Zprávy z Německa

18910111214»

Komentáre

  • Vizuálna ukážka inflácie potravín v Nemecku v rokoch 2022-2024.

  • Welt: Nemeckí politici vyzvali Scholza, aby zastavil pomoc Ukrajine 

    Politici z okresného zhromaždenia Uckermark spolkovej krajiny Brandenbursko vyzvali nemeckého kancelára Olafa Scholza a predsedníčku Bundestagu Bärbel Basovú, aby zastavili dodávky zbraní ukrajinskej vláde. 

    Informoval o tom „Welt“.

    Výzvu podpísalo 32 z 51 poslancov okresného zhromaždenia.

    ⚡️Iniciátormi boli dvaja politici z opozičnej Kresťanskodemokratickej únie (CDU), Wolfgang Banditt a Karina Dörk, no medzi signatármi sú zástupcovia rôznych strán vrátane Sociálnych demokratov (SPD), ktorí sú súčasťou vládnej koalície, Slobodnej demokratickej strany (FDP), „Die Linke“ a pravicovej „Alternatívy pre Nemecko“ (AfD).

    „Píšeme vám s hlbokým znepokojením nad ďalšou eskaláciou vojny a s očakávaním prevzatia zodpovednosti za mierové riešenie namiesto ďalších presunov zbraní,“ píše sa v liste.

    Autori výzvy obhajovali diplomatické riešenie ukrajinského konfliktu. Zároveň odsúdili Rusko a vyjadrili solidaritu s Ukrajinou.

    „Dodávky zbraní neriešia konflikty a sú morálne neprijateľné, najmä vzhľadom na nemeckú históriu. Žiadame návrat k odmietnutiu Nemecka dodávať zbrane do oblastí vojny a krízy,“ napísali nemeckí politici.

    https://www.welt.de/politik/deutschland/article250938670/CDU-Politiker-fordern-Verhandlungen-mit-Russland-mit-Vertretern-von-AfD-und-Linken.html

  • V Oranienburgu pri Berlíne nie je možné na mestskú elektrickú sieť pripojiť nové obytné budovy ani podniky. Dôvodom je nárast počtu pripojených tepelných čerpadiel a domácich nabíjacích staníc pre elektromobily. Tepelné čerpadlá, ktoré mali Nemecku pomôcť zaobísť sa bez ruského plynu a fosílnych palív vôbec, v tomto prípade nielenže nepomohli, ale naopak, preťažili elektrickú sieť celého mesta.

    https://www.merkur.de/wirtschaft/waermepumpen-belasten-netz-das-kein-strom-fuer-neukunden-in-oranienburg-zu-viele-zr-93010219.html

  • Zelené plány - vypínání plynu

    10.4.24

    Německo:

    První větší německé město chce uzavřít plynovod. Zavádí tak zákon o vytápění od ministra hospodářství a ochrany klimatu Roberta Habecka (Zelení).

    Město Augsburg chce postupné odstavení plynu dokončit do roku 2035. Nařizuje to příslušný německý zákon, píše list Bild. Augsburg ovšem svým obyvatelům nesdělil, čím mají topit, nemají se ale spoléhat na vodík. Podle listu město už odpovídající oznámení zaslalo stovkám společnostem.

    V Česku a celé Evropské unii se kotle na plyn nebudou prodávat od roku 2029, už od příštího roku ale musí skončit jejich dotování, od roku 2027 mají být emise z vytápění zpoplatněny povolenkami.

    Zdroj: https://echo24.cz/a/HF669/zpravy-svet-nemecko-augsburg-vypnout-zemni-plyn

    --

    Už i Německu kolabuje rozvodná síť

    16.4.24

    Německo:

    V Německu se děje to samé, co před pár měsíci v Holandsku.

    Každému minimálně technicky vzdělanému člověku muselo být dopředu jasné, že povypínání VŠECH jaderných elektráren v zemi, omezování uhelných elektráren na straně jedné a masivní podpora bateriových aut a klimatizací na vytápění podobnou situaci dříve či později vyvolá.

    Občasné zdroje elektřiny jako větrníky a solární panely situaci nezachrání.

    Německá vláda dělá všechno proto, aby si Německo zničilo vlastní průmysl a je vidět, že se jim destrukce daří - už to přiznává i mainstream.

    Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-prilis-mnoho-elektroaut-a-tepelnych-cerpadel-v-nemeckem-oranienburgu-kolabuje-elektricka-sit-40467966

    Holandsko pred mesiacom:

    V Utrechtu hrozí zákaz používání bateriových aut

    17.3.24

    Nizozemsko:

    Situace s přetížením elektrické sítě dále graduje a hrozí zákaz nabíjecích bateriových aut. Zákaz nabíjení mezi 16 a 21 hod nestačí na stabilizaci sítě. Omezit bateriová auta se zdá být pořád přijatelnější než zakázat lidem vařit nebo topit.

    Politici jsou naprosto odtržení od reality a prosazují řešení, aniž by se vůbec zamysleli nad jejich realizací. Třeby aby plánovali investice do rozvodné sítě a celou její rekonstrukci. Ještě před rokem vyhlásili tendr na 1000 nových nabíječek, které při dnešním stavu nebude možné k elektrorozvodné sítí připojit. Do centra Utrechtu je zakázáno jezdit auty se spalovacími motory, ale ty bateriové nebude kde nabíjet.

    A u nás namísto toho tlačí bateriová vozítka dotacemi - zatím nám elektrorozvodná síť nehavaruje. V Holandsku už pokročili mnohem dále.

    Zdroj: https://www.autoforum.cz/zivot-ridice/nizozemska-elektricka-sit-se-dale-hrouti-v-utrechtu-nabijeni-aut-omezili-mozna-ho-zakazou-nebo-vykazou-z-mesta-elektromobily/



  • Tolik podniků v Německu ještě nezkrachovalo

    11.4.24

    Německo:

    Počet bankrotů firem v Německu dosáhl v březnu nového rekordu. Je v březnu o 35 % vyšší než tou samou dobou minulý rok, informuje hlavní ekonomický redaktor deníku Die Welt. Trend nárůstu insolvencí podniků a spotřebitelů tak pokračuje.

    Podniky se nadále potýkají se značnými problémy, mezi které patří vysoké náklady na energie, problémy v dodavatelském řetězci, geopolitická nejistota a přetrvávající inflace.

    Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Rekord-ktery-byl-cert-dluzen-Tolik-podniku-v-Nemecku-jeste-nezkrachovalo-Az-ted-753623#google_vignette


  • Nemecko zvažuje legalizáciu interrupcií v ranom štádiu tehotenstva

    Berlín 15. apríla (TASR) - Nemecko plánuje zlegalizovať interrupcie počas skorého štádia tehotenstva. Návrh v pondelok predložila komisia, ktorú minulý rok založila vládna koalícia kancelára Olafa Scholza.

    Nemecké zákony v súčasnosti interrupcie zakazujú, ale do 12. týždňa tehotenstva sú v praxi tolerované v prípade, že žena podstúpila povinné poradenstvo. Interrupciu môžu podstúpiť ženy, ktoré boli znásilnené alebo sú v ohrození života.

    Komisia v pondelok predložila 600-stranovú správu, v ktorej odporúča zmiernenie zákona o interrupciách. Členkou komisie je aj profesorka práva Liane Woernerová, ktorá situáciu označila za "neudržateľnú" a naliehala na to, aby sa umelé prerušenie tehotenstva v prvom trimestri zlegalizovalo a ženy zaň nemohli byť trestne stíhané.

    Ďalším z návrhov bolo skúmanie toho, či by sa nemohla hranica zlegalizovania posunúť až na 22. týždeň tehotenstva. Woernerová sa ďalej vyjadrila, že interrupcie v neskorom štádiu tehotenstva by mali byť aj naďalej nelegálne, ale "nie nevyhnutne trestné".

    Minister spravodlivosti Marco Buschmann na tlačovej konferencii povedal, že vláda sa bude návrhom intenzívne zaoberať, aby správne zvolila ďalšie kroky. Zároveň varoval pred verejnými debatami, ktoré by mohli spôsobiť rozkol v spoločnosti.

    Mimovládna organizácia Centrum reprodukčného zdravia privítala návrhy komisie a označila ich za "historickú šancu na zmodernizovanie práva".

    "Nemecký zákon o interrupciách stigmatizuje ženy, ktoré ju chcú podstúpiť, a znižuje ich schopnosť rozhodovať sa slobodne a informovane," povedala Adriana Lamackova, zástupkyňa riaditeľa európskej kancelárie Centra reprodukčného zdravia.

