Správy zo Slovenska

1141517192037

Komentáre

  • P
    upravené Sun 13 Nov 2022 #483->

    24 x Navysenie ceny elektrickej energie

  • Odpoveď na Matelkov výrok, že oni tu budú vládnuť večne, nenechala na seba dlho čakať....

  • Netradičná udalosť v hlavnom meste: Na ulici vystreľujú kanalizačné poklopy,

    V pondelok 14.novembra došlo k netradičnej udalosti. V hlavnom meste na Prievozskej ulici vystreľujú kanalizačné poklopy. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

    Viaceré hliadky bratislavských policajtov aktuálne asistujú príslušníkom Hasičského a záchranného zboru pri netradičnej udalosti. K udalosti došlo krátko po 17.30. Na linke 158 prijali informáciu o vystreľujúcich poklopoch, ku ktorým dochádza z doposiaľ nezistených príčin v úseku Prievozskej ulice.

    "Z bezpečnostných dôvodov momentálne policajti usmerňujú premávku v tomto úseku, rovnako asistujeme pri evakuácii osôb z blízkeho biznis centra,"

  • Liberalom zrejme konecne zacali ustrelovat dekle, tolko sa tym zastrajali.

  • https://ekonomika.pravda.sk/energetika/clanok/647130-urso-uz-ma-cenove-ponuky-niektorym-domacnostiam-moze-zdraziet-teplo-aj-o-600-percent/

    „Na ilustráciu cenového rozptylu uvediem, že 50 cenových návrhov s najmenšou zmenou ceny vychádza v priemere pokles o 7 %, pričom domácnosti tak v priemere ušetria nejakých 7 eur za mesiac. Veľmi zlá situácia je na druhej strane spektra, kde u 50 teplárenských podnikov s najväčším nárastom ceny je v priemere nárast cien tepla pre domácnosti až o 300 %. Takáto výška nárastov cien je z nášho pohľadu neakceptovateľná, keďže priemerná rodina by si priplatila za teplo mesačne o zhruba 144 eur. Evidujeme pri niektorých teplárenských spoločnostiach nárast cien tepla až o 600 %,“ zdôraznil Juris.

  • Dávam do pozornosti aktuálne číslo Extraplus 11/22 /papierové/,
    je to naozaj zaujímavé čítanie, takmer one man show Mariána Tkáča,
    má tam 6 článkov, jeden lepší ako druhý.
    Celé číslo je mimoriadne vydarené.

    Nadpisy:
    -Slovensko pod dúhou. Ľudia so znamením slniečka sa vedia bleskovo zorganizovať a vytĺkať politický kapitál /aj o Zochovej a Zámockej/
    -Budajova diagnóza: nenávistný národ
    -Apatia pod Tatrami. Slováci naozaj nechcú zmenu alebo sú už ich nádeje a odvaha zdecimované?
    -Mocní tohto sveta. Planétu riadia najrôznejšie nadnárodné štruktúry, pracujúce v utajenom režime /Bilderberg, Davos, Schwarzenberg, Mikloš/
    -Vymrieme? /o feminizme/
    -Zastavenie desiate: Federálny parlament. Za celých 74 rokov Praha nedokázala rešpektovať princíp rovného s rovným


    iné od neho:
    https://www.extraplus.sk/search/node/marián tkáč


    Chýbajú mi čísla 1/22, 5/22, 6/22, 10/22, ak ich niekto má, chcela by som sa spýtať na niečo ohľadom série "Zastavenie". Poprosím do správy.

  • Marian Tkac pozna KSB nieco uz riesil na Jankovom Vrsku v prihovore roky dozadu. Len pre info.

