PMC Wagner

napr.https://www.ta3.com/clanok/124583/o-zidoch-viete-malo-vysvetloval-wagner-jeho-list-vydrazili-v-izraeli
To ze Wagner bol oblubenym skladatelom Hitlera s tym Wagner nic nemal privlastnit si Wagnera moze kde kto napr. aj "muzikanti" z PMC. Ide mi skorej o ten odkaz a suvis priamo s Wagnerom nie s Hitlerom. Dlhsie som nad tym nazvom specialistov rozmyslal.Da niekto nejaky vyklad? Napadne niekoho nieco k tomu ze co to ma byt? Nahoda to asi nie je.

Komentáre

  • Oproti nim su muzikanti Mozart. Mna to automaticky vzhladom zrovna na to muzikanstvo naviedlo rovno ku skladatelovi Wagnerovi. Nevedel som o tom volacom znaku vdaka.

  • Rusofil povedal/-a: Jinak metafyzicky se tady přece jen ukazuje spojení se skladatelem Vágnerem.

    Někde - už nevím kde, takže bez záruky - jsem zahlédl, že

    Rusofil povedal/-a: …název od svého prvního velitele podplukovníka speciálních jednotek Dmitrije Utkina, který měl volací znak Vagner

    ten volací znak měl proto, že skladatel Wagner byl jeho oblíbený.
    Tím by se kruh uzavřel, včetně té metafyziky.

  • R
    upravené Fri 3 Feb 2023 #5->

    O struktuře ČVK Wagner, dále Wagner proti Mozartu. Mozart to vzdal
    https://dzen.ru/video/watch/63dbc679b4906b3177467dde?t=6

  • R
    upravené Mon 13 Feb 2023 #6->

    Do ČVK Wagner se hlásí milion dobrovolníků z celého světa, včetně států NATO. Podle zdroje je tento počet mnohem větší.
    https://dzen.ru/video/watch/63e83c807270fb396d337dbc?t=6

  • @rony povedal/-a:

    Wagner bol oblubenym skladatelom Hitlera

    Ještě v 70 letech se nesměly v Izraeli hrát Wagnerovy skladby.

  • Lena povedal/-a: Wagner bol oblubenym skladatelom Hitlera

    Taky Woodyho Allena. Přestal ho ale poslouchat, protože zjistil, že začíná mít neodolatelnou chuť dobýt Polsko.

  • 11.3.23

    Prigožin prezidentom Ukrajiny? Zakladateľ Vagnerovcov oznámil svoju kandidatúru!
    Jevgenij Prigožin, šéf ruskej súkromnej vojenskej spoločnosti Vagnerova skupina bojujúcej na Ukrajine, na videu oznámil, že chce v roku 2024 kandidovať na úrad ukrajinského prezidenta. Jeho oznam zverejnil v sobotu na svojom účte na Twitteri poradca ukrajinského ministra vnútra Anton Heraščenko. Správu priniesol portál amerického týždenníka Newsweek a ďalšie médiá.
    Prigožin prezidentom Ukrajiny?
    Prigožin uviedol, že má „politické ambície“ a na budúci rok sa „rozhodol uchádzať o úrad prezidenta“. Oblečený v poľnej uniforme do kamery na neznámom mieste a za zvukov streľby urobí Prigožin na videu dramatickú pauzu a potom spresní, že chce kandidovať za „prezidenta Ukrajiny“.
    Nemá však ukrajinské občianstvo a vedie kruté boje proti ukrajinským vojakom v meste Bachmut. To sú len dva fakty, ktoré naznačujú, že Prigožinov oznam je ironický alebo len podpichnutím, píše Newsweek. Šéf vagnerovcov ďalej vo videu zverejnenom v aplikácii Telegram povedal, že ak porazí súčasného ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského a jeho predchodcu Petra Porošenka, „potom bude všetko v poriadku a munícia už nebude potrebná“.
    Prigožin sa totiž opakovane sťažoval ruskému ministerstvu obrany, že od neho nedostáva na boj na Ukrajine dostatok munície. V inom videu v sobotu dokonca vyhlásil, že vagnerovci potrebujú 10.000 ton munície mesačne, ak majú vyhrať boj o mesto Bachmut na východe Ukrajiny.
    Heraščenko v tvíte napísal, že Prigožinov oznam o politických ambíciách „má odvrátiť pozornosť od jeho politických ambícií v Rusku, pretože sníva o tom, že sa tam dostane k moci a prípade sa stane Putinovým nástupcom“.
    https://ereport.sk/prigozin-prezidentom-ukrajiny-zakladatel-vagnerovcov-oznamil-svoju-kandidaturu/

