Hladomor - nástroj depopulace a přidružené ideologie

135678

Komentáre

  • @Rusofil:
    Všimla jsem si. Masožravec se může strhat, aby nemasožravci připravil něco k jídlu podle jeho chutí. Ale nemasožravec řekně - nic jinýho tu není, tak jez nebo buď hlady. :smiley:
    Nevím, čím to je...
    Sama maso jím, ale už spoustu let fakt jen někdy - podle chuti. A s nemasožravci mám taky své zkušenosti. Před lety měl přijet na návštěvu kamarád a já věděla, že je nemasožravec. Tak jsem v dobré víře udělala bramborové placky, protože ty jí snad každý. Až na toho kamaráda... Zeptal se mě, jestli je tam vejce. Jo, bylo. Tak to nejedl. Prý - jíst vejce je jako jíst slepičí menstruaci. A byla jsem "utřená" i s plackama...

  • @Rusofil povedal/-a:

    @constanze povedal/-a:
    @Rusofil
    vim, ze muj nazor se lidem libit nebude, ale spotreba masa uz mnoho let stoupa. drive lidi meli maso jednou tydne a byli zdravejsi nez dnes. prestala jsem jist maso z etickychd duvodu. vim, ze neni mozne, aby byli vsichni vegetariani, ale trochu stridmosti lidem nezaskodi. znam lidi, co musi mit maso 3x denne.

    Je rozdíl, mít maso 1x za týden a nemít ho vůbec. Mimochodem, mozek člověka se začal zvětšovat právě konzumací masa. Nebude maso, nebudou vejce, mléko, sýry a začíná také brojení proti včelám a konzumaci medu. Nevím, jestli si tady vegetariánští kolegové uvědomují, že všechny náhražky masa jsou na bázi sóje, která je plná estrogenu tj. ženského hormonu. Takže z mužů se najednou stávají nějaké karikatury mužů, bez svalů, bez silné kostry bez ramen, s rostoucími prsy.
    Vzpomeňme si čím se lidstvo živilo před tím, než nám kolonizátoři z vesmíru nanutili pěstování obilí. Živili se lovem a sběrem plodů. Živit se listím, kořeny, nebo hrachem je jednouché, když sedíte někde v kanceláři a vaší jedinou energetickou ztrátu představuje klepáni na klávesy počítače.
    Ale řekněte to dělníku v nějakém dělnickém provozu. Aby doplnil svůj energetický výdej, bude muset sníst vagon mrkve, nebo petržele. Kromě toho v minulosti se v zimě nepracovalo. Lidé většinou byli doma a starali se akorát o domácí zvířata Zima byla obdobím klidu. Dnes se pracuje nonstop. Jste si jisti, že bude dost rostlinného jídla pro všechny?
    Odkud budeme čerpat železo, na kterém je postavena tvorba hemoglobínu? Z rostlin se železo nedá lidským organizmem vstřebat, nebo jen v marginálním množství. Vegetariánům je dobře žít jen v prostředí, kdy existují i masožravci. Až ti tady nebudou, výrazně se sníží i kvalita potravin vegetariánů. Už nebude potřeba je rozmazlovat, když z donucení budou všichni vegetariáni. **Vegetariáni a vegani jsou takovou pátou kolonou v boji se všežravci. **Obrovskou chybou je humanizace zvířat. Tak jak postupuje dále, tím víc dochází ke ozviřecení člověka.
    Zvířata jsou více chráněná než lidé.
    Ti, kdo naskočili na vlnu vegetariánství, naskočili na agendu GP, který pomocí potravin a regulací toho, co lidé budou jíst, plní jen svoji agendu o snížení populace na Zemi. Ruskými vědci bylo dokázáno, že žádný člověk, který překročil 100 let života nebyl vegetariánem. Dával jsem o tom video na vláknu o zdraví a léčení.
    Na délku a kvalitu života má rozhodující význam kvalita vody. A to, měkká voda, která má méně než 20mg vápníku na litr vody. Zajímal se někdo z Vás, proč je v normě pro pitnou vodu 40-80 mg Ca? Tj, pokud má voda méně než 40 mg, vodárny přidají vápník, aby ho bylo 40 mg, což je pro lidi dlouhodobá otrava organizmu.
    Takže závěrem. Můžete celý život jíst zeleninu a ovoce, sportovat, nepít alkohol a nekouřit a stejně se
    dožijete jen průměrného věku, protože pijete vodu plnou vápníku.

    Premýšľal som nad tou mäkkou vodou... Podľa mňa jediný jej prínos je v tom, že znižuje to množstvo minerálov, ktoré človek prijíma jedlom. Pretože nie iba z vody je človek živý. Okrem vody aj je potravu a v tej je množstvo minerálov. Takže tá mäkká voda niečo naviaže na seba a vyplaví z tela prebytok. Tvrdá voda to neurobí.
    Asi by sme mali nosi magnetické náramky na končatinách :smile: Niekde propagujú magnety na odvápnenie vodovodných potrubí v domácich rozvodoch.

    Ja sa inak obávam aj toho, že ako sa súčasní amorálni genetickí inžinieri "serú" do potravín, tak sa vo vzdialenej budúcnosti môže stať, že ani to ovocie a zelenina už nebude jedlé. Semená len od monsanta, také čo plodia neplodné semená, aby bol biznis. A také, ktoré nemusíš stiekať chémiou, lebo si pesticídy produkujú sami v sebe počas rastu. A to potom má človek jesť.
    A keď nebudú na jedenie zvieratá ani rastliny, (a zvieratá nebudú, keď ľudia otrávia rastliny), tak ľudí zachráni iba kanibalizmus. To ale je len dúfam zlý sen, iba fikcia. Tam by viedla súčasná nespravodlivá koncepcia, a tá musí skončiť a byť nahradená spravodlivou koncepciou organizácie života ľudí na planéte Zem.

