O pôvode Ježiša, Slovanov a iných národov

S
upravené Thu 9 Mar 2023 v Dejiny a chronológia #1#1
Diskusia bola vytvorená z komentárov oddelených z: Rozhovory so Soňou Pekovou.
«134567

Komentáre

  • @dum, prečo podľa teba Ježiš nemohol byť Slovan, ktorý išiel učiť primitívne nádory? Čo ak bolo pôvodne kresťanstvo a islam vymyslené nami pre primitívne primitívnych ľudí, aby vedeli ako sa majú správať a čo smú a čo nesmú, keď si to neboli schopní uvedomiť sami, pretože nemajú časticu Stvoriteľa živatmu?

  • d
    dum
    upravené Mon 6 Mar 2023 #3->

    @Súlad povedal/-a:
    @dum, prečo podľa teba Ježiš nemohol byť Slovan, ktorý išiel učiť primitívne nádory? Čo ak bolo pôvodne kresťanstvo a islam vymyslené nami pre primitívne primitívnych ľudí, aby vedeli ako sa majú správať a čo smú a čo nesmú, keď si to neboli schopní uvedomiť sami, pretože nemajú časticu Stvoriteľa živatmu?

    Je potrebné rozlišovať Božského ducha, myseľ ktorá je Absolútna, pozitívna, a tým pádom nie úzko pozemsky, hmotne, vonkajškovo, rasovo či etnicky a už vôbec nie nenávistne premýšľajúca. Čo sa týka fyzického plodu Ježiša Krista, tak ten bol ,uhnietený' Najvyšším 'Genetikom' (ako aj Adamovia),
    a myslím si (názor) že univerzálne z viacerých prvkov vrátane genetického prvku slovanského. Boh sa vtelil tam kde Slovo bolo - no najviac skreslené a prekrucované farizejmi, saducejmi a zákonníkmi. Je rozdiel učenie a skutky Ježiša Krista, a náboženstvá a spoločenstvá (Ježiš ich ani raz nespomenul) ktoré sú umelými ľudskými výtvormi.

  • Súlad
    upravené Mon 6 Mar 2023 #4->

    dum povedal/-a: uhnietený' Najvyšším 'Genetikom' (ako aj Adamovia)

    Škoda, že si niekedy neprečítaš Bibliu. Bol by si prekvapený, čo všetko je tam napísané.

  • d
    dum
    upravené Mon 6 Mar 2023 #5->

    Roháček: Gen. 7 A Hospodin Bôh utvoril Adama, človeka, vezmúc prach zo zeme a vdýchnul do jeho nozdier dych života, a človek sa stal živou dušou......Nemyslel som presne na spôsob tvorby Adama, ale že Boh Stvoriteľ ( Bôh, Hospodin Bôh, o Hospodinovi sa dá dlho polemizovať) priamo bol Stvoriteľom Ježišovho plodu. Absolútny môže tvoriť telá bytostí rôznymi spôsobmi, aj s kameňa, aj z rôznych prvkov. A nie len z genetických prvkov ľudstiev.

  • Súlad
    upravené Mon 6 Mar 2023 #6->

    @dum povedal/-a:
    Roháček: Gen. 7 A Hospodin Bôh utvoril Adama, človeka, vezmúc prach zo zeme a vdýchnul do jeho nozdier dych života, a človek sa stal živou dušou......Nemyslel som presne na spôsob tvorby Adama, ale že Boh Stvoriteľ ( Bôh, Hospodin Bôh, o Hospodinovi sa dá dlho polemizovať) priamo bol Stvoriteľom Ježišovho plodu. Absolútny môže tvoriť telá bytostí rôznymi spôsobmi, aj s kameňa, aj z rôznych prvkov. A nie len z genetických prvkov ľudstiev.

    Nemáš oči na pozeranie a uši na počúvanie. Preto nevidíš a nepočuješ. Veď je tom tam napísané ako pre debilov.

