Konflikt Rusko - USA - NATO - Ukrajina

1535456585980

Komentáre

  • Vatikán sa ospravedlnil Moskve za pápežove slová o ruskej krutosti na Ukrajine
    Rusko dostalo od Vatikánu ospravedlnenie za nedávne výroky pápeža Františka, ktorý označil ruských vojakov pôvodom z etnických menšín za "najkrutejších" bojovníkov na Ukrajine. Oznámila to vo štvrtok hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová.
    https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/650645-vatikan-sa-ospravedlnil-moskve-za-papezove-slova-o-ruskej-krutosti-na-ukrajine/

  • Kaktus
    upravené Sat 17 Dec 2022 ->

    @JankaS

    Už jen proto, jak imbecilním způsobem je článek napsán.

    Řešení konfliktu na ukrajině nezávisí od toho jaký kalibr bomb se použije. Ale ve změně komplet celého systému globálního řízení a v totální marginalizaci západu a především odchodu bretton-woodského systému a jeho kurátorů a beneficientů.
    A tu zas autor mektá o kouzelných bombách, které Rusko konečně může použít...Jak konečně roztříská veškerou infrastrukturu...Je to stejná hovadina jako si chtít udělat zeleninový salát, ale místo nože použít na krájení zeleniny CNC Laser...Proč by měli proboha ničit celé elektrárny, když stačí dronem za pár šupů zlikvidovat blokový transformátor. Proč by měli posílat strategické bombardéry, když kolem ukrajiny pluje dost nosičů kalibrů s dostatečným dosahem a totožnou přesností. Údery musí být efektivní, ale i ekonomické. Mimoto, velení ukrajinské armády se nenachází na ukrajině, tak k čemu likvidovat bunkry s obyčejnými bigoši, drahýma bombama a strategickým letectvem, když stačí prostě na dálku zhasnout dronem nebo kalibrem.

    Jediné, co je z článku fakt je existence těžkých leteckých bomb v kategorii 1500kg určených k ničení silně opevněných cílů. Mohou být naváděné po laseru, Glonasem a nebo TV. Použití takové zbraně na pěchotu v zákopech dává stejný smysl, jako sejmout komára tankem.

  • @Kaktus

    Kaktus povedal/-a: A tu zas autor mektá o kouzelných bombách, které Rusko konečně může použít...Jak konečně roztříská veškerou infrastrukturu...

    Nějak špatně se vám to pomíchalo v hlavě. Autor si pochvaluje, že se půjde více natvrdo do benderovců. Autor nikde nepíše, že cílem je zničení ukrajinské infrastruktury. Cílem těžších účinnějších bomb jsou primárně vojenské cíle, jako betonové pevnosti, vojenské kolony, sklady zbraní a pohonných hmot. Z necivilních trafostanice a železniční uzly. Nikde nepíše, že rusové chtějí bombardovat jaderné elektrárny, ale jen trafostanice, protože opravit trafostanice trvá mnohem kratší dobu než jaderné reaktory. Těžké konvenční bomby budou velice účinné při průlomech, během kterých bude možno vzít benderovce do obklíčení a urychlit tak válku.

  • Rusofil
    upravené Mon 19 Dec 2022 ->

    Mám AD block, nepustí mě k přečtení článku. Ve videu se mluví o tom, že Kissinger vyslovil 6 tezí: Ukrajina musí zůstat v řízení NATO, Rusko musí opustit všechna území, která obsadilo, je tam jeden kladný 6. bod a to, že Rusko se nesmí rozpadnout.
    Teď jsem to přečetl. V zásadě se to shoduje s tím, co je řečeno ve videu. Tam je toho ale víc citováno.

  • aj ja mám adblock a k článku ma pustilo...inak adblock sa dá dočasne (alebo aj trvalo) vypnúť pre každú stránku osve ak by si chcel.

