Česká republika
Komentáre
-
abychom v tom vsem nezustali sami. pro zapad jsme kolonie (se vsim, co k tomu patri) a pro "vychod" budeme poskoci zapadu.
proc vlastne musi byt vlada politicka? proc tam nemohou byt skutecne odbornici, kteri rozumi svemu remeslu? proc nemuze byt na ministerstvu obrany clovek, ktery zna vojenskou strategii, ma vojenske mysleni... na ministerstvu financi clovek, ktery se bude chovat ke statnim penezum, tak, jako kdyby to byly jeho vlastni a bude uvazlive investovat a hlavne, bude to clovek vzdelany v danem oboru... ministr zahranici, nekdo, kdo by presne znal nejen to, co je na povrchu, ale to, co je schovane a vedel by jak to vyuzit a umel by predvidat atd. vim, zbytecne psat, co vsichni vime. jenze ono to funguje i ve firmach, ze ti mene schopni jsou dosazovani na vyssi/vysoke posty za nejake zasluhy nebo jsou tam odklizeni, tak cemu se divit, ze to funguje i ve vrcholne politice.
kazdy stat bude donuceny jit svoji vlastni cestou a uz to vidime, ze to tak je.
vzpomnela jsem si na tu trilogii od eduarda storcha, osada havranu. lidi tvorili kmeny, fungovala tam urcita pravidla. nepomohali jinym, dokud nepomohli sobe. kdyz tehdy neco nemeli, sli si to vzit jinam. zmenili jsme se az tak moc od te doby?1 -
@constanze je to neustale tento kolobeh dookola:
1.Tazke casy tvoria silnych ludi
2.Silny ludia tvoria dobre casy
3.Dobre casy tvoria slabych ludi
4.Slaby ludia tvoria tazke casySme uz za trojkou.
5 -
@Kaktus @Počtář Včera jsem četla na FB příspěvek režiséra Davida Martínka - poslední příspěvek o demonstracích. V reakcích si tam spolu David Martínek a Rajchl diskutují a Rajchl se tam k Ivanu Davidovi taky vyjadřuje. Dám sem link, později třeba i screen obrazovky.
https://www.facebook.com/david.martinek1
článek s názvem - ????? ? ?????? ??á?? ?? ????? ??????
?????? ?? ????? ( text kopiruji z FB- profil David Martínek)
????? ? ?????? ??á?? ?? ????? ??????
?????? ?? ?????
Podporuji demonstrace. Aby bylo jasno.
Tahle vláda je mizerná. Od prvopočátku, až jsem fakt vyděšený, co všechno stihli za tu krátkou dobu napáchat a podělat.
Souhlasím s tím, aby se demonstrace staly jednou z forem, jak se této vlády zbavit.
To, na co se ale ptám, ustavičně, možná otravně, je, co bude dál.
Nevzniká žádné nové OF. Na první demonstraci, kterou zorganizoval Láďa Vrábel a Jiří Havel bylo moc dobře, že tito dva pánové zdvihli zadek, udělali demonstraci a dali na ní prostor všem partajím. Včetně lidí se kterými hrubě nesouhlasím, ale budiž. Jejich věc a rozhodnutí, respektuji to.
Příjemným překvapením bylo, že se na ní sešly desetisíce lidí. Úžasné.
Fakt skvělé a za sebe, děkuji.
Přičítám to ale faktu, že lidé chtěli vyjádřit svou nespokojenost s touto vládou. Zcela určitě ale nepřišli vyjádřit politickou podporu Vrábelovi a Havlovi.
To by byl omyl.
Podle mě cesta k obnově a nastolení slušné vlády povede přes demonstrace jen částečně.
Demonstrace mají iniciační sílu. Viditelně vyjadřují nespokojenost lidí. Ale pak musí nastoupit něco jiného.
To něco jiného je cesta parlamentního vývoje a pravidel. Nikdy nebudu souhlasit s neparlamentním vývojem.
Ukázal to už Minář a jeho obskurní spolek Milion chvilek pro polistopadový kartel. Ivan David správně poznamenává a není sám, že i teď hrozí vznik jakési aktivistické úderky, jen v obráceném gardu.
Která bude navrhovat "vládu odborníků". Hm. Kde? Na stadionu?
