Zprávy z Německa

1568101113

Komentáre

  • Q
    upravené Tue 1 Nov 2022 #213->

    Nemecký dôchodkový systém na pokraji kolapsu; Nevydrží viac ako 5 rokov.

    Nemecká vláda navrhne nové zvýšenie veku odchodu do dôchodku.

    "Nesmie sa stať, že predĺženie strednej dĺžky života vedie k dlhšiemu čerpaniu dôchodku," - tvrdia predstavitelia nemeckej vlády.

    www.cnbc.com/amp/2022/10/31/germanys-pension-system-will-collapse-without-reform-influential-lobby-group-says.html

    https://t.me/casusbellichat/478379

  • @Quilgen Všimla jsem si, že i když se u nás o hodně věcech mlčí, stačí se podívat k sousedům a víme, co se děje i u nás ( jen ve tmě a potichu :)). U nás se tuším před týdnem také mluvilo o pozdějším odchodu do důchodu...

  • @Mrakoplas povedal/-a:
    @Quilgen Všimla jsem si, že i když se u nás o hodně věcech mlčí, stačí se podívat k sousedům a víme, co se děje i u nás ( jen ve tmě a potichu :)). U nás se tuším před týdnem také mluvilo o pozdějším odchodu do důchodu...

    Oni budou stále posouvat věk odchodu do důchodu, až důchod úplně zruší.

  • @Mrakoplas to snad uz vime vsichni hodne dlouho, ze zadna penze nebude. vcera to mj. rekl kdosi dobre na te pietni akci pred uradem vlady, kde se lidi shromazdili kvuli zastrelenemu panovi. nekdo tam rekl neco ve smyslu, ze behem covidu tady bezela kampan, aby se vsichni pieksovali kvuli seniorum, ktere je treba chranit a dnes je vlada nechava zivorit.

  • @constanze Souhlasím, víme to dlouho ( ještě dnes si pamatuji kolegu z práce, kterému jsem coby mladá holka říkala, že až budeme my v důchodu, žádný důchod už nebude - klepal si na čelo:)). Chtěla jsem tím říci, že se ty věci kopírují ve všech zemích - že i když nám msm nic neříká, vlastně podle zpráv z ostatních zemí vidíme co se děje skrytě i u nás...

  • Mrakoplas povedal/-a: o pozdějším odchodu do důchodu.

    jj teď to chtějí zvednout na 70 let

  • Quilgen povedal/-a: jj teď to chtějí zvednout na 70 let

    Už před 5 lety oznámila britská vláda, že do důchodu se ve Velké Británii bude chodit v budoucnosti 75 letech. Britská královská pojišťovna to považuje za příliš optimistický odhad a navrhuje, aby se chodilo do důchodu v 81(!) letech.

  • @Franta povedal/-a:

    Quilgen povedal/-a: jj teď to chtějí zvednout na 70 let

    Už před 5 lety oznámila britská vláda, že do důchodu se ve Velké Británii bude chodit v budoucnosti 75 letech. Britská královská pojišťovna to považuje za příliš optimistický odhad a navrhuje, aby se chodilo do důchodu v 81(!) letech.

    Toho důchodu se nedožije nikdo. Až vymře generace, která podstatnou část života prožila na skutečných nepráškovaných a neéčkovaných bio potravinách, tak se věk dožití rapidně sníží.

  • k tem odchodum do penze... tak podivejte se na rave party v modene, na ty "existence"... tihle snad nikdy nepracovali a pracovat nebudou, tem je to vsechno jedno

    https://www.facebook.com/localteamtv/videos/1175459106660805

  • VIDEO: Sahra Wagenknecht se v Bundestagu postarala o poprask, když vyzvala k jednání s Ruskem a k obnovení nákupů ruských energií, protože bez levného ruského plynu a ropy se německá ekonomika zhroutí! Německý tisk už hlásí zavírání desítek průmyslových podniků a německé závody zvažují přesun podnikání do USA, kde je plyn 8x levnější!
    https://cz24.news/video-sahra-wagenknecht-se-v-bundestagu-postarala-o-poprask-kdyz-vyzvala-k-jednani-s-ruskem-a-k-obnoveni-nakupu-ruskych-energii-protoze-bez-levneho-ruskeho-plynu-a-ropy-se-nemecka-ekonomika-zhrouti/

  • Dovolila si upřednostnit národní zájem před politickou korektností a způsobila poprask...retardáti

