Hladomor - nástroj depopulace a přidružené ideologie
Komentáre
-
The National Interest: Ruský pohled na potravinovou krizi
A. Antonov, ruský velvyslanec v USA, v zásadním článku popisuje příčiny rostoucí krize na světovém zemědělském trhu a odmítá spekulace směřující k obvinění Ruska z podnikání kroků k záměrnému snížení globální potravinové bezpečnosti. Konstatuje, že (podle závěrů UNCTAD a FAO) v současné době objektivně neexistuje ve světě fyzický nedostatek potravin, narůstají však problémy s distribucí zemědělsko - průmyslového zboží a jeho dodáním spotřebitelům. Ceny na globálním zemědělském trhu vyletěly o 50% ještě před zahájením speciální operace na Ukrajině a tento trend dále pokračuje bez jakékoli účasti nebo vlivu Ruska. Příčiny spočívají v těchto faktorech:
1/ pandemie koronaviru a nedostatek investic do reálného sektoru
2/ nové obchodní bariéry a jednostranné sankce zavedené některými zeměmi
3/ chyby a chybné kalkulace v hospodářské a energetické politice západních států
4/ kampaň vedená Západem za násilné urychlení přechodu mezinárodního společenství od tradičních zdrojů energie k obnovitelným zdrojům bez zohlednění národních a regionálních specifik. Rusko je přitom obviňováno ze zhoršování situace na trhu s potravinami právě těmi stranami, které svým jednáním vytvořily tyto nerovnováhy.
Antonov dále vyvrací obvinění Ruska z bránění vývozu ukrajinských potravin, zdůvodňuje jednání Ruska směřující k zajištění potravinové bezpečnosti Ukrajiny, poukazuje na kroky ukrajinských úřadů, které zabránily odplutí obchodních plavidel z černomořských přístavů (instalace min ohrožujících civilní lodní dopravu a odmítání spolupráce při jejich odstraňování) a vysvětluje, jak sankce poškozují výrobce i vývozce a přímo či nepřímo ovlivňují finanční, dopravní a logistické možnosti dostupné všem společnostem a podnikatelům. Zdůrazňuje připravenost Ruska striktně plnit závazky vyplývající z mezinárodních smluv o přepravě zemědělských produktů s akcentem na export pšenice ve prospěch národů Asie, Afriky, Latinské Ameriky a Středního východu. A uzavírá výzvou Washingtonu, aby přestal obviňovat Rusko ze všech problémů, a namísto toho s ním spolupracoval na zlepšení situace ve všech zemích světa. Rusko je k tomu připraveno.https://nationalinterest.org/feature/russian-perspective-food-crisis-203055
7 -
Česká republika je v produkci obilovin, a obecně v rostlinné produkci v základních komoditách, dlouhodobě přebytková
Martina: To ne. Ale libanonští obchodníci tady teď nabízejí cokoliv.
Petr Havel: Jedna věc, co nabízejí, a druhá věc je, jestli bude nabídka vyslyšena, splněna, jestli se tak skutečně stane.
Martina: To je otázka.
Petr Havel: Já informace o tom, že by se nějak moc vyváželo, nemám. A upřímně řečeno, pakliže by se část tuzemské produkce obilí, speciálně pak pšenice, tímto způsobem vyvezla, tak by to bylo nakonec pro naše zemědělce i pozitivní, protože Česká republika je v obilovinách, a vůbec obecně v rostlinné produkci v základních komoditách velmi dlouhodobě přebytková. Byla i období, kdy jsme měli problém naší nadprodukci vyvézt, protože nejsme země, která by měla přístavy. To znamená, že se zboží muselo po kamionech a po železnici dostat do Hamburku, což bylo pro naše zemědělce znevýhodnění, protože museli nějakým způsobem uhradit dopravu do Hamburku, například. Doposud jsme se spíše potýkali s určitou logistikou exportu. A nyní se může situace částečně obrátit. Jak říkám, do jisté míry, a do poměrně značné míry by to bylo i pozitivní.
Martina: Jsme v obilí soběstační?
Petr Havel: Naprosto, a mnoho let jsme velmi přebytkoví. Jak říkám, spíše jsme měli historicky problém přebytek vyvézt. Každoročně vyvážíme z České republiky dva až tři milióny tun obilí, v pšenici je naše domácí produkce na úrovni 160 procent tuzemské spotřeby. Takže tady problém skutečně není. Navíc tato situace bude patrně pokračovat, protože nemyslím, že by naši zemědělci zásadně měnili osevní postupy. Jinými slovy, struktura plodin pěstovaných na orné půdě bude i pro další sklizeň zhruba stejná, jako v letošním roce, takže opět vznikne nadprodukce, A to se zdaleka netýká jen obilovin, ale jsme na tom velmi dobře třeba v cukrovce, u které jsme soběstační také asi na 160 procent. A jsme v podstatě soběstační v olejninách, zejména u řepky. Problém je trošku se slunečnicí, kde může být malinko problém s Ukrajinou, protože Ukrajina, jak jsi říkala, je obilnice Evropy, ale ona je také trochu olejnice Evropy. A navíc na Ukrajině pěstují odrůdy, ze kterých vzniká slunečnicový olej, který je vhodný na smažení, protože obecně slunečnicový olej na smažení vhodný není, protože je příliš tučný, rychle se přepaluje a oxiduje. Ale právě odrůdy, ze kterých se vyrábí olej na smažení, pěstovala a exportovala Ukrajina.
3 -
Řízená demolice ekonomiky
Článek nejen k cenám potravin a jejich nedostatku, ale také o tom, že vše souvisí se vším a nic se neděje náhodně.
Různá „selhání“, kterých jsme nyní na trzích svědky, nejsou pouhou náhodou; jde o problémy, které jsou buď vytvářeny, nebo zhoršovány úmyslným jednáním.
Inflace nepřichází z ničeho nic. Je dokonale předvídatelným výsledkem intervencí centrálních bank.
Dodavatelský řetězec se „nerozpadá“ bez konkrétního důvodu. Byl uzavřen na základě vládního nařízení.
Ceny potravin nerostou proto, že by se zemědělci náhle rozhodli žádat více peněz. Rostou proto, že vlády pečlivě připravují podmínky pro potravinovou apokalypsu.
Ne, to, co zažíváme, není spontánní ekonomický kolaps, ale řízená demolice ekonomiky.
Ale proč? Jaký důvod by měli mocní, kteří by neměli být, k tomu, aby zničili hru na důvěru, kterou provozovali po většinu století?
Že finanční elitáři, kteří tak usilovně pracovali na vybudování světového řádu, se pak otočí a přispějí k jeho zničení, je s podivem pouze tehdy, pokud si myslíme, že mají v úmyslu navždy zachovat současný status quo. To však neudělají. Aby mohli uvolnit cestu novému ekonomickému světovému řádu, musí nejprve zničit ten starý.
Vím však, že téměř každá centrální banka na světě nyní aktivně usiluje o zavedení digitální měny centrální banky (CBDC), protože jsem o tom na těchto stránkách psal již minulý měsíc. Vím, že do konce desetiletí – pokud ne mnohem dříve – budeme svědky toho, jak jedna země za druhou přijímá a vnucuje svým občanům maloobchodní CBDC s cílem sledovat každou transakci v ekonomice v reálném čase. A konečně vím, že je nepravděpodobné, že by veřejnost přijala zcela nový měnový nástroj, pokud k tomu nebude nějaký pádný důvod, například hyperinflační krize starého měnového nástroje.Když si všechny tyto skutečnosti spojíme dohromady, je zřejmé, že finanční řád, který jsme znali celý život, čeká zkáza a jeho dny jsou sečteny. Domnívám se, že právě ve světle těchto poznatků bychom měli interpretovat současnou hospodářskou krizi.
