Správy zo Slovenska
Komentáre
-
"Oslobodia Moravu"
Takto nazvali reportáž o návrate rieky Moravy do pôvodnej podoby. Je to možné aj preto, že ČR nebude realizovať projekt DOL.
https://tvnoviny.sk/videa/91-televizne-noviny/reportaze/27400-oslobodia-moravuSlovensko a Rakúsko spoločne pripravujú na rieke Morava viaceré projekty. Plánujú obnoviť meandre aj vzácne biotopy, ktoré sa na nej nachádzajú a chcú ju vrátiť do pôvodného "prírodného" stavu, v akom bola pred akýmikoľvek ľudskými zásahmi.
https://www.bratislavskenoviny.sk/aktuality/71752-slovensko-a-rakusko-chcu-spolocne-projektami-vratit-rieku-morava-prirode
https://www.enviroportal.sk/clanok/morava-a-jej-zaplavove-luky-su-vynimocne-chysta-sa-ich-obnova3 -
@Klingacik7 povedal/-a:
@constanze povedal/-a:
Já si nechci vydělat více. Stačí mi tolik a tolik, hlavně abych měl volný pátek, a ve čtvrtek byl nejlépe ve dvanáct doma.
Čo je špecificky na tomto zle?
to je fragment toho, co ten pan hynek napsal, potom z toho unika smysl:"Myslím tím mozek. Je to šolichání. Teď jsem se setkal i s lidmi s přístupem: Já si nechci vydělat více. Stačí mi tolik a tolik, hlavně abych měl volný pátek, a ve čtvrtek byl nejlépe ve dvanáct doma. Ale s tímto přístupem nebudeme moci udržet ekonomickou úroveň státu na té úrovni, na které je teď."
muze se stat, ze mlada generace casem rekne, ze uz chce pracovat jen 3 dny v tydnu a treba za cas uz jen 2 dny v tydnu. umite si predstavit, ze by to tak rekli vsichni? myslite, ze to by to ekonomika zvladla?
0 -
@constanze povedal/-a:
@Klingacik7 povedal/-a:
@constanze povedal/-a:
Já si nechci vydělat více. Stačí mi tolik a tolik, hlavně abych měl volný pátek, a ve čtvrtek byl nejlépe ve dvanáct doma.
Čo je špecificky na tomto zle?
to je fragment toho, co ten pan hynek napsal, potom z toho unika smysl:"Myslím tím mozek. Je to šolichání. Teď jsem se setkal i s lidmi s přístupem: Já si nechci vydělat více. Stačí mi tolik a tolik, hlavně abych měl volný pátek, a ve čtvrtek byl nejlépe ve dvanáct doma. Ale s tímto přístupem nebudeme moci udržet ekonomickou úroveň státu na té úrovni, na které je teď."
muze se stat, ze mlada generace casem rekne, ze uz chce pracovat jen 3 dny v tydnu a treba za cas uz jen 2 dny v tydnu. umite si predstavit, ze by to tak rekli vsichni? myslite, ze to by to ekonomika zvladla?
Já tak žiji již 10 let. Právě včera jsem měl telefonát s nabídkou, která se neodmítá, a já ji odmítl. Nechtěl jsem ji vyměnit za volný čas, který věnuji tomu, co chci dělat. Jsem spokojen s tím, co mám.
Na jedné zajímavé stránce probíhá ostrá diskuse na téma minimalizmus. Ta diskuse je skutečně ostrá. Týká se nejen zařízení domu, ale celkového stylu života, tj. nákupům zbytečného oblečení, potravin, kosmetiky, služeb atd. Já stojím na straně minimalistů, protože sám tak žiji. Oblečení jsem si nekupoval již 2 roky a z ostatních věcí, ani nepamatuji, kdy jsem co kupoval. Z drogerie používám sodu, ocet, peroxid vodíku, kokosový olej, nejlevnější šampon na vlasy.
Ta stránka je v ruštině a zarazil mě tam jeden fenomén, který se snad týká, jen rusko mluvících lidí.
Ten fenomém se dá charakterizovat otázkou, jak vypadat draze.