  • @dasa povedal/-a:
    VIDEO: Sahra Wagenknecht se v Bundestagu postarala o poprask, když vyzvala k jednání s Ruskem a k obnovení nákupů ruských energií, protože bez levného ruského plynu a ropy se německá ekonomika zhroutí! Německý tisk už hlásí zavírání desítek průmyslových podniků a německé závody zvažují přesun podnikání do USA, kde je plyn 8x levnější!
    https://cz24.news/video-sahra-wagenknecht-se-v-bundestagu-postarala-o-poprask-kdyz-vyzvala-k-jednani-s-ruskem-a-k-obnoveni-nakupu-ruskych-energii-protoze-bez-levneho-ruskeho-plynu-a-ropy-se-nemecka-ekonomika-zhrouti/

    Len pre uplnost povodny zdroj:

    https://aeronet.news/video-sahra-wagenknecht-se-v-bundestagu-postarala-o-poprask-behem-projevu-kdyz-vyzvala-k-jednani-s-ruskem-a-k-obnoveni-nakupu-ruskych-energii-protoze-bez-levneho-ruskeho-plynu-a-ropy/

  • @Kaktus povedal/-a:
    Dovolila si upřednostnit národní zájem před politickou korektností a způsobila poprask...retardáti

    netreba zabúdať, že Sahra Wagenknecht je pôvodom z Iránu...

  • @Fero povedal/-a:

    @Kaktus povedal/-a:
    Dovolila si upřednostnit národní zájem před politickou korektností a způsobila poprask...retardáti

    netreba zabúdať, že Sahra Wagenknecht je pôvodom z Iránu...

    Je křesťanka, narozená v Jene. Otec je Íránec, ale matka je Němka.

  • Na žiadosť nemeckej ministerky zahraničných vecí Annaleny Baerbock boli nemecké úrady prinútené odstrániť z historickej radnice jeden z jej symbolov – kríž s ukrižovaním Krista, ktorý tam stál 482 rokov.

    https://www.welt.de/politik/deutschland/article241956261/G7-Baerbocks-Aussenministerium-

    https://t.me/casusbellichat/482041

  • Diskusia o islame presunuta sem Kalifát

  • byla otazka casu, kdy se neco stane.

    byl retezec zvlastnich okolnosti, kdy prijela pozde sanitka na misto nehody? pripad tezce zranene cyklistky, dopravniho chaosu, protestu aktivistu.
    sanitka a hasici kvuli protestu aktivitstu "posledni generace" (to jsou i ti, co protestuji v rime napr), prijeli pozde na misto nehody. zranena zena v nemocnici zemrela. pomoc prijela pozde.

    https://www.rnd.de/panorama/wie-viel-schuld-traegt-die-letzte-generation-am-tod-einer-berliner-radfahrerin-HCVHQ5BWSBD7HLQW6XWN7OKCPI.html

  • K
    upravené Wed 9 Nov 2022 #233->

    @constanze

    Když se na to podíváme z pohledu informačního procesu a řízení, pak je zřejmé, že někomu je potřebné popýchnout napětí ve společnosti - oficiální media vypouštějí zprávy, které jsou zrovna žádoucí. Němci mají těchto aktivistů plné zuby, ale zatím se k ním chovají v celku mírně, což se brzy zřejmě změní a může to strhnout celou tuto novodobou ,,kulturu'' aktivismu proti čemukoliv a za cokoliv.

    A to k ,,nerozpadu'' Německa zřejmě nepřispěje.

  • psala mi kamaradka z nemecka. diabeticka. rikala, ze neni inzulin, ze je v soku, protoze to se ji jeste nikdy nestalo.

    https://drkaske.de/blog/lieferengpaesse/

  • KFC popřála v Německu zákazníkům, aby si připomněli Křišťálovou noc.10.11.2022 17:46
    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/kfc-nemecko-reklama-kristalova-noc-holokaust.A221110_165327_zahranicni_hovo
    Americký řetězec rychlého občerstvení KFC rozeslal ve středu uživatelům své aplikace v Německu zprávu, aby si připomněli památku křišťálové noci sýrovým kuřetem. Firma se za reklamu o hodinu později omluvila. Šlo podle ní o chybu v systému. Na svém serveru o tom informoval německý deník Bild.

