Atentát na Roberta Fica

2

Komentáre

  • Omluva: ve svých dnešních příspěvcích jsem server Iné noviny přejmenovala na Iné zprávy. Samozřejmě, že mám na mysli stále stejný zdroj.

  • Zaujímavé informácie - máš aj zdroj? Mimochodom, nevyvracajú a nezodpovedajú nič z toho, na čo inenoviny a moje články poukazujú. maximálne dopĺňajú. Treba len pozorne čítať.

    --

    Inenoviny sú - podľa môjho názoru - len nadnesený názov pre web jednotlivca, dvoch osôb. Nie novinárov. Práve včera sa prihlásil nový člen s týmto menom, možno sa môže predstaviť.

    Ani ja často nie som nadšený tónon, akým sú informácie u nich podávané. Je tam veľa zjednodušovania. Ale sú aj čitatelia, ktorí to v inej forme nepochopia. A často aj tým, o ktorých si myslím, že by chápať mohli, unikajú stokrát opakované fakty a nevidia jasné súvislosti. Niekedy je treba hovoriť po lopate.

    Koľko je webov na Slovensku, ktoré si nevybrali stranu a nerobia len propagandu tomu alebo tomu táboru / zoskupeniu? Rešerśovanie a napísanie niečoho, čo má hlavu a pätu, niečoho čo sa zakladá na overených informáciách, je časovo mimoriadne náročné. Je to celodenné zamestnanie, neplatené. Takže už len upozornenia na udalosti a deje, ktoré nám často unikajú, sú veľmi cenné. Od platených novinárov sa nestrannosť očakávať nedá.

    Upton Sinclair, americký socialista, autor, politik:

    "Je ťažké presvedčiť človeka, aby niečomu rozumel, keď jeho plat je závislý na tom, že tomu nerozumie."

    Toto je si dobré zapamätať, nielen vo vzťahu k novinárom.

    --

    Na volanie "Stop, stop" som tu ja . Tí, ktorí fórum sledujú dlhšie, vedia že som síce trpezlivý, často dôverčivý, ale stop pre propagandu, zaujatosť, slepotu a podobné úkazy mi nerobí problém.

  • Čo chcete tou konštrukciou pojmov hore oznámiť? A, ak to nie je tajné, prezraďte, aký je jej cieľ? A ak je to možné, skúste použiť slovenský jazyk, ktorý je schopný výnimočne presne vyjadrovať myšlienky. Kubizmu nerozumiem :)

    Zavádzanie a odvádzanie od podstaty je skutočne staré kúzlo. K tomu netreba nič kresliť. Vidíme to deň čo deň.

  • Všetko po starom. Chýba vôľa. Čaká sa na Fica

    Igor Daniš,

    20.05.2024

    Deň po atentáte to vyzeralo, že politici i významní hráči na politickom kolbišti si vstúpili do svedomia. No ani nie po týždni o vôli na sebareflexiu už nemôžeme hovoriť. Okrúhly stôl pod patronátom prezidentky a jej nástupcu bol zmietnutý zo stola. Všetko sa postupne vracia do starých koľají. Čaká sa na uzdravenie Roberta Fica. Smer a SNS nechcú bez neho urobiť ani krok.

    Hoci stav predsedu vlády je naďalej vážny, vyhliadky sú optimistické. Rekonvalescencia a návrat do plného pracovného života bude trvať mesiace, no pravdepodobne sa čoskoro vráti v určitej forme do verejného a politického života. Preto Robert Kaliňák po prvých náznakoch vôle na „mierové“ rokovania volí radšej vyčkávaciu taktiku.

    Politici oboch táborov stále vyhlasujú, že atmosféra v spoločnosti sa musí zmeniť, že takto to ďalej nemôže pokračovať, lebo sa prepadneme ešte do väčšej katastrofy, no obratom ukazujú prstom na svojho protivníka, že to on je vinný, „ja nič, ja muzikant“. Výzvy rôznych známych osobností o zmieri sa dobre počúvajú, ale sú to, žiaľ, výkriky do prázdna. Nikto totiž neponúka odpovede na zásadné otázky: Kto by mal v čom konkrétne ustúpiť? Ako by mala vyzerať budúcnosť?

    Vláda totiž bude naďalej plniť svoj program a sľuby voličom a opozícia kritizovať vládu, pretože je to jej svätá povinnosť. Rovnako tak médiá budú klásť v prvom rade nepríjemné otázky vládnym politikom – pretože sú pri moci – a až na druhom mieste opozičným. Malo by sa však vyjasniť, akou formou: rozoznávať medzi vecnými námietkami, poukazovaním na chyby a úskalia a emočne až nenávistne ladenou kritikou (hejtom) za každú cenu. Preto napriek slovám o túžbe a vôli po zmieri sú všetci hlboko zakopaní vo svojich pozíciách. Naopak, konflikt im svojím spôsobom hrá do karát. Dajú sa na ňom ako vždy nazbierať politické body.

    Neviňme zo zhrubnutia atmosféry v spoločnosti iba našich politikov a časť médií. Taký je skrátka dnes svet. Jeho fungovanie – ekonomika, šport, kultúra – je postavený na emóciách, vyvolávaní vášní, konfrontácií, dramatických konfliktov, dosahovaní rýchleho a krátkodobého zisku, delení na víťazov a porazených: sláva patrí iba víťazom. Kto sa tomuto stavu neprispôsobí, je vopred mimo hry. Politici to dobre vedia.

    Slovensko nie je prvý štát západného sveta v moderných dejinách a ani jediný v súčasnosti, ktorý čelí silnej polarizácii, kríze a rozvratu: stojí na križovatke s dilemou – ako ďalej? Máme viacero možností zmeniť paradigmu: zmeniť politický systém, urobiť hrubú čiaru za minulosťou, dohodnúť sa na ceste, ako začať budovať upadajúcu krajinu či sprísniť etické pravidlá v médiách vo všeobecnosti (nielen v mienkotvorných).

    Hoci NR SR prerušila načas schôdzu (iba do utorka), kontroverzné zákony sa dočasne odložili, kampaň pred eurovoľbami bola pozastavená, so zlepšujúcim zdravím premiéra sa budú horúce hlavy čoraz viac osmeľovať, rétorika (obviňovania, urážky) sa bude opäť pritvrdzovať a čoskoro sa vrátime do starých koľají.

    Veľa bude záležať na prvých slovách (gestách) Roberta Fica: aký udá smer. To bude ešte nejaký ten deň (týždeň) trvať. Sme aspoň tento „medzičas“ schopní zvládnuť slušne a civilizovane? Ak si všetci hlavní aktéri nesadnú za jeden stôl, žiadne zmeny neočakávajme. Je otázka, či existuje v spoločnosti aj vôľa.


  • Pre bezpečnosť ... Čiu?


