Krachujúce banky

Mala pomôcka na štýl bingo, pexeso:

Kto bude dalsi? Vlakno pre analýzy, komentáre a pod.

«1

Komentáre

  • Tmavě červená, pro Credit Suisse. V politických kruzích se proslýchá, že tato banka drží peníze některých vysokých politiků, kteří tam nelegálně dali svůj kapitál. Kapitál, který rozhodně nepochází z pravidelných příjmů... Řečeno na rovinu:

    Krachy bank, kterých jsme svědky, se rozhodně nedotýkají malých vkladatelů nebo střadatelů. Sledujeme velkou rybu hlubokého státu. Toto není rok 2008. Toto je pád finančního systému Rothschildů......

    https://t.me/absurdnisvet/46237

    https://akw.sk/o-osude-credit-suisse-bude-rozhodnute-do-pondelka/

  • Ďalšia…

    Akcie First Republic Bank sa prepadli o 30 %

  • Franta povedal/-a: Oracle na svém blogu píše...

    Viera síce hory prenáša, ale pravdepodobnejší je scenár, že keď sa (jedného dňa) prvá časť oraclovej veštby vyplní a západný bankový systém sa zrúti, bude to kontrolovaná demolácia využitá na "záchranu" hospodárstva "núdzovým" zavedením štátnych digitálnych mien, bezpodmienečného príjmu a ostatných chronicky známych opatrení, ktoré už roky ohlasuje WEF. Hotovosti (a ľuďom nedôverujúcich bankám a vládam) bude daná vina za kolaps systému.

  • Hlavné centrálne banky sveta mimoriadne zasadajú – pripravujú sa na najhoršie

    https://kryptomagazin.sk/hlavne-centralne-banky-sveta-mimoriadne-zasadaju-pripravuju-sa-na-najhorsie/

  • Cena akcií First Republic Bank se opět dostává pod tlak....

    Boj o další finanční pomoc pro First Republic Bank znervózňuje investory. Akcie této problémové americké regionální banky ztrácejí zhruba sedm procent.

    https://www.n-tv.de/wirtschaft/der_boersen_tag/Kurs-von-First-Republic-Bank-geraet-erneut-unter-Druck-article24004898.html

  • Akcie Deutsche Bank prudce padají, další banky jsou na tom stejně...
    Akcie Deutsche Bank dnes prudce padají, stahují dolů i akcie dalších evropských bank, například Société Générale, matky Komerční banky. Pojištění proti krachu Deutsche Bank je na rekordu. Hrozí obnovení bankovní paniky. Deutsche Bank, největší německá banka, je v lecčems podobná…
    Akcie Deutsche Bank už se propadají až o 15 %. Pod psychologickou hranici 8 eur za akcii. V Evropě se obnovuje bankovní panika, takže výrazně oslabuje euro. Naopak zpevňují bezpečná útočiště dolar a japonský jen.
    https://www.ac24.cz/zpravy-z-domova/akcie-deutsche-bank-prudce-padaji-dalsi-banky-jsou-na-tom-stejne/

  • P
    upravené Fri 24 Mar 2023 #13->

    Tu prichádza panika.

    Bloomberg práve oznámil, že ministerka financií Janet Yellenová – ktorá bola sama zodpovedná za rozdúchanie a reštartovanie bankovej krízy v stredu, ktorá sa dovtedy zmierňovala, s jej komentármi, že nikto zo zodpovedných ani nehovorí o jednotnom poistení vkladov, nieto ešte pracuje na jedna – zvolá v piatok ráno šéfov najvyšších amerických finančných regulátorov na predtým neplánované zasadnutie Rady pre dohľad nad finančnou stabilitou.

    Stretnutie bude neverejné, informovalo ministerstvo financií vo vyhlásení. Ministerstvo financií neuviedlo, kedy sa schôdza začne, a nebolo bezprostredne jasné, či rada vydá vyhlásenie po stretnutí.

    Včera sme sa pýtali: „Aký je rekord pre najkratší interval medzi konečným zvýšením sadzieb a prvým znížením sadzieb.“
    Zistíme, že odpoveď je „iba dva dni“.

    Nakoniec sa človek nemôže ubrániť otázke, či toto nie je posledné stretnutie pred finančnou krízou v živote Yellen...
    https://www.zerohedge.com/markets/yellen-convenes-emergency-financial-stability-meeting-friday-banking-crisis-explodes

  • Budete šokovaní tým, koľko peňazí sa vyťahuje z amerických bánk, a teraz je aj najväčšia banka v Nemecku v problémoch
    https://skspravy.sk/svet/financie/budete-sokovani-tym-kolko-penazi-sa-vytahuje-z-americkych-bank-a-teraz-je-aj-najvacsia-banka-v-nemecku-v-problemoch/

  • Peter MMXX povedal/-a: Podľa nových údajov Federálneho rezervného systému odčerpali vkladatelia počas týždňa končiaceho sa 22. marca z amerických bánk ďalších 126 miliárd dolárov. Tento odliv prišiel z najväčších inštitúcií v krajine.

    Ak som zachytil spravne info, tak bezni ludia prelievaju peniaze z malych bank do velkych. Takze len dalsia cistka na trhu.

  • Bankovní krize způsobila historický kolaps v poskytování úvěrů
    Bankovní krize:

    Úvěry poskytované americkými bankami se hroutí jako nikdy předtím
    Nejprve bankovní krize, pak úvěrová krize, pak recese!

