Konflikt Rusko - USA - NATO - Ukrajina

1495052545580

Komentáre

  • Lin
    Lin
    upravené Sat 12 Nov 2022 ->

    @Kaktus
    To spíš já to spatlala dohromady - a reakce tomu odpovídaly. Že jako "žeru" Šarije a pohrdám Podoljakem.
    Pro příklad velkých "škodičů" uvedu Medveděva, který už dva dny slibuje "všechno vrátit do ruské náruče" - a pozor - použít "tajné" ruské zbraně. A všichni se smějou. Nepřiteli tečou slzy smíchu - Rusům slzy hanby, protože Medveděv ty "tajné zbraně" blíže nespecifikoval a armáda žádné nové neoznámila.
    A Rogozin? Jednou se oblékl do maskáčů a navštívil Záporoží - a už si založil "poradní skupinu", která má jakoby radit armádě, tvořit strategii a "oznamovat" věci veřejnosti. A Rusové nejsou blbci a oproti západoevropanům si dost pamatují - takže opět polykají hořkou příchuť. Ukři se všude pyšní, že to oni jsou nejsilnější armádou na světě - a amíci si bezostyšně shazují rakety nad Arktidou a "demonstrují sílu". K tomu všemu anglosaští "politici" dnes oznámili, že Rusko chce sice přijet na jednání G20, ale "oni ho úplně odříznou a izolují", protože "se zemí - teroristou nikdo nejedná".
    Ještě že si uvědomují, že Rusko není samo a pořád má ještě přátele, kteří při něm stojí.
    A na závěr a tak trošku pro odlehčení vzkaz z Arménie. Tato fotka s popiskem:
    Drazí Rusové, dělejte si co chcete, jen, proboha, neprohrávejte s těmto!

  • Ogar Valach
    upravené Sat 12 Nov 2022 ->

    Film o súčasných udalostiach na Ukrajine s názvom Výslnie (Солнцепек) z roku 2022 v ruštine. V prvých dvadsiatich sekundách je zaujímavá animácia pochopiteľná bez znalosti ruštiny. Film som nevidel.

    https://www.youtube.com/watch?v=115TanOx_zc

  • To o Rogozinově "partě stratégů" zmiňují i v tomto článku, který informuje o další Rogozinově "aktivitě".
    Kritizuje armádu (a velení), že používá v bojích příliš levné zbraně a ty nejsou vůbec účinné. Ruské velení vybírá zbraně podle ceny a to se pak nemůže divit. Velení to ovšem dělat musí, protože musí vypisovat výběrová řízení podle federálních zákonů - ty zákony jsou špatné, nevyhovující.
    Kdyby si vzali příklad z Američanů, tak budou vybírat zbraně podle efektivnosti, účinnosti.
    Podle Rogozina je potřeba "přestat si hrát na demokracii" a poskytnout velitelům možnost vlastních tvrdých nařízení, řídících se aktuálními potřebami fronty.
    https://www.rbc.ru/politics/12/11/2022/636f7bdf9a794757c6d70b78?utm_source=smi2

    To je had, ten Rogozin... :/ Asi nemusím vysvětlovat, k čemu jsou takovéto řeči - navíc chlapíka, který armádu vyzkoušel tak za psacím stolem.

  • @Lin väčšina Rusov nie je na internete, takže, síce podpora Putina mohla klesnúť, ale nie natoľko. Na druhej strane treba niečo robiť s ukrajinskými kanálmi, ktoré vyvolávajú paniku a taktiež 5. kolónou ako Medvedev s Rogozinom.

  • Lin povedal/-a: Ale co posoudit umím - to je fakt, že lidé ztrácejí důvěru v Putina.

    To není pravda. Situace v Rusku není dobrá (kdy byla ?!), ale zrovna Cherson vzali mnohem lépe než Charkov a není to tak, že by je to zaskočilo nebo nějak výrazně naštvalo.
    Kadyrov i Prigožin to sami potvrdili a podpořili (na rozdíl od Charkova, kdy to byla blamáž).

  • Lin povedal/-a: Takže -někde to někdo obrovsky zbabral.

    Jo, podpinodsi v 90tkách....

    Tady je hodně chyb a sabotáží a armáda prolezlá kde čím a kde kým, ale Putin a spol. dělají co můžou s tím co mají.

    Ty ústupy dávají smysl a jsou to správná rozhodnutí v dané chvíli a situaci.
    Doporučuji nehrát si na gaučového generála a poslechnout si Andreie Martyanova nebo Briana Berletica.
    https://odysee.com/@LandDestroyer:8
    https://www.youtube.com/user/smoothieX12

    Obe jsou vojenští odborníci a analytici a jasně kritizují tu "hysterii", které podléháš ty i někteří "blogeři". Proto už btw armáda zakázala informační spolupráci bez předchozího výslovného dovolení.

  • Lin povedal/-a: jednání G20

    G20 je stále irelevantnější organizace a bude brzy nahrazeno Šanghajskou společností spolupráce.
    G7 nejsou ekonomicky významné země a je třeba je vyšachovat.

