Česká republika

1363739414247

Komentáre

  • K
    upravené Sat 21 Jan 2023 #1142->

    Jinak samozřejmě svinstvo, ale udělat to takhle před 2. kolem... Ještě, když kandiduje voják...to mi přijde, že jim někdo docela ,,dobře'' poradil... Vede to k zamyšlení, kdo tím co získá a proč to Pavlovi udělali. Proč tak šeredně tlačí na pilu. Zda se Babiš vůbec ozve, protože nechat vystydnout takový šrapnel taky hodně napoví.

  • Zatím nepozoruju, že by Babiš měl snahu z toho nějak těžit.

  • Kaktusi, toto je asi najtriezvejsi komentar za posledny rok.

  • K
    upravené Sat 28 Jan 2023 #1146->

    @Kancelar

    No tak uvidíme, jak moc to bude odpovídat realitě.

    Ještě doplním, že to co skutečně zabije Ukrajinu bude, když Putin obhájí další volební období, pak už to nebude mít absolutně žádný smysl.

    Mobilizace a přechod do válečného stavu - s RF by opět znamenalo aktivovat NATO a NATO ve válce s Ruskem. Pro USA nepřípustné. Je to vlastně úplná blbost aby se ničili k radosti Anglie ve válce s jadernou mocností, která se jim arzenálem minimálně vyrovná. Skutečnou katarzí by bylo, kdyby se Rusko dalo do křížku s Anglií. To by byl jekot. V USA by si jen udělali velký kýbl popcornu a přemýšleli, jak ten kráter u La manche nazvou

  • a to je vsechno jen zacatek....

  • Věta "Jsme ve válce", kterou vyslovil předseda vlády Fiala, je podle Úřadu vlády pouhá metafora. Zatím, co stejná věta, vyslovena někým jiným, je trestní čin šíření poplašné zprávy.
    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Jsme-ve-valce-Jak-to-Fiala-myslel-Oficialni-odpoved-Prekvapiva-728039

  • @Rusofil povedal/-a:
    Věta "Jsme ve válce", kterou vyslovil předseda vlády Fiala, je podle Úřadu vlády pouhá metafora. Zatím, co stejná věta, vyslovena někým jiným, je trestní čin šíření poplašné zprávy.
    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Jsme-ve-valce-Jak-to-Fiala-myslel-Oficialni-odpoved-Prekvapiva-728039

    Jaaj, a keď Babis povie, že nechce válku, to už nemoze byt bráne ako metafora?

  • K
    upravené Tue 14 Feb 2023 #1157->

    Obranná smlouva s USA hotova - podle novinek

    Vyjednávači o česko-americké dohodě o obranné spolupráci (DCA) dokončili na pracovní úrovni návrh 40stránkové smlouvy, která má usnadnit případný pobyt amerických vojáků v Česku. Sdělil to vrchní ředitel sekce obranné politiky a strategie ministerstva obrany Jan Jireš, který vedl český tým.
    Smlouvu nyní po dokončení českého překladu dostane zřejmě už v březnu k posouzení vláda, po schválení ji mají podepsat ministryně obrany Jana Černochová (ODS) a Lloyd Austin. Poté dokument k ratifikaci dostanou obě komory parlamentu a k podpisu prezident.
    Jak už dřív Jireš řekl Právu, konkrétní pobyt amerických vojáků nebo případný vznik americké základny na českém území neřeší. To by musela nejprve schválit vláda a parlament, jednalo by se tak o separátní politické rozhodnutí. „Pouze řeší to, že pokud se obě strany někdy v budoucnu domluví na působení amerických vojáků na území ČR, tak v dohodě DCA bude přesně popsané, co to znamená a jaké bude jejich právní postavení,“ řekl.
    Nečeká spory jako na Slovensku
    Smlouva se zabývá mj. ochranou životního prostředí, provozem vozidel s americkými vojáky a jejich rodinami nebo postavením dodavatelů amerických sil.
    Řeší i otázku jurisdikce nad americkými vojáky. Jireš poukázal na to, že tuto záležitost nastavuje už mnohonárodní smlouva NATO SOFA. K ní ČR přistoupila v souvislosti s přijetím do Aliance. Stanovuje, že pokud vojáci v hostitelské zemi způsobí v souvislosti se svou službou trestný čin, jurisdikci nad nimi si ponechává vysílající země.
    Smlouva DCA jde nad její rámec. Pokud by americký voják v ČR spáchal trestný čin mimo výkon služby, Česko může Spojené státy požádat o jeho postavení před české soudy. USA tomu na základě DCA vyhoví.
    Jireš věří, že schvalování smlouvy nebudou provázet zásadní spory jako před rokem na Slovensku. Nálady české společnosti jsou podle něj více proalianční a prozápadní.