    Vcelku expresná dohoda odborárov v SR a ČR:

    "Pre odborárov je násilie neprípustné a odsúdeniahodné, nech prichádza odkiaľkoľvek. Násilie nemá miesto v žiadnej civilizovanej diskusii alebo riešení konfliktov. Takéto prejavy rúcajú stabilitu štátu, podnecujú spoločenský chaos a nenávisť v spoločnosti, rozpoltenosť v názoroch a postojoch," zdôraznili.

    "Musíme konštatovať, že práve silnou fragmentáciou spoločnosti so silnou polarizujúcou líniou sme dospeli do dnešnej situácie. Vyzývame preto na zmierenie, upokojenie vášní a nenávisti v spoločnosti, na zmenu atmosféry v spoločnosti, na zmenu postoja politikov i médií, na zmenu rétoriky a návrat k vzájomnému dialógu," konštatovali odborári.

    "Útok na zvoleného politika je útokom na naše demokratické hodnoty. Spoločnosť, v ktorej dominuje strach z iných a v ktorej môžu byť skutočné príčiny sociálneho nepokoja skryté za obviňovaním nepriateľa, je pre odborárov absolútne neprijateľná," podčiarkli Uhlerová a Středula. "Naše myšlienky sú s premiérom Ficom, jeho rodinou a občanmi Slovenska," dodali.


    Expresné školenie politikov v ČR už 16.5.24:

    "vrcholní českí politici dostali po atentáte na Fica školenie o bezpečnosti. "Jednotliví vedúci ochranných tímov s chránenými osobami krátko po tomto útoku opätovne prešli všetky pravidlá poskytovania osobnej ochrany"

    "Český premiér vo štvrtok povedal, že on spôsob svojej práce meniť nebude a ďalej sa chce stretávať s ľuďmi." /odvážny chlapec/


    --

    Včera som pridala oznam o proteste proti zmluve s WHO.

    V súkromnom rozhovore 2 obyčajných žien bez oficiálnej politickej príslušnosti sa moja známa dozvedela, že nie, opýtaná tam nepôjde, lebo nie je vhodná doba na protesty.

    Prosím?

    A zmluva bola kedy komunikovaná s občanmi? Čo o nej vieme? Čo nám hrozí?

    Okrem pár zmienok na alternatíve a aktivizmu 1 osoby vieme akurát veľký PRD!

    Kamil Jakub ako jediný aktivista zaoberajúci sa dlhodobo zmluvou s WHO v SR tvrdí, že protesty sú v celom svete. Aj vo veľmi preočkovaných krajinách. /niečo tu o USA, aj keď Kunstler nemusí mať správne informácie o Európe: https://ksbforum.info/discussion/comment/25834/#Comment_25834 /

    Paradoxne, všetky možné protesty v SR z kovidových čias sa vyznačujú plnými námestiami. Jediné, čo sa nimi dosiahlo, bola výmena pozícií z opozičných do vládnych. Aj Mikasa vyšupli akosi prineskoro. Jakubova téma je pre slovenské uši tak nepríjemná, že obyčajne ledva zozbiera do 30 ľudí k NRSR. Nie je to totiž prvý protest.

    --

    Pred necelými 2 rokmi som bola za alarmistku:

    A teraz už bude pomaly po funuse ...


    Barbora mala aj ďalšie príspevky, obsažnejšie, na https://ksb-csr.net/ v Správach zo Slovenska /od s. 32 a ak neboli presunuté do odkukaného bútľavého stromu, tak sú tam doteraz/.

    --

    Poslanci ukončili schôdzu, najbližšie sa majú zísť v júni

    Bratislava 22. mája (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR po stredajšom hlasovaní ukončili 12. schôdzu, ktorá trvala od polovice apríla. Zvyšok neprerokovaných bodov parlament odsunul na ďalšiu riadnu schôdzu, ktorá sa má začať 11. júna. Informoval o tom podpredseda parlamentu Peter Žiga (Hlas-SD), ktorý je poverený riadením parlamentu.

    Na programe schôdze ostalo ešte niekoľko poslaneckých opozičných návrhov zákonov. Poslanci nestihli prebrať ani viaceré výročné správy inštitúcií. Na ďalšiu schôdzu sa presúvajú aj návrhy na odvolanie šéfov dvoch výborov, ktoré už boli presúvané. Júnová schôdza má byť posledným riadnym rokovaním poslancov pred tradičnou letnou prestávkou.

    --

    100 dní pokoja ... pred búrkou? Novou plandémiou? Definitívnym koncom prekrásnych starých čias?

    --

    "Chápu, že lidé radši věří příjemným věcem a nositelé špatných zpráv jsou zpravidla kamenováni. Lidé mají vžité, že nechtějí opustit své dosavadní pohodlné názory na svět za pravdivé, ale jim nevyhovující."

    Herzán, TS

  • 20. 5. 2024

    Šuhaj Eštok je so sebou spokojný. Ale ja nie

    Prečo ten vrah strieľal od pása dole.

    Zo žvanenia a prázdnych rečí sa ešte nikto nenajedol, a posledne boli nášmu premiérovi platné, ako mŕtvemu zimník. Kecať viete dobre, ale skutek utek. Ľudia majú oprávnený hnev na vašu nečinnosť, alebo povedzme vlažnú činnosť.

    Kritika od ľudí nie je útok. To, že prichádza práve teraz? Viete, pohár pretiekol.

    Ešte k tej ochranke. Vehementne sa jej zastávate. Prečo tak? Nikto nepochybuje, že tam boli aj poctiví profesionáli, ale stačí ak tam bol jeden alebo dvaja infiltrovaní škodcovia, sabotéri a medzi nimi dôsledne vybraní babráci, tak sa nám reťaz roztrhne a vrah má čas naviac, aby vykonal svoj zámer. Čo vy na to? V tom celom scenári atentátu je veľa, až moc veľa, zvláštnych udalostí.

    Nebol to však len podivný spôsob organizácie a realizácie ochrany, ale napríklad aj to, že chlapík, ktorý na predchádzajúcom výjazde vlády vulgárne nadáva na premiéra a vládu, stojí v prvom rade aby mu išiel... Čo? Napľuť do tváre, vraziť do zubov? Nie, nič z toho. Išiel ho zastreliť, zavraždiť. To ste nevedeli, že tam je takýto človek?

    Za zátarasami cez ktoré sa nedá dostať, sú stojaci nepreverení ľudia, ktorí majú mraky času na päť výstrelov? Nie som odborník na všetko, ale keby niekto zakričal zbraň a fešák by dostal zozadu ranu elektrickým obuškom, tak by viac než jednu ranu nestihol. Čím to istia ochrankári v dave? Zbraňami? Môžu páliť bez obavy, že niekoho zabijú?

    Aký ste mali dôvod a dôkazy tvrdiť, že bol osamotený vlk? Na jednej strane poviete, že nemôžete informovať lebo prebieha vyšetrovanie, a na druhej tvrdíte takúto podstatnú vec. Nemuseli ste hovoriť nič. Čo ste tým sledovali, alebo ten, čo vám to posunul? Amaterizmus, zavádzanie, informačný šum, krytie niečoho a niekoho alebo len vlastného zadku?

