M. Veličko - Psychotrockizmus ako prekážka tandemového režimu spolupráce
Pokračovanie rozhovoru so spoluautorom KSB M. Veličkom - tentokrát o psychotrockizme, jeho nositeľoch a o tom, ako s nimi v praxi zaobchádzať.
Video je zverejnené na novovytvorenej publikačnej platforme svetpodlanas.org, na ktorej bude - paralelne k fóru - možné publikovať rozsiahlejšie materiály i pre členov fóra.
Komentáre
-
Projevy psychotrockismu přednesl Veličko jak z partesu KSB. Když se nad tím zamyslíme, tak jediný kdo nemůže být označen za psychotrockistu je Bůh. Jakákoli individuální bytost je originál jejíž ochota spolupráce v tandemu je omezena její jedinečností. Spolupráce je možná jen na průsečíku hodnot. Ochota spolupracovat každý s každým by byla možná jen za podmínky kdyby všechny všechny bytosti byly jako Bůh. A to nejde protože pak by nebyly bytosti ale jednota, čili jen Bůh. Stvořený svět by postrádal smysl.
... Tudíž psychotrockismus je jen další z "gumových" definic která se hodí jen autoritě která má moc někoho označit za psychotrockistu a přesvědčit o tom dav.
... A ještě jednou... Když se nad tím zamyslíme, tak za psychotrockistu lze označit kdokoli z nás kýmkoli, kdo ho chce pošpinit.
Pro příklad si vezmu @Milo , našeho admina, neb doufám že on je natolik duchapřítomný aby to nebral jako osobní útok a také protože je toto téma jeho.
Kdokoli z rádoby "konceptuálů" kdo mu dříve prudil na fóru až to vyústilo v nové fórum a jejich odchod, by mohl Mila označit za psychotrockistu protože nebyl ochoten plnit jejich požadavky a tudíž nebyl schopen tandemové spolupráce s nimi. A mohli by to šířit ve svých izolovaných skupinách. A zrovna tak třeba já bych mohl kohokoli z těchto "velkých" konceptuálů označit za psychotrockistu protože jejich činnost, izolace do elitních skupin a odmítání názorů většiny, lze taktéž označit za psychotrockismus přesně podle toho co říká ve videu Veličko.
... Takže já osobně považuji definování psychotrockismu za minu v KSB a potenciální nástroj davo - elitarismu.3 -
Psychotrockista kričí: "Chyťte psychotrockistu."
1 -
Možno sa treba zamyslieť nad zmyslom výkladu bez ohľadu na názov termínu, na možnosť jeho zneužívania a na sprostredkujúcu osobu.
Ide o nevnímanie argumentov, neochotu či neschopnosť zamyslieť sa nad iným názorom a z toho prameniaca nemožnosť vývoja. Dialóg vedený spôsobom, že "vyhráva" názor toho, kto je hlasnejší alebo kto za sebou dokáže zhromaždiť väčšie množstvo hlasno bečiacich ovečiek neprospieva ani zúčastneným, ani nikomu inému.
6 -
K pojmům, dochází zde k záměně:
já-centrismu a psychotrockismu.Já-centristé jsme všichni, kdo dosáhne boha-centrismu stává se skutečným prorokem.
M.Veličko ten pojem psychotrockismu ve videu neobjasnil.
Psychotrockismus je ideologicky všežravý, z toho plyne, že ideologie dovedně využívá k prosazování svých osobních zájmů a případně ideologii dovedně ohýbá když to potřebuje, aby z toho měl prospěch. Typický psychotrockista, zde na fóru nebude ztrácet čas, protože mu nebude z toho kynou zisk (snad pouze získání nějakých stoupenců ideologie - no nějaké motivy by se dali najít, ale to je zatím podružné) a nebude se pouštět do já-centrických sporů, spíš protivníka okouzlí a přiměje, aby jednal v jeho prospěch, aniž si to subjekt uvědomí. Ikonický psychotrockista je postava Luthora z filmu Úsvit Spravedlnosti, rozbor ke stažení zde:
https://ksbzdroje.cz/wp-content/uploads/2022/01/Usvit-spravedlnosti.pdf"Jestli mohu?", za mně nepoužívejme pojem psychotrockismus vůči sobě navzájem, tím se ten užitečný pojem zdiskredituje a stane se z toho další zbytečné synonymum já-centrismu, jako jím stal například pojem ego.