  • Starý dobrý Súlad...Napíšem že v podstate súhlasím s vyjadreniami Soňe Pekovej- len s tým rozdielom že plod Ježiša Krista bol Absolútnym priamo stvorený a predpripravený na inkarnáciu, z aj slovanských, a nielen terajších ľudských ale aj napríklad civilizačne predpotopných človečenských atd. genetických prvkov - a už je oheň na streche, lebo si nemyslím že fyzicky bol Ježiš čisto Slovan pochádzajúci len z génov ľudstva Hyperborey. 18 A narodenie Ježiša Krista bolo takto. Keď bola jeho matka, Mária, zasnúbená Jozefovi, prv ako sa sišli, bola najdená tehotná zo Svätého Ducha. 19 Ale Jozef, jej muž, súc spravedlivý a nechcúc jej urobiť potupu chcel ju tajne prepustiť. 20 A keď o tom premýšľal, hľa, ukázal sa mu anjel Pánov vo sne a povedal: Jozefe, synu Dávidov, neboj sa prijať Máriu, svoju manželku, lebo to, čo je v nej splodené, je zo Svätého Ducha; 21 a porodí syna a nazveš jeho meno Ježiš.

  • Súlad
    upravené Mon 6 Mar 2023 #8->

    @dum, eprekrúcaj a prečítaj si ešte raz, na ktorú pasáž som v súvislosti s Bibliou reagoval. A nebuď taký popudlivý.

  • Roháček: Gen. 7 A Hospodin Bôh utvoril Adama, človeka, vezmúc prach zo zeme a vdýchnul do jeho nozdier dych života, a človek sa stal živou dušou...

    preklad dum: Gen. 7 A Absolútny stvoril bytosti prvej civilizácie na zemi, človečenstvo nazvané Adam z prvkov tejto planéty a vdýchol do nich energiu života.

  • @dum povedal/-a:
    Roháček: Gen. 7 A Hospodin Bôh utvoril Adama, človeka, vezmúc prach zo zeme a vdýchnul do jeho nozdier dych života, a človek sa stal živou dušou...

    preklad dum: Gen. 7 A Absolútny stvoril bytosti prvej civilizácie na zemi, človečenstvo nazvané Adam z prvkov tejto planéty a vdýchol do nich energiu života.

    Hospodin Bůh, nebyl Stvořitel. Už o tom tady píšeme leta, a pořád to nechápeš i když je to očividné.

  • @dum, o to práve ide, že tie preklady ti veľmi nejdú. Mal by si zostať u originálov. Ja som si len dovolil na to upozorniť. Nechajme to tak.

  • dum
    Mon 6 Mar 15:36 #31Hlásiť
    @Rusofil povedal/-a:

    » zobraziť predchádzajúce citácie
    Hospodin Bůh, nebyl Stvořitel. Už o tom tady píšeme leta, a pořád to nechápeš i když je to očividné.

    Veľmi dobre viem ako dlho o tom píšeme. Samozrejme že vy beriete Hospodina Boha za inú entitu ako Boha na začiatku Genezis. Ja nie že to nechápem, ale až do vyhnania z raja a začiatku duchovného pádu bol vždy a stále je to pre mňa ten istý Jediný Absolútny Boh Stvoriteľ. Ďalej to už je Hospodin, čo už môže byť iná entita. Boh na začiatku stvoril nebo a zem a aj všetky ich voje - v pozitívnom stave a svete bytia, na nebesiach, v plusových dimenziách, nie tu. Na tejto planéte ktorá bola dopredu zvolená na spoznanie koexistencie dobra a zla a aktiváciu duchovného pádu Boh utvoril , neskôr ' prvú civilizáciu ,z prachu zeme' ktorej ďalšie generácie si po čase ten úpadok zvolili. Tu už bolo meno Boha v Biblii Hospodin Boh. Beriem to takto, vy inak. Radšej už nezačínajme o tom debatu.

  • Mimo téma na zasmání, rozdíl mezi Slovany a anglosasy. Anglický architekt při projednávání plochy pokoje 4x8=26! Vážně!