  • Člověk je na planetě Zemi desetitisíce let. Ale jenom 12 tisíc let (více, nebo mně) se věnuje zemědělství.

    Pred 10 tis rokmi pravdepodobne ešte na zemi existovali dinosaury, iná fauna a flóra akú tu máme teraz. Raz keď som počúval Sidorova, tak on spomínal, že Slovania v minulosti robili chlieb lyka cédrového stromu a existovalo nespočetné množstvo strukovín s obsahom bielkovín. Dneska máme fazuľu a ešte pár a koniec. Na takej báze sa veru nedá existovať, preto ľudia jedia mäso. Chcelo by to začať výskum šľachtenia nových druhov strukovín ako zdroj obživy pre človeka. Áno zelené tiež veľa človek konzumovať nemôže, pretože jeho trávenie nie je prispôsibené na odbúravanie toxínov zo zeleného. Napríklad taká krava po obede, kedy trávi ešte raz čo napásla do obedu, dostáva také dávky toxínov z trávy, že človeka by taká dávka zabila. Ale ku konzumácii mäsa je aj jedna podstatná otázka: "Prečo je potom nevhodné konzumovať mäso koprofágov, psov a iných mäsožravcov?" Pretože je otrávené. A čím je otrávené? Jednak pri trávení mäsa vzniká v tele tona toxínov a ďalší problém je informačná stopa v mäse. Krásne to vidím na sebe. Prídem k rodičom na víkend. Jedlo samozrejme tona mäsa + nejaký knedlík. Nič zelené, nič surové, nič zdravé. Ako prvé sa tak po 3 dňoch osypem s kadejkými vyrážkami. Telo začne cez pokožku pučiť preč toxíny z trávenia mäsa. A mám pár kolegov, ktorí z pojedania mäsa majú pravidelne zápchu. Ako druhé je problém varenia mäsa. Mama varí mäso, ktoré máme z domácej svine a to pri varení tak smrdí, že sa to niekedy ani vydržať nedá. Niekedy dokonca aj pri konzumácii cítim ten puch. Presne viem, ktoré mäso je domáce a ktoré mama kúpila z obchodu. To domáce nie je odvetrané a cítim ho. A tiež foter sa za 30 rokov nenaučil zabíjať sviňu bezbolestne, stále ju ťaháme z chlieva, tá kvičí, potom ju strelí, tá sa tam metá ešte 10 min - tjs organizmus svine napumpuje do mäsa toľko adrenalínu a stresového hormónu, že to mäso je OTRÁVENÉ. Pár hodín po konzumácii takého mäsa hneď začnem cítiť nekľud. A odkiaľ nekľud, veď som sa "fajne najedol" nie? No práveže nie ..... Ale aj keby bolo to zviera zabité bezbolestne, tak podľa mňa organizmus zvieraťa tam stále napumpuje stresové hormóny + informačná zložka.
    Ja chápem stravovanie tak, že môže prebiehať ako už bolo spomínané na princípe fermentácie alebo na princípe hniloby. Všetky mäsožravce v prírode majú krátky tráviaci trakt. Takže mäso ktoré zjedia je z nich dosť rýchlo vonku. Síce aj tak im to spraví šok - viď levy vyvalené po "výdatnom obede". Sú otrávené. Spotrebúvajú viac energie na trávenie mäsa ako im samotné mäso dodáva. U človeka sa mäso z tela tak skoro preč nedostane a začína proces hnilobný.
    V prípade pojedania ovocia, strukovín a zeleniny ako to ľudom ukázal Stvoriteľ, sa do dlhého tráviaceho traktu človeka dostane ovocie ..... a to má tendenciu nie hniť ale fermentovať. Takže dlhý tráviaci trakt je schopný plne spracovať takéto jedlo, bez vedľajších problémov. Ba čo viac. Pri procese fermentácie, si človek dokáže v zažívacom trakte vytvoriť aj látky, ktoré potravou nepríma. Ide o funkciu kvasiniek, ktoré sa pri procese fermentácie dávajú do pohybu.
    Skopírované z wikipedie
    Kvasinky sú pomerne málo využívané pre potravinárske účely ako zdroj bielkovín a iných biologicky cenných látok. Majú bohatý obsah dobre stráviteľných bielkovín (okolo 40%), cukrov a hlavne komplexu vitamínu B, čo platí zvlášť pre pivovarské kvasinky. Pozrime sa, takže človek môže prímať bielkoviny nie len vo forme mäsa ale aj vo forme kvasiniek, ktoré si bude sám pestovať v dlhom tráviacom trakte! (A to nie len bielkoviny ale aj kadejaké ďalšie vitamíny!)
    Pri hnilobnom procese sa používajú pri transformačnom procese huby iného typu (nie kvasinky), tie nefermentujú ale rozkladajú a hnilobné huby obsahujú tony toxínov.
    Si to môžeme predstavit takto
    Keď zjem 2 jablká + zeleninový šalát + fazuľový prívarok, tak to všetko začne fermnetovať, pretože v tráviacej sústave je teplo, kvasinky z jabĺk + ďalšie veci čo sme do seba nahádzali.
    Keď zjem hranolky, s kečupom a mäsom, tak to všetko začne hniť, pretože ani jedna tá igrediencia prirodzene nefermentuje (nekvasí), do všetkého sa chytí pleseň. A pestovať v sebe pleseň to nie je nič zdravé. Som pestoval dlhú dobu a výsledok je len oslabená imunita, nekonečné choroby, pokazené zuby, zahlieňovanie + biely jayzk!
    Áno počul som aj o spôsobe prípravy mäsa kvasením, tjs niekto múdry chápal, ako ľudskeé telo spracúvava jedlo a tak predpripravil mäso do formy vhodnej pre ľudské telo. Ale to je také okrajové v našej spoločnosti. Napríklad rôzne zvaináče, tresky a podobne fungujú na takomto princípe ... preto sú "kvaššne".
    Tiež dodám "An apple a day keeps doctor away" jedno jablko denne bude stále od vás držať doktorov naďaleko. Prečo? Pretože už jedno jablko denne začne štartovať v tráviacom trakte proces fermentačný. A teraz si zoberte do úvahy - 100 g jablka + pol litra vody .... tak to je poriadna fermentačná zmes ... a ak do nej nahádžete aj trochu mäsa, tak to mäso nebude hniť, pretože hnilobné huby budú v menšine. V takom prípade aj mäso začne v táviacom trakte fermentovať. (Samozrejme to platí pre malú davku mäsa dajme tomu 100 g v surovom stave). K tomu isto pridáte aj nejakú zeleninu + zemiak, a už sa môže započať fermentačný proces. Ak však ovocie vynecháte, tak trávenie nemá čím začať fermentovanie a po čase sa započne hnilobný proces. Potom človek smrdí, pot mu smrdí neskutočne, a keď ide na wc tak to je biohazard .... hniloba smrdí veru že poriadne.
    Skúste niekedy po raňajkách zjesť jedno jablko ... tak vám "vytrávi" do obeda, že na obed aj "koňa zjete". Prečo ? No lebo fermentačná zmes je pripravená na prácu.
    Môžem sa mýliť, ale aspoň mne to takto dáva zmysel. Väčšinu som odsledoval na sebe a ľudoch okolo.