  • JankA
    upravené Fri 18 Nov 2022 #494->

    ZNOVU SPOLU SUMMIT - Simon Ruffini | Diskusný panel - Evolučné riešenia

  • Sledoval som príhovor p. Fica v ktorom reálne zhodnotil postavenie Slovenska v dnešných časoch , ktorý tu poskytla JankA. Prekvapila má však jeho slovná reakcia na Mečiara a nejde mi do hlavy , alebo neviem dôvod , prečo sa obaja hore menovaní po toľkých rokoch tak nevraživosť vzájomne o sebe vyjadrujú. Čieľ majú predsa spoločný. Je to spoločne hrané divadlo pre verejnosť , alebo si naozaj nedokážu prejaviť ochotu k lepšej vzájomnej komunikácií?

  • orimak1 povedal/-a: Je to spoločne hrané divadlo pre verejnosť , alebo si naozaj nedokážu prejaviť ochotu k lepšej vzájomnej komunikácií?

    Ak už nič iné, Róbert Fico zrušil amnestie Vladimíra Mečiara, čím ohrozil aj samotného Mečiara.

  • Mečiar sa v v jednom zo svojich vystúpení , priznal že mu hrozila fyzická likvidácia a to v priamom zmysle . Fico sa zas vo svojom prejave vyjadril , akože nechce skončiť ako g. Lučansky. Takže obajs zažili nevyberané a doslova likvidačné útoky na seba a svojich blízkych .Napriek tomu sa k sebe správajú , tak , ako najväčší nepriatelia. Ani slovko vďaky za to čo obaja , nie-spoločne ,ale ,zvlášť , jednotlivo pre Slovensko urobili.

  • Zajtra v Košiciach:

    Bojkot V4 nebude. Premiéri potvrdili, že do Košíc prídu

    Premiéri krajín V4 na marcovom stretnutí s vtedajším britským premiérom Borisom Johnsonom v Londýne.
    /vyberám/
    Šéfovia parlamentov Česka a Poľska sa odmietli posadiť za jeden stôl s maďarským partnerom. Premiéri však bojkot nechystajú. Cestu na Slovensko, kde sa vo štvrtok má konať vrcholná schôdzka visegrádskej štvorky, po Petrovi Fialovi ohlásil aj Mateusz Morawiecki.
    Účasť na košickom summite v pondelok potvrdilo aj Maďarsko. „Viktor Orbán sa zúčastní,“ citovala jeho hovorcu Bertalana Havasiho agentúra MTI. „O odklade či zrušení programu sa ani neuvažovalo,“ dodal v narážke na odvolané bratislavské stretnutie predsedov parlamentov V4, ktoré bolo tiež plánované na koniec tohto týždňa.
    /.../
    Náhrada za Visegrád?
    Návrat k užšej spolupráci v rámci V4 ale neočakáva už ani sám Orbán. „Dynamika sa zmenila,“ pripúšťa. „Zo strany Čechov a Slovákov sa vynorili neistoty a objavili sa názory, ktoré význam V4 posunuli v ich vlastnej zahraničnej politike do úzadia,“ citovala MTI maďarského premiéra, podľa ktorého vojna na Ukrajine navyše výrazne skomplikovala vzťahy s Poľskom.
    Podľa Orbána si Budapešť v tejto situácii buduje systém vzťahov v „nezvyčajných rámcoch“. Za taký označil srbsko-rakúsko-maďarskú spoluprácu, ktorá, ako verí, „by mala dostať aj trvalú štruktúru“.
    https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/647870-bojkot-v4-nebude-premieri-potvrdili-ze-do-kosic-pridu/