    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-obranna-smlouva-s-usa-hotova-40422894

  • Ůvaha- Jedná se teda o smlouvu mezi ČR a USA - tedy vysloveně o ,,případný'' pobyt američanů - teda ne směsky NATO, ale američanů?

  • @Kaktus povedal/-a:
    Ůvaha- Jedná se teda o smlouvu mezi ČR a USA - tedy vysloveně o ,,případný'' pobyt američanů - teda ne směsky NATO, ale američanů?

    Myslím, že to bude ako naša DCA zmluva. V archíve je tam celé vlákno.

  • Zajímavé. Aby se jim podobně nevyloupnul i nový president :D

  • K
    upravené Wed 15 Feb 2023 #1163->

    Čili takový ,,krysař'', který by měl na sebe nabalit příslušnou názorovou skupinu a neutralizovat ji.

    Je skutečně nezvyklé, aby se něco takového takto vytrubovalo. Podbízivý a velice jednoduchý styl příspěvků, jako vábnička, je taky na červenou kontrolku, u pracovníka na jeho pozici, který má dělat pravý opak s přesně opačným názorovým polem.

  • zaujímavý rozhovor s Martinom Kollerom.

  • https://www.novinky.cz/clanek/domaci-nahle-zemrel-cesky-velvyslanec-v-polsku-jakub-durr-40423199#dop_ab_variant=885401&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=abtest203_personalizovany_layout_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

    Náhle zemřel český velvyslanec v Polsku Jakub Dürr. Ve Varšavě ve čtvrtek náhle zemřel český velvyslanec v Polsku Jakub Dürr. Bylo mu 46 let. Informovalo o tom ministerstvo zahraničí.

  • Našla jsem asi u Reichla na Pokec24 https://www.nepodvoleni.cz/ velmi dobrý zpravodajský přehled, je tam i Petrov, Pjakin, Panarin

  • P
    upravené Sat 18 Feb 2023 #1168->

    @Ivca povedal/-a:
    Našla jsem asi u Reichla na Pokec24 https://www.nepodvoleni.cz/ velmi dobrý zpravodajský přehled, je tam i Petrov, Pjakin, Panarin

    Vzhledem k tomu, že se nám tady s 3 minutovým zpožděním zhmotnil příspěvek z jiného fóra, tak se nedivím, že se tady s cca 4-ř hodinovým zpožděním zhmotní taky jeho souputník.
    —————————————————————
    Zajímavé.
    No prosil bych si pár doplňujících informací:
    i. myslíš Reichla nebo Rajchla?
    ii. a kterým odkazem Reichl/Rajchl na Pokec 24 odkazuje ten web nepodvolení?