Poznámka:
Obviňování z já-centrismu (často řečeno jinými slovy) dochází v diskuzích (neznám diskuzi, kde by k tomu nedocházelo) stále a bude dlouho, kultura je já-centricky nastavená, cesta ven je obtížná. Považuji to zcela běžné, vlastně na to narazili autoři KSB. Zjistili, že samostatně si subjekty osvojili poměrně dobře základy KSB, ale když měli spolupracovat narazili na já-centrismus - jak pozorujeme i zde (rozkol s referenční skupinou).M.Velička si dovolím opravit, já-centrismus brání spolupráci, ale spolupráce s trockistou nejenže nefunguje, ale může mít i velmi tragické následky (ne nadarmo je ikonou opice s dynamitem).
Poznámka:
Ani současný VP SSSR versus V.V.Pjakin se vzájemně neoznačili za psychotrockisty (nevím o tom).11 -
No @Atom e, ... Super! Myslím, že jsi tímto přínosným textem vystihl problematiku používání této definice (psychotrockismus) natolik jasně, že je to uchopitelné pro každého. A těší mě, jak egregory diskusí fungují. I v tom co jsem zde již napsal i jak jsme se o tom bavili, jsem se v podstatě snažil říci to samé. Ale ty jsi to nyní krátkým textem shrnul tak pěkně! Mě by se to takto nepovedlo. Já se často zahrabávám v detailech, když chci něco složitějšího vysvětlit. Super. Za mne, ... Plně s napsaným souhlasím.
0 -
Netuším, zda správně, ale když se tento termín objevil, sama pro sebe jsem si ho objasnila takto:
Jde o osobu která nikdy nehledá soulad nebo aspoň styčné společné plochy. Tato osoba je vždy "v opozici", všechno, co nevychází z ní je nepřátelské a nepřijatelné a soulad (harmonie) jsou proti jejím zájmům. Jako u Trockého, který razil ideu "věčné revoluce".4 -
@Lin povedal/-a:
Netuším, zda správně, ale když se tento termín objevil, sama pro sebe jsem si ho objasnila takto:
Jde o osobu která nikdy nehledá soulad nebo aspoň styčné společné plochy. Tato osoba je vždy "v opozici", všechno, co nevychází z ní je nepřátelské a nepřijatelné a soulad (harmonie) jsou proti jejím zájmům. Jako u Trockého, který razil ideu "věčné revoluce".Takový člověk je čitelný a méně nebezpečný. Tu "opici s dynamitem" čtu takto navenek se tváří, že spolupracuje a že je nadšený tou ideologií, ale ta je mu "šumafuk", proto je ideologicky všežravý. Je schopen, když mu z toho kyne výhoda udělat cokoliv bez ohledu na cokoliv (i co dříve hlásal) i zničení velkého množství životů (na tom mu nezáleží). Ta jeho nepředvídatelnost je nebezpečná a klíčová pro jeho definici, celek a okolí ho vůbec nezajímá, to jsou jenom bezcenné hračky. Lidé mu věří, že zastává jejich ideologii, ale kdykoliv je schopen je nečekaně podrazit ve svém zájmu - ovládání pomocí ideologie je pro něj pouze prostředek, který může kdykoliv zahodit a převléci kabát (je to varianta psychopata). Asi většinou touží po osobní moci.
Například Hitler nebyl psychotrockista, ten věřil tomu co hlásal, proto na Němce působil tak "opravdově".
3 -
Je tam částečný překryv, ale ne úplný. Oportunista je takový šikovný prospěchář a pro okolí čitelný (nestaví se do čela, ale veze se v závětří) - a například bude fungovat i za Stalina a podporovat ho, pořád to není ta nepředvídatelná opice z granátem, která všechny může zahubit. Trockista je navíc velmi ctižádostivý a tím že neřeší okolí čili objekt (sociální super systém) může při dnešních technologiích zničit celé lidstvo.
Poznámka:
Je to moje osobní chápání (chápání uchopení jako by "hmatem" - porozumění čerpám z materiálů KSB uchopení rozumem) a nejvíce vychází z ikonické předlohy Luthora, podívejte se na film Úsvit spravedlnosti, jestli budete vnímat nebezpečnost Trockisty stejně.6 -
@Atom povedal/-a:
pořád to není ta nepředvídatelná opice z granátem, která všechny může zahubit.
Zeptám se: odkud bereš srovnání psychotrockisty s opicí s granátem?
Domnívám se, že to vůbec spolu nesouvisí = že se jedná o dva různé termíny.