Jsem konsternován z toho, že někdo obrací pozornost na to, jaké značky oblečení kdo nosí. Také mě zaujalo na našich novinkách, jak lidé posuzovali emigrující Ukrajinky, jak byly hezky a draze oblečeny. Já to vůbec neregistroval. Nic zvláštního jsem na jejich oblečení neviděl. Dokonce, kabelky, o kterých se mluvilo, jak jsou drahé, mi přišly šeredné. Samotné, tzv. upravené Ukrajinky mi přišly odpudivé s jejich nalakovanými pazoury, tlustým make upem, pohledem, ve kterém bylo vidět kalkulačku. Zkrátka vše je na nich příliš, příliš výrazný makeup, příliš výrazné šperky, příliš vyumělkované účesy, příliš překombinované oblečení, příliš silné parfémy. Vytvářejí dojem, že nic jiného, kromě svého šlechtění nedělají.
Kolega z práce (Rus) rekonstruuje dům a vyměňoval krásné kazetové dveře za Sapeli. Bylo mi to tak líto, že jsem ho poprosil, ať ty dveře nevyhazuje, že si je odvezu. Teď je mám doma a čekají, až je použiji u mě doma.
Zjišťuji, že žiji v jiném světě.10 -
@Rusofil povedal/-a:
Já tak žiji již 10 let. Právě včera jsem měl telefonát s nabídkou, která se neodmítá, a já ji odmítl. Nechtěl jsem ji vyměnit za volný čas, který věnuji tomu, co chci dělat. Jsem spokojen s tím, co mám.ale to je trosku neco jineho, nez jsem myslela.
drive jsem ucila nemcinu a jeste jsem v noci prekladala. to uz nedelam. uceni i preklady jsem prestala delat a mam jen ten hlavni pracovni pomer, nicmene ten osekat nemuzu na 3 dny v tydnu.
pan hynek v tom rozhovoru to myslel vseobecne na nastaveni mlade generace, ktera chce vsechno, ale pritom nechce pro to nic moc udelat. mladi lidi se nespokoji jen s obycejnym telefonem (tedy vetsina mladych lidi) a nechteji veci z trznice.
pochopili jsme se ted?0 -
@constanze povedal/-a:
@Rusofil povedal/-a:
Já tak žiji již 10 let. Právě včera jsem měl telefonát s nabídkou, která se neodmítá, a já ji odmítl. Nechtěl jsem ji vyměnit za volný čas, který věnuji tomu, co chci dělat. Jsem spokojen s tím, co mám.ale to je trosku neco jineho, nez jsem myslela.
drive jsem ucila nemcinu a jeste jsem v noci prekladala. to uz nedelam. uceni i preklady jsem prestala delat a mam jen ten hlavni pracovni pomer, nicmene ten osekat nemuzu na 3 dny v tydnu.
pan hynek v tom rozhovoru to myslel vseobecne na nastaveni mlade generace, ktera chce vsechno, ale pritom nechce pro to nic moc udelat. mladi lidi se nespokoji jen s obycejnym telefonem (tedy vetsina mladych lidi) a nechteji veci z trznice.
pochopili jsme se ted?Teď ano. Je to na rodičích, aby se děti starali sami o sebe. Moje obě děti záhy po skončení vzdělávání odešli z domu a žili za své. Za to, že je mládež tak nastavena mohou rodiče a myslím, že také sociální sítě, především možnost živit se jako loutka na instagramu, nebo točením bezduchých videí pro YT. V Rusku, po zakázání těchto sítí, lidé, kteří vydělávali miliony, najednou se ocitli bez peněz a veřejně naříkali, že nemají z čeho žít, žádali o posílání příspěvků k živobytí. A přitom se normálně pracujícím lidem předtím vysmívali.
Mladí mají teď svůj vzor v Pirátech. Předtím to byli voliči TOPky, ale po škole najednou zjišťují, že svět se točí jinak, než si mysleli a nejraději by si přisvojili to, co starší generace vybudovala. Používají na to podobnou mantru, jako krvavá Madla. A sice, není spravedlivé, aby staří vlastnili byty a domy a oni nic. Přitom už nevidí, co všechno museli ti staří udělat, aby si ty domy a byty pořídili.9 -
Rozsiahla tema o polnohospodarstve na SK: https://ekonomika.pravda.sk/krajina/clanok/629588-vlady-sa-menia-rolnici-zostavaju/
0 -
@Kancelar povedal/-a:
na prvý pohľad mi to neudrelo do očí, ale za pár sekúnd už áno. masírujú nás dobre tými farbami...