Na demonstraci? A bude si nechávat schvalovat rezoluce od demonstrantů?
Jako Kličko v roce 2014 na Majdanu?
Mi částečně i konvenuje, co ti lidé říkají. V podstatě říkají totéž, co my, už deset dvanáct roků. To je fajn.
Právě Ivan David byl jeden z prvních, kdo spustil polemický server Nová republika, jeden z prvních, kde se vedly debaty s tématy, která teď Vrábel ventiluje.
Ale já o těch lidech vlastně nic nevím.
A co mě teda dost silně odrazuje, tak vzájemně nesmiřitelná reakce a obviňování, kdo komu ukradl logo a demonstraci. Bože ???
Klasika téhle scény. Začne se to rozpadat po první akci. Důvodem je dysfunkční, v podstatě náhodná struktura.
Vrábela a Havla znám teprve od téhle demonstrace. Před tím jsem se nimi nesetkal. Nesetkával jsem se s jejich texty, ani myšlenkami, v prostoru velké debaty, která funguje na sítích už přes deset let. Většinu lidí, se kterými mám možnost díky těm různým "zapovězeným serverům" znát, jsou normální lidi, kterým jde o stát. Stojí na straně logos. Logos vs Kairos.
Někteří z nich už dali dokupy politické strany. Jako SPD. Jako Trikolora. Z nichž štěpením vznikl teď PRO, kde je šéfem Rajchl. Ok, to je regulérní cesta. Parlamentní. Nemám proti tomu, zase vůbec nic. Naopak. Myslím si, že dojde, dříve, či později ke konsolidaci nové pravice, kde jádrem bude buď SPD, nebo některá z těch mladších stran.
A je to v pořádku. ODS je podle mě v déletrvající krizi. Jsou tam stále lidi, jako Kuba, Zahradil, nebo třeba Nytra, Unucka, kteří se dají považovat za normální, pracovité, s nimiž se dá uvažovat jako s někým, kdo ODS revitalizuje. Ale také se může stát, že těžiště pravice se přesune jinam. Pokud to demonstrace urychlí, proč ne. Ale pokud se dobře dívám. Tak Rajchl osciluje kolem Svobodných, což je ultrapravice, s 1,5% volebním potenciálem. Něco, co lidé nechtějí.
SPD si stojí na svém. Trikolora jde cestou spolupráce.
Vzájemně se hašteří. Nevím, jak se z tohodle klubka vygeneruje fungující pravicová formace. Ale to mohu pouze pozorovat. A místy komentovat.
Za mě by bylo cenné, kdyby proces konsolidace fungoval i na půdorysu bývalé levice. Levice potřebuje konsolidaci. Návrat. K tomu, z čeho vzešla původně. Ze zastupování dělných tříd. My zde máme špatně nastavené prostředí. Elektorát, který má zastupovat soc.dem a komunisté zastupují středové strany. Nebo SPD, což je pravice. Je to chaos..
To, o co jde, je podle mě cesta práce.
Jde o to mít dobře nastavený projekt, jak dál. To, co se bude odehrávat po demonstracích. V reálných krocích. Nikoliv v rovině floskulí ve volebním programu. Nebo v nějakých videích, kde může každý kvákat, cokoliv, co ho napadne a na co lidé uslyší. Ale projektu, který jasně vedle sebe staví, téma, rozpočet, personálie, evidentní přínos pro stát a společnost. Vyjádřený nejlépe ekonomickými měřítky. Žádné krasoduché veršovánky v elaborátu nazvaném "volební program".
Ale data, čísla a postup. Pro stát, instituce, právo, reglement. Průmysl. Zemědělství. Školství. Armádu. Dopravu. Místní rozvoj. Vnitro. Zahraniční věci. Životní prostředí. Kulturu.
To je něco, co alternativní scéně neustále chybí.
Důvod je prostý. Je to moc práce. Moc, moc. moc.
Dělá se to dlouho, pečlivě, testuje se, řeší se modely, komparuje se zahraničními zkušenostmi, jezdí se ven. Pomalu, trpělivě se hovoří s kandidáty, kteří se navzájem znají a jsou schopni se zastoupit. Pokračovat. Neroste to z kvasu ulice a demonstrací, ale jako pečlivá, funkční, projektově řízená činnost, na konci které existuje jasně daný plán, u něhož lze předpokládat, že jej lidé podpoří ve volbách.