Proč se domnívám? Protože opice s granátem neumí domýšlet - a proto je s nebezpečným nástrojem také nevyzpytatelná. Ale nemá primárně v úmyslu škodit - ona jen neví, co to má v ruce a co to může způsobit.
Kdežto trockista moc dobře věděl (ví) co dělá.2 -
Zeptám se: odkud bereš srovnání psychotrockisty s opicí s granátem?
Je to z rozboru filmu Úsvit spravedlnosti:
https://ksbzdroje.cz/wp-content/uploads/2022/01/Usvit-spravedlnosti.pdf
Kde Luthor hlavní záporák má na tričku opici s granátem, to vyjadřuje jeho podstatu psychotrockisty. Je ochoten kvůli osobní moci, aby získal mimozemskou technologii i zničit celé lidstvo. Stejně tak Trockij, aby zapálil oheň světové revoluce byl ochoten i zničit Rusko (de-fakto celý svět) a chápete jak silný vztah mají Rusové ke své matičce Rusi. Psychický trockista je velmi chytrý a nepodléhá posednutí a okouzlení ideologiemi a snadno jich využívá k dosažení svých ambiciozních plánu ať to stojí cokoliv, ale vůbec se nezajímá co se stane až toho cíle dosáhne. Opice s granátem je nevyzrálý od Boha odtržený subjekt s velmi silným intelektem (to je ten granát - protože ničit je snadnější než tvořit - kapka jedu zničí celou vodní nádrž). Je to velmi tvořivý a vynalézavý destruktor, protože jakýkoliv osobní cíl nekonzultovaný a neprobíraný s Bohem je destruktivní.
Poznámka:
Čistých psychotrockistů bude velmi málo, jako se často nerodí Stalin, tak se často nerodí ani Trockij. Většinou si subjekt zachová, alespoň nějaký vztah k Bohu (i když si to třeba neuvědomuje). Tohle je můj nápad moje osobní vyjádření "čistý psychotrockismus je úplné odtržení od Boha".Poznámka:
To co píši podle mě potvrzuje jazyk životních okolností, způsob jeho smrti (Trockého). Je to trochu drsné, ale jasně ukazuje, kde byl problém - v hlavě - v intelektu vykolejenému a nepodřízenému svědomí.Ještě poznámka:
Ostatní prospěcháři nepádlují, parazitují, ale sociální super systém je nějak přežije, ale psychotrockista klidně udělá díru do lodi, aby třeba mohl být kapitánem i když třeba jenom na pár chvil (Fiala? - asi ne nemá dostatečný intelekt (pokud nemá nějaký chytrý ústupový plán, čas ukaže), je spíše obětní beránek - náš psychotrockista bude spíš někdo, kdo ho do funkce navezl). Možná byl psychotrockista Marx, když již na prahu dospělosti napsal báseň jak svrhne lidstvo do propasti a bude se tomu smát ? (ale spíš také ne, protože by neodhalil svůj záměr dopředu nemá potřebu se chlubit - dosahuje cíle to je jeho motivace). Tak funguje vykolejený "bezbožný" intelekt pouze dosazuje jakkoli zvoleného cíle a nic dalšího nezohledňuje a to z něj činí opici s granátem.2 -
@Atom
Děkuji za vysvětlení - už aspoň vím, odkud to máš.
A v rámci polemiky si dovolím ponechat si svůj názor, že ten termín "opice s granátem" se nerovná psychotrockismu. Zde je opice - sice bez granátu, ale s kalachem (a tak já si představuju chování člověka s označením "opice s granátem"):
https://www.youtube.com/watch?v=QxYmm5yCJBg3 -
@Lin povedal/-a:
Zde je opice - sice bez granátu, ale s kalachem (a tak já si představuju chování člověka s označením "opice s granátem"):Naopak v symbolické rovině to sedí dokonale, ten kalašnikov je nástroj (u trockisty neřízený intelekt), který rozstřílí sociální super systém. Přesně takhle se někteří ve funkcích chovají - náhodné střely, náhodné cíle intelektu, teď mám funkci (zesílení účinnosti samopalu, mám intelekt a mohu něco řidít) a tak si zařídím tohle a nebo tohle a jaké to bude mít konečné důsledky pro ostatní to neřeší, jenom aby mu to osobně prošlo bez následků (což logicky vede k potřebě zisku větší "moci").
Umí snadno získat moc (symbolicky samopal, granát), ale nemají pochopení a žádný vnitřní smysl a odpovědnost k jejímu použití (a tak svévolně střílí aniž si to uvědomují jako ta opice).