2 -
sa zlakla?
P-rezidentka Zuzana Čaputová mala dnes pozitívny test na koronavírus. Z tohto dôvodu zrušila svoj pracovný program na najbližšie dni aj plánovanú pracovnú cestu do zahraničia.
P-rezidentka mala dnes večer odcestovať spolu s poľským prezidentom Andrzejom Dudom do Portugalska a Talianska, aby na spoločných rokovaniach s portugalským prezidentom a premiérom a talianskym prezidentom podporili udelenie kandidátskeho štatútu pre Ukrajinu na vstup do Európskej únie a zároveň diskutovať aj o energetickej bezpečnosti a možných alternatívnych spôsoboch dodávok plynu na Slovensko.
5 -
@Vlad i mir povedal/-a:
@Kancelar povedal/-a:
na prvý pohľad mi to neudrelo do očí, ale za pár sekúnd už áno. masírujú nás dobre tými farbami...
Treba tam pridať ešte variant so Zetkom
6 -
@kulich povedal/-a:
Zas by som všade nevidel Ukr vlajku. Tieto farby majú dávno v ČR, UK, DK, FIN atď.Súhlasím, netreba byť paranoidný. Ale zároveň mi je zvláštne, že práve teraz (prečo nie skôr) sa idú meniť farby na moderné (zelená a biela sú nemoderné?), pričom všetky varianty sú modro žlté. Tiež by ma zaujímalo kto bol tým čo navrhol túto kombináciu u nás a zároveň kto ju navrhol v zahraničí?
3 -
@kulich povedal/-a:
Zas by som všade nevidel Ukr vlajku. Tieto farby majú dávno v ČR, UK, DK, FIN atď.
https://www.facebook.com/zilinaofficial/posts/354939190112371ale aby som neuvadzal do omylu, tie hnusne farby mali uz skor:
https://www.zilinak.sk/prispevky/18157/zilinska-mestska-policia-hlada-nove-posily-minimalny-pozadovany-vek-je-21-rokov3 -
Ide o to, že farba polície je modrá tak ako farba armády je zelená. Sú samozrejme výnimky, ale modrá prevažuje. Nuž a k tej modrej doplnili tzv. svietivku. Oranžovú dať nemohli, aby neboli zameniteľní s cestármi, takže tam zostávajú už len tri ďalšie neónové a neprehliadnuteľné farby: ružová, žltá a zelená. Ružová asi nie ?, zelená tiež nie (aby nebol výsmech, že Zelená modrá, pre blázna dobrá), a tak sme pri žltej.
Toto fakt nie je o Ukrajine, ale o grafickom dizajne a účelnosti. Samozrejme stále platí, že masírka propagandou je obrovská, ale nemôžeme ju vidieť aj tam, kde nie je.
3 -
@kulich povedal/-a:
Ide o to, že farba polície je modrá tak ako farba armády je zelená. Sú samozrejme výnimky, ale modrá prevažuje. Nuž a k tej modrej doplnili tzv. svietivku. Oranžovú dať nemohli, aby neboli zameniteľní s cestármi, takže tam zostávajú už len tri ďalšie neónové a neprehliadnuteľné farby: ružová, žltá a zelená. Ružová asi nie ?, zelená tiež nie (aby nebol výsmech, že Zelená modrá, pre blázna dobrá), a tak sme pri žltej.Toto fakt nie je o Ukrajine, ale o grafickom dizajne a účelnosti. Samozrejme stále platí, že masírka propagandou je obrovská, ale nemôžeme ju vidieť aj tam, kde nie je.
Modrá, ale moc ju nenosia. Ja som naživo ešte modrého policajta nevidel (iba v amerických filmoch), vždy mali tmavozelené nohavice, bundu. Je to tradícia už od socíku...
Neviete, kedy urobili zmeny na policajných autách napr. v ČR, ale aj inde? V ktorom roku?
