Konflikt Rusko - USA - NATO - Ukrajina
Komentáre
-
@Ogar Valach povedal/-a:
@Kancelar, @Lin, som rád, že sme sa zhodli. Neviem čo s tým furt má niekto problém. Vojna to je de facto a nie de iure. Premenovanie sa nijako nelíši od výrazu "boj proti terorizmu" Spojených štátov amerických. Lenže keď to napíšem ja, hneď je pre niekoho oheň na streche. Keď to napíšete vy, zrazu máte plno súhlasov (po jednom aj odo mňa). Neviem či sa vyjadrujem priveľmi zložito, ale je možné, že problém nie je vo vysielači, ale v prijímači. Divní sú niektorí ľudia v tejto komunite. Čítajú emóciami a nie rozumom. Či je to znakom ich vyzretosti a vyspelosti si nedovolím hodnotiť.Dovod je jednoduchy, ak najprv ludom vynadas a potom vypustis svoje argumenty, nikto ta pocuvat nebude. Ak to urobis viackrat, ziskas nalepku hulvata. A uz sa to vlecie. Takze teraz ked si ubral z hulvatstva, budu ta uz aj ludia pocuvat, resp vnimat tvoje argumenty (je uplne irelevantne ci druha strana je idiotom alebo nie).
3 -
@Kancelar povedal/-a:
Takze teraz ked si ubral z hulvatstva, budu ta uz aj ludia pocuvat, resp vnimat tvoje argumenty (je uplne irelevantne ci druha strana je idiotom alebo nie).Nepreceňoval by som niektorých miestnych "odborníkov". Problém nie je forma, ale rozdielny svetonázor. Títo sa za formu iba schovávajú, aby potlačili nepohodlný názor. A tí, pre ktorých je naozaj problém forma, ma nezaujímajú, pretože s takýmito snehovými vločkami by sme aj tak veľa nedosiahli.
-6 -
@Ogar Valach povedal/-a:
Neviem či sa vyjadrujem priveľmi zložito, ale je možné, že problém nie je vo vysielači, ale v prijímači.Je to len o vnútornom chápaní slova vojna každým z nás. Jednoducho nemáme dve rôzne slová pre vojnu spravodlivú (ochrana vlastného územia, kultúry, jazyka, ...) a vojnu nespravodlivú (zaberanie cudzích území, zdrojov, ale aj inštalácia protektorátnych majdanových vlád s cieľom budúceho parazitizmu a pod ...). Netreba hľadať/vytvárať problém tam, kde nie je (a či je to znakom nepochopenia alebo snahou dokazovať svoj nadhľad/nadradenosť, si nedovolím hodnotiť)...
5 -
@openeyes povedal/-a:
Je to len o vnútornom chápaní slova vojna každým z nás. Jednoducho nemáme dve rôzne slová pre vojnu spravodlivú (ochrana vlastného územia, kultúry, jazyka, ...) a vojnu nespravodlivú (zaberanie cudzích území, zdrojov, ale aj inštalácia protektorátnych majdanových vlád s cieľom budúceho parazitizmu a pod ...). Netreba hľadať/vytvárať problém tam, kde nie je (a či je to znakom nepochopenia alebo snahou dokazovať svoj nadhľad/nadradenosť, si nedovolím hodnotiť)...Súhlasím s tebou. Preto výraz vojna netreba emocionálne zafarbovať. Tvoja posledná veta v zátvorke je šikovné rýpnutie, ale do nesprávneho. Meriam všetkým rovnakým metrom. Spojeným štátom americkým aj Ruskej federácii. Lenže niekto k tomu pristupuje jednostranne. Takže kritiku skús smerovať im, že prečo nechápu takéto jednoduché veci. Propagandu ktorejkoľvek strany a manipuláciu vzťahmi s verejnosťou (PR) nemám rád, pretože oslabuje celkovú stabilitu. Nemám rád ani novorečie (newspeak). Ak je niečo v neporiadku, treba o tom vedieť. Ak má niekto slabú pozíciu, má pracovať (aj v predstihu), aby slabú pozíciu nemal.
-3 -
Vo vojne sú vždy najmenej dve strany. Jedná útočiaca, jedna sa brániaca. Ktorá je ktorá je už iná debata a nemusí to byť, a často ani nie je, také jednoznačné, ako sa na prvý nezainteresovaný pohľad zdá. Často je to poprepletané a predchádza tomu celý rad udalostí. Dôležité je chápať nadradené prebiehajúce procesy. To je aj tento prípad. Ak niečo premenujeme, inými slovami natrieme to na ružovo, nezmení to svoju podstatu. Cigána môžeme nazvať romom, lenže on bude stále ten istý človek. Vnútorná zmena, zmena podstaty, nenastane zmenou pomenovania. K tomu sú potrebné iné veci.
