedného z bytov obytného domu, v dôsledku ktorým žena na mieste podľahla, bolo začaté trestné stíhanie vo veci zločinu zabitia.
    3️⃣ Vo vzťahu k nálezu tela 9-ročného chlapca bez známok života v priestoroch jedného z bytov, začal vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy.
    ČO ROBILA POLÍCIA PO PÁDE MUŽA
    Ihneď po prijatí prvotného oznámenia o páde muža z jedného z bytov, policajti na mieste začali vykonávať potrebné úkony s cieľom objasnenia okolností tejto udalosti. Policajti pristúpili k tejto situácii zodpovedne a na mieste vykonali bezodkladne po príchode prvotné úkony.
    Po príchode hliadky PZ na miesto sa zranený muž nachádzal vo vozidle rýchlej lekárskej pomoci.
    ➡️ V zmysle prijatého oznámenia však nebolo jednoznačne zrejmé, z ktorého bytu 7-poschodového obytného domu k pádu muža došlo, rovnako tento muž pri sebe nemal žiadny doklad totožnosti a zároveň nikto z obyvateľov obytného domu muža nespoznal.
    MNOŽSTVO ĽUDÍ NEBOLO DOMA
    Policajti sa v rámci úkonov snažili skontaktovať s obyvateľmi každého z bytov uvedeného domu, avšak nie s každým sa podarilo nadviazať kontakt. V rámci preverovania okolností udalosti na mieste činu policajti získali od obyvateľov domu informácie, ktorých hodnovernosť bolo potrebné verifikovať, avšak vzhľadom na neprítomnosť viacerých obyvateľov bytového domu bolo preverovanie časovo náročnejšie. Pri viacerých bytoch nikto nereagoval na opakované pokusy o skontaktovanie.
    ➡️ V tom čase neexistoval zákonný dôvod, aby policajti využili svoje oprávnene a otvorili niektorý z bytov. V rámci vykonaných úkonov bola využitá aj možnosť služobného dronu.
    RÝCHLA IDENTIFIKÁCIA ŽENY
    Až po druhej udalosti – pádu osoby ženského pohlavia sa podarilo polícii identifikovať totožnosť ženy a následne lokalizovať konkrétny byt. Následne po splnení zákonných dôvodov – tzn. byt nikto neotváral, nepodarilo sa nadviazať kontakt s nikým v byte a vzniklo dôvodné podozrenie, že sa v ňom môže nachádzať ďalšia osoba, policajti využili svoje zákonné oprávnenia a do bytu vošli.
    Vyšetrovanie v tomto prípade v súčasnej dobe aj naďalej intenzívne pokračuje. Z dôvodu, aby nedošlo k jeho zmareniu, bližšie informácie poskytneme až keď to situácia vo vyšetrovaní umožní.
    Polícia SR - Bratislavský kraj

  • chudák chlapček. ako matke dvoch malých chlapcov mi takéto správy lámu srdce. :'(

  • @jej_levicenstvo povedal/-a:
    chudák chlapček. ako matke dvoch malých chlapcov mi takéto správy lámu srdce. :'(

    Presne, preto som napísala, že ani neviem čo povedat. Ešte k tomu, že prečo nevolala o pomoc - nuž mohla byt po prebratí v šoku, dezorientovaná. Ak to bolo jedine jej dieťa, niečo strasné.

    K tej práce polície - no neviem, tá fotka toho komentu resp ten obsah mi príde celkom autenticky. Keď si pozrieme prvú správu polície a druhu, no všeličo to naznačuje…

    7 poschodový obytný dom nie je 30 poschodový mrakodrap. Asi nevypadol z prvého, druhé poschodia…

    Hrozná tragédia… aj práca polície…

  • @Lavazza povedal/-a:

    @jej_levicenstvo povedal/-a:
    chudák chlapček. ako matke dvoch malých chlapcov mi takéto správy lámu srdce. :'(

    Presne, preto som napísala, že ani neviem čo povedat. Ešte k tomu, že prečo nevolala o pomoc - nuž mohla byt po prebratí v šoku, dezorientovaná. Ak to bolo jedine jej dieťa, niečo strasné.

    hej, toľko je na tom toho, čo mi nejako nepasuje... tak snáď sa dozvieme časom ešte čosi viac. Môj mozog pre upokojenie potrebuje pracovať s čo najviac informáciami.

    nech chlapček spí sladko. <3

  • Lavazza
    upravené Tue 21 Mar 2023 #12->

    Tak ak toto malo vyvrátiť pochybenie polície… tak neviem. Uznajte:

    https://tvnoviny.sk/domace/clanok/673879-tragedia-v-petrzalke-ako-to-ze-policia-za-pat-hodin-nezistila-odkial-muz-vypadol-policajti-pochybenie-odmietaju?