Mimochodom odtieňov je veľa druhov. Diaľkové tabule na ceste sú tiež zelené, niektoré modré, a je ich vidno na ďaleko. Lebo majú špeciálny náter. Záleží aj od odtieňa. Je belasá, je modrá, je tmavomodrá.3 -
Pro mě objevný příspěvek. Pořád jsem přemýšlel jak přeložit jednoslovně barvu užívanou v Ruském jazyce - "голубая"= belasá. Ještě mi chybí podobné slovo v Češtině.
0 -
@Rusofil povedal/-a:
Pro mě objevný příspěvek. Pořád jsem přemýšlel jak přeložit jednoslovně barvu užívanou v Ruském jazyce - "голубая"= belasá. Ještě mi chybí podobné slovo v Češtině.
Maliari tomu hovoria blankyt.
Šmolková, blankytná, nebeská?4 -
@kulich povedal/-a:
Toto fakt nie je o Ukrajine, ale o grafickom dizajne a účelnosti. Samozrejme stále platí, že masírka propagandou je obrovská, ale nemôžeme ju vidieť aj tam, kde nie je.A zrovna "náhodou", když se nám snaží narvat ukrajinskou vlajku i do řiti, vznikla naléhavá potřeba přebarvovat policejní vozidla. Ne, opravdu nejsem paranoidní. Vidím řízení a také vzkaz plebsu s čím se budou potýkat jestli si bude moc vyskakovat. U nás zase pouštěl na lidi "bubáky" prokurátor Stříž, nepletu-li se.
3 -
OK, ale odkiaľ potom máš tú modrú farbu polície? Policajné autá nikdy neboli modré. Za socíku bielo-okrové (uniforma zelená s červenými prvkami). Dnes autá bielo-zelené, uniformy cestných policajtov špeciálny tmavý odtieň zelenej. Niektoré špeciálne útvary majú vlastné tmavé farby.
0 -
Kopíruji z facebooku:
Slovenské obce na maďarských štátnych vlajkách
Precedensy maďarskej (menšinovej) politiky voči Slovenskej republike neustále pribúdajú. Ukazujú sa stále odvážnejšie maďarské a menšinové maďarské provokácie, zasahovanie Maďarska do vnútorných záležitostí Slovenska, nerešpektovanie medzinárodných zvyklostí, pričom mnohé precedensy sa menia na zákon. Znamená to, že slovensko-maďarské vzťahy sa posúvajú čoraz bližšie k otvorenému konfliktu. Spomeňme precedensy aspoň za posledné obdobie:
- oficiálne názvy obcí v menšinovom maďarskom jazyku na železničných staniciach schválené štátom,
- oficiálne vztýčenie tzv. felvidéckej (maďarskej) vlajky v gemerskej rekreačnej oblasti, ale aj inde na Slovensku menšinovými maďarskými aktivistami, politikmi, predstaviteľmi samospráv a cirkvami,
- na extrémistickej a revizionistickej činnosti sa čoraz výraznejšie oficiálne podieľajú aj zástupcovia obecných samospráv a cirkví,
- menšinová maďarská politická strana Aliancia bude presadzovať, aby všetci občania mohli používať svoj materinský jazyk bez obmedzenia, teda na celom území SR,
- priznanie dvoch národností v sčítaní obyvateľov 2021 v prospech národnostných menšín, umelý nárast počtu príslušníkov menšín, umelý nárast počtu obcí, v ktorých sa podľa zákona bude používať menšinový jazyk,
- zákon o Csemadoku, ochrana najstaršieho občianskeho (a politického) združenia občanov maďarskej národnosti na Slovensku a zábezpeka ročnej finančnej dotácie pre túto najrevizionistickejšiu organizáciu, schválený Národnou radou SR.
- Najnovšie posunutie pomyslenej hranice slovensko-maďarských vzťahov smerom ku konfliktu sa ukazuje cielený a programový projekt čoraz častejšieho uvádzania obcí Slovenskej republiky na maďarských štátnych vlajkách. Ako inak posudzovať rovnaký postup v rôznych častiach Slovenska, ale aj Rumunska?