    Celý atentát mohol byť plánovaný už mesiace dopredu.

    Dve hodiny po atentáte zmazaná komunikácia na sociálnych sieťach. To sa mi snáď sníva?

    Uniknuté video s tým grázlom, ktoré z neho pomaly robí obeť. Náhoda?

    Náhody, alebo si z nás niekto očividne strieľa? Respektíve do nás. Kto potom riadi tento štát? Vás tam načo dosadili? Aby ste všetko nejako obkecali? Ale Slováci nie sú včerajší.

    Pán Eštok, čo sa vyriešilo počas Vášho pôsobenia v úrade?

    • V posledných rokoch tu dochádzalo a ešte stále dochádza k porušovaniu ľudských práv a zákonov. V období, kedy nebol pán Fico vo vláde, na to všetko upozorňoval, bubnoval, predkladal dôkazy, pomaly každý deň organizoval tlačovky. Aj vtedy mu išlo o život.
    • Panovala tu svojvôľa, bezprávie a chaos.
    • Ľudia umierali vo väzniciach.
    • Ľudia boli manipulovaní a nútení do očkovania experimentálnymi a neoverenými vakcínami, ktoré mali množstvo vedľajších účinkov, následkom ktorých, sa mnohým poškodilo zdravie a veľa z nich na to doplatilo životom.
    • Trestnou činnosťou sme prišli o miliardy.

    Vyšetrujete? Pátrate? Vážne? A všetko, alebo len niečo? Len to, čo sa hodí?

    Spomeniem iba tú podivnú pandémiu, ale toho čo sa za posledné štyri roky udialo je na spisy, ktoré by naplnili bratislavský hrad.

    Takže očkovanie, testovanie, uzatváranie, obmedzovanie pohybu, sprevádzalo mediálne vymývanie mozgov a manipulácia.

    Nie je to trestný čin šírenia poplašnej správy?

    Z nemocníc boli predkladané nepravdivé a skreslené informácie. Vykazovanie nakazených, ktorí nakazení neboli, obsadených lôžok, ktoré obsadené neboli.

    Vedľajšie účinky vakcín boli zamlčované. Prečo?

    To je verejné ohrozenie alebo zanedbanie povinnosti.

    Ak vám niekto umrie v ordinácií a vy veselo očkujete ďalej, tak je to podľa mňa úkladná vražda.

    Stále nič pán Eštok? Ani Vy pani Dolinková? Aj o Vás som písal. Dobre sa niekto nabalil na náš úkor aj keď ľudia trpeli a umierali. Komu idete po ruke? Čie záujmy hájite? Občanov alebo tých, čo z nich robia ovčanov?

    Načo tých jedov nakúpili toľko? Aby sme to zaplatili a potom mohli vyhodiť?

    Ste na svojich postoch na odkrývanie alebo zakrývanie týchto zločinov? Niektoré záležitosti vyžadujú čas na vyriešenie, ale mnohé sa mali riešiť okamžite, lebo čas a jeho naťahovanie zametá stopy. Takže naťahujete čas.

    Desať dní pred atentátom som upozorňoval na vytváranie zoznamov nepohodlných ľudí, takzvaných konšpiračných webov, ktorých názory nie sú totožné s vymletou časťou populácie. Pýtal som sa prokuratúry aj vás. Poukazoval som na šikanu a teror zo strany médií.

    Pán Eštok. Zrazu riešite útoky na internete, ale to, že na niekoho už dlhé mesiace poukazujú prstom, šikanujú, neprávom a bez dôkazov ho obviňujú z klamstiev a konšpirácií, pričom oni sami klamú a zavádzajú, vám nevadí? Nie je to nebezpečné? Nedostali ste sa náhodou do vlády aj vďaka pravdám odkrytým na týchto weboch? To je Vaša vďaka? A kde je tu právo a spravodlivosť?

    Zajtra od Vás očakávam tlačovku aj s pani Dolinkovou s podrobnosťami, koľko ľudí bolo zabitých a postihnutých vakcínami.

    Takýchto jedovatých, agresívnych, zakomplexovaných, hlúpych, frustrovaných, neschopných magorov, ktorí potrebujú svoj neúspech hodiť na niekoho, ako bol ten zákerný a zbabelý vrah, chodí po uliciach kvantum. To ste nevedeli pán Eštok?

    Neriešia sa podstatné kauzy a veci, nevyšetrujú, zakrývajú sa pred nimi oči, robia sa rôzne kompromisy. Hovorí sa tomu aj ruka ruku myje.

    Jediný človek schopný riadiť túto krajinu je rozstrieľaný na šrot, ale pán minister je so sebou spokojný. Kto číta moje články, ten pozná môj názor na falošný Hlas.

    Ak bude vietor fúkať od Smeru, budeme za Smer. A keď sa otočí, tak viete byť aj progresívni. Viď posledné voľby.

    Ešte niečo na pána Kaliňáka. Pijete mi krv už dvadsať rokov. Viete, sedieť na dvoch stoličkách sa nedá. Síce ste servilný a akčný spraviť všetko o čo vás premiér požiada, ale podľa mňa svojou láskou k peniazom a nie celkom ideálnou mentálnou výbavou a charakterom, ste spravili vždy viac škody ako osohu.

    Mnohé srač.., ktoré padli Smeru na hlavu, povyrábal práve Kalivoda. Neviem či to predsedovi stojí za to. Ale mne to príde ako krok späť. Lenže dnes nájsť spoľahlivých ľudí nie je jednoduché. Sám to poznám a to neriadim štát, ale malú firmu.

    Pán Kaliňák, akože obranná dohoda s USA je v poriadku? Američania sú féroví? Odkiaľ oni odišli zostala spálená krajina. To nám snáď nechcete tvrdiť, že tu sú kvôli našej ochrane? Sú tu na to, aby nás držali pod krkom a mali strategické základne, z ktorých keď zaútočia, tak dostaneme sprchu rakiet naspäť. Ľudia ju nechceli a ani vy. Zrazu je to ok? A to, že sme zostali po poslednom bezvládí Matoviča a jeho podareného zadkoleza Naďa bez zbraní, pod dohľadom vrchnej kuchárky z prezidentského paláca?

    Opýtam sa takto pán Kaliňák. Majú na Vás kompromitujúce informácie? Ak áno, tak tomu čo stvárate rozumiem a nemám ďalších otázok.

    V článku z 13. júna 2023 som napísal, že tieto voľby zásadnú zmenu neprinesú. Takže teraz už viete, čo som mal na mysli. Z hov.. bič neupletieš. Nemáme kompetentných, schopných a poctivých ľudí. Premiér môže lietať od Číny, Ruska po Ameriku. Môže sa aj rozkrájať. Keď tam bude mať takýto materiál, tak budeme padať od desiatich ku piatim.

