Zákulisie druhej svetovej vojny: Organizátori globálneho krviprelievania

Systém
upravené 9 May 13:33 v Politika a udalosti #1
imageZákulisie druhej svetovej vojny: Organizátori globálneho krviprelievania

Vplyv zahraničného kapitálu v Nemecku za nacistov začína rásť najmä prostredníctvom priamych investícií. V auguste 1934 Standard Oil kúpila 730 000 akrov pôdy v Nemecku a vybudovala veľké ropné rafinérie, ktoré zásobovali nacistov ropou. Zároveň bolo do Nemecka zo Spojených štátov amerických tajne dodané najmodernejšie vybavenie pre letecké továrne v hodnote 1 milióna dolárov, aby [...]

Prečítajte si celý článok

Komentáre

  • Lin
    Lin
    upravené 9 May 13:38 ->

    Děkuji za výborný článek a za překlad.

    K článku nemám co dodat, protože jde o fakta, dnes už známá. A není třeba k tomu hledat další a další názory - dneska se stačí podívat na dění kolem UA. Ono jde totiž o stejný scénář jako tehdy s Německem. Také se z ní (UA) "někdo" snaží vychovat bojového psa proti Rusku. A také je UA - ovšem ze zcela jiné příčiny - ubohým zadluženým žebrákem, jehož dluhy jsou nesplatitelné.

    Taktéž volba lídrů není náhodná ani trochu. Ani v případě Hitlera, ani u Zelenskéhp. Jde o velmi promyšlený výběr. Zakomplexovaný nýmand, který si ale myslí, že má na víc a že je to jeho okolí, kdo ho brzdí v rozletu. Vzhledově maličkatý nehezký skřet (myslím oba).

    A oba dva byli svými "majiteli" vykreslováni jako "muži z lidu, kterým je velmi známá a blízká bída národa - a že oni se pokusí to změnit. Zelenský vyhrál před lety jen díky tomu, že se vyjadřoval přátelsky o Rusku a chtěl s ním všechno urovnat. Chtěl zemi vrátit mír i prosperitu a to po boku Ruska. Hitler zas vystupoval jako "dělný muž", který zvedne Němce z kolen a zajistí jim chleba a práci. Zde volební plakáty:

    A stejně, jako ve třicátých letech korporace lily peníze do Německa a jakoby ho stavěly na nohy - dneska totéž probíhá s UA. A stejně jako tenkrát jsou miliony synů a tátů hnané na smrt. Proč a za co? Za úplně stejné nenažrance, kteří se skrývají za oponou.

  • Milo
    upravené 9 May 14:41 ->

    Ide tu o drobné významové posuny, ktoré menia celý obraz.

    Oslavuje sa Víťazstvo nad nemeckým fašizmom. Správne? Tak si označila i napríklad svoju diskusiu na túto tému. Tak je to zaužívané, iste. Ale je to aj správne? Ak zoberieme do úvahy tieto "známe fakty" z článku, tak malo by sa malo nazývať "Víťazstvo nad globálnym finančne-priemyselným konglomerátom" - pretože Nemecko a Nemci boli ním podľa týchto faktov jednoznačne zneužité ako ich vykonávací nástroj(ako aj všetky ostatné národy). Navyše, fašizmus - nie nemecký, ale ten globálny, evidentne porazený nebol. Takže, kto tu vlastne nad kým zvíťazil?

  • ondrej82
    upravené 9 May 16:35 ->

    oslavovať "Víťazstvo nad globálnym finančne-priemyselným konglomerátom" je ešte skoro, ale verím, že sme na dobrej ceste ku konečnému víťazstvu. Áno, Nemecko a Nemci boli zneužití, ale nechali sa sami napáliť a vmanévrovať do danej situácie. Rovnako ako v roku 1914, tak aj v roku 1939. A áno, Nemecko a Nemci boli tou viditeľnou rukou, vykonávacím nástrojom, ktorí dobrovoľne vykonávali danú úlohu. Mali Nemci svoj plán (hoci v skutočnosti to bol plán ich šéfov)? Mali. Bol ten plán porazený? Bol. Takže áno, oslava je na mieste. Ale neslávime len víťazstvo, ale slávime aj to, že sme ako národ (a nie len my Slováci, ale hlavne slovanské národy v Európe) prežili a neboli sme vyhladení. Na to hlavné víťazstvo si ešte musíme počkať. Ako dlho? Nechajme sa prekvapiť.


