Konflikt Rusko - USA - NATO - Ukrajina

1626365676880

Komentáre

  • Kaktus
    upravené Thu 20 Apr 2023 ->

    Mezi námi, řekl bych, že ten ,,satelit'' byl obyčejný bolid. otázkou je, proč z toho dělají takovou senzaci.

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Bolid

  • @Kaktus povedal/-a:
    Mezi námi, řekl bych, že ten ,,satelit'' byl obyčejný bolid. otázkou je, proč z toho dělají takovou senzaci.

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Bolid

    Jako přívrženec KSB určitě víš, že co je napsáno v první zprávě, z toho musíme vycházet. Další úpravy jsou již irelevantní. Tedy, Ukrajina je připravována na její konec. Byl bych rád, kdybys ty, nebo kdokoliv z kolegů zjistil zdroj původní zprávy. Z toho by se dalo lecos vydedukovat. Jedno je jisté GP v poslední době pracuje v přesčasech.

  • @Rusofil

    Kterou první zprávu myslíš?

  • První zpráva byla o Americkém satelitu NASA. Tady nejde o to, jestli to byla pravda. Byl to prostě vzkaz. Lidé, kteří neví nic o řídících procesech teď řeší, co to bylo a jak to bylo. Tj. soustředí se na detaily, ale tomu, kdo tuto informaci poslal do světa šlo o řídící manévr. V dalších dnech uvidíme, co za manévr to byl.

  • Nikdy som o spevákovi nepočula a zrazu kopa podrobností:

    Kórejský spevák bol zo skupiny Astro, čo znamená "týkajúci sa hviezd, nebeských objektov alebo vesmíru".

    „19. dubna nás náhle opustil člen skupiny Astro Moon Bin a stal se hvězdou na obloze,“ uvedlo vydavatelství.

    "šestice vydala tři alba, letos v březnu pak skupinu opustil jeden ze členů, Rocky"

    Zpěvačkou je i jeho sestra Moon Sua. Ta je členkou populární dívčí jihokorejské skupiny Billlie.

  • Kaktus
    upravené Thu 20 Apr 2023 ->

    @Rusofil

    Jo takhle, tak to jo. Tak ono to vyvolává takovou asociaci, jestli ten nekontrolovatelně padající satelit není Ukrajina..což je taky americký satelit :D. A že může spadnout do obydlených ..politických'' oblastí a napáchat škody, to se rozumí samo sebou.

    Západ musí ukrajinu pustit k vodě tak či tak, jen možná to je ten signál...teraz!

  • Kaktus
    upravené Thu 20 Apr 2023 ->

    Ta zmiňovaná Záporožská jaderka už je v držení Rusů, pokud se nepletu, ne? Resp. už je to davno, co ji obsadili..

  • @Kaktus povedal/-a:
    Ta zmiňovaná Záporožská jaderka už je v držení Rusů, pokud se nepletu, ne? Resp. už je to davno, co ji obsadili..

    Jasně. Ale podle toho dopisu to vypadá, že tam něco Amíci nechali a případný výbuch, aktivovaný na dálku, by se připsal Rusům.
    Po obsazení AS Rusy, tam byl šéf Jaderné agentury a požadoval vyjádření, co se tam nachází. Rusové ho odkázali na Ukrajinu. tedy šel do Kyjeva a tam mu řekli, my nic nevíme, obraťte se na Američany, no a ti jej poslali do pr..le. Je zaděláno na minimálně velký skandál, nebo ještě hůř, průšvih.

  • Seymour Hersh: CIA ví, že ukrajinští představitelé okrádají USA o pomoc

    Investigativní novinář Seymour Hersh ve středu na serveru Substack zveřejnil zprávu, podle níž CIA věděla o rozsáhlé korupci na Ukrajině a zpronevěře americké pomoci.

    Ve zprávě se uvádí, že ukrajinská vláda využívala peníze amerických daňových poplatníků k nákupu nafty z Ruska pro pohon svých vojenských jednotek. Hersh uvedl, že Zelenskyj „nakupoval palivo od Ruska, země, s níž je spolu s Washingtonem ve válečném stavu, a ukrajinský prezident a mnozí z jeho okolí si z amerických dolarů určených na platby za naftu odčerpávali nevýslovné miliony“.

