(Liberálna) propaganda

Súlad
upravené Thu 17 Nov 2022 v Mimo kategórií #1#1

Odhaľovanie a ukážky ako sme dennodenne manipulovaní v prvom rade za účelom zisku, ktorý je ale čoraz častejšie spojený so šírením politickej a ideologickej propagandy.


Najlepšia propaganda neklame, iba emocionálne zafarbuje

Vhodne zvolený nadpis priláka čitateľa, ktorý sa v článku často dočíta presný opak toho, čo bolo v nadpise. V angličtine sa to nazýva "clickbait" (návnada na kliknutie). Povestný je tým bulvár, ktorý by bez šokujúceho nadpisu málokoho oslovil.

Liberálne médiá to zneužívajú aj na šírenia propagandy, kedy väčšina ľudí pod náporom informácií číta iba nadpisy. Napríklad nadpis "Ruská raketa zničila traktor v Poľsku, zomreli dvaja ľudia". V článku sa v prvom odseku dočítate, že raketa bola vyrobená v Rusku. Väčšina z tých, ktorí kliknú na nadpis, skončí pri prvom odseku. A až na konci sa nachádza informácia, že raketa síce bola vyrobená v Rusku, ale odpálili ju Ukrajinci. Rozdiel v porovnaní s tým, čo evokoval nadpis. K záveru sa dostane jeden zo sto v porovnaní s tými, ktorí si prečítali nadpis.

Redakcia neklame a nie je právne napadnuteľná. Zabije dve muchy jednou ranou. Šíri propagandu, ktorú si čitatelia sami zaplatia v cene produktov zo zobrazovanej reklamy, alebo priamo cez predplatné, kedy záver článku býva prístupný iba predplatiteľom.

Komentáre

  • Kancelar
    upravené Thu 1 Dec 2022 #3->

    Ten uterak ci ciapku ci co to mal na hlave, vyzeral ako faraon (film som nevidel, neviem ci chcem).

  • Ogar Valach
    upravené Thu 1 Dec 2022 #4->

    Súlad povedal/-a: Nielenže týmto filmom smerujú hľadačov pravdy do slepej uličky, ale ešte sa priamo priznávajú k tomu čo robia, lenže pravda je taká neuveriteľná, že ju väčšina ľudí odmietne, aj keď im ju priamo ukazujú a prakticky sa im tým vysmievajú.

    Oni nás vždy musia o všetkom informovať, inak ich postihne odplata zo strany Konov Všehomíra. Že im neveríme, pretože je pravda neuveriteľná, na veci nič nemení a oni svoju "povinnosť" splnili.

    Kancelar povedal/-a: film som nevidel, neviem ci chcem

    Film sa oplatí vidieť v týchto prípadoch:

    • chcete vedieť aké všetky drogy existujú a aké majú účinky
    • zaujíma vás životný príbeh bezvýznamného novinára a narkomana v jednej osobe a jeho drogový výlet do Las Vegas, o ktorom napísal knihu, podľa ktorej natočili tento film
    • ste fanúšikovia hereckého umenia Johnny Deppa a neznechutí vás jeho úloha úplného magora
    • vychutnávate si halucinácie a odpornosti všetkého druhu
    • ste narkomani a máte radi filmy o takých zbytočných existenciách ako ste vy sami
    • zaujímajú vás narkomanské pseudomúdrosti v závere filmu
  • Možno to sem úplne nepatrí, tak vytvorím novú tému. Mne je z toho Západu a jeho hodnôt neskutočne zle. Dnes má podráždil tento článok:

    https://www.buzzfeed.com/natashajokic1/rebel-wilson-surrogacy-ivf

    Prekladal to Google, tak sorry za kostrbatý text:

    V rozhovore pre Today Rebel vysvetlila, ako sa jej cesta k materstvu začala v roku 2020. „Blížila som sa k 40-tke a povedala som si: ‚Naozaj sa chcem stať matkou‘,“ začala.