-4 -
@Ogar Valach povedal/-a:
Neviem či sa vyjadrujem priveľmi zložito, ale je možné, že problém nie je vo vysielači, ale v prijímači.Přiznám se, že nevím, kde je chyba. Ale za sebe: dost často nechápu, co svým vyjádřením myslíš.
V této diskusi jsem si přidala své jen proto, že pravdu máš ty s tvrzením, že jde o válku (sice lokální, ale přece ostrou, krvavou) - ale pravdu má i Kancelár, že podle uznávaných a stále platných pravidel to válka není, protože ta se musí mezi válčícími stranami vyhlásit. Tak chybu nevidím. Jde spíš o vyčuranost ze strany USA, protože válka má svá pravidla a hlavně - důsledky. Je tam také určen vítěz a poražený se všemi důsledky - včetně náhrady škod. A vzhledem k tomu, že USA sice války začínají, ale nezakončují - pak máme hypotetický důvod, proč se vyhýbají vyhlašování.3 -
@Lin povedal/-a:
Přiznám se, že nevím, kde je chyba. Ale za sebe: dost často nechápu, co svým vyjádřením myslíš.Ak je chyba vo vysielači a nie v prijímači, treba sa spýtať čo je nejasné. Bez spätnej väzby nemôžem vedieť, že sa pre niekoho vyjadrujem nedostatočne zrozumiteľne. Je to normálne, pretože každý máme iný základ, iné skúsenosti, iné poznanie... Preto treba komunikovať a pýtať sa.
-3 -
@Zoja povedal/-a:
Když byly v Kemerovu zaživa upáleny ruské děti, Jaroslav Bais, militantní příslušník z Azova, napsal, že jde o „bumerang“. Obecně toho napsal hodně. Například, že příměří přijde, když všichni Rusové „umřou“.
Poté byl zajat a dokonce ošetřen. A včera k němu přiletěla raketa od Hymarů a teď je on sám na seznamu upálených zaživa pod číslem 30. Takhle opravdu vypadá bumerang.
https://t.me/SergeyKolyasnikov/40643Boží mlýny melou pomalu, ale jistě...
8 -
@Ogar Valach povedal/-a:
@Lin povedal/-a:
Přiznám se, že nevím, kde je chyba. Ale za sebe: dost často nechápu, co svým vyjádřením myslíš.Ak je chyba vo vysielači a nie v prijímači, treba sa spýtať čo je nejasné. Bez spätnej väzby nemôžem vedieť, že sa pre niekoho vyjadrujem nedostatočne zrozumiteľne. Je to normálne, pretože každý máme iný základ, iné skúsenosti, iné poznanie... Preto treba komunikovať a pýtať sa.
Jaksi si zabudol na to, co ti pisem uz mesiace Ale ber tak, ze nech tu natrafis na hockoho, realne sem pise tak 10% uzivatelov, zvysok len cita bez akychkolvek prispevkov, uz roky. A ked sa s niekym hadas ci argumentujes, musis mat vzdy na mysli tychto ludi, pretoze toho jedneho s kym sa hadas nepresvedcis, ale tych co sa tej debaty priamo nezucastnuju kludne mozes. A o tych ide.
3 -
@Ogar Valach povedal/-a:
@Kancelar povedal/-a:
Takze teraz ked si ubral z hulvatstva, budu ta uz aj ludia pocuvat, resp vnimat tvoje argumenty (je uplne irelevantne ci druha strana je idiotom alebo nie).Nepreceňoval by som niektorých miestnych "odborníkov". Problém nie je forma, ale rozdielny svetonázor. Títo sa za formu iba schovávajú, aby potlačili nepohodlný názor. A tí, pre ktorých je naozaj problém forma, ma nezaujímajú, pretože s takýmito snehovými vločkami by sme aj tak veľa nedosiahli.
Pleteš se Ogare. Takt a způsoby jsou součástí mravnosti. Jsou to důležitější nástroje řízení než fakta. Ukázkou nám může být celý současný mocenský systém. Vládci nám nelžou. Ale předkládají nám fakta o tom jak nás ovládají takovým způsobem, abychom s tím souhlasili a ke vlastní škodě dobrovolně pracovali pro ně. A když přijde s holou pravdou na veřejnost někdo, kdo se neumí chovat, tak ho veřejnost ukřižuje a pravdu označí za lež. Jsme zde konceptuálové nebo ne? Já myslím, že ano. A proto bychom měli znát takovou zásadní věc jako třetí prioritu řízení. A také to používat.