    Hersh uvedl, že podle jednoho z odhadů analytiků CIA bylo v loňském roce zpronevěřeno nejméně 400 milionů dolarů. Zdroje Hershovi sdělily, že ukrajinští představitelé se také „předhánějí“ v zakládání krycích společností pro vývozní kontrakty se soukromými obchodníky se zbraněmi po celém světě.

    Otázka korupce byla nastolena během lednového setkání ředitele CIA Williama Burnse se Zelenským. Pracovník zpravodajské služby, který byl o schůzce přímo informován, řekl Hershovi, že Burns Zelenskému předal ohromující zprávu.

    Hersh napsal: „Vysocí generálové a vládní úředníci v Kyjevě byli rozzlobeni tím, co považovali za Zelenského chamtivost, a tak Burns ukrajinskému prezidentovi řekl, že 'si bere větší podíl ze skoupých peněz, než jaký připadá generálům'.“

    Během schůzky Burns předložil Zelenskému seznam 35 generálů a vysokých vládních úředníků, o jejichž korupci CIA věděla. Zelensky na to reagoval odvoláním deseti úředníků, kteří se dopouštěli zjevné korupce. „Těch deset, kterých se zbavil, se bezostyšně chlubilo penězi, které měli – jezdili po Kyjevě v novém mercedesu,“ uvedl zpravodajský důstojník.

    Hersh uvedl, že Zelenského „polovičatá reakce“ a „nedostatek zájmu“ v Bílém domě rozzlobily některé americké zpravodajské činitele. Zpravodajský pracovník v rozhovoru s Hershem kritizoval dva hlavní zahraničněpolitické poradce prezidenta Bidena, ministra zahraničí Antonyho Blinkena a poradce pro národní bezpečnost Jakea Sullivana.

    „Nemají žádné zkušenosti, úsudek a morální integritu. Jen lžou a vymýšlejí si příběhy. Diplomatická popíratelnost je něco jiného,“ uvedl. Podle úředníka došlo k „totálnímu rozkladu mezi vedením Bílého domu a zpravodajskou komunitou“.

    Zpráva uvedla, že rozkol začal na podzim, kdy byly vyhozeny do povětří plynovody Nord Stream. Podle dřívější Hershovy zprávy prezident Biden nařídil operaci, která plynovody zlikvidovala. „Zničení plynovodů Nord Stream nebylo nikdy projednáno, a dokonce ani předem známo, komunitou,“ uvedl úředník.

    Úředník uvedl, že v Bidenově administrativě „neexistuje žádná strategie pro ukončení války“, a nabídl další sžíravou kritiku Blinkena a Sullivana.

    „Burns není problém,“ řekl úředník. „Problémem je Biden a jeho hlavní poručíci – Blinken a Sullivan a jejich dvůr uctívačů -, kteří považují ty, kdo kritizují Zelenského, za proputinovské. 'Jsme proti zlu. Ukrajina bude bojovat 'do posledního vojenského náboje', a ještě bude bojovat'. A tady je Biden, který říká Americe, že budeme bojovat tak dlouho, jak bude třeba.“

    Hershův příběh přichází poté, co se na internetu objevila řada uniklých přísně tajných dokumentů Pentagonu a dalších vládních agentur. Některé z těchto dokumentů ukazují válečné plánování USA pro Ukrajinu a odhalují, že USA pochybují o schopnosti Kyjeva zahájit úspěšnou protiofenzívu, a nabízejí tak výrazně odlišný pohled na schopnosti Ukrajiny, než jaký Bidenovi představitelé veřejně říkají.

    https://zvedavec.news/komentare/2023/04/9610-seymour-hersh-cia-vi-ze-ukrajinsti-predstavitele-okradaji-usa-o-pomoc.htm

