Postup pri odopretí výkonu mimoriadnej služby

24

Komentáre

  • Je lepšie odoslať alebo neodoslať vyhlásenie? Moju otázku z úvodu témy všetci odignorovali. Ak budú státisíce odoslaní, bude to mať zmysel a vytvorí to tlak na elity, ktoré budú vedieť, že na nás sa spoľahnúť nemôžu. Ale oni to vedia už teraz. Ak budú tisíce odoslaní, je to skôr na škodu dotyčného, ktorý na seba zbytočne upozorní. Môj predpoklad je, že budú desaťtisíce odoslaní.

  • @Súlad povedal/-a:
    Je lepšie odoslať alebo neodoslať vyhlásenie? Moju otázku z úvodu témy všetci odignorovali. Ak budú státisíce odoslaní, bude to mať zmysel a vytvorí to tlak na elity, ktoré budú vedieť, že na nás sa spoľahnúť nemôžu. Ale oni to vedia už teraz. Ak budú tisíce odoslaní, je to skôr na škodu dotyčného, ktorý na seba zbytočne upozorní. Môj predpoklad je, že budú desaťtisíce odoslaní.

    Souhlas, kdyby ten papír odeslalo milion chlapů, je to jiné, než když jich bude 10 tisíc.

  • Súlad povedal/-a: V čom sa podľa teba Peter Staněk mýli? Je predsa úplne jasné, že tí, ktorí tieto papiere podajú, na seba upozornia.

    To zavisi od toho kto bude v buducej vlade. Ak tam budu liberalni fasisti tak ti si mozu na nas dezolatoch, ktori sme odopreli, zgustnut, ale budu konat protizakonne. Ak tam bude Fico ten bude mat naopak moznost to vyuzit a manevrovat v nas prospech. Ak budes mat papier co je zakonne rozhodnuie uradov a potom ta budu chciet nezakonne odviezt, mas pravo sa branit nezakonnosti. Ja to vnimam ako mat dalsiu moznost navyse. A ano bez strachu niet odvahy!

  • Súlad
    upravené Sat 21 Jan 2023 #36->

    @Pleistocen, áno, je to tak. Pripomínam, že zákon je to, čo je za Konom, teda to, čo Kon obchádza. Kony platia vždy a všade. Zákony sa menia podľa toho, kto je práve pri moci.

  • Súlad
    upravené Sat 21 Jan 2023 #39->

    @openeyes, zbytočne si rozhorčený. Rozhodol si sa podľa seba. Tvoje rozhodnutie nehodnotím ani ako dobré, ani ako zlé. Je to tvoje rozhodnutie. Píšeš o nejakom získaní času, ale môže to dopadnúť aj opačne, že ten čas stratíš. Nikto nevie, ako sa situácia vyvinie a toto všetko je len hádanie. Myslíš si, že týmto sypeš piesok do súkolia? Ak by nás bolo milión, ako napísal Rusofil, alebo aspoň státisíce, ako som napísal ja, potom áno. Lenže rátam 10-40 tisíc. Rozhodol si sa podľa seba a je to v poriadku. O nič iné nejde, len aby si každý, kto sa rozhodne tak či onak, bol vedomý každého možného vývoja situácie a podľa toho sa rozhodol. Teda urobil informované a vedomé rozhodnutie.

    Referendum je jedna vec, ktorá sa riadi občianskym zákonníkom. Odvod v prípade vojny sa riadi úplne inými pravidlami, preto aj my by sme mali zvažovať vhodnosť svojho prístupu. Preto som napísal - rozlišujme. Ak si si všetkého tohto vedomý, je to v poriadku. Každý by mal vyciťovať, čo je v jeho prípade najlepšie. Riadiť sa nielen rozumom, ale aj intuíciou. Nech sa nám všetkým darí a zvládneme to.

  • Viacerí to hodnotíte bežnou optikou. Opakujem, v prípade vojnového stavu platia úplne iné pravidlá a inak sa k veciam pristupuje.

  • @Súlad povedal/-a:
    Viacerí to hodnotíte bežnou optikou. Opakujem, v prípade vojnového stavu platia úplne iné pravidlá a inak sa k veciam pristupuje.

    To je pravda. Avšak inú skúsenosť to nikto nemá. No mne išli tiež oči vypadnúť ako sa viacerí lekári ako “slušní občania” predviedli. Kto to jedy predpokladal, že tu budú take šialenosti?

  • Súlad
    upravené Sat 21 Jan 2023 #42->

    Lavazza povedal/-a: Ja byt chlapom si to podám, výsledok, že keď nepôjdeš na front budes robiť civilnú službu to je všetko.

    Veľmi naivná predstava. Toto platí v ako tak normálnom stave, nie v tom, ku ktorému sa nás snažia dohnať.

