Toxoplazmózy, Flegr a etické aspekty zapojenia sa do tímu odborníkov

S
upravené Tue 24 Jan 2023 v Zdravie #1#1
Diskusia bola vytvorená z komentárov oddelených z: Náhle úmrtia (nielen) po vakcinácii.

Komentáre

  • Ogar napisal
    ... biorobotizáciu ľudí a vytvorenie človeka poddajného?
    existuje virus toxoplazmoza ide o ten vir co moze poskodit plod a sposobit potrat u zeny. Je zistene ze tento virus meni spravanie mysi, ked sa mys stava menej ostrazita dokonca ako keby provokovala macku nech ju zozere a ne ze uteka od nej. Nejake videjka som uz videl isli na FB ze fiha aka odvazna mys. Tak akurat bola nakazena virom co zmenil jej spravanie aby sa cez konzumaciu mysi mohol dostat do macky. Bolo zistene ze toxoplazmoza meni spravanie aj u cloveka ked je nakazeny. Ak existuje tento princip riadenia (vir meni spravanie) v prirode je snaha si to osedlat a pouzit. Je to biologicka zbran nepriamej genocidy. Kam az pokrocili mozeme len tusit.

  • rony povedal/-a: existuje virus toxoplazmoza

    Len poopravim, ze sa nejedna o virus, ale o jednobunkoveho parazita. Jeho studiom sa preslavil Jaroslav Flegr este predtym ako sa preslavil ohladom kovidu.

    Bol s tym aj u Jana Krausa

    Na youtube je tych jeho videi viac

  • Pleistocen
    vdaka za opravu ten pan Flegr celkom sa mi pozdava neregistroval som ho napis mi pls ako sa preslavil ohladne covidu v skratke o co islo, podporoval vakcinaciu ci?

  • @rony povedal/-a:
    Pleistocen
    vdaka za opravu ten pan Flegr celkom sa mi pozdava neregistroval som ho napis mi pls ako sa preslavil ohladne covidu v skratke o co islo, podporoval vakcinaciu ci?

    Ten bol varený, pečený ako “odborník” a zrejme aj zaboostrovaný. Vakcinátor. Peková sa o nom vyjadrila nepekne, pretože s epidemiologickú nemá nič. Bol taký vtip o ňom, keď začala špeciálna operácia - to už ako v telke nebudem?

  • Lavazza
    upravené Tue 24 Jan 2023 #7->

    Pleistocen povedal/-a: Zaver je, ze to nie je zly alebo hlupy clovek, len niekto velmi sikovne zneuzil jeho naivitu na svoje ciele. Kazdy pracuje v zmysle svojho chapania pre seba a v zmysle svojho nechapania pracuje na toho, kto vie a chape viac ..

    Ako ja nespochybňujem jeho ako vedca parazitologa. Áno, ten jeho výskum toxoplazmózy, ten je naozaj výnimočný.

    Ale ako sa to hovorí: Švec, drz sa svojho kopyta. A zase je vystupujem z pozícii autority a presvedčíš ľudí, že toto by mali robiť, hoci nemam o tom ani sajnu, nato nestačí “že nie je zlý clovek”, Lancet a ďalšie časopisy publikovali pomerne skoro problem s vakcinami a nie že nie.

    Ľudia a okolnosti sa vyvíjajú a menia. To že niekto bol 10 rokov špičkový odborník, neznamená že je aj teraz, v obore inom. Mohol sa vyjadrovať opatrnejšie. Ako sorry.

  • Tak tu napr:

    https://www.startitup.sk/ak-si-zaockovany-len-pfizerom-ako-tretiu-davku-by-si-mal-dostat-modernu-odporuca-parazitolog-jaroslav-flegr/

    Samozrejme, tie intervaly sa budú predlžovať. Ale teraz bolo každému od začiatku jasné, že to nie je koniec epidémie, to, že sa neočkuje, veď vakcína zachránila už tisíce ľudí.„

    Jaroslav Flegr ako znalec a odborník na epidémie a vedu v rozhovore taktiež odporučil, že tí, čo majú dve dávky Pfizer, tak by si ako tretiu dávku mali dať Modernu.

    „Je väčšia šanca, že to takto bude chrániť proti nejakým variantom toho génu, či už tých, ktoré sú, alebo tých, ktoré prídu.“

    Flegr sa snaží vysvetliť, že preočkovanie treťou dávkou je naozaj účinné, nemali by v ľuďoch nastávať žiadne pochybnosti.

    ———
    Tak neviem, toto je názor odborník, keď evidence based science? Náhradené odporúčaniami? Videl štúdie? Prd makový, nevidel nič. To že sa toho dobrovolne zúčastnil, znamená, že nesie svoj podiel viny. Že bol hlúpy a naivný ho neospravedlňuje. Keď vedel, že nevie alebo si nebol istý, mal sa tak vyjadrovať.