Je důležité pochopit, jak do sebe jednotlivé dílky širší politické/geopolitické/sociální/finanční skládačky zapadají a jak všechny události posledních dvou let tyto dílky spojují. Zavedení biologické bezpečnosti vyžaduje očkovací pasy. Očkovací pasy zavádějí digitální identitu. Digitální identita poskytuje infrastrukturu pro CBDC. CBDC poskytují mechanismus pro prosazování systému sociálních kreditů (a/nebo systému uhlíkových kreditů). Považovat tyto události za oddělené události, které se odehrávají náhodně a shodou okolností, znamená přehlédnout celou podstatu. Demolice ekonomiky je pouze záminkou pro realizaci další fáze programu, stejně jako byl COVID-19 záminkou pro tuto fázi programu.
Stručně řečeno, totální ekonomický útok na svobodné národy světa, který právě probíhá, je jen dalším bojištěm ve všeobjímající válce páté generace, kterou vedeme proti globálním elitářům.
A jak jsem poznamenal ve svém nedávném Průvodci válkou páté generace, naše schopnost bránit se tomuto útoku (natož vyhrát bitvu) závisí na tom, zda vůbec víme, že jsme ve válce. Musíme být schopni vyložit karty na stůl našim přátelům a rodině co nejjasněji: Ekonomika je ničena záměrně. Dělají to ti samí podvodníci, kteří vytvořili právě ten systém, který je ničen. A děje se to proto, aby se upevnila úplná kontrola nad ekonomikou, až po naši schopnost nakupovat a prodávat.
https://otevrisvoumysl.cz/corbettuv-report-rizena-demolice-ekonomiky/6 -
https://odysee.com/@SaltyCracker:a/approaching-100-food-processing-plants:9
V USA se činí... už téměř 100 požárů/výbuchů v objektech určených ke zpracovávání potravin jen za letošní rok ...2 -
Z důvody výskytu salmonely se zavírá největší továrna na výrobu čokolády na světě.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/nejvetsi-tovarna-na-cokoladu-na-svete-se-zavira-kvuli-salmonele-404017612 -
@Quilgen :
https://odysee.com/@SaltyCracker:a/approaching-100-food-processing-plants:9
V USA se činí... už téměř 100 požárů/výbuchů v objektech určených ke zpracovávání potravin jen za letošní rok ...Takže program Zlatej miliardy bol spustený ... len si nejako nevšimli jeho spúšťači, že ten program bude aplikovaný na nich samotných a nie na zvyšok sveta (BRICS).
6 -
popis: ukrajinska helikoptera zapaluje psenicna pole
5 -
EU plánuje zákaz porážku zvířat. K jídlu zbydou jenom červy.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Ja-uplne-nevim-co-tady-potom-budeme-jist-Sefka-PK-CR-nadava-Bruselu-Fiala-by-mel-cist-take-7072001 -
@Rusofil
vim, ze muj nazor se lidem libit nebude, ale spotreba masa uz mnoho let stoupa. drive lidi meli maso jednou tydne a byli zdravejsi nez dnes. prestala jsem jist maso z etickychd duvodu. vim, ze neni mozne, aby byli vsichni vegetariani, ale trochu stridmosti lidem nezaskodi. znam lidi, co musi mit maso 3x denne.5 -
@constanze povedal/-a:
@Rusofil
vim, ze muj nazor se lidem libit nebude, ale spotreba masa uz mnoho let stoupa. drive lidi meli maso jednou tydne a byli zdravejsi nez dnes. prestala jsem jist maso z etickychd duvodu. vim, ze neni mozne, aby byli vsichni vegetariani, ale trochu stridmosti lidem nezaskodi. znam lidi, co musi mit maso 3x denne.Naprostý souhlas, sám jím maso tak 1-2 do MĚSÍCE. Přesně to, co říkáš, mi potvrdila i moje babička (aktuálně 92 roků). Když jsem si jí zeptal, jak často měla jako malá maso, tak řekla 1x za týden, případně 1x za 14 dní a to ještě jenom ta zvířata, která měli doma (kachny, husy, králíky). Uzeniny říkala, že jako mladá měla pouze na Štědrý den, když jim máma koupila trošku šunky. Nepamatuje si, že by kvůli tomu lidé byli nemocní (kvůli nedostatku masa), naopak vždy říkala, že když byla ona mladá, tak že lidé nebyli tak nemocní jako dnes...
2 -
@constanze povedal/-a:
@Rusofil
vim, ze muj nazor se lidem libit nebude, ale spotreba masa uz mnoho let stoupa. drive lidi meli maso jednou tydne a byli zdravejsi nez dnes. prestala jsem jist maso z etickychd duvodu. vim, ze neni mozne, aby byli vsichni vegetariani, ale trochu stridmosti lidem nezaskodi. znam lidi, co musi mit maso 3x denne.Je rozdíl, mít maso 1x za týden a nemít ho vůbec. Mimochodem, mozek člověka se začal zvětšovat právě konzumací masa. Nebude maso, nebudou vejce, mléko, sýry a začíná také brojení proti včelám a konzumaci medu. Nevím, jestli si tady vegetariánští kolegové uvědomují, že všechny náhražky masa jsou na bázi sóje, která je plná estrogenu tj. ženského hormonu. Takže z mužů se najednou stávají nějaké karikatury mužů, bez svalů, bez silné kostry bez ramen, s rostoucími prsy.
Vzpomeňme si čím se lidstvo živilo před tím, než nám kolonizátoři z vesmíru nanutili pěstování obilí. Živili se lovem a sběrem plodů. Živit se listím, kořeny, nebo hrachem je jednouché, když sedíte někde v kanceláři a vaší jedinou energetickou ztrátu představuje klepáni na klávesy počítače.
Ale řekněte to dělníku v nějakém dělnickém provozu. Aby doplnil svůj energetický výdej, bude muset sníst vagon mrkve, nebo petržele. Kromě toho v minulosti se v zimě nepracovalo. Lidé většinou byli doma a starali se akorát o domácí zvířata Zima byla obdobím klidu. Dnes se pracuje nonstop. Jste si jisti, že bude dost rostlinného jídla pro všechny?
Odkud budeme čerpat železo, na kterém je postavena tvorba hemoglobínu? Z rostlin se železo nedá lidským organizmem vstřebat, nebo jen v marginálním množství. Vegetariánům je dobře žít jen v prostředí, kdy existují i masožravci. Až ti tady nebudou, výrazně se sníží i kvalita potravin vegetariánů. Už nebude potřeba je rozmazlovat, když z donucení budou všichni vegetariáni. **Vegetariáni a vegani jsou takovou pátou kolonou v boji se všežravci. **Obrovskou chybou je humanizace zvířat. Tak jak postupuje dále, tím víc dochází ke ozviřecení člověka.
Zvířata jsou více chráněná než lidé.
Ti, kdo naskočili na vlnu vegetariánství, naskočili na agendu GP, který pomocí potravin a regulací toho, co lidé budou jíst, plní jen svoji agendu o snížení populace na Zemi. Ruskými vědci bylo dokázáno, že žádný člověk, který překročil 100 let života nebyl vegetariánem. Dával jsem o tom video na vláknu o zdraví a léčení.
Na délku a kvalitu života má rozhodující význam kvalita vody. A to, měkká voda, která má méně než 20mg vápníku na litr vody. Zajímal se někdo z Vás, proč je v normě pro pitnou vodu 40-80 mg Ca? Tj, pokud má voda méně než 40 mg, vodárny přidají vápník, aby ho bylo 40 mg, což je pro lidi dlouhodobá otrava organizmu.
