Správy z Ruska
Komentáre
-
Dostal odpoveď o mnohonárodnostnom Rusku. Táto ideológia Ruskej federácie sa nepáči ani mne. Žiadny mnohonárodnostný ruský národ neexistuje----si na omyle,ako vždy...
https://t.me/Army_Russia/30664
Som Azerbajdžanec, som Armén, som Uzbek, som Gruzínec, som Kazach, som Žid, som Čečenec, som Tatár, som Oset, som Moldavčan, ja som Tadžik, som Udmurt, sme Rusi!"
Zamestnanci „Sima-Land“ masívne podporili Vladimíra Putina a pripomenuli, že Rusko je mnohonárodná krajina. Tisíce ľudí si na video nakrútili odkaz na prezidentov prejav, v ktorom povedal, že cíti svoju príslušnosť ku každému z etnických skupín, ktoré obývajú Rusko.
9 -
@Ogar Valach povedal/-a:
@Covenant povedal/-a:
Som Azerbajdžanec, som Armén, som Uzbek, som Gruzínec, som Kazach, som Žid, som Čečenec, som Tatár, som Oset, som Moldavčan, ja som Tadžik, som Udmurt, sme Rusi!"Sú to občania Ruskej federácie, ale nikdy, opakujem nikdy to nebudú Rusi! Naštudujte si základy genetiky, inak budete podsúvať tieto drísty ako liberáli, ktorí tvrdia, že existuje nekonečné množstvo pohlaví. Všetky tieto národy môžu mať ruského ducha, ale nikdy nebudú Rusmi.
Rus/Slovan je len ten, kto má ruskú/slovanskú genetiku, a zároveň ruského ducha!
Okrem toho, je rozdiel medzi Rus a ruský. Preložil si to vôbec správne? Čítajte Míny a nedostatky KSB.
Okrem toho, je rozdiel medzi Rus a ruský.
Ako to myslíš? Po rusky sa "Rus" povie "ruskij". Slovo "Rusj" označuje geografický názov ruského územia.
Rusi majú ďalej termíny "nacia" (národ) a "narod" (ľud). Preto správne má byť povedané: "Mnohonárodnostný ruský ľud" (nie národ!) ("mnohonacionalnij ruskij narod"). Národ nemôže byť mnohonárodnostný, ale ľud (obyvateľstvo krajiny) môže byť mnohonárodnostné. Ruský ukrajinec, ruský bielorus, ruský tadžik, ruský kazach... to prvé je civilizačný prívlastok, a to druhé národnosť. Podobne ako slovenský Maďar, slovenský Róm, slovenský Rusín...
KSB týmto prístupom pracuje podľa princípu "zjednocuj a tvor" (nie "rozdeľuj a panuj"). Snaží sa hľadať cesty ako koexistovať bez vzájomnej nevraživosti, a so zachovaním všetkých národných kultúr. Žiadne pohlcovanie jeden druhého, žiadne tavné kotle. Jediné, čo musí urobiť každý národ, zbaviť sa "neČlovečích" prvkov vo svojej kultúre, aby národy na Zemi žili vo vzájomnom vzťahu ako Ľudia.
12 -
Diskusia bola vytvorená z komentárov oddelených z: Správy zo Slovenska.
3 koments týkajúce sa Rusov/Ruskej národnosti presunuté sem z témy Správy zo Slovenska.0 -
@jardob povedal/-a:
@Ogar Valach povedal/-a:
@Covenant povedal/-a:
Som Azerbajdžanec, som Armén, som Uzbek, som Gruzínec, som Kazach, som Žid, som Čečenec, som Tatár, som Oset, som Moldavčan, ja som Tadžik, som Udmurt, sme Rusi!"Sú to občania Ruskej federácie, ale nikdy, opakujem nikdy to nebudú Rusi! Naštudujte si základy genetiky, inak budete podsúvať tieto drísty ako liberáli, ktorí tvrdia, že existuje nekonečné množstvo pohlaví. Všetky tieto národy môžu mať ruského ducha, ale nikdy nebudú Rusmi.
Rus/Slovan je len ten, kto má ruskú/slovanskú genetiku, a zároveň ruského ducha!