Protože jim dává jasný, exaktní, ekonomický, politický i lidský smysl.
Tohle je myslím dobrá cesta.
Pro alternativu. Ale i pro jakoukoliv politickou stranu. Platí to obecně.
Budu podporovat v ý h r a d n ě ty, kteří jsou takovéto práce a služby schopni.
Jinak ne, v žádném případě. Nepotřebujeme další falešné proroky, kteří jen přivedou společnost k okraji srázu.
Tolik k chystaným demonstracím.5 -
Tehdy (přelom 80./90.) byl SSSR už na lopatkách, těsně před doražením. Rossionská (tehdy sovětská elita), od Stalinovi smrti plně pod vlivem GP, už byla v plné práci s transformací svého postavení v nadcházejích, pro ni ideálních podmínkách. Místní elity v jimi ovládaných satelitech ale pořád lavírovali, informace se šířili daleko pomaleji. Ne, že by nechtěly. Těm je šuma fuk, jestli je nejvrchnější větev natřená načerveno nebo je pruhovaná s hvězdami. Jediné co nechtěly, tak to šlápnout do hovna. Proto pořád držely pokerovou tvář, i když na Východě už probíhaly orgie.
Takže GP nezbylo, než v popostrkování fosilů používat stále 6-ti prioritnější prostředky.
Jestli se nepletu, tak déle než ČSSR vydrželo snad jen Rumunsko (což má logiku, protože bylo z bývalých satelitů nejméně závislé na SSSR). Takže když ti berani pořád nechtějí pochopit, že pasák dostane delší hůl a pasákovi se nechce s delší holí vláčet, co uděláme? Vzbudíme ve stádu emoce. A jak je vzbudíme? I to nejblbější stádo bude reagovat, když mu sáhneme na mláďata. Takže vyprášíme kožich naivním studentům, pojistíme to "mrtvým studentem-špiónem, senzitivní umělci se přidají (možná už intuitivně pochopili nevratnost změn) a už to jede.
Takže se všichni modleme, ať se na střechách okolo Václaváku v době poutě neobjeví "neznámí" snipeři nebo třeba neřachne pár odpadkových košů.0 -
K pochybnostem o účelu demonstrace:
Za každou demonstrací jsou něčí zájmy - popř. i vize.
Organizátoři té poslední zcela určitě cíl a zájem mají - ale musí být nutně "temný"?
Ano - pan Havel sám uvedl v rozhovoru s Bobošíkovou, že demonstraci chystali už někde od poloviny června. Důvod ke znepokojení? Podle mě ne. Proč? Protože fialové neštěstí je skutečně nutné zastavit - protože pak jako země končíme.
Takže zájem těch, kteří se snaží spojit, je nekompetentnost a neumětelství této vlády, spojené ještě i s kolaborací. A mnoho zcela různých zájmových klanů a skupin - pokud jsou při smyslech - vidí, že pokud fialový mor nechají u moci do konce mandátu, tak zde už nebude o co mít zájem.
A další, co možná tyto klany a skupiny vidí, je obrovská hrozba sociálního výbuchu. Jak to pak probíhá nemusím vypisovat.
Takže - osobně za celou demonstrací vidím cíl zbavit se fialového moru a znovu navázat vztahy s Ruskem - ano, kvůli energiím. A možná v tom je i další cíl = oprostit se od EU, minimálně od zlodějských burz.
A s těmito cíli já souhlasím - proto nehodlám "řešit", kdo a co je Havel.
Mimochodem - chci upozornit na další šílenosti fialového moru a ty šílenosti by se citelně dotkly každičkého z nás - a klanů o to víc.
Fiala a spol chtějí od příštího roku zavést euro jako naši měnu. Co to obnáší netřeba psát. Jen upozornit, že lze lidi i ožebračit a to tím, jaký zvolím přepočet (kurz) pro převod.
A další je ona daň z nemovitosti, která má za cíl uživit obce (daň z nemovitosti jde do rozpočtu obce, kde se nemovitost nachází). Obce již teď křičí, že nezvládnou běžné služby jako osvětlení, vytápění, údržbu a úklid. No a stát jim prostředky nenavýší (nemá z čeho). Nově by měla být daň určovaná z tržní hodnoty nemovitosti!6 -
@Lin zcela souhlasim. take nechci resit kdo je nebo neni havel.
co se tyce nemovitosti, tak jsem uz na FB diskuzich videla komenty, ktere jsou na podporu zvyseni dane z nemovitosti."vzkaz" pro "cerne pasazery" fora: jak se citite vy?
