O slovách, emóciách a vnútornom popieraní

Systém
upravené 13 May 19:38 v Politika a udalosti #1
imageO slovách, emóciách a vnútornom popieraní

Emócie a popieranie reality spolu úzko súvisia. Tento vzťah treba chápať bez odsudzovania. Je súčasťou nášho bytia. Ale rozpoznanie tohto vzťahu je nesmierne cenné, aby sme dokázali pochopiť správanie ľudí a ľudských skupín, ale predovšetkým naše vlastné správanie na racionálnej úrovni. Emocionálnosť nám pomáha veriť. Racionalita nám ukazuje cestu k poznaniu. Hovorme o jednej rozdvojenej [...]

Prečítajte si celý článok

Komentáre

  • Tu je príklad manipulácie z Plus1deň

    https://plus7dni.pluska.sk/ludia/zarty-slovenska-zivom-prenose-eurovizie-potom-ste-normalni-zijete-jaskyni

    "Švédske mesto Malmö, kde sa veľká televízna šou tento rok konala, sa na pár dní stalo hlavným mestom Európy. Práve tam sa sústredila pozornosť tridsiatich siedmich štátov vrátane Česka, ktoré na súťaž vyslali zástupcov.


    Slováci na verejnoprávnej televízii nevideli vlastného ani žiadneho iného zástupcu. RTVS sa totiž od roku 2013 Eurovízie nezúčastňuje a naživo ju vysielalo len Rádio FM. Dôvod? Nie sú peniaze. Znamená to asi, že sme chudobnejší než oveľa menšie krajiny, alebo šetrnejší ako San Marino, Island, Malta, Slovinsko, Estónsko s Lotyšskom a Litvou, ba aj ako Moldavsko"

    Mimochodom, Pluska parí do skupiny NewsMedia Holding, ktorej majiteľ sa tak vyhradil voči sme, dennikn, aktuality. Ako keby oni produkovali niečo lepšie.

  • Mimochodom, po r. 1998 a účasti https://en.wikipedia.org/wiki/Dana_International je to pre mňa osobne zbytočné podujatie.