O riadení ...trochu inak
Komentáre
-
Sergio povedal/-a: Ja som chodil na VŠDS Za
Keďže VŠDS - tak jestvovanie cesty, komunikácie.
1 -
Podľa mňa nie je najpodstatnejšia odpoveď, ale skutočnosť, aby ľudia ktorí sa tematikou zaoberajú boli motivovaní "rozhýbať" mozgové bunky a začať rozmýšľať ako dieťa-žiak. Jednoducho formulovať odpoveď. Za mňa :
- prepojenie
- fantázia
- impulz
- efekt
0 -
súhlas
odozva0 -
dum povedal/-a: Keďže VŠDS - tak jestvovanie cesty, komunikácie
K tej ceste ešte dodám mini úvahu: Cesty už existujú od počiatku stvorenia ( tak ako aj vedomé mysle). Či už duchovné, neskôr v materiálnom svete hmotné a pod. Tam kde už nevedie a končí cesta v hmote tak pokračuje ďalej cesta duchovná. ,Řidič ' ( sebauvedomujúca myseľ /predstava,vôľa,voľba,zámer,plán,cieľ/, či mysľou vytvorený program) potrebuje aj objekt riadenia, no tým môže byť koniec koncov aj len on sám. Nevyhnutných predpokladov je teda viac.
1 -
myšlienka
láska ?0 -
Vedomosti
0 -
Táto odpoveď @Graul "udrela hlavičkou po klinci" ..ale URČITE nie je mimo témy, ale naopak, priamo sa dotýka témy a oblasti z ktorej je otázka
Ad1 chaos bez pohybu nie je mozny
Ad2 vo svete v ktorom jestvujeme chaos nie je , VŠETKO okolo nás je riadeny pohyb, dej. Ak to "riadenie" nevidime neznamená to ze nie je. Znamena to ze "to riadenie" je iba mimo nášho " zorneho poľa", vnímania..
1...a tato odpoved @Veronika6291 "udrela tesne vedľa"...
...zmysel, pointa tej odpovede (rozhýbat nase mozgove bunky atď. .viď napísané) bol a je, aj ZMYSLOM mojej/mojich otázok , a ak by som mohol, za seba, ako človeka, tak za TÚTO odpoveď
VÁM VERONIKA VEĽMI PEKNE ĎAKUJEM❤???♂️??
...a pre mňa TÁTO odpoveď síce nebola "správna", ale bola z môjho pohľadu, jednoznačne NAJLEPŠIA3 -
Rusofil povedal/-a: Tennatu blahopřeji k důvtipu
pripájam sa. Boh a jeho Absolútna Myseľ je v neustálom myšlienkovom pohybe a v neustálych riadiacich, kontrolných a iných interakciách s relatívnymi mysľami, objektami v procese časov a priestorov, v pohybe - no nemusí to byť nutne pohyb fyzický a hmotný.
2 -
Cit z príspevku:. Na začiatku musí byť "problém", ktorý ťa tlačí...
Tak si to skúsme vysvetliť. Nie náhodou som dal ten obrázok bicykla. Poďme si to objasniť na tomto príklade s bicyklom.
Keď sedíme na stojacom bicykli, vzniká nejaký problém, ktorý je potrebné usmerňovať – riadiť? Vašimi slovami: Tlačí na našu myseľ niečo? (ak si odmyslime prípad že nás „tlačí“ napr. omíňajúce sedadlo, al. zle nastavene riadidlá a pod :-) ). Myslím, že sa zhodneme na tom, že žiaden „závažný“ problém na našu myseľ v tej chvíli tlačiť nebude. Ten „problém“ nastane až keď sa bicykel POHNE, a my budeme na ňom sedieť. Až v NÁSLEDNOSTI na to nastane tlak na myseľ: udržiavať rovnováhu a riadiť chod bicykla požadovaným smerom. Čiže až vznikom pohybu vzniká následná možnosť"nepríjemného tlaku na myseľ" a teda potreba usmerňovania-riadenia.0
Kategórie
- Všetky kategórie
- 1 Možnosti, riešenia, východiská, ciele
- 215 Politika a udalosti
- 81 Udalosti a politika na Slovensku
- 24 Udalosti a politika v ČR
- 63 Zahraničná politika a udalosti
- 50 Globálna politika a udalosti
- 26 Analýzy
- 4 Domáci analytici
- 19 Zahraniční analytici
- 5 Metódy vládnutia