„O morálce vím jen to, že morální je to, po čem se cítíte dobře, a nemorální je to, po čem se cítíte špatně.“ — Ernest Hemingway
3 -
ČR na prvním místě - pozvánka
Pozvánka na demonstraci 28.9.2022 v Praze...
Vladimíra Vítová, Jiří Černohorský, Josef Skála, Jiří Havel1 -
@JankA povedal/-a:
Vladimíra Vítová, Jiří Černohorský, Josef Skála, Jiří Havelhúdgérl s egyptským líčením Vítová a lidový řečník Černohorský - že si tam ty projekty furt pouští...
A Skála jim ještě dodává legitimitu a sebe odepisuje...to mě mrzí...2 -
@Počtář povedal/-a:
@JankA povedal/-a:
Vladimíra Vítová, Jiří Černohorský, Josef Skála, Jiří Havelhúdgérl s egyptským líčením Vítová a lidový řečník Černohorský - že si tam ty projekty furt pouští...
A Skála jim ještě dodává legitimitu a sebe odepisuje...to mě mrzí...Jak to sleduji tak se obávám, že to je právě ten cíl.
Odepsat Skálu jako kandidáta na prezidenta tím že ho dávají do kupy s takovými "projekty".
Nakonec budou mít SPD ještě pravdu ...0 -
vcera mi psala kamaradka a ptala se, jestli jdu na demo do brna. ona pry jede, protoze uz ma vseho dost. dosel ji totiz novy vymer na plyn.
loni volila koalici, protoze mela pred sebou cerveny hadr "babis". volit SPD pry je pod jeji uroven.
kamaradka chce jit do boje. po roce. probudil ji novy vymer.7 -
Zapojil jsem se do sbírání zatím se mi ozval 1 slovy jeden
já se upíšu taky ale to je taky jen 1 slovy jeden
a Skála jich dle informací potřebuje ještě 10000 - 200000 -
@constanze povedal/-a:
vcera mi psala kamaradka a ptala se, jestli jdu na demo do brna. ona pry jede, protoze uz ma vseho dost. dosel ji totiz novy vymer na plyn.
loni volila koalici, protoze mela pred sebou cerveny hadr "babis". volit SPD pry je pod jeji uroven.
kamaradka chce jit do boje. po roce. probudil ji novy vymer.Přesně jak dycky říkám ... hromada lidí má X (v tomto případě volit SPD) "pod svou úroveň", byť by to byla jediná záchrana. Na tokové babča dycky říkala, je třeba "Gľodu i polskych všy". Tedy chladem a hladem budou vyléčeni. Mnozí však ani takto.
1 -
Nastal čas Janu Zwyrtek Hamplovou podpořit.
Zde
https://www.youtube.com/watch?v=UcCn8wgyT_s
má s ní zajímavý rozhovor protiproudí Petr Hájek.
Vyšlo jakou součást obecného seriálu rozhovorů Hájka se zajímavými vlastenecky zaměřenými lidmi, seriál se jmenuje "Nepodvolení v protiproudu".3 -
https://www.naprvnimmiste.cz/
Live taky ...2 -
Komu by nefungoval ten live strým z demonstrace 28.9.2022 na Václavském náměstí, co dala dadka, tak ještě jeden je v článku zde
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/demonstrace-vlada-zdrazovani-inflace-ceny-energii.A220928_070427_domaci_imat2 -
Lajv strým na dnešní SPD demonstraci v Ostravě nemohu NIKDE nalézt.
Nikde, Tomio.
Akorát status zde
https://www.facebook.com/tomio.cz/photos/a.661866533824165/6000051956672236/0
Kategórie
- Všetky kategórie
- 1 Možnosti, riešenia, východiská, ciele
- 215 Politika a udalosti
- 81 Udalosti a politika na Slovensku
- 24 Udalosti a politika v ČR
- 63 Zahraničná politika a udalosti
- 50 Globálna politika a udalosti
- 26 Analýzy