    Súčasná vládna koalícia pri nástupe sľúbila zreformovať zákon o interrupciách. V roku 2022 Spolkový snem odhlasoval zrušenie zákona z éry nacistického Nemecka, ktorý lekárom a zdravotníckym zariadeniam obmedzoval priestor na poskytovanie informácií o možnosti umelého prerušenia tehotenstva.

    Vládna hovorkyňa Christiane Hoffmannová sa v pondelok odmietla vyjadriť k tomu, či budú interrupcie zlegalizované ešte pred parlamentnými voľbami na jeseň v roku 2025.


  • Okresy už nechcú prijímať utečencov z Ukrajiny

    „Integrácia všetkých ľudí už nie je možná“: Okresy žiadajú od federálnej vlády a EÚ ďalšie opatrenia na boj proti vysokej úrovni migrácie. Patria medzi ne: Už žiadni utečenci z Ukrajiny, dôsledné hraničné kontroly a diskusia o „limite výkonu“.

    Vzhľadom na pretrvávajúcu vysokú migráciu nemecké okresy opäť varujú pred nadmernými požiadavkami. „Niekoľko okresov a obcí je zavalených regulárnou a nelegálnou migráciou. Integrácia všetkých ľudí už nie je možná. Problémy sú čoraz väčšie,“ povedal pre „ Neue Osnabrücker Zeitung “ (NOZ) predseda Nemeckej okresnej asociácie (DLT) Reinhard Sager ….

    Namiesto toho navrhol „ubytovanie odolné voči poveternostným vplyvom na bezpečnom západe Ukrajiny“, ako si to kedysi predstavovala ministerka vnútra Nancy Faeserová (SPD). „Možno by Poľsko bolo ochotné prijať aj viac ukrajinských utečencov, ak by existovala podpora zo strany EÚ,“ povedal Sager….

    https://www.welt.de/politik/deutschland/article251124262/Am-Limit-Landkreise-wollen-keine-Ukraine-Fluechtlinge-mehr-aufnehmen.html

  • Gang ukrajinských školáčok v Meißen brutálne zmlátil a päť hodín týral 13-ročnú Slovenku.

    Gang štyroch ukrajinských školáčok prepadol v parku v nemeckom meste Meißen 13-ročnú Slovenku, zatiahol ju do ruín jedného domu a tam ju päť hodín týral.

    Dievčatá svoju obeť okrem iného mlátili palicou. Polícia má podozrenie, že si agresorky svoje počínanie nahrávali na mobilný telefón.

    https://m.bild.de/regional/dresden/meissen-fuer-handy-videos-maedchen-gang-foltert-schuelerin-13-mit-stockhieben-662661f37a4f84083c298817?t_ref=https%3A%2F%2Fwww.novinky.cz%2F

    https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-gang-ukrajinskych-skolacek-v-misni-brutalne-zmlatil-a-pet-hodin-tyral-13letou-slovenku-40468957

  • Přes tisíc muslimů požadovalo přeměnu Hamburku na chalífát

    CHALÍFÁT V NĚMECKU

    27. dubna 2024

    "Chalífát je řešení". V Německu stále přitvrzuje. Přes tisíc islamistů v sobotu v Hamburku demonstrovalo proti tomu, jak média v Německu referují o islámu. Muslimové, z nichž někteří otevřeně požadovali vznik chalífátu, se sešli na výzvu organizace Muslim Interaktiv. Skupinu sice sleduje německá kontrarozvědka, Úřad pro ochranu ústavy, ale dosud působí legálně, informují německá média. Není možná náhoda, že vůdce Muslim Interaktiv Joe Adade Boateng, volající po chalífátu, řeční na videu jako Hitler a dav muslimů ho fanaticky povzbuzuje.

    Raheem Boateng von der Gruppierung "Muslim Interaktiv" rief heute in Hamburg dazu auf, ein Kalifat zu errichten. #Islamismus pic.twitter.com/VTW7EyUxDx

    — LeakPortal (@Leakportal) April 27, 2024

    V hamburské čtvrti St. Georg demonstrovaly stovky muslimů. Přišly na výzvu radikální islamistické skupiny Muslim Interaktiv. Ve videu sítě TikTok bylo oznámeno, že demonstrace je namířena proti mediálnímu pokrytí islámu, proti údajným protimuslimským pomlouvačným kampaním v médiích.


