Transhumanismus a virtuálna realita

BROCAST #85 - Dominik Stroukal

Dominik Stroukal (* 18. června 1987) je český ekonom, expert na kryptoměny, bývalý ředitel Liberálního institutu a bývalý ředitel českého a slovenského Ludwig von Mises institutu. V současné době vyučuje na vysoké škole CEVRO institut, vyučuje ekonomii na několika středních školách. Do začátku roku 2021 byl hlavním ekonomem banky Creditas. Od října 2018 má také vlastní pořad Kdo to platí na internetové televizi MALL.TV.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Dominik_Stroukal

O tomto člověku jsem dosud neslyšel. Pokud máte zájem se podívat, tak se v tomto podcastu mluví mj. i o transhumanismu (pod videem jsou kapitoly s popisem + i dole na posuvníku je popis kapitol, takže si lze dobře filtrovat, co vás zajímá a netřeba sledovat celý podcast).

Stručný výtah toho, co jsem si zapamatoval:
- Host (Dominik Stroukal) má v sobě již 2 čipy, vypráví o tom, kde a jak se to dá prakticky použít (zatím v podstatě nulové využití).
- Nechal si to implementovat v tetovacím salónu.
- Dále se bavili o tom, že ty čipy by byly reálně použitelnější, když by si ukládaly nějaká data.
- Bylo by zajímavé, kdyby se dalo tělo upgradnout, tj. že by si třeba mohli vylepšit nohy, orgány, smysly, atd.
- Zastánci transhumanismu vidí na tomto směru různá pozitiva (a tím se v podstatě dělí do skupin) - jedni zdravotnictví, druzí třeba kolonizaci vesmíru a osídlování nových planet (lidské tělo není schopno přežít na jiné planetě, ale poté, co ho vylepšíme, tak to dokáže), atd.
- Nezapomněli zdůraznit, že vlastně co je komu do toho, když si já dám do těla čip. Nikomu tím neubližuji.
- Dále se bavili o Elonu Muskovi a jeho Neuralink Corporation (Neuralink Corporation je americká neurotechnologická společnost, jež byla založena Elonem Muskem a dalšími, která vyvíjí implantovatelná komunikační rozhraní mezi mozkem a strojem. https://cs.wikipedia.org/wiki/Neuralink_Corporation ) + i o dalších "garážových výrobcích" čipů a třeba i končetin - jména si nepamatuji a nikdy jsem je neslyšel.
- Celkový podcast byla snůška liberálních názorů, nicméně i tak zasílám pokud by někdo měl zájem shlédnout.

Komentáre

  • Ogar Valach
    upravené Tue 12 Jul 2022 #2->

    Dal som to do následkov vakcín, ale dávam to aj sem.

    Dr. Carrie Madejová: O Metaversu, depopulační agendě, transhumanismu [Moje video]:
    "Dr. Carrie Madejová: O Metaversu, depopulační agendě, transhumanismu a plánu globalistů (CZ DABING)"

    Vedeli sme, že na očkovanie tlačia kvôli tomu, že potrebujú do ľudí niečo dostať. Na vírus to absolútne nefungovalo a sú s tým spojené viaceré zdravotné problémy až smrť. Ale tlačili a tlačia na to stále. Čo je to, čo potrebujú do ľudí dostať? Doktorka vo videu hovorí o nanočasticiach, ktorými chcú človeka napojiť na umelú inteligenciu (cez 5G) a sledovať a kontrolovať jeho správanie, dokonca aj sny. Vytvoriť biorobota. Toto isté tvrdí Nemec Harald Kautz Vella, ktorého video z YouTube odstránili. Jeho video bolo z roku 2015, takže o tom hovoril niekoľko rokov pred epidémiou.

    Možno to nakoniec nebude také sci-fi, ako sa na prvý pohľad zdá. Pozitívne je, že takéto ľudské zásahy sú veľmi krehké a nemusia im fungovať tak, ako by si predstavovali a môže im to celé krachnúť. Že takéto veci skúmajú je fakt. Neverí tomu len naivný človek.

  • Po chytrých hodinkách, prstenu, následuje čip do těla.
    při kterém lidé používají chytrá zařízení ke sledování své sportovní aktivity, nálady, spánku či zdraví.

    Ďalšia nepotrebná hovadina. V minulosti ani doktori neexistovali a ľudia vyzerali lepšie ako dnes. Dneska na všetko máš senzor, čip ... ale veď Človek dokáže sledovať všetky parametre svojho tela oveľa lepšie ako elektronika. Aj ja používam inteligentné hodinky, ktoré mi ukazujú čas a počítajú kroky. To je všetko čo z nich používam. Na internet ich nepripájam ani na bludhúúúúút. Akékoľvek nahrádzanie funkcií nášho tela stále vedie k degradácii orgánu, ktorému bola funkcia ukradnutá. Ak budeme používať okuliare, tak zrak sa len zhorší, ak si budeme merať tlak kažých X minút tak sa tlak len zhorší, keď namieto chôdze budeme používať auto, tak nohy prídu o svalstvo, keď budeme jesť len varenú stravu, tak prídeme o zuby. Človek dostal od stvoriteľa orgány, ktoré mu zabezpečujú plnohodnotný život. Akákoľvek náhrada orgánu bude viesť len k jeho degradácii.

