Česká republika
Komentáre
-
Skopírované z VK
KOB - Koncepce Občanské Bezpečnosti
dnes o 14:48
Praha sa stala centrom biznisu „robenia“ detí na objednávku, ktorý je organizovaný z Ukrajiny. Česká polícia zdokumentovala celú schému.
Slobodní muži či homosexuálne páry si na klinike ukrajinského lekára Alexandra Feskova objednávali cez internet dieťa podľa svojho želania.
V hlavnom meste Českej republiky fungoval biznis s náhradným materstvom, v rámci ktorého sa predávali deti na objednávku. Polícia aj politici chcú vo veci zakročiť a zmeniť legislatívu. TASR informáciu prevzala zo servera Seznam Zprávy.
Detektívi z Národnej centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) zdokumentovali biznis, ktorý sa organizuje na Ukrajine. Proces prebieha tak, že ukrajinská klinika ponúka záujemcom z celého sveta odnosenie dieťaťa náhradnou matkou. Tá porodí v Prahe, kde dieťa prepíšu na nového rodiča, ktorý zaplatí a zoberie si ho domov.
Medzeru v českých zákonoch využívala napríklad klinika ukrajinského lekára Alexandra Feskova. Slobodní muži či homosexuálne páry si na nej objednávali cez internet dieťa podľa svojho želania. Poslali spermie a klinika im našla náhradnú matku, ktorá dieťa vynosila. Väčšinou išlo o chudobné ženy, ktoré za odnosenie dieťaťa dostali 10.000 dolárov.
Matky rodili v Prahe preto, lebo ukrajinské zákony dovoľujú, aby deti z náhradného materstva mohli mať iba bezdetní manželia. Za dieťa takzvane "na kľúč" platili záujemcovia 60.000 až 70.000 eur. Majiteľ kliniky Feskov a ďalší ľudia sú na Ukrajine stíhaní za obchod s ľuďmi.
Český advokát Feskova však nelegálny obchod poprel. "Skutočnosť, že polícia či české úrady majú s danou vecou nejaké etické či morálne problémy, sama o sebe neznamená, že je prevádzkovanie náhradného materstva nelegálne," povedal advokát Marek Eichel.
V Česku chýba zákon, ktorý by jasne určoval podmienky pre náhradné materstvo – teda napríklad, ak cudzia žena porodí dieťa páru, ktorý má problémy s počatím. "Chceli by sme prísť s konkrétnymi návrhmi tak, aby na území Českej republiky toto už nemohlo byť legálne," povedal riaditeľ NCOZ Jiří Mazánek.
Zmenám v zákonoch sú otvorení aj politici. Minister práce a sociálnych vecí Marian Jurečka priznal, že problém nie je legislatívne pokrytý. Chce ho preto riešiť čo najskôr. Plánuje sa stretnúť s ministrom vnútra Vítom Rakušanom alebo ministrom spravodlivosti Pavlom Blažkom, aby sa dohodli na zmenách v zákonoch.
O prípade sa dozviete aj v článku TU.Zdroj: ta3.com / InfoVojna
6 -
kamaradka z ukrajiny, ktera tu zije mnoho let mi rekla, ze se stydi za jeji krajany. popisovala mi, co zaziva v jejim bezprostrednim okoli. potvrzovala mi to, co si tak vetsina mysli. mlade ukrajinky si hledaji ceske muze s tim, ze nechteji pracovat a jen se nechat zivit.
mj. mi rikala, jak prislo nekolik mladych ukrajinek do kadernictvi a chtely zadarmo ucesat a jako duvod uvedly, ze se chteji libit mladym cechum a najit si manzela.10 -
@constanze povedal/-a:
kamaradka z ukrajiny, ktera tu zije mnoho let mi rekla, ze se stydi za jeji krajany. popisovala mi, co zaziva v jejim bezprostrednim okoli. potvrzovala mi to, co si tak vetsina mysli. mlade ukrajinky si hledaji ceske muze s tim, ze nechteji pracovat a jen se nechat zivit.
mj. mi rikala, jak prislo nekolik mladych ukrajinek do kadernictvi a chtely zadarmo ucesat a jako duvod uvedly, ze se chteji libit mladym cechum a najit si manzela.Jako ze "západní učebnice"...