  • R
    upravené Sat 2 Jul 2022 #67->

    @Ferry povedal/-a:

    .

    Ja chápem stravovanie tak, že môže prebiehať ako už bolo spomínané na princípe fermentácie alebo na princípe hniloby. Všetky mäsožravce v prírode majú krátky tráviaci trakt. Takže mäso ktoré zjedia je z nich dosť rýchlo vonku. Síce aj tak im to spraví šok - viď levy vyvalené po "výdatnom obede". Sú otrávené. Spotrebúvajú viac energie na trávenie mäsa ako im samotné mäso dodáva. U človeka sa mäso z tela tak skoro preč nedostane a začína proces hnilobný.

    Dokázal jsem ti, v článku uvedeném výše, že v procesu trávení maso nehnije. Takže hnilobní proces nezačíná. Maso se velice rychle tráví v tenkém střevě, takže v hrubém střevě už nemá co hnít. Prosím tě, nedokazuj mi mýty, které o stravování rozšižuje GP prostřednictvím Vikipedie.

    V prípade pojedania ovocia, strukovín a zeleniny ako to ľudom ukázal Stvoriteľ, sa do dlhého tráviaceho traktu človeka dostane ovocie ..... a to má tendenciu nie hniť ale fermentovať. Takže dlhý tráviaci trakt je schopný plne spracovať takéto jedlo, bez vedľajších problémov. Ba čo viac. Pri procese fermentácie, si človek dokáže v zažívacom trakte vytvoriť aj látky, ktoré potravou nepríma. Ide o funkciu kvasiniek, ktoré sa pri procese fermentácie dávajú do pohybu.

    Rostlinná strava se začíná rozkládat až v hrubém střevě. O nedostatcích rostlinné stravy jsem psal výše. Neplodnost mužů, je přímo úměrná s růstem množství vegetariánů. Chybí jim cholesterol.

    Skopírované z wikipedie
    Kvasinky sú pomerne málo využívané pre potravinárske účely ako zdroj bielkovín a iných biologicky cenných látok. Majú bohatý obsah dobre stráviteľných bielkovín (okolo 40%), cukrov a hlavne komplexu vitamínu B, čo platí zvlášť pre pivovarské kvasinky. Pozrime sa, takže človek môže prímať bielkoviny nie len vo forme mäsa ale aj vo forme kvasiniek, ktoré si bude sám pestovať v dlhom tráviacom trakte! (A to nie len bielkoviny ale aj kadejaké ďalšie vitamíny!)

    Ano. zakážou nám maso a místo něho budeme pojídat něco, co je jenom hmotou. Dobrou chuť.

    Pri hnilobnom procese sa používajú pri transformačnom procese huby iného typu (nie kvasinky), tie nefermentujú ale rozkladajú a hnilobné huby obsahujú tony toxínov.

    Při trávení masa nevzniká hnilobní proces. Je to mýtus, který rozšiřují vegetariáni.

    Si to môžeme predstavit takto
    Keď zjem 2 jablká + zeleninový šalát + fazuľový prívarok, tak to všetko začne fermnetovať, pretože v tráviacej sústave je teplo, kvasinky z jabĺk + ďalšie veci čo sme do seba nahádzali.

    Ano samozřejmě, protože si vybral potraviny z jedné skupiny, všechno jsou to sacharidy. Jablka - fruktoza (jednoduchý cukr) fazole složené cukry, salát vláknina- složený cukr. Vše bude zpracováno ve hrubém střevě.

    Keď zjem hranolky, s kečupom a mäsom, tak to všetko začne hniť, pretože ani jedna tá igrediencia prirodzene nefermentuje (nekvasí), do všetkého sa chytí pleseň. A pestovať v sebe pleseň to nie je nič zdravé. Som pestoval dlhú dobu a výsledok je len oslabená imunita, nekonečné choroby, pokazené zuby, zahlieňovanie + biely jayzk!

    Tady si ale postupoval v příkladu jinak. Prostě si to pomíchal jak pejsek s kočičkou. Vzal jsi hranolky (sacharidy), kečup (sacharidy), maso bílkoviny a tuk. Maso se nesmí míchat se sacharidy, proto se po jídle cítíš těžký. Abychom dodrželi tvůj příklad tak bys měl jíst jen maso se salátem a budeš se cítit, jak rybička a jako bonus, nebudeš prdět.
    Pokud si se stravoval tak, jak si popsal, se nedivím, žes dopadl jak popisuješ. Maso nemá kvasit. Maso se s pomocí žaludečních šťáv a fermentů štěpína aminokyseliny. Prosím tě, podívej se na video, které jsem tady umístil a přemýšlej. Nacházíš se v mýtech, které mají za úkol pojídaní masa zakázat.