  • V Košiciach rokovali lídri krajín V4. Heger daroval Orbánovi šál so slovenským znakom
    Predsedovia vlád krajín Vyšehradskej skupiny sa vo štvrtok stretli v Košiciach, kde sa koná samit v rámci slovenského predsedníctva vo V4. Ako informoval Úrad vlády SR, rokovali najmä o aktuálnej situácii v Európe v súvislosti s agresiou Ruska na Ukrajine a energetickou krízou.
    Do Košíc prišli všetci premiéri krajín V4. Okrem slovenského predsedu vlády Eduarda Hegera aj český premiér Petr Fiala, maďarský premiér Viktor Orbán i predseda poľskej vlády Mateusz Morawiecki. Ten v súvislosti s košickým stretnutím uviedol, že Poľsko spolu s Českom a Slovenskom na ňom požiada Maďarsko, aby urýchlene ratifikovalo vstup Fínska a Švédska do NATO. Fiala zas avizoval, že na samite sa bude hovoriť aj o šále s mapou veľkého Uhorska, s ktorým pózoval maďarský premiér, čo spôsobilo medzinárodný rozruch.
    Rokovanie premiérov vo formáte V4 sa koná po viac než pol roku. Na nerušený priebeh stretnutia dohliada aj polícia. "V tejto súvislosti polícia upozorňuje účastníkov cestnej premávky na dopravné obmedzenia, s ktorými je potrebné počítať na území mesta Košice a jeho blízkeho okolia," uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.
    Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán prednedávnom spôsobil rozruch, keď na futbalovom zápase pózoval so šálom s mapou veľkého Uhorska. Slovenský premiér ho v Košiciach privítal so šálom so slovenským znakom. K spoločnej fotografii, ktorú zverejnil na sociálnej sieti, Heger napísal: "Všimol som si, že Viktor Orbán má starý šál, preto som mu dnes daroval nový."
    https://www.ta3.com/clanok/252174/v-kosiciach-rokovali-lidri-krajin-v4-heger-daroval-orbanovi-sal-so-slovenskym-znakom

    Heger žiadal krajiny V4 o pomoc v zdravotníctve. Tie sú ochotné v prípade potreby poskytnúť lekárov
    Premiéri susedných krajín mu podľa jeho slov deklarovali ochotu pomôcť v prípade, že by Slovensko potrebovalo od budúceho mesiaca lekárov do nemocníc. O konkrétnych číslach sa nerozprávali, premiéri majú podľa Hegera preveriť možnosti. V prípade hospitalizácií v nemocniciach na pohraničí vedia tiež poskytnúť svoje kapacity.
    https://www.ta3.com/clanok/252202/heger-ziadal-krajiny-v4-o-pomoc-v-zdravotnictve-tie-su-ochotne-v-pripade-potreby-poskytnut-lekarov


    Orbánovo extempore so šálom tu:
    https://ksbforum.info/discussion/comment/13545/#Comment_13545

    Orbána za pózovanie so šálom odsúdilo už aj Chorvátsko a Ukrajina
    Predsedu maďarskej vlády Viktora Orbána za pózovanie so šálom s mapou veľkého Uhorska kritizovalo po Rumunsku už aj Chorvátsko a Ukrajina.
    "Futbal nie je politika. Neviďme niečo, čo neexistuje! Maďarský národný tím je tímom všetkých Maďarov, nech žijú kdekoľvek," reagoval na kritiku Orbán na Facebooku.
    https://www.ta3.com/clanok/252022/orbana-za-pozovanie-so-salom-odsudilo-uz-aj-chorvatsko-a-ukrajina


    Dodávky cez ropovod Družba na Slovensko boli prerušené. Môžu za to výpadky elektrického prúdu
    https://www.ta3.com/clanok/252209/dodavky-cez-ropovod-druzba-na-slovensko-boli-prerusene-mozu-za-to-vypadky-elektrickeho-prudu

  • O prepustení Černáka a vylúčení cudzieho zavinenia v súvislosti so smrťou generála Milana Lučanského

    Chronológia kauzy Mikuláša Černáka a spol. /do 2003/
    https://domov.sme.sk/c/1126313/chronologia-kauzy-mikulasa-cernaka-a-spol.htmlhttps://domov.sme.sk/c/1126313/chronologia-kauzy-mikulasa-cernaka-a-spol.html

