Správy zo Slovenska
Komentáre
-
Slovenský (a zrejme aj svetový) problém je, že sa tu zamieňajú verejné funkcie a osobné názory.
Vidno to aj na omnoho nižších funkciách, kde príde verejne činná osoba a začne prezentovať svoje súkromné názory. Omyl, vo funkcii si viazaný tým, že máš povinnosť hájiť záujmy a názory organizácie. Ak sa ti nepáčia, choď z funkcie preč alebo presaď, aby sa ciele organizácie zmenili. Toto sa deje aj na Pohode, kde si prezidenti kecajú svoje súkromné názory a tvária sa, že sú tam ako súkromné osoby. A samozrejme, toto konanie podporujú aj médiá či organizátori festivalu.
1 -
@Ferry povedal/-a:
Tak zdá sa, že aspoň nateraz HS vstali z mŕtvych
A to práve 11 .7. Neviete, či aj niekto bude pykať za to, že ich odstavili na určitý čas?
Tiež ma zaskočilo, že ako prvý článok je tamSulík adresoval Hegerovi list. Ozrejmuje dôvody, prečo vypovedali koaličnú zmluvu:
Tak to vyzerá, že ozaj sa koalícia rozpadne a HS povolili preto aby mohli manipulovať verejnou mienkou cez alternatívne média. Veď teraz vlastne neexistuje spoľahlivé médium, ktorému by ľudia na Slovensku verili. Z posledných prieskumov sa uvádza, že asi 24 % ľudí na SLovnesku verí masmédiám. Ľudia sa potuľujú kade tade po zahraničných médiách, po telegram kanáloch .... a tu odrazu vznikla potreba manipulovať s ľudmi ale ako na to, keď neexistuje platforma, ktorej by ako tak verili. Tak nič, vytiahli späť staré známe HS. Možno, že sa mýlim, ale isto to stojí za to sledovať ako sa to bude ďalej vyvýjať na Slovensku a aký ťah v tom hrali znovuzrodené HS.
Odblokované to bolo už minulý týždeň , aj IVojna aj Harbinove jutubko
2 -
@kulich povedal/-a:
Slovenský (a zrejme aj svetový) problém je, že sa tu zamieňajú verejné funkcie a osobné názory.Toto sa deje aj na Pohode, kde si prezidenti kecajú svoje súkromné názory a tvária sa, že sú tam ako súkromné osoby. A samozrejme, toto konanie podporujú aj médiá či organizátori festivalu.
Prezident z povahy svojej funkcie nemoze byt súkromná osoba. Súkromná osoba je tam, kde nemá ochranku. Napr u seba doma. A tým je povedané všetko. Jej účasť na Pohode je jej verejne vystúpenie. Je to vo vlakne, ktoré som premenovala na Tvoj podnet, tu:
https://ksbforum.info/discussion/175/zuzana-caputova-p-rezidentka#latest3 -
Som si všimol, asi pred 4 dňami, že na youtube mi nasilu začalo tlačiť reklamy volebné. Nejaký pelák, ktorého chce do Košíc dotlačiť pelegríni. Dneska ráno o 4 som mal k tomu aj zvukový doprovod, sirény a podobne - niekto podpálil GLK 220, zhorel do tla.
https://kosice.korzar.sme.sk/c/22959723/na-kezmarskej-podpalili-mercedes-zhorel-az-na-plech.html
Tiež začali sa oblievať a sprejovať kadejké brány a vchody. Napríklad rádio sídliace na Maratónca mieru malo pri vchode nasprejované vulgarizmy typu "tu sídlia kur**" + znak <|>.Alebo inde zase , ževraj sexbiznis či čo ...
https://kosice.korzar.sme.sk/c/22940643/v-kosiciach-oblievaju-vchody-spalenym-olejom-hovori-sa-o-boji-v-sexbiznise.htmlUž bývam v KE nejaký ten čas, ale vidno, že idú kľúčové voľby, lebo udalosti všade kde pozriem.
