KSB, Slovanstvo a Emil Páleš

S
upravené Sat 28 May 2022 v Svetonázor #1#1
Diskusia bola vytvorená z komentárov oddelených z: Slovanstvo a védizmus.

Komentáre

  • "Co keby sme temu premenovali na Slovanstvo a jeho uloha"?
    Určitě! Za mě souhlas.

  • R
    upravené Sat 28 May 2022 #4->

    @Vlad i mir povedal/-a:Po prvé, treba si jasne uvedomiť, že rôzne formy západoeurópskeho a amerického zamatového neokolonializmu budú vo východnej Európe pokračovať dovtedy a len dovtedy, kým Slovania neprevezmú od Anglosasov dušu vedomú. **Bez ohľadu na akékoľvek reči a formálne opatrenia politikov – západoeurópske krajiny si vždy nájdu spôsob, ako si zabezpečiť vo východnej Európe hegemóniu – až dovtedy, kým sa Východoeurópania od nich nenaučia, nepreberú **určité duševné vlastnosti a schopnosti, v ktorých sa im musia vyrovnať. Kde Angličan alebo Američan víta zodpovednosť ako príležitosť k osobnému postupu a rastu, tam Slovák sa snaží zodpovednosti za rozhodovanie zbaviť, prehodiť ju niekam inde.

    Poprosil bych konkretizovat slovní spojení "určité duševné vlastnosti a schopnosti".
    Co se týče přijetí zodpovědnosti u anglosasů považuji toto tvrzení za oxymorón. Jakou zodpovědnost přijali anglosasové za genocidu Indiánů, Aboridžinců, rabování celého světa. Jakou zodpovědnost přijali anglosasové za vyvolání 276 válek, naposled na Ukrajině. Jak je to u Američanů se zodpovědností ukazuje množství právníků a soudních procesů na jednoho obyvatele, které slouží především zbavení se zodpovědnosti za své činy a ještě na tom vydělat, kde hlavní je vyhrát soudní proces a ne nastolit spravedlnost. To mi prostě moje hlava nebere.

  • @Kancelar povedal/-a:

    @Vlad i mir povedal/-a:

    Nasou, mojou a tvojou ulohou je teda prebrat osobnu zodpovednost za seba, to co sa Zapad naucil uz davno a posunut to dalej. Az sa tak stane, cely svet sa zmeni.

    Tu som skoro spadol zo stolicky. V ere "medzinarodneho sportu" zvaneho zbavit sa zodpovednosti za svoje ciny ci rozhodnutia napisat toto... Denne komunikujem a pracujem s ludmi z celeho sveta a bohuzial musim povedat, ze to zbavovanie sa zodpovednosti je rovnake po celom svete.

  • @Neo povedal/-a:

    Tu som skoro spadol zo stolicky. V ere "medzinarodneho sportu" zvaneho zbavit sa zodpovednosti za svoje ciny ci rozhodnutia napisat toto... Denne komunikujem a pracujem s ludmi z celeho sveta a bohuzial musim povedat, ze to zbavovanie sa zodpovednosti je rovnake po celom svete.

    Netreba padat, ale chapat kontext, pisal to pred 20-30 rokmi a vtedy bol Zapad naozaj inde nez dnes. Ved v 90tych rokoch bol prakticky na vrchole. To, ze odvtedy zdegeneroval je uz druha vec.

  • @Neo povedal/-a:
    Ludia sa totizto boja rozhodovat, pretoze potom by museli znasat nasledky svojich rozhodnuti v com je zahrnuta aj konfrontacia. A to malokto chce, tak to radsej nechaju na inych, alebo si povedia vsak to urobi "samo a sato".

    To je presne to, co pisem, ze sa musi zmenit a kym sa to nezmeni, tlak okolneho prostredia na to, aby sa to uz naozaj zmenilo bude len a len narastat. A ak ma Pales pravdu, tak ten tlak nieje len cisto zo Zapadu ale aj z duchovnych sfer.