    • Je třeba myslet na bezpečnost Putina.

    Proto tam jede Lavrov.

  • Lin
    Lin
    upravené Sat 12 Nov 2022 ->

    @Quilgen povedal/-a:>
    To není pravda. Situace v Rusku není dobrá (kdy byla ?!), ale zrovna Cherson vzali mnohem lépe než Charkov a není to tak, že by je to zaskočilo nebo nějak výrazně naštvalo.

    Charkov museli brát hůř - pokud mají lidský základ. Tam totiž došlo ze strany ukrů k vraždám a demonstrativnímu mučení (tím myslím mučení na veřejnosti - pro výstrahu ostatním) těch, kteří spolupracovali s Rusy nebo se nijak nebránili "okupaci". To je ta šílenost. Rusové odstoupili a nechali tam civilisty napospas ukřím hordám. A tohle se fakt nenese dobře - zvláště když se hlásá, že "Rusové své neopouštějí".
    Takže v tomto se Cherson snáší líp, ale dobře taky ne. jde o tu pompu, se kterou byla Chersonská oblast přijatá do sestavy RF. A opět je opuštěná, ponechaná napospas ukrům. Takže civilisti v Chersonu budou raději pálit ruské vlajky a objímat ukry jako osvoboditele - jen aby nedopadli jako Charkovští.
    Ale dohadovat se s tebou nebudu, protože ti to nemám jak prokázat. Jsem přesvědčená, že i když se vojensky nic tak strašného neděje, na lidech to zanechává velké následky. Jak na civilistech na UA - tak na lidech v Rusku.

  • Lin povedal/-a: civilisti v Chersonu

    ... byli evakuováni.

  • @Quilgen povedal/-a:

    Lin povedal/-a: civilisti v Chersonu

    ... byli evakuováni.

    Tak pokud vím, Cherson je na naše poměry celkem velké město a má cca 300 tis. obyvatel. Evakuováno bylo - dle ruských zdrojů - tak cca 100 tis. A ta videa s jásajícími "osvobozenými" nejsou natáčená s herci - tentokrát ne.
    https://politikus.info/v-rossii/148099-brosili-mirnyh-zhiteley.html

  • Divná válka, příjde mi, že Rusko to nezvládá. Ukrajinci je tlačí ven z dobytých území. Válka se ne a ne skončit. Jsou dva způsoby totální porážka/vítězství nebo mír. No ani jedno nevidím, že by se naplňovalo. Čím déle ta válka trvá tím větší riziko, že do ní bude někdo další vtažen. Myslel jsem si, že lidé jsou lepší, ale nikdo se nepoučil, zvela zbytečná válka, mi češi postupně ztrácíme svou zem a čučíme na to, jak se tu z toho stává Ukrorepublika. Tak máme co jsem chtěli, volby vyhrála pětidemolice a demolují zbytky státnosti ČR. Poslední zhasne.

  • Lin
    Lin
    upravené Mon 14 Nov 2022 ->

    @Quilgen
    Pokud bys náhodou ještě odmítal, že civilistům hrozí v Chersonu ze strany ukrů obrovské nebezpečí, mám tu čerstvou zprávu. V Chersonu už přivazují lidi ke kandelábrům - za spolupráci s "okupanty". Je to začátek, protože nejddříve "zjišťují" na základě bonzáctví, kdo to je. Tohle známe i od nás - z doby mnohem starší. Takhle si třeba sousedi vyřizovali účty za kdeco - a lživě někoho označili za "kolaboranta". No a z UA máme mnoho současných důkazů, jak s takovými ubožáky nakládají. Třeba s těmi uvězněnými u sloupu, kdy - jako ve středověku - je lidi beztrestně mučí. Možná, že i to stání na pranýři bylo milosrdnější, protože odsouzenec neměl být zabit - jen pohaněn. Ale tady - na UA - je to jedno....
    https://ura.news/news/1052602837

  • V Chersonu už přivazují lidi ke kandelábrům - za spolupráci s "okupanty". Tebe to překvapuje? Toto je zcela v rámci války normální. Spíš beru zradu Ruska, že je tam nechali na pospas. Moc dobře věděli co se těm lidem stane. Znova říkám tahle válka je jedno obrovské fiasko. Stále jsem nikde neviděl zveřejněny materiály, které Rusko vedlo k tomu preventivnímu útoku. Válku VŽDY odskáčou civilové. Nechápu ty údivy některých tady. Pokud neměl Rus v úmyslu osvobodit či denacifikovat celou Ukrajinu neměl tam vůbec lézt, můj názor.

  • @Tristan povedal/-a:
    Tebe to překvapuje? Toto je zcela v rámci války normální. Spíš beru zradu Ruska, že je tam nechali na pospas.