    Táto fašistická pliaga je ako rakovinový nádor. Buď ho vyrežeš, alebo ťa zabije. Chodí sa okolo neho po špičkách, opatrne, v rukavičkách a pritom metastázy bujnejú. Znaky chorého organizmu máme denne pred očami.

    Páchajú trestnú činnosť a nič sa im nestane. Tak prečo by prestali?

    Atentát na premiéra bolo upozornenie. Ak sa všetko nezačne správne riešiť, tak to našu spoločnosť zabije.

    A ešte k tomu vrahovi. Mal čas namieriť chladnokrvne na hruď, ale strieľal od pása dole, lebo počítal s tým, že pán Fico môže mať ochrannú vestu. Ak by mu trafil aj ďalšiu, alebo až tri guľky na žalúdok a črevá, tak by to nikto nedal dohromady a premiér by neprežil. Anjeli mali však iné plány.

    Buď to budete robiť poriadne alebo sa zbaľte do krabíc. Dovtedy sa chodí s krčahom po vodu, kým sa mu ucho neodtrhne. To vaše sa už utrhlo. Udržiavate chaos a bezprávie a tu máme výsledky.

    Poznám tvoje skutky, že nie si ani studený, ani horúci. Kiežby si bol studený alebo horúci! Takto, že si vlažný, ani horúci, ani studený, vypľujem ťa zo svojich úst.

    --



  • Včera Pravda.sk priniesla "detaily rozhodnutia o väzbe":

    Ćlánok je napísaný tak, že jeho autor či autorka by si ani v redakcii miestneho občasníka v Hornej Dolnej nezaslúžili písať oznamy o narodeniach. Otázkou je, kto autorom je - či ten zmätok vyrobila novinárka alebo súd. V každom prípade, ak bolo zadaním zahmliť a zamotať všetko, čo sa v počas konania odohralo, potom si svoju prácu niekto odviedol perfektne. Ako na to: premiešate obvinenia prokurátorky komentáre sudcu a výpovede obvineného tak, že sa nedá rozoznať, čo odkiaľ pochádza.

    Tu je zhrnutie pod pôsobivým názvom "Prečítajte si, ako prebiehal útok". Po tomto nadpise nám bude všetkým určite všetko jasné.

    (Odseky s odrážkou sú citáty z článku, tie bez odrážky sú moje poznámky.)

    • V pondelok 13. mája 2024 sa Cintula rozhodol, že sa vláda za pomstí za ich politiku tým, že premiérovi Ficovi „poškodí zdravie“

    Z článku nevyplýva, či je to obvinenie alebo priznanie. Podľa použitých úvodzoviek tipujem na priznanie.

    Ale: Mimoriadne zaujímavý je tu rozpor so zmanipulovaným "priznaním", ktoré "uniklo" v deň atentátu. Vtedy mu "vyśetrovateľ" "otázkou" - "A preto ste sa pred mesiacom rozhodol čo?" prisúdil mesačnú prípravu (Mimochodom, toto si nikto nevšimol? Že "priznanie" nevyslovil obvinený, ale pýtajúci sa agent, a že strelec vôbec nereagoval na túto otázku, ale naďalej pokračoval vo svojom zmätenom popise stavu médií? ). Zdá sa, že pôvodne vymyslený mesiac prípravy sa z nejakého dôvodu nehodí do príbehu - tak bol nahradený dvomi dňami.

    • Použil na to 9 mm zbraň Luger, ktorú má v legálnej držbe od roku 1992.
    • V deň atentátu – 15. mája 2024 – sa v rádiu dozvedel, že vláda má výjazdové rokovanie v Handlovej.
    • Do auta nasadol o 11:20, vzal so sebou zbraň a dva zásobníky, v každom bolo asi 10 nábojov.

    Koho výpoveď je to? Asi 10? No, ale pri pohľade na

    • Do Handlovej dorazil okolo 12:20 sám. Na námestí čakal zhruba hodinu, kým vláda vyjde z kultúrneho domu.

    Ešte raz citujem túto pasáž aj z textu článku pred zhrnutím, aby sme vylúčili preklep: „V čase o 11:20 h. nasadol do vlastného auta a zobral so sebou zbraň a dva zásobníky, v každom zásobníku bolo asi 10 nábojov a šiel do Handlovej sám, kde prišiel asi okolo 12:20 h, pričom asi jednu hodinu čakal na námestí na to, že vláda vyjde z kultúrneho domu,“ píše sa v uznesení.

    Porovnajte s časovým údajom v ďalších bodoch. Teda na námestí čakal (nie však pred Domom kultúry) od 12.20 asi hodinu , teda do asi 13:20. A od 13:20 do 14:35 bol kde? Či len súd nevie rátať a je mu vcelku jedno, či hodina alebo dve? Každopádne, 14.35 mal prísť pred Dom kultúry, asi o tri minúty vyšiel Robert Fico a o ďalšiu minútu už bol strelec zadržaný.

    • V ľadvinke mal zbraň a knihu „Posolstvo obete“. Cintula počas výpovede na policajnej stanici v Handlovej uviedol, že mu mal radšej darovať knihu, ktorú mal pre neho pripravenú, nie strieľať. „Samotné venovanie napísal dnes (15. 05. 2024) ráno bez dátumu, lebo nevedel, ako sa vyvinie situácia,“ uvádza sa v uznesení.
    • Pred Dom kultúry prišiel okolo 14:35. Keď sa k nemu premiér Fico priblížil na dva metre, Cintula vytiahol zbraň.

    Zase: V súvislosti s predchádzajúcim a nasledujúcim časovým údajom o čase zadržania, mal obvinený pozoruhodný cit pre správny moment. Odkiaľ vedel, že práve o tri minúty Fico vyjde von z Domu kultúry? A že príde k zátarasám? (Na čo tam zátarasy boli?) Čo ak by Fico vyšiel o 5 minút skôr? Čo ak by sa rozhodol ísť na obed a nie potriasať ruku ľuďom, ktorí tam stáli už aj ráno (článok). Predtým bola tlačovka, čas, kedy sa treba postaviť pred vchod nebol vopred stanovený. Bolo treba byť trpezlivý. A on si tam, nenávistník zradikalizovaný, príde presne 3 minúty pred Ficovým príchodom, stojí za ohradou, na kośeli pripnutý akýsi prístroj, pozerá raz tam, raz onam, nesledujeobjekt jeho nenávisti a otočí sa a začne strieľať, až ked mu tučnokrký pán vydá pokyn?

    • Potom k nemu spoza situovanej zábrany oddeľujúcej verejnosť pristúpil do tesnej blízkosti zhruba jeden meter a bez akejkoľvek výstrahy opakovane minimálne štyrikrát vystrelil.

    Koho výpoveď je to? Prokurátorky či obvineného?

    • Cintula vystrelil päťkrát, štyri výstrely skončili v tele premiéra Roberta Fica. Atentátnik si pamätá na tri výstrely.