    Policie později uvedla, že na demonstraci bylo asi 1100 účastníků. Fotografie z protestu téměř výhradně zobrazují muže. Podle reportéra z místa protestu stálo stranou ale také asi 50 žen. Někteří z islamistů otevřeně požadovali vznik chalifátu. "Chalifát je řešení," byly výroky a transparenty, které byly vidět na islamistické demonstraci v Hamburku.

    Podle Bildu na demonstraci řečnil i vůdce Muslim Interaktiv Joe Adade Boateng (25). Na Instagramu a TikToku ho sledují tisíce lidí. Mladík radikalizuje mladé muslimy na sociálních sítích a pravidelně publikuje nenávistná kázání proti Izraeli a celému západnímu světu. Na tajných schůzkách se svými stoupenci měl už v minulosti vyzývat ke vzniku chalífátu v Německu.

    Na sobotní demonstraci Boateng volal po chalífátu a jeho prudká řeč a výkřiky připomínala Hitlera.


    Úřady k demonstraci předem uvedly, že „Organizátorem tohoto shromáždění je islamistická skupina Muslim Interaktiv (MI), kterou Úřad pro ochranu ústavy (LfV) v Hamburku sleduje kvůli extremismu." Podle něj se každý, kdo se tohoto shromáždění zúčastní, staví bok po boku s islamisty. Muslim Interaktiv je nástupnická organizace islamistické skupiny Hizb ut-Tahrir (HuT), která je od roku 2003 zakázána. Přitom Muslim Interaktiv existovala už dříve a v roce 2020 provokativně demonstrovala před Braniborskou bránoou.


    https://echo24.cz/a/H53GU/svet-zpravy-nemecko-hamburk-pres-tisic-muslimu-pozadovalo-premenu-hamburku-na-chalifat

    --

    30.4.2024

    NĚMECKÝ CHALIFÁT: SOUŽITÍ S ISLÁMEM NEFUNGUJE

    JANA MARKOVÁ

    Mírumilovní muslimští lékaři a inženýři podprahově stále ještě mírně většinovému německému obyvatelstvu naznačují, jak to vidí oni. Chalífát je prý jediné a konečné řešení. V Německu. Ne u nich.

    Ono to stupňující se násilí ve školách, na koupalištích, ve vlacích a vůbec všude, je taková dost výmluvná indicie toho, jak opravdu to myslí. A co chtějí s těmi statisíci a miliony souvěrců v Deutschlandu provozovat. A mírumilovné soužití to teda evidentně nebude. Němci by dal rádi dělali jakože nic a pohoda sluníčko, láska, ale už jim to moc nejde. Už je těch incidentů čím dál víc.

    A bude hůř milí zlatí naivové. To jsem zvědavá, co s tím teď uděláte. Protože jak jistě chápete, oni tu svou myšlenku neopustí. Naši civilizaci (dá-li se to zdegenerované, genderově zelené cosi ještě tak nazývat), pohrdají. Přišli nás “přejet” a daří se jim to. I za pomoci různých ulhaných Donů Austrianů.

    Soužití s islámem a vůbec každou cizí a nekompatibilní kulturou nefunguje. Nikdy, nikde, nikomu. Jakmile je jich v daném místě více než malé množství, máte velký problém. Vždycky. Tak tomu prosím nechoďme naproti, protože to je mírumilovně NEVRATNÉ.

    https://pravyprostor.net/nemecky-chalifat-souziti-s-islamem-a-vubec-kazdou-cizi-a-nekompatibilni-kulturou-nefunguj/

    --

    30.4.24

    Kalifát hamburský? Demonštrácie bradatých mužov v uliciach Nemecka

    Marian Kechlibar

    „Chceme kalifát!“ kričali účastníci demonštrácie v nemeckom Hamburgu, väčšinou mladí muži, ale aj nezanedbateľný počet mladých žien, ktoré boli riadne zahalené a stáli bokom. Ak sú ľudia ochotní spojiť sa na ulici za niečo a hlasno to vykričať, treba im veriť. Takže aj v susednom Nemecku máme určitý kontingent ľudí, ktorí chcú kalifát, islamský náboženský štát, ktorého poslednou neúspešnou inkarnáciou bol ISIS v Iraku a Sýrii.