    Nyní přichází to, co muselo přijít: bankovní krize způsobuje kolaps úvěrů poskytovaných americkými bankami. S tím, jak banky přicházejí o stále více peněz svých klientů, jsou stále neochotnější poskytovat nové úvěry - to platí zejména pro těžce zkoušené regionální banky v USA.

    Bankovní krize tak vyvolává úvěrovou krizi - a ta vede k recesi. To je logický vývoj: v jistém smyslu se lavina vyvolaná bankovní krizí nyní řítí do údolí!

    https://finanzmarktwelt.de/bankenkrise-kredit-vergabe-von-us-banken-kollabiert-wie-noch-nie-266995/

  • P
    upravené Thu 13 Apr 2023 #25->

    Takmer 1,5 bilióna dolárov amerického dlhu z komerčných nehnuteľností je splatný do konca roka 2025. Veľkou otázkou, ktorej títo dlžníci čelia, je, kto im požičia?
    Investičná banka odhaduje, že ocenenie kancelárskych a maloobchodných nehnuteľností by mohlo klesnúť až o 40 % z vrcholu na najnižšiu úroveň, čím by sa zvýšilo riziko zlyhania.
    Viac:
    https://greatgameindia.com/1-5-trillion-commercial-real-estate-crash-is-coming/

  • Očakáva sa, že First Republic Bank bude zabavená vládou USA

    1. apríla 2023
       
      Očakáva sa, že First Republic Bank ($FRC) bude zabavená vládou USA, uvádza správa Fox Business Network. Podľa Charlesa Gasparina z Foxu bankári pracujúci s First Republic hovoria, že očakávajú prípadnú vládnu nútenú správu pre chorú banku. Stane sa tak potom, čo vyčerpá riešenia súkromného sektora, ako je predaj aktív a nájdenie kupca, pričom oboje sa „zdajú ťažké“.
       
      First Republic prišla v prvom štvrťroku tohto roka o viac ako 40 percent svojich vkladov, približne 72 miliárd dolárov. Jej akcie ku koncu utorka klesli takmer o 50 percent. Vyplýva to z pondelkového oznámenia banky.
       
      Banka zaznamenala rekordný pokles za posledný mesiac a pol, najmä od zatvorenia banky Silicon Valley v marci. Problémy má aj viacero veľkých bánk, no vyzerá to tak, že prvá republika čoskoro padne do rúk americkej vlády.
       
      Charles Gasparino z Fox Business tiež dodáva,že predstavitelia veľkých bánk verili, že Fed bol minulý týždeň pripravený prevziať FRC - tesne predtým, ako oznámenie o hospodárení spôsobilo prepad jej akcií."
       
      Prevzatie ešte nie je definitívne, podľa Gašparina je však veľmi pravdepodobné, že k nemu dôjde. Akcionári od včera žalujú aj banku. Obviňujú banku, že zatajuje, ako rastúce úrokové sadzby ovplyvňujú obchodné modely tým, že podnecujú exodus vkladov.
       
      First Republic Bank Expected to be Seized by US Government (watcher.guru)
  • Nemecký spolkový minister financií Christian Lindner (FDP) odmieta ďalší predaj zlata Medzinárodným menovým fondom (MMF) a stavia sa proti iniciatíve krajín ako Francúzsko, Veľká Británia a Brazília. "Nie je potrebné využívať rizikové rezervy MMF," povedal Lindner pre Welt am Sonntag. "Využívanie zlatých rezerv na iné účely by bolo nielen nesprávne z hľadiska regulačnej politiky, ale pravdepodobne by aj oslabilo osvedčenú úlohu MMF."

    Líder FDP poukázal na hlavnú úlohu menového fondu: čeliť potenciálnym hrozbám pre globálnu finančnú stabilitu. "MMF je na plnenie tejto úlohy primerane finančne vybavený," povedal Lindner. Podporu mu vyjadruje aj Bundesbank.

    Aj tam sa k predaju zlata stavajú kriticky. "Bundesbank odmieta použitie rezerv vrátane neaktívnych zlatých rezerv na iné účely ako na rezervy," uviedla Bundesbank na požiadanie novín. Ak by francúzsky minister financií Bruno Le Maire dosiahol svoje, aspoň malá časť pokladu by sa mala predať, aby sa posilnil finančný vplyv MMF.

    Vzhľadom na hroziaci nedostatok finančných prostriedkov by nemuselo ísť len o dodatočné príspevky členských krajín, povedal Le Maire pre "Welt am Sonntag". "Okrem toho vyzývam MMF, aby začal analýzu vnútorných zdrojov fondu vrátane predaja zlata," povedal. Britský minister financií Jeremy Hunt sa už na zasadnutí menového fondu v polovici apríla vyslovil za "zváženie cieleného predaja zlata MMF".

    Brazílsky minister financií Fernando Haddad na zasadnutí vo Washingtone tiež predložil na diskusiu možnosť predaja "malej časti zlatých zásob" na pokrytie naliehavejších potrieb fondu.

    Medzinárodný menový fond vlastní 2 814 ton zlatých rezerv, čo je tretia najväčšia hodnota na svete po Spojených štátoch a Nemecku. Naposledy sa v rokoch 2009 a 2010 vzdal približne 400 ton na financovanie núdzových úverov pre chudobné krajiny.