    2019
    november
    Mikuláš Černák si odpykáva doživotný trest: Z veľkého bosa je robotník za pásom
    https://www1.pluska.sk/krimi/mikulas-cernak-odpykal-9-rokov-dozivotneho-trestu-bosa-robotnik-pasom
    december
    Černák sa dohodol na treste za 16 vrážd, o štyri roky môže požiadať o prepustenie
    https://tvnoviny.sk/domace/clanok/108919-cernak-sa-dohodol-na-treste-za-16-vrazd-o-styri-roky-moze-poziadat-o-prepustenie
    Černák uzatvoril dohodu s prokurátorom
    Vo väzení je Černák prakticky od roku 1997 s krátkym pobytom na slobode v roku 2002. Po odpykaní si 25 rokov trestu, to znamená v roku 2023, môže súd požiadať o podmienečné prepustenie.
    https://it-it.facebook.com/spravy.rtvs/photos/černák-uzatvoril-dohodu-s-prokurátorombývalý-bos-banskobystrického-podsvetia-mik/2389854147942060/


    2020
    Lučanský strávi väzbu v base, do ktorej poslal Černáka. Mafiánsky boss to okomentoval
    Meno si urobil na Mikulášovi Černákovi ako nekompromisný bojovník proti mafii. Generál Milan Lučanský bol totiž súčasťou tímu, ktorý odkrýval zločiny bývalého bossa a hrdil sa tým, že ho dostali za mreže na dlhé roky. No a na Mikuláša, takmer symbolicky, poslala sudkyňa /pozn. Pamela Záleská/ teraz za mreže jeho. Dokonca ho previezli do Prešova, teda tam, kde dostal Mikuláš Černák doživotie.
    https://tvnoviny.sk/domace/clanok/125067-lucansky-stravi-vaezbu-v-base-do-ktorej-poslal-cernaka-mafiansky-boss-to-okomentoval

    hoax?
    Čech tvrdí, že Lučanského pred smrťou navštívil Černák! Videu uverili stovky Slovákov: Polícia reaguje
    Pavel Zítko vo videu tvrdí, že 9.12. Milana Lučanského navštívili 4 bachari, z toho mal byť jeden Mikuláš Černák. Podľa konšpirátora bol Lučanský zviazaný a ponechaný s Černákom, ktorý bol vybavený boxerom a činkou. V tom momente malo podľa konšpirátora dôjsť k bitke.
    https://www.cas.sk/clanok/1074642/cech-tvrdi-ze-lucanskeho-pred-smrtou-navstivil-cernak-videu-uverili-stovky-slovakov-policia-reaguje/

    Trpký odkaz od Černáka k smrti Lučanského, ktorý ho dostal do väzenia!
    “Dnes som si dal do okna čižmu pre Mikuláša a on mi do nej posadil Judáša,” napísal Černák 6. decembra, kedy bol okrem iných zadržaný aj Lučanský. Potom, čo sa dozvedel o jeho pokuse o samovraždu a následnom úmrtí, sa na fanpage kriminálnika objavilo ďalšie vyjadrenie, ku ktorému bol pridaný aj citát. “K samovražde Milana Lučanského: Každý otrok má vo svojich rukách silu ukončiť svoje zajatie, ale toto nebol čin hodný generála. Ublížil ním najmä svojej rodine,” napísal Černák.
    https://hitky.sk/trpky-odkaz-od-cernaka-k-smrti-lucanskeho-ktory-ho-dostal-do-vazenia/