Takže závěrem. Můžete celý život jíst zeleninu a ovoce, sportovat, nepít alkohol a nekouřit a stejně se
dožijete jen průměrného věku, protože pijete vodu plnou vápníku.15 -
@goulem povedal/-a:
@constanze povedal/-a:
@Rusofil
vim, ze muj nazor se lidem libit nebude, ale spotreba masa uz mnoho let stoupa. drive lidi meli maso jednou tydne a byli zdravejsi nez dnes. prestala jsem jist maso z etickychd duvodu. vim, ze neni mozne, aby byli vsichni vegetariani, ale trochu stridmosti lidem nezaskodi. znam lidi, co musi mit maso 3x denne.Naprostý souhlas, sám jím maso tak 1-2 do MĚSÍCE. Přesně to, co říkáš, mi potvrdila i moje babička (aktuálně 92 roků). Když jsem si jí zeptal, jak často měla jako malá maso, tak řekla 1x za týden, případně 1x za 14 dní a to ještě jenom ta zvířata, která měli doma (kachny, husy, králíky). Uzeniny říkala, že jako mladá měla pouze na Štědrý den, když jim máma koupila trošku šunky. Nepamatuje si, že by kvůli tomu lidé byli nemocní (kvůli nedostatku masa), naopak vždy říkala, že když byla ona mladá, tak že lidé nebyli tak nemocní jako dnes...
Když byly mladá, nepila upravovanou vodu, jako dnes. Také se nechodilo k lékaři, lidé se léčili především doma, domácími prostředky. Dnešní medicína má za cíl člověka léčit a ne vyléčit. Což je zase agenda GP.
7 -
Včerajší požiar v Trnave - dúfam, že to je len ojedinelá záležitosť:
Na okraji Trnavy horelo pole s neskoseným obilím, časť z neho sa už nepodarilo zachrániť
https://www.webnoviny.sk/pri-trnave-horelo-pole-s-neskosenym-obilim-cast-z-neho-sa-uz-nepodarilo-zachranit-video/5 -
@Rusofil
o te vode a vapniku jsem nevedela.
chtela bych rict, ze ja nejim maso proto, abych se dozila vyssiho veku, ale jak jsem jiz zminila, z etickych duvodu. chapu, ze manualne pracujici clovek se nenaji ze zeleniny, nicmene me vadi velkochovy, odporne chovani lidi na jatkach. neucta k zivym tvorum. praveky lovec nebo jeste indiani, kdyz lovili bizony, ulovili jen tolik, kolik jich opravdu snedli. vyuzili maso, kuzi, vsechno. velkochovy jsou zlo.4 -
Ďalší ...
Ďalší obrovský požiar! Na mieste zasahujú hasiči: Oheň už zničil niekoľko hektárov obilia, vďaka vetru sa rýchlo šíri
https://www.cas.sk/clanok/2694875/dalsi-obrovsky-poziar-na-mieste-zasahuju-hasici-ohen-uz-znicil-niekolko-hektarov-obilia-vdaka-vetru-sa-rychlo-siri/2 -
Ku konzumácii mäsa - mám kamarátku, ktorá mala dosť nadváhu, a to stále. Až kým raz neprestala jesť mäso. Odrazu schudla. Pripisuje to konzumácii mäsa. Zato ja som chudý stále či mäso jem alebo nie. Samozrejme, že keď ho jem viac než by som mal tak sa osypem, lebo ten šmaľec začne tlačiť telo von cez pokožku. Prišli sme s kamarátkou vtedy na to, že záleží od genetiky človeka. Hovorí sa, že ľudia s krvnou skupinou 0 sú najstaršia skupina a tí boli lovci. Tí môžu jesť dosť veľa mäsa a nejako sa to na nich nenalepí. Ostatné krvné skupiny sú na tom horšie. Konzumácia mäsa ich otravuje oveľa viac a aj im nabaľuje hmotnosť.
Vo všeobecnosti mám zásadu - jedlo by malo obsahovať pár malých kúskov mäsa a k tomu tonu zeleniny. Pre mňa, mäsojeda, sa to najviac uchytilo. Keď je v jedálnom lístku zeleninový šalát (reďkovka, paprika, cibuľa, pór, kapustový šalát, uhorka ...) a k tomu pár kúskov mäsa, tak som maximálne spokojný a aj maximálne najedený. Avšak ak je tam namiesto zeleninového šalátu niečo nezdravé ako hranolky, tak som otrávený. Mäso ako aj hranolky telo má problém stráviť. Ale mäso + zelenina, to už je oveľa lepšie.6 -
Obecně jsou všechny tyto trendy nesmyslné. To co dělá dobře jednomu, nedělá dobře jinému. Někomu nedělá problém strávit ořechy, zrní, zeleninu, pro někoho je to pohroma. Dle momentální módy se určuje, zda je máslo-vejce-mléko-maso zdravé či nezdravé. Člověk by měl i v jídle naslouchat svému tělu a jíst střídmě a všechno.
Ale těžko to řešit, když si i lékař ( při akutnímžlučníkovém záchvatu) myslí, že "rozhodně to nemohlo být ze zeleninového salátu, to muselo být něco mastného"...
Jinak dala jsem do skupiny Knihy zajímavý odkaz na stránky s úryvky z knih Vyživující tradice a dalších velmi zajímavých, týkajících se nesmyslů, které nám předkládají o stravě, tuku apod.10 -
@Mrakoplas povedal/-a:
Obecně jsou všechny tyto trendy nesmyslné. To co dělá dobře jednomu, nedělá dobře jinému. Někomu nedělá problém strávit ořechy, zrní, zeleninu, pro někoho je to pohroma. Dle momentální módy se určuje, zda je máslo-vejce-mléko-maso zdravé či nezdravé. Člověk by měl i v jídle naslouchat svému tělu a jíst střídmě a všechno.
Ale těžko to řešit, když si i lékař ( při akutnímžlučníkovém záchvatu) myslí, že "rozhodně to nemohlo být ze zeleninového salátu, to muselo být něco mastného"...
Jinak dala jsem do skupiny Knihy zajímavý odkaz na stránky s úryvky z knih Vyživující tradice a dalších velmi zajímavých, týkajících se nesmyslů, které nám předkládají o stravě, tuku apod.Já se o to začal zajímat také po žlučníkovém záchvatu. Lékař mi nechtěl věřit, že nastal po snědení jediné jahody. Pěkně vypečená kachýnka mi dělá naopak moc dobře.
6 -
Proč tloustneme, česky.
https://www.youtube.com/watch?v=iqcQ55JOJ5o&ab_channel=Margit.TV
Praktický průvodce nízkosacharidovou stravou.
https://www.youtube.com/watch?v=pLE8fut3ObM&ab_channel=Margit.TV1 -
Josef Skála si povídá se Zdeňkem Jandejskem na téma zemědělství a potraviny. Moc zajímavé, spousta informací. Je to dlouhé, cca 1hod a 30min:
https://www.youtube.com/watch?v=nsG7xK4oGPk
Vybírám namátkou:
V obilí jsme sice soběstační - a podle odhadu úrody budeme i letos - ale vyvážet tuto komoditu jako surovinu - bez předchozího zpracování - se rovná nebetyčné blbosti.
Nemáme ničím chráněný zemědělský půdní fond (což okolní státy mají) a tím dochází ke skupování zahraničními osobami. V okolních státech mají také cenu zemědělské půdy stabilní, u nás se neustále mění.
Dotacemi se nepodporují zemědělci, kteří něco tvoří, ale naopak ti, kteří nedělají nic ("trávníkáři", kteří jednou do roka zmulčují a posečou). A dost překvapivé info: do zemědělství jde cca 60 miliard dotací a z toho je cca 18 miliard jen na "administrativu" = na ty, co dotace přerozdělují a distribuují.
Přístupová dohoda do EU, kde byly sjednané podmínky pro naše zemědělce, se zásadně neplní. Žádná z vlád ale neudělala jediný krok vůči EU, aby se podmínky plnily.
Největší parazité na zemědělské výrobě jsou prodejci - a stát opět nijak takové počínání nereguluje - jak to je ve většině okolních zemí. Např. za brambory dostane zemědělec 3-8 Kč, ale v obchodě je koupíte za 20 - 40 Kč. Přitom výrobní cena brambor je cca 6 Kč.