  • Alebo ďalšie perly, no hotový Česky Sabaka:

    https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/budu-omikron-fungovat-sucasne-vakciny-prekvapive-slova-evolucneho-biologa-flegra/5

    Mnoho ľudí sa aj dnes vakcín obáva a očkovanie odmieta zo strachu z vedľajších účinkov. Očkujeme už rok, takže vieme s istotou povedať, že vakcíny sú bezpečné a nespôsobia v budúcnosti vážne zdravotné problémy?

    Storočné skúsenosti s inými vakcínami hovoria, že sa žiadne vážne strednodobé ani dlhodobé nežiaduce účinky konať nebudú. Či práve tieto vakcíny nebudú výnimočné a či náhodou za mnoho rokov neprinesú neočakávané následky, samozrejme, s istotou nevieme, no je to krajne nepravdepodobné.

    Neznáme dlhodobé nepriaznivé účinky vakcín sú tisíckrát, ak nie miliónkrát menej pravdepodobné, než neznáme dlhodobé účinky po prekonaní covidu.

    ——-
    To že vakcíny majú vedľajšie účinky vieme. Najmä tie zo Západu, veď sme si o tom pisali v inom vlakne. Vo svetle napr. filmu Died Suddenly… tak neviem.

  • R
    upravené Tue 24 Jan 2023 #10->

    Lavazza povedal/-a: Mohol sa vyjadrovať opatrnejšie.

    Vždyť byl vlajkovou lodí mainstreamu, co se týče očkování. Do lidí, včetně nejmenších dětí, by to bezohledně nabodal. Jeho výrok, že ulice budou plné mrtvol, že nebudou stačit ani mrazáky, se omílal dennodenně. Byl jak u vytržení ze své slávy. Čím tvrdší výrok proti "antivarexům", tím byl víc oslavován. Mengele hadr.
    Ani jeho předešlé zásluhy jej neospravedlňují. Kvůli němu zbytečně zemře tisíce lidí. S Krčmérym si mohou podat ruce. Jedna banda.
    A sorry, pokud tuto habaďůru prohlédli obyčejní lidé, co je to za odborníka, podobně, jako Krčméry, že toto neviděl? Žeby provozní slepota? Kdo z vědců toto neviděl, nemá právo mluvit o sobě, že je odborníkem.
    ,

  • Pleistocen
    upravené Tue 24 Jan 2023 #11->

    Lavazza povedal/-a: A zase je vystupujem z pozícii autority a presvedčíš ľudí, že toto by mali robiť, hoci nemam o tom ani sajnu, nato nestačí “že nie je zlý clovek”

    Toto sedi skor na Krcmeriho, toho Panboh nakoniec odstranil, nech tu viac neprekaza. Flegr o tom sajnu ma. On to myslel tak, ze logicky, ked si das dve rozne vakciny imunitna odpoved by mala byt sirsia. Zial to funguje len na papieri a v PC. Ludia sa menia, ale vo vyssom veku uz pomalsie a nie tak razantne, neotocia zo dna na den o 180 stupnov.
    Vedci su v podstate bioroboti, maju svoje poucky, paradigmy a v tom sa hrabu. Skvely priklad je Sheldon Cooper. To co hovori je matematicky spravne, ale navonok to vyznieva komicky a s realitou to nema nic spolocne. Vacsinou sa mu tie jeho presne definicie vratia spat ako opicia labka.
    Len som chcel poukazat na tento zvlasny typ ludi (vedcov) a ano treba sa pred nimi mat na pozore, lebo tento system ich zneuziva proti nam.

  • Súlad
    upravené Tue 24 Jan 2023 #12->

    Rusofil povedal/-a: A sorry, pokud tuto habaďůru prohlédli obyčejní lidé, co je to za odborníka, podobně, jako Krčméry, že toto neviděl?

    Typický odborník. Úzka špecializácia, ale ničomu inému prakticky nerozumie, a hlavne, nedokáže si dať veci do súvislostí. Preto zrušili výuku medziodborových vzťahov, aby boli vedci manipulovateľní a využiteľní vo väčšej hre, ale aby túto hru neodhalili.

    U nás ich nazývame honosne vedci (znalci Véd), lenže oni nimi nie sú. V Rusku ich nazývajú učení, tzn. tí, ktorí sa niečo naučili, ale samostatného myslenia nie sú schopní.

  • @rony, veľmi dobrý postreh. Neskúmajú len technogénne ovplyvňovanie, ale aj biogénne. V mRNA génovej manipulácii pravdepodobne skúšali obidve.

  • Pleistocen povedal/-a: Len som chcel poukazat na tento zvlasny typ ludi (vedcov) a ano treba sa pred nimi mat na pozore, lebo tento system ich zneuziva proti nam.

    Veľmi múdro povedané. Tu sa zhodneme:-)