Poznámka:
A odkaz odkud to mám byl již v prvním příspěvku.
Považuji to co doplňující materiál KSB (práce VPSSSR jsou tak nějak hlavní materiály), původní zdroj zde:
https://zakonvremeni.ru/publications/24-chronological/27944-po-novostyam-i-sobytiyam-na-zare-spravedlivosti.htmlnení tam autor (nenašel jsem), je to v sekci naše publikace, asi tedy kolektivu stránek zakonvremeni.ru
Ještě jeden poslední dodatek (považuji u sebe již téma za vyčerpané):
Napadlo mě, že psychotrockista může být úspěšný pouze v davo-elitární společnosti, kde dav žije podle tradic a autorit a nechává své životy řídit elitu. Kde může oklamat dav a soupeřící klany. V eticky jednotné společnosti by působil jako "pěst na oko".2 -
Myslím, že to přirovnání od Atoma sedí přinejmenším v jednom směru. Každý psychotrockista je svého druhu opice s granátem. Naopak to samozřejmě neplatí, protože opice s granátem nemusí zdaleka psychotrockistou. I biorobot i jedinec se zvířecí psychikou může být opicí s granátem. Jen ten granát bude na jiné úrovni prostředků řízení/agrese.
1 -
Až do teď nebyl psychický trockismus kompaktně v materiálech popsán:
https://kob-forum.eu/2022/09/22/co-je-to-psychicky-trockizmus/
Děkuji autorovi, který si dal práci a trochu roztříštěné poznatky sestavil do jednoho uceleného textu.5 -
@Lin povedal/-a:
Zde je opice - sice bez granátu, ale s kalachem...Omlouvám se za tuto poznámku mimo téma. Měl bych se k něčemu přiznat.
Video se střílející opicí je notoricky známé.
Ale až tentokrát jsem si s překvapením uvědomil, že je pravděpodobně zinscenované, tj. že šimpanz nemá nabito ostrýma:
i. že dají opici "samopal" se zásobníkem, to je ok, je to podstata scénky
ii. ale že jí ho dají odjištěný
iii. nota bene rovnou s nataženým závěrem, tak to už je divné (protože na videu tyto operace nikdo neprovádí a počítám, že takhle zbraně nenosí ani černoši v Africe)
iv. proč neutíká kameraman?
v. proč při "zarývání střel" do země, ze země nic neodletuje?
Takhle to vypadá ve skutečnosti (v čase od 4:50)
zde
vi. vidí někdo (i při rychlosti přehrávání 0.25x) pohyby závěru a odletující prázdné nábojnice při střelbě?
Takhle to vypadá ve skutečnosti (v čase od 1:24)
zde
(při vyšších kadencích bývají viditelné i výšlehy plamene z ústí hlavně, ne jen kouř, ale ok, zde bych se ještě spokojil s kouřem)2 -
@Rusofil povedal/-a:
Mimochodem...Kde to vázne?Je vysoko pravdepodobné že problémom bude rôznymi inými úlohami a dátovými tokmi preťažený spojovací biočlánok medzi klávesnicou a stoličkou. Jedným z možných rozumných riešení je paralelne pripojiť ďalšie spojovaco-spracovateľské biočlánky medzi klávesnicu a stoličku a tým zvýšiť dátovú a spracovateľskú kapacitu prepojovacieho biočlánku. Keďže však vidíme, že daná kapacita sa očividne nenavyšuje, je zrejmé že je z rôznych príčin akútny nedostatok nových a neopotrebovaných biočlánkov nielen že, ochotných zapojiť sa do dátového a informačno-spracovateľského procesu medzi stoličkou a klávesnicou, ale dokonca niesť aj za to spracovateľské prepojenie ZODPOVEDNOSŤ.... a ako možno niektorí hmlisto tušia (keďže to v tzv. DVTR nie je JASNE a POLOPATISTICKY napísané ...hmhmm ktovie prečo to taja???.... tí potvorníci rusi s nami asi hrajú nejakú nekalú hru ??? .. na skrývačku ????) zodpovednosť je jedna z troch osnovných častí riadenia, bez schopnosti niesť zodpovednosť neexistuje, nielenže upravlenie, ale ani riadenie?.... K čomu vedie chýbajúca zodpovednosť v spoločnosti? ? ...jednoduché: K akútnemu a kritickému nedostatku riadiacich bio-článkov v spoločnosti a teda k tápaniu a potkýnaniu sa celej spoločnosti (podobnosť so súčasným Slovenskom je zjavne náhodná a úmyselná ?????).