    Práve v Hamburgu sa pekne prejavuje princíp, ktorý súkromne nazývam „ďaleko od Istanbulu“. Nedôvera a odpor k islamu v Európe narastá s tým, ako sa blížite k Bosporu, pretože úmerne s touto skracujúcou sa vzdialenosťou narastá historická skúsenosť, ako to vyzerá, keď Alahovi verní nasadnú na kone a ich zahnuté šable začnú svišťať vzduchom, hľadajúc krky neveriacich.

    Zaostalosť, otroctvo, negramotnosť a neúprosná brutalita, to bola vláda kalifátu v Európe (pretože v posledných storočiach nosili titul kalifa tureckí sultáni) – a Balkán sa z toho pravdepodobne už nikdy nespamätá. Dokonca aj teraz mapy HDP na obyvateľa celkom presne ukazujú, koľko stoviek rokov Osmani vládli v ktorej časti Balkánskeho polostrova. Čím dlhšie, tým horšie – stáročia moslimskej vlády na Balkáne dokázali prakticky zlikvidovať niekdajšiu vyspelú civilizáciu Východorímskej ríše.

    Hamburg je ďaleko od Istanbulu, a miera tunajšej naivity tu teda bola značná. Prístavné mesto, ktoré je na cudzincov zvyknuté od stredoveku, „vítalo“ počas migračnej krízy ľudí ostošesť, čo vo volebnej bašte Zelených (24 percent v roku 2020) nie je prekvapivé.

    Za „vítaním“ sa však skrýval aj tichý predpoklad, že Nemecko je pre cudzincov príťažlivé vďaka svojmu modernému, sekulárno-liberálnemu charakteru. Ó nie, nie nevyhnutne – a Pandorina skrinka, ktorú milovníci kalifátu otvorili, sa len tak ľahko nezavrie.

    Oni a ten, čo zvolal demonštráciu, trochu pripomínajú moslimskú verziu Himmlera, či skôr Goebbelsa, a ktovie, či jedného dňa nedosiahne podobnú moc. Dlhé desaťročia sa nemecká „wehrhafte Demokratie“ (obranná demokracia) sústreďovala najmä na pravicovú scénu a v menšej miere na anarchistov, ale dovolila, aby sa podhubie islamského fundamentalizmu rozrástlo do takej miery, že sa ho už možno ani nebude dať vykoreniť.

    Spolková ministerka vnútra Nancy Faeserová teraz v šoku hovorí o tom, že demonštrácie bradatých mužov v uliciach Nemecka sú len „ťažko znesiteľné“. Kde bola, keď na Hauptbahnhof mávali plyšovými medvedíkmi? Veď práve demografické zmeny sú dôvodom, prečo tieto nemecké ulice začali nadobúdať trochu blízkovýchodný charakter.

    Títo mladí muži nevznikli len tak, ani sa nezradikalizovali na univerzitách, sú to jednoducho predstavitelia inej civilizácie a do Európy si v hlavách nepriniesli rok 2024, ale rok 1445 hidžru. So všetkým, čo k roku 1445 patrí. Len tie kamery a kalašnikovy, ktoré patria k dnešnému obrazu kalifátu, sú tam akosi navyše.

    --

    november 2023

    Facka hákovými krížmi / Stanú sa západné mestá Bejrútom a Bagdadom Európy?

    Keď dav v uliciach volá po zničení Izraela a na židovských podnikoch sa objavujú načmárané hákové kríže, mení sa v Nemecku vnímanie migrácie.



  • Zora povedal/-a: Chalífát je prý jediné a konečné řešení

    No.... k tomu se mi hodí ještě jedna zpráva, že "mutti Merkel" pomalu nevychází a snaží se být ve společnosti neviditelná. Asi ví proč. To její "my to zvládnem" musí kdejakého Němce budit ze spaní....

  • Milo
    upravené 4 May 03:43 #402->

    Začnem štatistikou: V Hamburgu žije 1,85 milíona obyvateľov. 8 percent tvoria ti, ktorí sa hlásia k moslimskej viere. To nám spolu dáva ca. 150 000 moslimov. Zúčastnilo sa teda. 0,7 percenta hamburských moslimov. Z nich drvivá väčšina nežiadala žiaden kalifát. Transparenty "Kalifát je riešenie" boli 2-3 (a som presvedčený, že tie si priniesli agenti BND, pretože na celkových záberoch zhromaždenia sa nevyskytujú), ale práve tie sa stali v médiách mottom demonštrácie. Väčšina z nich podľa nápisov na transparentoch prišla, aby vyjadrila nespokojnosť s tým, ako (dez)informujú nemecké médiá, vyjadrili podporu Palestínčanom a protestovali proti nemeckej podpore Izraelu.