    Áno počul som aj o spôsobe prípravy mäsa kvasením, tjs niekto múdry chápal, ako ľudskeé telo spracúvava jedlo a tak predpripravil mäso do formy vhodnej pre ľudské telo. Ale to je také okrajové v našej spoločnosti. Napríklad rôzne zvaináče, tresky a podobne fungujú na takomto princípe ... preto sú "kvaššne".

    Ješte jednou, maso se netráví kvašením, ale štěpením na amynokyseliny.

    Tiež dodám "An apple a day keeps doctor away" jedno jablko denne bude stále od vás držať doktorov naďaleko. Prečo? Pretože už jedno jablko denne začne štartovať v tráviacom trakte proces fermentačný. A teraz si zoberte do úvahy - 100 g jablka + pol litra vody .... tak to je poriadna fermentačná zmes ...

    S prominutím, z toho bych se sesral.

    a ak do nej nahádžete aj trochu mäsa, tak to mäso nebude hniť, pretože hnilobné huby budú v menšine. V takom prípade aj mäso začne v táviacom trakte fermentovať.

    Ještě jednou, maso se nemá jíst se sacharidy. Podívej se na už konečně na to video! Nechápeš základní fyziologii trávení! Maso nehnije, tráví se v tenkém střevě.

    (Samozrejme to platí pre malú davku mäsa dajme tomu 100 g v surovom stave). K tomu isto pridáte aj nejakú zeleninu + zemiak, a už sa môže započať fermentačný proces. Ak však ovocie vynecháte, tak trávenie nemá čím začať fermentovanie a po čase sa započne hnilobný proces. Potom človek smrdí, pot mu smrdí neskutočne, a keď ide na wc tak to je biohazard .... hniloba smrdí veru že poriadne.
    Skúste niekedy po raňajkách zjesť jedno jablko ... tak vám "vytrávi" do obeda, že na obed aj "koňa zjete". Prečo ? No lebo fermentačná zmes je pripravená na prácu.
    Môžem sa mýliť, ale aspoň mne to takto dáva zmysel. Väčšinu som odsledoval na sebe a ľudoch okolo.

    Jsem rád, že jsem to zvládl dočíst do konce. Jsi v zajetí vědeckých bludů, které jsou psány na objednávku GP. Ovoce nemůžu jíst vůbec, buďto žlučníkový záchvat, nebo nafouklé břicho jak balon a prdění jak u Bidena.

    Ještě jednou citát z článku, který vysvětluje fyziologii trávení:
    Maso je tvořeno převážně bílkovinami a případně tukem. Bílkoviny se začínají trávit v žaludku a jejich trávení pokračuje dále v tenkém střevě po smísení se s trávicí šťávami ze slinivky břišní. Zastánci rostlinné stravy nejčastěji tvrdí, že je maso těžce stravitelné, tráví se pomalu a maso tak začíná ve střevech podléhat rozkladu. Maso jako takové ale do tlustého střeva, kde se setkává s bakteriemi a začíná potenciální hnít – mikrobiálně se rozkládat – vůbec nedorazí, protože je už rozloženo na jednotlivé aminokyseliny ve střevě tenkém. Pravda je taková, že bílkoviny masa jsou vysoce stravitelné. Paradoxně, to, co se mikrobiálně rozkládá, není maso, ale rostlinná strava – konkrétně rostlinná vláknina.

  • @constanze povedal/-a:
    @Rusofil
    o te vode a vapniku jsem nevedela.
    chtela bych rict, ze ja nejim maso proto, abych se dozila vyssiho veku, ale jak jsem jiz zminila, z etickych duvodu. chapu, ze manualne pracujici clovek se nenaji ze zeleniny, nicmene me vadi velkochovy, odporne chovani lidi na jatkach. neucta k zivym tvorum. praveky lovec nebo jeste indiani, kdyz lovili bizony, ulovili jen tolik, kolik jich opravdu snedli. vyuzili maso, kuzi, vsechno. velkochovy jsou zlo.

    To o tych bizonoch mas od Karla Maya? https://whc.unesco.org/en/list/158/
    Takto ich lovili tu v Alberte. Nahnali stado na kopec a oni popadali do priepasti, kde ich uz cakali lovci s kopijami aby ich dorazili. Robia to tak aj dnes, vraj su to ich tradicie. Z iduceho trucku zastrelia moosa a vyrezu len stehna. Poluju cely rok, lebo oni mozu.

  • @Rusofil
    kdyz delam jidlo navsteve, respektuji jejich stravovaci navyky nikdy mu nenutim svoji stravu a kdyz jdu k nekomu na navstevu, vzdy zadam, at si nedelaji starosti a nedelaji nic zvlastniho.
    smutne, ze se pausalizuje.
    na toto tema se uz nebudu vyjadrovat, protoze je to zbytecne. jednoduse ten, co ji maso, si to obhaji vsemi zpusoby.
    prestala jsem jist maso, kdyz to nebyl zadny trend, jako dnes. nebyla jsem ovlivnena zadnou ideologii. byly to ciste eticke duvody. kdo mne zna osobne, tak vi, ze je to je soucast me filozofie. nicmene, v jinych vecech se tu vsichni drzime toho, ze nebudeme otevirat oci, tem, co o to nestoji, tak tohle uplatnim i zde a proto uz se nebudu k tomuto tematu vyjadrovat, protoze je to zbytecne:-) dam si na nejakou dobu od fora pauzu.