    2022
    júl
    Černák bude môcť čoskoro žiadať o prepustenie z basy: K upáleniu prostitútok sa stále nehlási
    https://plus7dni.pluska.sk/kauzy/cernak-bude-moct-coskoro-ziadat-prepustenie-basy-upaleniu-prostitutok-stale-nehlasi

    november
    V Telgárte sa pripravujú na návrat Mikuláša Černáka: Jeho mama dohliada na práce okolo domu
    Hoci ho zatkli sedemnásteho decembra 1997, odsedených dvadsaťpäť rokov tohto decembra ešte mať nebude.
    Na prelome rokov 2002 a 2003 totiž strávil štyri mesiace vonku. Pamätníci si určite spomenú, ako sa v tom čase dostal do menšieho konfliktu na lyžiarskom svahu, kde sa práve nachádzal vtedajší premiér Mikuláš Dzurinda. Opätovnému zatknutiu sa Černák chcel vyhnúť útekom do zahraničia, špeciálna zásahová jednotka ho chytila na parkovisku v Klíčanoch v Prahe. Cestoval vo vozidle, ktoré patrilo policajnému dôstojníkovi kriminálnej služby z Karlových Varov.
    /.../
    Černák dobre vie, že hlavnou podmienkou úspechu je dobré správanie počas pobytu za mrežami a verdikt psychológa o predpoklade jeho resocializácie. Šancu na prepustenie však výrazne zvyšuje aj jasne určené miesto, kam po odchode z basy zamieri.
    „Ak má prichystané ubytovanie, to mu len pomôže,“ vysvetľuje advokátka Eva Mišíková. „Veľmi dôležité je, aby vedel súdu preukázať, že neostane na ulici a bude mať aj z čoho žiť. Lebo keby nemal kam ísť, aký by bol predpoklad, že sa rýchlo nedostane zase na šikmú plochu?“
    Černák nie je úplne bez peňazí. Vo väzení napísal knihu, ktorá sa predávala viac ako dobre, dokonca má byť podľa nej natočený film. Azda aj vďaka týmto príjmom je Černákova mama vedená v katastri nehnuteľností opäť ako majiteľka domu v Telgárte.
    /.../
    /Mišíková/ Mám pocit, že dnes je mentálne niekde inde. Vie si ľahko spočítať, či sa mu oplatí čo i len jediný prešľap. Lebo potom by šiel okamžite naspäť do basy. Prepustenie v prípade doživotného trestu je len podmienečné.“
    https://plus7dni.pluska.sk/kauzy/telgarte-pripravuju-navrat-mikulasa-cernaka-jeho-mama-dohliada-prace-okolo-domu
    Pozn. Eva Mišíková je v súčasnosti obhajkyňou obvineného starostu Rudolfa Kusého /Bratislava-Nové Mesto/.

    Vyjadrenie Miroslava Radačovského k možnému prepusteniu Černáka
    Boss Černák na slobodu? Kvôli smrti generála LUČANSKÉHO určite NIE, šokuje bývalý sudca
    20.11.22
    Radačovský pochybuje aj o resocializácii Mikuláša Černáka, ktorá je základom pri úvahách o možnom podmienečnom prepustení odsúdeného na slobodu. "Černák sa dopustil alebo mal dopustiť neakceptovateľného konania v súvislosti s pobytom gen. Milana Lučanského vo väzení v Prešove v mesiaci december 2020, " pokračuje kriticky bývalý sudca.
    "Za situácie, že odsúdený na svojej facebookovej stránke sa mal verejne vyjadriť a tešiť z toho, čo sa v súvislosti s gen. Lučanským vo väznici odohralo, ba dokonca sa vyjadriť, že to bol darček pre neho na meniny, tak to určite nesvedčí o tom, že uňho k resocializácii došlo. Radosť z „nešťastia“ iného má znaky akejsi skrytej pomstychtivosti a toto, podľa môjho názoru, Černáka absolútne vylúčilo z možných úvah o jeho resocializácii a možnom prepustení na slobodu po 25 rokoch z výkonu trestu odňatia slobody," vysvetlil bývalý sudca.
    /.../
    A na záver ešte dodáva: "Pokiaľ by sme takúto právnu úpravu aplikovali na súčasnosť a Černák by bol prepustený po 25 rokoch, tak by to znamenalo, že za každý trestný čin vraždy, ktorého sa dopustil, by mu bolo uložených 2,8 roka. Samozrejme, že takáto právna úprava u nás neplatí, avšak aj takáto právne neakceptovateľná úvaha v súvislosti s možným prepustením Černáka na slobodu, má čo povedať."
    https://www1.pluska.sk/regiony/boss-cernak-slobodu-kvoli-smrti-generala-lucanskeho-urcite-nie-sokuje-byvaly-sudca
    Matovič FB
    https://www1.pluska.sk/gal/regiony/boss-cernak-slobodu-kvoli-smrti-generala-lucanskeho-urcite-nie-sokuje-byvaly-sudca/12
    Černák FB
    https://www1.pluska.sk/gal/regiony/boss-cernak-slobodu-kvoli-smrti-generala-lucanskeho-urcite-nie-sokuje-byvaly-sudca/17

