Správy zo Slovenska

1232426282937

Komentáre

  • @Fero
    Tak tipujem, že to je vysvetlenie dnešnej zmeny tlaku vody, ktorú som pocítila približne hodinu po havárii a to nebývam tesne pri tej oblasti.

  • Michalovce - Nové centrum politiky

  • Zora
    upravené Sun 12 Mar 2023 #758->

    Voda, Petržalka, HS
    Zaujímavé:
    Po tom, ako Sad Janka Kráľa a jeho okolie v Bratislave zaplavila voda, bola dodávka pitnej vody obnovená do celej mestskej časti Petržalka s výnimkou odberných miest priamo na Viedenskej ceste.


    Dnes voda, včera vetrisko - piesočná búrka.

    Bratislava-Petržalka /Berg, rak./, Čunovo /Rajka, maď./, Jarovce /Kitsee, rak./ - trojhraničné pásmo /slov., rak., maď./.

  • Taka zvlastna sprava zo Slovenska: https://plus7dni.pluska.sk/domov/stale-chodi-doktoroch-mlada-zena-ktoru-napadli-kravy-liecit-budem-este-mesiace

    Na prechádzky so štvornohým miláčikom Alvinom chodí 21-ročná študentka medicíny pravidelne. Poslednú februárovú nedeľu sa vydala ponad susednú obec Ďurďové. Psa mala na vôdzke a kráčali spolu po lúke. Zrazu sa z húštiny stromov vyrútili zrejme splašené kravy. Keď si ich Ivana všimla, boli už blízko a nestačila utiecť. Pes sa jej z vôdzky vytrhol a ona sa v šoku schúlila k zemi do klbka a rukami si chránila hlavu. Chlpáč sa ju najskôr snažil ochrániť, no kravy ho zahnali. Našli ho až neskôr neďaleko Ivaninho domu.

  • R
    upravené Mon 13 Mar 2023 #761->

    @Kancelar povedal/-a:
    Taka zvlastna sprava zo Slovenska: https://plus7dni.pluska.sk/domov/stale-chodi-doktoroch-mlada-zena-ktoru-napadli-kravy-liecit-budem-este-mesiace

    Na prechádzky so štvornohým miláčikom Alvinom chodí 21-ročná študentka medicíny pravidelne. Poslednú februárovú nedeľu sa vydala ponad susednú obec Ďurďové. Psa mala na vôdzke a kráčali spolu po lúke. Zrazu sa z húštiny stromov vyrútili zrejme splašené kravy. Keď si ich Ivana všimla, boli už blízko a nestačila utiecť. Pes sa jej z vôdzky vytrhol a ona sa v šoku schúlila k zemi do klbka a rukami si chránila hlavu. Chlpáč sa ju najskôr snažil ochrániť, no kravy ho zahnali. Našli ho až neskôr neďaleko Ivaninho domu.

    Perfektní důvod zlikvidovat chov hovězího dobytka. Škoda že nevíme, jestli dívka byla vegetariánka, nebo dokonce veganka, nebo příslušnice nějakého tinku, nebo tanku. Možná by to osvětlilo, proč byla útoku vystavena právě ona.

  • Mladá žena pochádza z Čelkovej Lehoty.

    *

    Udalosť sa stala v obci Ďurďové.
    http://obec.durdove.eu/o-obci/
    Juraj - gr. Georgios - roľník.

    *

    Majiteľ kráv je z osady Briestenné, ktorá je súčasťou obce Pružina. Vraj tie kravy pretrhli elektrický ohradník.
    https://tvnoviny.sk/domace/clanok/653838-lahla-si-kravy-po-nej-dupali-a-jedna-na-nu-spadla-zranena-zena-lezi-stale-v-soku-v-nemocnici-v-ziline

    Briestenné je zaujímavá osada.
    "V roku 1784 bolo v Briestennom 10 domov, 10 rodín, 62 obyvateľov – všetko zemanov[4]."
    https://sk.wikipedia.org/wiki/Briestenné_(osada)
    https://sk.wikipedia.org/wiki/Briestenskovci
    erb https://sk.wikipedia.org/wiki/Briestenskovci#/media/Súbor:Erb_rodiny_Briestenský_.jpg

  • YT mi vyhodil nejakou predvolebni debatu matelka s lidmi. zajimave je to. matelko se omlouva za vyrok "stekajuci psi". no ja doufam, ze slovaci uz svoji lekci dostali a v zari uz si toto volit nebudou.

  • @constanze povedal/-a:
    YT mi vyhodil nejakou predvolebni debatu matelka s lidmi. zajimave je to. matelko se omlouva za vyrok "stekajuci psi". no ja doufam, ze slovaci uz svoji lekci dostali a v zari uz si toto volit nebudou.

    To je Matel v Michalovciach, kde išiel slušne diskutovať na rozdiel od Káčera.

  • constanze povedal/-a: matelko se omlouva za vyrok "stekajuci psi"

    Ja to ospravedlnenie neprijimam.

  • (Ne)vláda bude dnes večer rozhodovať, či nás ohrozí poslaním Migov na Ukrajinu.