  • H
    Hox
    upravené Wed 8 Mar 2023 #14->

    Rusofil povedal/-a: Ha, ha, ha, Hox a jeho soukmenovci, kteří tady Ogaru a mě spílali do fašistů, a pak se odtud odporoučeli, nebude souhlasit. Paní Peková, již z titulu svého vzdělání, může posoudit relevantnost DNA genealogie. Měl by paní Pekové poslat protestní dopis a přesvědčit ji, že pocházíme z Afriky, jak to tady nedávno prezentoval.
    Mimochodem, co čert nechtěl, právě teď o víkendu na TV ViaSathistory běžel několikadílný pořad o Vikinzích, kde se uvádělo, že severští Vikingové čile s Persií obchodovali (prodávali jim otroky, železo a brousky), což dokazuje nález množství velkých lotů arabských stříbrných mincí v okolí ostrova Thor ve Skadinavii a ostrova Man. Kromě jiného tam mluvili také o Ibn Faldanovi a podle všeho ten příběh, který se mu přisuzuje, byla v té době velice známá legenda o Vikinzích a nebyla popisem viděné skutečnosti, ale jen opakováním a popsáním ústně šířící se známé historky o pohřebních zvycích. Takové pohřby byly v té době u Vikingů dokladem bohatství a moci a byly vydávány na odiv. Pohřbení s Vikinským pohlavárem a jeho zabitou otrokyní, jak to "popisuje Fadlan" byl nalezen na ostrově Man. O tom, že by ten obřad měli vykonávat Rusové, potažmo Slované, ani zmínka. Naopak, bylo tam řečeno, že většina otroků byli Slované a právě od Slovana pochází západní slovo otrok - slave.

    Nenapsal jsem nic ve smyslu, že pocházíme z Afriky, to máš asi vlčí mlhu. Pokud to tvrdíš, dokaž citací. Co se týká tvých teorií o rasové nadřazenosti Slovanů, k tomu už jsem se vyjadřoval dříve, myslím že můj názor je stále relevantní a postřehy oprávněné.

    Co se týká ibn Fadlana, žádná senzace se nekoná, popsal Rusy kterých byl svědkem (v originále je slovo foneticky "Russiyah"), což tehdy ještě stále byli pohanští vikingové, odrůda "Rus" (holohlaví, potetovaní od hlavy k patě natření načerveno, kult těla a smrti v boji atd). To že obchodovali na dálku také není žádné tajemství a senzace, stačí si přečíst třeba Al Masúdího a další cestopisy.

    Takže, žádný spor tady není. Fadlan popisoval Rusy, což tehdy ještě nebyli Slované. Masudi se setkal s jinými Rusy na obchodních cestách v čechách a jeho informace jsou zcela v souladu, setkal se tady se synem Olega Olgusem a jeho družinou.

  • Hox povedal/-a: Co se týká ibn Fadlana, žádná senzace se nekoná, popsal Rusy kterých byl svědkem (v originále je slovo foneticky "Russiyah"), což tehdy ještě stále byli pohanští vikingové, odrůda "Rus" (holohlaví, potetovaní od hlavy k patě natření načerveno, kult těla a smrti v boji atd).

    Až nato, že tys tento rituál přisoudil Slovanům, takže paráda, žes přiznal, že to byli Vikingové. Víc není potřeba.

  • Ve skutečnosti byly podobné rituály jak u Slovanů, tak u Vikingů, takže je to jedno. Masúdí popisuje pro změnu slovanský pohřeb člena Boleslavovy družiny, kterého Boleslav zabil za váhavost při plnění jeho rozkazu.

    A samozřejmě, to o čem píšeš, co popisuje Fadlan, jsem Slovanům nepřisoudil, nikde jsem nenapsal že popisuje Slovany.

  • H
    Hox
    upravené Wed 8 Mar 2023 #17->

    Že bychom pocházeli z Afriky jsem napsat ani nemohl, protože můj pohled je, že všichni současní lidé jsou potomky Noe a jeho synů, a konkrétně Slované spolu s většinou dalších indoevropanů jsou potomky Jáfeta, a Semité jsou potomky Sema a černoši ve své většině potomky Hama.

    Což pěkně ilustrují haploskupiny, které se sbíhají do 2-3 větví.

  • Súlad
    upravené Wed 8 Mar 2023 #18->

    Hox povedal/-a: Že bychom pocházeli z Afriky jsem napsat ani nemohl, protože můj pohled je, že všichni současní lidé jsou potomky Noe a jeho synů, a konkrétně Slované spolu s většinou dalších indoevropanů jsou potomky Jáfeta, a Semité jsou potomky Sema a černoši ve své většině potomky Hama.

    Neviem odkiaľ pochádzate vy, ale my, Slovania, z Afriky, ani od nejakého ušatého a nosatého, určite nepochádzame. Strč si tieto svoje nezmysly niekam.

  • Pokud haploskupiny ukazují, že všichni lidé jsou potomky tří jedinců po mužské linii, tak si můžeš jejich otce pro sebe nazvat libovolně, ale podstata se tím nezmění. Historie jeho jméno ovšem zaznamenala.