    Prokuratúra vylúčila cudzie zavinenie v prípade smrti M. Lučanského
    25. novembra
    Krajská prokuratúra v Prešove vylúčila cudzie zavinenie v súvislosti so smrťou bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. Na základe vyšetrovania zamietla sťažnosti k zastaveniu vyšetrovania zo strany Úradu inšpekčnej služby (ÚIS). Rozhodnutie je právoplatné.
    https://www.teraz.sk/slovensko/prokuratura-vylucila-cudzie-zavinenie/676791-clanok.html

  • Zora
    upravené Fri 25 Nov 2022 #504->

    Nehoda nákladného vlaku v Komárne prerušila železničnú dopravu
    Zranené neboli žiadne osoby.
    Nehoda nákladného vlaku, ku ktorej došlo v noci zo štvrtka (24. 11.) na piatok v Komárne, prerušila železničnú dopravu. Pri mimoriadnej udalosti sa vykoľajil rušeň a dva štvorosé kotlové vozne naložené etanolom. Zranené neboli žiadne osoby. Odstránenie následkov očakávajú Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) najskôr v priebehu soboty (26. 11.), informovala Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK).
    Vlak dopravcu Railtrans International (RTI) nezastavil pri vchodovom návestidle L v polohe stoj v smere od Maďarska, prešiel na slepú odvratnú koľaj, kde prerazil zarážadlo. Poškodená zostala koľaj číslo 101, rovnako aj trolejové vedenie tejto koľaje a koľaje trate Komárno štátna hranica – Komárno. Pri nehode došlo k úniku prevádzkových kvapalín z rušňa, k úniku etanolu z vozňov nedošlo.
    Mimoriadna udalosť má vplyv aj na prevádzku osobných vlakov na trati Komárno - Dunajská Streda – Bratislava, hlavná stanica. Odrieknuté boli vlaky Os 4300, Os 4302, Os 4305 bez náhrady a v úseku Nová Stráž - Komárno a späť bez náhrady vlaky Os 4371 a REX 1770. V úseku Zlatná na Ostrove - Komárno je zavedená náhradná autobusová doprava. Rovnako je uzavretá trať aj v smere Komárno - Komárno štátna hranica, čo má vplyv na nákladnú dopravu, ktorá bude musieť byť odklonená cez alternatívne hraničné priechody Rusovce - Rajka, Štúrovo - Szob.
    https://www.teraz.sk/spravy/nehoda-nakladneho-vlaku-v-komarne-pre/676880-clanok.html?utm_source=teraz&utm_medium=organic&utm_campaign=click&utm_content=.%3BsSpr%C3%A1vy%3Bimg

    V Komárne sa vykoľajil vlak, ktorý prevážal vysoko horľavý etanol. Doprava je prerušená až do soboty

    https://tvnoviny.sk/domace/clanok/363690-mimoriadna-udalost-v-komarne-sa-vykolajil-vlak-ktory-prevazal-vysoko-horlavy-etanol

