Propaganda - ako sa vyrába súhlas

Príklad a krátka analýza, akými metódami WHO ovplyvňuje verejnú mienku.

WHO odorúča vládam, ktoré nemajú dôveru, aby si najali skrytých reklamných agentov

“Ďalšou dôležitou stratégiou, ktorú sme použili, bolo využitie influencerov, ktorí majú veľký počet sledovateľov, ale zároveň mali veľký záujem šíriť posolstvá, ktoré by slúžili ich komunitám. A pôsobili oveľa dôveryhodnejšie ako OSN, ktorá niečo rozpráva z ústredia v New Yorku. A na koniec sme mali ďalší projekt s dôveryhodnými komunikátormi, tímom Svätožiara..."

Celý článok: https://svetpodlanas.org/co-sa-deje-a-preco/who-odoruca-vladam-ktore-nemaju-doveru-aby-si-najali-skrytych-reklamnych-agentov/

Komentáre

  • Franzúzsky dokumentárny film s českým dabingom k téme propaganda:
    Propaganda, továrna na souhlas (2017)

  • Bombulko
    upravené Fri 3 Feb 2023 #3->

    tieto francúzske dokumenty sú hodne dobré. za tento ďakujem a pridávam tiež jeden veľmi kvalitný. ale pozor, na samom konci dokumentu je brutálna ruská propaganda!!!

    Názov je žiarovková konšpirácia - je to v podstate o plánovanom zastarávaní vyrobených vecí. žiarovka je len jeden z nich.

  • Milo
    upravené Tue 27 Jun 2023 #4->

    Putinov rating po Prigožinovej rebélii vzrástol na 90 %

    08:55. 27.06.2023

    Putinov rating po Prigožinovom pokuse o vzburu ktorý „priniesol chaos“ stúpol na 90 % – Rusi sú pripravení „modliť sa“ za prezidenta Ruskej federácie na pozadí udalostí z 24. júna.

    Zodpovedajúce vyhlásenie urobil bývalý zástupca Štátnej dumy, riaditeľ ruského Inštitútu politického výskumu LLC Sergej Markov.

    Riaditeľ inštitútu objasnil, že teraz šéf Wagner PMC Jevgenij Prigozhin v očiach verejnosti vyzerá ako „jazdec apokalypsy“, ktorý prináša chaos:

    „Prezidentova podpora bola 80% a po týchto udalostiach sa stala 90%, pretože ľudia v Prigozhinovi nevidia politika s nejakým programom, ale jazdca apokalypsy – predzvesť chaosu. V tomto zmysle sú ľudia pripravení modliť sa za Vladimíra Vladimiroviča: len nás zachráň od všetkého toho chaosu. Za týchto podmienok sa netreba zvlášť zaujímať o verejnú mienku, a ak sa vyskytnú problémy s poklesom podpory, budú sa angažovať vo verejnej mienke,“ hovorí Sergej Markov.

    Dodávame, že Sergej Markov figuruje v hlavnej databáze sankcií NACP. Ukrajina a Kanada už voči nemu zaviedli ekonomické obmedzenia." Markov vyzval príslušníkov Ozbrojených síl Ukrajiny, ako aj predstaviteľov ukrajinských bezpečnostných síl, aby prešli na stranu Ruska. Aktívne podporuje kroky a politiky, ktoré narúšajú alebo ohrozujú územnú celistvosť, suverenitu a nezávislosť Ukrajiny," dodal. ako aj stabilitu a bezpečnosť na Ukrajine,“ vysvetlila tlačová služba.

    https://www.yenisafak.com/ru/world/5929

    --

    proti

    --

    Vyzerá ako slaboch a jeho rozprávkam už neveria ani Rusi. Čo teraz spraví Putin?

    Čo nám ukázala Prigožinova revolta: Putin išiel do vojny, do ktorej nemal. Vedie ju zle a vo výsledku len ohrozil bezpečnosť svojich občanov.

    O jednu vec však Putin – a v tom sa zhodujú všetci analytici – už prišiel. Imidž rozhodného lídra, ktorý si budoval vyše dve desaťročia.

    [...]

    https://dennikn.sk/3443525/vyzera-ako-slaboch-a-jeho-rozpravkam-uz-neveria-ani-rusi-co-teraz-spravi-putin/

    ---

    Určite majú obaja dva dni po udalosti spoľahlivé prieskumy verejnej mienky na vedeckom základe:). Úroveň a tým pádom i dôveryhodnosť PR Denníka Šekel je ale rádovo nižšia.

    PS: Vśimol by si niekto, keby sa znak šekelu a denníka zamenili?


  • Čast problematiky, ktorou sa zaoberá príspevok vyššie od Mila - "biela-čierna" objasňuje vo svojom videu Pjakin v čase od cca 13:00min .

    https://m.youtube.com/watch?v=5r7YRtzimEc

    P.S. Pjakin sa začal venovat pjakinovčine až vtedy, keď začal vystupovat pred mapou sveta. Ak máte čas a chuť pozrite si jeho videa pred tabuľou. Dozviete sa vela zaujímavého a zmysluplného.