Okrem toho, je rozdiel medzi Rus a ruský. Preložil si to vôbec správne? Čítajte Míny a nedostatky KSB.
Okrem toho, je rozdiel medzi Rus a ruský.
Ako to myslíš? Po rusky sa "Rus" povie "ruskij". Slovo "Rusj" označuje geografický názov ruského územia.
Rusi majú ďalej termíny "nacia" (národ) a "narod" (ľud). Preto správne má byť povedané: "Mnohonárodnostný ruský ľud" (nie národ!) ("mnohonacionalnij ruskij narod"). Národ nemôže byť mnohonárodnostný, ale ľud (obyvateľstvo krajiny) môže byť mnohonárodnostné. Ruský ukrajinec, ruský bielorus, ruský tadžik, ruský kazach... to prvé je civilizačný prívlastok, a to druhé národnosť. Podobne ako slovenský Maďar, slovenský Róm, slovenský Rusín...
KSB týmto prístupom pracuje podľa princípu "zjednocuj a tvor" (nie "rozdeľuj a panuj"). Snaží sa hľadať cesty ako koexistovať bez vzájomnej nevraživosti, a so zachovaním všetkých národných kultúr. Žiadne pohlcovanie jeden druhého, žiadne tavné kotle. Jediné, čo musí urobiť každý národ, zbaviť sa "neČlovečích" prvkov vo svojej kultúre, aby národy na Zemi žili vo vzájomnom vzťahu ako Ľudia.
Pokud použiji analog z KSB, tak v Čechách jsem Pražák, v Praze Vinohraďák a v zahraničí Čech. Vznikla tu diskuze ohledně genetického vlivu a významu. Zkusím to u sebe. Narodil jsem se v Čechách (ČSSR), mám kompletní české vzdělání (od mateřské školky až po vysokou), mám jeden mateřský jazyk, nasál jsem plně kulturu, zvyky, národní povahu, vnímám kulturní jedinečnosti jednotlivých regionů, považuji se za vlastence a jsem schopen ji odlišit od jiných - nemám ani žádné příbuzné mimo ČR. Čistě geneticky ale nejsem nejsem ani Čech ani Slovan (podíl genů určitě méně, než z 20%).
Co teď? Pokud použiji analogii z KSB (dost o tom mluví Pjakin), tak jsem členem českého (ne ruského) národa, co v sobě sdružuje různé kulturní jednotky a jedné z nic jsem součástí a také jsem Čech. Pokud použiji argumentaci výše, tak předpokládám, že legálně Čech jsem pořád (občanství), ale jinak.... Jinak Čech nejsem a v jistém smyslu sem nepařím, protože ducha mám, ale genetiku zcela jistě ne.
2 -
Kurz rubla sa stále drží na úrovni 60 za dolar
Курс рубля держится на уровне 60 за доллар
Подробности: https://regnum.ru/news/economy/3661850.html3 -
Viaceré turecké banky sa pripájajú k ruskému platobnému systému
https://www.trend.sk/spravy/viacere-turecke-banky-pripajaju-ruskemu-platobnemu-systemu7 -
Hlavní zdroj už asi nenajdu. Pokud stačí sekundární, tak zde:
https://www.eurogamer.cz/rusove-pou-ili-obrazek-ze-hry-jako-dkaz-e-ameriane-dodavaji-zbran-isis
Mluvil o tom i Pjakin, ale nemůžu to najít.
0 -
@Kajuga povedal/-a:
Hlavní zdroj už asi nenajdu. Pokud stačí sekundární, tak zde:
https://www.eurogamer.cz/rusove-pou-ili-obrazek-ze-hry-jako-dkaz-e-ameriane-dodavaji-zbran-isis
Mluvil o tom i Pjakin, ale nemůžu to najít.
Podíval jsem se na to, a ze všech obrázků tam byl jenom jeden podvrh. Je nasnadě, že nějaký z podpindosů, který měl na starosti práci s videem pro TV, tam pokoutně zařadil obrázek ze hry, aby zprávu zprofanoval. V tomto smyslu to ozvučil také Pjakin. Šlo o zpravodajskou hru, která měla za cíl poškodit Ruskou operaci v Sýrii.