    V tom čase som však nemala partnera, a tak som išla k lekárovi pre plodnosť," vysvetlila. Následne Rebel začala skúšať IVF. "Potom to bolo zničujúce, keď som prešiel tromi postupmi odberu vajíčok a potom, keď som natáčal Mandle a morského koníka, som sa pokúsila vytvoriť embryá z vajec a žiadne z nich neprežilo."

    Pokračovala: "Byť zdravá a [robiť] všetko, čo lekári povedali, a cítiť sa úžasne - a potom to nefungovalo. Všetkých 18 vajec, ktoré som mala, žiadne z nich nefungovalo. Povedala som si: 'Och môj bože'. Bola to taká emocionálna horská dráha.

    No medzičasom ako to z článku vyplýva, to šlo a má dcéru, ktorú vynosila náhradná matka, ktovie kto je otcom.

    Mne je z toho zle. jA chcem byt matkou, čo tam potom, že nemam muža, čo to tam potom že dieťa potrebuje otca, čo tam potom, že to dieťa prechádza ktovie akým prenatálnym vývinom, proste všetko jedno. Boze, toto ukazuje na tu strašnú neúctu k životu a vôbec…

    No kedze to je herečka, pekné fotky, žiaden kriticky postreh, však áno, tak sa pekne pestuje obraz, že toto všetko je v poriadku a ok. No, aby sme sa postupne neprekračoval k tomuto:

    https://www.csfd.sk/film/481213-pribeh-sluzobnicky/prehlad/

  • Súlad
    upravené Mon 19 Dec 2022 #6->

    YouTube sa nás snaží "chrániť"

    Liberáli majú bobky, aby sme neodhalili pravdu a verili iba ich "odborníkom". Nejako priveľmi tejto liberálnej hávedi leží na srdci "dobro" Slovákov. Asi sme pre nich kľúčoví a serie ich, že im neskáčeme na lep tak ako by chceli a musia vyvíjať desať až dvadsaťnásobné úsilie, aby nás presvedčili o ich jedinej správnej stokrát opakovanej "pravde"? Grafické spracovanie je zamerané na našu mládež, ktorú sa týmto snažia formovať. Grázli!

    Verili ste už niekedy odborníkovi, o ktorom vyšlo najavo, že reálne nemá akreditáciu? Zdieľali ste už titulok bez toho, aby ste si prečítali celý článok? Dozvedeli ste sa v príspevku v sociálnej sieti iba NIEKTORÉ fakty? Nepravdivé informácie môže byť ťažké rozpoznať. Väčšina z nás si ani neuvedomí, že sme naleteli. Stačí však iba zopár tipov a zručností a spolu môžeme zabezpečiť, aby bol online svet výrazne bezpečnejší.

    Viac o tom, čo robí YouTube na zastavenie nepravdivých informácií, sa dozviete na youtube.com/dajtesipauzu

    Dôverujte systémovým autoritám a za žiadnych okolností ich nespochybňujte!

  • Súlad
    upravené Wed 21 Dec 2022 #8->

    V Československu skončila vojna 9. mája 1945. Ale aby nás priblížili k Západu, od revolúcie sa u nás slávi koniec vojny 8. mája, pretože na Západe skončila vojna o deň skôr. Niečo podobné sa teraz deje na Ukrajine.

    Vianoce prichádzajú predčasne: Ukrajinská cirkev po prvýkrát povoľuje oslavy 25. decembra

    https://www.hlavnespravy.sk/vianoce-prichadzaju-predcasne-ukrajinska-cirkev-po-prvykrat-povoluje-oslavy-25-decembra/2995160

    Ukrajinskí pravoslávni veriaci vždy slávili Vianoce 7. januára, ale tento rok sa to pre mnohých zmení, pretože Pravoslávna cirkev Ukrajiny (PCU) po prvýkrát povolila svojim cirkevným obciam sláviť Vianoce 25. decembra.