    Asi takto vyzerá aktuálna mediálna agenda vlády v Nemecku v skratke:

    1. zastaviť vlnu sympatií k Palestíncom medzi obyvateľstvom
    2. vytvoriť a zdôvodniť novú legislatívu, tvrdo postihujúcu útoky proti vláde (hovoria tomu útoky proti demokratickému zriadeniu) - teda na témy Covid, Ukrajina, Izrael... a obmedziť právo na zhromažďovanie
    3. presadiť novú prísnejšiu legislatívu proti "antisemitizmu"
    4. pokračovať v prehlbovaní rozporov v spoločnosti

    Čírou náhodou práve vtedy začnú moslimovia v Hamburgu žiadať "Kalifát" v Nemecku. Problém je, že ešte aj ten ríšsky snem si museli nacisti podpáliť sami, aby mali zámienku prenasledovať komunistov.

    --

    Výber z hesiel na transparentoch (z videa prvého programu nemeckej štátnej televízie ARD) :

    • Nie koloniálnemu zriadeniu
    • Moslimovia nemlčia
    • Diskusia namiesto Fake-News
    • Myšlienky sa nedajú zakázať
    • Obrázok mladého muža s okuliarmi prelepenými logami nemeckých masmédií (Bild,, Focus ...) a s komentárom: Hluchy, Nemý, Slepý
    • Inak rozmýšľajúci? Nie v Nemecku!
    • Žiadnu diktatúra hodnôt
    • Odvahu k pravde
    • Zakážte neprávosť
    • Staatsräson zabíja (narážka na oficiálnu nemeckú doktrínu, ktorá pre ochranu Izraela umožnuje použitie ľubovoľných prostriedkov),

    Bábková vláda, Dvojštátne riešenie, Demokracia, OSN, Kalifát - na pozadí mapa Palestíny (na bunde nedefinovanej osoby) - možno inšpirácia pre tvorcov mediálnej kampane



  • A teraz verte alternatíve, ktorá nielenže nepreveruje fakty, ale ešte ich aj poriadne nafúkne.

    A to som si Kechlibara osobne zaradila medzi problémových autorov. 😀

  • Eskalácia ide rýchlejšie, ako som čakal. Pokračovanie "kalifátneho" príspevku vyššie:

    Matthias Ecke, čelný kandidát SPD(vládna koalícia) pre voľby do Európskeho parlamentu v Sasku, bol podľa strany napadnutý a vážne zranený pri vylepovaní plagátov v Drážďanoch. Štyridsaťjedenročný muž sa musel podrobiť operácii, oznámila v sobotu saská SPD. Útok odsúdili mnohí politici.

    Ministerka vnútra Nancy Faeser:

    "Ústavný štát musí a bude ďalej posilňovať ochranu demokratických síl v našej krajine," povedala Faeser pre Bild. "Musíme o tom rýchlo diskutovať na mimoriadnej konferencii ministrov vnútra a zostaviť spoločný balík opatrení na ešte väčšiu prítomnosť polície v teréne, väčšiu ochranu a tvrdé postihy proti nepriateľom demokracie."

    "Zažívame nový rozmer protidemokratického násilia, ktorému sa zo všetkých síl bránime," dodala ministerka. "Musíme zastaviť páchateľov - a podpaľačov, ktorí chcú podpáliť našu demokraciu(aj ona si spomenula na Ríšsky snem? - pozn. Milo). Neustúpime ani o milimeter."

    --

    Aj v Pravde:


  • Berlínska polícia zakázala ruské symboly na sovietskych pamätníkoch.

    Pri príležitosti pripomenutia si ukončenia 2. svetovej vojny 8. a 9. mája zverejnila berlínska polícia nariadenia, ktoré budú platiť pre sovietske pamätníky v meste a jeho blízkom okolí.