Z toho pohledu je smutné, že člověk přítomný na tomto webu takovou jasnou věc neprohlédl.
Zprávu o biologických zbraních proti Slovanské haplogrupě R1a nevysílala TV, ale přečetl ji v přímém přenosu ministr pro mimořádné situace.3 -
Západní mokré sny sion-globalistů o izolaci Ruska se nenávratně hroutí.
Dalších 10 států okamžitě požádalo o členství v ŠOS
SVĚT: Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan odletěl do Soči, aby s Vladimirem Putinem
probral různé důležité záležitosti. Setkání trvalo přes čtyři hodiny. Bylo o čem diskutovat – americký svět se rychle hroutí a země, které bývaly na oběžné dráze Spojených států nebo Británie,
spěchají odplout od potápějící se lodi.
Nedávno jsme diskutovali o expanzi BRICS. Kromě BRICS, který je orientován na ekonomiku,
však my a Čína máme také polovojenskou organizaci ŠOS, Šanghajskou organizaci pro spolupráci.
Na rozdíl od bloku NATO, jehož jediným úkolem je zničit státy nezávislé na USA, je ŠOS obranným blokem.
ŠOS má dva hlavní úkoly.
1. Kolektivní obrana proti nepřímé americké agresi v podobě terorismu, separatismu, lidskoprávních aktivit, extremismu a obchodu s drogami. Čerstvým příkladem je podpora Kazachstánu, ve kterém se západní agenti v zimě snažili proměnit protesty kvůli plynu v plnohodnotnou oranžovou revoluci. Dovolte mi připomenout, že operaci na ochranu Kazachstánu provedla Organizace smlouvy o kolektivní bezpečnosti (CSTO, vzácněji Taškentský pakt), ale ŠOS také prohlásila, že je připravena v případě potřeby zasáhnout.7 -
Tema je precistena a znovu otvorena. Kto by mal zaujem o presunute dumky tak tu:
Ogaroviny alebo Diskutujte na vlastnu zodpovednost vol15 -
"Запад запаниковал". США и Франция проиграли России континент
" Západ zpanikařil " „SŠa a Francie ztratily kontinent ve prospěch Ruska
Pětidenní turné Sergeje Lavrova po afrických zemích vyvrátilo mýtus o celosvětové izolaci Moskvy. Evropané a Američané se spěšně pokoušejí zmocnit se regionální agendy. O tom, jak Západ reaguje na ruskou aktivitu v Africe - v materiálu RIA Novosti.
Známky přátelství
Sotva se zahraniční tisk rozplýval nad katastrofální návštěvou Joe Bidena v Saúdské Arábii ve srovnání s cestou Vladimira Putina do Íránu, ruské ministerstvo zahraničí se této iniciativy opět chopilo. Lavrovovo africké turné, poznamenává Financial Times, bylo zaměřeno na hledání "známek přátelství" v regionu. A publikace připouští, že přijetí ministra "ukázalo, že vysoce postavený diplomat Moskvy zůstává vítaným hostem mezi vůdci kontinentu".
https://ria.ru/20220730/politika-1805866939.html5 -
SHOT: Иран начал переброску военной техники к границе Азербайджана
Írán začal převážet vojenskou techniku na hranici Ázerbájdžánu
V důsledku toho zahájily Ázerbájdžánské ozbrojené síly v Karabachu protiteroristickou operaci, kterou nazvali „Odplata“. Později Ázerbájdžán požadoval „úplnou demilitarizaci“ Náhorního KarabachuMezitím vyšlo najevo, že od 3. srpna úřady Náhorního Karabachu vyhlásily částečnou vojenskou mobilizaci v neuznané republice. Dekret podepsal prezident Arayik Harutyunyan.
https://www.mk.ru/politics/2022/08/03/shot-iran-nachal-perebrosku-voennoy-tekhniki-k-granice-azerbaydzhana.html2 -
Propagandy si zažíváme z médií dnes a denně. Já tu mám pro změnu ruskou propagandu a ta je v úplně jiném stylu:
https://www.youtube.com/watch?v=0yXyC6uNjLABez uzardění se přiznám, že se mi líbí. Na rozdíl od ulhaných a prázdných frází u nás. Já to těm mladým, co video stvořili, dokonce věřím. A věřím jim, že stojí za svým prezidentem. A dokonce trochu závidím tak bohatou budoucnost země, která spočívá právě v nich. Věřím jim, že ti nenechají svou zemi padnout a rozdrobit na kousíčky - pro potřeby "západu".