    Chcete vedieť, ako by to prebiehalo? Vy ste nesledovali, ako to bolo za posledný rok na Ukrajine? Zhrniem to: Žiadne pravidlá neplatili. Odviedli najskôr mladých, ktorým sa celá rodina musela skladať na výstroj, aby mali akú takú šancu prežiť. Neskôr odvádzali už aj 60-nikov. Dostávali samopaly s jedným zásobníkom, opakujem, s jedným, ktorý vystrieľate za pár sekúnd. Odchytávali mužov pred supermarketmi.

    Ich cieľom je, aby sa Slovania vraždili medzi sebou. Pretože geneticky vyprodukovaných anglosasov neskutočne serieme.

  • Ukrajinskí fašisti hnali ľudí proti Rusom a kto sa otočil, toho zastrelili.

  • Napísal som všetko, už s témou končím. Preberte si to ako chcete.

    Vypočujte si Petra Staněka, hovorí tam, po ktorých troch skupinách by išli ako po prvých:
    1. Vlastníci zbrojných preukazov.
    2. Očividní odporcovia systému.
    3. Ľudia dôležití pre kritickú infraštruktúru.

  • Pozri @sulad ja nevravím, že zo čo píšeš alebo hovorí Stanek je mimo. Ale my sa tu mozeme doťahovať koľko chceme, keď reálne nastane situácia, až potom sa uvidí.

    Každý sa musí zariadiť podľa seba. To sa ináč nedá.

  • Lavazza povedal/-a: Každý sa musí zariadiť podľa seba. To sa ináč nedá.

    Píšem to isté. Každý si musí zvážiť čo urobí. A aby sa mohol rozhodnúť informovane, potrebuje všetky informácie. Videl som, že niektorí si dostatočne neuvedomujú kam sa nás snažia nahnať, preto som sa ozval. Že sa niekomu nepáči čo píšem nie je môj problém. Ako to nakoniec bude a ktorá voľba je lepšia ukáže čas.

  • Súlad povedal/-a: Ako to nakoniec bude a ktorá voľba je lepšia ukáže čas.

    Presne tak. Ako som už pisala aj v inej téme:-)

  • Súlad povedal/-a:
    2. Očividní odporcovia systému.

    Majú predsa zoznamy pravidelne testovaných a očkovaných. Tí, za prvé - sú systému loajálni, za druhé - väčšina z nich to má aj tak spočítané. Takže na front ich je posielať zbytočne. Stačí zoznam otočiť a ísť po tých, čo na ňom nie sú. Osobne si myslím, že tieto obavy prichádzajú neskoro...

    Nevraviac o tom, že už len čítanie týchto stránok, nieto ešte zapojenie sa do diskusie, každému z nás rapídne znižuje sociálny kredit obyvateľa "nového sveta".

    Zostáva teda druhá možnosť - poslať jasný odkaz. Vláde, tým za ňou, aj Tomu nad tým všetkým...

  • Kancelar
    upravené Thu 26 Jan 2023 #50->

    https://korzar.sme.sk/c/23119828/nechcu-ist-do-ostreho-boja-okresne-urady-su-zavalene-vyhlaseniami-mozu-za-to-aj-hoaxy.html

    bohuzial clanok je uzamkuty, z toho co vidim, pisu tam, ze v Presovskom kraji dostavaju 300 podani za den. Ked to extrapolujem na cele Slovensko (300x8x5), tak je to asi 12000 za tyzden. Takze za cely januar mohlo ist okolo 50k +-10k podani.

  • @Kancelar povedal/-a:
    https://korzar.sme.sk/c/23119828/nechcu-ist-do-ostreho-boja-okresne-urady-su-zavalene-vyhlaseniami-mozu-za-to-aj-hoaxy.html

    bohuzial clanok je uzamkuty, z toho co vidim, pisu tam, ze v Presovskom kraji dostavaju 300 podani za den. Ked to extrapolujem na cele Slovensko (30085), tak je to asi 12000 za tyzden. Takze za cely januar mohlo ist okolo 50k +-10k podani.

    A to si Slováci nechávajú veci na poslednu chvíľu. Zajtra má byť na IV bývalý vojak a bude sa riešiť aj táto téma vraj.

  • JankA
    upravené Wed 25 Jan 2023 #52->

    Lavazza povedal/-a: Zajtra má byť na IV bývalý vojak a bude sa riešiť aj táto téma vraj.

    Aj včera bol na slobodnom vysielači

    Moderátor Michal Albert sa bude zhovárať s Pavlom Markom /pplk. vo výslužbe, bývalým vojenským vyslancom SR v Srbsku a niekdajším prezidentom Únie Vojnových veteránov/ okrem iného aj o tom, či má význam podať do konca tohto mesiaca vyhlásenie o odopretí výkonu mimoriadnej služby a vyhnúť sa tak prípadnej mobilizáci

    https://hearthis.at/slobodnyvysielac/v-prvej-linii-2023-01-24/

  • Pohľad od Miro Del z TG:

    Spresňujem byrokraciu okolo alternatívnej služby. Známy mi dnes volal a má doplňujúce informácie. Pôvodne som písal, že žiadosť o zaradenie do alternatívnej služby vybavuje na Okresnom úrade Krízový odbor. Podľa dnešnej OVERENEJ informácie, stále existuje možnosť zaradenia do zoznamu alternatívnej sluzby, ale na Okresnom úrade to vybavuje Odbor obrany. Táto zmena nastala cca pred piatimi rokmi.