  • Doprajte si viac reality: Nový VR-Headset hráča zabije, ak zomrie v hre

    Podľa spoluzakladateľa spoločnosti Oculus totiž vyvinul nový headset VR, ktorý používateľa doslova zabije, ak v hre zomrie. To, čo sa môže zdať ako vtip, ním nie je. Vývojár to so svojím nápadom myslí skutočne vážne, ako zdôraznil, keď projekt začiatkom tohto týždňa predstavil na svojom blogu: “Napumpovaná grafika môže spôsobiť, že hra bude vyzerať reálnejšie, ale len hrozba vážnych následkov môže spôsobiť, že hra bude pre vás a všetkých ostatných v hre vyzerať reálne.”

    Celý článok: https://svetpodlanas.org/z-medii/doprajte-si-viac-reality-novy-vr-headset-hraca-zabije-ak-zomrie-v-hre/

  • Firma Neuralink Elona Muska chce v roku 2024 implantovať mozgové implantáty 11 pacientom

    Neuralink povedal investorom, že budúci rok plánuje vykonať 11 operácií mozgových implantátov. O tomsprávyBloomberg.

    V septembri neurotechnologický startup začal hľadať dobrovoľníkov na testovanie čipov. Neuralink tvrdí, že sa už ozvali tisíce ľudí. Ak pôjde všetko podľa plánu, v roku 2025 plánuje spoločnosť vykonať 27 operácií, v roku 2026 79, v roku 2027 499 a od roku 2030 22-tisíc operácií ročne. Náklady na každú operáciu sa odhadujú na 10,5 tisíc dolárov.

    Pacientmi budú ľudia do 40 rokov s ochrnutím všetkých končatín. Na implantáciu čipu budú musieť chirurgovia urobiť malú dieru v lebke, po ktorej robot nainštaluje do mozgovej kôry elektródy vo forme závitov, ktoré sú 14-krát tenšie ako ľudský vlas.

    Predpokladá sa, že implantát bude schopný prostredníctvom špeciálnej aplikácie prenášať mozgové signály do počítača. Ľuďom by to malo umožniť ovládať myšlienkou kurzor, klávesnicu či bionickú protézu.

    Neuralink dúfa, že v budúcnosti vytvorí systém, v ktorom môže ktokoľvek ísť na kliniku a vďaka 15-minútovej operácii sa stať „kyborgom“ – napríklad stiahnuť si informácie z internetu do mozgu, ako napríklad Keanu Reeves. postava vo filme Matrix.

    https://www.pravilamag.ru/news/science-and-technology/10-11-2023/711149-neuralink-ilona-maska-vjivit-mozgovye-implanty-11-pacientam-v-2024-godu/

  • Kto bude potrebovať spotrebiteľa? Prečo bude potrebný?

    Ak prejdeme k transhumanizmu, nebudeme potrebovať prebytočných ľudí. Všetky tie manželstvá osôb rovnakého pohlavia a iné novodobé súčasti rodových vzťahov, javy by mali viesť k zníženiu populácie. To je jeden zo spôsobov, ako znížiť počet obyvateľov.

    Spotrebiteľ bude naďalej potrebný, aby bolo možné strihanie vlny zo stáda. Ekonomika bez spotreby sa zastaví. Ekonomika sa zastaví, ak nebude mať kto spotrebúvať. Ak nie sú cestujúci, na čo sú lietadlá? Na to slúži stádo.

    Niektorí transhumanisti budú žiť 150 rokov, čiastočne geneticky modifikovaní a čiastočne so vstavanými robotmi. Dobre, táto časť je pre privilegovanú, vyššiu triedu. A aby ste mohli využívať výhody, musíte ich vytvoriť. A na to, aby ste tieto výhody vytvorili, potrebujete zvyšok populácie, ktorá pracuje. Aj keby polovicu tejto práce robili roboty, ekonomika bez spotreby sa zastaví. Ak nie je spotreba, prečo vyrábať? A ak je spotreba len tejto úzkej vrstvy, koľko spotrebujú?

    Predstavte si, ako oddelíte potrebných od nepotrebných? Ako? Urobilo sa to prostredníctvom úrovne spotreby. Inštinkt bohatstva je ľudský inštinkt, sociálny inštinkt, nemôžete sa ho zbaviť. A ako definujete bohatstvo? Iba v porovnaní s chudobou. Na to bude slúžiť táto masa, stádo. Stádo bude jesť, pôjde ku korytu. Budú jesť to, čo im dajú, nepodmienený príjem a tak ďalej. Budú tam aj nejako zamestnaní, budú im ponúkať nejakú zábavu. Ale budú konzumovať. Práve preto ich treba.


    Aký je zmysel života? O tom to celé je.

    -

    Andrej Devjatov

    https://t.me/perspektivy_svetlye

  • Ako WEF vidí našu budúcnosť:

    "Ľudia s bohatstvom budú môcť cestovať, ľudia s menším bohatstvom budú používať Oculus, Magic Leap (systémy virtuálnej reality) alebo iné zariadenia, aby sa dostali na rovnaké miesto, ale bez toho, aby vstali z gauča. V mnohých ohľadoch to vytvorí ešte väčšiu vzdialenosť medzi nimi (...) a myslím si, že sme si tým už prešli so sociálnymi médiami - v mnohých ohľadoch to ľudí zblížilo, ale v skutočnosti to v niektorých ohľadoch vytvorilo medzi ľuďmi výrazné oddelenie."