  • @Kancelar povedal/-a:
    Tie podmienky od Henryho su nieze hlupe, to je skor urazka. Kladu si podmienky ako keby tam Zapad vyhraval na plnej ciare a boli uz uz pred Moskvou. Prakticky su totozne s tym, co hlasa Alzak.

    Sú, lenže ak toto chce GP, keďže pánko je jeho hlásna trúba, tak to znamená len jednu vec.... ani to nechcem napísať.

  • Rusofil
    upravené Mon 19 Dec 2022 ->

    @Kancelar povedal/-a:

    Sonice povedal/-a: Sú, lenže ak toto chce GP, keďže pánko je jeho hlásna trúba, tak to znamená len jednu vec.... ani to nechcem napísať.

    ani nepis, nieje potreba. V pokri sa casto blufuje, ale raz za cas pride chvila, ked musis vylozit karty na stol. Ake ma karty Zapad a Vychod vidno celkom dobre, blufovat sa uz nebude dat prilis dlho. ak vobec...

    Dle informací z videa, ze zákulisí přišla informace, že USA chystají něco na silvestrovskou noc. Útoky dronů na Ruské cíle, byla rozvědka bojem. Přesvědčili se, že odvetný úder nebude.

  • Súlad
    upravené Mon 19 Dec 2022 ->

    Rusofil povedal/-a: Henry Kissinger ozvučil podmínky GP pro Rusko

    1. Mierový proces na Ukrajine má viesť k novému medzinárodnému usporiadaniu strednej a východnej Európy.

    Zapadá mi to do pádu vlády u nás. Rezidentka Čaptavá po stretnutí so satanistom Františkom dostala nové noty. Niečo majú v pláne a my ešte presne nevidíme čo, ale podľa skúseností so Západom to nebude nič moc. Lenže kdejaký prisluhovač diabla mieni, Pán Boh mení.

  • Šaman v Německu, při vystoupení...
    https://www.youtube.com/shorts/7h3H0lW-AzM

  • Ked sledujete ten proces do mozaiky si doplnte ze v januari nastupuju do funkcii v kongrese republikani co bude mat urcite vplyv na dalsi priebeh vojny.

  • Peter MMXX
    upravené Thu 22 Dec 2022 ->

    Chazin (strojový preklad)
    Amerika nemá rok na to, aby odložila porážku Ruska

    Chasin:
    ? "Hlavný problém Ruska je jasný: naša ekonomika a naša "elita" atď.

    Hlavný problém Ameriky je: Nástroj na ovládanie sveta sa v roku 2018 zlomil. Nevieš sa dočkať! Váš systém sa rozpadá. Musíte sa rozhodovať pomerne rýchlo.

    Už v apríli/máji, keď sme diskutovali o situácii na Ukrajine, som už povedal, že máme nad Západom obrovskú výhodu: môžeme si dovoliť čakať – dlhšie ako oni. Nemôžete si dovoliť čakať.

    Každý týždeň robím makroekonomické prehľady a vidím čísla. Každý sa pozerá na čísla, ale len málokto sa pozerá na čísla každý deň. Ak sa denne pozriete na čísla, môžete vidieť, že na Západe nedochádza k žiadnemu zlepšeniu ekonomiky. Situácia s infláciou sa trochu zlepšila, ale nikde nie je hlásené, že by maloobchodné tržby skolabovali. A to je dôležitý faktor v svetonázore ľudí.

    A preto chcú vstúpiť do rokovaní. Majú dve veci, do ktorých vkladajú svoje nádeje:
    1️⃣ podplatiť časť "elity" - aby zradili svoju krajinu (tak sa to robilo s Gorbačovom) - hlavným cieľom je zvrhnúť Putina
    2️⃣ že ruská ekonomika skolabuje. Doteraz neskolabovala a ty nechápeš prečo? Stále máme starú politicko-ekonomickú teóriu, ktorá tam už neexistuje. Preto tomu nerozumejú.