Zemědělcům by pomohlo, aby i u nás platilo, že minimální nákupka nesmí být nižší než průměrné výrobní náklady. A lidem by pomohlo, aby konečný prodejce nesměl dát na nakoupený produkt víc jak 3% přirážky.
No a jiné zajímavosti...
Ještě doplňuji:
U nás není problém v tom, že bychom neměli kapacity na soběstačnost. Máme. Jenže není "politická vůle". U nás se prostě vyvážejí základní suroviny - a pak se za draho dovážejí produkty. Přitom naši zpracovatelé (např. mlékárny, jatka) "jedou" tak na 50%, protože jim chybí (ten vyvezený) vstup.6 -
@Rusofil povedal/-a:
@constanze povedal/-a:
@Rusofil
vim, ze muj nazor se lidem libit nebude, ale spotreba masa uz mnoho let stoupa. drive lidi meli maso jednou tydne a byli zdravejsi nez dnes. prestala jsem jist maso z etickychd duvodu. vim, ze neni mozne, aby byli vsichni vegetariani, ale trochu stridmosti lidem nezaskodi. znam lidi, co musi mit maso 3x denne.Je rozdíl, mít maso 1x za týden a nemít ho vůbec. Mimochodem, mozek člověka se začal zvětšovat právě konzumací masa. Nebude maso, nebudou vejce, mléko, sýry a začíná také brojení proti včelám a konzumaci medu. Nevím, jestli si tady vegetariánští kolegové uvědomují, že všechny náhražky masa jsou na bázi sóje, která je plná estrogenu tj. ženského hormonu. Takže z mužů se najednou stávají nějaké karikatury mužů, bez svalů, bez silné kostry bez ramen, s rostoucími prsy.
Vzpomeňme si čím se lidstvo živilo před tím, než nám kolonizátoři z vesmíru nanutili pěstování obilí. Živili se lovem a sběrem plodů. Živit se listím, kořeny, nebo hrachem je jednouché, když sedíte někde v kanceláři a vaší jedinou energetickou ztrátu představuje klepáni na klávesy počítače.
Ale řekněte to dělníku v nějakém dělnickém provozu. Aby doplnil svůj energetický výdej, bude muset sníst vagon mrkve, nebo petržele. Kromě toho v minulosti se v zimě nepracovalo. Lidé většinou byli doma a starali se akorát o domácí zvířata Zima byla obdobím klidu. Dnes se pracuje nonstop. Jste si jisti, že bude dost rostlinného jídla pro všechny?
Odkud budeme čerpat železo, na kterém je postavena tvorba hemoglobínu? Z rostlin se železo nedá lidským organizmem vstřebat, nebo jen v marginálním množství. Vegetariánům je dobře žít jen v prostředí, kdy existují i masožravci. Až ti tady nebudou, výrazně se sníží i kvalita potravin vegetariánů. Už nebude potřeba je rozmazlovat, když z donucení budou všichni vegetariáni. **Vegetariáni a vegani jsou takovou pátou kolonou v boji se všežravci. **Obrovskou chybou je humanizace zvířat. Tak jak postupuje dále, tím víc dochází ke ozviřecení člověka.
Zvířata jsou více chráněná než lidé.
Ti, kdo naskočili na vlnu vegetariánství, naskočili na agendu GP, který pomocí potravin a regulací toho, co lidé budou jíst, plní jen svoji agendu o snížení populace na Zemi. Ruskými vědci bylo dokázáno, že žádný člověk, který překročil 100 let života nebyl vegetariánem. Dával jsem o tom video na vláknu o zdraví a léčení.
Na délku a kvalitu života má rozhodující význam kvalita vody. A to, měkká voda, která má méně než 20mg vápníku na litr vody. Zajímal se někdo z Vás, proč je v normě pro pitnou vodu 40-80 mg Ca? Tj, pokud má voda méně než 40 mg, vodárny přidají vápník, aby ho bylo 40 mg, což je pro lidi dlouhodobá otrava organizmu.
Takže závěrem. Můžete celý život jíst zeleninu a ovoce, sportovat, nepít alkohol a nekouřit a stejně se
dožijete jen průměrného věku, protože pijete vodu plnou vápníku.Skúsim v 3 bodoch.
1. Sme na ksb fóre, preto odporúčam všetkým prečítať si jeden z materiálov ksb - evanjelium podľa essejcov, kde Ježiš rozpráva o jedení mäsa.
2. Osobné skúsenosti - po prečítaní evanjelia som mäso obmedzil (ale nie úplne) a cítim sa oveľa lepšie. Vôbec nemám problémy so železom a bielkovinami a aj energie mám akosi viac. Známy je vegetarián už 20 rokov a je viditelne zdravší a mladší ako jeho rovestnici.
3. Aby to nevyzeralo tak, že obhajujem rôzne hlúposti v zmysle porazania stád dobytka, vegánske mäso atď. Jedna vec je znížiť spotrebu mäsa pre vlastné dobro a druhá vec je to čo sa deje vo svete. To nemá s našim zdravím nič spoločné. Tie "elity" čo toto vymýšľajú určite nechcú naše zdravie, tam sa sleduje iný vektor cieľov.5 -
@Vlad i mir povedal/-a:
@Rusofil povedal/-a:
@constanze povedal/-a:
@Rusofil
vim, ze muj nazor se lidem libit nebude, ale spotreba masa uz mnoho let stoupa. drive lidi meli maso jednou tydne a byli zdravejsi nez dnes. prestala jsem jist maso z etickychd duvodu. vim, ze neni mozne, aby byli vsichni vegetariani, ale trochu stridmosti lidem nezaskodi. znam lidi, co musi mit maso 3x denne.Je rozdíl, mít maso 1x za týden a nemít ho vůbec. Mimochodem, mozek člověka se začal zvětšovat právě konzumací masa. Nebude maso, nebudou vejce, mléko, sýry a začíná také brojení proti včelám a konzumaci medu. Nevím, jestli si tady vegetariánští kolegové uvědomují, že všechny náhražky masa jsou na bázi sóje, která je plná estrogenu tj. ženského hormonu. Takže z mužů se najednou stávají nějaké karikatury mužů, bez svalů, bez silné kostry bez ramen, s rostoucími prsy.
Vzpomeňme si čím se lidstvo živilo před tím, než nám kolonizátoři z vesmíru nanutili pěstování obilí. Živili se lovem a sběrem plodů. Živit se listím, kořeny, nebo hrachem je jednouché, když sedíte někde v kanceláři a vaší jedinou energetickou ztrátu představuje klepáni na klávesy počítače.
Ale řekněte to dělníku v nějakém dělnickém provozu. Aby doplnil svůj energetický výdej, bude muset sníst vagon mrkve, nebo petržele. Kromě toho v minulosti se v zimě nepracovalo. Lidé většinou byli doma a starali se akorát o domácí zvířata Zima byla obdobím klidu. Dnes se pracuje nonstop. Jste si jisti, že bude dost rostlinného jídla pro všechny?
Odkud budeme čerpat železo, na kterém je postavena tvorba hemoglobínu? Z rostlin se železo nedá lidským organizmem vstřebat, nebo jen v marginálním množství. Vegetariánům je dobře žít jen v prostředí, kdy existují i masožravci. Až ti tady nebudou, výrazně se sníží i kvalita potravin vegetariánů. Už nebude potřeba je rozmazlovat, když z donucení budou všichni vegetariáni. **Vegetariáni a vegani jsou takovou pátou kolonou v boji se všežravci. **Obrovskou chybou je humanizace zvířat. Tak jak postupuje dále, tím víc dochází ke ozviřecení člověka.
Zvířata jsou více chráněná než lidé.