  • Australská televize omylem ukázala rozsah americké válečné mašinérie
    Ve své snaze propagandizovat Australany, aby souhlasili s válkou s Čínou, australská Sky News omylem ukázala, jak rozsáhlou válečnou mašinérii mají Spojené státy se svými základnami po celém světě. Více ve videu.
    https://otevrisvoumysl.cz/australska-televize-omylem-ukazala-rozsah-americke-valecne-masinerie/
    https://rumble.com/v2ijv7g-australsk-televize-omylem-ukzala-rozsah-americk-vlen-mainrie-cz-titulky.html

  • @Rusofil

    No páč to bylo tak, že Rusi tam po obsazení přivedli komisii MAAE a pak nic, bylo ticho po pěšině. Nebyla žádná zpráva, že tam něco našli, ale co bylo divnější, nikdo nevřískal, že tam nic nenašli... tudíž možná až teprve teď nastal čas na tento vyjednávací kalibr.

  • Tak jsem se nemýlil. Od Ruských žreců přišla zpráva, že jev nad Kyjem znamenal odstranění posvátnosti (сняли сакральность). Tutu sakrálnost má i Praha. Ukrajinci přešli červenou čáru (napadením na Kyjevskou lavru, kde je v podzemí něco důležitého uloženo). Teď si Rusové mohou s Kyjevem dělat vše, co se jim zlíbí.

    https://dzen.ru/video/watch/6441283509e9480c41478863?t=12

    Tak preto nebola Praha v 2 sv.v. bombardovaná...

  • Sonice povedal/-a: Tak preto nebola Praha v 2 sv.v. bombardovaná...

    Jedno nebo 2 bombardování tam proběhla. Masívní, ale ne.

  • Praha bola bombardovaná vraj omylom /február 1945/.

    Bomby spojenců dopadly 14. února 1945 omylem na Prahu
    "S výjimkou útoku jednoho letounu na holešovickou elektrárnu 15. listopadu 1944 totiž k bombardování hlavního města do té doby za války nedošlo."
    https://www.pametnaroda.cz/cs/magazin/stalo-se/bomby-spojencu-dopadly-14-unora-1945-omylem-na-prahu

    "Letecký útok na Prahu 14. února 1945 byla operace amerických vzdušných sil (USAAF).[1] Praha se během druhé světové války stala cílem spojeneckého bombardování několikrát,[2] ale nálet 14. února 1945 byl z nich co do počtů lidských obětí nejtragičtější.[3]
    Denní nálet bombardérů byl podle historiků součástí masivního bombardování Drážďan probíhajícího od 13. do 15. února,[4][5][6] ale pro navigační chybu byla místo seřaďovacího nádraží v německých Drážďanech bombardována Praha, především v širší oblasti smíchovského nádraží. Šlo o první větší nálet, kterému byla Praha ve druhé světové válce vystavena."
    "Nálet provedlo 62[8] amerických letounů B-17"
    "Na Prahu bylo svrženo přibližně 150 tun trhavých a zápalných bomb"
    "Pamětnice bombardování Jaroslava Peková vzpomínala na setkání v roce 1990 s letcem, který se na bombardování podílel a podle kterého nešlo o navigační chybu, bomby shazovali na určené místo.[13]"
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Letecký_útok_na_Prahu_14._února_1945

    Drážďany boli bombardované 13.-15.2.1945.
    "Bombardovanie Drážďan bolo letecké bombardovanie britským Royal Air Force (RAF) a americkým United States Army Air Forces (USAAF) 13. - 15. februára 1945 počas druhej svetovej vojny. V štyroch náletoch zhodilo 1 300 ťažkých bombardérov vyše 3 900 ton výbušných a zápalných bômb na Drážďany, hlavné mesto spolkovej krajiny Sasko, ktoré boli v tej dobe preplnené utečencami unikajúcimi pred postupujúcimi sovietskymi vojskami. Následná ohnivá búrka zničila 39 km² centra mesta.[1]"
    https://sk.wikipedia.org/wiki/Bombardovanie_Drážďan

  • Sovietsky okres Makejevky bol ostreľovaný vysoko výbušnými strelami zo Slovenska

    Zastúpenie DĽR pri Spoločnom centre pre kontrolu a koordináciu (SCKK) oznámilo, že došlo k poškodeniu obytných budov na deviatich adresách

    DONECK, 23. apríla. /TASS/. Ozbrojené formácie Ukrajiny ostreľovali Sovetský okres Makejevky v Doneckej ľudovej republike (DĽR) vysokovýbušnými raketami vyrobenými na Slovensku. Informovalo o tom zastúpenie DĽR pri Spoločnom centre pre kontrolu a koordináciu (SCKK).