    Našou hlavnou úlohou je preto nepripustiť vlastný pád. To je v rámci našich možností, máme na to všetky zdroje. To zahŕňa posilnenie našej ekonomiky, premenu rubľa na investičnú menu atď. Tieto postupy sa však prejavia prinajlepšom o rok alebo rok a pol. Ale môj pocit mi hovorí, že táto otázka bude vyriešená skôr. Spojené štáty americké jednoducho roky chýbajú.“

    [...]

    "Musíme spolupracovať s "elitami" Západu. Musia spochybniť svoju pozíciu."
    ❗Amerika hat kein Jahr Zeit, um den Sieg über Russland zu verschieben

    ? Подписывайтесь: ФКТ
    ? Abonniert: @fktdeutsch

  • Nj holt Orbán zradil Ideu kolektivního západu, protože patrně pochopil, že když bude kolektivní západ budovat zlaté zítřky ve jménu globální liberální ideologie a on společné s ním, bude na chvíli jen privilegovanou loutkou. Kdežto když využije slabosti kolektivního západu a pošle ho k šípku, může být mnohem více než loutka. A dokonce ti, kteří byli zvyklí diktovat jemu (maďarsku), budou muset možná prosit.

  • Video: Zakladatel americké žoldácké organizace Mozart Group Andrew Milburn prohlásil o Ukrajině, že je to zkorumpovaná země, která je úplně v hajzlu a je řízená zku*venými lidmi. Ukrajinští vojáci se dopouští zvěrstev na ruských zajatcích v rozporu s Haagskou konvencí a ještě si to natáčí na video, aby jejich média měla co ukazovat!
    A český prezident za to dal Zelenskému ještě medaili! To, co zaznělo o Ukrajině z jeho úst, to by Česká televize neodvysílala a Miloš Zeman by skončil znovu v nemocnici. http://www.infokuryr.cz/n/2022/12/28/zakladatel-americke-zoldacke-organizace-mozart-group-prohlasil-o-ukrajine-ze-je-to-zkorumpovana-zeme-rizena-zkuvenymi-lidmi/?fbclid=IwAR19IkTRQm-ALqjc2BHbj7tytSkt_G2fd9is68eXrXVJuR5SrDnnEQqBkBI

  • Na frontách na Ukrajině bojuje čím dál víc poláků. V současnosti je tam minimálně 15 000 vojáků polské pravidelné armády. Rusko bojuje se zemí NATO. https://cz24.news/margarita-simonianova-na-twz-na-frontoch-na-ukrajine-su-len-polski-vojaci-v-sucasnosti-je-tam-patnasttisic-polskych-pravidelnych-vojakov-sme-v-priamej-vojne-s-krajinou-nato/