0 -
Som si všimol, asi pred 4 dňami, že na youtube mi nasilu začalo tlačiť reklamy volebné.
prečo vlastne ľudia nepoužívajú adblock? mňa by z tých reklám naozaj kleplo. takto ani netuším aké sú trendy. ale žeby to nejako negatívne ovplyvnilo kvalitu môjho života sa nedá povedať.
a pritom inštalácia adbloku zaberie prinajhoršom pár minút a zvládne ju každý. je to také...príde mi to ako dobrovoľné mučenie sa (lebo liek na to je). ale naozaj to tak asi vidím len ja .3 -
Na TV s WebOS sa neda napchať add block .... na TV si púšťam youtube keď pripravujem večeru.
ups pardon o tomto som netušil ako to je . len som chcel poradiť ked už
apropo čo hovoríte na harabína dnes na infovojne? celkom sa chlapčisko rozbieha. ale som rád že asi ako jediný z verejného priestoru ľuďom predostiera takéto informácie. Prehľad zlý nemá.
1 -
@Ferry povedal/-a:
prečo vlastne ľudia nepoužívajú adblock
Na TV s WebOS sa neda napchať add block .... na TV si púšťam youtube keď pripravujem večeru.
Mám adblock všude i na YT. Jenom Turecká TV mi odmítla on line vysílání, tak jsem si ji jenom na dobu pořadu, který jsem chtěl sledovat vypnul a po skončení znovu zapnul.
3 -
Korčok v Budapešti: Ak Ukrajina prestane bojovať, bude to koniec a my budeme mať nového suseda
„Ak Rusi prestanú ničiť Ukrajinu, viesť vojnu a bojovať na území nášho suseda, bude koniec vojny. Ak prestane bojovať Ukrajina, bude to koniec Ukrajiny. A Slovensko bude mať úplne iného suseda,“ zdôraznil šéf slovenskej diplomacie.
https://ereport.sk/korcok-v-budapesti-ak-ukrajina-prestane-bojovat-bude-to-koniec-a-my-budeme-mat-noveho-suseda/3 -
V Slovalcu príde o prácu 300 ľudí. Je to katastrofa, reaguje Sulík. Budaj sa bráni, hovorí o kampani
Jediný výrobca hliníka na Slovensku, Slovalco v Žiari nad Hronom, ohlásil prepúšťanie. Pre spriemyselnenú krajinu, ako je Slovensko, ide o veľmi zlú správu, uviedlo vo štvrtok Ministerstvo hospodárstva (MH) SR. Spoločnosť postupným znižovaním výroby a súčasným prepúšťaním reaguje na narastajúce ceny elektrickej energie, vysoké ceny emisných povoleniek a nízke ceny hliníka. Vedenie spoločnosti avizuje aj úplné zastavenie výroby.
Spoločnosť ohlásila prepustenie 300 zamestnancov z celkového počtu 450, pričom konečné číslo zamestnancov, ktorí prídu o zamestnanie, zatiaľ nie je definitívne. Aktuálne ide o priamych zamestnancov. Situácia sa však dotkne priemyslu a subdodávateľov v celom žiarskom regióne. Na výrobu v spoločnosti je naviazaných ďalších približne 2500 pracovných miest. „To, čo postihlo našu jedinú slovenskú hlinikáreň, sa nedá nazvať inak ako katastrofou,“ reagoval minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).
/viac v článku/3 -
Tauris a Ryba Kosice koncia v Kauflande.
4 -
Niečo málo o Podhájskej (a okolitých dedinách)
Viete, ako im uvoľnili používanie termálnej vody? Lenže envirorezort stanovil max odber a to znamená, že termálnu vodu má len wellness, nie vonkajšie kúpalisko. V praxi to znamená nula turistov z ČR. Niektorí ubytovatelia už zavreli. Ostatní sú prázdni a zopár zúfalcov vzalo k sebe Ukrajincov za 7 Euro na deň od štátu, ktorí im nadobro zničili nehnuteľnosti (splachujú hocičo, skrátka zvieratká).