    Ono je to rochu jinak - a jestli jsi přečetl jen můj poslední příspěvek, pak nevíš, o čem se s Quilgenem dohadujeme. Je to několik příspěvků nahoru.
    V Charkově je nechali napospas - v Chersonu ne. V Chersonu jsou to lidi, kteří z nejrůznějších důvodů nechtěli odejít na druhý břeh řeky. Někdo skutečně nemohl - někdo si jen myslel, že to ustojí, někdo se na ukry těšil.
    Celé gró tkví v tom, že v civilistech UA i v lidech v Rusku se budou tyto situace odrážet a možná i v budoucnu ovlivní další. A to i přesto, že nyní se z vojenského hlediska nic strašného neděje. Tím vším chci říct, že vojenské a lidské hledisko není to samé - ale vzájemně se ovlivňují. Z Putina bude snadné udělat tlučhubu - a civilisti na UA již budou velmi opatrní ve spoléhání se na Rusko, na poskytování pomoci a spolupráci. Návrat Rusů do oblasti bude mnohem těžší a to ne vojensky, ale s "civilisty v týle".
    A nedivím se, že to ukři dělají. U nich je to "norma". Ani se nedivím, že ty chudáky u sloupů lidi kamenují nebo bijou. To je ten strach v nich, který se nyní zažere ještě hlouběji. A že v "akci Z" udělalo velení mnoho chyb? Tedy - já si myslím, že udělalo. Aspoň ti budoucí, kteří vystřídají ty neschopné nebo zrádné, budou mít před očima, k čemu konkrétně vede zrada nebo šlenrián. A jsem si jistá, že noví už jsou na cestě.

  • Rusofil
    upravené Mon 14 Nov 2022 ->

    V tom případě by se USA povedlo, o co usilovali. Odtrhnout Rusko od Číny, a přitom Rusku nic za to nedat. Osobně nevěřím, že Putin nepočítal i s takovým vývojem, ohledně Číny. To mám uvěřit tomu, že jej převezli hloupí demokraté? Vždyť se to rovná prohře a pro Rusko to znamená konec.
    Určitě jste zaregistrovali tuto zprávu
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-kladivo-pomsty-vagnerovci-zverejnili-jak-trestaji-udajneho-zradce-219145

    Po této zprávě podal šéf Vágnerovců žalobu na gubernátora Petrohradu Beglova žalobu pro velezradu. Celá liberální elita se po této zprávě osypala a křičí, jak podsvinče.
    To znamená, že Putin vytáhl další kartu a čistka probíhá teď jiným způsobem. Již to nebude v rukavičkách, jako doteď, ale kladivem po hlavě. Máme u nás hezký film, "Kladivo na čarodějnice". V Rusku by se mohl jmenovat "Kladivo na zrádce."
    Doplnění. Zabití zrádce kladivem, je Vágnerovský podpis. Tak zabíjí jenom zrádce.

  • Lin povedal/-a: Pokud bys náhodou ještě odmítal, že civilistům hrozí v Chersonu ze strany ukrů obrovské nebezpečí,

    To jsem nikdy nepopíral.
    Měli měsíc na evakuaci. Já bych pelášil hned 1. den.
    Pokud si mysleli, že budou "osvobozeni" Ukry, tak mají co chtěli...

  • Lin povedal/-a: jako ve středověku

    Proč středověk ? :smiley: To je pravidelně po celou historii...

  • Tristan povedal/-a: Spíš beru zradu Ruska, že je tam nechali na pospas.

    Měli měsíc na evakuaci, jiní se zabalili a odešli.

    Tristan povedal/-a: Znova říkám tahle válka je jedno obrovské fiasko. Stále jsem nikde neviděl zveřejněny materiály, které Rusko vedlo k tomu preventivnímu útoku.

    Protože ses nedíval. Zveřejnili je hned na začátku, bylo to na alternativě. V MS to nečekej...

    Tristan povedal/-a: Pokud neměl Rus v úmyslu osvobodit či denacifikovat celou Ukrajinu neměl tam vůbec lézt

    Válka probíhá. Toto popisuješ, jako by se už zastavili a zabalili to. Naopak, byl to nutný strategický krok. Stačilo by si poslechnout Andreie Martyanova nebo Briana Berletica.

  • Fero povedal/-a: o tomto

    že je to další z tisíců prázdných řečí o ničem od "nikoho"...

  • areo857
    upravené Mon 14 Nov 2022 ->

    @Tristan ak som to správne pochopila, na začiatku vojny došlo k chybám (alebo úmyselnej sabotáži), či už taktickým, alebo logistickým. Ak veriť odborníkom, v prípade Charkovščiny to bol nedostatočný počet vojakov (front bol na taký počet príliš natiahnutý), v prípade Chersonu logistika. Okrem toho mobilizácia bola neskoro, miesto letných mesiacov až v septembri.
    Mimochodom, RA postupuje na Donbase.

    @constanze sú to sektanti. Nemá zmysel sa s nimi baviť.

  • Peter MMXX
    upravené Mon 14 Nov 2022 ->

    Nato a Mier
    https://fb.watch/gOlZ5k_LHH/

    Aj na západe sú múdri ľudia

  • @rony povedal/-a:
    pre tich co nemaju Fcb Lavrov cerveny koberec Biden nijaky
    https://www.facebook.com/PortalBadatelNet/photos/a.1516834205128889/3217370615075231

    To je snad jediné, na co se GP zmohl.