V Rusku se totiž - dle mého mínění - stalo cosi podobného jako před poslední velkou válkou.
Ten tlak "západu", tolik lačného po ruské zemi a jejím bohatství, způsobil opak žádaného. Pomyslná izolace Ruska, která měla způsobit jeho rozpad, provázený nenávistí k řídící složce, způsobila naopak jeho pevné semknutí kolem ní. Čím více "západ" ruské lidi nenávidí, ponižuje je, štve proti nim, zesměšňuje - tím více se ruský člověk drží svých kořenů a svého ruského světa. Místo rezignace nastupuje odvaha a odhodlanost. Místo nenávisti přichází do jeho srdce láska a odpovědnost.
Však - který politik "západu" má tolik podpory u svých vlastních lidí? "Západ" jen halasně závidí a kydá špínu na ruského "cara".
V podstatě bylo od začátku jasné, že se toto stane - protože se to stalo už několikrát v minulosti. Čím více omezení, ponížení, špíny a nenávisti anglosasové vylijí - tím více jednoty a odhodlání v řadách ruského světa. To jsou ty "záhady" ruského světa, kterým anglosasové nikdy neporozumí.12 -
@Lin povedal/-a:
Propagandy si zažíváme z médií dnes a denně. Já tu mám pro změnu ruskou propagandu a ta je v úplně jiném stylu:
https://www.youtube.com/watch?v=0yXyC6uNjLABez uzardění se přiznám, že se mi líbí. Na rozdíl od ulhaných a prázdných frází u nás. Já to těm mladým, co video stvořili, dokonce věřím. A věřím jim, že stojí za svým prezidentem. A dokonce trochu závidím tak bohatou budoucnost země, která spočívá právě v nich. Věřím jim, že ti nenechají svou zemi padnout a rozdrobit na kousíčky - pro potřeby "západu".
V Rusku se totiž - dle mého mínění - stalo cosi podobného jako před poslední velkou válkou.
Ten tlak "západu", tolik lačného po ruské zemi a jejím bohatství, způsobil opak žádaného. Pomyslná izolace Ruska, která měla způsobit jeho rozpad, provázený nenávistí k řídící složce, způsobila naopak jeho pevné semknutí kolem ní. Čím více "západ" ruské lidi nenávidí, ponižuje je, štve proti nim, zesměšňuje - tím více se ruský člověk drží svých kořenů a svého ruského světa. Místo rezignace nastupuje odvaha a odhodlanost. Místo nenávisti přichází do jeho srdce láska a odpovědnost.
Však - který politik "západu" má tolik podpory u svých vlastních lidí? "Západ" jen halasně závidí a kydá špínu na ruského "cara".
V podstatě bylo od začátku jasné, že se toto stane - protože se to stalo už několikrát v minulosti. Čím více omezení, ponížení, špíny a nenávisti anglosasové vylijí - tím více jednoty a odhodlání v řadách ruského světa. To jsou ty "záhady" ruského světa, kterým anglosasové nikdy neporozumí.Moc pěkné, ale zarazilo mě, že tam nikdo neřekl, jsem Rosianin. Copak je Rusko bez Rusů?
2 -
@Rusofil
Myslím si, že tam byly jmenované hlavně ty národy, kterým se "západ" snaží namluvit, že "nejsou svobodné" a měly by se od velkého Ruska trhnout. Tak to chápu já = že celé video je pojaté jako odpověď anglosasům na jejich snahy o rozdrobení federace. Ovšem marná snaha, protože anglosas toto nikdy nepochopí. V Rusku je přece daleko víc národů, které jmenované nebyly - a přesto jsou nezanedbatelné co do počtu lidí.
A naopak - byly jmenované národy, které už své republiky mají - viz Moldávie, Ázerbajdžán. A ty jsou zase "západem" využívané k destabilizaci RF, provokované k nenávisti - jako UA. Prostě státy, patřící do bývalého SSSR a tak na nich "západ" zkouší ukrajinský scénář. Přitom dost příslušníků těchto národů v RF žije - a žije velmi dobře, líp než doma.