    "Špecialisti z misie DĽR pri SCKK potvrdili ostreľovanie obce Nižná Krynka v Sovietskom okrese Makejevky s použitím MLRS a spresnili smer paľby a typ rakiet. Nepriateľ strieľal z kalibru 122 mm MLRS zo svojich pozícií v oblasti medzi Lastočkinom a Avdejevkou s použitím vysokovýbušných rakiet JROF-M s predĺženým doletom 40,2 km, vyrobených na Slovensku a prevedených na Ukrajinu členskými štátmi NATO," uvádza sa v správe.

    Podľa spresnených údajov v dôsledku ostreľovania zahynuli ženy narodené v rokoch 1992 a 1985 a jedna žena narodená v roku 1984 bola zranená. Škody na obytných budovách boli zaznamenané na deviatich adresách.

    Úrad tiež uviedol, že v Kujbyševskom okrese Donecka bol v dôsledku mín Lepestok zranený muž narodený v roku 1972.

    https://tass.ru/proisshestviya/17589109/amp

  • O čem sní USA. Bez Krymu bude mír falešný. Území, o které se dnes bojuje je Krym.
    https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-krym-resi-vse-tvrdi-americky-general-40429566

  • Chápete změnu postoje tvrdé rusofobky Procházkové? Je to jen takové vypouštění balónků, aby ji nenazvali rusofilem, nebo chcimírem. Ale viditelný posun tam je.
    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Cas-skoncit-s-cernobilym-pohledem-Prochazkova-prekvapila-k-Ukrajine-735528

  • @Rusofil povedal/-a:
    Chápete změnu postoje tvrdé rusofobky Procházkové? Je to jen takové vypouštění balónků, aby ji nenazvali rusofilem, nebo chcimírem. Ale viditelný posun tam je.
    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Cas-skoncit-s-cernobilym-pohledem-Prochazkova-prekvapila-k-Ukrajine-735528

    Neviem si predstaviť, aký mala pani rytierka francúzskej légie postoj pretým. Jej snaha "pochopiť" slúži podľa mňa len na lepšie zamaskovanie výrokov ako je napr. tento (citát z článku):

    Není ale důvod zamlčovat spousty problémů, které tady byly, které tady budou. Ať už se to týká kolaborace, ať už se to týká části obyvatel Ukrajiny, kteří otevřeně sympatizují s Rusy a proč se to tak vlastně stalo. Proč se část Ukrajiny stala územím, které do značné míry připomíná Sudety před druhou světovou válkou? To si myslím, že bychom už popisovat měli a tam už ta černobílost neplatí,“ sdělila Procházková k aktuálnímu konfliktu na Ukrajině.

  • Rusofil
    upravené Sat 6 May 2023 ->

    Toho jejího článku si všiml i člen mediální rady Petr Žantovský, kdy to hezky popsal ve svém článku na PL. Cituji:

    "Také druhé téma se týká války na Ukrajině, a to konkrétně rozhovoru s novinářkou Petrou Procházkovou, který pod titulkem „Neříkejme o Ukrajině jen klišé. Řada lidí osvobodit od Rusů nechce“ vyšel na Aktuálně.cz. „Je to velice zajímavý rozhovor. Samozřejmě se Petra Procházková nestala nějakou přívrženkyní Kremlu, to ani nemůže a ani to po ní nikdo nechce, ani by to u ní nedávalo žádný smysl vzhledem k tomu, že má za sebou tu novinářskou kariéru, co má. A ta byla vždy víceméně opozitní vůči Kremlu, ať už tam seděl kdokoli, zejména tedy Putin. Přesto Petra předvedla v rámci těch svých omezených možností pokus o objektivní pohled na věc, což jsem dlouho, nejen u ní, nezažil a velmi si toho vážím. Proto to pociťuji jako důvod o tom mluvit,“ říká pro ParlamentníListy.cz Petr Žantovský."