  • Drevo na podpal v nemeckom Lidli:

  • Zora
    upravené Wed 23 Nov 2022 #237->

    Z nemeckého múzea ukradli zlaté keltské mince za milióny eur
    22. 11. 2022, 22:20
    Súbor keltských mincí v hodnote niekoľkých miliónov eur odcudzili v utorok z múzea v nemeckom meste Manching. Zamestnanci tejto inštitúcie zistili, že predmetná „vitrína je rozbitá a celá zbierka zlatých mincí je preč“, uviedla pre tlačovú agentúru AFP miestna polícia.
    Vyšetrovatelia bezprostredne neposkytli žiadne ďalšie podrobnosti o okolnostiach lúpeže, ale tamojšie úrady upozornili na prerušenie telefonických a internetových služieb.
    „Odrezali celý Manching. Múzeum je prísne strážené miesto, ale všetky spojenia s políciou boli prerušené. Pracovali tu profesionáli,“ povedal starosta Herbert Nerb. Zmiznutie pokladu je pre toto bavorské mesto „úplnou katastrofou“, dodal.
    Súbor 450 zlatých mincí bol ozdobou Keltského a rímskeho múzea v Manchingu (KRMM). Mince objavené v roku 1999 pochádzajú z tretieho storočia pred n. l. a podľa vyjadrenia polície majú hodnotu „niekoľko miliónov eur“, konštatuje AFP.
    https://tvnoviny.sk/zahranicne/clanok/360723-z-nemeckeho-muzea-ukradli-zlate-keltske-mince-za-miliony-eur

    Na východe Nemecka protestujú proti sankciám uvaleným na Moskvu, chcú normalizáciu vzťahov
    21.11.22
    Proruské nálady sú silné aj v Rakúsku a až 19 percent Slovákov si želá, aby vo vojne na Ukrajine zvíťazilo Rusko, píše denník The Financial Times.
    Nebyť transparentov mohlo by sa zdať, že v Lipsku predčasne otvorili vianočné trhy, ktoré prilákali množstvo ľudí, ktorí už v druhej polovici novembra zatúžili po sviatočnej atmosfére. Potom zazneli prejavy viacerých rečníkov. „Prosíme aby ste neprovokovali políciu a nezabúdali, že ruské zástavy a prejavy podpory ruských ozbrojených síl nie sú vítané!“ vyhlásil do ampliónu jeden z organizátorov protestu proti dominancii Spojených štátov a NATO.
    „Nemecko slúži ako bábka výlučne záujmom Spojených štátov a NATO,“ oznámil prvý rečník zhromaždeniu pozostávajúcemu najmä zo študentov, rodín s deťmi a seniorov. Niektorí zo zúčastnených držali nad hlavami transparenty podporujúce ľavicu, iní držali v rukách zástavy s mierovou symbolikou, ďalší prišli s podomácky zhotovenými zhotovenými ceduľami s nápismi hľadajúcimi zložité paralely medzi vojnou na Ukrajine a koronavírusovou pandémiou. So stupňujúcou sa protiamerickou rétorikou silnela aj odozva davu, ktorý tlieskal, hučal a pískal.
    Odsudzujú sankcie
    „Politika embarga uvaleného na Rusko úplne zlyhala a je katastrofálne namierená proti nám,“ pokračoval rečník, ktorý nezabudol spomenúť holokaust, pričom vojnu na Ukrajine označil za „raj“ pre „vojnových štváčov, zbrojovky a šmelinárov“. Podobné protesty sa každý pondelok konajú v desiatkach miest vo východnej časti Nemecka a spravidla sa ich zúčastňuje niekoľko stoviek ľudí, niekedy len desiatky. Vzhľadom na skutočnosť, že podobné protesty sa konajú aj na iných miestach v strednej a východnej Európe, politický stredný prúd v tejto oblasti by tento znepokojujúci trend mal začať brať vážne.
    Niektoré protesty v Nemecku organizuje krajná ľavica, iné zasa pravicoví populisti, čo je len znamenie toho, ako prehlbujúca sa ekonomická kríza spája za normálnych okolností nespojiteľné a nezmieriteľné subjekty, ktoré sa zlievajú do jedného veľkého protestného hnutia. Jeho jediným spoločným menovateľom je nespokojnosť so súčasným stavom.
    Krajná pravica aj ľavica
    V Lipsku, ktoré je po Berlíne druhým najväčším východonemeckým mestom, sa neraz pred budovou opery stretávajú stúpenci krajnej ľavice aj krajnej pravice, pričom obe skupiny oddeľuje len električková trať. „Žiadame, aby vojnoví štváči z NATO prestali rozdúchavať konflikt medzi Nemeckom a Ruskom či Ukrajinou a Ruskom,“ povedala na zhromaždení pre Financial Times dôchodkyňa Sabine Kunzeová.
    V ruke zvierala hnedú kartónovú ceduľu, na ktorej stálo: „Mier s Ruskom“. „Žiadame normalizáciu cien plynu a elektriny,“ dodala dôchodkyňa a pokračovala spŕškou krívd vrátane toho, že malých Nemcov „huckajú v škôlkach proti ruským deťom“. „Rada sa s vami porozprávam, pretože ľudia musia pochopiť, nie sme nacisti. My chceme mier,“ dodala účastníčka protestu.
    Ešte väčšie protivojnové protesty sa konali v susednej Českej republike, keď sa v Prahe začiatkom septembra stretlo približne 70-tisíc ľudí. Demonštranti však neprotestovali len proti NATO a Európskej únii, ale aj proti spôsobu, akým česká vláda pristupuje k súčasnej socio-ekonomickej a energetickej kríze.
    Proruské nálady sú silné aj v Rakúsku
    Z prieskumu verejnej mienky uskutočneného v októbri mimovládnou organizáciou Globsec zasa vyplýva, že 19 percent Slovákov si želá, aby v rusko-ukrajinskom konflikte zvíťazilo Rusko. Aj keď verejné protivojnové zhromaždenia v uliciach slovenských miest boli malé, „to sa v priebehu zimy môže zmeniť,“ povedala podľa Financial Times analytička think-tanku Globcec Dominika Hajdu.
    Zdá sa však, že protivojnové posolstvá a proruské nálady sa najväčšej popularite tešia v Rakúsku. Stavu rakúskej spoločnosti neprospieva ani situácia v rozhádanej koaličnej vláde prenasledovanej korupčnými škandálmi. V nedávnych prieskumoch získala späť voličskú podporu populistická Slobodná strana Rakúska (FPÖ).Tá neúnavne vyhlasuje, že za narastajúce ekonomické ťažkosti, ktorým čelí rakúska robotnícka trieda môžu sankcie sankcie a nepriateľstvo voči Rusku „Všetko teraz hovorí v prospech Slobodnej strany Rakúska,“ povedal rakúsky politický komentátor Thomas Hofer s tým, že nabudúce môže byť FPÖ v prieskumoch aj prvá.
    https://www.trend.sk/spravy/vychode-nemecka-protestuju-proti-sankciam-uvalenym-moskvu-chcu-normalizaciu-vztahov