... a teda AJ preto ZATIAĽ niet nového videa. ?
...ako vidíme prebieha stupňujúca sa kríza nielen počitačových čipov a polovodičov, ale aj stoličkových biočlánkov....? hrôza.??♂️4 -
@Sergio povedal/-a:
@Rusofil povedal/-a:
Mimochodem...Kde to vázne?Je vysoko pravdepodobné že problémom bude rôznymi inými úlohami a dátovými tokmi preťažený spojovací biočlánok medzi klávesnicou a stoličkou. Jedným z možných rozumných riešení je paralelne pripojiť ďalšie spojovaco-spracovateľské biočlánky medzi klávesnicu a stoličku a tým zvýšiť dátovú a spracovateľskú kapacitu prepojovacieho biočlánku. Keďže však vidíme, že daná kapacita sa očividne nenavyšuje, je zrejmé že je z rôznych príčin akútny nedostatok nových a neopotrebovaných biočlánkov nielen že, ochotných zapojiť sa do dátového a informačno-spracovateľského procesu medzi stoličkou a klávesnicou, ale dokonca niesť aj za to spracovateľské prepojenie ZODPOVEDNOSŤ.... a ako možno niektorí hmlisto tušia (keďže to v tzv. DVTR nie je JASNE a POLOPATISTICKY napísané ...hmhmm ktovie prečo to taja???.... tí potvorníci rusi s nami asi hrajú nejakú nekalú hru ??? .. na skrývačku ????) zodpovednosť je jedna z troch osnovných častí riadenia, bez schopnosti niesť zodpovednosť neexistuje, nielenže upravlenie, ale ani riadenie?.... K čomu vedie chýbajúca zodpovednosť v spoločnosti? ? ...jednoduché: K akútnemu a kritickému nedostatku riadiacich bio-článkov v spoločnosti a teda k tápaniu a potkýnaniu sa celej spoločnosti (podobnosť so súčasným Slovenskom je zjavne náhodná a úmyselná ?????).
... a teda AJ preto ZATIAĽ niet nového videa. ?
...ako vidíme prebieha stupňujúca sa kríza nielen počitačových čipov a polovodičov, ale aj stoličkových biočlánkov....? hrôza.??♂️Hm, hm, tak ještě počkám. Ale budu připomínat, aby to náhodou nezapadlo.
3 -
@Sergio povedal/-a:
@Rusofil povedal/-a:
Mimochodem...Kde to vázne?Je vysoko pravdepodobné že problémom bude rôznymi inými úlohami a dátovými tokmi preťažený spojovací biočlánok medzi klávesnicou a stoličkou. Jedným z možných rozumných riešení je paralelne pripojiť ďalšie spojovaco-spracovateľské biočlánky medzi klávesnicu a stoličku a tým zvýšiť dátovú a spracovateľskú kapacitu prepojovacieho biočlánku. Keďže však vidíme, že daná kapacita sa očividne nenavyšuje, je zrejmé že je z rôznych príčin akútny nedostatok nových a neopotrebovaných biočlánkov nielen že, ochotných zapojiť sa do dátového a informačno-spracovateľského procesu medzi stoličkou a klávesnicou, ale dokonca niesť aj za to spracovateľské prepojenie ZODPOVEDNOSŤ....
Presne takýmto štýlom je písaná celá KSB. Celé sa to dalo zhrnúť do dvoch jednoduchých viet: "Ja (Sergio) nemám čas. Nikto iný sa do práce nezapojil."
0 -
Problém s preťazenými biočlánkami je reálny. To, ako sa moja ruština prekladom Velička zlepšuje, je proces pozitívny, ale nízkofrekvenčný. Ak by sa zvýšil počet biočlánkov
@Sergio povedal/-a:
ochotných zapojiť sa do dátového a informačno-spracovateľského procesu medzi stoličkou a klávesnicoubola by rýchlosť produkcie menej závislá na aktuálnom stave mojej zaťaženosti
-2
Kategórie
- Všetky kategórie
- 1 Možnosti, riešenia, východiská, ciele
- 215 Politika a udalosti
- 81 Udalosti a politika na Slovensku
- 24 Udalosti a politika v ČR
- 63 Zahraničná politika a udalosti
- 50 Globálna politika a udalosti
- 26 Analýzy
- 4 Domáci analytici
- 19 Zahraniční analytici