  • Milo
    upravené Fri 30 Jun 2023 #12->

    Ruský prezident Vladimir Putin uviedol, že od mája 2022 do mája 2023 vynaložila Ruská federácia 86 miliárd rubľov na preádzku súkromnej vojenskej spoločnosti Wagner

    "Chcel by som zdôrazniť a chcem, aby o tom všetci vedeli: prevádzku celej skupiny Wagner plne zabezpečoval štát. Túto skupinu sme plne financovali z ministerstva obrany, zo štátneho rozpočtu," povedal prezident.

    Vladimír Putin: “Náklady (PMC Wagner) plne prevzal štát a časť tejto skupiny, spoločnosť Concord, práve v tomto čase dodávkami stravovacích služieb pre armádu zarobila 80 miliárd rubľov. Dúfam, že v priebehu týchto operácií nikto nič neukradol alebo ukradol málo. Ale určite sa tým všetkým budeme zaoberať.

    --

    Concord Group of Companies  je ruská holdingová spoločnosť , ktorá zahŕňa podniky verejného stravovania, stavebné spoločnosti, médiá, súkromnú vojenskú spoločnosť Wagner a spoločnosti v iných odvetviach, ktoré vlastní Evgeny Prigozhin .

    Materskou organizáciou skupiny je spoločnosť s ručením obmedzeným „Concord Management and Consulting“, ktorá sídli v Petrohrade a ktorej hlavnou činnosťou sú „reštauračné činnosti a služby rozvozu jedál“

  • 86 miliárd rubľov, to je dnešným kurzom pekná okrúhla 1 miliarda euro. Za jeden rok.

  • Milo
    upravené Thu 29 Jun 2023 #14->

    Západ sa rozhodol vyhnať wagnerovcov z Afriky

    Ministerstvo financií USA považuje obchod so zlatom v Afrike za jeden zo zdrojov financovania PMC Wagner

    Spojené štáty americké plánujú zlikvidovať biznis Wagner PMC v Afrike a zbaviť ho vplyvu na miestne štáty. Takto možno vnímať rozhodnutie ministerstva financií USA uvaliť sankcie na spoločnosti, ktoré sú podľa Washingtonu zapojené do afrických obchodov so zlatom a sú spájané s Jevgenijom Prigožinom. Kremeľ okamžite uviedol, že nie je zapojený do podnikania Wagner PMC na čiernom kontinente. To však zrejme nepresvedčí Biely dom, kde svoje sankcie rozhodne považujú za súčasť tlaku na Ruskú federáciu kvôli rusko-ukrajinskému konfliktu.

    Úrad pre kontrolu zahraničných aktív (oddelenie ministerstva financií USA) v stredu informoval o štyroch spoločnostiach a jednej osobe, o ktorých sa agentúra domnieva, že súvisia s obchodom PMC Wagner súvisiacim s obchodovaním s africkými prírodnými zdrojmi.

    Ide o dve organizácie so sídlom v Stredoafrickej republike (SAR): Midas Resources SARLU a Diamville SAU. S tým druhým je údajne spojená spoločnosť zo Spojených arabských emirátov (SAE) Industrial Resources General Trading. Okrem nej je na čiernej listine ruská spoločnosť Limited Liability Company DM a istý Andrej Ivanov, ktorý bol podľa ministerstva financií USA v záujme Wagnera v kontakte s vládnymi predstaviteľmi v Mali.

    Uložené sankcie majú blokačný charakter. To znamená, že účty tých, ktorí sú na čiernej listine v jurisdikcii Spojených štátov, sú zablokované a finančné transakcie s nimi sú pre amerických občanov zakázané. Vzhľadom na to, že americké sankcie sú veľmi často av prípade Ruska zvyčajne duplicitné v Európe, je pravdepodobné, že na sankčný zoznam EÚ sa čoskoro pridajú štyri spoločnosti a jeden Rus. Washington bude mať otázky aj pre SAE. Táto arabská krajina sa ako celok nepripojila k protiruským sankciám: neobmedzuje obchodné vzťahy s Ruskom. Ale SAE zavádzajú obmedzenia voči ruským jednotlivcom na čiernej listine, najmä ak na tom Spojené štáty trvajú.