  • jen jeste poznamka, kterou jsem chtela napsat uz v patek.
    v patek bylo kolem kyjova a ratiskovic bourka, ktera znicila zase urodu, co jsem cetla na netu a videla fotky. merunky jsme na zahrade uz nemely nekolik let. kdyz chci merunky, tak si sem tam koupit spanelske:-( v diskusi se uz lidi podivovali nad tim vsim a bylo tam hodne zminek o tom, ze to neni nahoda, ze tak silne a devastujici boure nejsou nahoda. prikladadam odkaz, kde je diskuse a zaroven dokumentujici fotografie.

    https://www.facebook.com/196956747004576/photos/a.675877502445829/5607447572622106

  • @Kancelar poprosím o presunutie príspevkov aj tohto do inej témy.
    @Rusofil

    Jsi v zajetí vědeckých bludů, které jsou psány na objednávku GP.

    Nepáči sa mi, že hneď si ma oznáčil za bludára. Ja som tebe nepísal, veríš bludom, lebo nezdieľaš môj názor. Ale odpúšťam ti, lebo si hneď aj vysvetlil prečo "Ovoce nemůžu jíst vůbec, buďto žlučníkový záchvat". Aj keď by som očakával, že sa nad to dokážeš preniesť.
    Keď si ešte raz prečítaš môj príspevok, tak pochopíš, že opisuje procesy trávenia rôznej stravy. Ďalej tiež opisujem vplyv trávenia rôznej stravy na organizmus. Tvoj argument voči celému môjmu príspevku je, že "mäso sa netrávi hnilobným procesom". Mi to príde dosť slabý argument voči komplexnému vysvetleniu aj s príkladami, ktoré som napísal.
    Ale tak nemusíme mať rovnaký názor. Každý nech si konzumuje čo chce, každý má slobodu výberu. Zabudol som včera k tomu príspevku tiež dopísať, že aj chlieb, ktorý dneska konzumujeme nám nie veľmi dobre trávi, pretože na jeho výrobu používajú droždie. V minulosti používali kvások. Keď si pozrieš štandardný chlieb po týždni stvrdne a začne plesnivieť. Ale kváskový je ešte aj po týždni vhodný na konzumáciu. Lebo kvások podporuje trávenie fermentovaním. Ty povieš, že je to znova blud, ale ako také dačo vysvetľuje tvoj pohľad na trávenie a jedlo.
    Poprosím vysvetli nám tieto informácie z tvojho uhla pohľadu.
    Prečo Stvoriťeľ dal človeku ako potravu ovocie stromov + plody.
    Prečo majú bylinožravce dlhý tráviaci trakt a mäsožravce krátky. (Človek má stredný)
    Prečo sa nesmú jesť kone, psy, levy.
    Prečo existuje "blud" "Jedno jablko denne odoženie od teba lekára".
    Prečo je rozdiel medzi kváskovým a drožďovým chlebom.
    Prečo existuje niečo také ako zavináč a načo to je dobré.
    Prečo pri konzumácii mäsa vzniká zápcha. (pri konzumácii ovocia a plodov také dačo neexistuje).
    Prečo veľa chorôb mizne pri obmedzení konzumácie mäsa.
    Prečo židia majú v domácnosti vyčlenené riady na spracovanie mäsa, ktoré nepoužívajú pri spracovaní inej potravy. Tjs majú denko a nôž, ktorým krájajú len mäso. Nikdy ním nebudú krájať chlieb alebo iné potraviny. (Žeby oni vedeli o informačnej stope v mäse)?
    Tiež nám vysvetli vplyv hormónov stresu, ktoré ostávajú v mäse po tom čo je zviera zabité. (Áno varením ako aj pečením sa neničia, keďže americká mládež vychovaná na hamburgeroch je oveľa vyššia než ich rodičia, rastové hormóny sa cez mäso prenášajú zo zvieraťa na človeka.)
    Prečo môj kamarát konzumujúci zeleninu, ovocie a striedmo mäso vyzerá akoby mal o15 rokov menej ako číro "mäsožravý" kolegovia rovnako starý?
    Prečo môžeš zjesť (no síce ty nie, lebo záchvat) jablko, ktoré je trochu zahnité v mieste úderu. Avšak nesmieš zjesť trochu zahnité mäso!

    Nakoniec mám pre teba pokus. Jedz 3 dni dajme tomu knedlík s mäsom, s poriadnou dávkou mäsa. Potom sleduj tu vôňu na wc pri veľkej potrebe. Je to luxusná vôňa. Skoro biohazard.
    Potom jedz 3 dni mäso ale so surovou zeleninou. A vôňa pri veľkej potrebe sa zníži najmenej o polovičku. Prečo?

    Dodám, že konzumujem mäso, nie som zástanca tofu a iných hovadín. Nie som zástanca vegetariánov a podobných hlúpostí. Len chcem povedať, že mäso treba konzumovať veľmi striedmo.
    Moji starý rodičia jedli mäso raz do týždňa a žili.

  • @Quilgen @Ferry milerad, ale nebude jednoduchsie tuto temu premenovat? napr na "Jedlo a stravovanie"?

  • R
    upravené Sun 3 Jul 2022 #74->

    @Ferry povedal/-a:
    @Kancelar poprosím o presunutie príspevkov aj tohto do inej témy.
    @Rusofil

    Jsi v zajetí vědeckých bludů, které jsou psány na objednávku GP.

    Nepáči sa mi, že hneď si ma oznáčil za bludára. Ja som tebe nepísal, veríš bludom, lebo nezdieľaš môj názor. Ale odpúšťam ti, lebo si hneď aj vysvetlil prečo "Ovoce nemůžu jíst vůbec, buďto žlučníkový záchvat". Aj keď by som očakával, že sa nad to dokážeš preniesť.