  • MO už informácie o vojenských presunoch nezverejňuje, zneužívali sa
    Ministerstvo obrany (MO) SR prestalo pravidelne informovať o plánovaných presunoch vojenskej techniky. K zmene pristúpilo najmä v súvislosti s vývojom informačného prostredia po ruskej invázii na Ukrajine, keď sa správy o presunoch začali intenzívnejšie zneužívať na šírenie poplašných správ a dezinformácií vrátane snahy o narušenie dôvery domáceho obyvateľstva. Pre TASR to uviedla hovorkyňa MO SR Martina Kovaľ Kakaščíková.
    "Okrem toho sme tak minimalizovali zbytočné vytváranie dojmu mnohopočetných vojenských presunov, hoci často ide len o bežnú prepravu pohonných látok, výpočtovej techniky či osobnej batožiny. V neposlednom rade išlo, samozrejme, o krok v snahe zabezpečiť maximálnu bezpečnosť našich a spojeneckých vojakov," vysvetlila hovorkyňa.
    Rezort však informuje o konvojoch väčšieho rozsahu, ktoré môžu mať vplyv na plynulosť cestnej premávky. Rovnako deklaruje, že v prípade otázok ku konkrétnemu presunu od verejnosti alebo novinárov transparentne informuje, ak to bezpečnostná situácia dovolí.
    Presuny spojeneckej techniky cez územie SR sa podľa MO SR realizujú roky a nie sú ničím výnimočným. "Vyplývajú z našich záväzkov, medzinárodných dohôd a rovnako prebiehajú aj v iných krajinách. Rovnako aj naši vojaci sa presúvajú po územiach iných krajín, napríklad s cieľom rôznych cvičení," poznamenala Kovaľ Kakaščíková.
    O plánovaných presunoch naposledy MO SR informovalo v apríli.
    https://www.teraz.sk/slovensko/mo-uz-informacie-o-vojenskych-presuno/676534-clanok.html?utm_source=teraz&utm_medium=organic&utm_campaign=click&utm_content=.%3BsSlovensko

    Pozn. dajú sa dúfam ešte nájsť tu:
    https://www.mosr.sk/41702-sk/archiv-tlacovych-sprav/
    Potvrdzujem, píše sa to roky.
    Príklad z r. 2018.
    https://www.mosr.sk/43182-sk/rezort-obrany-upozornuje-na-presuny-vojenskej-techniky-cez-uzemie-slovenska/
    Keď si tie správy pozriete, tak sa vydávali upozornenia na nadchádzajúci týždeň.
    Ak by správy boli vedľa seba, vyzeralo by to ako nepretržitý pohyb vojakov a techniky na našom území.


    V 47 obciach si zopakujú komunálne voľby, vyhlásili ich na 25. marca
    Doplňujúce komunálne voľby sa budú konať 25. marca 2023. Starostu a poslancov si budú voliči vyberať v 47 obciach, v ktorých sa 29. októbra voľby nekonali alebo sa z rôznych dôvodov musia voľby opakovať. Termín vyhlásil predseda Národnej rady SR Boris Kollár. Rozhodnutie o vyhlásení volieb zverejnili na legislatívno-právnom portáli Slov-Lex.
    Ministerstvo vnútra už skôr avizovalo, že nové voľby sa budú konať v obciach, kde sa na jeseň vôbec nekonali, prípadne nebol zvolený starosta z dôvodu rovnosti hlasov, alebo sa kandidát vzdal a nebol zvolený dostatočný počet poslancov.
    Starostu i poslancov budú voliť v obciach Krušovce, Veľké Borové, Ratkovo, Michalková, Brezovec, Harakovce, Pongrácovce, Jakušovce a Dobroslava. Starostu si majú vyberať v obciach Domadice, Moškovec, Ondrašová, Točnica, Terany, Habura, Nechválova Polianka, Chmiňany, Starina, Šarišské Bohdanovce a Miková. Vo zvyšných obciach si budú občania vo voľbách vyberať poslancov obecného zastupiteľstva. Ide o obce Studienka, Doľany, Šintava, Prašník, Brodské, Pastuchov, Slatinka nad Bebravou, Rudnianska Lehota, Sebedražie, Čab, Chrabrany, Lužany, Blažovce, Jazernica, Karlová, Žabokreky, Lietavská Svinná-Babkov, Baláže, Poniky, Petrovce, Lukavica, Slatinské Lazy, Nevoľné, Lažany, Hraničné, Čižatice a Hrhov.
    https://www.teraz.sk/slovensko/v-47-obciach-si-zopakuju-komunalne-vo/676524-clanok.html?utm_source=teraz&utm_medium=organic&utm_campaign=click&utm_content=.%3BsSlovensko