7 -
@Ladič povedal/-a:
Pleteš se Ogare. Takt a způsoby jsou součástí mravnosti. Jsou to důležitější nástroje řízení než fakta. Ukázkou nám může být celý současný mocenský systém. Vládci nám nelžou. Ale předkládají nám fakta o tom jak nás ovládají takovým způsobem, abychom s tím souhlasili a ke vlastní škodě dobrovolně pracovali pro ně. A když přijde s holou pravdou na veřejnost někdo, kdo se neumí chovat, tak ho veřejnost ukřižuje a pravdu označí za lež. Jsme zde konceptuálové nebo ne? Já myslím, že ano. A proto bychom měli znát takovou zásadní věc jako třetí prioritu řízení. A také to používat.Pletieš sa ty. Toto platí pre malé deti a nedozretých jedincov. Ale asi je vás tu takých veľa. Myslel som si, že na tomto fóre by mali byť tí najlepší z najlepších, ktorí budú na vyššej úrovni než väčšina populácie a budú chápať základné veci (napríklad také, o ktorých píšeš v predchádzajúcom komentári). Lenže asi som sa mýlil a bolo chybou, že som k vám pristupoval ako k dospelým a požadoval od vás určitú úroveň. Akonáhle som prestal, začali sme si rozumieť.
-6 -
@Ogar Valach povedal/-a:
@Ladič povedal/-a:
Pleteš se Ogare. Takt a způsoby jsou součástí mravnosti. Jsou to důležitější nástroje řízení než fakta. Ukázkou nám může být celý současný mocenský systém. Vládci nám nelžou. Ale předkládají nám fakta o tom jak nás ovládají takovým způsobem, abychom s tím souhlasili a ke vlastní škodě dobrovolně pracovali pro ně. A když přijde s holou pravdou na veřejnost někdo, kdo se neumí chovat, tak ho veřejnost ukřižuje a pravdu označí za lež. Jsme zde konceptuálové nebo ne? Já myslím, že ano. A proto bychom měli znát takovou zásadní věc jako třetí prioritu řízení. A také to používat.Pletieš sa ty. Toto platí pre malé deti a nedozretých jedincov. Ale asi je vás tu takých veľa. Myslel som si, že na tomto fóre by mali byť tí najlepší z najlepších, ktorí budú na vyššej úrovni než väčšina populácie a budú chápať základné veci (napríklad také, o ktorých píšeš v predchádzajúcom komentári). Lenže asi som sa mýlil a bolo chybou, že som k vám pristupoval ako k dospelým a požadoval od vás určitú úroveň. Akonáhle som prestal, začali sme si rozumieť.
Chachacha! No dobrý ... Tak jestli svoje rejpání považuješ za způsoby těch nejlepších z nejlepších a slušné chování za dětské způsoby, tak ti dobře hrabe. Neber to zle. Fakt jsi mě rozesmál. Vnímám tvůj potenciál, tak bych tě neměl urazit. Jen mě to pobavilo. Ale máš odemne "páčika", protože jsi prokázal sebereflexi. Ano, opravdu ses v lidech spletl. Drtivá většina lidí na celém světe spadá do toho cos nazval "děti a nedozrálí jedinci". Je s tím třeba počítat.
8 -
@Ladič povedal/-a:
Chachacha! No dobrý ... Tak jestli svoje rejpání považuješ za způsoby těch nejlepších z nejlepších a slušné chování za dětské způsoby, tak ti dobře hrabe. Neber to zle. Fakt jsi mě rozesmál. Vnímám tvůj potenciál, tak bych tě neměl urazit. Jen mě to pobavilo. Ale máš odemne "páčika", protože jsi prokázal sebereflexi. Ano, opravdu ses v lidech spletl. Drtivá většina lidí na celém světe spadá do toho cos nazval "děti a nedozrálí jedinci". Je s tím třeba počítat.Trochu si to poprekrúcal, ale nevadí. A neurazil som sa, mne drsnejšie spôsoby nevadia. Ak ani priaznivci KSB, ktorí pochopili, že je nami manipulované, nie sú aspoň na takej úrovni, že nemajú riešiť formu, ale obsah, znamená to, že ľudí schopných zrealizovať zmenu máme v obidvoch republikách nie stovky, ale desiatky (pevne verím, že nie iba jednotky). KSB z toho vychádza dosť zle a kritika, napríklad aj toho, že je zložitá a neexistuje verzia pre obyčajných ľudí, je viac než na mieste. Áno, chybu uznávam. Často preceňujem ľudí. Budem sa musieť konečne poučiť. Pokračovať môžeme v súkromných správach.