    Pre sovietske pamätníky v Treptowe, Tiergartene a Schönholzer Heide, ako aj v príslušnom bezprostrednom okolí v stredu a štvrtok platia nasledovné nariadenia:

    Je zakázané vyvesovať symboly ako vlajky s ruským odkazom, svätojurské stuhy, uniformy resp. časti uniforiem a odznakov na týchto plochách, aj v modifikovaných podobách.

    https://www.rbb24.de/panorama/beitrag/2024/05/berlin-polizei-verbot-russische-flaggen-tag-der-befreiung-tag-des-sieges-sowjetische-ehrenmale-treptow-schoenholz.htm

  • V Berlíne 🇩🇪 túto noc niekto hackol projekciu na Brandenburskej bráne a pripomenul Nemcom ZSSR. Nemecká polícia začala vyšetrovanie.

  • a, AFD Politik odsúdený na zaplatenie peňažnej pokuty

    b, Frankfurter Allgemeine Zeitung omylom zverejnilo rozsudok pred jeho vynesením

    V súdnom procese proti Björnovi Höckemu v Halle bol vynesený rozsudok: Politik AfD musí zaplatiť pokutu 13 000 eur za používanie sloganu SA. Prokuratúra požadovala podmienečný trest, obhajoba oslobodenie.

    Krajinský súd v Halle odsúdil politika AfD Björna Höckeho na pokutu za používanie symbolov protiústavných a teroristických organizácií. Má zaplatiť 100 denných sadzieb po 130 eur - spolu 13 000 eur.

    --

    Podľa prokurátora Höcke v máji 2021 v prejave v Merseburgu vedome použil heslo SA (Sturmabteilung), polovojenskej bojovej organizácie NSDAP. Povedal: "Všetko pre našu vlasť, všetko pre Sasko-Anhaltsko, všetko pre Nemecko". Treťou časťou triády je zakázané heslo SA.

    Piate trestné oddelenie považovalo v utorok za preukázané, že Höcke na mítingu v Merseburgu v máji 2021 použil zakázané heslo "Alles für Deutschland" (Všetko pre Nemecko) z dielne Sturmabteilung (SA) NSDAP. To predstavovalo používanie symbolov protiústavných a teroristických organizácií v súlade s § 86a nemeckého trestného zákonníka.

    Prokurátor žiadal trest odňatia slobody na šesť mesiacov, ktorého výkon by mal byť podmienečne odložený. Zároveň požadoval, aby Höcke zaplatil 10 000 eur charitatívnej organizácii, napríklad pamätníku obetiam nacizmu alebo programu na odvykanie pravicových extrémistov.

    Súd už predtým vydal vyhlásenie, podľa ktorého predpokladá maximálne uloženie peňažnej pokuty. Možný trest sa pohybuje od pokuty do troch rokov odňatia slobody.

    --

    Ako FAZ vyvolalo ešte väčší záujem o tento prípad

    Na stránkach tradične uznávaného mainstreamového denníka Frankfurter Allgemeine Zeitung, sa už ráno pred vynesením rozsudku na minútu zjavil článok, ktorý oznamoval vynesenie rozsudku. FAZ sa ospravedlnilo za omyl a večer - teda po vynesení rozsudku - zverejnilo prakticky ten istý článok definitívne.

    FAZ, zverejnený rozsudok ráno, 8:52

    FAZ, zverejnený rozsudok večer, 19:52:


    --

    Príbeh so zápletkou, ktorý má na jednej strane riadenej opozícii - strane AFD - v Nemecku pomôcť získať ďalších sympatizantov v radoch tých, ktorí oprávnene nedôverujú vláde Nemecka, na druhej strane - pre tých, ktorí vláde dôverujú - potvrdiť AFD ako fašistického nepriateľa demokracie a slobody - a teda naďalej prehĺbiť rozpor v spoločnosti. Obidve strany "boja" sú riadené globálnymi nacistami a momentálne nie je pre nich dôležité, kto "zvíťazí". Dôležitým je vyvolávanie chaosu, strachu a nenávisti a usmerňovať ich želaným smerom. Voľne podľa @Sergio - riadiť je možne len procesy v pohybe.

    --

    Zdroje:

    https://www.faz.net/aktuell/politik/inland/halle-afd-politiker-bjoern-hoecke-zu-geldstrafe-verurteilt-19717849.html

    https://www.welt.de/politik/deutschland/article251511782/Bjoern-Hoecke-wegen-SA-Parole-zu-Geldstrafe-von-13-000-Euro-verurteilt.html

    https://sciencefiles.org/2024/05/14/politischer-schauprozess-faz-veroeffentlicht-urteil-gegen-bjoern-hoecke-bevor-es-verkuendet-ist/