  • Milo povedal/-a: Nemecko a Nemci boli ním podľa týchto faktov jednoznačne zneužité ako ich vykonávací nástroj(ako aj všetky ostatné národy

    Tak to je pravda. I když... mohla bych polemizovat. Záleží na tom, zda jsme ochotní uznat chování a jednání onoho korporátního globálního molocha za fašistické. Já ho za fašistické považuju. Z toho pak plyne, že se v květnu 1945 sice úspěšně završila mise proti fašistickému Německu - ale fašismus se vymýtit nepodařilo.

  • Milo
    upravené 10 May 13:30 ->

    Lin povedal/-a: Z toho pak plyne, že se v květnu 1945 sice úspěšně završila mise proti fašistickému Německu - ale fašismus se vymýtit nepodařilo.

    Tá vojna bola misia globálneho nacizmu proti ľudstvu a ľudstvo ju nevyhralo. Podobne, ako teraz bojuje na Ukrajine do posledného Ukrajinca a zomierajú pritom tisíce Rusov. Globálny nacizmus zavŕśil v 2. svetovej vojne ďalšiu úspešnú misiu zlikvidovaním desiatok miliónov ľudských životov a vytvorením štruktúr pre jej pokračovanie na iných úrovniach.

    Informácie v článku- a je to len malá časť z tých dostupných - vyvracajú ten pekný príbeh o spojencoch, ktorí sa napriek svetonázorovým rozdielom zomkli v boji proti nemeckej hrozbe a zvíťazili. A čo je znepokojujúce najviac: Prečo ZSSR a RF tento príbeh udržiavali a udržujú pri živote?

    Prostredníctvom svojich novinárov a "inteligencie" globálni nacisti teraz prepisujú i túto, doteraz na východe i západe viacmenej oficiálnu verziu druhej svetovej vojny a z ich pera vznikla i ešte choromyseľnejšia skomolenina dejín, ktorej autor sa na Slovensku vydáva za obeť slobody slova... Každé zamlčanie, každé klamstvo v oficiálnej verzii pretierajú ešte väčším klamstvom.

  • Lin
    Lin
    upravené 10 May 19:00 ->


    Milo povedal/-a: Informácie v článku- a je to len malá časť z tých dostupných - vyvracajú ten pekný príbeh o spojencoch, ktorí sa napriek svetonázorovým rozdielom zomkli v boji proti nemeckej hrozbe a zvíťazili. A čo je znepokojujúce najviac: Prečo ZSSR a RF tento príbeh udržiavali a udržujú pri živote?

    Nejsme v opozici.? Já jen nejspíš věci příliš posuzuju podle sebe = myslím si, že to, co je jasné mně, je jasné všeobecně. Tak jen trochu rozeberu, cos napsal.

    Ten mýtus vznikl až v posledních letech = "posametových". Jinak tomu bylo v dobách socbloku. Ano, neupírala se zásluha spojencům, ale ani se netajilo, že otevření druhé fronty nebylo vůbec od nich myšlené jako pomoc, ale vedl je strach, že RA dojde až k oceánu. Když k tomu přidám i dokumentární seriál Olivera Stone "Neznámé dějiny Spojených států", dostanu celkem obstojný obrázek o tom, kdo za koho kopal a kdo jak co myslel.

    Proč Rusko tento příběh udržuje? Nevidím jim do hlavy - ale myslím si, že ze solidarity - asi stejně, jako se nezdůrazňovaly hříchy Ukrajinců. Prostě - nejspíš to pokládají za slušnost nepřipomínat černou minulost někomu, kdo se jakoby vydává s tebou na společnou cestu a chce se přátelit. Dneska už je to určitě jinak - jsem o tom přesvědčená. Však je to vidět i v diplomatických projevech, že sundali rukavičky.

    V podstatě nějaká ta semknutost a vize, že po masakrech druhé války už svět nebude rozdělený a přátelství mezi Amerikou a SSSR je možné - tak tato vize ožila hlavně díky Rooseveltovi a Stalinovi. Objasním: Roosevelt měl totiž ze Stalina i SSSR hrůzu - protože podléhal propagandě. Jenže byl pečlivý pozorovatel a když se pak válka "rozjela" naplno a vyšly najevo jak její hrůzy, tak neuvěřitelná statečnost sovětských lidí, změnil názor. Když se pak měl se Stalinem setkat, byl nervní a opravdu se tohoto setkání bál, protože Stalin mu byl vykreslený jako monstrum. Jenže.... když se pak skutečně setkali, už zůstali v kontaktu. Roosevelt totiž zjistil, že Stalin je skvělý člověk s ohromnou moudrostí, zkušenostmi i rozhledem a že mu skutečně jde o jeho zemi a lidi v ní. Takže tuto krátkou dobu (od Jalty do Postupimi) byla myšlenka přátelství mezi velmocemi skutečně živá. Do Trumana. To byl naopak rusofob. (A pro Roosevelta měly jeho sympatie ke Stalinovi doma politické následky.)