    Trikrát, štyrikrát, päťkrát? Pôvodné výpovede hovorili o trochvaž štyroch výstreloch. Na videu ich je však päť. Teda, presnejšie, v jeho zvukovej stope.

    • Fica zasiahol do oblasti trupu a brušnej dutiny. Podľa informácií Pravdy mal mať prestrelený žalúdok, črevo, silné vnútorné krvácanie a jedna zo striel mala zasiahnuť aj bedrový kĺb.
    • Premiéra naložili ochrankári do auta a odviezli do nemocnice v Handlovej. Jeho zranenia si vyžiadali urgentný letecký prevoz do nemocnice v Banskej Bystrici.
    • Strelca po skutku na mieste obmedzili na osobnej slobode prítomní príslušníci Policajného zboru v čase o 14:39 h.

    Je vám už vśetko jasné? Aspoň kto čo tvrdí? Mne nie. Pretože to byť jasné nemá. Ale nakoniec aj tak nie je dôležité, kto fyzickú akciu a nasledovnú dezinformačnú kampaň zbabral. Psyop sa rozbieha napriek tomu, správcovia kolónie cítia byť na koni:

    Bude tu nulová tolerancia na nenávisť, vyhlásil Šutaj Eštok. Polícia preveruje 153 statusov na sociálnych sieťach.

    A "nový mainstream" robí to isté, čo robil starý mainstream. Propagandu:

    a prikladá polienka:


    To sú tí dobrí novinári, tí naši, tí sú s nami ?

    --

    Tu celý článok:

    https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/711180-atentat-na-fica-detaily-rozhodnutia-cintula-svoj-cin-planoval-trafil-by-aj-slepy-povedal-pripravene-mal-dva-zasobniky/


  • Hlas definitívne opúšťa alternatívu

    PETER WEIS EtikaPrávo

    Majiteľ siete predajní Dráčik si vyslúžil oficiálny komentár k svojmu postu k atentátu na Roberta Fica. A ministerstvo píše spôsobom, akoby tam stále pôsobil istý pán Púchovský.

    Tu je tento post vcelku. Všimnite si najmä podčiarknutú časť.

    Ministerstvo vnútra SR pod vedením Hlasu vyzerá, akoby ho progresívci nikdy neboli opustili.

    Konšpirácie, dezinformácie? To sú čo za legislatívne skratky? To snáď nemôžete myslieť vážne. Podľa akého zákona? Podľa európskej sekundárnej legislatívy? Napíšte, že áno a ja venujem téme ešte jeden článok. Ešte chýba dodať, že si oficiálna stránka Ministerstva vnútra SR potrebou komunikácie s nejakým podnikateľom plní úlohy realizácie povinností policajného zboru podľa § 2 zákona o policajnom zbore. Vo svojom ods. 1 písm. a) sa tam uvádza:

    Policajný zbor spolupôsobí pri ochrane základných práv a slobôdnajmä pri ochrane života, zdravia, osobnej slobody a bezpečnosti osôb a pri ochrane majetku.”.

    Áno, pán Púchovský a spol. niekedy na začiatku plandémie odpovedal na žiadosť o informácie v štýle, že odkrývaním tzv. hoaxov aj o vakcínach a ich nežiaducich účinkoch plní úlohy na úseku ochrany života a zdravia. Ale už akosi pozabudol uviesť, akých subjektov by sa táto ochrana mala týkať. Ani s odstupom času to neznie ako vtip, ale iba ako pokus ohnúť zákonné ustanovenie.

    Vážení páni policajti,

    to slovko najmä za ochranou základných práv je určujúce a znamená demonštratívny výpočet chránených záujmov (objektov) priamo spadajúcich pod základné práva a slobody. A ochrana ľudí pred politicky nekorektnými informáciami? To myslíte vážne? Nie. Nie je to ochranou ani zdravia, ani života, ba ani bezpečnosti osôb.

    Ak produkujete takéto posty, je to buď trestný čin zneužívania právomoci verejného činiteľa páchaný policajtom administrujúcim stránku (absencia objektu podľa §2) alebo máte stroho informovať, že ste odhalili v poste podnikateľa niektorý z trestných činov, pre ktoré vznášate obvinenie (alebo začínate stíhanie vo veci). Iba tieto dve možnosti máte. Ktorá z nich to teda je? Čie práva chráni táto stránka? Kto je subjektom ochrany? Politici? Akých práv sa ochrana týka? Práva na udržanie preferenčných hlasov do eurovolieb? Tak to tam napíšte. Že je tam slovo najmä a to vám to právo dáva. Ale píšte profesionálne a konajte zákonne. Vyplýva vám to z čl. 2 ods. 2 ústavy. Má to vyzerať napríklad takto: tento a tento napísal toto a toto a to je porušením tohto a tohto paragrafu oného zákona a v tomto kontexte začína vyšetrovateľ PZ trestné stíhanie vo veci. Ak to urobíte inak, prekračujete právomoc a ohrozujete sami seba, čo je v právnom štáte logickým následkom a inak úplne v poriadku.

    Páni policajti,

    na toto som upozorňoval už za administrátorskej správy p. Púchovským, ktorý ešte nemal za sebou verejný “coming out” a bránil sa v tom čase odhaliť dokonca svoju identitu (ešte totiž zrejme netušil, čo všetko mu bez vyvodenia právnej zodpovednosti prejde a asi preto bol opatrnejší). Neviem o žiadnej realizácii jeho veľmi často pofidérnych a zosmiešňujúcich postov v schéme informujem o spáchanom trestnom čine alebo sám trestný čin pácham. A neviem ani o tom, že by sa policajný zbor alebo prokuratúra k jeho bohatej internetovej činnosti vrátili.

    Policajný zbor a hlavne jeho slušní zamestnanci, ktorý nepochybne tvoria jeho väčšinu, na pokračovanie stránky Hoaxy a podvody trpia. Trpí povesť policajného zboru. Pretože toto konanie je výsostne konaním nezákonným a/alebo špekulatívnym. Už len vedenie stránky s názvom nespadajúcim pod §2 zákona o policajnom zbore je konanie bez kompetencie, t.j. pokračujúcim trestným činom spáchanom viacerými osobami na viacerých osobách.

    Post ministerstva je aj v rozpore s §8 ods. 1 zákona o policajnom zbore.

    “Pri vykonávaní služobnej činnosti je policajt povinný dbať na česť, vážnosť a dôstojnosť osoby i svoju vlastnú a nepripustiť, aby v súvislosti s touto jeho činnosťou vznikla osobe bezdôvodná ujma a aby prípadný zásah do jej práv a slobôd prekročil mieru nevyhnutnú na dosiahnutie účelu sledovaného jeho služobnou činnosťou. Pri vykonávaní služobnej činnosti je policajt povinný dodržiavať etický kódex policajta, ktorý vydá minister.”

    Je posledná veta etická? Je výsmech dbaním na česť? Je výsmech nevyhnutnou mierou na dosiahnutie účelu? Ak to tak dotyčný policajt vyhodnocuje, mal by zrejme vyzliecť uniformu. Určite existujú povolania, kde sa dá ventilovať na úkor iných pri nerešpektovaní ústavy a zákonných ustanovení. A s menším rizikom privodenia si trestného stíhania.