    a dále píše: "Prostě naznačuje, že není dobré teď mávat jenom jedním heslem a jedním transparentem, které jsme si připravili po 24. únoru loňského roku, a nemyslet na nic jiného, nevnímat nic jiného, vnímat situaci jenom touto jednoduchou a jednolitou optikou. Také říká, a to je rovněž docela cenné, zejména od ní a zejména na stránkách Aktuálně, že bychom si měli připustit, že mnoho lidí z Krymu a z Donbasu nechce být součástí Ukrajiny,“ chválí mediální odborník."
    "Říct to někdo z alternativy, tak je označen za dezoláta. Ale Procházkovou zatím za dezoláta nikdo neprohlásil. Je klidně možné, že se to stane. Jan Jirák si také zadělal svým rozhovorem na téma neobjektivita českých novinářů v prezidentské kampani a nadržování Pavlovi. Myslím si, že bude mít teď mezi svými docela problém, a možná to postihne časem i Procházkovou.

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nejaky-bezvyznamny-general-Pavel-na-Ukrajine-Petr-Zantovsky-sleduje-co-vyplulo-po-jeho-navratu-735695

  • Kancelar
    upravené Sat 6 May 2023 ->

    Rusofil povedal/-a: V Pavlogradu Rusové před několika dny použili novou zbraň.

    Pohladal som nejake videa a tu je vidno, ze to bola zrejme sekundarna explozia:
    https://www.youtube.com/watch?v=N38qd_A4DwM

    hned na prvom zabere je vidno, ze najprv dopadla mensia, povedzme ze standartna bomba a az po par sekundach nastala ta obrovska explozia, takze asi skor nieco trafili. V popise sa pise, ze trafili raketove palivo.

    edit:

  • Kaktus
    upravené Sat 6 May 2023 ->

    Zde satelitní fotka z místa výbuchu po výbuchu.

    (Po rozkliknutí to je vidět celé)

    Mnohá raketová paliva dokáží při silné iniciaci (letecká bomba) explodovat a uvolnit výrazně více energie než vojenské trhaviny. Je zřejmé, že tam toho musela být slušná hromada, když to proměnilo noc v den a udělalo takový kráter.

    Torzní zbraň Zeus....protože se ve videu objevilo modré bliknutí po výbuchu...to chce asi talent no...

    Moje vysvětlení ,,torzní Diovy Zloby...'' Očividně velmi silná tlaková vlna způsobila zkrat na vedení, nebo byla poškozená rozvodna v důsledku dopadu trosek. Zkraty na vzdušném vedení VN či VVN jsou vidět na kilometry daleko.
    Případně vzhledem k oblačnosti, která je na videu vidět, mohl výbuch skutečně způsobit blesk (v důsledku obyčejného vybití bouřkového mraku - je jaro, začínají bouřky), ale trochu jinak, než to prodává prodavač ve videu.

    Nevím co je smutnější - bobík, který honí sledovanost ,,úžasnými'' odhaleními a dělá z lidí idioty a nebo ti, kteří to nekriticky zhltnou.

  • Rusofil
    upravené Sun 7 May 2023 ->

    Pokračování rozboru změny narativu u Petry Procházkové. Potvrzuje se můj předpoklad, že její článek byl napsán z důvodu změny informačního pole. NATO a MI6 vydali příkaz Ukrajinské straně, aby přestali s různými informačními vhozy hlásícími vítězství. Výsledek Ukrajinské ofenzívy nebude takový, jak to malují Ukrajinci.
    Kromě této jednotlivosti také rozbor účasti Vatikánu, vyjádření Prigožina, kdo sestřelil drony nad Kremlem a další.

    https://dzen.ru/video/watch/64569ab2034e2f7f1c0f5c86?t=5

  • Pavel varoval Zelenského před uspěchanou protiofenzívou. (Jasně, mobilizace u nás neproběhla, musí se počkat)
    Dále Ukrajina požádala Slovensko a Česko o dodání po jedné brigádě, což je 35 tanků a 100 obrněných transportérů. Pavel se zapomněl zmínit, kdo v těch tancích a transportérech bude sedět.