Svoje spravili aj ubytovacie poukazy, ktoré zaviedol Danko. Ubytovatelia hovoria, že taká lúza, aká chodí teraz, takú ešte nezažili. Napriklad ubytovateľ kúpi na začiatku sezóny nové pribory a na konci sezóny má kompletne vymenený servis. Ľudia si normálne donesú svoje staré príbory a postupne si ich vymenia za nové.
V podstate koniec Podhájskej ako ste si ju pamätali. Na.mnohých úrovniach. A to im odborníci už pred rokmi hovorili, že musia diverzifikovať a nie stavať všetko len na termálnej vode. Plus, že to nemôžu ťahať všetko na max, ale aj spolupracovať s okolitými dedinami. Nepočúvli a takto dopadli.
2 -
@kulich povedal/-a:
Niečo málo o Podhájskej (a okolitých dedinách)Viete, ako im uvoľnili používanie termálnej vody? Lenže envirorezort stanovil max odber a to znamená, že termálnu vodu má len wellness, nie vonkajšie kúpalisko. V praxi to znamená nula turistov z ČR. Niektorí ubytovatelia už zavreli. Ostatní sú prázdni a zopár zúfalcov vzalo k sebe Ukrajincov za 7 Euro na deň od štátu, ktorí im nadobro zničili nehnuteľnosti (splachujú hocičo, skrátka zvieratká).
Svoje spravili aj ubytovacie poukazy, ktoré zaviedol Danko. Ubytovatelia hovoria, že taká lúza, aká chodí teraz, takú ešte nezažili. Napriklad ubytovateľ kúpi na začiatku sezóny nové pribory a na konci sezóny má kompletne vymenený servis. Ľudia si normálne donesú svoje staré príbory a postupne si ich vymenia za nové.
V podstate koniec Podhájskej ako ste si ju pamätali. Na.mnohých úrovniach. A to im odborníci už pred rokmi hovorili, že musia diverzifikovať a nie stavať všetko len na termálnej vode. Plus, že to nemôžu ťahať všetko na max, ale aj spolupracovať s okolitými dedinami. Nepočúvli a takto dopadli.
Nevieme co je za tym maximalnym odberom? Predimenzovali to tam, ci len niecie zaujmy?
0 -
Sulík pobehoval s arabskými investormi susedné obce, kde sú tiež pramene. Arabi sa snažia dlhodobo kúpiť viaceré termálne kúpaliská.
Čo viem, tak v Podhájskej išlo o prebratie biznisu. Predtým z toho ryžovali smeráci, teraz chce asi ryžovať táto cháska.Ešte detail k Ukrajincom - v podstate sú ubytovaní vo viacerých kúpaliskách a tam aj trávia čas. To isté v NR, plné kúpalisko je ich.
3 -
Inak neviem, či existujú aj nejaké štandardy/normy vo farebných odtieňoch, lebo na internetových vzorkách s názvami farieb sa tie odtiene odlišujú.
Áno, blankyt je bledomodrý. Ale v skutočnosti "golubaja" farba nie je svetlomodrá, ale skôr klasická modrá:
https://yandex.ru/images/search?from=tabbar&text=голубая
A "sinaja" je už tmavomodrá.
https://yandex.ru/images/search?text=синий&from=tabbar
To je aj farba modrej na ruskej vlajke.Názvy pre blankyt som najčastejšie našiel v ruštine ako "svetlo-goluboj", "ledjano-goluboj" alebo "nebesnyj"
1 -
priatel farmar z juhu slovenska bol odovzdat papiere na nejaku schemu pomoci v Budapesti. Nic zvlastne tu na juh prudia uz dlhodobo peniaze z madarska. Zvlastne je ze sa tam stretol s farmarom z Liptova ktory tam isiel s madarskym tlmocnikom - rovnako ziadat peniaze. Malo ist do sekcie spravy z madarska? Najdi chybu.