    Nakoniec americký tlak na Mali a Stredoafrickú republiku vzrastie, aby opustili ruskú obežnú dráhu vplyvu. Nie skutočnosť, že to bude napriek ubezpečeniam miestnych orgánov neúčinné. Pripomeňme si napríklad hlasovanie z októbra 2022 vo Valnom zhromaždení OSN o rezolúcii odsudzujúcej pripojenie Chersonského regiónu, Záporožia a Donbasu k Ruskej federácii. Potom sa Mali a Stredoafrická republika zdržali hlasovania a ruské ministerstvo zahraničia uviedlo, že Američania „krútia rukami“, vrátane afrických krajín, snažiac sa ich presvedčiť, aby hlasovali tak, ako Washington potrebuje. "Budeme naďalej naliehať na vlády v Afrike a iných regiónoch, aby zastavili akúkoľvek spoluprácu s Wagnerom," povedal hovorca amerického ministerstva zahraničia Matthew Miller v komentári k doplneniu americkej čiernej listiny.

    Uvalenie sankcií, samozrejme, nezastaví ťažbu zlata v krajinách Sahelu. Ako v komentári pre NG poznamenal Leonid Fituni, zástupca riaditeľa Afrického inštitútu Ruskej akadémie vied, „napríklad pre Mali je zlato dlhodobo jednou z hlavných exportných komodít, na čom spočíva ekonomika krajiny. .“ Zásoby prírodných zdrojov v regióne sú pomerne veľké. To znamená, že konkurenti nastúpia na miesto Wagnera, a to aj so všetkými početnými výnosmi spojenými s tamojšou ťažbou a predajom nerastov. Podľa Fituniho sú však americké sankcie stále politickým opatrením a nie aktom hospodárskej súťaže.

    Kremeľ na správu o nových sankciách pohotovo zareagoval. Tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov, ktorý pripomenul, že Vladimir Putin predtým hovoril o veľkých hotovostných injekciách štátu do Wagnera, zároveň zdôraznil: „Spoločnosť sa tiež zaoberala vlastným podnikaním, ktoré nemá čo robiť. robiť so štátom." Tieto slová pravdepodobne nepresvedčia Spojené štáty, kde sú Prigožin a Wagner na čiernej listine práve ako „agenti vplyvu“ Kremľa. Najbližší spojenec Washingtonu v stredu pripomenul postoj Západu. Britský premiér Rishi Sunak v parlamente povedal: "Veľmi úzko spolupracujeme s našimi partnermi, aby sme obmedzili zlomyseľné používanie takýchto proxy serverov Ruskom."

    Možno nedávne udalosti priniesli určité úpravy v prístupe USA. Wall Sreet Journal s odvolaním sa na svoje zdroje tvrdí, že sankcie mali byť zavedené o niekoľko dní skôr. Zdržali sa však v dôsledku vzbury 23. až 24. júna.

    "Washington nechce, aby to vyzeralo, že sa prikláňa na jednu stranu," citovali noviny zdroj. Teraz, keď sa vzbura skončila, Spojené štáty sa rozhodli, že nemá zmysel to odkladať. Výsledkom teda nebola korekcia amerického postupu, ale iba krátka odmlka.

    https://www.ng.ru/world/2023-06-28/1_8759_africa.html

  • Lavrov zhodnotil budúcnosť PMC "Wagner" v Afrike po vzbure

    Lavrov o budúcnosti PMC Wagnera v Afrike: všetko závisí od pozície krajín, ktoré ich pozvali

    Budúcnosť síl reprezentovaných súkromnou vojenskou spoločnosťou (PMC) Wagner v afrických krajinách bude závisieť od postavenia krajín, ktorých vlády ich kedysi za určitých podmienok pozvali. Toto hodnotenie urobil ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v rozhovore pre mediálnu skupinu Radio and TV Portugal. Publikácia je dostupná na oficiálnej webovej stránke ruského ministerstva zahraničných vecí.