    Kollár zatĺkal, Krúpa vysvetlil: Ako to teda bude so slovenskými MiG-mi?

    https://www.hlavnydennik.sk/2023/03/14/kollar-zatlkal-krupa-vysvetlil-ako-to-teda-bude-so-slovenskymi-mig-mi

  • https://www1.pluska.sk/regiony/foto-obrovsky-poziar-banskej-stiavnici-hori-oblubena-turisticka-atrakcia V Banskej Štiavnici horí centrum mesta. Požiar zachvátil turistickú atrakciu "Banka lásky a neskôr sa rozšíril na vedlajšie budovy, kde sídli ZŠ, múzeum a banský archív. Popri hasičoch zasahuje aj 80 vojakov. Na miesto mal pricestovať aj Nad s Hegerom. (V internetových diskusiách píšu niektorí, že Naď vlastní nejakú historickú nehnutelnosť v centre BS)

  • Zora povedal/-a: Je čosi zhnité na FiF UK, keď sú snahy o zrušenie samostatnej katedry slovenských dejín na jednej z najväčších slovenských univerzít.
    Bez rozumného argumentu, na základe anonymov bol odvolaný vedúci tejto katedry.

    Myslím, že to bude naprieč celou UK, nielen týmto. Ďalší klinec do rakvy našej štátnosti, likvidácii školstva, národného povedomie.

    Dnešná vysoká škola je na úrovni (náročnosťou) gymnázia za socíku (samozrejme existujú výnimky, ale aj tak). Čo dodať. O školstve, jeho stave mám celkom dobrú predstavu, je to na dlhšie.

  • 16.3.23
    V areáli jednej zo škôlok v Bratislave mali byť nájdené pozostatky z KOSTRY!
    Na Základnej škole s materskou školou Milana Hodžu sa našli kostrové pozostatky. Na mieste je pracovník, ktorý analyzuje, či sú ľudské.
    Pre TASR to potvrdil hovorca krajskej bratislavskej polície Michal Szeiff. Na nález upozornili Noviny.sk.
    Pozostatky mali nájsť pri prácach, ktoré v škole vykonávali. Mestskú časť Staré Mesto, pod ktorú škola patrí, zatiaľ, podľa hovorkyne starostu Veroniky Gubkovej, nikto s podobnou informáciou nekontaktoval.
    Po komunikácii s riaditeľskou školy Gubková potvrdila, že vo štvrtok poobede deti s vychovávateľom školského klubu detí narazili na pozemku školy na neidentifikovateľné úlomky kostí. "Škola zavolala na miesto políciu, ktorá nález prešetruje. Zatiaľ máme informáciu, že polícia predpokladá, že ide o pomerne staré ľudské kostrové pozostatky," načrtla.
    /po aktualizácii/
    Spravodajský portál noviny.sk uviedol, že malo ísť o základnú školu s materskou školou. Podľa všetkého mali pozostatky objaviť žiaci počas pestovateľských prác v skleníku. Na mieste nálezu strážia policajti a prišiel aj archeológ, ktorý ho analyzuje. Ide o takmer 100-ročné ľudské pozostatky.
    https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/aktualne-areali-jednej-skolok-bratislave-mali-byt-najdene-pozostatky-kostry

    17.3.23
    Súdny lekár aj archeológ potvrdili, že ide zrejme o ľudské pozostatky, ktoré sú staré približne 200 rokov.
    https://tvnoviny.sk/domace/clanok/670947-deti-pocas-aktivity-v-bratislavskej-skole-vykopali-zrejme-dvesto-rocne-ludske-kosti


    ZŠ s MŠ sa nachádza kúsok pod hradom a parlamentom, na Škarniclovej 1 - v podstate medzi Palisádami a Zámockou.
    Nachádza sa tam v blízkosti aj pomník padlým v 1.sv.v.
    https://pam.epocha.sk/pamaetniky-bratislava/stare-mesto/padlym-v-1-svetovej-vojne-zamocka-ul
    https://sk.wikipedia.org/wiki/Milan_Hodža
    https://sk.wikipedia.org/wiki/Jozef_Škarnicel


    200 rokov +-
    -doznieva napoleonské obdobie
    -revolučné vlny v 19.st.

  • dnes hoax, zajtra ...

    Polícia dementovala, že sprevádzala presun jadrových zbraní po Slovensku
    https://ereport.sk/policia-dementovala-ze-sprevadzala-presun-jadrovych-zbrani-po-slovensku/

  • R
    upravené Sat 18 Mar 2023 #776->

    Požár v Banské Štiavnici, hořet začalo v objektu pojmenovaném, Banka lásky. V té bance bylo asi tolik žhavé lásky, že z ní zahořelo. No nevím, ale něco pojmenovat jako Banka lásky, mi připadá také trochu, jako oxymoron. Velká škoda, to město je mi blízké, studoval jsem tam.
    https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-v-historickem-centru-banske-stiavnice-hori-nekolik-domu-40426209

  • Lavazza povedal/-a: Tak, predsa len aká - taká miera existuje

    Ono to takto vždy dopadne a to ešte nevieme ako si užíva v súkromí.
    Ono je to aj tak nepodstatné, buď sa snažime konať v súlade a prírodou/HNR/Bohom... Alebo ta to dostihne.