    "Právě dodávky munice byly podle Pavla hlavním tématem společného setkání se Zelenským.

    „Snaží se sestavit až devět mechanizovaných brigád. Požádal mě a slovenskou prezidentku Zuzanu Čaputovou, jestli by každý z nás mohl dodat jednu brigádu, což je v zhruba 35 tanků a sto obrněných transportérů,“ doplnil Pavel, podle kterého se Rusové už nenechají podruhé zaskočit a Kyjev by tak situaci neměl podcenit."

    https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-pavel-varoval-zelenskeho-pred-uspechanou-protiofenzivou-dalsi-sance-nebude-rekl-40430896

  • Nedávno sa objavila takáto správa:

    2.5.23
    "Pri operáciách práve v okolí Bachmutu zahynuli dvaja kanadskí občania.
    Dvadsaťsedemročný Kyle Porter a dvadsaťjedenročný Cole Zelenco slúžili pri ukrajinskej medzinárodnej légii, ktorá je súčasťou 92. mechanizovanej brigády. Ide už o štvrtého a piateho Kanaďana, ktorí v krajine zahynuli od začiatku ruskej invázie."
    https://dennikn.sk/minuta/3351281/

    Viackrát som už na fóre pridávala správy o mŕtvych cudzincoch na Ukrajine, buď tu alebo v Správach z fronty.
    Mená a priezviská, prípadne prezývky či pôvodná národnosť predkov sú zakaždým zaujímavé.

    Tentoraz sa mi žiada poukázať na spojenie "Cole Porter" /úplne prvá asociácia/, ktoré mne zároveň silno evokuje slovo kolportér:
    Bol to známy americký textár a skladateľ /1891-1964/, pochádzal z bohatej rodiny, v 1. sv. vojne slúžil vo francúzskej cudzineckej légii.
    Zaujalo ma:
    "jeho prvá inscenácia na Broadwayi v roku 1916, See America First , „vlastenecká komická opera“ bola prepadák a skončila po dvoch týždňoch"
    https://en.wikipedia.org/wiki/Cole_Porter

    Kolportér je jednak pouličný predavač a roznášač novín, tlače a tiež šíriteľ, propagátor /hlásateľ nejakej myšlienky/.

    Porter je aj vrátnik /angl./.

    Kyle /z galštiny/
    narrow; strait; confidence; reliance; trust
    úzky; úžina; dôvera; spoliehanie sa; dôverovať
    https://www.thebump.com/b/kyle-baby-name

    Cole /z gréčtiny/
    victory of the people
    víťazstvo ľudu
    https://www.thebump.com/b/cole-baby-name

    cole je aj zelenina z rodu Brassicaceae /"kapustovité", kapusta = zelí/
    https://en.wikipedia.org/wiki/Brassica
    https://sk.wikipedia.org/wiki/Kapusta_obyčajná
    archaické podstatné meno k : a brassica, especially cabbage, kale, or rape /kapusta, kel, či repka/

    Verím, že "Zelenco" komentovať netreba.


    Táto správa sa objavila v rámci týždňa, keď Zelenský z Fínska neočakávane zamieril do Holandska, podľa armádneho magazínu zo strachu. https://www.armadnymagazin.sk/2023/05/04/zelenskyj-sa-neodvazil-vratit-na-ukrajinu-kralovsky-special-ho-zobral-holandska-hrozi-mu-osud-sakralnej-obete/


    staršie:

    https://ksbforum.info/discussion/comment/4051/#Comment_4051

    ďalší zaujímavý príbeh:
    august 22 /zahynul "Ježiš"/ a november 22 /jeho telo poslali do USA/
    Na Ukrajině padl i „taktický Ježíš“. Rusové jeho tělo vyměnili, teď se vrátí do USA
    https://cnn.iprima.cz/mlady-american-padl-na-ukrajine-jeho-telo-drzeli-rusove-predali-ho-az-pri-vymene-zajatcu-191504

  • Kaktus
    upravené Sun 7 May 2023 ->

    @Rusofil

    Zajímavé, to zní skoro, jako by mu nikdo jiný z Evropy už nic nedal.