    A že existuje nejaký dezinformačný pandemický naratív? Tak povedzte, aký? Na konkrétne pripomienky vám rád konkrétne odpoviem. Ak sa máte potrebu z týchto tém vysmievať, práve hovoríte k viac ako 50 percentám všetkých voličov (tých neočkovaných), ktorí práve zbystrili pozornosť. Takže splnomocnenec vlády nie je aj váš projekt? Hlas sa k nemu nehlási? Nemusíte odpovedať, z toho postu odpoveď priam srší. Všetkým je všetko jasné.

    Ale jedno Vám ešte poviem. Počkajte na čísla Astra Zenecy z klinických testov, ktoré budú zajtra vonku. A za vetu o pandemických dezinformačných naratívoch sa budete nesmierne hanbiť. A to je to najmenej, čo vás čaká, lebo budete musieť začať napriek svojej evidentnej zaujatosti trestné stíhanie. Z tých čísel sa totiž nevykrútite.

    -- --

    súvisiace:

    Odporúčam trošku si poobzerať aj iné nedávne texty.

  • Žilinka: Návrh zriadiť medzinárodnú vyšetrovaciu komisiu k atentátu je nenáležitý

    Strana SaS v utorok predstavila návrh na zriadenie medzinárodnej vyšetrovacej komisie k atentátu na premiéra.

    Bratislava 28. mája (TASR) - Generálny prokurátor Maroš Žilinka považuje návrh zriadenia medzinárodnej vyšetrovacej komisie k atentátu na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) za nenáležitý. Uviedol to v reakcii na návrh opozičnej parlamentnej strany SaS, ktorá o tom informovala na utorkovej tlačovej konferencii.

    Navrhovaná medzinárodná vyšetrovacia komisia nemá podľa Žilinku oporu v slovenskom právnom poriadku. "Slovenský Trestný poriadok veľmi jasne určuje orgány prípravného konania trestného, ktoré vykonávajú vyšetrovanie - policajt, dozor nad zákonnosťou prípravného konania - prokurátor, a ktoré rozhodujú o zásahoch do niektorých ústavou garantovaných práv - sudca pre prípravné konanie," uviedol Žilinka.

    Zároveň pripomenul, že v predmetnej veci sú slovenskými orgánmi činnými v trestnom konaní vedené trestné stíhania. K spoločenskému zmieru by podľa jeho slov prispelo rešpektovanie a dôvera v činnosť slovenských orgánov.

    Strana SaS v utorok predstavila návrh na zriadenie medzinárodnej vyšetrovacej komisie k atentátu na premiéra, ktorej zámerom by malo byť predchádzať alebo vyšetrovať dezinformácie a dezinterpretácie týkajúce sa atentátu, ale aj prešetrenie možných pochybení v prípade vyšetrovania polície alebo úradu na ochranu ústavných činiteľov. Ministerstvo vnútra SR reagovalo, že prípadný vznik komisie bude možný až po ukončení vyšetrovania prípadu.


  • graul
    upravené 28 May 16:08 ->

    Atentátnika previezli na psychiatriu. Dostal asi poučenie, bude to hrať na sprostého. Ešte dobre, že "uniklo" to video tesne po zadržaní z chodby na policajnej stanici. Bol pri zmysloch, bez nátlaku. Vďaka tomu policajtovi. Heretik sa už vyjadril minulý týždeň, že ten atentátnik "Existuje možnosť, že by útočník na premiéra Roberta Fica, ktorý mu spôsobil vážne strelné poranenia, nešiel nakoniec do výkonu trestu."

  • Z môjho príspevku vyššie k článku z Pravdy.

    (Odseky s odrážkou sú citáty z článku, tie bez odrážky sú moje poznámky.)


    V pondelok 13. mája 2024 sa Cintula rozhodol, že sa vláda za pomstí za ich politiku tým, že premiérovi Ficovi „poškodí zdravie“


    Z článku nevyplýva, či je to obvinenie alebo priznanie. Podľa použitých úvodzoviek tipujem na priznanie.


    Ale: Mimoriadne zaujímavý je tu rozpor so zmanipulovaným "priznaním", ktoré "uniklo" v deň atentátu. Vtedy mu "vyśetrovateľ" "otázkou" - "A preto ste sa pred mesiacom rozhodol čo?" prisúdil mesačnú prípravu (Mimochodom, toto si nikto nevšimol? Že "priznanie" nevyslovil obvinený, ale pýtajúci sa agent, a že strelec vôbec nereagoval na túto otázku, ale naďalej pokračoval vo svojom zmätenom popise stavu médií? ). Zdá sa, že pôvodne vymyslený mesiac prípravy sa z nejakého dôvodu nehodí do príbehu - tak bol nahradený dvomi dňami.


  • Chcel by som k tejto téme prispieť týmto videom https://odysee.com/@fkladislav:8/YouCut_20240525_160031657.mp4:a

    Viac ako komentár autora ma však zaujal obraz v čase 1:22, keď podľa toho čo vidím ja, tak Cintula dvíha pravačku nahor dopredu, ruka je prázdna a hneď nato sa objaví zbraň po ľavom boku ochrankára.

    Priložím aj fotky

    Pozeral som to video opakovane spomalené 4x a stále mi vychádza, že je to Cintulova ruka.

    V podstate je to jeden z ďalších mnohých dôkazov, že Cintula nestrieľal a že celé je to divadlo.

    Mohol by to niekto rozobrať, prípadne o tom napísať článok?

  • Inak, ak by niekto nevidel tú ruku, tak je to ruka, ktorá má päsť nad hlavou ochrankára s okuliarmi na hlave.

  • Milo
    upravené 1 Jun 11:38 ->

    Je to presne tak. Nie je nijako možné, aby z Cintulovej zbrane padlo päť výstrelov. Divadlo v každom prípade, ale či komédia alebo tragikomédia? Pracujem na tom, ale nerád by som na niečo dôležité zabudol, takže termín dokončenia správy- článku je otvorený. Stále sa vynárajú nové otázky, nové nezrovnalosti.

  • Vďaka za reakciu a najmä, že sa tomu venujete. Lebo celý mediálny priestor je nejako mimo reálíí.

    Ale však dôvody mediálnej manipulácie sú celkom jasné, aj keď nie vždy z rovnakých pohnútok.

  • Ak môžem "poradiť" resp. dať podnet, tak lepšie by bolo urobiť viac kratších článkov. Prvý by mohol byť z vecí, ktoré je ťažko rozporovať a o ktorých sú zrejmé dôkazy (napr. aj tá pravá ruka bez zbrane a následný zvuk streľby, zbraň po boku ochrankára a pod.). Nezabúdať na to, že v tomto prípade obraz predbieha zvuk (vzľadom na snímanú vzdialenosť, čo je napr. aj jedna zo zásadných chýb v tom videu čo som pastol).