  • Novy rozhovor s Emilom Palesom od svedominaroda:

  • @Kancelar povedal/-a:
    Novy rozhovor s Emilom Palesom od svedominaroda:

    Nelíbí se mi, že na negativní příklady si vybírá komunizmus.

  • Rusofil povedal/-a: Nelíbí se mi, že na negativní příklady si vybírá komunizmus.

    Komunizmus tam pokial viem len spomenul, v tom zmysle ze uz bol v starovekej Sparte, ze to nebolo nic nove, a ze sa to rytmicky opakuje. V knihe spajal Spartu, Husitov a Komunistov.

  • d
    dum
    upravené Thu 15 Dec 2022 #14->

    Vysokointeligentné civilizácie robotov, androidov bez vedomia a sebauvedomenia? Možné to je, veď ani fauna a flóra tieto atribúty nemá "nainštalované"...Načo je vlastne vedomie a uvedomenie si samého seba, pán doktor? Sú to súčasti (okrem iných) najvnútornejšej duchovnej nesmrteľnej mysle ktorá je najvyššou kvalitou v Stvorení a podobná Bohu (no k Absolútnej Božskej mysli je relatívna), bez ktorých by tá myseľ nevedela že žije a nevedela by si ani nikdy pomyslieť "ja som, ja existujem, žijem" , (pomocou duše) niečo pociťujem a (pomocou slobodnej voľby a fyzického nástroja- tela) idem alebo nejdem niečo vedome vytvoriť či vykonať. Vedieť o sebe, o iných a žiť s vedomím a uvedomením si samého seba a iných je dobré, pozitívne. Tie vysokointeligentné robotické civilizácie by okrem vedomia a sebauvedomenia postrádali aj slobodnú vôľu a voľbu, takže vždy nejaká ešte vyššia inteligencia a ,vedomá a sebauvedomujúca myseľ ' by ich musela riadiť.

  • @Kancelar povedal/-a:

    Rusofil povedal/-a: Nelíbí se mi, že na negativní příklady si vybírá komunizmus.

    Komunizmus tam pokial viem len spomenul, v tom zmysle ze uz bol v starovekej Sparte, ze to nebolo nic nove, a ze sa to rytmicky opakuje. V knihe spajal Spartu, Husitov a Komunistov.

    Jde mi o to, že si mohl vybrat mnohem nebezpečnější společnosti, např. fašizmus.

  • Súlad
    upravené Fri 16 Dec 2022 #16->

    Rusofil povedal/-a: Jde mi o to, že si mohl vybrat mnohem nebezpečnější společnosti, např. fašizmus.

    Aj dnes niektorí porovnávajú liberálov s komunistami. Uniká im, že aj keď navonok sú isté podobnosti, komunisti konali v záujme národa, zatiaľčo liberáli a fašisti konajú proti národu a v záujme elít

  • d
    dum
    upravené Fri 16 Dec 2022 #17->

    Súlad povedal/-a: Rastliny a zvieratá nemajú vedomie a sebauvedomenie? Netvrdia kresťania, že nemajú ani dušu?

    O tomto už bola debata viackrát. Napriek rôznym "srdcervúcim" pohľadom (aj my máme domácich miláčikov) aj vedeckým experimentom (delfíny a pod.) zastávam stále názor že fungujú na princípe kódov, inštinktov a na rozdiel od kresťanov (ak to vravia) tvrdím že dušu, emócie, city, pocity, náklonnosti majú. Vedomie a uvedomenie si samého seba (súčasti ducha, mysle) nie. A tým pádom preto považujem inkarnáciu či reinkarnáciu mysliacich vedomých bytostí do rastlín či zvierat za nereálnu.