    Na HIV sa možno bezplatne otestovať na viacerých miestach
    Bezplatné vyšetrenie krvi na HIV ponúka 11 regionálnych úradov verejného zdravotníctva (RÚVZ).
    Anonymné a bezplatné testovanie spolu s poradenstvom ponúka tiež Národné referenčné centrum pre prevenciu HIV/AIDS na Slovenskej zdravotníckej univerzite v Bratislave a niektoré mimovládne organizácie. Testovanie vykonávajú tiež niektoré oddelenia klinickej mikrobiológie. O odber krvi na testovanie je možné požiadať aj svojho všeobecného lekára.
    https://www.teraz.sk/slovensko/na-hiv-sa-mozno-bezplatne-otestovat-na/676655-clanok.html?utm_source=teraz&utm_medium=organic&utm_campaign=click&utm_content=.%3BsSlovensko

    Orbán sa po summite V4 v Košiciach stretol s exprezidentom Schusterom
    Orbán so Schusterom otvorili niekoľko otázok. Boli medzi nimi aj udalosti rusko-ukrajinskej vojny, ale hovorili tiež o sankčnej kríze, ktorej následky zasahujú strednú Európu.
    https://www.teraz.sk/slovensko/orban-sa-po-summite-v4-v-kosiciach-str/676689-clanok.html?utm_source=teraz&utm_medium=organic&utm_campaign=click&utm_content=.%3BsSlovensko

  • k
    upravené Mon 28 Nov 2022 #507->

    Orbánov šálik bola ponuka, ktorú hegerovci nepochopili. A podľa toho aj detinsky zareagovali.
    Maďari sa zariadia podľa toho, napríklad cez väčšinu, ktorú dostali maďarskí poslanci v niektorých krajoch a obciach.

  • openeyes povedal/-a: Žeby s tým mali už nejaké skúsenosti? A čo ak rovnaký postup už dávnejšie použili na území južnej časti Veľkej Maravy a vytvorili zo slavianov antiskupinu s inou rečou - tzv. maďarov?

    Počítám s tím, že tato šablona - v té či oné intenzitě - byla v Evropě za posledních cca 3000 let použita více než 2x.

  • Orbán viac krát ozvučil (napr. v rozhovoroch, ktoré dal slovenským mediám), že Maďarsko osamotené neprežije, že sa musíme spájať.

    Kto takto zareaguje na maďarskú ponuku, tak ukázal svoj strach zo spolupráce so silným partnerom a nie hrdinstvo.

    Ale verím, že sú na Slovensku ľudia, ktorí tú ponuku pochopili.

  • Rozmyslam, naco dava ponuku v case, ked tu mame "vladu", ktora je hystericka a v krcoch? (a nielen vladu, taka je i velka cast populacie).

    Madari by mohli urobit jeden ustretovy krok: Zacat rozlisovat medzi Madarskom a Uhorskom, pokial si budu Uhorsko privlastnovat, dovtedy ich ponuky na spajanie nebudu brane vazne. Spolocne Uhorsko by mohol byt zjednocujuci prvok, takto ale len rozdeluje oba narody.