5 -
Že by to byl agent provokatér nastrčený pro dehonestaci ?
0 -
uz to tady urcite zminovala @Lavazza, nyni jsem mohla na vlastni oci videt, jak se praha meni/zmenila.
turiste tam byli vzdy, ale ted ma clovek pocit, ze pokud neumi anglicky/ukrajinsky/rusky, nema sanci. v palladiu na nas mluvil personal anglicky. kdyz jsem se ptala v jednom obchode, proc automaticky zacnou anglicky, odpoved:"kdyz sem cesi ani nechodi". personal v obchodech byli z 90 procent ukrajinci. nekdy ani nerozumeli poradne. pochopitelne, vsude ty trendy vlajky.
pri navsteve ceskeho krumlova jsme byli v jedne restauraci, kdy byla obsluha nejaky asiat a ukrajinka. asiat cesky nemluvil a ukrajinka spatne. tohle mi normalni neprijde.6 -
@constanze povedal/-a:
uz to tady urcite zminovala @Lavazza, nyni jsem mohla na vlastni oci videt, jak se praha meni/zmenila.
turiste tam byli vzdy, ale ted ma clovek pocit, ze pokud neumi anglicky/ukrajinsky/rusky, nema sanci. v palladiu na nas mluvil personal anglicky. kdyz jsem se ptala v jednom obchode, proc automaticky zacnou anglicky, odpoved:"kdyz sem cesi ani nechodi". personal v obchodech byli z 90 procent ukrajinci. nekdy ani nerozumeli poradne. pochopitelne, vsude ty trendy vlajky.
pri navsteve ceskeho krumlova jsme byli v jedne restauraci, kdy byla obsluha nejaky asiat a ukrajinka. asiat cesky nemluvil a ukrajinka spatne. tohle mi normalni neprijde.Ukrajinizace v plném proudu.
Se moc člověk nemůže divit jak na Západě roste rasizmus, když tam tohle vidí posledních několik desetiletí...6 -
podivejte se na to video, ktere bude asi brzo zase smazano.
ukrajinsti pubertaci, kteri nezaprou sve koreny.
neceka nas nic dobreho.https://www.facebook.com/100080347630239/videos/737840190871402
1 -
@constanze povedal/-a:
podivejte se na to video, ktere bude asi brzo zase smazano.
ukrajinsti pubertaci, kteri nezaprou sve koreny.
neceka nas nic dobreho.https://www.facebook.com/100080347630239/videos/737840190871402
S takovými docela těžké pořízení. Budou vyhánět ostatní děcka a šikanovat je a právo s tím moc nezmůže. A jiné řešení by zase mohlo naopak vystavit řešitele velmi těžkému postihu ze strany státu. Hlavně v dnešním politickém klimatu...
0 -
S takovými docela těžké pořízení.
Nejsem si jistý, Češi své děti chrání mají to silně zakořeněné. Spíš to budou mít těžké ty Ukrajinské děti pokud si budou myslet, že si mohou vyskakovat, místní egregor je velmi silný. Politik, který by šel proti českým dětem nebo jejich rodičům, kteří je chrání skončí neslavně, pochybuji, že by si vůbec dovolil zastávat Ukrajinců - spíše excesy se budou snažit zamést pod koberec, ale jít otevřeně proti národu no nevím.
7 -
@Atom povedal/-a:
S takovými docela těžké pořízení.
Nejsem si jistý, Češi své děti chrání mají to silně zakořeněné. Spíš to budou mít těžké ty Ukrajinské děti pokud si budou myslet, že si mohou vyskakovat, místní egregor je velmi silný. Politik, který by šel proti českým dětem nebo jejich rodičům, kteří je chrání skončí neslavně, pochybuji, že by si vůbec dovolil zastávat Ukrajinců - spíše excesy se budou snažit zamést pod koberec, ale jít otevřeně proti národu no nevím.