3 -
KURIÓZNA krádež na Slovensku: Nemeckej armáde zmizli TRI vojenské kontajnery
21.7.22
Ako sa vôbec mohlo stať niečo také!? Vojaci pri pravidelnej kontrole vagónov odstavených v Badíne zistili, že im chýbajú tri vojenské kontajnery.
Tri vojenské kontajnery patriace nemeckej jednotke ukradli v utorok z vagónov odstavených v Badíne medzi Zvolenom a Banskou Bystricou. Informoval o tom portál tvnoviny.sk.
Čo v nich bolo?
„Prvotné informácie, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach a údajne pochádzali z armádneho prostredia, tvrdili, že išlo o navádzacie zariadenie z raketového systému Patriot, ktoré spoza plota na základni Sliač ukradli s pomocou nákladného auta s hydraulickým ramenom,“ píše portál s tým, že minister obrany Jaroslav Naď to označil za hoax.
„Nemci pri pravidelnej kontrole vagónov odstavených v Badíne zistili, že im chýbajú tri vojenské kontajnery. Hneď to nahlásili vojenskej polícii a keďže išlo o civilný priestor, vyšetrovanie prenechali civilnej polícii. V kontajneroch sa nenachádzal žiadny vojenský materiál ani munícia, tieto informácie sa nezakladajú na pravde rovnako ako tie, že to bolo na základni na Sliači. Dva kontajnery boli prázdne a v jednom bol stavebný materiál, lešenie a rebríky,“ uviedol Naď pre tvnoviny.sk.
Polícia koná
Minister podľa portálu spomenul, že páchateľa vypátrali v ten istý deň a kontajnery sa vrátili nemeckej jednotke. „Naď dodal, že polícia teraz vyšetruje už iba to, či zlodej kradol na vlastnú päsť alebo to bolo na objednávku ďalšej osoby,“ píšu tvnoviny.sk.
To, že skutočne došlo ku krádeži kontajnerov, potvrdila pre tvnoviny.sk aj polícia, no ďalšie informácie neposkytla. „Môžeme potvrdiť, že sme v tejto veci prijali trestné oznámenie, polícia vo Zvolene začala trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže. Vzhľadom na procesné úkony polícia teraz nebude poskytovať žiadne podrobnejšie informácie,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.
https://bystrica.dnes24.sk/kuriozna-kradez-na-slovensku-nemecka-armada-zmizli-3-vojenske-kontajnery-419613Žijú aj v stanoch a nechcú byť vnímaní ako votrelci. Na Slovensku sú už vojaci všetkých piatich armád NATO
16.7.22
BRATISLAVA / Slovensku sme prišli pomôcť, a nechceli by sme byť vnímaní, ako nejakí votrelci. V 24-podcaste televízie JOJ to povedal nový veliteľ mnohonárodnej brigády NATO na Slovensku, český plukovník Ladislav Bujárek. Okrem iného má skúsenosti aj z Afganistanu, či z Kosova.
Popri Slovensku a Česku vyčlenili do spoločnej aliančnej jednotky svojich vojakov aj Nemecko, USA, Slovinsko a Holandsko. "Sme tu, aby sme pomáhali predovšetkým SR v súlade s našou úlohou, ktorú máme, a je to vlastne deklarácia všetkých 30 štátov NATO o posilnení východného krídla a odstrašení protivníka," hovorí veliteľ bojovej skupiny síl NATO na Slovensku, český plukovník Ladislav Bujárek.
Jednotky sú umiestnené na Lešti a tiež na leteckej základni Sliač. V prvej fáze je kľúčová integrácia všetkých národov do jedného celku. Plné operačné schopnosti by bojové zoskupenie malo dosiahnuť v septembri, všetko zatiaľ postupuje podľa plánu. "My sme veľmi vďační, že spojenecké jednotky sem postupne prichádzajú. Máme mandát do 3-tisíc vojakov a považujeme to z hľadiska potrieb Slovenska za adekvátne číslo," tvrdí minister obrany Jaroslav Naď.