    Dosud jsi nepochopil, že lidské tělo může fungovat na dvou typech čerpání energie. Ze sacharidů, nebo tuků.
    Tvoje tělo funguje na sacharidech, moje na tucích. I když jíš občas maso, pořád funguješ na sacharidech. Je to jako s auty, na benzín a na naftu. Tak já jsem nafťák. Zkus si představit, co nastane, když do nafťáku načerpáš benzín. Nepojede.
    Na rozdíl od tebe mám zkušenosti, ze všemi typy stravování tj, běžné, vegetariánské a keto (masové). U běžného typu jsem do určité doby nepociťoval žádné zdravotní problémy, ale postupem času jsem začal přibírat, i když jsem se kontroloval v jídle. Tak jsem vypustil maso a asi půl roku jsem se pokoušel o vegetariánství a sem tam maso. Nastalo u mě úplné rozhození metabolizmu, kdy jsem byl pořád nafouklý, s průjmem, s prděním a pořád jsem měl hlad, jedl jsem i 6 krát denně, ale hlad byl pořád.
    Pak jsem se u doktora v čekárně seznámil s jedním chlápkem, který měl podobné problémy, jako já a řekl mi, jak se vyléčil. Měl jsem dvě možnosti, vrátit se k původnímu systému, tedy běžné stravě a riskovat, že za pár let budu mít 150 kilo, nebo vyzkoušet jeho způsob. Když jsem začal studovat jeho metodu, zjistil jsem to, o čem nám nikdo neřekl. Že skutečně se dá existovat bez sacharidů, protože jedině ty, si dokáže tělo samo vyrobit. Tak jsem to vyzkoušel. A nastal zázrak. Jím maximálně 2x denně, cítím se najezený, žádné zdravotní problémy, váha šla rapidně dolů. Žádné nadouvání, a co se týče záchodu, tak perfektní, protože zbytky masa nezůstávají v hrubém střevě dlouho. Maso je již natráveno a vyprázdnění je tak dokonalé, že cítím jak je celý zažívací trakt prázdný a vyčištěn. Na rozdíl od tebe mám praktickou zkušenost, ne jen dohady jak to asi je. Moje tělo jede na tuky. Sacharidy jsou pro mě jed.

    Ale tak nemusíme mať rovnaký názor. Každý nech si konzumuje čo chce, každý má slobodu výberu.

    Právě v tom zvýrazněném je háček. Za chvíli tu svobodu výběru mít nebudu. Všichni ti, kdo maso nejedí, nebo jen občas, tomu tleskají a to proto, že jich se absence masa netýká. Obhajují svůj zájem. Ale můj zájem je ohrožen tak, že nebudu mít co jíst, nebo budu muset jíst to, co je pro mě škodlivé.
    Když tvrdíš, ať si každý konzumuje co chce, tak mi tady nevykládej věci, které jsou teorií a mají za cíl dokázat tvojí pravdu, když já to mám ověřeno praxí. Pořád operuješ masem s knedlíky, a jaký je potom smrad, ale já knedlíky nejím! Copak ty si myslíš, že vegetariánské ho.no nesmrdí? Smrdí.

  • @Kancelar povedal/-a:
    @Quilgen @Ferry milerad, ale nebude jednoduchsie tuto temu premenovat? napr na "Jedlo a stravovanie"?

    Ale přece to s nedostatkem jídla souvisí. Nebo zákaz porážek a tím i praktický zákaz masa nesouvisí?

  • @constanze povedal/-a:
    jen jeste poznamka, kterou jsem chtela napsat uz v patek.
    v patek bylo kolem kyjova a ratiskovic bourka, ktera znicila zase urodu, co jsem cetla na netu a videla fotky. merunky jsme na zahrade uz nemely nekolik let. kdyz chci merunky, tak si sem tam koupit spanelske:-( v diskusi se uz lidi podivovali nad tim vsim a bylo tam hodne zminek o tom, ze to neni nahoda, ze tak silne a devastujici boure nejsou nahoda. prikladadam odkaz, kde je diskuse a zaroven dokumentujici fotografie.

    https://www.facebook.com/196956747004576/photos/a.675877502445829/5607447572622106

    Je to už opravdu mimo téma, ale:
    Nejhorší bouřky v bývají vždycky v červnu. Já jsem zažil bouřku v roce cca 1970, spadlo 235 mm během dvou hodin, obrovská povodeň, v dole v Šardicích to zatopilo 19 horníků atd. Tak pořád nefňukejte, že za to může.... (já nevím kdo)

  • @Ladič jen drobná výhrada: Obávám se, že pravým účelem depopulace není šetření zdroji (samozřejmě, možná jde o jeden z dílčích cílů). Vycházím z toho, že nám to intenzivně perou do hlavy už minimálně 50 let od Limitů růstu (když pominu malthusiánce atd.), a že není příliš pravděpodobné, že bychom byli takto otevřeně seznamování s konečnými cíli, k nimž jsou spuštěné procesy směřovány. Nepamatuji případ, kdy by se tak stalo. Sama mám za to, že ten skutečný konečný účel je ještě mnohem temnější.

  • @Kancelar povedal/-a:
    @Quilgen @Ferry milerad, ale nebude jednoduchsie tuto temu premenovat? napr na "Jedlo a stravovanie"?

    A a budeme zakládat nové téma na sledování řízeného procesu, který má vést k hladomoru ?
    Mě třeba zajímá, kde jaká továrna nebo pole vyhořelo a tyhle informace, ale opravdu se nechci probírat hromadou příspěvků o tom, jak je maso špatné nebo naopak.

    To si můžou diskutující vyříkávat donekonečna jinde.

  • @Rusofil povedal/-a:

    @Kancelar povedal/-a:
    @Quilgen @Ferry milerad, ale nebude jednoduchsie tuto temu premenovat? napr na "Jedlo a stravovanie"?

    Ale přece to s nedostatkem jídla souvisí. Nebo zákaz porážek a tím i praktický zákaz masa nesouvisí?

