Úroveň a hĺbka pochopenia prebiehajúcich celosvetových dejov...

Niekde na internete som čítal nasledovné :
(ako odpoviete vy, tu na tomto fóre?):
Testovanie úrovne pochopenia plynúcich dejov v ľudskej spoločnosti u členov tejto skupiny, na základe schopnosti vysvetliť pravdivosť tejto otázky-tvrdenia:
Prečo je boj proti zavedeniu digitálnej meny, takým istým nezmyslom, ako  boj Don Quijota s veternými mlynmi?

Komentáre

  • Ogar Valach
    upravené Mon 24 Oct 2022 #2->

    Podsúvanie, že nebezpečenstvo digitálnej meny je rovnako iluzórne ako boj Dona Quijota s veternými mlynmi. Je to manipulácia. Digitálne meny sú v rukách dnešných psychopatov krajne nebezpečné, pretože dokážu odpojiť od prostriedkov každého, kto sa vládnucej moci znepáči. Vládnucou mocou nie sú len politici, ale aj iné odvetvia ako masmédiá, nadnárodné korporácie, svetové veľmoci... Odmietneš sa génovo zmanipulovať? Môžu ti zablokovať účet. Odmietaš vojnu? Môžu ti zablokovať účet. Odmietaš imigrantov? Môžu ti zablokovať účet... Vládna moc by mala presný prehľad o úsporách obyvateľstva a tým aj ich schopnosti odolávať vonkajším tlakom a mohla by tak prispôsobiť stratégiu na presadzovanie protiľudských a protispoločenských cieľov, ktoré táto moc jednoznačne má, čo nám ukázala napríklad v prípade pretláčania proti vírusu neúčinnej génovej manipulácie. Cieľom takejto otázky je spojiť odôvodnenú kritiku reálnej hrozby s očividnými bludmi fiktívnej detskej knižky a tým túto kritiku zdiskreditovať.

  • Digitalne meny ci peniaze su v sulade s odchodom od materializmu naspat k idealizmu, aj ked to mozno znie divne. Na druhej strane, vsetky vyhrady, ktore spomina Ogar su na mieste.

    Dalsim aspektom je to, ze nech uz sme mali materialisticke ci idealisticke casy, peniaze si stale udrziavali fyzicku formu, ci uz to bolo zlato, striebro alebo hoc len papier, ktory je kryty doverou. Co zase ale splna idealisticke poziadavky nan.

    Toto je prilis zlozita tema. Za mna, pri moralnom nastaveni dnesnych elit su digitalne peniaze len teoriou odsudenou na neuspech.

  • Atom
    upravené Mon 24 Oct 2022 #5->

    Sergio uvedl k polemice převzaté tvrzení:
    Prečo je boj proti zavedeniu digitálnej meny, takým istým nezmyslom, ako boj Don Quijota s veternými mlynmi?

    Na to píší ironicky:
    "Vzdejte se, veškerý odpor je marný"

    Moje vize je, že peníze tak jak je známe se přestanou používat, je to z mého hlediska naprostý nesmysl a vidím to již od dětství, je to postaveno na nízké morálce "na chtivosti". "V přání mají kořeny všechny jevy", což je Budhistické vyjádření axiomu z KSB vše je řízené (vše je něčí přání) u kořene všeho jsou subjekty naplňující svá přání

    (stvořil Bůh svět v kterém se můžeme učit a růst a spolupracovat při vzájemném naplňování svých neparazitických přání a nebo máme svět nechat parazitům napospas a odejít ze světa a vzdát se jakýchkoliv přání ve světě, který je vlastně peklem, protože nejsou plněna naše sobecká přání - že nejsou plněna přání, která jdou proti Božímu záměru o se tom již v Budhismu moc nemluví).

    Peníze jsou totiž prezentovány jako prostředek na plnění našich přání (ale to lež, získávání peněz pouze pro peníze je služba GP, jalové hromadění zdrojů bez nějakého vznešeného nebo pro společnost užitečného cíle), proto jsem odbočil, to s penězi velmi souvisí.

    Vzájemné pomáhání si při plnění svých přání lze snadno technicky (ne psychologicky) zařídit bez peněz, evidence by probíhala jinak. Například v dřívějších dobách: ve vesnici vznikne nový pár, vezmou se a vesnice pak společnými silami jim postaví nový příbytek

    ( dohodli se tak, dohodnout se můžeme i bez peněz a domluvit rozdělení zdrojů a jejich evidenci, lze také snadno bez peněz. Ale to není téma doby, lidé jsou příliš uvízli v penězích, pracovat se musí s tím co je ).

    Digitální peníze neřeší žádný ekonomický problém, pouze usnadňují evidenci, ale za cenu snadné zneužitelnosti a o to darebákům jde, aby si zajistili přístup k systému, který nemohou ostatní kontrolovat a snadno a rychle se vším hýbali - rozuměj kradli.

    Jenže je to cesta do pekel, jako moderní auto, které má různé vychytávky takže může projíždět zatáčku rychleji, ale když to nezvládne, tak havarie je v mnohem vyšších rychlostech a tedy již téměř jistě smrtelná.

    Takže, když budou moci hýbat s evidenci v reálném čase bez rozmyslu a plánování, přiblíží se mnohem snadněji elity překročení hranice božího dopuštění, než když jsou nuceni plánovat emise a nějak to řídit v "menších rychlostech".