Jednou z naliehavých úloh, ktorými sa aktuálne zaoberajú, je ubytovanie časti vojakov, respektíve jeho zlepšenie. Vyriešiť by to mali do jesene formou kontajnerového mestečka. "Máme aj stanové kempy, ale na druhú stranu musím povedať, že to nie je nič hrozné. Povedal by som, že je to vysoký vojenský štandard. Ale však, stále máme kohútiky s teplou a studenou vodou, ktorá je pitná, čo má asi 5 percent obyvateľstva na Zemeguli," hovorí Bujárek.
V 24 podcaste televízie JOJ sme sa veliteľa Bujáreka opýtali aj na to, či mu prekáža, keď ruské výzvedné služby vedia, čo všetko je tu na Slovensku. "Nemyslím si, že to prekáža, je to skôr práve tá demonštrácia. My sa vás nebojíme, sme na vás pripravení," uviedol Bujárek.
https://plus.noviny.sk/695145-ziju-aj-v-stanoch-a-nechcu-byt-vnimani-ako-votrelci-na-slovensku-su-uz-vojaci-vsetkych-piatich-armad-nato5 -
to mi pripomenulo ďalšiu kurioznu krádež u nemeckej delegácie
https://lenta.ru/news/2022/07/14/nout/
Na summite NATO v Paríži ukradli nemeckej delegácii notebook s utajovanými údajmi. K incidentu došlo počas seminára o protiraketovej obrane na mori. Zástupkyňa nemeckého generálneho štábu nakrátko opustila sálu a po návrate nenašla na stole svoj počítač.
sú to proste skvelí odborníci tí nemci.
4 -
V SLOVENSKOM PENZIJNOM SYSTÉME NASTANÚ OD JANUÁRA VEĽKÉ ZMENY.
DO DÔCHODKU NESKÔR, DÔCHODKY NIŽŠIE – priamy dôsledok rozkradnutia štátnych aktív
a likvidácie hospodárstva mafiánskou vládouSLOVENSKO: Od januára by mali v penzijnom systéme nastať veľké zmeny.
Dôchodkový vek sa opäť predĺži, do penzie budú môcť ísť ľudia po 40 odpracovaných rokoch,
ale s podmienkami. Novinkou bude takzvaný rodičovský dôchodok, zmena čaká aj jednu dôležitú veličinu, ktorá každoročne zvyšuje novopriznané dávky.
https://cz24.news/v-slovenskom-penzijnom-systeme-nastanu-od-januara-velke-zmeny-do-dochodku-neskor-dochodky-nizsie-priamy-dosledok-rozkradnutia-statnych-aktiv-a-likvidacie-hospodarstva-mafianskou-vladou/3 -
Ešte nech šponujú ľudí, ale potom ich nedobehne ani Bolt čo budú utekať na jeseň... To by som ešte včera s istotou tvrdil, no po dnešku, keď som bol vyzdvihnúť hárky na referendum, už taký istý pocit nemám. Dal som do stavebnín, nech ľudia podpisujú. Mám zmiešané pocity. Dva výstupy..
1.
Ľudia nepodpisujú lebo sa vráti Fico, ale túto vládu nechcú... tzn. čakajú na skončenie volebného obdobia. To im však veľmi nepomôže, lebo sa vráti aj bez referenda, lenže s väčšími škodami...
2.
Manžel "neočko", ide radšej podpísať do stavebnín aby manželka "očko" nevedela. Alebo volič-matelovič ide podpísať, aby volička-matelovička nevedela Sranda, ani v tých rodinách to už nie je čo bývalo...
Aj sa tí ľudia pomaly budia, ale stále to majú s tým Ficom nepriechodné...