-2 -
@Ogar Valach povedal/-a:
@Ladič povedal/-a:
Chachacha! No dobrý ... Tak jestli svoje rejpání považuješ za způsoby těch nejlepších z nejlepších a slušné chování za dětské způsoby, tak ti dobře hrabe. Neber to zle. Fakt jsi mě rozesmál. Vnímám tvůj potenciál, tak bych tě neměl urazit. Jen mě to pobavilo. Ale máš odemne "páčika", protože jsi prokázal sebereflexi. Ano, opravdu ses v lidech spletl. Drtivá většina lidí na celém světe spadá do toho cos nazval "děti a nedozrálí jedinci". Je s tím třeba počítat.Trochu si to poprekrúcal, ale nevadí. A neurazil som sa, mne drsnejšie spôsoby nevadia. Ak ani priaznivci KSB, ktorí pochopili, že je nami manipulované, nie sú aspoň na takej úrovni, že nemajú riešiť formu, ale obsah, znamená to, že ľudí schopných zrealizovať zmenu máme v obidvoch republikách nie stovky, ale desiatky (pevne verím, že nie iba jednotky). KSB z toho vychádza dosť zle a kritika, napríklad aj toho, že je zložitá a neexistuje verzia pre obyčajných ľudí, je viac než na mieste. Áno, chybu uznávam. Často preceňujem ľudí. Budem sa musieť konečne poučiť. Pokračovať môžeme v súkromných správach.
Tvá analýza stavu populace včetně KSB je bezchybná. Není třeba pokračovat v ss. Jsem rád, že alespoň s někým mohu komunikovat bez obalu. V psané komunikaci to opravdu zvládá málo lidí. Důvod znám ale vysvětlovat to, by již patřilo do jiného tématu. Končím. I tak jsme již mimo téma.
3 -
@Ogar Valach povedal/-a:
@Kancelar, @Lin, som rád, že sme sa zhodli. Neviem čo s tým furt má niekto problém. Vojna to je de facto a nie de iure. Premenovanie sa nijako nelíši od výrazu "boj proti terorizmu" Spojených štátov amerických. Lenže keď to napíšem ja, hneď je pre niekoho oheň na streche. Keď to napíšete vy, zrazu máte plno súhlasov (po jednom aj odo mňa). Neviem či sa vyjadrujem priveľmi zložito, ale je možné, že problém nie je vo vysielači, ale v prijímači. Divní sú niektorí ľudia v tejto komunite. Čítajú emóciami a nie rozumom. Či je to znakom ich vyzretosti a vyspelosti si nedovolím hodnotiť.Ve válce jde o zničení protivníka (ne nutně zabití). Speciální vojenská operace vystihuje dění lépe, než válka. Rusko Ukrajině dodává (nejen) plyn, Ukrajina neútočí na všechny ruské cíle (plynovody např.). Rusko neútočí na infrastrukturu takovým způsobem, jako ve válce (např. viz Jugoslávie), tj. neničí ekonomiku, důležité továrny, mosty atd. V normální válce se to děje běžně a v podstatě legitimně.
Jestli chcete to nazývat válkou, tak klidně. Pokud si vezmeme definici ("Válka je soubor opatření...."), tak to formálně definici splňuje - minimálně ze strany NATO. Rusko se tímto neprezentuje (získat cizí zdroje), ale s trochou snahy se i toto najde.
6 -
@Kajuga povedal/-a:
Ve válce jde o zničení protivníka (ne nutně zabití).Ide o zničenie ukrajinských fašistov. Takže si potvrdil, že je to vojna.
-9 -
Stovky strojov F-35 su vyradene na mesiace az roky
Po tom ako sa objavila pri inspekcii chyba s vystrelovacimi sedadlami Martin-Baker musia byt vsetky stroje F-35 uzemnene az kym sa nepride na zavadu a ta nasledne neodstrani. To moze podla predstavitelov velenia trvat mesiace az roky.