Ti, kdo naskočili na vlnu vegetariánství, naskočili na agendu GP, který pomocí potravin a regulací toho, co lidé budou jíst, plní jen svoji agendu o snížení populace na Zemi. Ruskými vědci bylo dokázáno, že žádný člověk, který překročil 100 let života nebyl vegetariánem. Dával jsem o tom video na vláknu o zdraví a léčení.
Na délku a kvalitu života má rozhodující význam kvalita vody. A to, měkká voda, která má méně než 20mg vápníku na litr vody. Zajímal se někdo z Vás, proč je v normě pro pitnou vodu 40-80 mg Ca? Tj, pokud má voda méně než 40 mg, vodárny přidají vápník, aby ho bylo 40 mg, což je pro lidi dlouhodobá otrava organizmu.
Takže závěrem. Můžete celý život jíst zeleninu a ovoce, sportovat, nepít alkohol a nekouřit a stejně se
dožijete jen průměrného věku, protože pijete vodu plnou vápníku.Skúsim v 3 bodoch.
1. Sme na ksb fóre, preto odporúčam všetkým prečítať si jeden z materiálov ksb - evanjelium podľa essejcov, kde Ježiš rozpráva o jedení mäsa.
2. Osobné skúsenosti - po prečítaní evanjelia som mäso obmedzil (ale nie úplne) a cítim sa oveľa lepšie. Vôbec nemám problémy so železom a bielkovinami a aj energie mám akosi viac. Známy je vegetarián už 20 rokov a je viditelne zdravší a mladší ako jeho rovestnici.
3. Aby to nevyzeralo tak, že obhajujem rôzne hlúposti v zmysle porazania stád dobytka, vegánske mäso atď. Jedna vec je znížiť spotrebu mäsa pre vlastné dobro a druhá vec je to čo sa deje vo svete. To nemá s našim zdravím nič spoločné. Tie "elity" čo toto vymýšľajú určite nechcú naše zdravie, tam sa sleduje iný vektor cieľov.Měl jsem v rodině vegana - švagra. Tedy on netvrdil, že je vegan, ale nejedl maso, a ani vejce a mléčné výrobky. Tak ten se svojí výživou dopracoval k tak závažným zdravotním problémům, že nakonec musel přehodnotit svůj dogmatický postoj.
Pamatuji si, že když k nám měli přijít na návštěvu, žena byla z toho na prášky. Netušila, co bude vařit. Jedno bylo ale jisté, jedl rýži a hrášek. Tak nakoupila různé druhy rýže, ale i tak se netrefila. Když k nám dorazili, odjeli do hypermarketu koupit si rýži, kterou švagr jedl. Tristní pohled byl na ségru, která pokaždé, když švagr vyšel ven, navštěvovala naší lednici, aby se konečně najedla. Protože doma vládl potravinový teror. Sice mohla jíst maso, ale jenom drůbeží, tedy kromě kachny a husy.
No a ten potravinový agresor tak onemocněl, že navenek vypadal šedivě a kymácel se jak třtina ve větru, že nakonec sám přehodnotil svoje stravování. Když jsem se ségrou asi před 3 lety telefonoval, málem jsem upadl ze židle, když mi oznámila, že švagr právě peče vepřová žebírka. Začal normálně jíst, tj. všechno a jeho zdraví se upravilo.
Pokud by nás HNR chtěl jako vegetariány, nestvořil by nás s tenkým střevem, ale jenom s hrubým. Protože maso se tráví již v tenkém střevě, na rozdíl od složených cukrů (vlákniny), které se tráví až ve hrubém střevě. Taktéž, kdyby byl předpoklad, že se budeme živit jen rostlinnou stravou, také náš žaludek by vypadal jako žaludek přežvýkavců.
Stačí se podívat do historie, kdo co jedl. Lov zvěře byl dovolen jenom panstvu, chudí jedli jenom kaše. Je to jako s dnešním školstvím pro bohaté a chudé. Bohatí nedovolí dětem ve škole počítače a všichni mají kaligrafii, nebo píši výhradně perem, zatím co plebs se dnes učí psát zjednodušenou abecedu, tj. psát tiskacím písmem, a učitele pomalu nahrazuje počítač.
Závěrem. Ti nahoře, kteří nás řídí, velice dobře vědí, proč je dobré pojídání masa a právě z toho důvodu se nám ho snaží odepřít.Konkrétně k tobě. Nevím jak dlouho jsi vegetariánem, doufám , že se nedopracuješ k výsledkům mého švagra. Ono důsledky se neprojeví hned, u mého švagra to bylo kolem 20 let. Anémie, tj. nedostatek železa se začne výrazně projevovat s vyšším věkem. Jinak, kdyby ses podíval na video (proč tloustneme), které jsem sem dal, tak zdravotní problém není v masu, ale v tom, s čím ho jíme. To video je velice názorné a pomůže pochopit, jak to s masem je.
Podle Ruských vědců se mezi dlouho žijícími lidmi (100 let a výše) nevyskytují žádní vegetariáni, vegani ani pojídači výhradně syrové stravy.
Já sám, když jsem zkušebně přešel na rostlinnou stravu, tak mě trápil permanentní průjem i když zeleninu mám rád a také ji jím, ale s masem.10 -
myslim, ze kazdy zdroj rika neco jineho. jeden vyzivovy poradce mi rekl, ze on ji jen kruti maso, jine neji, protoze lidske strevo neni uzpusobene na traveni masa.
soju nejim, protoze je spatna na stitnou zlazu.
nejim maso 25 let. maso jsem jedla malo i tak, ale kdyz jsem prestala jist maso, okamzite jsem zhubla asi 10 kg. jsem vegetarian, ne vegan. nicmene vajicka jim jen domaci. nepodporuju klecove chovy.
myslim, ze problem, proc cesi tloustnou je ten, ze se precpavaji. byla jsem dnes v lidlu. pozoruju, co lidi nakupuji a ja tam zadnou stridmost nevidim. lidi tloustnou, protoze ji kaloricky bohate potraviny, nehybaji se. oblibene jsou sladke vody. vsude cukr. bez cukru to snad uz pro mnoho lidi ani nejde.
co plati pro muj organismus/metabolismus, nebude platit pro jineho. prestala jsem treba jist lepek a vaha se take okamzite pohnula dolu.
moje babicka jednou za tyden upekla buchtu, jednou za tyden bylo maso. nikdy nadvahou netrpela. pracovala v zemedelstvi. mela narocnou praci. nikdy si nestezovala. dnes, kdyz vidim kvetinky z kanclu, jak mi rikaji, ze bez masa nevydrzi ani jeden den, tak uz to ani nekomentuju.
cetla jsem, ze u krevni skupiny A (coz mam), se ani maso nedoporucuje. me tedy nikdy nechutnalo.
jeden vedec rekne neco, druhy neco jineho. nekdo kouri cely zivot a dozije se vyssiho veku nez ten, co nekouri, proto nepausalizujme v nicem.6 -
@constanze povedal/-a:
myslim, ze kazdy zdroj rika neco jineho. jeden vyzivovy poradce mi rekl, ze on ji jen kruti maso, jine neji, protoze lidske strevo neni uzpusobene na traveni masa.
soju nejim, protoze je spatna na stitnou zlazu.
nejim maso 25 let. maso jsem jedla malo i tak, ale kdyz jsem prestala jist maso, okamzite jsem zhubla asi 10 kg. jsem vegetarian, ne vegan. nicmene vajicka jim jen domaci. nepodporuju klecove chovy.
myslim, ze problem, proc cesi tloustnou je ten, ze se precpavaji. byla jsem dnes v lidlu. pozoruju, co lidi nakupuji a ja tam zadnou stridmost nevidim. lidi tloustnou, protoze ji kaloricky bohate potraviny, nehybaji se. oblibene jsou sladke vody. vsude cukr. bez cukru to snad uz pro mnoho lidi ani nejde.
co plati pro muj organismus/metabolismus, nebude platit pro jineho. prestala jsem treba jist lepek a vaha se take okamzite pohnula dolu.
moje babicka jednou za tyden upekla buchtu, jednou za tyden bylo maso. nikdy nadvahou netrpela. pracovala v zemedelstvi. mela narocnou praci. nikdy si nestezovala. dnes, kdyz vidim kvetinky z kanclu, jak mi rikaji, ze bez masa nevydrzi ani jeden den, tak uz to ani nekomentuju.
cetla jsem, ze u krevni skupiny A (coz mam), se ani maso nedoporucuje. me tedy nikdy nechutnalo.
jeden vedec rekne neco, druhy neco jineho. nekdo kouri cely zivot a dozije se vyssiho veku nez ten, co nekouri, proto nepausalizujme v nicem.Můžeš tedy říct, co vlastně jíš, když nejíš lepek tj. výrobky z pšenice, maso, sóju (ta je takřka ve všem) cukr (ten nejím také, ovoce jen občas, nechutná mi sladké). Také mám A, a maso mi chutná.