Vnútorne však pokračujem a sľub som si splnil. 100 podpisov ide na krajskú centrálu...11 -
Pomaďarčovanie: Vo vládnom zozname obcí menšín sú nevhodné, vymyslené alebo účelovo zavádzajúce označenia
https://skspravy.sk/slovensko/pomadarcovanie-vo-vladnom-zozname-obci-mensin-su-nevhodne-vymyslene-alebo-ucelovo-zavadzajuce-oznacenia/3 -
Žeriavnik pracujúci na bytovej novostavbe v bratislavských Boroch upadol vo svojej kabíne do bezvedomia a v kabíne ostal celú noc. Po tom, ako sa nevrátil z práce domov, sa ho podľa TV JOJ snažila rodina niekoľkokrát neúspešne telefonicky kontaktovať, no jeho telo objavili kolegovia až na druhý deň ráno. Privolaní hasiči ho vyslobodili z kabíny a o záchranu života začali ihneď bojovať aj záchranári. Muž po prevoze do nemocnice zomrel.
Tak toto je sila. Projekt Bory je projektom Penty.
2 -
V téme Nové referendum o predčasných voľbách som spísal svoje skúsenosti so zberom podpisov a o názoroch ľudí, s akými som sa stretol. Môže to byť pre vás zaujímavé.
2 -
RTVS tento piatok v televíznych správach informoval o tom, že ruská armáda tlačí na ukrajinský Bachmut. Za moderátormi v štúdiu bola umiestnená v grafike časť mapy zobrazujúca oba bojujúce štáty. Ukrajina v modrej farbe a Rusko v červenej farbe..
Napriek tomu, že nijaká demokratická krajina na svete neuznáva, že Krym patrí Ruskej federácii, tento polostrov bol na mape v červenej farbe.
12 -
M. Uhrík: Prečo nám americkí ‚priatelia‘ nepredávajú plyn lacnejšie ako ruskí ‚nepriatelia‘?
O hybridnom kyjevskom režime, kde končia peniaze u ukrajinských oligarchoch, o liberálnej mediálnej politike chválospevu, prečo sa treba postarať najskôr o domácich občanov a až potom pomáhať cudzím, o bruselskom hraní sa so slovíčkami, migrácii a potravinovej sebestačnosti, o skutočnej slobode médií či hrozbe novej totality a ďalších horúcich témach sme sa rozprávali
s nezaradeným poslancom Európskeho parlamentu Milanom Uhríkom.Ako vnímate, že Slovensko (Budajovo MŽP SR) narýchlo a zrejme účelovo doplnilo zoznam chránených území v SR v reakcii na kritiku Bruselu v nedodržiavaní smernice o biotopoch, kde nám dokonca hrozila zo strany Európskej komisie žaloba na Súdny dvor EÚ? Doteraz Slovenskom predložené zoznamy boli EK vyhodnotené ako nedostatočné – počtom aj veľkosťou.
Budaj je „neschopák“ a jeho činnosť je nulová. Nemá s danou sférou absolútne nič spoločné. Rezort je riadený aktivistami a eko-fanatikmi z mimovládiek, ktorí sa prisali na štátny rozpočet. Chcú vypnúť snáď všetky elektrárne, ľuďom zakázať jazdiť na autách a naše krásne, slovenské lesy si chcú sprivatizovať pre vlastný zisk. A ako si môžeme všimnúť, Európskej komisii nevadí to, čo títo fanatici robia s občanmi, ale iba akýsi nedostatočný zoznam. Tu vidieť priority. Že o ľudí nejde ani jedným, ani druhým. Chcú využiť situáciu pre vlastné obohatenie a privatizáciu národného dedičstva, ktorým je nádherná slovenská príroda . . .
https://skspravy.sk/slovensko/rozhovor/m-uhrik-preco-nam-americki-priatelia-nepredavaju-plyn-lacnejsie-ako-ruski-nepriatelia/6
Kategórie
- Všetky kategórie
- 1 Možnosti, riešenia, východiská, ciele
- 215 Politika a udalosti
- 81 Udalosti a politika na Slovensku
- 24 Udalosti a politika v ČR
- 63 Zahraničná politika a udalosti
- 50 Globálna politika a udalosti
- 26 Analýzy
- 4 Domáci analytici
- 19 Zahraniční analytici
- 5 Metódy vládnutia