Napríklad na nedávnom výročí podpísania Trianonskej mierovej zmluvy 4. júna organizovala kresťanská cirkev v rumunskej časti obce Miercurea Ciuc svätú omšu pre všetkých Maďarov a maďarskú spolupatričnosť. Na zhromaždení sa objavili okrem sikulských vlajok (Sikulovia v Rumunsku sa považujú za najautentickejších Maďarov) aj tzv. felvidécke a maďarské štátne vlajky s názvami slovenských obcí – Pribeta (okr. Nové Zámky), Petrovce (okr. Rimavská Sobota), Veľké Úľany a Veľká Mača (okr. Galanta) Komárno, ako aj ďalšie pri iných príležitostiach (Dunajská Streda, Bátorové Kosihy, Malá Mača).
Teda, vôbec nejde len o zopár obcí. Takáto vlajka je potom častokrát vyvesená alebo umiestnená na vyvýšenom mieste, na znak dobitého cudzieho územia Maďarskom.
Podobné provokácie, väčšinou protiprávne v danom štáte sa konajú aj v Rumunsku. Aj za cenu pokutovania autora alebo organizátora. Ak musia vlajku zvesiť, urobia tak opäť ceremoniálne – s oficiálnym smútočným obradom.
Vrcholní predstavitelia Slovenska nielenže nereagujú na tieto provokácie, ktoré môžu ohrozovať celistvosť územia Slovenska, ale ešte aj schvaľujú zákonom menšinové maďarské precedensy.
Na maďarskej štátnej vlajke slovenská obec Pribeta, nad ňou vlajka obce Pribeta (maď. Perbete) (Șumuleu Ciuc – pútnické miesto v obci Miercurea Ciuc, Rumunsko, 4. 6. 2022, https://www.youtube.com/watch?v=Vv4E9OZR05U
https://www.facebook.com/ZSIKORENE/posts/5448451595189617
4 -
@Ferry povedal/-a:
Slovenské obce na maďarských štátnych vlajkách
To može aj kľudne byť umelé rozdúchavanie ohňa ... ale aj napriek tomu keby som bol prezident, ak by som ihneď nariadil opustenie latinského písma a prechod na azbuku ... hneď by bol problém s "maďarizáciou" poriešený a to naveky.
Výborný nápad s azbukov, ma pobavil, aj sa mi páči, v jedno-duchosti je krása.
5 -
Čo som pozeral, tak školské odbory si ho nepripomenuli, ani v dennej tlači ani zmienka.
To sa dá pekne vysvetliť.
Školské odbory, ako aj odbory všeobecne sú len jedinci konajúci imitačno provokačnú činnosť. Videli sme to aj počas "korony". Keďže máme demokraciu, tak v každom štáte musia byť odbory. Lenže ak by odbory reálne fungovali, tak by začali byť veľmi nepohodlné v štáte nenávidiacom človeka, pretože by sa transformovali v kádrové výťahy a to už je poplach pre systém. Preto odbory síce existujú ale len naoko. V skutočnosti sú odbory podchytené systémom. Aktuálne slúžia na zaplnenie priestoru, ktorý by v skutočnosti obsadzovali kvalifikovaní ľudia posúvajúci systém školstva dopredu, čo je samozrejme pre tento systém neprípustné nebezpečenstvo. A to ešte si treba uvedomiť, že školstvo ako celok je dlhodobo podchytené kadejakými satanistami, aby sa v škole náhodou človek nenaučil niečo čo vedieť nemá, čo by mohlo ohroziť systém.K médiám asi veľa hovoriť netreba .... ak chceš byť dneska v médiách musíš byť degenerát alebo mať veľa peňazí.
V poslednom rade systém ako celok, hlavne západný systém nevychováva a nepestuje v jedincoch také správanie a vlastnosti aké bolo prítomné u toho učiteľa. Systém vychováva pracujúci nemysliaci dobytok. Akékoľvek správy o hrdinstve, obetovaní sa, vysokej mravnsti a iných ušľachtilých vlastnostiach sú cielene potláčané ... zato o tom ako prešlo auto psíka na opačnej strane planéty sa dozviete z každej masMediálnej diery.
10
Kategórie
- Všetky kategórie
- 1 Možnosti, riešenia, východiská, ciele
- 215 Politika a udalosti
- 81 Udalosti a politika na Slovensku
- 24 Udalosti a politika v ČR
- 63 Zahraničná politika a udalosti
- 50 Globálna politika a udalosti
- 26 Analýzy
- 4 Domáci analytici
- 19 Zahraniční analytici