    Zákaz porážek ano, omezení chovů atd. taky. To je omezení obecně objemu toho, co můžeme sníst.
    Co mi tu vadí, je ta diskuze okolo jezení masa vegoši vs masožravci apod. Kdyby to byly 2-3 příspěvky, ale už jich je tak 20 a zasralo to diskuzi o tom procesu.

  • R
    upravené Sun 3 Jul 2022 #81->

    @Quilgen povedal/-a:

    @Rusofil povedal/-a:

    @Kancelar povedal/-a:
    @Quilgen @Ferry milerad, ale nebude jednoduchsie tuto temu premenovat? napr na "Jedlo a stravovanie"?

    Ale přece to s nedostatkem jídla souvisí. Nebo zákaz porážek a tím i praktický zákaz masa nesouvisí?

    Zákaz porážek ano, omezení chovů atd. taky. To je omezení obecně objemu toho, co můžeme sníst.
    Co mi tu vadí, je ta diskuze okolo jezení masa vegoši vs masožravci apod. Kdyby to byly 2-3 příspěvky, ale už jich je tak 20 a zasralo to diskuzi o tom procesu.

    Že to vadí zrovna tobě, který se stěžoval, že má problém s nadváhou. Změna stravování by ti mohla pomoci.

  • Zora
    upravené Sun 3 Jul 2022 #82->

    Nepamätám sa, že by pár dní po sebe bývalo toľko požiarov relatívne blízko seba /Trnava, Dunajská Streda, Bratislava/, už vôbec nie na poliach, skôr zvykli horieť nejaké nepohodlné budovy, aby sa mohlo stavať.

    Pri Bratislave horelo obilie, požiar zničil viac ako päť hektárov
    https://tvnoviny.sk/domace/clanok/202335-hazz-hasici-aktualne-zasahuju-pri-poziari-pola-na-bratislavskych-vajnoroch


    v priestoroch bývalých kasární na Rybničnej je sídlo Styčného integračného tímu NATO
    https://www.cas.sk/clanok/502450/priestory-byvalych-kasarni-ozili-vo-vajnoroch-otvorili-velitelstvo-nato/

  • @Zora povedal/-a:
    Nepamätám sa, že by pár dní po sebe bývalo toľko požiarov relatívne blízko seba /Trnava, Dunajská Streda, Bratislava/, už vôbec nie na poliach, skôr zvykli horieť nejaké nepohodlné budovy, aby sa mohlo stavať.

    Pri Bratislave horelo obilie, požiar zničil viac ako päť hektárov
    https://tvnoviny.sk/domace/clanok/202335-hazz-hasici-aktualne-zasahuju-pri-poziari-pola-na-bratislavskych-vajnoroch


    v priestoroch bývalých kasární na Rybničnej je sídlo Styčného integračného tímu NATO
    https://www.cas.sk/clanok/502450/priestory-byvalych-kasarni-ozili-vo-vajnoroch-otvorili-velitelstvo-nato/

    Je naozaj teplo a sucho, nam sa "uvarilo" este nedozrete ovocie na krikoch (ribezle, josta i egrese), Straty tak 80% na ribezlach, josta 100%, egrese tak 50%. Obilie je presusene, staci mala iskra a hori.

  • obilie je suché už minimálne týždeň, kľudne ho mohli zožať Ako keby ho tam naschvál nechávali

  • @Rusofil Nemohol by si prosím napísať viac k tej diéte, ktorú držíš? aké sú princípy, resp. ak je to niekde na nete, tak stačí aj link. Prípadne tip na nejaké jedlá...

    @Ferry s tým fermentovaním a kvasinkami mi to moc nesedí. Najmä kvasinky, čo produkujú alkohol + CO2. Veď ak by som v črevách živil takéto kvasinky, tak by som bol neustále v liehu. A produkciou CO2 by ma nafukovalo. Viem si predstaviť, ako v trávení pomáhajú baktérie, tie takisto tvoria biomasu, ktorú človek zužitkuje, a okrem toho rozkladajú zložitejšíe cukry a možno niečo ďalšie.

    Čo sa týka tých levov, tam je to tak, že levy cez deň leňošia a spia, lebo je tam horúčava. V noci sú aktívne, vtedy lovia aj žerú. Krmenie sa levov cez deň, to je skôr výnimka. Možno to robia kameramani, aby mali dobrý snímok, že niečo podhodia. Keby lev na trávenie mäsa minul viac energie, ako z neho získal, tak by neprežil. Mäsožravce majú veľmi silné kyseliny a enzýmy, mäso je v nich zachvíľu rozobraté na kašu.
    Napríklad plazy, tie po zožratí korysti odpočívajú na slnku, lebo sú studenokrvné. Slnko zrýchľuje ich metabolizmus a pomáha tráveniu. Také Varany komodské.

  • R
    upravené Sun 3 Jul 2022 #86->

    @jardob povedal/-a:
    @Rusofil Nemohol by si prosím napísať viac k tej diéte, ktorú držíš? aké sú princípy, resp. ak je to niekde na nete, tak stačí aj link. Prípadne tip na nejaké jedlá...

    @Ferry s tým fermentovaním a kvasinkami mi to moc nesedí. Najmä kvasinky, čo produkujú alkohol + CO2. Veď ak by som v črevách živil takéto kvasinky, tak by som bol neustále v liehu. A produkciou CO2 by ma nafukovalo. Viem si predstaviť, ako v trávení pomáhajú baktérie, tie takisto tvoria biomasu, ktorú človek zužitkuje, a okrem toho rozkladajú zložitejšíe cukry a možno niečo ďalšie.