  • Súlad
    upravené Wed 8 Mar 2023 #20->

    @Hox povedal/-a:
    Pokud haploskupiny ukazují, že všichni lidé jsou potomky tří jedinců po mužské linii, tak si můžeš jejich otce pro sebe nazvat libovolně, ale podstata se tím nezmění. Historie jeho jméno ovšem zaznamenala.

    Prestaň sa už modliť k svojmu bohu - diablovi alahovi, alebo diablovi jehovovi. Možno potom prestaneš písať takéto hlúposti. Ale pekne si napísal, že história zaznamenala. História = iz tori ja = pohľad nosatých a ušatých podľa tóry. Keď si nedávaš pozor, aj pravdu napíšeš.

  • @Hox povedal/-a:
    Pokud haploskupiny ukazují, že všichni lidé jsou potomky tří jedinců po mužské linii, tak si můžeš jejich otce pro sebe nazvat libovolně, ale podstata se tím nezmění. Historie jeho jméno ovšem zaznamenala.

    Děkuji, žes potvrdil moji teorii. 1. Stvoření Stvořitelem R1a, 2. Vyrobeni první genetickou manipulací přišelci z vesmíru tj. černá, žlutá a rudá rasa. Poslední 3. vyrobeny R1b jako kopie R1a vylepšenou genetickou manipulací, aby nešli podle vizáže identifikovat, aby se mohli mezi R1a bez problémů vetřít a zničit je zevnitř.

  • Súlad povedal/-a: Keď si nedávaš pozor, aj pravdu napíšeš.

    Právě teď to udělal.

  • Hox povedal/-a: A samozřejmě, to o čem píšeš, co popisuje Fadlan, jsem Slovanům nepřisoudil, nikde jsem nenapsal že popisuje Slovany.

    To je zajímavé tvrzení a otočka o 180°, jelikož právě z toho důvodu se tady strhla tato přestřelka. A právě tím jsi argumentoval, že Slované přinášeli lidské oběti.

  • @Rusofil povedal/-a:

    Hox povedal/-a: A samozřejmě, to o čem píšeš, co popisuje Fadlan, jsem Slovanům nepřisoudil, nikde jsem nenapsal že popisuje Slovany.

    To je zajímavé tvrzení a otočka o 180°, jelikož právě z toho důvodu se tady strhla tato přestřelka. A právě tím jsi argumentoval, že Slované přinášeli lidské oběti.

    Jak jsem psal, zkus ilustrovat že jsem psal že Fadlan popisuje Slovany. Nemůžeš samozřejmě, nikde jsem nic podobného nenapsal, takže bych tě opět požádal přestat podsouvat a manipulovat, pokud bychom nepoužili rovnou slovo lhát.
    Za tvoje dojmy a představy nejsem zodpovědný, nemůžu za to že zřejmě neumíš chápat psaný text nebo máš velmi špatnou paměť, takže zaměňuješ realitu svými představami.

  • @Rusofil povedal/-a:

    @Hox povedal/-a:
    Pokud haploskupiny ukazují, že všichni lidé jsou potomky tří jedinců po mužské linii, tak si můžeš jejich otce pro sebe nazvat libovolně, ale podstata se tím nezmění. Historie jeho jméno ovšem zaznamenala.

    Děkuji, žes potvrdil moji teorii. 1. Stvoření Stvořitelem R1a, 2. Vyrobeni první genetickou manipulací přišelci z vesmíru tj. černá, žlutá a rudá rasa. Poslední 3. vyrobeny R1b jako kopie R1a vylepšenou genetickou manipulací, aby nešli podle vizáže identifikovat, aby se mohli mezi R1a bez problémů vetřít a zničit je zevnitř.

    Tvoje mravně zvrácené teorie jsou tvoje zodpovědnost, samozřejmě máš právo věřit čemu chceš, ale za hloupost se ve výsledku platí.

  • Súlad
    upravené Wed 8 Mar 2023 #26->

    Hox povedal/-a: Tvoje mravně zvrácené teorie jsou tvoje zodpovědnost, samozřejmě máš právo věřit čemu chceš, ale za hloupost se ve výsledku platí.