Nevím - netvrdím, že mám pravdu. Jen vysvětluju svůj pohled na věc.3 -
Ještě jedna zpráva z Ruska.
Dne 12.08. uplynulo smutných 22 let od zkázy atomové ponorky Kursk.
Jak to tehdy bylo není dosud zcela jasné. Nejpravděpodobnější se jeví verze, že ponorku potopilo zbloudilé torpédo ponorky americké.
Připomenu, že rok 2000 byl prvním rokem prezidentování neznámého muže "od KGB" jménem Putin. "Západ" o něm skoro nic nevěděl - byl pro ně do té doby "neviditelný". A tak se nevědělo, co od něj čekat, jak poslušný "pejsek" to je. Tak přišel "test loajality" v podobě katastrofy Kurska.
Existuje mnoho debat a rozborů, kde se badatelé celkem oprávněně ptají, proč nepřišla pomoc a aspoň část námořníků nezachránila. Je totiž prokázané, že posádka nezahynula hned.
Všechno se to sneslo na hlavu nováčka v politice - Putina. Nejvíce mu bylo dávané za vinu vyjádření v rozhovoru s L.Kingem. Na otázku, co se s ponorkou stalo, Putin odpověděl: "Potopila se." Se zvláštním výrazem v tváři.
https://www.youtube.com/watch?v=dqDqvKYDv9M
Jenže... ten výraz v tváři souvisí s Putinovým povoláním rozvědčíka tajné služby = nesmí být znát jakékoliv emoční pohnutí. A v té době bylo již jasné, že díru do Kurska udělalo americké torpédo.
Další velmi vypjatou situaci znamenalo jít mezi pozůstalé (hlavně mladičké ženy s dětmi, rodiče) a odpovídat na jejich neodbytné otázky a obviňování. Poradci Putina zrazovali - on ale přesto šel.
(materiály se dají najít na netu, bylo to natáčené už jen z důvodu "očekávání senzace a konfliktu" - ale ten se nakonec nekonal)
Možná časem vyleze k případu ještě více informací. Každopádně - tichá vzpomínka obětem.
https://www.youtube.com/watch?v=XDs3H6_Z27Q10 -
@Quilgen povedal/-a:
Co já vím, tak do něj ta ponorka přímo narazila ne torpédo.Verzí koluje několik. A není divu, protože se - zvláště u nás - nikde nedozvíš, jak to vlastně bylo. V každém případě je ale oficiální verze "výbuchu odpalovacího zařízení" velmi naivní a nevěrohodná.
Co ale jasné je i bez ofic mediálních zpráv:
1) Ponorka Kursk nebyla žádný šrot, byla "stará" cca 6 let a NATO proti ní nemělo žádnou obranu. Kursku se přezdívalo "zabiják letadlových lodí" a žádná - skutečně žádná letadlová loď NATO neměla proti Kursku obranu. Byl tedy důvod se Kurska zbavit.
2) V roce 2000 probíhalo v Barentsově moři ruské námořní cvičení a americké ponorky i loďky se tam motaly a "monitorovaly".