    Bývalý kriminalista a profilovač Matej Snopko pochybuje, že by policajti zanedbali svoju prácu. „Zvonku to môže vyzerať tak, že policajti sa len dívali na mŕtvolu a nerobili nič, ale nepredpokladám to,“ myslí si odborník.

    Hovorí, že keď policajti nájdu telo pod bytom a nevidia žiadne otvorené okno, nie je hneď jasné, odkiaľ vypadol a či vôbec vypadol z okna. „Otázne je, čo zisťovali policajti na mieste činu. Predpokladám, že nevyskočil s občianskym preukazom a ani ho hneď nespoznali okoloidúci,“ približuje.

    „Bolo by nezodpovedné povedať, že polícia zlyhala. Slovenská polícia je v zlom stave, ale nie až v takom zlom, aby nevyšetrovali smrť muža,“ myslí si Snopko.
    ——
    Aha tak on že zo nepredpokladá, tak tým pádom je to ok. To sú argumenty na úrovni Vakcina je sloboda.

    Dnes Noro povedal, že videl niekto na nete, že sa hrali s dronmi. Ďalšia vec, koľko ľudí malo v nedeľu keď bolo cca 12-13 stupňov (ráno) dokorán otvorené okna? Či ho po skoku dole zavrel?

  • Pozadie záhadnej tragédie v Petržalke: Deti prominentného neurológa skočili z okna, kto dobodal malého Šimona († 9)?
    V priebehu niekoľkých hodín prišli o život Marek († 27), jeho sestra Michaela († 39) a jej syn Šimonko († 9). Nové informácie Nového Času odhaľujú, že obaja súrodenci vyrástli a pôsobili v lekárskom prostredí. Ich otec je svetovo uznávaným neurológom, ktorý výrazne prispel k inovácii liečby známej civilizačnej choroby.
    https://www.cas.sk/clanok/2781829/pozadie-zahadnej-tragedie-v-petrzalke-deti-prominentneho-neurologa-skocili-z-okna-kto-dobodal-maleho-simona-9/

  • Čo sa v tej Petržke deje?

  • Zora
    upravené Wed 19 Apr 2023 #16->

    Petržalský prípad, pri ktorom zomreli traja ľudia, môže súvisieť s rituálnou smrťou
    Marcový prípad, kedy v bratislavskej Petržalke vyhasli za zvláštnych okolností tri životy, môže mať zrejme náboženské pozadie.
    Z okna petržalského paneláku vyskočil najskôr muž a o niekoľko hodín aj dobodaná žena. V byte, z ktorého mali vyskočiť, neskôr polícia našla aj dobodaného chlapca. Televízia Markíza uvádza, že muž a žena, ktorí boli súrodencami, pravdepodobne inklinovali k sekte.
    Televízia uvádza, že z trojice mal najskôr zomrieť 9-ročný chlapec, ktorý bol synom dobodanej ženy. Tá si tiež mala bodné zranenia spôsobiť sama a napokon vyskočiť z okna.
    To, či chlapca zabila jeho matka alebo strýko, zatiaľ nie je jasné. Markíza vraj zistila, že petržalská tragédia môže súvisieť s náboženskou sektou, ku ktorej mal 27-ročný muž a 39-ročná žena patriť. Ich smrť mohla byť rituálna, prípadne istým druhom vykúpenia.
    Jednou z verzií môžu byť aj finančné problémy. Súrodenci pochádzali z lekárskej rodiny a žena v minulosti pracovala ako psychologička.
    https://www.aktuality.sk/clanok/n98tGf3/petrzalsky-pripad-pri-ktorom-zomreli-traja-ludia-moze-suvisiet-s-ritualnou-smrtou/

  • Tuto mi ostal rozum stáť, že toto sa deje:

    Podľa zdroja Televízie JOJ z policajného prostredia mal útok začať najstarší z obvinených. Najprv slovne a potom zovretou päsťou zaútočil na o 30 rokov staršieho človeka. S päsťami sa na popud najstaršieho mal pridať aj 17-ročný chlapec. Ďalší len 16-ročný mal zaútočiť na človeka na zemi kopancami do chrbta. Vypátrať podozrivé osoby a obviniť ich za taký krátky čas je výsledkom práce vranovskej kriminálky. Mladíkov prišla na súd podporiť početná rodina.

    Údery päsťami smerovali do oblasti hlavy a tváre. Ich intenzita bola taká silná, že mu dolámali nosové kosti, a ako neskôr ukázala pitva, utrpel aj pomliaždenie mozgu s vnútorným krvácaním. 47-ročného muža previezla záchranka do nemocnice, no on po ošetrení na urgentnom príjme odmietol ďalšie vyšetrenia, podpísal reverz a z nemocnice odišiel. O necelé dva dni bol nájdený bez známok života na trávniku oproti potravinám, pri ktorých často prebýval. Prokurátor žiadal pre všetkých troch mladíkov väzobné stíhanie.

    ———-

    neskutocné. Chudák chlap si taký koniec určite nezaslúžil.