Sice je F-35 prepadak s nevidanymi technickymi problemami, chybami v dizajne, konstrukcii, nedotiahnutymi technologiami a celkovou nedokoncenostou, napriek tomu je pravdepodobne, ze tejto chybe mozno niekto dopomohol aby stroje uzemnil, alebo sa mozno aj objavila prirodzene a niekto to hned vyuzil. V kazdom pripade ich niekto chcel uzemnit a chybu v takto poruchovom stroji zamerne lahko nasiel, alebo si tam chybu vyrobil. Tym, ze su F-35 uzemnene, znizil bojove moznosti zapadnych armad v pripadnom boji s Ruskom, cim schladil ich nadsenie vobec akykolvek konflikt zacat.
16 -
@Ogar Valach povedal/-a:
@Kajuga povedal/-a:
Ve válce jde o zničení protivníka (ne nutně zabití).Ide o zničenie ukrajinských fašistov. Takže si potvrdil, že je to vojna.
Nevím, o co se snažíš. Jestli je to pro tebe a podle tebe válka, tak v pořádku a urči si to podle svého, pokud to tak vnímáš a je to tvoje nezcizitelné právo a já ti ho rozhodně neupírám. Pokud definujeme válku dle KSB (a zaměření fóra k tomu vybízí - přeci jen bez KSB by nevzniklo) a neshodneme se, že definice je chybná, pak pouhé zabití není válka, ale spíše vražda. Nic ve zlém. Pokud s definicí dle KSB nesouhlasíme, tak pak je tu buď jiné téma (což jsi založil ty) nebo jiné forum.
Já vnímám, že je to už o ničem, pokud ti moje potvrzení, že jde o válku stačí, tak ok a k pokud k výkladu mého příspěvku ti stačí jedna moje věta z celého kontextu, tak super, vyřešeno, hezký den všem.P.S. zajímavá otázka za mě je, proč nebyla válka vyhlášena, tj. ani jedna strana (Rusko, Ukrajina s NATO) ji nevyhlásili a hlavní důvod jistě je, že to není výhodné. Docela by mě zajímalo proč.
9 -
@Kajuga povedal/-a:
P.S. zajímavá otázka za mě je, proč nebyla válka vyhlášena, tj. ani jedna strana (Rusko, Ukrajina s NATO) ji nevyhlásili a hlavní důvod jistě je, že to není výhodné. Docela by mě zajímalo proč.Skús sa odosobniť a pozrieť sa na to z nadhľadu. Spojené štáty americké tiež nevyhlasujú vojny ale vojny to sú. Už to tu bolo napísané viackrát. Na Ukrajine je vojna aj podľa definície KSB.
Nech sa na to pozriem z akéhokoľvek pohľadu, je to vojna. Lenže sa na to, narozdiel od niektorých, pozerám ideologicky nezainteresovane.
Mimochodom, žiadal si analýzu k čakaniu Vladimíra Putina pred kamerami pri stretnutí s Recepom Erdoganom, ale potom si ju odignoroval. Je možné, že len unikla tvojej pozornosti.
-5 -
@Ogar Valach povedal/-a:
@Kajuga povedal/-a:
P.S. zajímavá otázka za mě je, proč nebyla válka vyhlášena, tj. ani jedna strana (Rusko, Ukrajina s NATO) ji nevyhlásili a hlavní důvod jistě je, že to není výhodné. Docela by mě zajímalo proč.Skús sa odosobniť a pozrieť sa na to z nadhľadu. Spojené štáty americké tiež nevyhlasujú vojny ale vojny to sú. Už to tu bolo napísané viackrát. Na Ukrajine je vojna aj podľa definície KSB.
Nech sa na to pozriem z akéhokoľvek pohľadu, je to vojna. Lenže sa na to, narozdiel od niektorých, pozerám ideologicky nezainteresovane.
Mimochodom, žiadal si analýzu k čakaniu Vladimíra Putina pred kamerami pri stretnutí s Recepom Erdoganom, ale potom si ju odignoroval. Je možné, že len unikla tvojej pozornosti.
Podle KSB na UA nejede válka (nejde o zabrání lidí, území ani zdrojů), ale forma vojensko-technické operace, na eliminaci nebezpečí ohrožení lidstva v podobě biologických a jaderných zbraní! Operace ukončuje osmiletou genocidu obyvatelstva, se kterým vlastní režim vedl VÁLKU (měla zajistit zdroje a území Donbasu) Zdroj moci UA režimu spočívá v nelegitimním fašistickém převratu a následné podpoře kolektivního Západu v čele s USA. Operace měla také za cíl zajistit vrácení NATO za hranice 1997 a neutralitu území UA. K tomu byly určeny Minské dohody a pak jednání se Západem. Podle postupného vývoje událostí, již ale nejde jen o neutralitu UA, ale o celkovou změnu koncepce řízení lidstva. NENÍ to tedy válka na dobytí území a zdrojů, ale operace k zajištění bezpečnosti, spravedlnosti a rozvoji lidstva.