Podívejte se na Anglii. Jak to tam je s muslimskými imigranty a znásilňováním.
Nedělejte si iluze, že tady by to bylo jiné.Poradí jak, zbije je ? Natočí ho mobilem a zažalují za ublížení na zdraví a to ještě mladistvému.
Vsadím boty, že česky rodič skončí v base a Ukrajinci se mu vysmějí. A národ ? Co udělal za COVIDu a co dělá teď ? Nic...4 -
https://bavorovy-poznmky.tribe.so/post/proc-si-reditel-ct09-dvorak-zaslouzi-premie-v-plne-vysi-62d1b8cefcb1b5e503cf4dee
Proč si ředitel ČT09 Dvořák zaslouží prémie v plné výši
Různá nezodpovědná individua neustále po ČT09 něco chtějí a odvolávají se při tom na „stošestku“, neboli zákon o svobodném přístupu k informacím. Vedení naší jejich ČT09 proto má plné ruce práce s odmítáním těchto šikanózních žádostí, ignorováním rozhodnutí ÚOOU, že má informaci poskytnout a soudními spory, kterými se přepracované vedení ČT09 snaží chránit svá „obchodní tajemství“ před těmito nezodpovědnými individui, ještě nezodpovědnějšími úřady a nepřejícnými soudy, které postupy ČT09 nechápou až tak moc, že je označují za „hraničící se svévolí“.Česká televize bude muset znovu odpovědět na dotaz, kolik že to stojí výroba pořadů moderátora Václava Moravce.
„Rozhodl tak Městský soud v Praze (MS), který vyhověl žalobě neúspěšného žadatele, který se na televizi veřejné služby obrátil podle zákona o svobodném přístupu k informacím. ČT mu informaci odmítla sdělit s tím, že se jedná o obchodní tajemství.
ČT bude muset znovu odpovědět žadateli o informace podle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím, který se na ni v roce 2018 obrátil s dotazem, jaké byly náklady na výrobu pořadů Otázky Václava Moravce a Fokus Václava Moravce za rok 2017.“
Generální ředitel ČT odmítl údaje poskytnout s tím, že v odborných kruzích, na trhu provozovatelů televizního vysílání a audiovizuální tvorby, je možné z informace o celkových nákladech na pořad zjistit řadu konkrétních údajů, které jsou významné pro konkurenci na trhu. Na údaj se proto vztahuje výjimka ze zákona o svobodném přístupu k informacím, neboť se jedná o obchodní tajemství. K námitce tazatele, že veřejná služba není určena pro soutěž na trhu, jelikož zahrnuje výrobu a vysílání pořadů, které nejsou vyráběny se záměrem zisku, generální ředitel ČT uvedl, že při plnění veřejné služby je veřejnoprávní provozovatel stále soutěžitelem v konkurenčním prostředí ve vztahu k ostatním provozovatelům televizního vysílání.“
A představte si, že Městský soud panu řediteli nevyhověl a dokonce ho ještě ošklivě pomluvil:
„Senát MS v Praze v čele s předsedkyní Naděždou Řehákovou však shledal takové odůvodnění rozhodnutí generálního ředitele ČT jako nepřezkoumatelné.“
Jistě chápete, že za takové nehorázné pronásledování nezodpovědnými individui a nezodpovědnými soudy si ředitel Dvořák nějakou menší finanční kompenzaci plně zaslouží.5 -
Podívejte se na Anglii. Jak to tam je s muslimskými imigranty a znásilňováním.
Nedělejte si iluze, že tady by to bylo jiné.Porovnávat nás s Angličany, no fuj. Tady je situace jiná, ne nadarmo nám na západě spílají do "Xenofobů". Mladá generace je sice trochu nahlodaná "západním pozlátkem", ale morálka a etika je řádově vyšší než než na západě, jakmile by šlo do tuhého lidé by se nedali, Ti co se přiklánějí k západu, jakmile by zlo bylo otevřené, by se rychle vzpamatovali.