K vědcům. Nikdy jsem nebral ohledy na jejich výzkumy. Vždy jsem jedl to, co mi chutná. Vlastně obdivuji různé askety, kteří si dokáží odepřít pěkně vypečenou kachničku. Já to nedokážu. Když ji sním, mám takový blažený pocit, jako bych všechna kolečka v těle promázl olejem a vše dokonale funguje, nic nevrže.
Prostě mě zaujalo, že Rusové, když se pídili po tom, kdo žije nejdéle, nenašli tam žádné vegetariány, vegany, syrojedy, a také sportovce. Ti dopadli ze všech nejhůře.Výživoví poradci jsou právě ti, kteří se vezou na vlně různých "vědeckých" výzkumů a jsou řízeni GP. Podle toho vypadají i jejich rady, nejezte vejce, jezte vejce, nejezte máslo, jezte margaríny, nejezte margaríny, nejezte maso, nejsme uzpůsobeni k jeho jezení. Přitom ale máme tenké střevo, kde se rozkládá jen maso, pro rostlinnou stravu je určeno tlusté střevo.
Co to bylo za výživového poradce ve tvém případě, když neznal základy fyziologie člověka. Nikdy bych se s nikým neradil co jíst. Vím nejlépe, co mi dělá dobře.O tom, k čemu máme tenké střevo, mýty o trávení:
https://vitalweb.cz/502/ovoce-v-nas-kvasi-a-maso-hnije-jak-je-to-doopravdyMalý úryvek z článku:
Maso je tvořeno převážně bílkovinami a případně tukem. Bílkoviny se začínají trávit v žaludku a jejich trávení pokračuje dále v tenkém střevě po smísení se s trávicí šťávami ze slinivky břišní. Zastánci rostlinné stravy nejčastěji tvrdí, že je maso těžce stravitelné, tráví se pomalu a maso tak začíná ve střevech podléhat rozkladu. Maso jako takové ale do tlustého střeva, kde se setkává s bakteriemi a začíná potenciální hnít – mikrobiálně se rozkládat – vůbec nedorazí, protože je už rozloženo na jednotlivé aminokyseliny ve střevě tenkém. Pravda je taková, že bílkoviny masa jsou vysoce stravitelné. Paradoxně, to, co se mikrobiálně rozkládá, není maso, ale rostlinná strava – konkrétně rostlinná vláknina.3 -
Rusofile, vsude je spousta informaci a je to tezke se v tom orientovat. kazdy by se mel zaridit podle toho, jak reaguje jeho organismus.
nicmene je prava to, ze spotreba masa roste a potom se nemuzeme divit, ze je spousta nekvalitnich masovych produktu, ktere zdravi vic uskodi, nez pomohou. linka na vyrobu aut ma svoje kapacity a to je stroj. kure, prase nebo jine zvire, ktere zije jen proto, aby bylo porazeno, je krmeno nekvalitnimi vecmi, jen aby rychle vyrostlo. z toho celeho nesmyslneho green dealu ja jednoduse vnimam pozitivne jen tuto vec, ze lidi budou vice premyslet o potravinach, ze se nebude ani plytvat.
je mi jasne, ze vetsina lidi s moji filozofii nebude souhlasit. kdyz jsem prestala jist maso, tak typicka otazka "a co jis?". moznosti je spousta. bez masa ziju tolik let a nikdy mi to nechybelo. ovsem neznam ve svem okoli nikoho, kdo by dokazal se divat na zabery z jatek. to kazdy odvrati hlavu a rekne, ze to nechce videt.
vim, ze nelze, aby byli vsichni vegetariani, ale jen si preji, aby si lidi uvedomili, ze nelze konzumovat vic a vic masa, cekat, ze to maso bude kvalitni, ze bude levne a nevadilo jim, kolik je za tim utrpeni. lidi se mohou uskromnit. mene masa jim neuskodi a zaroven chovy zvirat budou etictejsi.https://zelenatara.estranky.cz/clanky/velkochovy-/etika-velkochovu.html
https://www.radiouniversum.cz/vecerova-dana-1d-nemusime-se-bat-nedostatku-potravin-bojme-se-vsak-jejich-cen-protoze-ceska-vlada-nedela-nic/
https://www.radiouniversum.cz/vecerova-dana-2d-vyrobci-potravin-biji-na-poplach-vlada-nepomaha-ani-nema-krizove-scenare-pokud-rusko-vypne-plyn/pred par dny jsem posilala penize na sbirku, kterou delala jedna polska organizace, na zachranu kone, ktery ve svych 20 letech uz neslouzil majiteli tak, jak mel a tak ho majitel prodal na jatka. zachranari mu chteli pomoct, udelali sbirku a podarilo se vybrat dost penez. vadi mi ten pristup lidi ke zviratum celkove.
1 -
@Rusofil povedal/-a:
@constanze povedal/-a:
myslim, ze kazdy zdroj rika neco jineho. jeden vyzivovy poradce mi rekl, ze on ji jen kruti maso, jine neji, protoze lidske strevo neni uzpusobene na traveni masa.
soju nejim, protoze je spatna na stitnou zlazu.
nejim maso 25 let. maso jsem jedla malo i tak, ale kdyz jsem prestala jist maso, okamzite jsem zhubla asi 10 kg. jsem vegetarian, ne vegan. nicmene vajicka jim jen domaci. nepodporuju klecove chovy.
myslim, ze problem, proc cesi tloustnou je ten, ze se precpavaji. byla jsem dnes v lidlu. pozoruju, co lidi nakupuji a ja tam zadnou stridmost nevidim. lidi tloustnou, protoze ji kaloricky bohate potraviny, nehybaji se. oblibene jsou sladke vody. vsude cukr. bez cukru to snad uz pro mnoho lidi ani nejde.
co plati pro muj organismus/metabolismus, nebude platit pro jineho. prestala jsem treba jist lepek a vaha se take okamzite pohnula dolu.
moje babicka jednou za tyden upekla buchtu, jednou za tyden bylo maso. nikdy nadvahou netrpela. pracovala v zemedelstvi. mela narocnou praci. nikdy si nestezovala. dnes, kdyz vidim kvetinky z kanclu, jak mi rikaji, ze bez masa nevydrzi ani jeden den, tak uz to ani nekomentuju.
cetla jsem, ze u krevni skupiny A (coz mam), se ani maso nedoporucuje. me tedy nikdy nechutnalo.
jeden vedec rekne neco, druhy neco jineho. nekdo kouri cely zivot a dozije se vyssiho veku nez ten, co nekouri, proto nepausalizujme v nicem.Můžeš tedy říct, co vlastně jíš, když nejíš lepek tj. výrobky z pšenice, maso, sóju (ta je takřka ve všem) cukr (ten nejím také, ovoce jen občas, nechutná mi sladké). Také mám A, a maso mi chutná.