    Čo sa týka tých levov, tam je to tak, že levy cez deň leňošia a spia, lebo je tam horúčava. V noci sú aktívne, vtedy lovia aj žerú. Krmenie sa levov cez deň, to je skôr výnimka. Možno to robia kameramani, aby mali dobrý snímok, že niečo podhodia. Keby lev na trávenie mäsa minul viac energie, ako z neho získal, tak by neprežil. Mäsožravce majú veľmi silné kyseliny a enzýmy, mäso je v nich zachvíľu rozobraté na kašu.
    Napríklad plazy, tie po zožratí korysti odpočívajú na slnku, lebo sú studenokrvné. Slnko zrýchľuje ich metabolizmus a pomáha tráveniu. Také Varany komodské.

    Jardobe, video tady již je. Vyjeď si nahoru, na začátek stránky, na obrázku uvidíš paní s tabulkou. Tam je to polopaticky. Kdyby tě to zaujalo, pak můžeš pokračovat dalšími videi. Způsobu stravování se říká nízko sacharidové, nebo Keto stravování. Princip ve videu.
    Jíš jen maso, tuky a zeleninu. Občas, výjimečně (ve videu se dozvíš proč) si můžeš dát nějaký sacharid, tedy kousek zdravého pečiva, ale já nemám na sacharidy chuť.

  • R
    upravené Mon 4 Jul 2022 #90->

    @Sonice povedal/-a:

    @Rusofil povedal/-a:

    Jíš jen maso, tuky a zeleninu. Občas, výjimečně (ve videu se dozvíš proč) si můžeš dát nějaký sacharid, tedy kousek zdravého pečiva, ale já nemám na sacharidy chuť.

    Na toto bacha z dlhodobého hľadiska je to rovnako zle, ako nejesť bielkoviny, alebo tuky. Len Tvoj mozog spotrebuje denne 50 g sacharidov. Budeš postupne bez energie, unavený. Začne sa Ti zhoršovať pokožka, vlasy a nechty. Ženy strácajú menštruáciu. Treba jesť všetko.

    Ja stravu sledujem roky... som športovec.

    Sonice, nechci být příkrý, ale množství sacharidů, které moje tělo potřebuje, si vyrobí samo z bílkovin a tuků. Sacharidy nejsou esenciální živinou, a tělo si je dokáže vyrobit samo. Jaké sacharidy mají Eskymáci? Já sacharidy dostávám ze zeleniny. Jsou to složené cukry. Např. kysané zelí. Bůček hodím do pekáče na kysané zelí a upeču.
    Energetická hodnota kysaného zelí https://www.kaloricketabulky.cz/potraviny/zeli-kysane-bile

    Ale jsou lidé, kteří jedou jen na masu a tuku. V mém případě je to nízkosacharidové stravování, v tom druhém keto stravování.

    Bohužel, před desítkami let byl stanoven poměr sacharidů, tuků a bílkovin pro všechny lidi stejně. Ale všichni lidé nejsou stejní. Podívejte se na různé rodiny. Jsou rodiny, kde jsou všichni tlustí a jsou rodiny, kde jsou všichni jak tyčky. To znamená, že pro ty, jak tyčky, běžná strava vyhovuje, ale pro ostatní není něco v pořádku, když nekontrolovaně přibírají.
    Není to tak, že tyčky jedí méně a nebo se víc hýbou. Někdo může jíst pořád a nepřibere, a někdo jen projde kolem kuchyně a má kilo navíc. Je to prostě tím, že každé tělo funguje jinak, buďto na tuky, dalecí potomci lovců, a nebo na sacharidy, dalecí potomci sběračů.
    Ti tlustí pak frčí na různých dietách, mají různé zdravotní problémy. Ve svém okolí neznám jediného staršího člověka, který by neměl problém s náběhem na cukrovku. Je to důsledek toho, že bylo pro výživu stanoveno 55% sacharidů, ale lidské tělo toto množství sacharidů prostě nedokáže odbourat.
    Problém je, že dalecí lovci se museli přizpůsobit a pojídat sacharidy, jelikož v historii lidstva, po jeho usazení na půdě, byl kritický nedostatek masa a tuků.
    Když jsem začal nekontrolovaně přibírat a mít zdravotní problémy, doktor mi nedokázal poradit tak, abych se těch problémů zbavil. I když viděl, na laboratorních výsledcích, že mám zvýšené hodnoty cukru v krvi, nedal mi informaci, o tom, co udělat. Dostal jsem 3 druhy léků a leták do ruky, co jíst a co ne. Ale na tom letáku byly všeobecné informace, např. nejíst bílé pečivo, které mi byly k ničemu. Bílé pečivo jsem nejedl i tak, měl jsem rád celozrné a žitný chleba Ruského typu. Nebylo tam napsáno, žádné pečivo, žádná rýže, žádné brambory, žádné těstoviny atd. Tak jsem začal experimentovat tak, jak jsem popsal výše.
    Teď když jsem přešel na tukovou stravu, cítím se báječně, plný sil. Moje tělo mě dávno upozorňovalo, že sacharidy pro mě nejsou, protože jsem nikdy neměl rád ovoce, sladkosti a i kafe piju celý život bez cukru a i tak mi přijde sladké.
    Mimochodem, dnes jsem ještě nejedl a včera jsem naposled jedl ve dvě hodiny odpoledne. A pořád nemám hlad. Měl jsem tři steaky z vepřové krkovice s pečeným kysaným zelím.
    Dnes si udělám tři stejky z mletého masa, jako přílohu vajíčkový salát s hodně majonézy, a trochou rukoly.

  • @Rusofil povedal/-a:

    Sonice, nechci být příkrý,

    ako mne je to srdečne jedno, ako sa stravuješ. Len upozorňujem, aké mali problémy ženy, ktoré to držali dlhodobo. Vypadávanie vlasov, lámanie nechtov, zlá kvalita kože, strata menštruácie, veľká únava. Sťažovali sa priamo v skupine low carb. Takmer ich ukameňovali. :D