  • o
    upravené Thu 15 Dec 2022 #18->

    dum povedal/-a: A tým pádom preto považujem reinkarnáciu mysliacich vedomých bytostí do rastlín či zvierat za nereálnu

    Úvaha: "Životná cesta" duše sa môže v princípe uberať dvoma smermi - cestou postupnej degradácie a cestou duchovného rastu. Logickým limitom rastu je dosiahnutie úrovne Vedomia Stvoriteľa, avšak pri degradácii sa tu názory rôznia - pre hinduismus, či zoroastrismus je zviera prijateľné (svätá krava), avšak napr. pre kresťanstvo nie. Vysvetlením by mohlo byť to, že iskra Stvoriteľa má takú úroveň vibrácií, že jej "minimálne vyhovujúcim" obalom/skafandrom je ľudské telo.
    PS: ak túto úvahu prijmeme, v tom okamihu tu vzniká zaujímavá otázka: pre aké duchovné entity sú tu ideológie uznávajúce zvieracie skafandre na ceste hore?

  • d
    dum
    upravené Fri 16 Dec 2022 #19->

    openeyes povedal/-a: Vysvetlením by mohlo byť to, že iskra Stvoriteľa má takú úroveň vibrácií, že jej "minimálne vyhovujúcim" obalom/skafandrom je ľudské telo.
    PS: ak túto úvahu prijmeme, v tom okamihu tu vzniká zaujímavá otázka: pre aké duchovné entity sú tu ideológie uznávajúce zvieracie skafandre na ceste hore?

    Sme už mimo témy. Keďže sme na planéte kde ľudské telo je hybridom z pozitívnych prvkov (pravá myseľ-iskra Stvoriteľa), negatívnych prvkov (egomyseľ), aj živočíšnych prvkov (telo), tak sa tu inkarnujú entity aj z pozitívnych svetov (nebies, raja) , aj z opačných negatívnych svetov (pekiel). No všetky tie entity sa inkarnujú výlučne do ľudských tiel pretože všetky bez rozdielu sú vedomé, uvedomujúce si samého seba, aj vedomé si svojho sebauvedomenia, so slobodnou voľbou a vôľou a živé. Toto sú základné spoločné atribúty všetkých vedomých entít, keď neberieme do úvahy ďalšie už antagonistické povahové rozdiely. Jednoducho keby sa inkarnovali do nevedomej a nemysliacej flóry či fauny tak spoznanie dobra či zla ani charakteristík či povahy ľudského života, poučenie atd. by nenastalo. Tie ideológie ktoré uznávajú rastlinné či zvieracie "skafandre" na ceste hore nezodpovedajú realite a podľa mňa sú mylné. Degradácia vedomej a sebauvedomujúcej entity nespočíva predsa v strate vedomia a sebauvedomenia, ktoré sú základom, ale v odvrátení sa od Božských atribútov a v úpadku ducha a duše. Podľa KSB ľudská psychika, aj keď typy zviera, biorobot či démon- predsa je naďalej vedomá a uvedomujúca si seba samého, vie si stále povedať "ja som" a má slobodu voľby, aj keď výstupy psychiky sú pseudoatribúty egomysle v aktívnom móde.

  • d
    dum
    upravené Fri 16 Dec 2022 #20->

    @Počtář povedal/-a:
    @dum @Súlad
    Safra, kdo má rozluštit z předchozího komentáře, co kdo řekl/neřekl?
    Navíc jedna tzv. “předcházející citace” chybí jako původní příspěvek (smazané, nebo jenom ruční práce v Markdownu?).
    A není jasné, jestli někdo něco tvrdí, nebo to jenom překládá.
    Už tak je to složité čtení, netřeba to dále komplikovat.
    :-/

    Ja som reagoval len na tú fotku zrzky ktorá odtiaľ zmizla, aj s príspevkom od Súlada. Tým pádom mažem aj moju reakciu naňho.

  • dum povedal/-a: Ja som reagoval len na tú fotku zrzky ktorá odtiaľ zmizla, aj s príspevkom od Súlada. Tým pádom mažem aj moju reakciu naňho.

    Díky.
    Tím pádem mažu taky.
    :-)

  • Kancelar
    upravené Tue 28 Mar 2023 #22->

    Diskusia kde bude aj Emil Pales https://www.facebook.com/events/708913414358537 na temu

    Ako viesť dialóg v polarizovanej spoločnosti - perspektíva alternatívy

    Bratislava 30.3. v Kafe Lampy 18:00