    A ještě k začátku a pojmu "globální nacismus". No.... nevím. Možná by se to tak dalo říct. Ale to bychom zas mohli polemizovat, co to fašismus vůbec je, že? Já nevím, ale sama všechny tyhle "-ismy" pokládám jako další z nástrojů ke zmatení = aby se nedalo lehce dopátrat, oč vlastně jde. A já si myslím, že jde o staré známé otrokářství. Vždycky dostane nový název a trošku ho kosmeticky poupraví - ale podstata se po tisíciletí nemění.

  • Milo
    upravené 11 May 20:04 ->

    Lin povedal/-a: A ještě k začátku a pojmu "globální nacismus". No.... nevím. Možná by se to tak dalo říct.

    Slovné spojenie "globálni nacisti" som nepoužil náhodou.

    Čo je nacista? Oficiálny výklad v Slovníku súčasného slovenského jazyka je "prívrženec, stúpenec nacizmu, nacionálneho socializmu, hitlerovskej fašistickej ideológie, hnutia a vládneho diktátorského režimu v Nemecku v období pred druhou svetovou vojnou a počas nej".

    To je, úprimne povedané, trocha pridlhé a príliš(málo) obsažné. Myslím, že je v poriadku, ak definíciu pre naše účely skrátime na "prívrženec, stúpenec nacizmu". Pozrime teda ďalej, čo je nacizmus:

    Ideológia založená na šovinizme, rasizme, diktatúre a terore, spojená s fašistickým hnutím a mocou v Nemecku v období pred druhou svetovou vojnou a počas nej;

    To je už lepšie, a ak nahradíme "spojená" za "spájaná", bude definícia správna a nadčasová. Takže vieme, čo nacizmus znamená: Je to ideológia - šovinistická, rasistická, realizovaná diktatúrou a terorom. (Mimochodom, všetky slová definície sú slovenčine cudzie, " importované" a nemajú zodpovedajúci slovenský pojem. Prečo asi?)

    Ešte nevieme, ako slovo nacista - v nemčine i angličtine Nazi, v ruštine "nacist" vzniklo. Pozrime teda do slovníka. Nemecký Duden hovorí, že "Nazi" je skrátené slovo Nationalsozialist - doslovne "národný, či nacionálny socialista". Skúsme teda skracovať: Podľa všetkých zvyklostí nemeckého jazyka by to malo byť Na-so, teda Naso. Prečo Nazi? Historici venovali tejto otázke množstvo času a ponúkajú rôzne možné odpovede - od výsmešnej zdrobneliny mena Ignatz až po iné, viac či menej hanlivé významy.

    Tie ale neznejú veľmi presvedčivo - nie ako názov pre príslušníkov ideológie, ktorá bola riadiacou silou pre zamýšľanú prvú (či tretiu?...) globálnu ríšu planéty, pre rasu nadľudí. Joseph Goebbels, vzor a predchodca dnešných ideológov, nazval svoju publikáciu s podtitulom "Otázky a odpovede pre národného socialistu" , ktorá obsahovala aj "Desatoro národného socialistu", "Nazi=Sozi" (Berlin, 1932). Chcel zosmiešniť svoje hnutie? No, to sa tá ťažko predpokladať.

    Odpoveď, prečo "Nazi" by mohla byť táto:

    Takmer identické slovo Nasi je hebrejský titul, ktorý sa v Tóre vzťahuje na kniežatá izraelských kmeňov počas putovania púšťou. Neskôr označoval Rimanmi uznanú hlavu, "kráľa" židovského národa v Palestíne a dnes je tento titul súčasťou označenia prezidenta Izraela.

    To už znie ako titul pre domnelých budúcich vládcov sveta lepšie.

    Nacisti v Nemecku boli súčasťou štruktúr globálneho nacizmu, boli ním financovaní, podporovaní a riadení. Boli tou kúzelnou paličkou, na ktorej mávnutie sa sústredila pozornosť sveta, údajnou príčinou všetkého zla. A po splnení úloh ich tí, ktorí im dali toto meno, prestali nazývať nacistami, stali sa z nich vážení politici, novinári, vydavatelia, bankári, podnikatelia, úradníci, vedci v Nemecku, USA, Izraeli, Kanade... Rovnako, ako nimi boli a sú ich ideologickí bratia po celom svete. Jednoducho - Nasis. To sú tí, ktorých nazývam globálni nacisti.

  • Nazi, naci, náckovia, atď...

    V Bratislave máme Schöne Náciho.

    https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Sch%C3%B6ne_N%C3%A1ci