3) Po tragédii probíhala velmi intenzivní jednání "západu" s Ruskem. Protože - kdyby Rusko zveřejnilo skutečný důvod zkázy ponorky, rovnalo by se to zaútočení NATO na Rusko. Jakoby NATO napadlo Rusko a to mělo v rukách právo se bránit.Moc těžko se hledají fotky, o které mi šlo = vyzvednutý Kursk a "díra" do jeho pláště. Má okraje vpáčené dovnitř a to i laikovi říká, že cosi "vtrhlo" dovnitř a prorazilo plášť - ne že cosi vevnitř bouchlo (to by byly okraje "díry" obráceně). Našla jsem - a jako bonus u něj velmi pěkný článek od Vlabi (ta tu není neznámá):
https://www.matrix-2001.cz/clanek/kursk-aneb-maly-prispevek-k-belgicko-lucemburskemu-ktery-nedavno-probehl-v-nasich-kinech-2-111607 -
https://www.youtube.com/watch?v=OY7SceICKeg&t=69s
Staněk na Svobodném Universu je už probírán v Rusku11 -
Rosoboronexport at the ARMY-2022 International Military-Technical Forum
2 -
Zacharorová: Ak USA vyhlásia Rusko za sponzora terorizmu, môžete zabudnúť na vzťahy medzi našimi krajinami
https://skspravy.sk/svet/rusko-usa/zacharorova-ak-usa-vyhlasia-rusko-za-sponzora-terorizmu-mozete-zabudnut-na-vztahy-medzi-nasimi-krajinami/6 -
@Lin povedal/-a:
Propagandy si zažíváme z médií dnes a denně. Já tu mám pro změnu ruskou propagandu a ta je v úplně jiném stylu:Video dokonale zapadá do propagandy o mnohonárodnostnom ruskom národe (oxymoron). Rusi tam ani len neboli spomenutí. Zdá sa, že mína sa do KSB dostala z oficiálnej štátnej ideológie. Garantuje prežitie všetkým, len Rusom nie. A potom mi píšte somariny, že Rusi nie sú v Rusku upozaďovaní. Veď to máme aj v tomto videu. Je to smutné, ale je to tak. V Bielorusku je najväčší podiel Slovanov v obyvateľstve zo všetkých krajín sveta. Ani u nás to kvôli indiánom z Indie a tzv. Maďarom takto nie je.
-8 -
@Ogar Valach
Ogare, každý chápeme jinak. Ty vidíš další minu - já vidím samostatné národy, hlásící se k ruskému světu, civilizaci. A já se fakt nehodlám dohadovat o takové nedůležité věci.
V tom videjku jsou jmenované povětšinou národy, které dnes mají svou vlastní republiku = nepatří do soustavy RF. Já to pochopila tak, že tyto národy se cítí být součástí ruského světa - civilizace.
Já tam žádnou propagandu o "mnohonárodnostním ruském národu" nevidím. A taky si nepamatuju, že bych o tomto kdy slyšela. Vždycky - i za minulého režimu - to bylo o jednotlivých národech a o jejich svébytnosti. Prvky, tvořící jeden funkční celek - přitom si každý zachovává svou identitu a specifika. Obrazně řečeno - paleta barev zůstává paletou, kde každá z barev pomáhá vytvořit nádherný obraz.
Kdežto v anglosaském pojetí světa a národů to je tak, že v paletě se barvy rozšmrdlají do jednobarevné (a odpudivé) hmoty, kde už není poznat, jakou barvu kdo původně měl.
Ono "já ruskij" bych nepřeložila jako "jsem Rus", ale "jsem ruský", což znamená vyjádření sounáležitosti s ruským světem.
No a právě přihlášení se k ruské civilizaci dělají mnohé národy po věky! To je způsob života, světonázoru, víry - to nemá s národem co dělat. Mohu se cítit "ruská" - a přitom být Češkou jako poleno, vlastenkou a hrdou občankou. "Ruským" může být i černoch nebo Indián.
Já minu nevidím - ty ano.13 -
V Rusku počátkem měsíce proběhla anketa na téma, zda by měl stát být oporou mravních společenských zásad a norem. Ankety se zúčastnil vzorek cca 1,6 tis lidí ve věku od 18 let. Výsledky jsou zajímavé.
Víc jak 70% lidí si myslí, že bez účasti a podpory státu si společnost mravní klima nemůže udržet.
Další zajímavost - ubylo lidí, kteří si myslí, že svět je krutý a aby jedinec uspěl, musí čas od času morální pravidla překročit.
(v r. 2007 to bylo 35% lidí, nyní už jen 23%)
https://rusvesna.su/news/16605631375 -
https://www.rt.com/russia/561023-russia-alcoholism-putin-advice/
Putin: Je třeba něco dělat s alkoholismem a podporovat zdravý životní styl.7
Kategórie
- Všetky kategórie
- 1 Možnosti, riešenia, východiská, ciele
- 215 Politika a udalosti
- 81 Udalosti a politika na Slovensku
- 24 Udalosti a politika v ČR
- 63 Zahraničná politika a udalosti
- 50 Globálna politika a udalosti
- 26 Analýzy