Co se týče vyšších priorit řízení, nesouhlasím, že by prohrálo Rusko, ale jednoznačně kolektivní Západ v čele s USA, nenabízející nic víc než bambitizmus a vzájemné okrádání, což je hezky vidět na jeho postupné mezinárodní izolaci. Naopak Rusko plně využívá svůj potenciál k navazování ekonomických a bezpečnostních vztahů s ostatními státy, kterým nabízí spravedlivou a všestranně výhodnou spolupráci na všech prioritách v oblastech rozvoje života.
Umanutost snažení o marginalizaci speciální operace a postavit ji na roveň křižáckým tažením Západu, mi tedy připadá nejen zcestné, ale již i únavné. Využívejme, prosím, svou energii na důležitější činnost a věnujme se aktuálnímu dění. Viz Ogarova analýza.14 -
@irkarus povedal/-a:
Umanutost snažení o marginalizaci speciální operace a postavit ji na roveň křižáckým tažením Západu, mi tedy připadá nejen zcestné, ale již i únavné. Využívejme, prosím, svou energii na důležitější činnost a věnujme se aktuálnímu dění. Viz Ogarova analýza.V mojich komentároch vidíš niečo, čo v tom nie je, pretože to hodnotíš zaujato. Ruská federácia manipuluje verejnou mienkou, čo sa mi nepáči a na čo som poukázal. Je jedno aké sú jej pohnútky, robí to. Keby ste sa v tom stále nevŕtali ale uznali to, už dávno by sme neriešili podružnosti.
Definíciu podľa KSB samozrejme poznám. Vojna na Ukrajine nie je v rozpore ani s touto definíciou vojny. Ukrajina je vo sfére vplyvu Ruskej federácie, preto RF potrebuje, aby územie Ukrajiny bolo neutrálne, takže je ide o zabratie územia politicky. Ide jej aj o ľudí, pretože tam nechcú nepriateľov. Takže potrebujú zabrať tých, ktorí sú na ich strane a nedať ich ukrajinským fašistom a západu. O zdroje im až tak nejde, tie nepotrebujú.
Manipulácia je manipulácia a je jedno, či s dobrým, alebo zlým záujmom. Ruská federácia to nenazýva vojnou len preto, aby nemusela platiť reparácie, čím kľučkuje s medzinárodným právom, o ktorom sme už tiež hojne diskutovali. Používa menej nepríjemné výrazy, aby to nepôsobilo tak zle. Týmto sa opäť ničím nelíši od Spojených štátov amerických.
Nebavíme sa o príčinách invázie a vojny, ani o tom, či je to opodstatnené alebo nie. Nikto tu neznižuje význam tejto vojny jednoducho preto, že o tom sa nebavíme. Bavíme sa o tom, že to invázia a vojna jednoducho je. Že sú tieto výrazy pre vás nepríjemné a nedokážete pochopiť, že aj Sovietsky zväz viedol vojnu, vďaka ktorej sa podarilo poraziť nemecký fašizmus, že čisto vaša neschopnosť dívať sa na veci nezaujato a bez emócii. Lenže to nie je môj problém, ale váš. Uznajte to, prijmite a diskusia okamžite skončí. Že ešte neskončila svedčí o tom, že máte niečo nespracované, čo vás núti zastávať sa Ruskej federácie, aj keď to nie je potrebné, pretože nikto na ňu neútočí.
-6 -
@Ogar Valach povedal/-a:
@Kajuga povedal/-a:
Odosobnit není problém Podle mě nemůžeš srovnat operaci USA na získání zdrojů (odpovídá definici KSB) a speciální protiteroristické operaci, které žádné zdroje získat nehodlá (pokud se to nevymkne z ruky a pokud nebudeme slovíčkařit). Pokud tam chci hledat válku, tak klidně, ale to v tom smyslu, že je to rozšíření parametrů války vedené od roku 2014 (což vlastně není pravda, ta se vede mnohem dříve, 2014 byla jen více horká fáze), pak je to ale pokračování války a protiteroristická operace je jen součástí války, která rozhodně nezačla tou protiteroristickou operací. Pokud nevidíš rozdíl od USA, tak podle mě je to "all diference in the world" (nenapadá mě vhodný ekvivalent, omouvám se).