    Krásne priznanie, že upravuješ realitu podľa toho, aby zapadala do toho, čo nazývaš mravnosťou, ale čo je v skutočnosti iba dôsledkom ideológie, ktorá si ťa opantala. Dnes sa ti darí. Jedno priznanie za druhým. Za hlúposť sa naozaj platí a mal by si si to opakovať vždy, keď sa rozhodneš napísať niektorú z tých tvojich "múdrostí".

  • Niektorí nebudú súhlasiť, no je mi to jedno. Aj keď boli ľudia (a tým nemyslím ,božstvá', polobožstvá, obrov, predpotopné človečenstvá a pod. , ale len ľudskú rasu) utvorení vyššími inteligenciami, a aj na rôznych miestach planéty- len necelému percentu génov bolo dovolené, aby bolo činiteľom rozmanitosti, dávajúc
    vznik rozdielnym rasám, farbe pleti a ich sociálnym a kultúrnym
    odlišnostiam. Všetky sú však povrchné a vonkajšie, nemajúce
    schopnosť zmeniť pôvodný základný štrukturálny dizajn ľudského
    genetického kódu. Ľudský duch a duša nemajú v tejto veci
    nijakú inú voľbu, než fungovať pomocou a prostredníctvom špecifického
    ľudského tela. Odtiaľ obmedzenia a problémy ľudského života.

  • Súlad
    upravené Wed 8 Mar 2023 #28->

    Hox povedal/-a: Jak jsem psal, zkus ilustrovat že jsem psal že Fadlan popisuje Slovany. Nemůžeš samozřejmě, nikde jsem nic podobného nenapsal, takže bych tě opět požádal přestat podsouvat a manipulovat, pokud bychom nepoužili rovnou slovo lhát.

    Krásna ukážka toho, akým spôsobom manipuluješ. Diskusia sa strhla, pretože som sa ohradil voči tvrdeniu, že Slovania robili ľudské obety. Časom ste sa s Rusofilom dostali až k tomu barbarovi. Tvoja manipulácia spočíva v tom, že síce si niečo explicitne nenapísal, teda aspoň to tvrdíš, nečítam všetky tvoje drísty, čím odpútavaš pozornosť od podstaty diskusie a od súvislostí, v ktorých si niečo napísal. Musím uznať, že je to manipulácia na vysokej úrovni, ktorá by ti prešla všade inde. Lenže tu narážaš, narážaš a narážaš, ale neprestaneš sa snažiť preraziť hlavou múr. Do toho, pokračuj. Možno si tú hlavu nakoniec rozbiješ.

  • Hox povedal/-a: takže bych tě opět požádal přestat podsouvat a manipulovat, pokud bychom nepoužili rovnou slovo lhát.

    Zlodej kričí, chyťte zlodeja.

  • @Súlad povedal/-a:

    Hox povedal/-a: takže bych tě opět požádal přestat podsouvat a manipulovat, pokud bychom nepoužili rovnou slovo lhát.

    Zlodej kričí, chyťte zlodeja.

    Já bych to v této fázi ponechal. Kolegům, kteří tuto roztržku sledovali, jsou postoje všech zúčastněných jasné. Pro mě je podstatné, že Hox prohlásil, že zápis, který je přisuzován Faldanovi a dal na něj odkaz tady:
    https://ksbforum.info/discussion/comment/18155/#Comment_18155

    nemá souvislost se Slovany. To je myslím, dobrý výsledek. Přišel o další argument, kterým se snažil doložit, že Slované vykonávali lidské oběti.

  • @Súlad povedal/-a:

    @Hox povedal/-a:
    Pokud haploskupiny ukazují, že všichni lidé jsou potomky tří jedinců po mužské linii, tak si můžeš jejich otce pro sebe nazvat libovolně, ale podstata se tím nezmění. Historie jeho jméno ovšem zaznamenala.

    Prestaň sa už modliť k svojmu bohu - diablovi alahovi, alebo diablovi jehovovi. Možno potom prestaneš písať takéto hlúposti. Ale pekne si napísal, že história zaznamenala. História = iz tori ja = pohľad nosatých a ušatých podľa tóry. Keď si nedávaš pozor, aj pravdu napíšeš.

    Opět "silné" argumenty. Uměl bys jakýkoliv svůj názor podložit nějakými průkaznými argumenty?

    Chápu to správně, že tvrdíš že Bůh Starého zákona je satan? Uměl bys to něčím podložit nebo vysvětlit, na základě čeho to tvrdíš?