    „Tieto podmienky boli stanovené bez účasti ruskej vlády . Ruský štát má svoje vlastné vzťahy v oblasti vojenskej, vojensko-technickej spolupráce s mnohými africkými štátmi, ale podmienky, za ktorých orgány afrických krajín uzatvárali zmluvy s touto štruktúrou, sa nás netýkajú,“ zdôraznil minister.

    Lavrov predtým povedal , že Rusko nie je povinné nikomu nič vysvetľovať o pokuse o vzburu PMC Wagnera. „Viete, my nie sme povinní nikomu nič vysvetľovať, dávať žiadne záruky, konáme transparentne, k tejto téme hovoril prezident, všetky politické sily našej krajiny,“ povedal minister.

    Lavrov dodal, že ak sú na Západe pochybnosti, je to ich problém.

    https://lenta.ru/news/2023/06/30/vagnera/

  • Překlad zajímavé pasáže od 17:15 minuty videa, stručně a výstižně charakterizující SVS Wagner:

    Chci říci, že SVS Wagner není soukromá vojenská společnost, ať mi nikdo nic neříká. Tam jsou kádroví důstojníci speciálních jednotek, rozvědky, profiesonálové v oblasti dělostřelectví, profesionálové v oblasti bezpilotních létajících zařízení, operátoři, návodčí, snipeři, jsou to profesionálové. Mají ohromný (největší) bojovou zkušenost. Mají velkolepou bojovou sehranost. Jsou skutečnými profesionály. Není to kusové zboží, je to současný systém budování ozbrojených sil.

    Mají jiný systém řízení, není tam byrokracie, je tam vše jasně prověřeno (odzkoušeno), je tam vše profesionální, jsou to skuteční profesionálové. Kdo si je plete s žoldáky, ten se hluboce mýlí. 

    Přikrytí může být různé, zcela různorodé, podstata se však nemění. Ukázali svou efektivitu v syrsko-arabském konfliktu, ukázali svou efektivitu na polích Ukrajiny, na polích SVO. 

    Je to jednotka, která poživá vážnosti, zasloužené vážnosti, oni jsou populární a podle mého názoru nejsou vzbouřenci. Kdyby to někdo ve vhodnou chvíli neozvučil.

    Hlavně po posledním skandálu, který se vyvíjí v telegram-kanálu Kremelská pradlena. Vzpomínám si, že úplně první telegram-kanály, které začaly uvádět, že Prigožin a celá SVS Wagner jsou vzbouřenci, byly právě tyto kanály, které, jak se ukázalo, jsou nějakým způsobem spojeny s SBU, službou státní bezpečnosti Ukrajiny.

    A to opět jako obykle navozuje myšlenku, že proti SVS Wagner jako efektivnímu systému řízení bojových akcí na území SVO je rozehrán speciální vojensko-informační útok ze strany protivníka.

    A protivník, to jest NATO, síly Západu mají bez jakýchkoliv pochyb uvnitř našeho řízení jejich agenturu. Hluboko vštěpenou, avšak existující.

    Pokud v dobách Josefa Visarionoviče Stalina tato agentura existovala po třiceti letech v takové zemi, kde státní moc byla na prvním místě, nikdo si nemůže myslet, že tu tato agentura (dnes) není.

    Proto si myslím, že SVS Wagner v Bělorusku pouhou svou přítomností upoutá lví část bojeschopných jednotek Ukrajiny, které by se mohly účastnit útoku na Záporoží. A neví se, co by bylo, kdyby tyto síly na sebe pouhou svou přítomností nepřipoutala SVS Wagner.

    Oni dnes učí běloruské vojáky, předávají jim svou drahocennou zkušenost, jsou v podstatě instruktory a předávají jim takové znalosti, které v době míru není možné získat. To vše oni absolvovali svou námahou, potem, krví, smrtí svých kolegů. Je to neocenitelná zkušenost.

    Proto je možno pouze zatleskat všem těm velitelům hlavního zpravodajského velení, kteří tuto součást vytvořili, vytrénovali, zakalili v bojích.

    To je vše.

    zdroj:

    https://t.me/ksbforum/27047

  • plány milujú ticho a tzv. maskyrovka beží na plné obrátky. Wagner má svoje úlohy, ktoré plní a tie sa nevytrubujú. A Wagnerovci nie sú obyčajnou tzv. PMC. To potvrdil aj Putin. Tzv. vzbura neskončila, tou sa to všetko ešte len začalo.