Za analýzu díky, unikla pozornosti, podívám se.@irkarus povedal/-a:
@Ogar Valach povedal/-a:
@Kajuga povedal/-a:
Podle KSB na UA nejede válka (nejde o zabrání lidí, území ani zdrojů), ale forma vojensko-technické operace, na eliminaci nebezpečí ohrožení lidstva v podobě biologických a jaderných zbraní! Operace ukončuje osmiletou genocidu obyvatelstva, se kterým vlastní režim vedl VÁLKU (měla zajistit zdroje a území Donbasu) Zdroj moci UA režimu spočívá v nelegitimním fašistickém převratu a následné podpoře kolektivního Západu v čele s USA. Operace měla také za cíl zajistit vrácení NATO za hranice 1997 a neutralitu území UA. K tomu byly určeny Minské dohody a pak jednání se Západem. Podle postupného vývoje událostí, již ale nejde jen o neutralitu UA, ale o celkovou změnu koncepce řízení lidstva. NENÍ to tedy válka na dobytí území a zdrojů, ale operace k zajištění bezpečnosti, spravedlnosti a rozvoji lidstva.
Co se týče vyšších priorit řízení, nesouhlasím, že by prohrálo Rusko, ale jednoznačně kolektivní Západ v čele s USA, nenabízející nic víc než bambitizmus a vzájemné okrádání, což je hezky vidět na jeho postupné mezinárodní izolaci. Naopak Rusko plně využívá svůj potenciál k navazování ekonomických a bezpečnostních vztahů s ostatními státy, kterým nabízí spravedlivou a všestranně výhodnou spolupráci na všech prioritách v oblastech rozvoje života.
Umanutost snažení o marginalizaci speciální operace a postavit ji na roveň křižáckým tažením Západu, mi tedy připadá nejen zcestné, ale již i únavné. Využívejme, prosím, svou energii na důležitější činnost a věnujme se aktuálnímu dění. Viz Ogarova analýza.Ano, přesně tak, děkuji, toto se snažím říct, jen se mi to nepodařilo správně vyjádřit. Nemůže se dávat rovnítko, kam nepatří.
8 -
Rusky emigrant Čubajs zijuci v izraeli. Izrael je znamy vakcinaciou Pfizer proti Covidu. Niektori jedinci po Pfizeri dostanu rozne syndromy.
Anatolij Čubajs skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti na jednej z európskych kliník.
Jeho diagnóza sa uvádza ako Guillain-Barrého syndróm.
Čakáme na verzie od západných bastardov o jeho „otrave“.
https://t.me/casusbellilive/637807 -
Včera som natrafila na odkaz:
Sergej Šojgu šokoval svým prohlášením: Znovu vybudujeme Sovětský svaz!
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-valka-na-ukrajine/718954/sergej-sojgu-sokoval-svym-prohlasenim-znovu-vybudujeme-sovetsky-svaz.html
https://sk.wikipedia.org/wiki/Podnestersko_(neuznaný_štát)
Podnestersko a Moldavsko:
Moldavsko netrápí jen separatistické Podněstří. Putinovu nadvládu chce i národ Gagauzů
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-valka-na-ukrajine/718582/moldavsko-netrapi-jen-separatisticke-podnestri-putinovu-nadvladu-chce-i-narod-gagauzu.html22. júla 2022 13:10
Separatistické Podnestersko v Moldavsku sa chce pripojiť k Rusku, tvrdí tamojší minister zahraničných vecí Vitalij Ignatiev. Ak by sa to stalo, mala by Ukrajina túto ruskú enklávu pri svojich západných hraniciach, vedľa Odeskej oblasti.
Tento región si vo štvrtok pripomenul 30. výročie mierovej dohody s Kišiňovom, ktorú dosiahol po krátkom konflikte. Dohoda mala za následok súčasný status quo, teda vznik neuznanej Podnesterskej republiky, kde pôsobia stovky ruských vojakov.
Ruská agentúra RIA Novosti zverejnila v piatok rozhovor s podnesterským ministrom zahraničných vecí Vitalijom Ignatievom, kde uviedol, že Podnestersko sa chce pripojiť k Ruskej federácii.