  • Západná tlač už pripúšťa, že teraz Rusko na Ukrajine v skutočnosti nebojuje s Ozbrojenými silami Ukrajiny, ale s oddielmi skúsených zahraničných žoldnierov, ktorým velia americkí vojaci.
    Taliansky denník „La Repubblica“ zverejnil v pondelok na svojej webovej stránke video zachytávajúce prudké boje v Arťomovsku, ktorý sa po ukrajinsky nazýva Bachmut. Na záberoch je vidieť, ako strieľajú vojaci v uniformách s modrými páskami na rukávoch Ozbrojených síl Ukrajiny, no ozývajú sa zúfalé výkriky v angličtine a taliančine, ktoré prehlušuje praskanie výstrelov samopalov. Podľa publikácie toto video poskytol „americký dobrovoľník“, ktorý sa zúčastňuje bitky o Arťomovsk. Zahraniční žoldnieri, ktorí dorazili na Ukrajinu, priznávajú v rozhovore s americkým korešpondentom NBC, že prišli do pekla. Militanti, vraj utrpeli vážne straty a je čoraz menej takých, ktorí chcú bojovať proti Rusku.
    Do ukrajinských pozícií letí náboj za nábojom – do vzduchu vylietava špina, piesok a popol a vojaci sa zarývajú ešte hlbšie do zákopov. Kým armáda čaká na oddych a vypočítava potenciálny cieľ, okolo nich explodujú granáty s ťažkými údermi – niekedy aj 12 hodín v kuse. Zdanlivá náhodnosť zásahov len umocňuje dojem, že to, či prežijete alebo nie, závisí od čistého šťastia, poznamenáva korešpondent NBC.
    Jeden Američan, ktorý slúžil na Blízkom východe, označil ostreľovanie za „najpekelnejší zážitok z celého môjho života“.
    „Zúfalstvo a rozčarovanie sa zvýšilo, čiastočne kvôli spôsobu, akým Rusi bojujú,“ povedal pre NBC podplukovník námornej pechoty vo výslužbe Ripley Rawlings.
    To, že „dobrovoľníci“ z USA a iných krajín bojujú na Ukrajine na strane Ozbrojených síl Ukrajiny ako žoldnieri, je už dávno známe. Západné médiá však donedávna všemožne vychvaľovali „odvahu ukrajinských vojakov“ a starostlivo skrývali skutočnosť širokej účasti priamo v bitkách žoldnierov, ktorí sa už stali hlavnou údernou silou v najťažších sektoroch frontu. Potvrdzujú to správy ruského ministerstva obrany o stratách na ukrajinskej strane.
    https://sk.news-front.info/2022/12/29/v-artomovsku-velia-americania/

  • Včera večer ukrajinské sily zasadili ruskej armáde ťažký úder. AFU v noci zasiahla budovu vysokej školy v obci Makejevka na severozápadnom okraji Donecka.

    Objekt údajne slúžil na ubytovanie ruských vojakov. AFU okolo polnoci, keď ruskí vojaci oslavovali Nový rok, ostreľovali oblasť americkými HIMARS MRLS.

    Podľa správ bola budova úplne zničená. V dôsledku štrajku zahynuli desiatky ruských vojakov. Miestne bezpečnostné služby stále odstraňujú trosky. Presný počet obetí zostáva neznámy.

    https://southfront.org/dozens-of-russian-servicemen-killed-by-ukrainian-strike-in-makeyevka/

    Možná se jedná a odvetu za nedávnou kalibraci hotelu se zahraničními poradci, viz. níže:

    Masivní raketový útok ruských ozbrojených sil na cíle na Ukrajině 31. prosince - Rybářův rozbor

    Tentokrát mezi masivními útoky ruských sil na ukrajinské cíle uplynuly pouhé dva dny.

    Výběr cílů náletu byl mnohem širší: nešlo ani tak o energetická zařízení, ale o nepřátelské objekty, včetně zahraničních poradců.

    ▪️ V Kyjevě se ozvalo nejméně osm silných výbuchů. Známé cíle:
    Jedním z nich bylo umístění zahraničních poradců v hotelu Alfavito.
    ➖Budova poblíž Alfavita, v níž sídlili vysoce postavení důstojníci SBU.
    ➖ CHPP-5 na levém břehu.
    ➖Angar s odpalovacím zařízením protivzdušné obrany s municí, které způsobí silný výbuch.
    ➖Neidentifikovaný objekt na nádvoří Institutu biologie a medicíny Národní univerzity Tarase Ševčenka - s největší pravděpodobností se zde nacházelo stanoviště protivzdušné obrany.
    ➖ Jedna z ruských raket byla sestřelena v Protasově Jaru: trosky se zřítily na obytné domy.
    ➖ Jeden z úderů zasáhl území závodu Artem - žádná z dílen nebyla poškozena.

    Ruské ozbrojené síly provedly šest raketových úderů na Nikolajev - systémy protivzdušné obrany a varování nefungovaly.
    ➖Jeden z úderů zasáhl nepřátelskou pozici ve čtvrti Korabelnyj ve městě. Soudě podle velkého počtu sanitek byl požár účinný.
    ➖ Další neidentifikovaný objekt ve čtvrti Shirokaya Balka v okrese Korabelnyi.
    ➖Další přílet přišel do blízkosti letiště Kulbakino.