A národ ? Co udělal za COVIDu a co dělá teď ? Nic...
Zaznamenal jsem velkou snahu různé petice a návody jak se bránit nezákonným opatřením. Možnost se přihlásit k odporu (Dokonce vím, že například nechodili úřední covid fašiti do restaurací, kde měli nálepku, že patří k nějaké skupině - báli se právníku). Opor ze zdola není tak rychlý (logicky formuje se pomalu, ale je nezastavitelný), ale byl a postupně rostl. Opravdu to není západ, tady mají lidé v krvi vzdorovat a že existuje dav, který je pod vlivem médií - to přeci víme.
12 -
@Atom povedal/-a:
Zaznamenal jsem velkou snahu různé petice a návody jak se bránit nezákonným opatřením. Možnost se přihlásit k odporu (Dokonce vím, že například nechodili úřední covid fašiti do restaurací, kde měli nálepku, že patří k nějaké skupině - báli se právníku). Opor ze zdola není tak rychlý (logicky formuje se pomalu, ale je nezastavitelný), ale byl a postupně rostl. Opravdu to není západ, tady mají lidé v krvi vzdorovat a že existuje dav, který je pod vlivem médií - to přeci víme.Nebude to aj jednym z dovodov letnych prestavok? Kym sa my spamatame, agenda je opat o kus dalej.
2 -
@Kancelar povedal/-a:
@Atom povedal/-a:
Zaznamenal jsem velkou snahu různé petice a návody jak se bránit nezákonným opatřením. Možnost se přihlásit k odporu (Dokonce vím, že například nechodili úřední covid fašiti do restaurací, kde měli nálepku, že patří k nějaké skupině - báli se právníku). Opor ze zdola není tak rychlý (logicky formuje se pomalu, ale je nezastavitelný), ale byl a postupně rostl. Opravdu to není západ, tady mají lidé v krvi vzdorovat a že existuje dav, který je pod vlivem médií - to přeci víme.Nebude to aj jednym z dovodov letnych prestavok? Kym sa my spamatame, agenda je opat o kus dalej.
Určitě, tak to vždycky je po dovolených v létě se dějí klíčové události. Ale nyní je západ v panice, bez podpory GP jsou "neokoni" bezzubí, předtím převzali a využili agentu GP, ale nic nového nevymyslí. Nedokáží reagovat na faktory prostředí, nedokáží řídit sociální super systém, mohou jenom škodit, ale to jim dlouhodobě nedává jakoukoliv šanci.
Například ke hře na pandemii obyvatelstvo ztratilo důvěru, moment překvapení chybí a lidé jsou připraveni napadnout nezákonná opatření - zákonnost si těžko vyrobí, to by museli přepsat ústavu, kde by první bod byl vedoucí úloha USA při řízení všech procesu a nikdo nemůže odporovat.
7 -
Vláda si vede žalostně. Trumfuje v tom i skoro celou celou EU. Žene nás do obludných pohrom
POLOČAS ROKU HRŮZY „Příčiny drahoty bere poníženým obloukem. Umí jen žebračenky. Selektivní a harpagonské. Zchudnutí a rozvratu čelí mizivě. Dluhové pasti číhají i na rodiny a podniky, jimž dosud nehrozily. Dluhové oprátky mají spadeno i na veřejnou kasu. Vláda jim funí naproti. Jede v tom vědomě? Nebo je „pouze“ obětí vlastní propagandy? Žene nás do obludných pohrom.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Josef-Skala-pro-PL-Vlada-si-vede-zalostne-Trumfuje-v-tom-i-skoro-celou-celou-EU-Zene-nas-do-obludnych-pohrom-7086434 -
Pořádné pozdvižení na veřejnosti vzbudilo oznámení chrudimské radnice. Ta upozornila občany, že kvůli avizovaným vysokým teplotám a varování meteorologů omezí ve středu a ve čtvrtek provozní dobu městského úřadu. "Ve dnech 20.–21. 7. končí provozní doba městského úřadu ve 12 hodin. Děkujeme za pochopení," je napsáno na oficiální facebookové stránce města s ujištěním, že on-line termíny a domluvené schůzky zůstávají v platnosti a provoz v budově v Pardubické ulici bude po oba dny zajišťovat pověřená osoba.