    Ľudia neradi čítajú dlhé články a ešte v ktorých je veľa dohadov. Je lepšie (na začiatok) keď tam nie sú dohady (napr. chýbajúca krv, dĺžka hospitalizácie a pod.), ale sú tam veci, ktoré sú obrazovo zdokumentované.

    Totižto, tu nejde o nejaký boj medzi vládou a opozíciou (veď nikto "atentát" ani nezpochybňuje), ani boj medzi mainstreamom a tzv. alternatívou ( tomto sú v súlade), ani boj medzi "prozápadnými" a "proruskými" politikmi a pod.

    Tu sa v pozadí schvaľujú veci proti obyvateľom štátu resp. skôr celej Európy a je jedna z posledných šancí ako aspoň časť verejnosti prebudiť, že s nami všetci hrajú divadlo a záverečná klaňačka bude, keď už nebude z digitálneho koncentráku úniku. Porazení budeme všetci.

    Teraz je ešte aspoň možnosť tieto veci cez isté "kanály" šíriť, ale je celkom možné, že už v krátkom čase aj to začnú blokovať.

    Dúfam, že ste ma pochopili správne...

  • Povedal by som, že sa im podarilo vytvoriť veľmi účinnú tzv. "vojnovú hmlu". Táto tzv. "vojnová hmla" je taká účinná, že k druhej strane sa dostáva minimum informácií a oni len tápu. Nechcú to povedať otvorene, že nič nevedia a preto si vymýšľajú rozprávky typu - "vieme, že nejaká cenzúra musí byť, ale nedalo by sa zmeniť informačná stratégia týkajúca sa zdravotného a aktuálneho stavu premiéra?".

    Lenže v posledných dňoch sa odohrali dve zásadné udalosti. Prvá udalosť - tzv. atentát na Pelleho. Toto beriem ako test spoločnosti a zároveň o pokus vyvolať vyvolať "melu" v spoločnosti na základe neprimeranej (z ich pohľadu) reakcie polície. Lenže dopadlo to presne opačne a to vďaka reakcii polície a reakcii spoločnosti na tento "atentát".

    Druhá udalosť - prevoz premiéra z nemocnice domov. Podľa môjho názoru to len dokresľuje, že o zdravotnom stave premiéra a nielen o ňom nevieme nič. Ďalšie kroky na našej politickej scéne sú a budú riešené v úzkej súčinnosti so zahraničím. A týka sa to obidvoch strán.

    Kdesi som čítal a bolo to tesne po atentáte na premiéra Fica - prišla doba kde si politici musia vybrať stranu a týka sa to opozície a aj koalície.

  • Kaktus
    upravené 5 Jun 06:31 ->

    No říkám si - k čemu by bylo Ficovi dělat divadlo s jakože postřelením. Jediné mě napadá - umožnilo by mu to zmizet z politiky, z veřejnosti. Z důvodu čeho? Nepopulárních rozhodnutí, či aby mohl vést jednání, jež by mu politické body nepřidaly. Řekl bych, že tajné služby musí dobře vědět, jak na tom je, ale nechávají mlhu mlhou. Tudíž buď není co řešit a je postřelen - a fotky premiéra na vozíku s bočním vývodem fakt nikdo zveřejňovat nechce - nebo je to divadlo ve shodě s tajnými službami.

  • To nie je sólo akcia Fica resp. slovenskej vlády. Tam je toľko viditeľných, do očí bijúcich, nelogických situácií (v prípade, že by Cintula alebo vôbec niekto iný strieľal ostrými), že by celý Smer na tom médiá aj tzv. opozícia rozobrali na šróbiky.

    Aj po dôslednom zhliadnutí toho už orezaného videa (nie je tam vidieť Fico na lavičke a potom na zemi), je každému pozornému pozorovateľovi zrejmé, že tam ku ostrej streľbe nedochádzalo. Toto bude celoeurópska akcia, aby sa odôvodnili zákony na kontrolu obyvateľstva, digiitálna identita a pod. Fico ani Smer ani vláda SR by si sama na také niečo netrúfla, lebo by to všetkým zaintresovaným zlomilo poilitický krk a nielen ten.

    Je len na nás, ktorí ešte máme ako tak nezávislý pohľad a ctíme si pravdu a tiež slobodu, aby sme tieto informácie šírili. STV, ani Markíza ani uplatená "alternatíva" to určite nezverejní.

  • Áno, ostrá streľba neprichádzala do úvahy. Treba však uznať, že akcia ako celok bola zorganizovaná veľmi dobre. O technickú dokonalosť odohranej scény až tak nešlo, tá skutočne veľmi nevyšla. Išlo hlavne o nápad, o prípravné kroky a o kroky po akcii. O to, čo sa deje v hlavách. A zdá sa, že zatiaľ všetko vyšlo tak, ako malo.

    --

    Dejiny sa posunuli zasa o krok ďalej, história ich zapíše tak, ako rozhodnú víťazi. Moja snaha je držať sa toho, čo sa tu deje reálne. Nemiešať vieru so skutočnosťou a city s rozumom. S nádejou, že až raz ľudstvo začne precitať z tohoto riadeného šialenstva, to niekomu môže byť nápomocné.

  • Áno, ide o to, "čo sa deje v hlavách" ľudí. O to ide väšinou, veď na to slúži mediálna manipulácia, ktorú sí väčšina vo väčšine prípadov ani neuvedomuje (ja tiež nie som výnimka).

    A to je to, o čo mi ide. Keď máme dôkazy o pravde ( a teraz naozaj pravdou je, že Cintula na videu pri 4-tej a pravdepodobne už pri 3-tej rane nemá zbraň), tak by sme o tie "hlavy" mali zabojovať. Ľudia totižto nezačnú precitať, je to čím ďalej tým väčšia hypnóza a aj keď niekedy v budúcnosti dôjde k masovejšiemu prebudeniu, tak ľudia už budú tak spútaní, že ich odpor bude beznádejný.

    Ešte raz, tu sa nekoná súboj medzi "koalíciou" a "opozíciou", veď tie jednoznačné dôkazy o zinscenovaní atentátu má určite aj tzv. opozícia, ale mlčia a len posilňujú naratív o "atentáte". Prečo asi? No preto, lebo v tom idú "všetci". Všetkým presadzovateľom resp. sluhom globalistickej agendy to hrá do kariet.

    Tu je súboj o našu slobodu a ak budeme len pozorovateľmi týchto dejov, tak o tú zvyšnú slobodu prídeme spolu s tými "neprebudenými".

  • Lin
    Lin
    upravené 6 Jun 11:48 ->


    Vicko povedal/-a: Ešte raz, tu sa nekoná súboj medzi "koalíciou" a "opozíciou", veď tie jednoznačné dôkazy o zinscenovaní atentátu má určite aj tzv. opozícia, ale mlčia a len posilňujú naratív o "atentáte". Prečo asi? No preto, lebo v tom idú "všetci". Všetkým presadzovateľom resp. sluhom globalistickej agendy to hrá do kariet.