    ▪️Některé cíle byly zasaženy v Záporoží, na levém břehu Chersonu a ve Vinnické oblasti.

    ▪️ Záběry z terénu ukazují, že v Chmelnyckém městě bylo cílem stálé stanoviště 8. pluku speciálních sil ukrajinských ozbrojených sil.

    ▪️ V Ternopilské, Žytomyrské, Černihovské, Kyjevské a Sumské oblasti působily prostředky protivzdušné obrany.

    Krátce před uderem byly zaznamenány preventivní výpadky elektřiny v Oděské, Dněpropetrovské, Kirovohradské, Sumské a Žytomyrské oblasti. Těmito opatřeními se protivník snaží ochránit energetickou síť před přetížením a zmást prostředky objektivní kontroly.

    ▪️Nepřítel odpověděl pokusem zasáhnout Džankoj a Simferopol, ale protivzdušná obrana všechny cíle sestřelila.

  • A včerejší odpověď RF:

    Ruská armáda zničila základňu ukrajinského 8. pluku síl pre špeciálne operácie v Chmelnickom.
    Vojenská jednotka ukrajinských elitných síl pre špeciálne operácie bola počas včerajšieho masívneho útoku zasiahnutá raketou. 8. pluk SDF z Chmelnického je považovaný za najlepšiu jednotku špeciálnych síl na Ukrajine. Zatiaľ nie sú k dispozícii žiadne údaje o obetiach na strane nepriateľa. Video:

    https://t.me/RVvoenkor/35009

  • Súlad
    upravené Wed 4 Jan 2023 ->

    Teraz je už jasné, ako bude Surovikin viesť bojové operácie v roku 2023

    https://www.hlavnespravy.sk/teraz-je-uz-jasne-ako-bude-surovikin-viest-bojove-operacie-v-roku-2023/3005399

    Špeciálna operácia na Ukrajine zmodernizovala ruské ozbrojené sily. Z počiatočných chýb sa postupne poučili a celá vojenská stratégia sa zmenila. Ruská armáda tak vstupuje do roku 2023 na oveľa vyššej úrovni, ako bola vo februári. Vyplýva to zo štúdie, ktorú vypracoval Kráľovský spojený inštitút pre obranné štúdie (RUSI).

  • Makejevka: USA budú ešte preklínať 1. január 2023, keď Himarsy zabili 63 ruských vojakov

    https://www.hlavnespravy.sk/makejevka-usa-budu-este-preklinat-1-januar-2023-ked-himarsy-zabili-63-ruskych-vojakov/3005427

    Američania sa tešia z tragédie a zabúdajú, že ich bojovníci v tretích krajinách by sa tiež mohli stať “dvestovkami”, upozorňujú ruské noviny Svobodnaja Pressa

  • Bývalý ruský vicepremiér a šéf Roskosmosu Rogozin poslal francouzskému velvyslanci střepinu granátu ze Caesaru, která ho zranila
    RUSKO: Bývalý šéf Roskosmosu a vedoucí speciálního oddílu vojenských poradců Carští vlci Dmitrij Rogozin, který byl zraněn na Donbasu, poslal střepinu granátu, která byla odstraněna z jeho krku, velvyslanci Francie v Rusku Pierru Levymu.
    Vyšetřovací výbor RF dříve prohlásil, že ostřelování hotelu v Doněcku 21. prosince, kdy byl Rogozin zraněn, se provádělo z francouzských houfnic Caesar.
    Dopis a střepina byly doručeny ve středu stráži francouzského velvyslance v Moskvě.
    /citácie z listu v článku/
    https://cz24.news/byvaly-rusky-vicepremier-a-sef-roskosmosu-rogozin-poslal-francouzskemu-velvyslanci-strepinu-granatu-ze-caesaru-ktera-ho-zranila/