Zdroj: https://chrudimsky.denik.cz/zpravy_region/je-vedro-takze-urednici-pujdou-domu-uz-v-poledne-to-je-asi-april-reaguji-lide-20.html?3 -
@dasa neverim na nahody.
to tak loni se me ptala kamaradka, koho ma volit. rekla jsem ji, at se podiva na slovensko a pak premysli. rekla mi, ze okamuru volit nebude, ze to je pod jeji uroven. tak volila gang SPOLU. pred par tydny mi rekla, ze se stydi, ze TOHLE volila, ze uz neni koho volit a uz nikdy k volbam nepujde, ze je to stejne jedno. rekla jsem ji, ze k volbam v zari musi, ze musime zacit menit politiku zdola, ze musime udelat vsechno, abychom se te pakaze nahore zbavili.
kdyz vidim fialu, jak je v bruselu submisivni, jak se tam div ne neukloni, rikam si, kdyby tam byl sam za sebe, at se tam i plazi, je mi to jedno, ale on tam zastupuje nasi zemi a ja nechci, aby se nejaky belgican, nemec, francouz atd na nas divali jako na nejake ubozaky z vychodu. jakkoliv je to vsechno ted spatne, zoufale a citim totalni bezmoc, tak vim, ze nemuzeme to ted vzdat a budu kolem sebe vsechny burcovat, aby k tem volbam v zari sli.10 -
První verdikt. Zablokování dezinfo webů kvůli ruské invazi bylo v pořádku, řekl soud.
Neexistuje právo na informace z konkrétní internetové stránky, stejně tak nelze doporučení vlády vnímat jako zásah veřejné moci. Plyne to z prvního rozsudku, jenž padl v kauze zablokování proruských dezinformačních webů kvůli invazi Ruska na Ukrajinu. Soud žalobu zamítl.
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/prvni-verdikt-vypnuti-dezinfo-webu-kvuli-ruske-invazi-bylo-v/r~9bfdeffc081911ed93abac1f6b220ee8/Komentář právníka Hasenkopfa:
Neznám sice rozsudek ani text žaloby, ale při čtení článku o nich mne napadají otázky:- A jak se soud vypořádal s otázkou ŠÍŘENÍ informací - svoboda slova totiž je "dvousměrné právo" - na jedné straně stojí ten, kdo informace hledá, a na druhé ten, kdo je poskytuje. Ohledně toho prvního soud prakticky řek´ "hledej jinde" ... ale co ten, kdo chce veřejnosti něco sdělit? - ten nikým zastupitelný není.
- Vypořádal se soud s otázkou, zda vláda a tajné služby mají vůbec pravomoc vydávat doporučení k blokování webů, nota bene adresně? Soud se zjevně opřel o čl. 2 odst. 3 Listiny, ale opominul existenci čl. 2 odst. 2 Listiny, že veřejná moc smí dělat jen to, co je jí výslovně dovoleno, a způsobem, který zákon předepisuje. My máme nějaký zákon, který vládě dává pravomoc varovat před nějakými weby? Který, prosím pěkně?
- Vypořádal se soud s otázkou nátlaku na soukromé vlastníky webů? Přímého i nepřímého? Tedy že formálně se rozhodli svobodně, ale fakticky neměli moc na výběr, pokud nechtěli zažít šikanu ze strany vlády?
Jinak návod na likvidaci svobody slova, soud vlastně posvětil princip, že cenzura není OK, ale autocenzura je naprosto košer, a její příčiny nezkoumáme.