    Známy však overoval inú vec. Svoju žiadosť si podával ešte v roku 2015. Chcel vedieť, či treba žiadosť obnovovať každý rok, alebo je zaradenie do zoznamu alternatívnej služby trvalé. Na Odbore obrany mu potvrdili, že ide o trvalú žiadosť a v zozname evidujú ľudí až do 55 roku, kedy končí branná povinnosť.

    Máte posledné dva dni na podanie žiadosti. Podľa zákona je možné žiadosť podať iba do konca januára.

    Z iného zdroja chcem potvrdiť mechanizmus mobilizácie. Keď ste na zozname alternatívnej služby, stále vás môžu povolať a dokonca aj poslať na front, ale nebudete slúžiť so zbraňou. Môžete byť zdravotník, zásobovač v tyle apod. Nemajú právo vás strčiť do zákopu, ako potravu pre delá. Čiže šanca na prežitie sa dramaticky zvyšuje. A o to ide, nebudete predsa zomierať za záujmy Anglosaxonov.

    @Miro_Del

  • Dnes na IV Dr. Nesztméry (obhajca A. Zsuzsovej v kauze Kuciak):

    Podajte si ten papier, nič s tým nepokazíte. System nefunguje, ktovie, či by vás vôbec zmobilizovali.

    Cela relácia je zaujímavá, najskôr Koller analyzuje voľbu prezidenta CR, potom advokát rozprava o pokračujúcom ptocese vraždy Kuciaka.

    https://www.infovojna.bz/prehravac/dopoludnie-na-infovojne-s-adrianom-2612023?m=1

  • Z TG Dr. Weisa:

    Asi tušíme kto dal takéto:-)

  • Jak u nás informují o odepírání mobilizace na Slovensku. Výživná je i diskuse.
    https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-slovaci-podepisuji-ze-nechteji-bojovat-40421751

  • Lavazza povedal/-a: V parlamente prešiel do druhého čítania Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 570/2005 Z. z. o brannej povinnosti

    Čisto náhodou rovnaká iniciatíva na Slovensku a v Česku. Nie, neslúžia cudzím záujmom a neprijímajú rozkazy z rovnakého centra z oplotenej ambasády. Počas epidémie bolo takých prípadov desiatky, keď v jednom štáte prišli s nejakou hlúposťou v a druhom ju o pár dní opakovali. Všetko je to len náhoda.

  • Čeští vojáci nemohou být vysláni do války na Ukrajině, pokud by parlament ČR nevyhlásil válečný stav.
    Parlament ČR nemůže vyhlásit válečný stav, pokud není BUĎ napadeno fyzické území ČR, nebo napaden takový náš spojenec, se kterým máme uzavřenou mezinárodní smlouvu o společné obraně proti napadení.
    S Ukrajinou žádnou takovou smlouvu uzavřenou nemáme a ani se prokazatelně neprojednává ani na vládě, ani ve Sněmovně.
    V žádném jiném případě není vstup ČR do války možný, protože Ústava to ve článku 43 nedovoluje a ve Článku 2 to naopak zakazuje. ČR žádné vojáky do války na Ukrajinu poslat nemůže, protože jí to zakazuje Ústava. Protože ČR nemá s Ukrajinou žádnou smlouvu o kolektivní obraně, žádná taková smlouva není v Parlamentu ani předložená vládou, prostě prokazatelně neexistuje.
    Vláda nemůže nic takového dělat sama, protože se zodpovídá parlamentu, podle Ústavy je mu podřízena a Parlament má pravomoc vládě jakoukoli její svévoli v otázkách války pouhým nadpolovičním usnesením okamžitě zrušit.
    ARMÁDA MÁ NIKOLI MOŽNOST, ALE VÝSLOVNĚ POVINNOST NESPLNIT ZLOČINNÝ ROZKAZ
    I kdyby vláda zkusila rozkázat armádě účast ve válce nedovolené Ústavou bez souhlasu Parlamentu, armáda by se jí vzbouřila – protože musí. Je to její povinnost. Všechny armády NATO mají v důsledku Norimberského procesu právně zakotvené, že voják nejenže nemusí poslechnout nezákonný rozkaz – ale pokud je rozkaz trestným činem, potom jej voják výslovně poslechnout přímo nesmí. https://cz24.news/armada-ma-nikoli-moznost-ale-vyslovne-povinnost-nesplnit-zlocinny-rozkaz-za-jakych-podminek-a-kdo-nemuze-vyhlasit-valku-vyslat-sily-a-mobilizovat/