    Politika embarga zlyhala a je namierená proti nám samým, protestujú davy v Nemecku
    https://standard.sk/280821/politika-embarga-zlyhala-a-je-namierena-proti-nam-samym-protestuju-davy-v-nemecku/

  • K
    upravené Tue 29 Nov 2022 #238->

    Katar podepsal smlouvu na dodávky LNG do Německa od roku 2026

    Podle podmínek dohody bude energetický gigant Qatar Energy prodávat LNG americké protistraně, která bude zase zodpovědná za dodání energetického zdroje do terminálu pro příjem zkapalněného plynu v německém Brunsbüttelu. Roční objem dodávek bude podle smlouvy činit cca 2 miliony tun LNG. Smlouva je navržena na 15 let, dodávky začnou v roce 2026.

    https://eadaily.com/ru/news/2022/11/29/ ... u-c-2026-g

  • "po utoku na 2 divky, na ceste do skoly v obci llerkirchberg u Ulmu (badensko-württembersko, nemecko), jedna z obeti zemrela.
    14-leta divka podlehla v pondeli svym zranenim, zemrela v nemocnici. druha divka, ve veku 13 let, je tezce zranena. domnely pachatel je 27-lety utocnik, ktery podle udaju policie a statniho zastupitelstvi, pochazi ze sousedniho azyloveho domu pro uprchliky. po cinu tam uprchl"
    kdyz prohledavalo specialni komando ubytovnu, narazilo na 3 obyvatele azylu (vsichni z eritreje). u 27-leteho muze byl nalezen nuz, ktery prichazi v uvahu jako pouzita zbran.„podezrely se nachazi momentalne pod policejnim dohledem v nemocnici.“ zbyle dva muze vzali policiste na sluzebnu. policie ve svem sdeleni zadala,„aby verejnost nezamerila vseobecne podezreni vuci cizincum, lidem hledajicim ochranu nebo vseobecne nehecovat proti zadatelum o azyl nebo takovemu podezreni predjimat a podporovat jej.“

    https://www.krone.at/2874527