K vědcům. Nikdy jsem nebral ohledy na jejich výzkumy. Vždy jsem jedl to, co mi chutná. Vlastně obdivuji různé askety, kteří si dokáží odepřít pěkně vypečenou kachničku. Já to nedokážu. Když ji sním, mám takový blažený pocit, jako bych všechna kolečka v těle promázl olejem a vše dokonale funguje, nic nevrže.
Prostě mě zaujalo, že Rusové, když se pídili po tom, kdo žije nejdéle, nenašli tam žádné vegetariány, vegany, syrojedy, a také sportovce. Ti dopadli ze všech nejhůře.Výživoví poradci jsou právě ti, kteří se vezou na vlně různých "vědeckých" výzkumů a jsou řízeni GP. Podle toho vypadají i jejich rady, nejezte vejce, jezte vejce, nejezte máslo, jezte margaríny, nejezte margaríny, nejezte maso, nejsme uzpůsobeni k jeho jezení. Přitom ale máme tenké střevo, kde se rozkládá jen maso, pro rostlinnou stravu je určeno tlusté střevo.
Co to bylo za výživového poradce ve tvém případě, když neznal základy fyziologie člověka. Nikdy bych se s nikým neradil co jíst. Vím nejlépe, co mi dělá dobře.O tom, k čemu máme tenké střevo, mýty o trávení:
https://vitalweb.cz/502/ovoce-v-nas-kvasi-a-maso-hnije-jak-je-to-doopravdyMalý úryvek z článku:
Maso je tvořeno převážně bílkovinami a případně tukem. Bílkoviny se začínají trávit v žaludku a jejich trávení pokračuje dále v tenkém střevě po smísení se s trávicí šťávami ze slinivky břišní. Zastánci rostlinné stravy nejčastěji tvrdí, že je maso těžce stravitelné, tráví se pomalu a maso tak začíná ve střevech podléhat rozkladu. Maso jako takové ale do tlustého střeva, kde se setkává s bakteriemi a začíná potenciální hnít – mikrobiálně se rozkládat – vůbec nedorazí, protože je už rozloženo na jednotlivé aminokyseliny ve střevě tenkém. Pravda je taková, že bílkoviny masa jsou vysoce stravitelné. Paradoxně, to, co se mikrobiálně rozkládá, není maso, ale rostlinná strava – konkrétně rostlinná vláknina.hádať sa nebudem, nie som v tomto odborník. A s tými odborníkmi je to tiež ako počas covidu, niektorí sú na tej strane a niektorí na druhej. Otázka je ako ich rozlíšiť? Kým pri covide to je relatívne jednoduché, tak pri stravovaní (tiež patrí na rovnakú prioritu riadenia/vedenia vojny ako covid) je to náročnejšie, lebo následky sa dostavia neskôr ako pri účinkoch "vakcín". Ako som už predtým písal, ja som si zvolil obmedzenie mäsa na rozumnú úroveň (nie som vegetarián). Nevyhľadávam ho a ak si dám, tak lokálne od kvalitných chovateľov. A je mi fyzicky lepšie ako keď som mal 2x/deň mäso.
Zaujalo ma však to, čo píšeš o GP, ktorý nám predkladá návody ako nejesť mäso. Ak to spojím so spomínaným evanjeliom od esejcov, tak podľa toho by aj Ježiš bol koňom GP a to sa mi nejako nechce veriť, a súčasne by aj VP SSSR bol koňom GP. Či to skôr nebude naopak a zástupci GP nám v minulosti vsugerovali, že jesť mäso je v poriadku a teraz (keď je treba z ich pohľadu zatiahnuť brzdu) postupne zapájajú do vyľudňovania ďalšie a ďalšie nástroje - hladomor, green deal, atď...1 -
Debata nad plánovaným nedostatkem potravin se nám trochu zvrtla...
A když už - přidám i názor svůj.
Podle mého se vyplatí poslouchat své tělo - a spíš než nad radami výživového poradce se zamyslet nad tím, co nám naše tělo říká. Když se někomu maso skoro hnusí - tak ať ho nejí. Ale ne proto, že to kdosi řekl a napsal. No a pokud má někdo na maso vyloženě chuť - proč by si ho nedal? Že to řekla Gréta?
Za svůj život jsem už zažila mnoho "stravovacích vln", takže se řídím tím, co cítím. Protože - nejen, že je každý člověk jiný, ale potřeby těla na výživu se mění i u každého člověka jednotlivě a v čase.8 -
@Vlad i mir povedal/-a:
@Rusofil povedal/-a:
@constanze povedal/-a:
myslim, ze kazdy zdroj rika neco jineho. jeden vyzivovy poradce mi rekl, ze on ji jen kruti maso, jine neji, protoze lidske strevo neni uzpusobene na traveni masa.
soju nejim, protoze je spatna na stitnou zlazu.
nejim maso 25 let. maso jsem jedla malo i tak, ale kdyz jsem prestala jist maso, okamzite jsem zhubla asi 10 kg. jsem vegetarian, ne vegan. nicmene vajicka jim jen domaci. nepodporuju klecove chovy.
myslim, ze problem, proc cesi tloustnou je ten, ze se precpavaji. byla jsem dnes v lidlu. pozoruju, co lidi nakupuji a ja tam zadnou stridmost nevidim. lidi tloustnou, protoze ji kaloricky bohate potraviny, nehybaji se. oblibene jsou sladke vody. vsude cukr. bez cukru to snad uz pro mnoho lidi ani nejde.
co plati pro muj organismus/metabolismus, nebude platit pro jineho. prestala jsem treba jist lepek a vaha se take okamzite pohnula dolu.
moje babicka jednou za tyden upekla buchtu, jednou za tyden bylo maso. nikdy nadvahou netrpela. pracovala v zemedelstvi. mela narocnou praci. nikdy si nestezovala. dnes, kdyz vidim kvetinky z kanclu, jak mi rikaji, ze bez masa nevydrzi ani jeden den, tak uz to ani nekomentuju.
cetla jsem, ze u krevni skupiny A (coz mam), se ani maso nedoporucuje. me tedy nikdy nechutnalo.
jeden vedec rekne neco, druhy neco jineho. nekdo kouri cely zivot a dozije se vyssiho veku nez ten, co nekouri, proto nepausalizujme v nicem.Můžeš tedy říct, co vlastně jíš, když nejíš lepek tj. výrobky z pšenice, maso, sóju (ta je takřka ve všem) cukr (ten nejím také, ovoce jen občas, nechutná mi sladké). Také mám A, a maso mi chutná.
K vědcům. Nikdy jsem nebral ohledy na jejich výzkumy. Vždy jsem jedl to, co mi chutná. Vlastně obdivuji různé askety, kteří si dokáží odepřít pěkně vypečenou kachničku. Já to nedokážu. Když ji sním, mám takový blažený pocit, jako bych všechna kolečka v těle promázl olejem a vše dokonale funguje, nic nevrže.
Prostě mě zaujalo, že Rusové, když se pídili po tom, kdo žije nejdéle, nenašli tam žádné vegetariány, vegany, syrojedy, a také sportovce. Ti dopadli ze všech nejhůře.Výživoví poradci jsou právě ti, kteří se vezou na vlně různých "vědeckých" výzkumů a jsou řízeni GP. Podle toho vypadají i jejich rady, nejezte vejce, jezte vejce, nejezte máslo, jezte margaríny, nejezte margaríny, nejezte maso, nejsme uzpůsobeni k jeho jezení. Přitom ale máme tenké střevo, kde se rozkládá jen maso, pro rostlinnou stravu je určeno tlusté střevo.