Celé to připomíná jeden rozsudek Nejvyššího soudu USA z 80. let 19. století, kdy se řeklo, že zákaz rasové diskriminace chrání černochy, pardon, chci říct Afroameričany, před rasismem státu, ale ne před rasismem soukromých osob. Myslím, že tohle si soudce Výborný za rámeček nedá.
https://www.facebook.com/pavel.hasenkopf.5/posts/pfbid032AURnGCM6FDvnbRbYHWYdayo2GmEsxEs1gZi6asi5PFjfpxYyhvVEWaeL2B2CBUcl
11 -
Plná integrace uprchlíků
Ministr vnitra Vít Rakušan, pražský primátor Zdeněk Hřib, hejtmani a další úředníci
zvládají uprchlickou krizi lépe, než kritici očekávali. Zádrhely jsou minimální a většinou se je daří včas vyřešit. Velké množství uprchlíků se daří začlenit do pracovního procesu, čímž se ulevuje firmám, které mají stále nedostatek pracovní síly, a noví zaměstnanci získávají větší pocit sounáležitosti. Integrační politikou ministerstva vnitra je podpora soběstačnosti. Ukrajinští uprchlíci mají zaručenou bezplatnou zdravotní péči po dobu 150 dní, ale v zájmu integrace jsou povinni si po uplynutí této doby začít zdravotní pojištění hradit sami, nemají-li na něj nárok jako zaměstnanci, studenti, uchazeči o zaměstnání vedení na úřadu práce atd. Některé z nich možná překvapí, že pokud po těchto 150 dnech nedoloží, že mají na hrazené pojištění dál nárok, začne jim nabíhat dluh. A pokud ho nesplatí, soudní exekutor jim zabaví majetek.
Teprve tehdy poznají, že jsou plně integrováni do české společnosti.
https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2022-07-214 -
"Kdybych došel k tomu, že jsem selhal, neměl bych tu drzost ucházet se znovu o post předsedy," odpověděl Rakušan na dotaz Aktuálně.cz, jestli se v této kauze nedopustil chyb.
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/starostove-snem-po-aferach/r~d877727207f211ed8b4e0cc47ab5f122/
spontanne mi vyskocilo v mysli:
Napoleon Bonaparte: Nikdy neprerusuj nepritele, kdyz dela chybu (muj oblibeny citat)
a potom tento vtip, ktery se stal skutecnosti:
a ja pevne verim, ze i rakusan, vypoulene oko, si ten politicky hrob kope, i cele jeho partaj3 -
Vypadá to, že toho začíná být příliš... Petra Rédová, která se účastnila sundavání vlajky v Brně z Jošta odpověděla Rakušanovi. Přiznávám, že se mi moc líbí její " ..z brněnské metropole se vztyčenou hlavou, lvím srdcem a českou odvahou",
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Nic-ruskeho-Lid-rekl-dost-Z-Brna-prisla-odpoved-Rakusanovi-A-je-to-sila-709241Asi se hodně bojí, že? Rakušan chce změnu lustračního zákona kvůli Babišovi. Žeby se takto chtěli zbavit těch posledních co něco umí-pamatují?
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zmena-lustracniho-zakona-rakusan-vlada-navrh-podminka-pro-ministry.A220722_100902_domaci_kop@constanze jak tohle někdo mohl schválit...
0 -
@Mrakoplas to nevim. kamaradka z prahy mi to posilala a psala i na magistrat, jak je neco takoveho mozne
0 -
@constanze povedal/-a:
Praha:tak toto si už z ľudí robia úplne prdel. asi sa tam tí hore chodia po nociach blázniť...aby sa vcítili do role toho, v čom sa tak radi bláznia.
0 -
@constanze povedal/-a:
Praha:1 -
https://www.tydenikhrot.cz/clanek/a-jedeeeeeem
Skluzavka je real, ale nie v Prahe ale niekde v Kanade.
5
Kategórie
- Všetky kategórie
- 1 Možnosti, riešenia, východiská, ciele
- 215 Politika a udalosti
- 81 Udalosti a politika na Slovensku
- 24 Udalosti a politika v ČR
- 63 Zahraničná politika a udalosti
- 50 Globálna politika a udalosti
- 26 Analýzy
- 4 Domáci analytici
- 19 Zahraniční analytici