„Smerovanie Podnesterska zostalo počas rokov existencie tejto republiky nezmenené, ako sa odrazilo už vo výsledkoch referenda zo 17. septembra 2006, ktoré jasne naznačili: nezávislosť s následným slobodným pripojením k Ruskej federácii. Nezávislosť tejto krajiny je [pritom] absolútnou prioritou,“ povedal. (tasr, guardian)
https://dennikn.sk/minuta/2943505/Z VK:
"Miro Del
22.7.2022 15:44
?? ⚡Vedenie Podnesterskej moldavskej republiky (PMR) plánuje dosiahnuť nezávislosť od Moldavska s následným pristúpením k Rusku, oznámil (https://ria.ru/20220722/pridnestrove-1804170705.html) minister zahraničných vecí PMR Vitalij Ignatiev.Nemyslím si, že takéto vyjadrenia vznikajú spontánne a len tak. A toto je dobré znamenie. Podľa všetkého už padlo rozhodnutie o postupe vojsk na odeský smer. Nikolajevsk a Odesa sa takisto odtrhnú a skôr, alebo neskôr budú časťou Ruskej federácie."
Facka, na ktorú odpovieme ranou. Zelenskyj varoval Podnestersko pred chybou v globálnom meradle
27.6.22
https://hnonline.sk/svet/96027319-facka-na-ktoru-odpovieme-ranou-zelenskyj-varoval-podnestersko-pred-chybou-v-globalnom-meradleTu je Podnestersko vykreslené šedou, čiže ako samostatný štát, no "haló" je len pri Kryme v červenej:
RTVS sa podaril prešľap. Tvrdí, že Krym patrí Rusku
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/635489-obrovska-chyba-rtvs-tvrdi-ze-krym-patri-rusku/?utm_source=pravda&utm_medium=box-sidebar-links&utm_campaign=mostreadHabsburg už vo februári veľa vedel:
https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4975/rusko-z-pohľadu-habsburga-veľmajstra-r-aacute-du-sv-juraja/1#post-601317 -
@Ogar Valach vraj prehralo Rusko, ked muselo zasiahnuť na 6. priorite. Toto tvrdenie predpokladá, že dovtedy akoby nepracovalo aj na iných, čo je samozrejme nezmysel. Ale myslieť si, že keď budem pracovať na prvých troch a napríklad ma za to nik nenapadne, je naivné. Najmä ak sa pozriem na situáciu vo svete. Bolo jasné, že skôr alebo neskôr by sa kolektívny Západ pustil do ostrého útoku. Malo podľa tvojej logiky Rusko čakať a pracovať len na vyšších prioritách?
Použijem analógiu s človekom. Budem sa veľa učiť a študovať, ale úplne zanedbám svoje telo. Budem síce vedieť mnoho, ale budem tintítko. Treba ti vysvetľovať, ako budeš pôsobiť na ľudí a ako sa ti bude "dariť" riešiť veci vo svojom okolí? Hoc aj bežné situácie?
9 -
Pentagon je rozhořčen: HIMARS na Ukrajině zničí nejhorší nepřátelé Spojených států - Íránci
Teherán vytvořil účinnou zbraň proti NATOKonstantin Olšanský 30. července 09:26
Íránský průmysl dronů je považován za nejlepší na světě a výrazně předčí jak americký, tak turecký propagovaný Reaper a Bayraktar...
1 -
UKRONACISTI SE UCHÝLILI K TERORISMU POMOCÍ MEZINÁRODNĚ ZAKÁZANÉ KAZETOVÉ MUNICE – zakázané motýlkové miny sypou do ulic mezi civilisty v Donecku. Kyjev zahájil evakuaci obyvatelstva ze zbytku Donbasu z obav, aby lidé nemohli žádat o ruská občanství!
Kyjev už neválčí, ale páchá terorismus. Po masakru vlastních ukrajinských zajatců v Jelenovce začal z raket rozhazovat do ulic Doněcku motýlkové miny
https://cz24.news/ukronacisti-se-uchylili-k-terorismu-pomoci-mezinarodne-zakazane-kazetove-munice-zakazane-motylkove-miny-sypou-do-ulic-mezi-civilisty-v-donecku-kyjev-zahajil-evakuaci-obyvatelstva-ze-zbytku-donbasu/5 -
Na Doneck znovu rozhádzali miny - media prosí lidi nech zostávajú doma
https://crimea.ria.ru/20220731/na-donetsk-snova-skidyvayut-lepestki-zhiteley-prosyat-ostavatsya-doma-1124015265.html5
Kategórie
- Všetky kategórie
- 1 Možnosti, riešenia, východiská, ciele
- 215 Politika a udalosti
- 81 Udalosti a politika na Slovensku
- 24 Udalosti a politika v ČR
- 63 Zahraničná politika a udalosti
- 50 Globálna politika a udalosti
- 26 Analýzy
- 4 Domáci analytici
- 19 Zahraniční analytici
- 5 Metódy vládnutia