Co to bylo za výživového poradce ve tvém případě, když neznal základy fyziologie člověka. Nikdy bych se s nikým neradil co jíst. Vím nejlépe, co mi dělá dobře.O tom, k čemu máme tenké střevo, mýty o trávení:
https://vitalweb.cz/502/ovoce-v-nas-kvasi-a-maso-hnije-jak-je-to-doopravdyMalý úryvek z článku:
Maso je tvořeno převážně bílkovinami a případně tukem. Bílkoviny se začínají trávit v žaludku a jejich trávení pokračuje dále v tenkém střevě po smísení se s trávicí šťávami ze slinivky břišní. Zastánci rostlinné stravy nejčastěji tvrdí, že je maso těžce stravitelné, tráví se pomalu a maso tak začíná ve střevech podléhat rozkladu. Maso jako takové ale do tlustého střeva, kde se setkává s bakteriemi a začíná potenciální hnít – mikrobiálně se rozkládat – vůbec nedorazí, protože je už rozloženo na jednotlivé aminokyseliny ve střevě tenkém. Pravda je taková, že bílkoviny masa jsou vysoce stravitelné. Paradoxně, to, co se mikrobiálně rozkládá, není maso, ale rostlinná strava – konkrétně rostlinná vláknina.hádať sa nebudem, nie som v tomto odborník. A s tými odborníkmi je to tiež ako počas covidu, niektorí sú na tej strane a niektorí na druhej. Otázka je ako ich rozlíšiť? Kým pri covide to je relatívne jednoduché, tak pri stravovaní (tiež patrí na rovnakú prioritu riadenia/vedenia vojny ako covid) je to náročnejšie, lebo následky sa dostavia neskôr ako pri účinkoch "vakcín". Ako som už predtým písal, ja som si zvolil obmedzenie mäsa na rozumnú úroveň (nie som vegetarián). Nevyhľadávam ho a ak si dám, tak lokálne od kvalitných chovateľov. A je mi fyzicky lepšie ako keď som mal 2x/deň mäso.
Zaujalo ma však to, čo píšeš o GP, ktorý nám predkladá návody ako nejesť mäso. Ak to spojím so spomínaným evanjeliom od esejcov, tak podľa toho by aj Ježiš bol koňom GP a to sa mi nejako nechce veriť, a súčasne by aj VP SSSR bol koňom GP. Či to skôr nebude naopak a zástupci GP nám v minulosti vsugerovali, že jesť mäso je v poriadku a teraz (keď je treba z ich pohľadu zatiahnuť brzdu) postupne zapájajú do vyľudňovania ďalšie a ďalšie nástroje - hladomor, green deal, atď...Tak se podívejme do minulosti. Člověk je na planetě Zemi desetitisíce let. Ale jenom 12 tisíc let (více, nebo mně) se věnuje zemědělství. Do té doby se živil lovem a sběrem plodů. Takže podle toho se dá předpokládat, že když lovil, musel pojídat maso. Z energetického hlediska, je zemědělství energeticky velice náročná činnost. Vyvstává tedy otázka, proč začali naši předci obrábět půdu, když všude bylo plno zvěře, ryb a plodů.
Pokud se podíváme do Bible, tak Hospodin říká něco ve smyslu (přesná citace se mi nechce hledat) v potu tváře budeš dobývat chléb vezdejší. TJ. někdo lidem nařídil násilím, aby se zemědělstvím zabývaly, v potu tváře. Lov až tak energeticky není náročný. Příroda zvíře vypěstovala, a jeho úkolem bylo jen ulovit. Diskuse na toto téma proběhla na starém fóru. Prostě "synové Bohů" odmítli pracovat na polích a proto si utvořili otroky, kteří museli pracovat za ně (Sumerské texty).
Když si vyslechneš video o fyziologii lidského těla, které jsem sem dal, měla by tě zarazit jedna poznámka, která tam zazněla, jen tak mimochodem. A sice, že ze třech bázových komponentů stravy, tj. sacharidů, tuků a bílkovin, jsou to jenom sacharidy, bez kterých se lidské tělo obejde, protože glukózu jako krevní cukr si dokáže vyrobit samo. (ve videu 19:10) toho plyne, že sacharidy (což je kromě obilí i čočka, fazole atd.) pro svoji výživu absolutně nepotřebujeme, ale neobejdeme se bez tuků a bílkovin. Tak je postaveno naše tělo. Už jsem tady psal i o tom, že železo pro hemoglobin v naší krvi, se z rostlinné stravy vstřebává jenom z 5% a vegetariáni často trpí anémii. Pro dostatečné vstřebávaní železa potřebujeme jíst maso, nejlépe červené, nebo tresčí játra.
K tomu bych ještě podotkl. V poslední době dochází často u mužů k neplodnosti. Pokud má muž takové problémy, chtělo by se podívat na to, jak se stravuje. Jestli ve své stravě přijímá dostatečné množství tuků a to i živočišných, Protože právě tuky z nichž se tvoří cholesterol, který je odpovědný za tvorbu pohlavních hormonů, steroidů tj. kvalitních spermií.
Vegetariáni často operují tím, že pro svoji obživu nechtějí brát život zvířatům. Ale když se podíváme blíže na rostliny, tak ty se také brání snězení a to různými toxiny, nebo chlupy, nebo ostny, které obsahují. Zkus sníst neuvařený fazolový lusk a uvidíš, co se s tebou stane. Nebo se podívej na brambory se solaninem, a tak je to u všech rostlin. Stačí, že sníš rostliny v neplné zralosti a máš zdravotní problém. Vegetariáni také berou životy sice rostlinám, ale to je pro ně snesitelný obrázek, vždyť oni ty rostliny neslyší, co říkají, když je trhají, nevidí jejich krev.
To tažení proti masu nenastalo až teď. Děje se to postupně. Nejprve nahlašování, co chováš, pak označovaní každého zvířete, pak zákaz porážky doma, pak zákaz klecových chovů (i domácích), pak nemoc šílených krav, africký mor prasat, ptačí chřipka, nemoci ryb, nemoci králíků, pomalu, aby ses bál do masa zakousnout. Došlo to až tak daleko, že jsou přepadávány prodejny s masem. No a teď přišel závěr tažení, zákaz porážky zvířat. Když nebude porážka, nebude maso. Takže je to faktický zákaz masa.
Pokud bychom přistoupili na tezi, že budeme jíst jen rostlinnou stravu, co budou jíst lid v polárních oblastech, na Sibiři, a tak ve středním pásmu, kde je chladno 7 měsíců?
Závěrem, ve výživě člověka byl prvotní lov a sběr a podle toho funguje naše fyziologie. Pěstování plodin přišlo až později a je to jenom nadstavba, bez které se obejdem.Co se týče VP SSSR, nevím do jaké míry mají prozkoumán vliv vegetariánství na člověka. Když se podívám na Jefimova, který je vegetariánem, tak moc zdravě nevypadá.
Dnešní zpráva z Tesca:
„Nedivila bych se, kdyby v některých kategoriích došlo k redukci o deset nebo více procent. K optimalizaci sortimentu dochází například u čerstvého masa, kdy se na některých obchodech dražší steaky rychle přestaly prodávat, a proto jsme některá dražší masa zastavili,“ popsala situaci ředitelka.5
Kategórie
- Všetky kategórie
- 1 Možnosti, riešenia, východiská, ciele
- 215 Politika a udalosti
- 81 Udalosti a politika na Slovensku
- 24 Udalosti a politika v ČR
- 63 Zahraničná politika a udalosti
- 50 Globálna politika a udalosti
- 26 Analýzy
- 4 Domáci analytici
- 19 Zahraniční analytici
- 5 Metódy vládnutia
- 25 Svetonázor
- 49 Ideológia - filozofia, náboženstvo, technológia
- 238 KSB
- 2 Osbeživa
- 24 Dejiny a chronológia
- 34 Biologické zbrane
- 18 Ekonomika a financie
- 10 Násilie, zbrane, vojna
- 46 Egregoriálno-matričné riadenie
- 12 Jazyk životných okolností
- 17 Kultúra
- 8 Filmy, videá
- 4 Literatúra
- 4 Hudba
- 35 Zdravie
- 19 Podnety k fóru
- 5 Pomôcky a návody k fóru
- 118 Mimo kategórií