    A teď si propočítám samotný web nepodvoleni.cz.
    i. pokud bych se díval na jeho úvodní stránku tak 10 sekund, mohl bych souhlasit, že jde o “velmi dobrý” zpravodajský přehled, jenomže zůstal jsem o něco déle
    ii. web se tváří jako portál ”všech” alternativních webů - realizuje podobnou myšlenku, jako obecnější portál pravednes.cz (Ale na rozdíl od pravednes.cz se mi u nepodvoleni.cz vybavilo: “Jeden prsten vládne všem, Jeden jim všem káže, Jeden všechny přivede, do temnoty sváže v zemi Mordor, kde se snoubí šero se šerem.”)
    iii. web je anonymní, u >původních< článků nejsou ani nicky, pokud nepočítám všeobjímající podpis “Redakce” a přitom se nám to tváří jako “velké” a “zpravodajské”
    iv. poslední články pod nickem “Redakce” jsou cca z poloviny roku 2022, dál už je to jenom spící web, kde automat přebírá články ze zdrojů, které nastavil tvůrce a úspěšně tak budí dojem “aktivního” webu
    v. vypadá to jako pokročilejší (protože schopný pracovat jako automat) klon webů, které jsem již zde propočítával (viz moje příspěvky obsahující “Máme tady takovou analogii s praním špinavých peněz.”)
    vi. říkáš, že je tam “Petrov, Pjakin, Panarin” a já říkám, že tam NEJSOU, protože
    a) Petrov tam má 1 (slovy “jedno”) video na úvodní stránce webu, je to jeho 1. lekce série “Úvod do KSB”, další videa (nebo linky na ně) nejsou a dokonce se z toho videa ani nejde dostat na kanál, odkud je video vzato (což např. u TyTrubka videí jde)
    b) Pjakin to samé, jsou tam všeho všudy 4 videa: jeho obecná přednáška o GP, a po jednom videu z roků 2017, 2018 a 2022
    c) je tam odkaz na smazaný TyTrubka kanál Panarina a Jurije Podoljaky (kde link je označen jako “Nový”), přitom oba již dlouho fungují jinde
    vii. název webu “nepodvolení” se jistě náhodou podobá názvu série video rozhovorů Petra Hájka “Nepodvolení v Protiproudu”
    viii. a co tedy na tom webu skutečně je? Tak nějak kaleidoskopické namáčecí všechno, z toho nejzajímavějšího vybírám:

    • v úvodu několik linků na ruské zpravodajské weby jako TASS nebo Moscow Times (prostě my tu “proruskost” dáme náležitě na odiv, i kdybychom měli linkovat média v Rusku označená za zahraniční agenty https://en.wikipedia.org/wiki/The_Moscow_Times)
    • News Front, infokuryr, Parlamentní listy, Argument, Vaše věc, vzducho-net, první zprávy, Nová republika, Outsidermedia, michal a petr, Zvědavec, (moje “oblíbená” :- ) Slovanka z necenzurovanapravda.cz, aliance narodních sil (další moje “oblíbenkyně” Vítová), ac24.cz, …
    • a pozor - dokonce je zde KOB-forum.eu (!) - mimochodem: všiml jsem si nedávno, že KOB-forum.eu se dokonce začíná objevovat na seznamech dezinfo/konspiro webů
    • je tam sekce odkazů na blogy, nejvíce jich je na litterate.cz, což je platforma, kde publikuje Vidlák
    • zajímavý je i “vpravo dole” seznam doporučených webů, kde nechybí např. RaptorTV
  • Vždycky dám můj příspěvek na obě fóra, když jsem tu zaregistr., tak tu stejně odpovím.
    Počtáři, akorát jsi mi zkazil tento den náladu. Já jsem ten odkaz vzala asi před týdnem na Pokecu, když tam byl Reichl a další, někdo z těch "nových", co to zaváděli, už nevím, kdo a hledat nebudu, tak jsem to založila pro budoucí potřebu. Pro leckteré to může být výhodnější, než to tahat z rúz. webů a kvůli tomu chodit spát po půlnoci, jako např. já. Já jsem to narychlo zkoukla 2x, jinak visím na ruských při denních činnostech.
    Kdysi dávno jsem se dívala na Pravdivě.eu, pak se to úplně změnilo a takových bylo hodně. Zase Pokec byl nějakou dobu jako proukraj., aby se uchránil, co bude dál, uvidíme. Že se prostrkují navzájem všelijaké síly, to víme. Všechno podléhá času, manévrování a rozlišení.