    V tomto souhlasím. Pak už mám poznámky a připomínky.

    Hlavní otázkou je, co je cílem.

    A je jedno, zda Fico byl postřelený nebo vše jen hrál (a toto považuju za nejmíň pravděpodobné). Mohlo to být i tak, že lidé kolem Fica to věděli a ne on sám. Všelijaké scénáře se nabízejí. A jediným jejich reálným cílem se mi jeví pouze záminka k odzbrojení obyvatelstva. Jinak politicky opravdu netuším, co by tím cílem mělo být. Jediné, co mi smysl dává, jsou "cizozemské pracky" a taky cizí zájmy, kterým se někteří současní politici SR postavili.

    No... a i s těmi důkazy a pravdou bych byla opatrná, Třeba je všechno jinak. I Ghándíovou zavraždili členové její osobní ochranky. A zda měl údajný atentátník zbraň? Co když to byla dětská hračka, pistolka na kuličky nebo na vodu? Jsme schopní to z videa rozpoznat?

    Já už na začátku psala, že vidím paralelu mezi střelcem z Prahy a atentátem na RF.

  • Lin povedal/-a: Hlavní otázkou je, co je cílem.

    Ale tak @Lin. Ten cieľ je zrejmý, tu už mnohokrát popísaný, odpovedal som už na túto tvoju otázku ja a je aj v príspevku od Vicka, na ktorý reaguješ. Ak sa chceš vážne zapájať do diskusie, bolo by dobre mať prehľad o tom, čo tu kto k téme napísal - aby sme sa neopakovali. Nie, nemusíš sa ospravedlňovať, stačí, ak sa toho budeš držať.

    Mysli na to, že, Ghándhiovú členovia jej ochranky zabili. Fica nezabili. To je obrovský rozdiel. A buď si istá, že ak by to bolo ich cieľom, tak by to aj uskutočnili a nehrali takéto divadlo. Jeden ostreľovač na jednej streche, druhý na druhej, na mieste činu stratený ukrajinský pas osoby s kontaktami na Progresívne Slovensko. Nie, práveže to musel byť "nenávistný, progresívnymi médiami sfanatizovaný" zástanca opozície z "ľudu", ktorého za týmto účelom vytvorili.

    To, že by Fico o plánovanom predstavení nevedel, je úplne nerealistické. Veď hral hlavnú úlohu. A s plným nasadením.

    Lin povedal/-a: jediným jejich reálným cílem se mi jeví pouze záminka k odzbrojení obyvatelstva

    Odzbrojenie obyvateľstva je celkom výstižné. Áno, odzbrojenie. Od toho minima práv a slobôd, ktoré ešte ľudia majú.

    Lin povedal/-a: Jsme schopní to z videa rozpoznat?

    Z videa a z toho mála zverejnených dokumentov sa dá rozoznať veľa :)


  • Milo povedal/-a: Ten cieľ je zrejmý, tu už mnohokrát popísaný, odpovedal som už na túto tvoju otázku ja a je aj v príspevku od Vicka, na ktorý reaguješ. Ak sa chceš vážne zapájať do diskusie, bolo by dobre mať prehľad o tom, čo tu kto k téme napísal - aby sme sa neopakovali. Nie, nemusíš sa ospravedlňovať, stačí, ak sa toho budeš držať.

    No jo - chtěla bych, ale stále nechápu.

    Globalistické cíle? Jde o ně? A které, když jich je tolik? A proč takové divadlo, když je mohli naplňovat i bez něj, protože jsou u moci? Co slibovalo u nás fialové neštěstí před volbami? Co sliboval na UA Zelenský? Po volbách už je to jedno a u vás po volbách je. Proto nerozumím, že cílem hraného atentátu mělo být plnění globalistických cílů.


  • Vicko povedal/-a: Aj po dôslednom zhliadnutí toho už orezaného videa (nie je tam vidieť Fico na lavičke a potom na zemi), je každému pozornému pozorovateľovi zrejmé, že tam ku ostrej streľbe nedochádzalo. Toto bude celoeurópska akcia, aby sa odôvodnili zákony na kontrolu obyvateľstva, digiitálna identita a pod. Fico ani Smer ani vláda SR by si sama na také niečo netrúfla, lebo by to všetkým zaintresovaným zlomilo poilitický krk a nielen ten.

    Aha... tak @Milo měl na mysli asi tohle....?

    Tak... že by Fico nenašel odvahu k těmto krokům, protože by to stranu odrovnalo? Hm... nemyslím si, protože co bude za čtyři roky je fakt neodhadnutelné. Možná už další volby ani nebudou a pak - u nás máme bohaté zkušenosti, jak přelévat odrovnané politiky ze strany do strany.

    Jestli bylo toto myšlené jako cíl údajné kamufláže, tak - mám jiný názor. Ta "akce" by byla příliš složitá na cíle, kterých se dosáhne politicky daleko snadněji. Ale nevím - patent na rozum nemám.


  • Lin povedal/-a: Tak... že by Fico nenašel odvahu k těmto krokům, protože by to stranu odrovnalo? Hm... nemyslím si, protože co bude za čtyři roky je fakt neodhadnutelné.

    Ja som síce mysle na ten fingovaný atentát, ale dobre, odpoviem protiotázkou.

    Prečo tajné služby v spolupráci s vládou USA spáchali 11.9.2001? (sú nepriame, ale nevyvrátiteľné dôkazy)

    Veď taká akcia bola naozaj veľmi komplikovaná, bolo pri nej množstvo zaintresovaných osôb a príprava trvala mesiace.

    To naozaj len preto, aby začala "vojna proti terorizmu" a prijali sa zákony na kontrolu obyvateľstva?

    Veď to je nezmysel, napísala by Lin...


  • Vicko povedal/-a: Prečo tajné služby v spolupráci s vládou USA spáchali 11.9.2001? (sú nepriame, ale nevyvrátiteľné dôkazy)

    To ano, souhlasím. Jenže - je možné srovnávat rozsah a cíle 11/9 s atentátem na Fica? Ptám se, nevím. Podle mého bylo potřeba tím 11/9 "přesvědčit" celý svět a donutit ho spolupracovat na terorismu (USA a globalistů). Jaký mezinárodní dosah má atentát na Fica? A já opravdu nevím, možná se tvá (vaše) tvrzení prokáží časem a čas ukáže, jaký má atentát dosah. Zatím má dosah jen u vás a proto tvrdím, co tvrdím.


  • Lin povedal/-a: Podle mého bylo potřeba tím 11/9 "přesvědčit" celý svět a donutit ho spolupracovat na terorismu (USA a globalistů).

    Sú Rockefellerovci globalisti alebo nie? Lebo tí plánovali 11.9.

    Skončime už túto neplodnú debatu, zbytočne tu zahlcujeme priestor bez informačnej hodnoty...